Blog - Tosiak
- Mr_Olimp
- -#aktywny

- Chojny
- -#aktywny

Titan poker...
każdemu sie zdarza taki mistrz przy stoliku, dlatego wole grać na wyższe stawki bo ich tam jest zdecydowanie mniej
Teraz gram na party-brak-polskiej-licencji! Poker platforma mi się bardzo spodobała, może powinieneś spróbować jeśli tam jeszcze nie grałeś?
Ja też nie odpuszczam... i różnie to wychodzi;)
Powodzenia
każdemu sie zdarza taki mistrz przy stoliku, dlatego wole grać na wyższe stawki bo ich tam jest zdecydowanie mniej
Teraz gram na party-brak-polskiej-licencji! Poker platforma mi się bardzo spodobała, może powinieneś spróbować jeśli tam jeszcze nie grałeś?
Ja też nie odpuszczam... i różnie to wychodzi;)
Powodzenia
- Tosiak
- -#VIP

Niestety nic nie idzie, az mam ochote naklnac na pokera (naklnalem sobie juz na realu, no ale na forum nie wypada;p). Kompletny koszmar 5x odpadlem dzis na bubblu, na cash tez kurwa jakis koszmar... Dobra szkoda gadac, kilka screenow dam... Nie mam tu wssyztkich rozdan oczywiscie, ale z 5x dzis i wczoraj (w tym 2 pod rzad) rozdania mialem KQ lub AK, raz AA, flop KQ2 (zalozmy, 3 karta byla inna zawsze;P), gosc all in ja call, on pokazywal cos typu J6 nawet bez pary turn zawsze A river T ....... i to sproe wtopy na takich rozdaniach. Nie wspominajac o wczorajszym AA z flopem A ...
Rozdania z 88 nie mam sily komentowac. 2 PIERDOLONE OUTY DLA KAZDEGO Z GOSCI!........
Rozdania z 88 nie mam sily komentowac. 2 PIERDOLONE OUTY DLA KAZDEGO Z GOSCI!........
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Tosiak
- -#VIP

Siemka.
Tu znow ja
Lowca bad beatow - bynajmniej ostatnimi czasy:/
Nie pisalem znow , bo znow zrobilem przerwe, bad beatowalem non-stop i oczyscilem konto na Titanie, wiec byla najwyzsza pora na przerwe. Gralem "raz na jakis czas", ale zblizyl sie weekend, a przy tym turniej na LuckyAce - pora na trening - trzeba wrocic do formy. Zaczalem grac wczoraj. Po wygranej 8e na paradise-brak-polskiej-licencji! rozmnozylem je do 30e, tracac je po dwoch bad beatach i jednym fatalnym, mozna juz powiedziec tiltowym zagraniu - spadlem spowrotem na 8e. W tym samym czasie gralem tez na heypoker-brak-polskiej-licencji! i na Full Tilcie (z racji zlapania tilta;P). Na Heypokerze nie zalezy mi na pieniadzach zbytnio, bo nie mam nawet netellera=P, przegralem tu jakies 20-30$ . Na Full Tilcie - gdzie mailem 39$, po 2 sesjach - 2x 30 min. pomnozylem bankroll do 140$ (Grajac na 0.25/0.5$ PL a nastepnie NL). Teraz znow wszedlem na 0.25/0.5$ PL na Full Tilcie - zobaczymy co z tego wyjdzie. Sesja nie bedzie za dluga - trzeba bedzie jakos wypoczac przed prestizowym turniejem na Lucky:]
Tu znow ja
Lowca bad beatow - bynajmniej ostatnimi czasy:/
Nie pisalem znow , bo znow zrobilem przerwe, bad beatowalem non-stop i oczyscilem konto na Titanie, wiec byla najwyzsza pora na przerwe. Gralem "raz na jakis czas", ale zblizyl sie weekend, a przy tym turniej na LuckyAce - pora na trening - trzeba wrocic do formy. Zaczalem grac wczoraj. Po wygranej 8e na paradise-brak-polskiej-licencji! rozmnozylem je do 30e, tracac je po dwoch bad beatach i jednym fatalnym, mozna juz powiedziec tiltowym zagraniu - spadlem spowrotem na 8e. W tym samym czasie gralem tez na heypoker-brak-polskiej-licencji! i na Full Tilcie (z racji zlapania tilta;P). Na Heypokerze nie zalezy mi na pieniadzach zbytnio, bo nie mam nawet netellera=P, przegralem tu jakies 20-30$ . Na Full Tilcie - gdzie mailem 39$, po 2 sesjach - 2x 30 min. pomnozylem bankroll do 140$ (Grajac na 0.25/0.5$ PL a nastepnie NL). Teraz znow wszedlem na 0.25/0.5$ PL na Full Tilcie - zobaczymy co z tego wyjdzie. Sesja nie bedzie za dluga - trzeba bedzie jakos wypoczac przed prestizowym turniejem na Lucky:]
- Tosiak
- -#VIP

No i juz mam 2 ciekawe rozdania.
Wszedlem na stolik z 30$, standradowo:) juz mam 103$. Zobaczcie rozdania:)
W pierwszym rozdaniu (z J9) bylem przekonany, ze gosc ma AA, rozegralem je tak samo innym razem:], ale cokolwiek by nie mial, zagralbym tak samo. Bylem zadrawawiony na maxa, szkoda, ze doszlo i to i to, lepszy bylby sam strit, ale i tak na tym zarobilem, bo ten typ co mail tez flusha, mail mniej kasy, wiec ja wyciagnalem jakies 15$ na + od tego z AA:)
Drugie rozdanie, tak prosciej objasnie, bo tam nabazgralem te napisy, ale ciezko odczytac. Gra pre flop, gosc z sb daje raisa 2BB, ja na BB raisuje do 3BB (dziwne zachowanie, wiem), gosc utg call, sb call. Po flopie sb check, ja check (;o czemu? nie wiem:|), gosc UTG bet 4$, sb fold, ja call. Turn Q - ja ... yyy co ja zrobilem, znow check? Chyba nie, chyba bet 2$ dalem, on raise 10$, ja reraise do pota 41$, gosc call. River mu nie doszedl do flusha, ja 11$ all in za reszte, gosc fold:)
No i w trakcie pisanai doszlo 3 ciekawe rozdanie, gdzie poszedl all in na turnie. Gra na turnie byla taka - gosc death666 bet 1$, ja raise 1.5$ (jak ja dzisiaj gram;o), PrAce call, death666 raise 2$, a ja na to raise 12$ PrAce call (za reszte swojej kasy, 11$), Death fold.
Wszedlem na stolik z 30$, standradowo:) juz mam 103$. Zobaczcie rozdania:)
W pierwszym rozdaniu (z J9) bylem przekonany, ze gosc ma AA, rozegralem je tak samo innym razem:], ale cokolwiek by nie mial, zagralbym tak samo. Bylem zadrawawiony na maxa, szkoda, ze doszlo i to i to, lepszy bylby sam strit, ale i tak na tym zarobilem, bo ten typ co mail tez flusha, mail mniej kasy, wiec ja wyciagnalem jakies 15$ na + od tego z AA:)
Drugie rozdanie, tak prosciej objasnie, bo tam nabazgralem te napisy, ale ciezko odczytac. Gra pre flop, gosc z sb daje raisa 2BB, ja na BB raisuje do 3BB (dziwne zachowanie, wiem), gosc utg call, sb call. Po flopie sb check, ja check (;o czemu? nie wiem:|), gosc UTG bet 4$, sb fold, ja call. Turn Q - ja ... yyy co ja zrobilem, znow check? Chyba nie, chyba bet 2$ dalem, on raise 10$, ja reraise do pota 41$, gosc call. River mu nie doszedl do flusha, ja 11$ all in za reszte, gosc fold:)
No i w trakcie pisanai doszlo 3 ciekawe rozdanie, gdzie poszedl all in na turnie. Gra na turnie byla taka - gosc death666 bet 1$, ja raise 1.5$ (jak ja dzisiaj gram;o), PrAce call, death666 raise 2$, a ja na to raise 12$ PrAce call (za reszte swojej kasy, 11$), Death fold.
- Tosiak
- -#VIP

No nie da sie caly czas nie lapac kiepskich rozdan. Tutaj kiepska wtopa, dorbze, ze gosc nie mail za duzo kasy, bo byloby ze mna zle. Na czasie zlapalem juz 2 karety na tym stooliku, na jednej - dwojek nic nie wyciagnalem, a na 6 to juz bylo wczesniej na screenie:P No i screen "win" zgarnalem jakeis 30-40$ na nim.
No to koncze gre - dojechalem do 140$, a nastepnie spadlem do 90$, wszystko przestalo wychodzic, koszmarne flopy typu mam QQ flop AK6 (wszystko w kolorze, ktorego nie mialem:|). I sporo tkaich, no niestety, ale 60$ na+ jeszcze jest, zawsze cos... Chociaz bylo jzu 110:|
No to koncze gre - dojechalem do 140$, a nastepnie spadlem do 90$, wszystko przestalo wychodzic, koszmarne flopy typu mam QQ flop AK6 (wszystko w kolorze, ktorego nie mialem:|). I sporo tkaich, no niestety, ale 60$ na+ jeszcze jest, zawsze cos... Chociaz bylo jzu 110:|
- Tosiak
- -#VIP

Elo:)
Wczoraj udalo sie zajac 7 miejsce - tak czy siak jestem zawiedziony, bo szykowalem sie na lepsze. Bynajmniej nie robilem zadnego rebuya, ani add ona , wiec 35$ na plus, ale tu nei chodzi o te $, tylko jakos tak chcialem zajac lepsze miejsce. Na CD 15 miejsce - tez nie najgorzej, tam mi przewaznie nie idzie.
Wczoraj udalo sie zajac 7 miejsce - tak czy siak jestem zawiedziony, bo szykowalem sie na lepsze. Bynajmniej nie robilem zadnego rebuya, ani add ona , wiec 35$ na plus, ale tu nei chodzi o te $, tylko jakos tak chcialem zajac lepsze miejsce. Na CD 15 miejsce - tez nie najgorzej, tam mi przewaznie nie idzie.
- Tosiak
- -#VIP

Powrot do domu - pora na pokera.
fulltilt-brak-polskiej-licencji! -> No limit Hold'em -> 0.25/0.5$
Siadam jak zwykle z 30$
Drugie rozdanie, dostaje 33 na reke, bodajze nie bylo raisa pre flop, na flopie bet ok. 2$ ode mnie, na turnie poszly all iny - widac na screenie. Potem jeden gosc, ten co mial A4 zlapal tilta i skroilem go troche oraz inni zawodnicy ze stolika, ale chyba kasa mu sie skonczyla i odszedl (biedak). Potem troche wtopilem przegrywajac z KK vs AT, na stole TT sie pojawilo :/ No mowi sie trudno. No i drugie rozdanie ze screena - bez walki pre flop, na flopie ja bet 2$, gosc raise 6$, ja reraise 12$ on call. Po turnie , co nie bylo problemem zrozumialem ,ze ma flush drawa (nie posadzalem go takze o strit;o), no ale mniejsza oto. Pushnalem all ina z nadzieja, ze sfolduje, odds nie mial zbyt poprawnych, bo musial dolozyc jakies 50$ do puli 60-70$ (bynajmniej mi sie wydawalo, ze nie mial, bo nie liczylem dziesiatek, ale tka czy siak - nie mial
) On po dlugim zastanowieniu dal calla. Efekt widac na screenie:) Po tym rozdaniu z duma odchodze od stolika, po 20 minutowej sesji
A stan konta na Full tilcie wynosi juz 330.55$ (4 czy 3 dni temu bylo 39$:))
fulltilt-brak-polskiej-licencji! -> No limit Hold'em -> 0.25/0.5$
Siadam jak zwykle z 30$
Drugie rozdanie, dostaje 33 na reke, bodajze nie bylo raisa pre flop, na flopie bet ok. 2$ ode mnie, na turnie poszly all iny - widac na screenie. Potem jeden gosc, ten co mial A4 zlapal tilta i skroilem go troche oraz inni zawodnicy ze stolika, ale chyba kasa mu sie skonczyla i odszedl (biedak). Potem troche wtopilem przegrywajac z KK vs AT, na stole TT sie pojawilo :/ No mowi sie trudno. No i drugie rozdanie ze screena - bez walki pre flop, na flopie ja bet 2$, gosc raise 6$, ja reraise 12$ on call. Po turnie , co nie bylo problemem zrozumialem ,ze ma flush drawa (nie posadzalem go takze o strit;o), no ale mniejsza oto. Pushnalem all ina z nadzieja, ze sfolduje, odds nie mial zbyt poprawnych, bo musial dolozyc jakies 50$ do puli 60-70$ (bynajmniej mi sie wydawalo, ze nie mial, bo nie liczylem dziesiatek, ale tka czy siak - nie mial
A stan konta na Full tilcie wynosi juz 330.55$ (4 czy 3 dni temu bylo 39$:))
Ostatnio zmieniony 02 cze 2008, 14:33 przez Tosiak, łącznie zmieniany 1 raz.
- Arnoldao
- -#VIP

- Sebola
- -#VIP

- Tosiak
- -#VIP

No tak, to caly Ty
Dzieki hehe;) Ale wlasciwie to odpalilem full tilta (co mialem te 39$) jak zlapalem tilta
po bad beacie jakims nieciekawym na innym roomie i mowie sobie no to na tilta fulltilt-brak-polskiej-licencji! -.-
No ale to nie zmienia faktu, ze mi o nim przypomniales:) i ze mam tam kase hehe:)
- Tosiak
- -#VIP

- Tosiak
- -#VIP

No to pieknie dzis - 100$ poki co, a wciaz gram. Co za fatalny dzien, gram caly czas utrzymujac swoj poziiom, ale co z tego jak przeciwnicy sa fishami gdy semi bleffuje i dochodzi im z 24 - dwie pary na mojego top paira. Szczytem dzisiejszym bylo odpadneicie z turnieju o 10k$ wpiswoe 26$
- Tosiak
- -#VIP

- visnia
- -#aktywny

kto mieczem wojuje od miecza ginie.
nie zawsze Twoje blefy będą sowicie opłacane a drawy nie zawsze będą wchodzić... tym bardziej na full tilcie gdzie sytuacja jak w kalejdoskopie
TYM BARDZIEJ, ŻE NIE WIESZ CO TO BANKROLL MENAGMENT
ZAWSZE musisz się liczyć z porażką grając loose aggressive + zero zarządzania bankrollem. Akurat trafiłeś na upswing i dobiłeś te 300-400usd ale równie szybko je stracisz jak nie zmienisz taktyki... bo Twoja jest dobra ale tylko przy upswingu ( ogromny rush w krótkim czasie ). Tak czy siak, polecam jednak jak masz jeszcze z 200-300 dolarów grać spokojnie NL10... a jak wygrasz pare BI to się przenieść na staweczki wyżej, broń Boże na jakieś NL50 na których grasz ( tam można uderzać tak dzieś z 1k usd ).
pozdrawiam
nie zawsze Twoje blefy będą sowicie opłacane a drawy nie zawsze będą wchodzić... tym bardziej na full tilcie gdzie sytuacja jak w kalejdoskopie
TYM BARDZIEJ, ŻE NIE WIESZ CO TO BANKROLL MENAGMENT
ZAWSZE musisz się liczyć z porażką grając loose aggressive + zero zarządzania bankrollem. Akurat trafiłeś na upswing i dobiłeś te 300-400usd ale równie szybko je stracisz jak nie zmienisz taktyki... bo Twoja jest dobra ale tylko przy upswingu ( ogromny rush w krótkim czasie ). Tak czy siak, polecam jednak jak masz jeszcze z 200-300 dolarów grać spokojnie NL10... a jak wygrasz pare BI to się przenieść na staweczki wyżej, broń Boże na jakieś NL50 na których grasz ( tam można uderzać tak dzieś z 1k usd ).
pozdrawiam
- Tosiak
- -#VIP

Heh, no dzieki za rade, tyle ze ... ja tak nie potrafie:P Poki co nie gram w pokera dla pieniedzy, bynajmniej nie jest to glowny powod mojej gry, wiec nie bedzie ona idealna. A wiec tym samym bankroll menagment idzie w sina dal. Nie wiem czy sam przestrzegasz tak zaostrzony bankroll menagment, bo grac z 300~$ na 0.1$, to dla mnie poprostu nuda, jeszcze pewnie 1 stolik. Wole miec troche radosci z gry(jakis udany blef, zgarniecie sporego pota), a nie podwojenie sie 10$->20$, przy bankrollu 350$. To moje zdanie, wiem, ze jest nierozwazne, ale moja gra, poki nie bede gral w pokera tylko i wylacznie dla pieniedzy, a takie cos sie raczej nie zdarzy to nie zmienie swojego "bankroll menagmentu" (mozna powiedziec, ze jakis tam mam, ale nie okreslony przez PRO, tylko przez siebie, dostosowany do swojej sytuacji finansowej i charakteru).
- Tosiak
- -#VIP

Nie pisalem wczesniej, ale na Full Tilcie spadlem do 50$
"niezle", nie?
Wczoraj dojechalem do 100$, i dzis pora na wieczorny multitabling.
Z wczorajszej gry, ciekawe trafienie 3x KK pod rzad na jednym stole. Zobaczcie sami
po kilku rozdaniach kolejne
Wczoraj dojechalem do 100$, i dzis pora na wieczorny multitabling.
Z wczorajszej gry, ciekawe trafienie 3x KK pod rzad na jednym stole. Zobaczcie sami
- Tosiak
- -#VIP

-
titanum
- -#VIP

no no ale dzień Ci sie trafił a jak widze że kolesowi dochodzi do koloru jak ma jedną swoją karte tylko to *** **** ****** (wiadomo o co chodzi) mii sie żadko zdarzy do drawować a taki to po all inie jeszcze dostaje, a i jeszcze jedno jak tak ostatnio patrze na wszystkie te bad beat'y to normalnie dochodze do wniosku że do gry należy wchodzić (all inować) z kartami z przedziału (6-9) normalnie jakieś mega fatum wisi chyba na wyższych kartach, tez sie tak wam wydaje czy to tylko jakies moje problemy ??
- maximus86
- -#VIP

- Tosiak
- -#VIP

- maczek68
- -#VIP

- Tosiak
- -#VIP

Powiem tak - poki co nie jest zle, poziom jest dosc wysoki, raczej malo fishowatych zagran, wiekszosc ludzi gra tight, a to pewnie z racji niewielkiej (o ile w ogole istnieja takowe) promocji no-deposit. Jesli nie lubisz fishow, tylko porzadna gre - zapraszam:) no i nie zapomnij sie zarejestrowac z naszych linkow - promocje i turnieje beda 

- Tosiak
- -#VIP

- Mlody
- -#zasłużony

Sam jestes sobie winien, jak lapiesz seta na flopie gdzie 3 karty to kara to musisz liczyc sie ze komus wpadl draw albo juz kolor. A Ty dalej ostro podbijasz i chcesz wszystkich wyrzucic z rozdania (no mogles jeszcze zlapac fula na river;]).
Ogarnij troche swoja gre bo nie zawsze top pair jest najlepsza.
Czesto mowisz o blefach a to znaczy ze za czesto ich probujesz. Nie mozesz blefowac co chwile bo Twoi przeciwnicy sie zorientuja i po prosta beda wciskac easy call i w takiej sytuacji to nie oni sa tu fishami.
Jak chcesz osiagnac sukces albo chociaz jakies minimalne zyski to musisz jakos zarzadzac swoja kasa.
Ogarnij troche swoja gre bo nie zawsze top pair jest najlepsza.
Czesto mowisz o blefach a to znaczy ze za czesto ich probujesz. Nie mozesz blefowac co chwile bo Twoi przeciwnicy sie zorientuja i po prosta beda wciskac easy call i w takiej sytuacji to nie oni sa tu fishami.
Jak chcesz osiagnac sukces albo chociaz jakies minimalne zyski to musisz jakos zarzadzac swoja kasa.
Wróć do „Mój pokerowy mini blog”