Blog - Tosiak

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.
GrzechuTG
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: GrzechuTG » 11 kwie 2008, 18:00

A jakie karty liczysz? As jest największa kartą ale również w przypadku strita występuje jako najsłabsza tosiak miał strita A2345,

Awatar użytkownika
Tosiak
-#VIP
-#VIP

Postautor: Tosiak » 11 kwie 2008, 18:21

Heheh, no tak istnieje cos takiego jak str8 5 high:) Czyli zaczynajac od asa, konczac na piątce i wlasnie to mialem hehehe:) As moze stworzyc 2 strity ;) TJQKA i wlasnie ten A2345 hehehe:) Pewnie pasowales jak miales tkai uklad? hehehe:)

Dzieki za komentarze i dobre slowa ;) Moze jeszcze jakas nocna sesja dzis? ;)

Awatar użytkownika
Tosiak
-#VIP
-#VIP

Postautor: Tosiak » 11 kwie 2008, 20:06

Super... Dostalem dostep do grania ligi i ... 2 mecze, 2 przegrane. Raz przeciwko karecie kroli, a za drugim razem w ogole karta nei szla, jak mialem juz paira, overpaira albo nawet 2 pary to na stole sie okazywalo, ze do rivera 4 karty do koloru, a ja zadnej z nich i musialem foldowac....

Odpalam stoliki na Titanie :)
I zapisalem sie na turek 5k$ gtd na full tilcie, za 1h :)

Awatar użytkownika
Tosiak
-#VIP
-#VIP

Postautor: Tosiak » 11 kwie 2008, 23:47

To tak na podsumowanie:)

Gralem ze 2 godzinki, spadlem raz do 100euro lapiac totalnego tilta, ale wkoncu 3e na plus heheheh:) i odpuscilem.

A tu piekne rozdanie:] (moze nie najefektywniejsze, bo na jednym z 20$ do 60$ zajechalem;) flop 43Q, wysokie bety, reraise do all inow i jeden A2(z gushotem 20$ dal ;o, drugi 33, a ja 44 hehehe:))
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Tosiak
-#VIP
-#VIP

Postautor: Tosiak » 12 kwie 2008, 21:17

Dzisiaj nie gralem, tylko 1 sit and go dla rozrywki, przegrany z flopem 743 po raise pre flop moim z 77, 2 calle an flopie jeden 65 :o a drugi A4 bodajze;) no i odpadlem.

A na wieczor wrocilem na gre na paradise-brak-polskiej-licencji! poker. Moze bez relacji slownej (wkoncu mam bana na pisanie na paradise-brak-polskiej-licencji! poker, kurde juz od 2 tyg. ciekawe za co :o) :( a ja tak lubie pisac.

No to relacja obrazkowa:)

Ale odpadlem...

Awatar użytkownika
Tosiak
-#VIP
-#VIP

Postautor: Tosiak » 13 kwie 2008, 19:31

Siemka.

Wczoraj kompletny tilt + wiele bad beatow - szczegoly tutaj : http://www.pokerkings.pl/wieczorny-nocn ... vt8152.htm

I tak ze 140e spadlem na 75, dzis rano pogralem i znow SPADLEM, tak ze zostao mi jakies 70-80$ :[ Kompletny tilt, zalamanie - wejscie na 50$+5 buy-in 10 osobowy... i 11$ buy-in 6k$ GTD.

Z 400 osob na tym 6k$ GTD odpadlem jako 64, musialem spadac, a raczej chcialem pograc w pilke;) i zaczalem dawac all iny z kartami typu 22 hehe;) i wlasnei z 22 odpadlem. Troche glupio zrobilem, bo 40 platnych (od 36$), na 400 osob poczatkowych.

No ale juz mnie to za bardoz nie obchodzilo po tym :

Obrazek

Rozegralem to mysle, ze bardzo dobrze;) Kluczowym momentem bylo trafienie 5 majac na rkeu 55 i dorobienia sie trcoeh zetonow, niestety bez all ina, ale juz mialem maly stack, a dzieki temu sie odrobilem.
Dobry motyw, byl takze z jednym gosciem, ktoremu po all inie ze mna na blindach 200/400 zostalo 60 zetonow i ... odrobil sie do 5k;o, ale potem przegral kolejnego alla ze mna i go przegral:) HU bylo kwestia jednego rozdania, wlasnie tego, ktory jest na screenie, gosc juz sie poddal:)

Awatar użytkownika
eeleel
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: eeleel » 14 kwie 2008, 08:05

Tosiak pisze:Dobry motyw, byl takze z jednym gosciem, ktoremu po all inie ze mna na blindach 200/400 zostalo 60 zetonow i ... odrobil sie do 5k;o, ale potem przegral kolejnego alla ze mna i go przegral:) HU bylo kwestia jednego rozdania, wlasnie tego, ktory jest na screenie, gosc juz sie poddal:)

Tosiann :trophy: Z tym ziomkiem to bylo poprostu tak, ze to ty go zostawiles z 60czipsow(hp) i Ty musiales go dobic zadajac ostateczny cios i zdobywajac "fraga". No i wtedy zostalo was 2, i ziomek o ile dobrze pamietam z 4,5 all ina dal a Ty call i po turku :yes:

Awatar użytkownika
Tosiak
-#VIP
-#VIP

Postautor: Tosiak » 16 kwie 2008, 17:55

Teraz mam troche przerwy od pokera.

W poniedzialek bardzo ladnie rozegrane forumwoe turnieje, w ciszy i spokoju. Dwa drugie miejsca, na heypoker-brak-polskiej-licencji! i na Tonym - wygrane na obu po okolo 35$. Zawsze niedosyt, bo mozna bylo pierwsze, szczegolnie na hey, ktore jest niezle platne (60$), ale glupio wpadlem 55 vs AA, pozatym dobrze rozegrane turnieje, 2x zafarcilem A8 vs AJ i na riverze 8 ratujaca mnie i zostawiajaca przy grze i raz jeszcze jakos.

Dzis na chwilke wszedlem na Titana na Limit 1/2$, na + jakies 10$. Dwa dziwne rozdania, jedno nieszczesliwe dla mnie, drugie jak najbardziej.

Awatar użytkownika
Tosiak
-#VIP
-#VIP

Postautor: Tosiak » 17 kwie 2008, 12:37

Wczoraj gralem na freerollu na Pokerium dla Polakow (i tak gralo kilku zza granicy). Na 500 osob zajalem 17 miejsce; / i wygrana 6 e, a za pierwsze 115, niestety glupio wpadlem z JJ, a potem juz kwestia czasu byla przegrana - z AJ przeciwko AQ, turn Q river J , jak na zlosc;) Tak czy siak, mysle, ze wmiare dobrze zareprezentowalem nasze forum:)

Mimo to z 6e zaraz powiekszylem na 5 card drawie bankroll do 20e, dzis troche pogram - ta gre bardziej traktuje jako forme rozrywki, oczywiscie hold'ema tez, ale w 5 drawie glownie na szczescie gram hehe:)

Teraz pogram troche znow 1/2$ Limit hold'ema na Titanie + turniej z 10$ buy in 3k$ GTD oraz na Pokerium 1 stolik z 5 drawem.

Awatar użytkownika
Tosiak
-#VIP
-#VIP

Postautor: Tosiak » 17 kwie 2008, 14:26

stfu :) nie chce slyszec juz wiecej o tym bad beacie

Awatar użytkownika
Tosiak
-#VIP
-#VIP

Postautor: Tosiak » 03 maja 2008, 12:33

No to pora cos tu nagryzdac.

Po tamtej nieudanej ehm sesji :P co wtopilem 250$ :) zostalo mi jeszcze 20, udalo mi sie je wczoraj i przedwczoraj pomnozyc do 120$. Pozatym gralem troche na Heypokerze z kasy wygranej z turnieji forumowych i tam tez pomnnozylem do 120, no dobra mam 110$ teraz.

A teraz tak na bierzaco. Gram na turnieju 5k$ rebuy na szczescie gowniane rebuye koncza sie juz za 10 minut <uf> Nigdy nie gram rebuyi, ale teraz wyjatek z racji 220 graczy poczatkowych, postanowilem ,ze zrobie max 1 rebuya, ale nei zanosi sie zebym musial go robic, bo moj stack po 50 minutach gry wynosi 11.5k i jest to 5 stack w grze;) Pozostalo jakies 120 rybek i 20 rekinow :P czyli 140 graczy :)

No i mamy break :)

Zetony : 12 350
Pozycja: 9
Pozostalych graczy : 126
Blindy po breaku : 100/200 :)

Idzie niezle, tutaj bym zalatwil dwoch, tym samym zyskujac jakies 4-5k zetonow, niestety wejscie ze strony wysokiego stacka+ jego dodatkowe przebicie (czemu?:o) Zobaczcie sami :) A ja gram dalej.

Awatar użytkownika
Tosiak
-#VIP
-#VIP

Postautor: Tosiak » 03 maja 2008, 16:38

Nie najgorzej, nie najlepiej :) 8 miejsce na 220, nie dokonywalem zadnego rebuya, wiec kasa ladna:) 164$ na czysto.

No i tu chcialbym podziekowac moim kibicom :P

Kluczowe momenty ku mojemu upadkowi - 88 raise x 3 BB z early/ middle juz nie pamietam. (BB 3k), gosc co mial 20k~ all in, ja call pokazal QK flop QK2 turn i river nie przyniosl 8 :( No i po tym zostalo mi jakeis 16k, zanim odpadlem to jeszcze 2 zdarzylo wyleciec, BB wzrosl do 5k. Jedno rozdanie przed moim BB i 44 na reku dalem all ina, no i efekt na screeenie.

Markus
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Markus » 04 maja 2008, 08:55

Wynik w turku bardzo dobry. Lecz zawsze pozostaje niedosyt , gdyż chciałoby się wiecej ugrac (mowie tu o kasie), a wygrane za pierwsze 3 mijesca były juz bardzo okazałe.. Jeżeli chodzi o rozdanie z 88 to ja bym raczej nie podbijał 3xBB, co najwyzej bym sprawdził. Szanse na preflopie mieliscie mniej wiecej 50-50 no i jemu się udało... Podzenia w następnych turniejach.

Awatar użytkownika
Tosiak
-#VIP
-#VIP

Postautor: Tosiak » 05 maja 2008, 09:22

Poki nie wplace przez MB kasy na titana - nie bede mogl z niego wyplacic, to sila rzeczy gram na nim dalej:P Wczoraj troche na 0.1/0.2$ multitabling oczywiscie:P no, ale niestety sesja bardzo nieudana i przez jakies 3h gry 1e + / - I tak sie ciesze, ze odrobilem, bo bylo z 10e na minusie momentami, tak czy siak bardzo nudna gra, zadnych ciekawych kart. Najciekawsza byla moja przegrana QQ vs JJ all iny po flopie QJ5 i juz na turnie J :)

Dzis 3 stoliki 0.25/0.5$ na kazdy z 20$.

Zobaczymy co z tego bedzie:) Wyniki napisze po zakonczeniu sesji.

luki501
-#VIP
-#VIP

Postautor: luki501 » 05 maja 2008, 09:38

ja wczoraj też spróbowałem sił na tych stawkach, tylko wchodząc z 10$. Poszło nieźle, na trzech stolikach się podwoiłem, na jednym straciłem 10$ czyli w sumie 20$ na plusie.
sukcesu życzę.

Awatar użytkownika
Tosiak
-#VIP
-#VIP

Postautor: Tosiak » 05 maja 2008, 10:34

Ja bylem ladnie na +, jakies 30$ do czasu jednego fatalnego zagrania i wtopy 13$, mimo to na +, wiec nie jest zle. Najgorsze w tym, ze juz wylaczalem stoliki, odznaczylem wszedzie "Auto stawianie" i na kazdym wychodzilem, zostal juz ostatni, 2 miejsca do BB i ta wtopa :/ Nawet nie chce mi sie jej opisywac, mailem top paira, ale na riverze i tak spasowalem obawiajac sie seta lub overpaira;/

No i z sesji niestety niewiele na +, wlaczylem sobie turek znow o 5k$, 7$ wpisowe, idzie nijak, ale dopiero 20 minut.

Awatar użytkownika
Tosiak
-#VIP
-#VIP

Postautor: Tosiak » 05 maja 2008, 11:43

Niestety z turnieju o 5k pozegnalem sie jeszcze przed przerwa, nie mialem zamairu kupowac rebuya, pewnie i tka nei znalazlbym czasu na ten turek do konca(oczywiscie nie dlatego odpadlem). Mialem stack po 40 minutach jakies 1.7k, czyli bez wiekszych wachan, a blindy rosly, bodajze 100/200 juz. Dalem all ina z middle z AJ, gosc na sb sprawdzil pokazal A9, o 9 dlugo nie trzeba bylo prosic, przyszla na turnie :) I do widzenia :)

Potem zagralem s&g 5$ wpisowe shorthanded i wygralem, 21$ wpadlo. A tu jedno z ciekawszyych rozdan. Ile razy to sie prosi zeby przyszla ta 3 karta do seta, a tu gosc na riverze ja dostal i niestety nic nie dawala, to przykre;P

I jeszcze jedno rozdanie z cash table, probowalem wyblefowac, pomyslalem ,ze jak mocno pociagne po tych ich checkach to zgarne pota, a tu taka niespodziewajka:)

Awatar użytkownika
Tosiak
-#VIP
-#VIP

Postautor: Tosiak » 05 maja 2008, 15:07

No wreszcie wplata i mozliwosc wyplaty z Titana;)

Ale jakos nie chce sie wyplacac tej kasy - przeciez tyle moge z niej ugrac ^^ :P, pozatym status gold bedzie w nastepnym miesiacu :/ Ale chyba najwyzsza pora przejsc na jakis z naszych roomow - Tonego albo CD, bo karete kroli na titanie trafilem ostatnio i nic z niej nie zdzialalem. Dzisiaj troche sitów and gołów. Stan konta z nich chyba na +, na 5-6 turkow, 2 wygrane, 1x 2 miejsce i 2-3 przegrane. Nie jest zle , byly to 5$, bo jakos tak dla frajdy gralem:) A tu screeny, na jednym moj szyderczy smiech ^.- po trafieniu flusha

P.S. Stan konta 209.35e

Awatar użytkownika
Tosiak
-#VIP
-#VIP

Postautor: Tosiak » 05 maja 2008, 22:34

Pora przestac kusic los, i wyplacic to co powinienem:)

Doszedlem do :Obrazek czyli Obrazek .

Stwierdzilem, ze 45e starczy mi na gre tutaj:) (musze wyrobic 30$ bonusu heh:P). Obrazek

Awatar użytkownika
Tosiak
-#VIP
-#VIP

Postautor: Tosiak » 06 maja 2008, 11:21

No i z 225e zostalo mi 45e po wyplacie.

Pora ponownie zawitac na stoliki 0.1/0.2$ multitablingujac je :) Wyniki? Zobaczcie sami. Odpalone 6 stolikow, na 1 przegrana calych 10$, wtopa QQ vs TT pre flop flop T, na drugim 3$ zostaly to wyszedlem, bo nie chcialem dokupowac zetonow juz. Ta kwota co jest na "podsumowaniu konta", ale w tym samym czasie wszedlem jeszcze na turniej z wejsciowka 7$, z ktorego niestety odpadlem, znow pocket moj wyzszy, vs nizszy pocket all pre flop i polecialem. Strasznie wolno punkty elca na tych stolikach, nie wiem jak wczesniej ugralem te 2k na nich ? Na jednym przez godizne zdobylem 8.2pkt, ale to neiwazne. Wazne rezultaty pieniezne:)

Stwierdzilem, ze grajac na stolikach pelnych fishow, zastanawiajac sie nad callem, musisz myslec jak dany fish (oczywista oczywistosc, ze w pokerze trzeba myslec jak przeciwnik), ale na tych micro stawkach maja dosc specyficzny tok myslenia ludzie, dostaja top paira, sa wstanie all inowac i obawianie sie seta to sprawa 1/10 rozdan. Bad beatow zbyt wielu nie bylo, czesto udalo sie, ze przeciwnicy sprawdzali moje AA lub KK, co jest przewaznie rzadkoscia, a wdodatku w 90% dzis wygrywalem z tymi rekoma :) Pozostale wieksze sumki zdobywalem dzieki moim niesamowitym readom :P, pozatym mimo multitablingu zaczalem sobie robic notatki do graczy, co staje sie nieco pomocne, juz z 50 typow mam zapisanych wraz z ich specyficznymi ruchami :)

Zapraszam do komentowania i zycze udanych polowow :)

Awatar użytkownika
Mr_Olimp
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Mr_Olimp » 06 maja 2008, 11:58

tosiak gra, tra la la la.. no obys cos jeszcze wyplacil :mrgreen:

Awatar użytkownika
eeleel
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: eeleel » 06 maja 2008, 18:34

Tosiak ja Ciebie czesto obserwuje ... :P I zawsze jak ogladam Twoja gre to wygrywasz niezle sumki :P Bravo

Awatar użytkownika
Tosiak
-#VIP
-#VIP

Postautor: Tosiak » 06 maja 2008, 20:31

Koncze dzien ze stanem konta 81.2e na Titanie:) Prawie podwoilem, a dzisiejszym celem bylo dojscie do 65e :) Wiec jest bardzo dobrze. Pozatym co do mojego Bankrollu i przyszlych wyplat, nie mam zamiaru tak szybko wyplacac, chce wygrane pieniadze przeznaczyc bardziej na nauke gry na wiekszysch stawkach, nigdy jeszcze nie grywalem (oczywiscie sensownie, bo zaczynajac swoja gre na party-brak-polskiej-licencji! poker odrazu wszedlem na 2/4NL:D) na 1/2 NL hold'ema. Teraz mam zamiar tam wkroczyc:) oczywiscie po znacznym powiekszeniu bankrolla. Pozatym o ile bankroll dopisze bede mial zamiar pokazac sie w jakims turnieju z wiekszym wpisowym rzedu 100$ o jakas porzadna sumke. (lub poprostu dostac sie przez satelite). Jak widzicie cele sa wielkie, zobaczymy jak bedzie w rzeczywistosci.

Dzieki za mile komentarze
@eeleel
Widocznie patrzysz w dobrych momentach heheh:)

Awatar użytkownika
Chojny
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Chojny » 07 maja 2008, 07:15

Polecam satelitki wcale nie tak trudno je wygrać zwłaszcza w godzinach nocnych, gdy jest mniej osób.

Też nie potrafie grać na niskich stolikach z tymi mózgami :smile: Moim zdaniem idiota jest najgorszym przeciwnikiem więc gdy mam mały bankroll po porstu gram sity gdy sie zwieksza wchodze na wyższe stawki na cash game. Gratki za ostatnie wyniki.

Awatar użytkownika
Tosiak
-#VIP
-#VIP

Postautor: Tosiak » 08 maja 2008, 12:26

Niestety wczorajszy dzien to kompletna klapa, ale potrafilem w pore zaprzestac dzieki znajomemu, ktory po mnie przyszedl. Straszne przegrane, szczegolnie irytowal mnie 1 gosc na stole. Pierwsze rozdanie ja BB, on SB, wszyscy fold az do niego, on raise do 0.4$ (2BB), ja reraise do 10bb z AA, on call flop 897rainbow, mi zostalo 7$, on bet 1$, ja call, turn 3 on bet 5$ ja all in juz (6$) on pokazuje 89, river bez winningu dla mnie.... 10 bb pre flop z 89o? :o
Kolejne rozdanie z tym goscie, ja wplacone 20$ na ten sam stol, JJ na reku gosc raise 2bb(jego charakterystyczny ruch), ja juz troche pod wplywem emocji (w miedzy czasie QQ vs KT pre flop all przegrane) daje raisa 15BB (3$) z JJ, gosc call... flop 689 rainbow, ja wkurzony, ale "no nie musze ograc tego fisha glupiego" i uwaga... daje all ina 16$....... wiem glupota...ale juz pod wplywem nie wiem,hm.. agresji? gosc call... zgadnijcie co pokazuje? K7, turn K ;p

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”