Blog - Tosiak

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.
Awatar użytkownika
rzepa
-#VIP
-#VIP

Postautor: rzepa » 07 sty 2008, 19:31

Tosiak pisze:a nie mialem nuta, tzn. do nuta to juz w ogole duzo mi brakowalo, 2 parki i to dosc slabe, zwlaszcza ze na stole do strita, flusha i trojki :o , ale jakos tak zaryzykowalem. Slaby przeciwnik byl.

brawo za odwage .

Tosiak pisze:Postanowilem zaczac odrabiac bankroll na VC, zagralem jeden turniej za 1$ wstep na 6 osob - wygrana(mam bardzo niski bankroll, kolo 7$ mialem).

w.g. mnie mając taki bankroll sit-out-y mozna sobie odpuscic , 6 osob , 2 miejsca płatne.
Lepiej grac stoły , szczegolnie ze na everescie , rybek nie brakuje. :D

Awatar użytkownika
Tosiak
-#VIP
-#VIP

Postautor: Tosiak » 07 sty 2008, 20:58

Hhe, no na everescie gram stoliki wlasnie z takim bankrollem:P, ale ciezko jest, bo jeden bad beat i juz bez praktycznie calego bankrolla. Teraz gram na Celebpoker, jak zaczynalem bloga mialem 31 euro, spadlem do kolo 7 i opuscilem tego pokerrooma. teraz mam 32 euro :D powoli sie odrabiam. Przed chwila ciekawe rozdanie, pierwsze na stoliku, wchodze z 10 $, TA na rece(ulubiona reka, tylko, ze nie w kolorze). Flopik QT6, gosciu betuje za 50 centow, ja daje calla, trzeci gracz tez call. Na turnie widze dziesiatke;) uradowany majac nuta daje checka, czekajac az przeciwnik zabetuje, daje all ina za swoje marne resztki 1.5$, ja daje calla, 3eci gracz o dziwo tez, no i czekam an river, a tam... A :) przeciwnik chech, ja bet za 3$, on po dluzszym zastanowieniu daje calla :) i tak wygrywam pierwsze 7$ ~ w 1szym rozdaniu :)

Awatar użytkownika
Tosiak
-#VIP
-#VIP

Postautor: Tosiak » 09 sty 2008, 16:43

Witam wszystkich:)

Po pierwsze chcialbym podziekowac za odwiedzanie bloga;) i za uznanie moejgo bloga 'najlepszym blogiem miesiaca'.
Dzisiaj przyszla kaska na GreenJokerPoker, no to zeby przetestowac, to wszedlem i troche gram. Jakis sit z 1$ wejscie wygrany, no nie jest zle, lubie tego softa, tzn. przeciwnikow z niego:) bardzo przyjemnie sie ich ogrywa(na Tony G ladnie szlo). Zobaczymy jak podjzie, tym bardziej, ze teraz sporo ludzi z bonusu zapewne tu gra.

Awatar użytkownika
Tosiak
-#VIP
-#VIP

Postautor: Tosiak » 09 sty 2008, 17:50

Na takie rozdanie mozna czekac wiecznsoc;) szczegolnie patrzac na karte przeciwnika, inaczej wieleby mi to nie dalo:) a tka jak na stolik 0.01/0.02 NL (od czegos trzeba zaczac), calkiem ladna sumka :) 18$ na koncie, gramy dalej, ale juz na wyzszym szczeblu 0.05/0.1$ NL. Zoabczymy jak tu pojdzie. 6$ do "przegrania" maksimum :) Ogolnie i tak dzis pechowy dzien, bo karty fatalnie sie ukladaja ;/ typu mam flusha z turna(2 karty moje K high), i na riverze dochodzi przeciwnikowi kolejna do flusha, a on A w reku :P i z 1 karta do flusha zgarnia pule, no coz :p KT w kolorze na rece, zobaczymy co bedzie hehe:)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
rzepa
-#VIP
-#VIP

Postautor: rzepa » 09 sty 2008, 18:35

sumka ładna.
Ale czemu check na turnie, jeszcze względnie ok , ale kolejny check , na river ?
Ten koleś , a może i czasem ja , przy takich stawkach dałbym re reaisa nawet z J czy Q mając kolor,są i takie rybki które mając 3 6 z ręki do koloru wejdą do gry. A gdyby przeciwnik był ultra tight , ? i dałby check na river.
Gratulacje za slowplaying. choć gdyby na river np spadła druga 5 a twój przeciwnik miał 22 z ręki , to przy all-in-ach na river i tym wypadku twojej przegranej to nie był by bad-beat.

Awatar użytkownika
Tosiak
-#VIP
-#VIP

Postautor: Tosiak » 09 sty 2008, 18:45

Heh, no ale piatka nie spadla:)

Zdecydowalem sie zagrac slowplayem, tym razem sie udalo, tym bardziej, ze na tym stoliku praktycznie bet x2 BB i odrazu wszyscy foldowali, wiec sprobowalem tym razem tak, no i sie udalo heh.
Co do tego gdybania :D a gdyby talia miala 100 kart i najlepsza karta byla 6 to... :P Praktycznie zupelnie inna historie wymysliels hehe :D Dobra A8 pik na rece;) czekam na flusha hehehe :D ... no niestety nie tym razem:]

Na stoliku 0.05/0.1 idzie troche gorzej jak narazie, jestem w tyl 2$ ^^ (strasznee:D). Karta zadna dobra nie dochodzi :) juz yblem ladnie na plus, a potem sprawdzielm all ina na flopie (flop A J x , ja AJ, a on AA:D), turn i rivier juz nic nie zmienil.

Ah no i udalo mi sie zalatwic freerolla na Strykke, wszystkich chetnych odsylam tu :
http://www.pokerkings.pl/turniej-na-str ... 070,50.htm

wyjadacz1
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: wyjadacz1 » 09 sty 2008, 18:50

Jak dla mnie zrozumiałe zachowanie ja często tak samo wciągam przeciwników udając że na coś czekałem ale nie doszło albo że mam jakąś słabszą parke , tak 9/10 osób w tedy daje rise a w tym wypadku nie pozostaje nic innego jak all in.

Awatar użytkownika
Tosiak
-#VIP
-#VIP

Postautor: Tosiak » 09 sty 2008, 19:19

Trafiac na takie stoly to ciezka sprawa, gralem na nim ponad godizne, i nie ugralem praktycznie nic, na 0 wyszedlem, bo co karta doszla, to wszyscy pasowali. Jak juz czasem ktos wszedl , to albo zdzarzylo sie, ze nic nei doszlo i stracilem kase, a potem znowu cos doszlo, i tak w kolko i na 0 wyszedlem praktycznie po ponad 1h gry. Stolik 10 osobowy, jak wchodzilem to P/F bylo ok. 30%, no to nie najgorzej, a jak juz zaczalem grac to nie wiem co z graczami sie stalo, i wszyscy foldowali pre flop, czesto sie zdarzalo, ze bez raisa poprostu nie byl ujrzany flop, bo nikt nie dal calla. Wychodzac sprawdzilem P/F , wynosil... 9% :o Wszedlem sobie na chwile na stolik 0.02/0.04 na chwile, z wysoki PF hehe:p I trafilem na smieszna rybke :)

Oh a tu jej kolejny wybryk, niestety teraz nie na moja korzysc, ale niee, mial pare i to dziewiatek :D, wiec jak nie mogl raisowac! haha , no ale coz na kims wkoncu trzeba zarabiac,

Awatar użytkownika
Tosiak
-#VIP
-#VIP

Postautor: Tosiak » 11 sty 2008, 19:51

Ostatnio troche malo pisze, i bardziej zwiezle. Dzisiaj zagram na turku w Everescie oraz na Strykke, wiec jakas relacja bedzie. Jutro wyjezdzam, i nie bede przez jakies 2-4 dni pisal (ferie:)). Potem wroce zapewne z natchnieniem do gry i pisania. :) Wkoncu warto wypoczac czasem od pokera jakis czas ;)

No to zaraz rozpoczne relacje, w strykke nie mam zamiaru zbytnio sie starac, bardziej bede stawial na Everesta, jakos nie trawie tego Strykke :] Pewnie sie okaze, ze na obu odpadne po pierwszym rozdaniu z AA:)

Awatar użytkownika
Tosiak
-#VIP
-#VIP

Postautor: Tosiak » 11 sty 2008, 23:08

No to tak, live nie bylo, bo oba turki zaledwie godzinke trwaly, poszlo niezle:) Potem zaszli po mnie znajomi (tak gdzies w przerwie) i musialem sie ostro sprezac, wiec przestalem juz grac dobrze, tym bardziej, ze wszedlem w platne miejsca, to sobie odpuscilem, wolalem wypic piwko ze znajomymi, tym bardziej iz juz na nie zarobilem:) Turnieje powiem, ze znakomite;) Wszyscy przeciwnicy bardzo przyzwoici, reprezentujacy niezly poziom(mowie bardziej o Everescei, bo na Strykke to prowadzil caly czas gosc o nicku yourbet.pl -.-). Dobra, bo odszedlem od tematu, na Everescie naprawde mili i dobrzy gracze, gralo sie niezle:) karty moze najlepsze nie szly, ale bylo kilka niezlych rozdan, najlepsze byly farty mazaka :D, ktory wchodzil z bletkami typu 7 K i strita ukladal :D i wygrywal, tak w ciagu 4 rak z 7 graczy zostalo 3 :D. Ja odpadlem dosc pechowo, mianowicie z A 5 bodajze, i z tego ulozyl mi sie strit na turnie (mialem flush+str8 drawa na flopie, sprawdzilem all ina (sorki, nie pamietam nicku), i na riverze ulozylo mu sie do fulla;) mimo to 20$ w kieszeni, a w dodatku mila, sympatyczna rywalizacja :) Za co dziekuje organizatorom:)

Awatar użytkownika
Tosiak
-#VIP
-#VIP

Postautor: Tosiak » 12 sty 2008, 12:44

Elo.

Dzisiaj rano wszedlem jeszcze na Eveesta troche pograc przed wyjazdem i kompletnie karta nie szla ;/ na jednym stoliku przegralem 11$ (Stawki 0.05./0.1), wiec nie najlepiej, bo mam tylko 26$, na drugim zato, szlo mniej wiecej dobrze, i postawilem juz wsyzstko na jedna karte - bardzo przecietna, i szczelsiwie wygralem, w co az mi sie wierzyc nie chcialo, dosc szczesliwy river, ale to chyab za te pechy na drugim stole, gdzie na riverze dochodzilo ludziom do fulla na mojego flusha ;p
No to te rozdanie:

Kod: Zaznacz cały

everest-brak-polskiej-licencji! Poker — Szczegóły Ręki
Identyfikator Ręki: 2644112776
Identyfikator Stołu: -96510032
Opcja Gry: Prawdziwe Pieniądze
Nazwa Stołu: Riga-27
Typ Gry: Hold'em
Stawki w Ciemno: $0.05/$0.10
Stawki: $0.10/$0.10
Waluta: USD
Data Rozpoczęcia: 2008-01-12 GMT
Czas Rozpoczęcia: 11:35:05 GMT

Aranżacja Miejsc:

Tosiak jest na miejscu 1 z $4.01.
250lm jest na miejscu 2 z $10.09.
leocadio jest na miejscu 3 z $9.31.
-muffin- jest na miejscu 4 z $5.29.
JoeDalton666 jest na miejscu 5 z $6.18.
valasroi jest na miejscu 6 z $6.68.
chrisibert jest na miejscu 7 z $9.43.
inacar jest na miejscu 8 z $5.39.
winthepot jest na miejscu 10 z $12.55.

Złóż Stawki w Ciemno:

Przycisk jest przy miejscu 3.
-muffin- składa stawkę małą w ciemno opiewającą na sumę $0.05.
JoeDalton666 stawia stawkę dużą w ciemno opiewającą na sumę $0.10.

Rozdaje Karty Własne:

Tosiak: Qd 8d
250lm: -- --
leocadio: -- --
-muffin-: -- --
JoeDalton666: -- --
valasroi: -- --
chrisibert: -- --
inacar: -- --
winthepot: -- --

Przed-flop:
valasroi składa.
chrisibert podnosi $0.25.
inacar składa.
winthepot wchodzi $0.25.
Tosiak wchodzi $0.25.
250lm składa.
leocadio składa.
-muffin- składa.
JoeDalton666 składa.

Flop (Qc Jd 2c):
chrisibert podnosi $0.90.
winthepot wchodzi $0.90.
Tosiak wchodzi $0.90.

Turn (Qc Jd 2c 9d):
chrisibert podnosi $3.60.
winthepot wchodzi $3.60.
Tosiak wchodzi $2.86.

River (Qc Jd 2c 9d 8c):
chrisibert sprawdza.
winthepot sprawdza.

Wyłożenie Kart:
chrisibert pokazuje karty Ah Ac.
chrisibert posiada 9d Jd Qc Ah Ac: Para
winthepot pokazuje karty 2d 3d.
winthepot posiada 2d 2c 9d Jd Qc: Para
Tosiak pokazuje karty Qd 8d.
Tosiak posiada 8d 8c Jd Qd Qc: Dwie Pary

Zsumowana Wartość Puli:
Suma Puli: $13.66
Tosiak wygrywa $11.57.
chrisibert wygrywa $1.41.
Prowizja Domu Gier: $0.68

A zaraz potym kolejne:)
nie najlepiuej rozegrane przeze mnie, moglem wiecej z tego zarobic:

Kod: Zaznacz cały

everest-brak-polskiej-licencji! Poker — Szczegóły Ręki
Identyfikator Ręki: 2644116670
Identyfikator Stołu: -96510032
Opcja Gry: Prawdziwe Pieniądze
Nazwa Stołu: Riga-27
Typ Gry: Hold'em
Stawki w Ciemno: $0.05/$0.10
Stawki: $0.10/$0.10
Waluta: USD
Data Rozpoczęcia: 2008-01-12 GMT
Czas Rozpoczęcia: 11:36:11 GMT

Aranżacja Miejsc:

Tosiak jest na miejscu 1 z $11.57.
250lm jest na miejscu 2 z $10.09.
leocadio jest na miejscu 3 z $9.31.
-muffin- jest na miejscu 4 z $5.24.
JoeDalton666 jest na miejscu 5 z $6.08.
valasroi jest na miejscu 6 z $6.68.
chrisibert jest na miejscu 7 z $6.09.
inacar jest na miejscu 8 z $5.39.
winthepot jest na miejscu 10 z $7.80.

Złóż Stawki w Ciemno:

Przycisk jest przy miejscu 4.
JoeDalton666 składa stawkę małą w ciemno opiewającą na sumę $0.05.
valasroi stawia stawkę dużą w ciemno opiewającą na sumę $0.10.

Rozdaje Karty Własne:

Tosiak: 8c 9c
250lm: -- --
leocadio: -- --
-muffin-: -- --
JoeDalton666: -- --
valasroi: -- --
chrisibert: -- --
inacar: -- --
winthepot: -- --

Przed-flop:
chrisibert składa.
inacar składa.
winthepot składa.
Tosiak wchodzi $0.10.
250lm składa.
leocadio składa.
-muffin- wchodzi $0.10.
JoeDalton666 składa.
valasroi podnosi $0.10.
Tosiak wchodzi $0.10.
-muffin- wchodzi $0.10.

Flop (3s Qc 10h):
valasroi sprawdza.
Tosiak sprawdza.
-muffin- sprawdza.

Turn (3s Qc 10h Jd):
valasroi podnosi $0.65.
Tosiak wchodzi $0.65.
-muffin- składa.

River (3s Qc 10h Jd 2h):
valasroi podnosi $1.95.
Tosiak wchodzi $1.95.

Wyłożenie Kart:
valasroi pokazuje karty Ac As.
valasroi posiada 10h Jd Qc Ac As: Para
Tosiak pokazuje karty 8c 9c.
Tosiak posiada 8c 9c 10h Jd Qc: Strit

Zsumowana Wartość Puli:
Suma Puli: $5.85
Tosiak wygrywa $5.56.
Prowizja Domu Gier: $0.29

No a teraz spadam:)

Awatar użytkownika
nowy233
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: nowy233 » 12 sty 2008, 13:02

Tosiak pisze:A zaraz potym kolejne:)
nie najlepiuej rozegrane przeze mnie, moglem wiecej z tego zarobic:

Ciesz sie ze miales okazje zobaczyc flop ;)
Kompletnie spieorzyl to ten koles.

Awatar użytkownika
Tosiak
-#VIP
-#VIP

Postautor: Tosiak » 15 sty 2008, 11:18

Nie widze tego komentarza "Mattiego", prawdopodobnie usuniety. No ale co do Twojego pytanie Matti, no to gram an wielu pokerroomach, gdzie najdzie mnie ochota, mam kase na gdzies 7, na wiekszosci to po jakeis 10$, no a na innych mam jeszcze po 1-3$, wrecz zapomniane ;), ale czasem wejde sie zapisac na jakeigos free, a tu jakeis drobne, glownei z freerolli.

Ja na okladke? hehehe :P chyba jako najwieksza sierota;)

Wrocilem z krotkiego wypoczynku, teraz chwile usiadlem do pokerka na CD pokerze, kase dostalem za aktywnosc z forum:) za co dziekuje, sprobuej cos z tego ugrac, miejmy nadzieje, ze sie powoli uda.

No a teraz wkleje kilka (hm, 3-a moze wiecej) rozdania z wlasnie CD Pokera, z dzisiejszej gry. Praktycznie wyszeldem an 0 :( na poczatku ladnie na +, ale jak to w pokerze - przegralem:P

No to tak od poczatku (chociaz nie wiem jak to wyjdzie, pewnie na odwrot). Pierwsze rozdanie:
Rozdanie z A8, na pierwsze spojrzenie , nic specjalnego, ale to gosc ,z ktorym takjakby rywalizowalem na stole, to ja mu ukradlem zetony, to on mi. Co byscie poomysleli po ukazaniu turna? Ja pomyslalem "znowu ten palant zgarnie mi zetony, bo albo wygra kickerem, albo mial ta durna dziewiatke..." , spytalem co on pomyslal, to powiedzial praktycznie to samo :)

Drugie rozdanie:
Tu chyba nie ma zbytnio co opisywac, obaj gralismy slow playem:) ja majac ta czworke, sadzilem, ze zgarne pule:) czekalem az on zabetuje liczac, ze ma jakas parke. No niestety, mial parke, ale oprocz tej parki jekszcze czowreczke:P Mowi sie trudno:) Ogral mnie troche chlopak. Dobrze, ze mialem tylko tyle pieneidzy na stoliku:), zreszta on nie mial duzo wiecej:)

Trzecie rozdanie:
Zarowno beznadziejna gra z mojej strony, jak i z jego :o, wiem robie sobie wstyd dajac takie rozdanie, ale coz, pokazuje jakie rybki sa na niektorych stolikach:) Na riverze probowalem blefowac, niestety nieudolnie, tzn. jak tu zblefowac takiego goscia;p No wystarczy popatrzec na te rozdanie, bet na flopie, bet na turnie, a gosc daje calle. E szkoda gadac;)

Czwarte rozdnaie:
Nic specjalnego, ale rozdnaie zaraz po tym z marnym drawem tego goscia:) odebralem swoje od niego, wlasciwie no to nie iwem czemu to wstawilem, beznadziejne rozdanie :D fartem dostalem pare asow i nic wiecej hehehe :D no ale coz ;) Pokazuje slabosc niskich par. No i dlatego, ze to rozdanie zaraz po tym marnym stricie:D

Piate rozdanie:
Znow nic specjalnego, ale tutaj udany blef, gosciu jeszcze przed foldem, napisal, ze ma KK, ja go troche podpuscilem, zeby sprawdzil, no i nasz "bluffyoyster" dal sie wrobic w blefa;) Ryzykowalem, moze troche glupio, ale potrzebowalem tej puli hehehe:D

I na koneic jeszcze podsumowanie:) Na pierwszy stolik wszedlem z 1$, a na drugi najpierw z 3$ , a potem z 10$, czyli po 1.5h gry jestem - 0.3~ $ ... :P A po 5 min. bylem 8$ na +: ) win z AA i z QQ:)

P.S. Nie sadzicie, ze zycie jest jak Poker?:) Trzeba wiedziec kiedy dac folda, a kiedy ostrego beta ;) Hah, wiem, jestem psychol :D

Awatar użytkownika
Tosiak
-#VIP
-#VIP

Postautor: Tosiak » 14 lut 2008, 20:02

Witam.

Po takim bezpowiadomionym opuszczeniu forum piszesz poprostu 'witam'?!?

Taa... na nic lepszego nie wpadlem, i nie doslownie opuscilem forum - opuscilem pokera, wiec jaki sens mialoby pisanie na forum pokerowym nie grajac w pokera.

Jeszcze nie wracam do pokera na stale, ale zaczynam pogrywac kilka gierek dziennie.

Dzis powoli powiekszalem stacka na CelebPokerze, z 15 euro zrobilem 35~ grajac caly czas na stolikach 0.05/0.1e 5 osobowych, zadowalajacy wynik,

... az tu KJ serduszka na rece...[jestem na SB] interesujaca reka. Bodajze 3x BB bet pre flop, ja lub ktos inny, to niewazne, wazny byl flop, bo tu sie potoczyla cala gra.
[dod. info: avg pot 1.3e]

Widze flopa 9h Ah 4d ...

Pierwsza mysl, oczywiscie - ale flush draw, przy ewentualnym flushu to moj bedzie najwyzszy, no jednym slowem znakomita karta.

Mimo to daje check, BB check, nastepnie bet za 2.2 i raise an 4.5, mysle, bedzie ciekawie... mialem stacka 21 e, najwyzszy ze stolu, mowie co tam... daje call, szanse sa wysokie, koles na BB daje raisa na 6.8, nastepnie fold i raise na 15.77(byl to gosc, z ktorym takajkby rywalizowalem od 2 godzin), dobra... daje call...

Na turnie widze Asa pik... koszmar, jedna z najgorszych kart jaka mogla dojsc, ale nie ma czasu na zastanawianie a juz przychodzi river...

A na riverze... 7 serce.... Radosc w duszy, rozgladam sie po kartach przeciwnikow i niestety to nie moja ma "winner-brak-polskiej-licencji!"... Dzisiejszy rywal pokazuje A 4... Jak tu sie nie zalamac...

Radze preczytac tekst, jak Wam sie chce, ale pewnie nie bedzie sie chcialo, wiec daje zrzut ekranu z rozdania:

GrzechuTG
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: GrzechuTG » 15 lut 2008, 00:20

Ja przeczytałem :) po prostu ani to pech ani to szczęście po prostu koleś miał lepszy układ od początku do końca bo on od flopa miał dwie pary a Ty dobierałeś do koloru gdyby nie ten asik to on mógłby mówić o pechu gdyż river go pogrążył. Ale nie ma co się załamywać taki doświadczony gracz jak Ty już dobrze o tym wie bo nie raz to Ty byłeś w takiej sytuacji że dochodziło :)

Awatar użytkownika
Tosiak
-#VIP
-#VIP

Postautor: Tosiak » 17 lut 2008, 21:26

Normalnie az mnie ruszylo jak zobaczylem Twoj komentarz Grzechu:) po tylu moich wpadkach, mowie o tyfch forumowych, nie pokerowych :)

Wczoraj na Everescie szlo jako tako, doszedlem do ok. 20 miejsca, i odpadlem z AQ przeciwko KK, dzisiaj napisze conieco relacje z CD Pokera, co prawda planuje o 22 skonczyc gre, wiec raczej wyzszego miejsca nie zajme, ale opisze swoja gre;)

Poczatkowa ilosc graczy : 92
...Przychodze spozniony 7 minut. graczy okolo 85 pozostalo. Stolik nie za ciekawy, obok mnie siedzi Mazak, niestety(a moze i na szczescie) na sicie. Reszta ludzi, niemowy, prawdopodobnie nigdy nie odiwedzily pokerkings.pl

Pierwsza reka 10 5 serduszka, na riverze dochodzi do flusha, i zgarniam pierwsze zetony, malo, bo malo - 300. Juz po tym rozdaniu zauwazam, ze stolik gra bardzo pasywnie, a jeden z graczy gra dosc dziwnie, troche jak gracze na FL, potrafi betowac, sprawdzach na flopie, turnie, a na riverze folduje.

21:19 - dotad rozdania czasem nudne, udaje sie wyblefowac ze 2 rozdania, szczegolnie tego specyficznego goscia, stawial na flopie, turnie, riverze, na riverze dalem "wysokiego" (na 300 z jego 60) raisa, bo turn i river 3 3 , wiec dosc zrozumiale wystraszyl sie trojki i dal folda.
2000 zetonow i chip leader, nieduzo, no ale stoli kbardzo pasywny, gra powoli sie toczy.

Awatar użytkownika
Tosiak
-#VIP
-#VIP

Postautor: Tosiak » 18 lut 2008, 12:16

Wcyoraj odpadlem okolo 21:50, bodajze wykonczony przez Sebe:) wiec dobrze jest:D chociaz swoj dostal zetony :D

Dzisiaj takie rozdanie mialem przy stoliku, ze az musze je pokazac, koniec swiata co za rybki graja na tym Everescie

Awatar użytkownika
radost21
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: radost21 » 18 lut 2008, 13:47

witaj Tosiak dłuuuuuuższą przerwę sobie zrobiłes od Forum :oops:
zastanawiesz się czemuż akurat twój "urlop" zauważyłem
ano to się nazywa słabość...albo sentyment
kiedyś w poczatkach tego forum (to było chyba nawet przy starej nazwie typuj)
wpisałem swój pierwszy post i tak sie trafiło ze byłes nademną
z podobnym jak ja (prawie pustym stackiem forumowych wpisów)
i pomyslałem wtedy ciekawe czy dotrwamy do 100
... my z krwi i kości POlacy... o słomianym zapale do wszystkiego...

potem nastapił słynny podział na fora typuj i pokerkings
pusto było na naszym forum...
TY otworzyłes bloga ( chyba pierwszego)
ja zaczałem pisac tu i tam

... i zaiskrzyło...
nie wazne czy jestes sentymentalny czy nie...ale miło sie spotykac po czasie
po drugiej stronie tęczy (tej obiecanej przez Glorego)

Awatar użytkownika
Tosiak
-#VIP
-#VIP

Postautor: Tosiak » 18 lut 2008, 16:28

Grzechutg (15-02-2008 17:45)
spoko dla starych rutyniarzy

GrzechuTG pisze:Ale nie ma co się załamywać taki doświadczony gracz jak Ty

radost21 pisze:witaj Tosiak dłuuuuuuższą przerwę sobie zrobiłes od Forum
zastanawiesz się czemuż akurat twój "urlop" zauważyłem
ano to się nazywa słabość...albo sentyment
kiedyś w poczatkach tego forum (to było chyba nawet przy starej nazwie typuj)
wpisałem swój pierwszy post i tak sie trafiło ze byłes nademną
z podobnym jak ja (prawie pustym stackiem forumowych wpisów)
i pomyslałem wtedy ciekawe czy dotrwamy do 100
... my z krwi i kości POlacy... o słomianym zapale do wszystkiego...

potem nastapił słynny podział na fora typuj i pokerkings
pusto było na naszym forum...
TY otworzyłes bloga ( chyba pierwszego)
ja zaczałem pisac tu i tam

... i zaiskrzyło...
nie wazne czy jestes sentymentalny czy nie...ale miło sie spotykac po czasie
po drugiej stronie tęczy

Dla takich slow warto udzielac sie na forum, a tym bardziej po przerwie wracac na nie.;) dzieki za to chlopaki :D teraz trzeba brnac tylko do przodu w pokera i zdawac Wam ciekawe relacje:) no i byc aktywnym na forum, niestety nie moge obiecac, teraz bylem troche czesciej, bo na zwolnieniu - chory, ale jutro juz wracam, wiec znow bedzie ciezej, mimo to bede staral sie znalesc czas dla forum.

Awatar użytkownika
Tosiak
-#VIP
-#VIP

Postautor: Tosiak » 18 lut 2008, 16:36

Dzis mnie naszlo na wejscie na Victor Chandlera, pora troche odrobic, juz bylo kiedys 60$ i znow 10:P a wszystko przez pijanego wuja, ktory dopadl mi sie na pokera... :p
Wchodze na turniej beginner, 6 osobowy, 1$ wejsciowka, po ok. 40 minutach wygrywam, co prawda juz myslalem, ze przegram bo na blindach 100/200, ja mialem 6k zetonow, przeciwnik 3k internet mi padl :| no i mnie troche skubany oskubal :D ale po chwili zaczal dzialac i wrocilem do gry, z odwrotna co prawda sytuacja - ja 3k, on 6k, mimo to udalo sie wygrac, 4.2$ w kieszeni... :S od czegos trzeba zaczynac;)
Teraz wchodze na kolejny tego typu turniejek, zobaczymy jak pojdzie

Edit:
Drugi turniej niestety bez platnego miejsca, niby szlo niezle, ale 2 zle all iny i po mnie;) za bardzo ufam kochanemu AT w kolorze;) a raczej za czesto:]

Teraz gram kolejny, zostalo 5/6 osob, 2 miejsce w klasyfikacji zetonowej:D

Niestety drugie miejsce :/ co prawda zwraca sie za wejscie chociaz, ale ten niedosyt, tym bardziej ze z tysiaca odrobilem sie na 5k :) ale karta nie szla, nie dalo sie tego wygrac na tkaich blindach , z taka karta (blindy juz 150/300), a karta... z 30x pod rzad mialem TYLKO karty typu T 3, J 4, 6 2, 2 8, T 5... na dodatek nigdy nie w kolorze, juz dostalwalem kur :) wiec jak dostalem AJ na reke w kolorze, to zagralem na flopie all ina z niczym :/ tzn. na flopie byl 2 3 5 -.- :D i jedna karta do koloru, wiec teoretycznei str8 draw i szansa na flusha, i na pare wyzsza, gosc sprawdzil mnie z ... 3 9, nie byl zbyt dobrym graczem nie mogl mnie wykonczyc, ale karta szla jemu, nie mi niestety.
Co do tej gry jeszcze, przy stoliku byl gosc, ktory z 90 zetonow zrobil 2000, a potem te 2000 przegral na jednego all ina :)

titanum
-#VIP
-#VIP

Postautor: titanum » 19 lut 2008, 10:56

Tosiak pisze:Co do tej gry jeszcze, przy stoliku byl gosc, ktory z 90 zetonow zrobil 2000, a potem te 2000 przegral na jednego all ina

nie ma to jak sie napracować, i przegrać wszystko w jednym rozdaniu :mrgreen:, i najlepiej nie grać po pijanemu i w czasie choroby :razz:

Awatar użytkownika
Tosiak
-#VIP
-#VIP

Postautor: Tosiak » 19 lut 2008, 15:04

Siemka.

Na dzis relacje z wczorajszego, jakze wspanaielgo turnieju, moze nie tyle relacja, a podsumowania, bo na co relacja po czasie.
Turniej byl jednym z najlepszych, na jakich dotychczas gralem, nie chodzi oczywiscie o pule, czy tez o zajete miejsce - chodzi o przeciwnikow, gral zaledwie 1 sit, co jest wielkim plusem, a reszta to tzw. sama elita ;) wreszcie przyszlo sie zmierzyc z Glorym ;>, no i juz jak co 2 tygodniowo, spotkanie z mazakiem, z ktorym nienawidze grac :D (ale mimo jego 300 zetonow to ja go wyeliminowalem :cool: ). Bardoz mila atmosfera na turnieju, mozna bylo pogadac, posmaic sie, i co najwazniejsze (szczegolnie po przerwie) pograc na dobrym poziomie.
Co do mojej gry, troche moge sobie zarzucic, np. powinienem grac troche ostrzej, zdarzalo sie z glupimi kartami wysokie bety sprawdzac :> o tym wie cos Glory :) co wrecz mnie wysmial, ze go sprawdzilem, mimo to doszlo mi do strita :D (4 karty ze stolu:P), sprawdzilem wtedy, bo mialem dosc betów Glorego, ktory siedzial miejsce za mna i nigdy nie moglem na swoim BB sprawdzic:P , dlatego, ze czesto blefowal i dlatego, ze mialem juz dosc malo zetonow jak na te blindy, wiec 'teraz albo nigdy' :) No i troche sie odrobilem.
Turniej wygral moj zawodnik, drugie miejsce zajalem ja - dalsze miejsca zobaczycie na screenie. Moj zawodnik? Oszukiwali?! Nie, nie mowilismy sobie kart :D, poprostu nazywam go tak (o Oskarku mowa), bo pozyczylem mu 20$, zeby mogl sobie zagrac w tym turnieju :) no i ... ogral mnie... Co to za rzeczy sie dzieja na tym swiecie... w dodatku ogral mnie bodajze z K4, na mojego AJ - para kroli, a rozdanie wczesniej mialem AJ i byl to winning hand, a na riverze doszla karta, ze byl split ;[ No coz, wierze w pomyslowosc Oskara, i ze jakos mi to wynagrodzi :] hehehe:)

Podsumowujac, zarobilem 30$, zajmujac 2 miejsce, a dodatkowo swietna zabawe i mile spedzony czas. Uzylem 1 add ona w czasie przerwy , 0 buy inow.

Dziekuje wszystkim za gre:)

Awatar użytkownika
Tosiak
-#VIP
-#VIP

Postautor: Tosiak » 19 lut 2008, 17:23

O Boze, zapomnialem dodac tego 'zdjecia':P juz dodaje.

Pozatym zaczalem grac na Tony G, jak zwykle sit and go kochane:) pierwszy wygrany, w drugim drugie miejsce;), ale to 1$ wstep, teraz gram 2$ wstep (ale wyzszy szczebel:D), zostalo 3 graczy, ja 2 miejsce, zobaczymy jak bedzie.

Awatar użytkownika
Tosiak
-#VIP
-#VIP

Postautor: Tosiak » 19 lut 2008, 17:47

NIestety nie idzie najlepiej:( w tamtym turku 3, nieplatne oczywiscie miejsce, w nastepnym piate, czy tez czwarte. Pechowe rozdanie, ale dosc zabawne, oboje gralismy slow playem, dostajac flusha z flopa :] niestety pechowo dla mnie.

Teraz pora na turek z wejsciowka 5$, wierze w wygrana, wiec moge sobie pozwolic :]

Edit:No i 2 miejsce, niezle, bo 9$ wygranych, znaczy 4 na plus ;p no to nawet lepiej niz bym wyrgal turniej z 1$ wpisowym, bylo troche meczarni zeby ugrac te 2 miejsce, bo jeden gosc mial 6500~ zetonow, a my z typem po 1500~ no i nikt nie chcial odpasc heh:) ale wkoncu on odpadl, a w nastepnym rozdaniu, ja majac juz zaledwie 600~zetonow dalem all ina z T8 h (blindy 150/300:D), no i przegralem co jest prawie rzecza jasna.

Edit 2: a na Lee Pokerze, szybko odpadlem, na 22 pozycji - KK vs 66, na flopie 6osteczka;) i [shadow=black]szatan [/shadow]mnie dopadl;]

Awatar użytkownika
Tosiak
-#VIP
-#VIP

Postautor: Tosiak » 20 lut 2008, 17:37

Siemka.

Dzis znow troche gry na Tony G :) staram sie znajdywac czas na gre.
Zagralem 1 turniej z 2$ wstepem, i odpadlem z AQ, po tym wszedlem na stolik 0.05/0.1$. No i po kilku rozdaniach przyszlo AA, tka przez kazdego gracza oczekiwane:) no i co najwazniejsze podpasowany flop, turn no i river;) Wlasciwie dla mnie najwazniejszy byl flop, ale dzieki riverze przeciwnik dal all ina, bo doszlo mu do trojki. Rozegralem to takim srednim slow-playem, no i udalo podwoic stack.
I jeszcze dla smaku jedno zdjecie z wczorajszego rozdania.

Edit: Aha, i dodaje glupia ankiete, ale chce wiedziec czy warto to pisac, bo blogow raczej dla siebie sie nie pisze, tak to moglbym pisac pamietnik... Co jest strata czasu :)

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”