Wygląd i funkcjonowanie forum.

Wszystkie uwagi na temat forum i pracy moderatorów. Coś potrzebujesz, coś Ci nie odpowiada? To jest miejsce by przekazać swoje uwagi.
kabukiman
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: kabukiman » 04 lip 2009, 13:26

Udzielam się na kilku forach i dopiero tutaj spotkałem się z tym poraz pierwszy, a mianowicie czemu nie ma linka "Zobacz posty od ostatniej wizyty" jak się przegląda temat tylko widnieje on jak sie znajduje na stronie głównej?

Jah
-#VIP
-#VIP

Postautor: Jah » 04 lip 2009, 16:40

?

Obrazek

kabukiman
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: kabukiman » 04 lip 2009, 17:09

Chyba sie nie zrozumielismy, napisalem ze tylko na stronie glownej mozna kilknac w te 'posty od ostatniej wizyty' ale jak juz przegladam temat (np ten) na gorze juz tego linku 'posty od ostatniej wizyty' nie ma i jezeli chce je zobaczyc to musze przejsc na strone glowna. Nie jest to jakiś wielki problem tylko że spotkałem się z tym po raz pierwszy.

Awatar użytkownika
jon124
-#VIP
-#VIP

Postautor: jon124 » 07 lip 2009, 17:03

A ten znaczek kartki czy co to jest ? pomarańczowy jeśli nie czytałeś i biały jeśli już na danej podstronie byłeś więc to chyba nie powinno stanowić problemu:)

Awatar użytkownika
tomziolo
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: tomziolo » 28 lip 2009, 01:11

Sezon wakacyjny, ryby, grzyby i inne ale mam maly apel do adminow o bardziej restrykcyjne traktowanie co niektorych uzytkownikow forum, bo mam wrazenie ze ostatnio troche sie tu poluznilo (zagladam na forum po 2 godz. i na 10 postow 1 ma sens i wartosc merytoryczna)

Zdecydowanie bardziej zwracac uwage na nowych uzytkownikow i pisac ostrzegawczego posta wczesniej. Wiem ze czesc mi zarzuci, ze sam na poczatku pisalem jednozdaniowe posty, zeby osiagnac magiczne 20 postow, ale napewno nie walilem posta za postem do wszystkich nowych tematow w stylu: fajnie super gratki, a to ciekawe.....
I nie czekac az ktos w jednym dniu nabije te 20 postow, bo ostatnio chyba pojawilo sie kilku spryciarzy ktorzy postanowili sobie rozbic te nabijanie na kilka dni. Przyklad, prosze bardzo:
http://www.pokerkings.pl/profiles/16997.htm
mozna powiedziec, ze sie czepiam bo kolega napisal dzis tylko kilka postow, ale jak sie zajrzy na profil to sie okaze ze wczoraj tez nas odwiedzil i napisal tylko kilka postow wszystkie w tym samym stylu.

Kolejna sprawa to nieszczesny dzial z freerolami.
Po to jest regulamin zeby go przestrzegac, a niestety ciagle sa tam posty tylko z komentarzem, albo niesprawdzonymi haslami.Bierz odpowiedzialnosc za to co piszesz i albo wpisujesz freeroll ze sprawdzonym haslem, albo nie i zaznacz to na poczatku( jesli nie-warn)

Badbeat
Chyba lepiej by bylo zeby w temacie bylo zaznaczone o co chodzi (AA vs 72, KK vs 5T), a nie szarady w stylu, a to ciekawe, gra z debilem itp.

m4teus
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: m4teus » 03 sie 2009, 15:31

Witam, od jakiegoś czasu odwiedzam to forum. Chciałbym wyraźić swoją opinię na temat wyglądu i funkcjonalności forum.
Jak dla mnie, wygląd nieco odstrasza. Przewijające się wszędzie banery nie wyglądają zbyt estetycznie. Te wszystkie barwy mogą nieco razić nowych użytkowników. Czy zastanawiliści się nad przejściem chociażby na phpbb3. Chyba trójeczka jest już wystarczająco rozwinięta, by postawić na niej duże forum.
Co do funkcjonalności, to proponuję podpięcie najważniejszych tematów ze strategii pokera, by nowi użytkownicy nie musieli tworzyć własnych.

Awatar użytkownika
radost21
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: radost21 » 20 sie 2009, 11:53

Nasze linki do pokerromów - jak dla mnie to był bardzo dobry temat
Był - bo niestety dawno nikt tam nie sprzątał...

ps. powstanie druzyn graczy w poszczególnych romach to jedno ale przygotowanie gruntu do gry (linki) to również temat mile widziany i konieczny do wyeksponowania

Awatar użytkownika
Glory
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: Glory » 20 sie 2009, 14:40

radost21, zaktualizowane.

tomziolo - jesteś może chętny by pilnować działu haseł do freerolli ?

Awatar użytkownika
radost21
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: radost21 » 20 sie 2009, 15:03

glory glory man united pisze:radost21, zaktualizowane
mozesz pokazac linka bo ja chyba źle patrzę

Awatar użytkownika
knoperss
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: knoperss » 20 sie 2009, 15:30

jeżeli Tom się nie podejmie ja chętnie to zrobię.jestem często na forum mam trochę kont pokerowych więc jak coś to jestem gotowy :mrgreen:

Awatar użytkownika
Glory
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: Glory » 20 sie 2009, 20:08

http://www.pokerkings.pl/nasze-linki-do ... t11607.htm

wielkich zmian tam nie ma bo dosc aktualne.

Awatar użytkownika
bazee
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: bazee » 09 wrz 2009, 18:31

1. dzial "Promocje, bonusy, darmowe pieniądze" - zablokowane zakladanie tematow, tylko dla moderatorow? darmowe spiny sa a nie da sie tego oglosic ;)

Tylko moderatorzy mogą pisać nowe tematy na tym forum.

caly czas bez zmian...

tak ma byc ?
Ostatnio zmieniony 04 paź 2009, 18:58 przez bazee, łącznie zmieniany 2 razy.

mudzin85
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: mudzin85 » 09 wrz 2009, 23:22

a ja chce poruszyć po raz kolejny sprawę analiz bo chciałem zamieścić rozdanie do anallizy ale jak pomyślałem że znowu będzie 1500 postów o d... maryni to mi się odechciało. Może należy się zastanowić nad stworzeniem działu analiz dla bardziej zaawansowanych niż tych co piszą na fold... no bad beat...

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 10 wrz 2009, 14:18

mudzin85- z takim podejsciem ciezko bedzie stworzys dzial analiz - jak nie zaczniemy tam nic wrzucac :-)

Moja propozycja:

1. Zrobic podkategorie

1) Freeroll i Microstakes do NL5, freeroll, snG do 2$

2. Small Stakes BI 2-20$, cash do 50$

3. Medium i High Stakes

W każdej z nich:

Cash
NL
fr
sh
hu

Limit
ft
sh
hu

SnG
10+
5/6
HU
DoN

MTT

Omaha (na razie ogólna)

Ustanowić moderatorów którzy będą bezwględnie:
1. usuwac posty zniekonwertowane (chyba ze soft ma historie typu ipoker)
2. usuwać odpowiedni nic nie wnoszące (typu samo "fold" - bez wyjasnienia czemu")
3. W przypadku braku odpowiedzi w dziale dla początkujących - sami pofatygują się i pomogą początkującemu - tak żeby nie było postów bez odpowiedzi.

Awatar użytkownika
knoperss
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: knoperss » 10 wrz 2009, 17:01

zgadzam się z Sithem bardzo dobry pomysł z kategoriami :) bo na prawdę czasami aż w analizy się wchodzić nie chce xD tymbarddziej jak ktoś nada tytuł " przegrałem z debilem dlaczego???" to już nóż się w kieszeni otwiera xD no ale co zrobisz.... góra powinna się nad tym zastanowić bo Sith dał na prawdę dobry pomysł :mrgreen:

Awatar użytkownika
Spiegol
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Spiegol » 10 wrz 2009, 17:16

Praktycznie podział by się przydał, ale ja to bardziej widzę nie na stawki, a na rodzaj, czyli główne:

1. Sit&Go
2. MTT
3. Cash

a w działach dopiero obowiązkowe tagi bo jak się podzieli na tyle podrozdziałów to się trochę zamieszanie zrobi, a mając na myśli tagi widział bym to wpisane tak:

"[stawki][rodzaj] tresc" np. "[BI 5.5$][SnG SH] AK na ciężkim flopie" albo w cash "[NL10][FullRing] JJ na UTG" ;)

Ale z drugiej strony pewnie ciężko by było wyegzekwować stosowanie takich tagów?

Awatar użytkownika
knoperss
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: knoperss » 10 wrz 2009, 17:25

ale moze zrobić takie działy i w każdym już podać tytuł i podczas analizy opisać dokładnie typ gry :)
czyli np tak jak mówisz
np:
dział SnG ----> tytuł i dopiero przed analizą
Spiegol pisze:"[stawki][rodzaj] tresc" np. "[BI 5.5$][SnG SH] AK na ciężkim flopie" albo w cash "[NL10][FullRing] JJ na UTG" ;)

coś takiego?? w dobrym kierunku zmierzam??

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 10 wrz 2009, 18:23

Może i rzeczywiście lepsze TAG niż podział - nie mamy tyle postów co np. forum X+X żeby robić az tyle kategorii

A z wyegzekwowaniem nie ma problemu - jak post nie spelnia warunkow - to w zaleznosci od humoru moda
1. Jest poprawiany (jak ktos to robi pierwszy raz)
2. Jest kasowany - jak tłuk jest niereformowalny

babol
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: babol » 11 wrz 2009, 13:41

Dopiero co sie tu zarejestrowałem, forum względnie ok ale wygląd forum jest tragiczny, czuję się jak na jakimś forum dla nastolatków... grafika koszmarna, jakies duze, male, kolorowe nicki tragedia panowie.. sorry :)

Awatar użytkownika
bazee
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: bazee » 04 paź 2009, 18:59

1. dzial "Promocje, bonusy, darmowe pieniądze" - zablokowane zakladanie tematow, tylko dla moderatorow? darmowe spiny sa a nie da sie tego oglosic ;)

Tylko moderatorzy mogą pisać nowe tematy na tym forum.

caly czas bez zmian...

tak ma byc ?

Awatar użytkownika
Glory
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: Glory » 05 paź 2009, 13:55

bazee, tak ma być. Inaczej nas zapsamuja takimi glupotami na smierc.

Awatar użytkownika
Glory
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: Glory » 05 paź 2009, 18:51

Jeszcze dzis dzial analiz zostanie poprawiony. Mozliwosc pisania - dla wszystkich powyzej 20 postow.

Dodatkowo powstanie ukryty dzial analiz graczy pro. Dla osob ktore nie chca by gracze poczatkujacy pisali o ich rozdaniu jakies glupoty (zgodnie z zyczeniem Mudzina). Pisac beda mogly wylacznie osoby zaproszone, czytac - albo wszyscy, albo tez tylko oni (pomysl w fazie planowania).

Awatar użytkownika
drl
-#VIP
-#VIP

Postautor: drl » 06 paź 2009, 21:26

http://www.pokerkings.pl/sitnl20-q9s-bl ... htm#189367

Glory nanies drobne poprawki bo z tego co widac mialo byc dla osob +20 postow :)

titanum
-#VIP
-#VIP

Postautor: titanum » 07 paź 2009, 10:32

http://www.pokerkings.pl/limit-czy-no-l ... htm#189470

wnioskuje o zamknięcie tematu, bo bez sensu jest taka wymiana wypowiedzi, co miało być powiedziane to według mnie juz powiedziano a teraz to jest już tylko miejsce gdzie sie jednym zdaniem dobija do 100,

Awatar użytkownika
Glory
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: Glory » 07 paź 2009, 14:32

drl, zakladanie nowych tematow jest od 20 postow.

Wróć do „Książka życzeń i zażaleń”