Wygląd i funkcjonowanie forum.

Wszystkie uwagi na temat forum i pracy moderatorów. Coś potrzebujesz, coś Ci nie odpowiada? To jest miejsce by przekazać swoje uwagi.
Oskarek

Postautor: Oskarek » 17 kwie 2009, 05:12

glory glory man united, z tej strony na to nie patrzylem :D Zawsze sobie korzystalem z darmowych serwerow :) No ok to czcionki zwieksz ;p

titanum
-#VIP
-#VIP

Postautor: titanum » 17 kwie 2009, 20:19

a ja mam taką mała sugestie a mianowicie dawniej było coś takiego że w miejscu powyżej aktualnie bannera unibetu poniżej napisu "Ogłoszenie" zamiast tego napisu "Witaj na forum PokerKingsPL" pojawiało sie coś takiego:
"Dzis turniej na platformie unibet-brak-polskiej-licencji! wpisowe 0$, pula 50 $ godz. 21"

może udało by sie coś takiego przywrócić było by to cos fajnego taki informator prawie jak z kalendarza inforumującego kto ma dzisiaj imieniny :razz: co myślicie o tym ??

Awatar użytkownika
M@jkel
-#VIP
-#VIP

Postautor: M@jkel » 17 kwie 2009, 20:50

brzmi swietnie i napewno bardzo sie przyda,
szczegolnie mi bo ja nigdy nie wiem gdzie i kiedy gramy ;]

Prezes87
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Prezes87 » 18 kwie 2009, 11:36

Ja mam propozycję co do analizy rozdań. Nie dało by się podzielić tego jeszcze na pod fora: Cash, MTT i SnG ?

pappek
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: pappek » 18 kwie 2009, 17:04

Prezes87 pisze:Ja mam propozycję co do analizy rozdań. Nie dało by się podzielić tego jeszcze na pod fora: Cash, MTT i SnG ?

ja dodam od siebie że fajnie by było aby dodane ręce był obowiązkowo skonwertowane .

Palnik
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Palnik » 24 kwie 2009, 14:18

Ja mam małą sugestie dotycząca funkcjonowania forum może była o tym mowa ale nie znalazłem czegoś takiego. Chodzi o to, żeby założenie samego konta na forum nie polegało tylko na wklepaniu nicku i spamowaniu jak np tutaj
http://www.pokerkings.pl/rzad-chce-ukro ... 338,50.htm
dlatego proponuje aby rejestracja była troszkę "utrudniona" albo jakieś wykazanie małych osiągnięć pokerowych lub choćby czekanie na potwierdzenie swojego konta drogą mejlową (2dni), co troszkę skomplikuje prace spamerą i oszustom

Awatar użytkownika
wheeny
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: wheeny » 24 kwie 2009, 14:57

Palnik pisze: "utrudniona" albo jakieś wykazanie małych osiągnięć pokerowych lub choćby czekanie na potwierdzenie swojego konta drogą mejlową (2dni), co troszkę skomplikuje prace spamerą i oszustom

Utrudnianie rejestracji na forum to bardzo zły pomysł. Ludzie w ogóle się nie rejestrują jeżeli mają cokolwiek utrudnione. Takie to wygodnickie pokolenie.

Wystarczy tutaj jakiś automat zliczający ilość słów w postach nowych userów. Jeśli średnia przez 5 pierwszych postów jest 1 albo 2 słowa na post, to auto 6x warning.

Na pewno coś takiego jest do napisania.

Ewentualnie można zablokować możliwość wysyłania 2 postów z rzędu w jedym temacie userom, którzy mają mniej niż x dobrych postów. Np. 20. Plus ograniczenie czasowe, nie więcej niż jeden post na 2 minuty? Czy coś.

Oskarek

Postautor: Oskarek » 24 kwie 2009, 15:07

Palnik, na forum widzimy czy ktos spamuje czy nie :) Dostaje warna zobacz ile forum ma uzytkownikow jesli kazdego trzeba bylo by akceptowac to by adminom czasu nie starczylo :)

Palnik
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Palnik » 24 kwie 2009, 15:54

macie racje, może blokada ip jest dobrym pomysłem

Awatar użytkownika
wheeny
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: wheeny » 24 kwie 2009, 16:02

Palnik pisze:macie racje, może blokada ip jest dobrym pomysłem

Znowu mocno chybione, bo większość ludzi ma ip dzielone z innymi userami albo ip dynamicznie przydzielane, za każdym razem inne. Nie dość, że takiego gościa blokada nie obejdzie bo następnego dnia się zarejestruje ponownie, to jeszcze ktoś inny może mieć bana przez to...

Daj już spokój dobrym pomysłom, Palnik. :twisted:

Awatar użytkownika
martini
-#VIP
-#VIP

Postautor: martini » 11 maja 2009, 16:15

Mielismy zglaszac wszystkie awarie :P

a wiec wklejam screena, cos padło od około 16 do 17, damn...cala godzina bez forum :mrgreen:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
radost21
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: radost21 » 11 maja 2009, 18:50

martini pisze:a wiec wklejam screena, cos padło od około 16 do 17, damn...cala godzina bez forum
u mnie tez dzis forum wywaliło
przy tego rodzaju problemach ten sam bład równoczesnie wyskakuje na stronie pojedynków pokerowych ( choc to chyba akurat normalka)

Awatar użytkownika
Glory
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: Glory » 11 maja 2009, 22:39

Pojedynki sa hostowane na tym samym serwerze, wiec jak pada baza danych to na obu.

Zwiekszamy moc serwera, powinno pewnie pomoc.

Jerzyczek06
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Jerzyczek06 » 14 maja 2009, 17:17

Serwer i forum działa ok . Siedze sobie dosyć często i czytam co kto napisał - ale i tak postów nieczytanch wciągu przerwy jedniodniowej jest coś koło tysiaczka - czyli forum ZYJE ostro. Ja mam pytanko jedno - oznaczam tematy do ignorowania a jak wracam do pierwszej strony lub wchodzę na nowo t o i tak te tematy mi się wyświetlają od nowa( a powinny być niewidoczne) co zrobic - chciałem w ten sposób tak ustawić sobie forum abym widział to co jest dla mnie Ciekawe i ewentualnie tylko nowe tematy.

Awatar użytkownika
knoperss
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: knoperss » 14 maja 2009, 18:10

chyba 1000 postów dziennie niema....a może się myle...ale i tak zgadzam się że forum żyje :D szkoda że SB tutaj jest mało uczęszczane :D nie tak jak po 2 stronie :D ale tutaj to SB żyje nocą :)

Awatar użytkownika
wheeny
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: wheeny » 29 maja 2009, 09:59

Mam jedną uwagę odnośnie postingu, a konkretniej BBCode. Czy możcie dodać znacznik [strike]? Nie musi mieć swojego buttona, ważne, żeby działał. Obecnie nie działa.

To bardzo przyjemny sposób zaznaczania zdeaktualizowanych informacji w swoim poście bez usuwania ich. Polecam! :-)

Awatar użytkownika
knoperss
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: knoperss » 31 maja 2009, 16:54

i może taka mała wzmianka co do działu z Free....może zrobić jeden temat i tam pisać że np takiego turka niema albo na inny dzień przełożony....bo nie każdy wie gdzie ma się z tym udać i piszą różne dziwne posty nie tam gdzie trzeba....jeżeli jest taki dział to niech ktoś go tutaj poda. z góry dzięki

Awatar użytkownika
mojżeszPK
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: mojżeszPK » 31 maja 2009, 17:41

No dobrze by bylo... czasami sa jakies pytania dotyczace danego freerola, a jak sie je zada w temacie z freerollami to zaraz sie po glowie dostaje...

Bolec88
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Bolec88 » 01 cze 2009, 08:30

knoperss pisze:i może taka mała wzmianka co do działu z Free....może zrobić jeden temat i tam pisać że np takiego turka niema albo na inny dzień przełożony....bo nie każdy wie gdzie ma się z tym udać i piszą różne dziwne posty nie tam gdzie trzeba....jeżeli jest taki dział to niech ktoś go tutaj poda. z góry dzięki

jak wiesz ze takiego turka nie ma to piszesz pw do alvesa on usuwa niepotrzebne posty i po sprawie

mojżeszPK pisze:No dobrze by bylo... czasami sa jakies pytania dotyczace danego freerola, a jak sie je zada w temacie z freerollami to zaraz sie po glowie dostaje...

to zalezy jakie pytani , bo jak pytasz "a o ktorej godzinie to bedzie u nas jezeli tam jest ze o 17 GMT+5?? " no to chyba nie ma zdziwienia , jak zapytasz o ID turnieju np na PokerStars-nielegalny-w-PL! to nikt Ci uwagi nie zwroci ...

Awatar użytkownika
wheeny
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: wheeny » 03 cze 2009, 15:44

wheeny pisze:Czy możcie dodać znacznik [strike]?

Ponawiam powyższe pytanie / prośbę.

Oraz dodaję drugie: co jest z wyszukiwaniem na górze? Opcja Szukaj. Bo coś nie bardzo działa. Jest tylko jedno pole, w które można coś z palca wpisać. I proszę np. o wyszukanie słowa Nagradzamy na wszelkich możliwych forach. I wraca zero wyników.

Huh?

Tak samo jest z każdym hasłem, nawet jeśli na 100% jest w jakimś temacie takowe.

Obok pola tekstowego jest dosyć niejasne sformułowanie o wyszukiwaniu userów. Więc co, można wyszukiwać tylko userów, a treści w postach już nie? Pls o ogarnięcie tematu przez jakiegoś mistrza phpBB.

Oskarek

Postautor: Oskarek » 03 cze 2009, 15:50

A czy tam pisze SZUKAJ?

Szukaj Autora:
Użyj * jako zamiennika dowolnego ciągu znaków
Szukaj użytkowników

i wszystko jasne :)

Opcja szukaj jest wylaczona przez google sobie szukaj pokerkings.pl i co Cie interesuje i znajdziesz

Awatar użytkownika
wheeny
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: wheeny » 03 cze 2009, 15:54

OK, tylko podsumuję, bo niegramatyczność wypowiedzi utrudnia interpretację :-)

Wyszukiwanie w obrębie forum działa tylko na autorów postów,
Wyszukiwanie treści muszę robić za pomocą google?

Tak? :-)

Oskarek

Postautor: Oskarek » 13 cze 2009, 22:28

Czy tylko ja tak mam? bo MxLambert nie ma np

Obrazek

Obrazek

Taka dziwna pomniejszona czcionka wczesniej tak nie mialem

Awatar użytkownika
sextasy
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: sextasy » 15 cze 2009, 12:50

jeżeli masz firefoxa i na wszystkich stronach tak masz to przytrzymaj lewy ctrl i scrollem od myszki możesz sobie zwiększyć/zmniejszyć rozdziałke ;)

Awatar użytkownika
radost21
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: radost21 » 30 cze 2009, 09:34

wydaje mi sie ze przydałaby sie systematyczna aktualizacja tematu: linki do naszych poker romów
trochę pokoi doszło >> a kodów nie chce sie szukać

zresztą same rankingowe zestawienie pokoi tez było/jest interesujące

ps. trwa zabawa wyscigu szczurów >> dlaczego nie zasugerować w takim zestawieniu roomów >> jakie teamy są mile widziane

Wróć do „Książka życzeń i zażaleń”