Blog - Tosiak

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.
Awatar użytkownika
Suchoparek
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Suchoparek » 13 sty 2011, 11:19

Tez bylem pod wrazeniem ROI , ale Tosiak zaraz wytlumaczyl

Tosiak pisze: te ROI to oczywiscie po wliczeniu "bonusow" ktore Chili przyznaje za kazde rozegrane 50 sitkow (2.5 dodatkowe do ROI), wiec tu nie ma czego gratulowac, tak naprawde jest albo zerowe, albo na lekkim minusie.

tygrytron18 grasz sng 0,10$ czy 1 $ ?
Zeby liczyc sie w tych wyscigach,nalezaloby rozegrac ok 3 000 SnG [patrzac po ilosci rozegranych przez Was sitow].
5-6 godzin dziennie * 7 dni w tygodniu... :roll: a jest to wyscig miesieczny
Myle sie?
Z 100$ rollem moglbym startowac w tych 10 centowkach?
Uzywacie HM,PT3,czy jednak turnamentshark bardziej odpowiada do takich wysciow?

Z gory dziekuje za odpowiedz

Awatar użytkownika
Tosiak
-#VIP
-#VIP

Postautor: Tosiak » 08 lis 2011, 20:16

Niesamowite... Jeszcze troche i minalby rok od ostatniego wpisu - a wydawal mi sie on tak niedawno...

No i takim aspektem rozpoczne dzisiejszy wpis - oczywiscie rozpoczelo sie to od przerwy z pokerem - dla mnie oczywistoscia jest, ze jesli nie mam ochoty ani czasu grac w pokera, to tym bardziej zeby pisac na forum,no ale bede zmierzal do sedna.
Czy da sie oduczyc grac w pokera? To pytanie, ktore stawiam sobie od jakiegos czasu, bo od ponad miesiaca pogrywam cos.
Podsumowujac cala moja kariere pokerowa - gram w karty dla zabawy, ale zarobkiem nigdy nie gardze, turnieje live probowalem zeby spotkac nowych ludzi, nowe doswiadczenia. No ale jakos zawsze trzeba bylo na nie zarobic, czasem bywal rush, ktorego pomijam, ale niemal zawsze udawalo mi sie byc w moich ukochanych s&g na plus.
Teraz mimo pozytywnego nastawienia do pokera nie udaje mi sie to jak wczesniej. Jestem teraz tym graczem, ktory jest "na zero" i uznaje to za porazke dla siebie. Oczywiscie nie jest jakos fatalnie, bo ze zwrotow udaje sie cos miesiecznie ugrac, ale przeciez nie o to chodzi.
Czy moglem oduczyc sie grac w pokera?
Wedlug mnie cale zycie gralem intuicyjnie mimo przeczytanych ksiazek, czy innych porad - dokladalem je do swojej gry, ale jak ktos mowil "uczymy sie mimowolnie", wiec i tak postepowalem - nie wydaje mi sie zebym mogl sie tego oduczyc. Mimo to zdaje mi sie, ze gram gorzej. A moze to dlatego, ze stawiam sobie teraz jakos wyzej poprzeczke?

Pozdrawiam i zapraszam do wypowiedzi,
Tosiak :)

Awatar użytkownika
wheeny
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: wheeny » 08 lis 2011, 20:32

No money in NLHE, everyone's solid.

Tak serio to może za mało się uczysz? Teraz żeby mieć egde trzeba tak z 1/4 czasu pokerowego poświęcać na review i naukę. Nowe filmiki, coaching itd. Samo się nie zrobi.

Dlatego przestałem grać. Za duża napinka dla mnie... Może pogram freerolle dla relaksu. Jak wychowam dzieci i będę na emeryturze, może znajdę więcej czasu i ochoty na naukę. :-)

Awatar użytkownika
Glory
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: Glory » 09 lis 2011, 14:42

Tosiak u kazdego pokerzysty po roku czy dwoch od rozpoczecia gry pojawia sie "samozadowolenie". Zazwyczaj odchodzi sie w tedy od swojego stylu gry i czlowiek zachowuje sie tak jakby zjadl wszystkie rozumy - gra agresywniej, wiecej blefuje, proboje kompletowac jakies niemozliwe drawy etc - jednym slowem gubi go przesadna pewnosc siebie.

Nie jest to do konca to o czym piszesz, ale moze wlasnie na tym polega Twoj problem? Bo z tym edge o ktorym pisze wheeny to bym nie przesadzal. Na nistkich stawkach jest tyle samo fishy co bylo.

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 09 lis 2011, 19:20

wheeny pisze:Tak serio to może za mało się uczysz? Teraz żeby mieć egde trzeba tak z 1/4 czasu pokerowego poświęcać na review i naukę. Nowe filmiki, coaching itd. Samo się nie zrobi.

Wheeny, o jakich ty stawkach mowisz? Na HU SnG nie potrzeba za duzo czasu poswiecac - tak moim zdaniem do stawek Hu10$, od 20 trzeba juz niestety liczyc sie z tym, ze co jakis czas regs postanowi nas sprawdzic - i musimy grac na tyle dobrze, zeby nie mial edge wiekszego niz rake :)

Ale na 5-10$ poziom jest naprawde mierny - podstawowa wiedza, kilka artykulow, wyszkolenie sie w grze na wyzszych blindach - i naprawde masz potezny Egde nad przeciwnikami... co nie zmienia faktu ze ten potezny Edge oznacza czesto kilka procent ROI :)

A Tosiak - mysle ze po prostu nie jestes jeszcze w rytmie grania tych sitkow, a do tego jak sie slabo zaczel, to moze po prostu nie grasz a-game - zmniejsz ilosc stolow, pograj mocno na jakosc, nie na ilosc - i jak juz ogarniesz sie, otwierdaj wiecej stolow.

Pitr3k
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Pitr3k » 10 lis 2011, 01:26

"Wedlug mnie cale zycie gralem intuicyjnie mimo przeczytanych ksiazek, czy innych porad - dokladalem je do swojej gry, ale jak ktos mowil "uczymy sie mimowolnie", wiec i tak postepowalem - nie wydaje mi sie zebym mogl sie tego oduczyc. Mimo to zdaje mi sie, ze gram gorzej. A moze to dlatego, ze stawiam sobie teraz jakos wyzej poprzeczke?
"

Jasne, że sie zapomina jak grac szczegolnie w SnG ( te fazy push or fold, ktorych trzeba sie tak na prawde uczyc non stop )- chociaz w innych odmianach rowniez - mialem z 2 miesiace temu powrot do SH i ciezko bylo sie na nowo zaadaptować ale dzieki nauce juz kosze nl100 - analiza kazdej sesji po skonczeniu to podstawa, pamietaj! bez tego tak na prawde ani rusz jezeli chcesz dojsc gdzies dalej w pokerze - im szybciej to zrozumiesz tym lepiej - wiadomo, ze sie nie chce itd ale o to chodzi w pokerze systematycznosc i praca nad wlasna gra . . . Poziom graczy tez sie na pewno podniosl jest wiecej regow, ale Fishy nigdy nie zabraknie. GL!

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 11 lis 2011, 11:36

Pitr3k pisze:"Wedlug mnie cale zycie gralem intuicyjnie mimo przeczytanych ksiazek,

Jest jeszcze taka opcja, ze caly zycie po prostu miales szczescie, a teraz po prostu zadzialala wariancja :D :D :D

Awatar użytkownika
knoperss
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: knoperss » 11 lis 2011, 14:11

Jesteś moją ulubioną Rybką!!! : ****

Awatar użytkownika
Tosiak
-#VIP
-#VIP

Postautor: Tosiak » 24 paź 2012, 19:49

Post zaczne podobnie do ostatniego ;)
Zbliza sie prawie rok od ostatniego wpisu - jak ten czas zapier***a

Odświeżam bloga, chocby z sentymentu - poczytalem sobie dzisiaj wpisy z moich pierwszych stron, troche minelo - az ciezko poznac mi czasem, ze to ja pisalem ;) (ale zapraszam wszystkich do lektury, jest troche ciekawych, czasem nawet przydatnych wpisow i ogolem mozna zobaczyc jakas moja "metamorfoze" w ciagu tych kilku lat zarowno dla tych co mnie pamietaja, jak i tych ktorzy widza mnie pierwszy raz;) )
Innym powodem refreshu jest to, ze prowadzenie blogu w pewnym stopniu motywuje do gry i to do dobrej i systematycznej gry. Jesli tak uwazam - to czemu by nie probowac. Brak czasu zawsze przeszkadza w regularnej grze, ale prawde mowiac mysle, ze chociaz ta godzine dziennie na gre prawie zawsze bym znalazl, a mysle ze zdecydowanie warto powrocic do gry.
Póki co nic nowego do swojej gry nie wprowadze, wracam do starego standardu grania sitkow SH bi 10$, przez ostatnie kilka dni udalo sie zagrac kilka sesji na +, zobaczymy co dalej.
Nie wiem jak czeste beda wpisy, nie mam nawet chwilowo stalego dostepu do internetu, korystam glownie noca, bo mam internet z playa z jakimis limitami (zaden provider nie chce mi dostarczyc internetu w Sopocie , jest tylko UPC, ktore chce podpisac umowe na 2 lata z racji tego, ze mamy kablowke u nich - a taka opcja z racji wynajmu odpada).

Zapraszam do komentowania;)
Pozdrawiam!

titanum
-#VIP
-#VIP

Postautor: titanum » 24 paź 2012, 20:26

dobre powitać stara gwardie ;)

bez kitu czytanie swojego bloga prowadzonego dość dlugi czas pokazuje jakie mega zmiany zorbiliśmy i potrafi poprawić humor ;)

no to graj ile się da i pisz regularnie bo może przynajmniej uda Ci się zmotywować innych (w tym mnie) do regularnych wpisów i przyłożenia się do gry :)

powodzenia :D

Awatar użytkownika
jon124
-#VIP
-#VIP

Postautor: jon124 » 24 paź 2012, 22:22

Tosiak ja też mam kabel z UPC i podpisałem na 2 lata po czym zaczęli mi ciągle przysyłać ulotki i jest taka promocja studencka. Umowa 9miechów bodajże popatrz na stronie. Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Spiegol
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Spiegol » 24 paź 2012, 22:40

jon124 pisze:Tosiak ja też mam kabel z UPC i podpisałem na 2 lata po czym zaczęli mi ciągle przysyłać ulotki i jest taka promocja studencka. Umowa 9miechów bodajże popatrz na stronie. Pozdrawiam

Oczywiście korzystać! Dla studentów jest net w UPC na 9 miesięcy! Możliwe, że tylko do końca października, nie pamiętam, ale sam na studiach skorzystałem! Śmigaj się dopytać.

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 24 paź 2012, 23:51

Tosiak - moze jakis maly challenge w stylu bankroll builder ?

Awatar użytkownika
Tosiak
-#VIP
-#VIP

Postautor: Tosiak » 25 paź 2012, 00:33

Spiegol, jon124, niestety ale jesli ma sie podpisana wczesniej umowe na kablowke to nie mozemy podpisac drugiej oddzielnej umowy na internet. Po kilku telefonach trafilismy w koncu na kogos niekompetentnego i przyslali nam monterow - ale oni niestety byli bardziej ogarnieci i potwierdzili to, ze nie mozemy miec od nich internetu

Sith, moznaby sprobowac, z checia- jakies propozycje?;)

Awatar użytkownika
Tosiak
-#VIP
-#VIP

Postautor: Tosiak » 07 lis 2012, 01:14

Dalej korzystam z internetu z Playa i nie mam pojecia jaki mam limit jako, ze "wynajmuje" go od znajomej, wiec moja gra nie jest do konca regularna, ale sie staram.

Zajalem sie wszystkimi sprawami , wyplacilem tyle ile na ta chwile potrzebowalem i wystartowalem wczoraj na 5$ SH na p770 z rollem rownym 100bi.
Nie mam konkretnych zalozen, ale mysle ze majac 80bi wejde spowrotem na 10tki.

We wpisie mam jeszcze do Was prosbe - gdzie moge znalezc jakies dobre filmy coachingowe s&g, mialem kiedys tego sporo na dysku, ale gdzies mi sie zapodzialo:/ z racji, ze internet mam limitowny to nie moge sobie sciagac czego popadnie, wiec licze na Wasza pomoc. Chodzi mi o filmy z krotkich stolow, bo FR mi tylko namieszja w glowie - odpowiedzi tutaj lub na pw jesli ktosbylby w stanie cos doradzic.

Z gory dziekuje i pozdrawiam!

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”