Blog - Tosiak

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.
Awatar użytkownika
Tosiak
-#VIP
-#VIP

Postautor: Tosiak » 08 mar 2008, 13:41

No to juz powoli zaczynam grac, dla praktyki zagralem ten na tonym, niestety nei wszedlem w platne miejsce nawet, a nastepnie na CD Poker 24 osobowy turniejek Turbo, po 40 minutach zajalem 3 miejsce , 3 platne i z 1$ wejsciowego wygralem 4.8$ :P zawsze cos;) A tu ciekawe rozdania, na tym gdzie mialem flop na poker drawa, nie myslalem nawet o ugraniu kasy tylko o trafieniu krolewskiego:), no ale neistety nie udalo sie. Te inne rozdanie to nic specjalnego, ale bylem na SB , nie chcialem nawet wchodzic w te rozdanie z K2, no ale z racji, ze juz polowe dalem, to dorzucilem te az 20 zetonow :) no i ladnie doszlo - dlatego daje sie raisy pre flop majac dobra karte, zeby ktos ze srednia karta dal folda ;) taka przestroga;)

A juz za 3 minuty rozpoczyna sie 3.5k $ Gtd:), 375 osob poki co, zyczcie mi powodzenia. :)) hehe, musze uwierzyc, ze dojde od jakiegos dobrego platnego miejsca~!:)

Pozdrawiam.
Relacja oczywiscie bedzie, chyba ze odpadne po pierwszym rozdaniu.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Tosiak
-#VIP
-#VIP

Postautor: Tosiak » 08 mar 2008, 14:46

Session duration : 0 :50
Hands Dealt: 38
Registered players: 497
Remainng players: 221
Current Position: 111
-------------------------

Juz w pierwszej rece wtopilem 500 zetonow ja AJ, flop AQ5, ja bet 4x BB, gosc raise 8x BB ja jeszcze call, na flopie 8, gosc all in, ja fold.

Potem przez jakeis 25~ rozdan zadna karta nie przychodzila. Wkoncu przyszlo AK, ktore bylo wygrywajace, nieco dziwnie... a nawet bardoz dziwnie, ale musze powiedziec, ze widzac flopa, myslalem az czas sie skonczyl czy wejsc i wkoncu stwierdzilem "byle do flusha" nie wiem czmeu, ale jakos iwerzylem ,ze akurat flush dojdzie. :)
Potem dostalem KK, niewiele na nim ugralem, ale zawsze cos.
Teraz mam 2725 zetonow, zaraz przerwa,idzie dobrze.

Apropo tego turnieju, namowilem do gry tu tez Phele:) ktory spisuje sie bardzo dobrze, oboje zafarcilismy troche. Cwaniak ma szczescie, raz z KK 4 all iny na stole, nikomu nic nie doszlo, wszyscy mieli pare na rece - on najwyzsza. Potem jakos przegral troche i spadl na 500 zetonow, all in z J9 i strit dochodzi, nastepna reka QQ :) i ogral typa;) i 3.5k zetonow.

Wiec zyczcie nam obojgu powodzenia.

Teraz same zdjecia, bez pisania. Nie ma czasu, moze pozniej cos dopisze, ale zeby byla relacja live to dodaje na czasie. Jak widzicie nasz Phela pod moim okiem sie coraz bardziej rozwija;) hehee

.....

Przegralem :/ AQ vs AK;/ h card;[ pier...

Awatar użytkownika
Phela
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Phela » 08 mar 2008, 17:03

ehh.. : :cry: Tosiak, zabije Cię przez Ciebie musiałem dać 10$ :(( fajnie i jak sie tu nie wkur... a w ogóle to pewnie przez forum tez bo za słabo trzymało kciuki :(( ehh.. ino sie wkur... przepraszam za słownictwo a za niedługo wkleję Wam screena które miejsce zająłem no cóż 10$ poszło sie <cenzura> ale może nabrałem jakiegoś doświadczenia dzięki temu ale jeśli nawet to trochę drogo :( pozdro

Obrazek
no i tyle dzieki Tosiakowi hehe :D oczywiście nie obejdzie się bez "podziękowania" a zarejestrowałem się dostłownie 2 minuty przed końcem rejestracji :D

wielkie dzięki Tosiak :trophy:

Awatar użytkownika
Tosiak
-#VIP
-#VIP

Postautor: Tosiak » 08 mar 2008, 21:09

Po pierwsze to gratulacje dla Phely, niezmiernego farciarza hehe:) I tu podziekowanie dla neigo za honorowe zachowanie. On wie o co chodzi :)

A co do mojej dzisiejszej gry - po przegranej na 100~ pozycji zlapalem tilta i zaczalem glupio grac przegrywajac troche kasy. Przed chwila zaczalem jednak starac sie grac lepiej, mimo to nie udalo sie nic wygrac, poprostu dzis nie mam szczescia. Sami zobaczcie. Z pierwszego rozdania to wrecz nie moge, tego z tymi damami...

jedi_2008
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: jedi_2008 » 08 mar 2008, 22:11

To ostatnie rozdanie jest naprawde bardzo pechowe niby nnie można było przegrać a jednak jak to czasami bywa turn i river zmieniają wszystko. No widze że Phela miał dziś swój dzień i o kogo te pretensje że forum za słabo kcuki trzymało hehe

Awatar użytkownika
Tosiak
-#VIP
-#VIP

Postautor: Tosiak » 10 mar 2008, 15:51

Elo.

Dzisiaj "re-buy" na Tony G - 50$ wplacilem. Zobaczymy co sie z tego ugra, doplace jeszcze 50 jak dojdzie kasa na MB. Bede probowal grac jak najbardziej rozwaznie, i ugrac z tego jak najwiecej ;) miejmy nadzieje, ze sie uda. :]
A na teraz gierka 2$ wstep 6 osobowy sit & g

Pozdrawiam:)

Awatar użytkownika
Tosiak
-#VIP
-#VIP

Postautor: Tosiak » 10 mar 2008, 17:15

Zagralem 3 turnieje, ten na ktorego wygrana najbardziej mi zalezalo, udalo sie wygrac. Na pozostalych 3/6 i 20/30 :] polecialem z 99 vs A7.
Za to na 12 osobowym jackpot sit & go 2$ wstep szlo mi wrecz znakomicie;) Juz po 7~rozdaniu wskoczylem na pozycje chip leadera - w pelni zasluzona, nie jakis kolejny fart :P potem wyeliminowalem 4 ze swoich stolika i wszedlem na "FT" (w cudzyslowiu , bo co to za FT jak sa 2 stoliki 6 osobowe:]), i tam zalatwilem dwoch , a reszta sama siebie powybijala. Tu dwa ciekawsze rozdania.
W tym finalowym rozdaniu na turnie tkai wysoki bet, bo probowlaem zblefowac flusha, niestety nie udanie, ale zawsze byl jakis out - strit, ktory tym razem elegancko wszedl :)

jedi_2008
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: jedi_2008 » 10 mar 2008, 18:28

Tosiak jedno pytanko , tak z ciekawości się zapytam czy przy tym ostatnim rozdaniu mają na ręce 3 i 4 i po pokazaniu się flopa liczyłeś na strita czy może bardziej na flusha ??? Odp. Ładnie skończyłeś turniej rywal na flopie 2 parki i gra all in a ty zaryzykowałeś i się opłaciło. Pozdro.

Awatar użytkownika
Tosiak
-#VIP
-#VIP

Postautor: Tosiak » 10 mar 2008, 19:02

Jedi - szczerze mowiac tak posrodku - zobaczylem flopa i pomyslalem "mozna sprobowac, draw do strita i jeszcze male szanse na flusha", wiec byly outy to staralem sie blefowac. Obawialem sie, ze przeciwnik ma flusha, no ale jak sie okazalo - nie mial, mial te 2 parki:) szczesliwie dla mnie.

Niestety kolejny turniej juz nie byl tak szczesliwy - jedna z najgorszych sytuacji, ktorej wprost nienawidze, majac 2 karty do koloru, 3 leza na stole, ale neistety na reku ma sie te niskie karty :/ Niby szanse, ze przeciwnik tez ma 2 karty do koloru sa dosc niskie, ale czesto nie wystarczajaco niskie...
A dla smaku jeszcze historia z gry - freeroll all in o 10$ :P trafilem az trojke siodemek:D "niestety" przeciwko stritowi :) ciekawie to wyglada jak same all iny :D

Awatar użytkownika
Tosiak
-#VIP
-#VIP

Postautor: Tosiak » 12 mar 2008, 00:01

Siemka, zagralem turniej 5$ wpisowe, 3000GP Freezout, zarejstorwalo sie 799 graczy wiec w puli ok. 4k$.
Po godzince gry 6k zetonow (nie jest zle), kilka przeblyskow mojego geniuszu :P haha - udanych blefow. Zostalo 290 graczy, czyli niecala polowa. 100 miejsc platnych, z poczatku kwoty wynoszace ledwo zwrot za wejscie, a pozniej coraz to lepiej:)
Poki co kilka ciekawych rak, ktore udalo mi sie upamietnic :]

Awatar użytkownika
Tosiak
-#VIP
-#VIP

Postautor: Tosiak » 12 mar 2008, 16:51

Witam.

Dzisiaj fatalny dzien jesli chodzi o pokera - to co jest najgorsze chyba dla pokerzystow - niezla reka, a fatalne karty na stole :/ To mi sie dzis non-stop przytrafialo, przegrywajac na tym sporo kasy:/ Tak juz jest niestety :/ Ale everest-brak-polskiej-licencji! poker zaczal mi dzialac, wczoraj odwiedzilem operatora sieci i juz dziala:)

A teraz na Tonym zagralem turniej za 10$ buy in, "Double Stack" czyli startujemy z trzema tysiacami zetonow i idzie pieknie :) Zaraz zdjecia z zagran eliminujacych.
W rozdaniu z fullem poszczescilo mi sie, ze gosc dostal na riverze do flusha:), gosc czesto blefowal, wiec nawet nie myslalem o tym, ze moze miec 4, ocenialem go, ze ma ta 2 do 2 par, pozniejszego fulla, no ale ladnie sie ulozylo tak czy siak i zetony przyszly do mnie. W drugim rozdaniu obaj slow play, obaj przekonani ze mamy winninga;) numer by byl, jakby byl jeszcze 3eci gracz z KK :)

Edit:
Kolejne rozdanie potwierdzajace potege, oraz moja milosc do magicznego AT :) poprostu ta reka bije KAZDA inna reke :P

Awatar użytkownika
Tosiak
-#VIP
-#VIP

Postautor: Tosiak » 12 mar 2008, 17:08

No i na koniec :

:) Czyli ladna wygrana, po wspaniale rozegranej grze hehehe:) Co rpawda ostatnie rozdanie troche fartowne,m ale speiszylem sie i chcialem to zajkonczyc, a to byla szansa na weylimowanie obu :) Kazdy przeciwnik wyeliminowany z mojej "reki" :))

Pozdrawiam!

Awatar użytkownika
Tosiak
-#VIP
-#VIP

Postautor: Tosiak » 13 mar 2008, 11:19

Witam.

Dzisaij zaczalem dzien nie najlepiej - grajac na Tonym kilka (3?) turnieje sit&go 5$ buy in. Na zadnym nie zarobilem nawet zlaam,nego grosza;) Stwierdzilem, ze skoro wczoraj mi niezle poszlo na 10$ buy-inie to moze wartoby i sprobowac teraz;) Jak pomyslalem - tak zrobilem.
Tu efekt pierwszego, drugi ciagle gram, chip leader, 4 osoby zostaly, jeden ma zetonow praiwe tyle co ja, pozostala dwojka malo:) O wlaasnie jeden odpadl..
I ja prawie tez... Fatalnie rozegralem jedna reke i w dupe duzo zetonow... Zeby chociaz 2gie zajac... :P

Awatar użytkownika
Tosiak
-#VIP
-#VIP

Postautor: Tosiak » 13 mar 2008, 14:37

Oba tamte turnieje zakonczyly sie na 2 miejscu , czyli po 18$ win :) (nie odliczajac buy-ina).

Teraz znow gram 10$ buy - in 6 osobowy, pierwsze rozdanie bardzo ladne, a szczegolnie river;) Gosc mzoe tylko siebie obwiniac i swojego slow playa [chyba]:P , gdyby dal pozadnego beta na turnie to oczywisty fold;p

Niestety troche po tym mialem AQ na rece, sprawdzielm all ina TT i nic nie doszlo :/ I juz powrot do niecalych 1500 zetonow.

Po chwili all ina sprawdzam po flopie majac A9, flop AQ9 i znow 2.5k

Bardzo zmienny turniej - po chwili flop 26Q, ja JQ, koles all in, dziwnie zagrywal, wiec go sprawdzilem. Niestety nic z tego nie wyszlo, KK...

Pozniej moje AT vs JQ, gosc dostaje strita... ;/ I koneic turnieju, odpadam jako 3 :P

Pora na nastepny;]

Awatar użytkownika
Tosiak
-#VIP
-#VIP

Postautor: Tosiak » 13 mar 2008, 15:29

No i pieknie, ale jestem z siebie zadowolony:) Drugi turniej wygrany;) Pomimo zazwyczaj mojego slabego grania HU, udalo mi sie tu rozegrac go znakomicie. Pozatym gdy bylo 3 graczy, ja mialem stack 1k, inny gosc 6k, a trzeci 2k udalo sie najpierw rozwalic tego 2k, a potem na HU rozegrac dobrze, sporo ryzykowalem, gosc gral podobnie do mojego przewaznego stylu gry - duzo pasowal, nci nie ryzykowal. I w chwile nadrobilem stack z 3k/6k na remis po 4.5k, potem moja przewaga 5k/4k i all in sprawdzony, przypisalo mi na nim niesamowite szczescie, ale to glowny element pokera wkoncu:)

Awatar użytkownika
Tosiak
-#VIP
-#VIP

Postautor: Tosiak » 16 mar 2008, 10:50

Siemka, dawno nie pisalem na blogu, bo komu chce sie pisac jak to ostatnio beznadziejnie gra i jakiego ma niefarta... Odechciewa sie grac majac takie zagrania, pozatym na Tonym spadlem z 120$ na 20$ :P Wiec jest swietnie, na innych pokerroomach podobna lipa, niedlugo bede calkowitym bankrutem...

Duza dawka zrzutow ekranu z nieudanych [wiekszosc] i z kilku dobrych rozdan... Sami zobaczcie :/

Mam nadzieje, ze ktos wreszcie zagosci u mnie z jakims komentarzem:P

Awatar użytkownika
Tosiak
-#VIP
-#VIP

Postautor: Tosiak » 18 mar 2008, 17:08

Siemka.

Znow troche nie pisalem, ale to sie da nadrobic;) Teraz troche wolnego, wiec bedzie czas;)

Wczoraj bardzo ladnie mi poszlo na Unibecie, szkoda, ze nie zagralem w pierwsyzm turku marca, bo chcialbym o walizeczke powalczyc. Poki co 3 i 2 miejsce, za pierwsyzm razem bylbym pewnie wyzej, ale internet mi odlaczyli :P Wczoraj nawet udalo mi sie nadrobic, a stacki byly ok. 4k / 25k , odrobilem sie do 22k/7k~ i po 2 rozdaniach nastepnych przegralem:) Moze jeszcze uda sie 2 nastepne wyrgac i powalczyc o walizke w marcu;) A jak nie to jest jeszcze kwiecien ;) Miejmy nadzieje, ze walizki sie nie skoncza;) Mimo tego, ze nie przepadam za unibetem, to po tych turniejach udanych stwierdzilem, ze moze Uni mnie jednak lubi:) No i tak sie okazuje chyba. Z poczatku zagralem jakies 3 sit& go, wszystkie przegralem, jedne bardziej pechowo , drugi bardziej z glupoty. Mniejsza oto. Postanowilem wejsc na stoliki. Odpalilem 3, na dwoch waiting, a na pierwszym 0.02/0.05e. Pozostale 2 stoliki 0.05/0.1e.
Powoli na pierwszym stoliku stack idzie w gore, jakis wygrany all in, innym razem jakis blef. No i stack rosnie, a wszedlem z 1e :P No i zwolnili mi miejsca na pzoostalych dwoch stolikach. Wchodze na oba z 2e, czekajac na dobra karte blindy mi kradna zetony, co przyjdzie cos dobrego, to flop kiepski i trzeba foldowac po uprzednim raisie. No ale pech nie moze trwac wiecznie;) Na pierwszym stoliku wciaz stack rosnie (powooli), na drugim spada, juz jeden all in przegrany, dokupione 2e, na trzecim stoliku stack raz spada raz wzrasta, ale wkoncu all in i przegrana i trzeba buy ina.
Na pierwszym stoliku ciekawe rozdanie, gosc wszedl rozdanie wczesniej, odrazu all in w pierwszym rozdaniu, przy drugim kolejny all in, ja po zastanowieniu daje calla ok. 5e on pokazuje AA... No i niestety zbierany stack przegrany...

- Danny-D_ sitting in seat 1 with €0.66
- skeut sitting in seat 2 with €2.83
- naranjo sitting in seat 3 with €4.95 [Sitting out]
- mrbapp sitting in seat 4 with €4.75
- grdkud sitting in seat 5 with €4.86
- theiken sitting in seat 6 with €6.90 [Dealer]
- DukeEst12345 sitting in seat 7 with €3.68
- anniebkk sitting in seat 8 with €0.65
- Gordor sitting in seat 9 with €6.43
- Tosian sitting in seat 10 with €7.96

Kod: Zaznacz cały

DukeEst12345 posted the small blind - €0.02
anniebkk posted the big blind - €0.05

** Dealing card to Tosian: King of Hearts, Ace of Diamonds
Gordor went all-in - €6.43
Tosian called - €6.43
Danny-D_ went all-in - €0.66
skeut folded
mrbapp folded
grdkud folded
theiken folded
DukeEst12345 folded
anniebkk folded

** Dealing the flop: 2 of Spades, 10 of Spades, 3 of Diamonds

** Dealing the turn: Queen of Diamonds

** Dealing the river: King of Diamonds
Gordor shows: Ace of Clubs, Ace of Spades
Tosian mucks: King of Hearts, Ace of Diamonds
Danny-D_ shows: King of Clubs, 3 of Spades
Danny-D_ wins €1.95 from the main pot
Gordor wins €10.97 from side pot 1

Dokupuje buy-ina 1e. Na drugim stoliku kolejna przegrana stacka i wylaczam ten stolik:P lecz na trzecim robi sie ciekawiej, stack wzrasta pomalu, powoli, az do 11 e. I tu kolejna dluzsza przerwa, ale na szczescie bez strat. Tylko powolne czekanie na dobra karte.
Na stoliku pierwszym stack znow powoli odrastal.
Natomiast na trzecim stoliku bardoz ciekawe jak i niezwykle profitowe rozdanie:)
No to patrzcie;) Czasem warto byc na BB :) I tu ostrzezenie dla ludzi nie podbijajacych pre flop z wysoka karta myslacych "bo blindy to za malo".

** Game ID 1923797282 starting - 2008-03-18 16:29:52
** Fresh Ducks 2 [Hold 'em] (0.05|0.10 No Limit - Cash Game) Real Money

- TomTheBiker sitting in seat 1 with €14.27 [Dealer]
- Sazem sitting in seat 2 with €11.08
- Tosian sitting in seat 3 with €10.45
- Monterpol sitting in seat 4 with €10.79
- dodax40 sitting in seat 5 with €10.13
- jbs1985 sitting in seat 6 with €6.35
- naranjo sitting in seat 7 with €6.89
- JReb sitting in seat 8 with €25.94
- guardianx sitting in seat 9 with €6.75

Sazem posted the small blind - €0.05
Tosian posted the big blind - €0.10

** Dealing card to Tosian: 10 of Spades, 8 of Diamonds
Monterpol called - €0.10
dodax40 called - €0.10
jbs1985 called - €0.10
naranjo folded
JReb called - €0.10
guardianx called - €0.10
TomTheBiker folded
Sazem called - €0.10
Tosian checked

** Dealing the flop: 7 of Spades, 6 of Diamonds, 9 of Spades
Sazem bet - €0.50
Tosian called - €0.50
Monterpol called - €0.50
dodax40 called - €0.50
jbs1985 folded
JReb called - €0.50
guardianx folded

** Dealing the turn: 6 of Hearts
Sazem bet - €2.40
Tosian called - €2.40
Monterpol called - €2.40
dodax40 folded
JReb folded

** Dealing the river: King of Hearts
Sazem checked
Tosian went all-in - €7.55
Monterpol called - €7.55
Sazem called - €7.55
Tosian shows: 10 of Spades, 8 of Diamonds
Monterpol mucks:
Sazem mucks:
Tosian wins €31.40 from the main pot

End of game 1923797282

Po zobaczeniu flopa najpierw radosc z najwyzszego strita, potem mysl zeby jak najwiecje osob weszlo, potem po zobaczeniu ze tyle osob weszlo (uwaga ten stolik byl dosc pasywny:o) mysl : oby nie doszlo im do flusha albo fulla. Niezbyt szczesliwy turn, i bardzo dobry river. Oczywiscie all in, bo co innego moglem zrobic;) No i niezla wygrana. Nie wiem co mieli przeciwnicy, moze jakas trojka? Moze AA?

Tu jeszcze jedno rozdanie, pokazujace jak ten unibet-brak-polskiej-licencji! dorbze rozdaje karty hehe:) Rozdanie zaraz po tym wyzej:

** Game ID 1923800332 starting - 2008-03-18 16:30:48
** Fresh Ducks 2 [Hold 'em] (0.05|0.10 No Limit - Cash Game) Real Money

- TomTheBiker sitting in seat 1 with €14.27
- Sazem sitting in seat 2 with €0.58 [Dealer]
- Tosian sitting in seat 3 with €31.35
- Monterpol sitting in seat 4 with €0.14
- dodax40 sitting in seat 5 with €9.53
- jbs1985 sitting in seat 6 with €6.25
- naranjo sitting in seat 7 with €6.89
- JReb sitting in seat 8 with €25.34
- guardianx sitting in seat 9 with €6.65

Tosian posted the small blind - €0.05
Monterpol posted the big blind - €0.10

** Dealing card to Tosian: Queen of Hearts, Ace of Spades
dodax40 called - €0.10
jbs1985 folded
naranjo folded
JReb folded
guardianx folded
TomTheBiker folded
Sazem folded
Tosian raised - €0.20
Monterpol went all-in - €0.14
dodax40 called - €0.24
Tosian called - €0.24

** Dealing the flop: Ace of Diamonds, 9 of Diamonds, Ace of Clubs
Tosian checked
dodax40 checked

** Dealing the turn: 3 of Hearts
Tosian bet - €0.10
dodax40 called - €0.10

** Dealing the river: 2 of Spades
Tosian bet - €0.23
dodax40 folded
Tosian shows: Queen of Hearts, Ace of Spades
Monterpol mucks:
Tosian wins €0.69 from the main pot
Tosian wins €0.19 from side pot 1

End of game 1923800332

Zapraszam do komentowania!![/code]

Awatar użytkownika
Tosiak
-#VIP
-#VIP

Postautor: Tosiak » 19 mar 2008, 23:41

A co powiecie o tym... Ostatnio gram na Unibecie, bardzo ladnie idzie;) Cos mi sie zepsulo z kopiuj wklej, ale naszczescie udalo sie zlapac jeszcze tego screena (wyciac nawet nie moge:[). Sami zobaczcie, bo ciezko byloby uwierzyc w takie opowiadanie... All in pre flop - short stack.

Awatar użytkownika
Tosiak
-#VIP
-#VIP

Postautor: Tosiak » 05 kwie 2008, 12:33

Siemka.

Znudzilo mi sie pisanie monologow na SB, wiec bede kontyunowal pisanie MONOLOGU na blogu. No walsnei monologu, a chcialbym zeby to sie zmienilo, bo poki co to na 1 strone moich postow przypadal 1-2 posty innego uzytkownika.

Wiec wkrotce jakis wpis ;p

Krzysiek0912
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Krzysiek0912 » 05 kwie 2008, 22:46

Siema to moze ja zaczne rozmowe z toba aby ten blog nie byl tylko monologiem bo wiem jakie to uczucie jak nikt nie wkazuje zainteresowaniemtwoim blogiem w ktory wkladasz tyle serca. U ciebie w sumie to jeszcze jest jako tako bo np u mnie to naprawde rzadkosc wpis innego uzytkownika.

Tosiak pisze:A co powiecie o tym... Ostatnio gram na Unibecie, bardzo ladnie idzie;) Cos mi sie zepsulo z kopiuj wklej, ale naszczescie udalo sie zlapac jeszcze tego screena (wyciac nawet nie moge:[). Sami zobaczcie, bo ciezko byloby uwierzyc w takie opowiadanie... All in pre flop - short stack.

A wiec Bardzo fajne rozdanie w ktorym nastroje pewnie zmienialy ci sie jak w kalejdoskopie. Bo wchodzi all in widzisz dwie osemki przeciwnika i juz zalamka. A tu na flopie 5 i jest nadzieja :mrgreen: lecz flop dal takze koledze 8. Myslisz po zawodach i chcesz wylaczyc softa a tu taj riverze 5 i bardzo ladna kareta zebrana a rozdanie wygrane. Dla takich chwil gra sie w pokera :mrgreen:

Awatar użytkownika
Tosiak
-#VIP
-#VIP

Postautor: Tosiak » 11 kwie 2008, 16:24

Z racji tego, ze ostatnoi mi dobrze idzie to pora na jakis wpis :)
Wczoraj bylem na + jakeis 50$ , gram na Titan Pokerze od jakiegos czasu, z 50$ 'wplaconych' zrobilem do wczoraj 126$, niestety mam w euro walute ;[ - czyli 79 euro.

Co dzis?:)

Dzis sobie dalem za zadanie pograc, zaraz po powrocie do domu jakas dluzsza sesje na cash tables, grajac ogolnie shortstack strategy, zmieniona dosc sporo przeze mnie. Gralem na... 9 stolach, ogolnie na 8, no ale poczatkowo 9.
Wlasciwie to chcialem byc chociaz TROCHE na plus i ogolnie zobaczyc jak to wyjdzie. :) Gralem na NL 0.1/0.2$, wchodzac tylko z lepszymi rekoma, bez glebszysch analiz graczy, raczej tylko grajac karta, oczywsicie czeste continuation bety, na ktorych tak czesto mozna zgaraniac poty na tych stawkach.

Na podsumowanie bedzie screen:) + rozdanie, z najwiekszym earnem. Dla takich rozdan kocha sie pokera;)

A dla tych, ktorym nie chce sie liczyc. Stan konta po grze wynosi
Obrazek czyli Obrazek

Bart1110
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Bart1110 » 11 kwie 2008, 17:27

tosian jestem początkujący i za wuja wafla nie mogę zrozumieć co ty miałem w tym ostatnim screenie "kochampokera" gdzie wygrałeś 59.34, możesz wytłumaczyć?:P

Markus
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Markus » 11 kwie 2008, 17:44

Bart1110 pisze:tosian jestem początkujący i za wuja wafla nie mogę zrozumieć co ty miałem w tym ostatnim screenie "kochampokera" gdzie wygrałeś 59.34, możesz wytłumaczyć?:P
dostał 5 do strita na riverze ;)

Tosiak ładna sesja powodzenia dalej :]

Bart1110
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Bart1110 » 11 kwie 2008, 17:47

Markus pisze:
Bart1110 pisze:tosian jestem początkujący i za wuja wafla nie mogę zrozumieć co ty miałem w tym ostatnim screenie "kochampokera" gdzie wygrałeś 59.34, możesz wytłumaczyć?:P
dostał 5 do strita na riverze ;)

Tosiak ładna sesja powodzenia dalej :]

przecież strit to 5 kart następujących po sobie, nie wiem może coś ze mną nie tak ale ja widzę tylko 4 :shock:

Awatar użytkownika
widget20
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: widget20 » 11 kwie 2008, 17:59

No ale ten strit sie zaczyna Od Asa:) as 2,3,4,5 , As ma tak jakby wartość 1:)

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”