Wygląd i funkcjonowanie forum.
-
titanum
- -#VIP

a ja mam taką mała sugestie a mianowicie dawniej było coś takiego że w miejscu powyżej aktualnie bannera unibetu poniżej napisu "Ogłoszenie" zamiast tego napisu "Witaj na forum PokerKingsPL" pojawiało sie coś takiego:
"Dzis turniej na platformie unibet-brak-polskiej-licencji! wpisowe 0$, pula 50 $ godz. 21"
może udało by sie coś takiego przywrócić było by to cos fajnego taki informator prawie jak z kalendarza inforumującego kto ma dzisiaj imieniny
co myślicie o tym ??
"Dzis turniej na platformie unibet-brak-polskiej-licencji! wpisowe 0$, pula 50 $ godz. 21"
może udało by sie coś takiego przywrócić było by to cos fajnego taki informator prawie jak z kalendarza inforumującego kto ma dzisiaj imieniny
- M@jkel
- -#VIP

-
Prezes87
- -#pretendent

-
pappek
- -#aktywny

-
Palnik
- -#pretendent

Ja mam małą sugestie dotycząca funkcjonowania forum może była o tym mowa ale nie znalazłem czegoś takiego. Chodzi o to, żeby założenie samego konta na forum nie polegało tylko na wklepaniu nicku i spamowaniu jak np tutaj
http://www.pokerkings.pl/rzad-chce-ukro ... 338,50.htm
dlatego proponuje aby rejestracja była troszkę "utrudniona" albo jakieś wykazanie małych osiągnięć pokerowych lub choćby czekanie na potwierdzenie swojego konta drogą mejlową (2dni), co troszkę skomplikuje prace spamerą i oszustom
http://www.pokerkings.pl/rzad-chce-ukro ... 338,50.htm
dlatego proponuje aby rejestracja była troszkę "utrudniona" albo jakieś wykazanie małych osiągnięć pokerowych lub choćby czekanie na potwierdzenie swojego konta drogą mejlową (2dni), co troszkę skomplikuje prace spamerą i oszustom
- wheeny
- -#zasłużony

Palnik pisze: "utrudniona" albo jakieś wykazanie małych osiągnięć pokerowych lub choćby czekanie na potwierdzenie swojego konta drogą mejlową (2dni), co troszkę skomplikuje prace spamerą i oszustom
Utrudnianie rejestracji na forum to bardzo zły pomysł. Ludzie w ogóle się nie rejestrują jeżeli mają cokolwiek utrudnione. Takie to wygodnickie pokolenie.
Wystarczy tutaj jakiś automat zliczający ilość słów w postach nowych userów. Jeśli średnia przez 5 pierwszych postów jest 1 albo 2 słowa na post, to auto 6x warning.
Na pewno coś takiego jest do napisania.
Ewentualnie można zablokować możliwość wysyłania 2 postów z rzędu w jedym temacie userom, którzy mają mniej niż x dobrych postów. Np. 20. Plus ograniczenie czasowe, nie więcej niż jeden post na 2 minuty? Czy coś.
-
Palnik
- -#pretendent

- wheeny
- -#zasłużony

Palnik pisze:macie racje, może blokada ip jest dobrym pomysłem
Znowu mocno chybione, bo większość ludzi ma ip dzielone z innymi userami albo ip dynamicznie przydzielane, za każdym razem inne. Nie dość, że takiego gościa blokada nie obejdzie bo następnego dnia się zarejestruje ponownie, to jeszcze ktoś inny może mieć bana przez to...
Daj już spokój dobrym pomysłom, Palnik.
- martini
- -#VIP

- radost21
- LEGENDA

- Glory
- -#Site Admin

-
Jerzyczek06
- -#aktywny

Serwer i forum działa ok . Siedze sobie dosyć często i czytam co kto napisał - ale i tak postów nieczytanch wciągu przerwy jedniodniowej jest coś koło tysiaczka - czyli forum ZYJE ostro. Ja mam pytanko jedno - oznaczam tematy do ignorowania a jak wracam do pierwszej strony lub wchodzę na nowo t o i tak te tematy mi się wyświetlają od nowa( a powinny być niewidoczne) co zrobic - chciałem w ten sposób tak ustawić sobie forum abym widział to co jest dla mnie Ciekawe i ewentualnie tylko nowe tematy.
- knoperss
- LEGENDA

- wheeny
- -#zasłużony

- knoperss
- LEGENDA

i może taka mała wzmianka co do działu z Free....może zrobić jeden temat i tam pisać że np takiego turka niema albo na inny dzień przełożony....bo nie każdy wie gdzie ma się z tym udać i piszą różne dziwne posty nie tam gdzie trzeba....jeżeli jest taki dział to niech ktoś go tutaj poda. z góry dzięki
- mojżeszPK
- -#aktywny

-
Bolec88
- -#aktywny

knoperss pisze:i może taka mała wzmianka co do działu z Free....może zrobić jeden temat i tam pisać że np takiego turka niema albo na inny dzień przełożony....bo nie każdy wie gdzie ma się z tym udać i piszą różne dziwne posty nie tam gdzie trzeba....jeżeli jest taki dział to niech ktoś go tutaj poda. z góry dzięki
jak wiesz ze takiego turka nie ma to piszesz pw do alvesa on usuwa niepotrzebne posty i po sprawie
mojżeszPK pisze:No dobrze by bylo... czasami sa jakies pytania dotyczace danego freerola, a jak sie je zada w temacie z freerollami to zaraz sie po glowie dostaje...
to zalezy jakie pytani , bo jak pytasz "a o ktorej godzinie to bedzie u nas jezeli tam jest ze o 17 GMT+5?? " no to chyba nie ma zdziwienia , jak zapytasz o ID turnieju np na PokerStars-nielegalny-w-PL! to nikt Ci uwagi nie zwroci ...
- wheeny
- -#zasłużony

wheeny pisze:Czy możcie dodać znacznik [strike]?
Ponawiam powyższe pytanie / prośbę.
Oraz dodaję drugie: co jest z wyszukiwaniem na górze? Opcja Szukaj. Bo coś nie bardzo działa. Jest tylko jedno pole, w które można coś z palca wpisać. I proszę np. o wyszukanie słowa Nagradzamy na wszelkich możliwych forach. I wraca zero wyników.
Huh?
Tak samo jest z każdym hasłem, nawet jeśli na 100% jest w jakimś temacie takowe.
Obok pola tekstowego jest dosyć niejasne sformułowanie o wyszukiwaniu userów. Więc co, można wyszukiwać tylko userów, a treści w postach już nie? Pls o ogarnięcie tematu przez jakiegoś mistrza phpBB.
- wheeny
- -#zasłużony

- sextasy
- -#aktywny

- radost21
- LEGENDA

wydaje mi sie ze przydałaby sie systematyczna aktualizacja tematu: linki do naszych poker romów
trochę pokoi doszło >> a kodów nie chce sie szukać
zresztą same rankingowe zestawienie pokoi tez było/jest interesujące
ps. trwa zabawa wyscigu szczurów >> dlaczego nie zasugerować w takim zestawieniu roomów >> jakie teamy są mile widziane
trochę pokoi doszło >> a kodów nie chce sie szukać
zresztą same rankingowe zestawienie pokoi tez było/jest interesujące
ps. trwa zabawa wyscigu szczurów >> dlaczego nie zasugerować w takim zestawieniu roomów >> jakie teamy są mile widziane
Wróć do „Książka życzeń i zażaleń”