TAKI TEŻ MOŻE WYGRYWAĆ

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.
Awatar użytkownika
mara
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: mara » 29 cze 2012, 18:31

Jeżeli kogoś obraziłem swoimi poglądami na piłkę to przepraszam, ale na wyzywanie od pedała sobie nie pozwolę!

Wróciłem do grania!

Przestałem się przejmować wszystkim dookoła i mam to w dupie :razz: Nawet ludzi, którzy są mi winni premie meczowe i nie potrafią dotrzymać terminu wypłaty.
Teraz skupiam się tylko na pokerze, wszystkie negatywne zdarzenia nie mogą mieć wpływu na moją grę. Przyjdzie wkurwienie zamykam stół i koniec grania!
Mam dość stania w miejscu i porażek, bo łaskawy pan mara się wkurwił :mrgreen:
Spokojnie do celu.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
genowaty
-#VIP
-#VIP

Postautor: genowaty » 29 cze 2012, 18:43

I oby to podejście się nie zmieniało! Sam chciałbym takie utrzymywać cały czas ale niestety jeszcze nie potrafię!:) hehe! co to za turek grałeś? :mrgreen:

Awatar użytkownika
mara
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: mara » 30 cze 2012, 15:26

Czerwiec

Uważam, że jest to mój najlepszy miesiąc do tej pory. Wygrałem trzy turnieje MTT i wiele razy byłem w kasie. Wygrywane turki może nie powalają wygraną, ale zawsze miło jest wygrać.
Na miejscach płatnych bardzo fajne były dwie wygrane 101$, 125$
Niestety, nie udało się utrzymać stabilności i dalej mam straszne downswingi. Efektem tego są błędy w grze, ale też mnóstwo bad beat-ów!
Tak się jakoś składa, że mając naprawdę fajne karty przegrywam wygrane rozdania, albo trafiam, że ktoś ma lepiej.

Dziś grając poległem 4 razy przeciw 66 mając AK, AQ, AA, KK :razz: Zdarzenia miały miejsce w różnych rodzajach gry: Cash, MTT i zagrałem w końcu SnG, a na flopie za każdym razem lądowała 6 i jedna z moich kart.
Nie wiem czemu tak się dzieje po wygranych sesjach w dniu poprzednim. Dalej nie znajduje na to odpowiedzi. Faktem jest jednak to, że czytając blogi teraźniejsze i sprzed lat, sporo osób miało lub ma dość tej gry, a powodem są właśnie takie sytuacje, które mnie prześladują. Ile razy można robić przerwę?
Gdybym rozgrywał jakieś skomplikowane rozdania :mrgreen: ale ma człowiek AK bądź AA poprzedza wysokim raisem, a i tak zawsze znajdzie się odważny i jeszcze mu dochodzi ;)

Nic trzeba grać dalej i zobaczymy, czy dam sobie z tym radę! Plan na przyszłość jest oczywisty. Nie przegrać wygranych pieniędzy następnego dnia :shock:

Awatar użytkownika
jon124
-#VIP
-#VIP

Postautor: jon124 » 03 lip 2012, 18:57

może nie trzeba robić przerwy tylko uzmysłowić sobie, że przegrane się zawsze zdarzają, a jeżeli częściej niż wygrane to przyczyn szukać tylko w sobie ;)

Awatar użytkownika
mara
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: mara » 03 lip 2012, 23:19

jon124 uwierz mi zawsze zaczynam od siebie ;) Wiem że moje wielbłądy też powodują porażki i to jest poza dyskusją.

Chyba zacznę wstawiać screeny z jakimi kartami przegrywam, albo na jakie trafiam. Wygrana Kosiry dała mi takiego pozytywnego kopa i zachęciła do gry. Zrobiłem depozyt i gram sobie Cash, MTT i nawet SnG :mrgreen:
Początek w swoim stylu golę gości w cash, a w turniejach na spokojnie do przodu. Tutaj zaczynają się problemy!
O co kur.... w tym chodzi? Jak człowiek wcześniej trafiał na kompletnych idiotów, to dziś no niemal każdy pojedynek i przeciwnik pokazuje AA :shock:
Żeby było śmieszniej szczególnie w turniejach przegrywam na river. Mam Ci ja QQ, JJ KK gość w czarnej dupie river As no ja pierd........... Z całej talii spada akurat As, a tylko ta karta jest w stanie zjebać mi rozdanie i dochodzi.

Przecież pewien etap mam za sobą i doskonale rozumiem, że przegrane to rzecz normalna, ale żeby tyle razy mieć niefart i co pojedynek to przeciwnik pokazuje AA :?:
Nie ja przyciągam złe moce :mrgreen: albo rzeczywiście coś jest z tymi kartami i miłością.
Zdaję sobie sprawę, że brzmi to wszystko jak narzekanie na soft itd, ale nic podobnego. Problemem jestem ja i mój życiowy fart. Przykład proszę bardzo! Miałem ofertę pracy, ale oczywiście jeszcze kopałem piłkę i musiałem dokończyć sezon zgodnie z danym słowem w klubie. Po sezonie podziękowałem za grę i chciałem rozpocząć pracę, ale oferta NIEAKTUALNA. Świetnie i do tego klub zalega mi kasę za wygrane mecze do dziś. Słonko zaświeciło i z pomocą przyszedł brat informując mnie, że załatwia miejsce pracy u siebie w firmie gdzie pracuje. Niestety nie wypaliło i przyjęli innego gościa, bo jak się okazało jestem za stary, a przepisy unijne nieubłagane. Nie mam pracy, klubu i trafiam na takie zdarzenia w pokerze, że ................... eehhhhhhhhhhh Muszę to jakoś przetrzymać i pewnie będzie lepiej, bo gorzej już nie :razz:

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 04 lip 2012, 01:26

mara - grajac MTT ciezko o cos takeigo jak stabilna forma... ciezko o to w kazdej odmianie, ale MTT ma najwieksze swingi - najwiecej graczy, najwyzsze wygrane - ale po prostu padaja rzadko...

Mysle ze zeby moc mowic o stabilnej formie w katergorii miesiąca na przyklad - to musialbys grac ich kilnanascie albo i wiecej dziennie.

Awatar użytkownika
bizzarre
-#VIP
-#VIP

Postautor: bizzarre » 04 lip 2012, 15:05

mara100 pisze:Żeby było śmieszniej szczególnie w turniejach przegrywam na river. Mam Ci ja QQ, JJ KK gość w czarnej dupie river As no ja pierd........... Z całej talii spada akurat As, a tylko ta karta jest w stanie zjebać mi rozdanie i dochodzi.

Prawda panie oj prawda. Ja ostatnio w poniedzialek 3 turki i w kazdym river kopie mnie w dupe:D QQvs JT I KK vs T7 river przynosi str8 o AA vs 33 nie wspomne bo przecie w turku za 5.50 33 to monster hand:)

sopel26
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: sopel26 » 04 lip 2012, 15:34

a gdzie mieszkasz w tym świętokrzyskim? mam tam kilka znajomych firm. Nie rób przerwy ile można a z Asami mam podobnie jak ty je kurwa masz to w dupę ale jak przeciwnik to już się utrzymują i cały misterny plan też w pizdu.

Awatar użytkownika
mara
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: mara » 10 lip 2012, 22:07

Wróciłem do grania dzisiaj, ale bez większych sukcesów niestety. Grałem głównie cash i zdecydowanie na plus, troszkę słabiej MTT i SnG, które dołączyłem do swojego grania :mrgreen: także wyszło na minimalny minus. Traktuję wszystko jako zabawę i czysty relaks, a mam nadzieję, że to odniesie skutek i zacznę coś wygrywać :razz:
Nic trzeba spokojnie czekać. Zobaczymy!

Awatar użytkownika
mara
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: mara » 13 lip 2012, 18:33

Pierwsza sesja dzisiejszego dnia bardzo przyjemna. Grałem głównie cash, ale oczywiście nie zapomniałem o MTT i SnG. W tych drugich dość słabo mimo, że początki były dość obiecujące.
Cash zacząłem od karety Asów i jeszcze opłaconej :mrgreen: Po asach dramat i zacząłem wszystko wtapiać łącznie z turniejami, aż się wkurwiłem i otworzyłem kolejny stół cash. To posunięcie okazało się strzałem w dziesiątkę i szybko złapałem opłaconego pokera ;) Wykonałem jeszcze kilka akcji i skończyłem na $20 plus.
Druga sesja trwa, ale brak słów do jej opisania. Wpierdalam ze wszystkimi i na wszystko. Jeżeli mam A8, to kolo ma A9 i spada 9, jeżeli mam parę czegokolwiek to i tak ktoś ma wyższą. Na ten moment udało mi się powstrzymać jazdę w dół i odrabiam straty :razz: Czy zawsze po udanej sesji muszę mieć taką masakrę?

Może powtórzę :twisted: to będzie znów plus

Awatar użytkownika
mara
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: mara » 13 lip 2012, 21:42

Mam serdecznie dość!
Jak tylko coś wygram tak nie ma siły zawsze ktoś ma lepiej. Nawet za ostatnie plewy trafiam, że ktoś ma lepiej. Gość wpierdala na 10 2, 7 2, wszyscy go leją, a ja trafiam jak ma rakiety. Widzieć jego grę- bezcenne
Niestety są gracze tacy jak ja i takich chętnie wspomogą. Ja pierd.....

luki1118
-#VIP
-#VIP

Postautor: luki1118 » 13 lip 2012, 22:08

Nie chce się wymądrzać ale może lepiej jakbyś grał na niższych stawkach gdzie porażki aż tak by Cię nie tiltowały. Taki jest urok pokera że nawet jak ma się dużo większy skill od przeciwnika to można przegrać i to jest całkiem normalne. Mi ostatnio zdarzyło się przegrać rozdanie gdzie miałem 99,65% szans na flopie KK vs K7 turn i river 7 jednak świadomość dobrego rozegrania ręki sprawia że nie mam się czym przejmować. Jak grasz dobrze to się ciesz z tego mimo porażek ponieważ w long runie będziesz graczem wygrywającym a takie spinanie się działa tylko negatywnie. Gra w pokera powinna sprawiać przyjemność a nie niszczyć psychikę.

Awatar użytkownika
jon124
-#VIP
-#VIP

Postautor: jon124 » 14 lip 2012, 13:33

to jest stały temat luki1118,
ale tam 'nie respektują jego betów'
pogra rok jeszcze dwa, okaże się że stoi w miejscu (oby nie;) ) i dopiero zrozumie, że mindset czasem ważniejszy jest od skilla ;)

Awatar użytkownika
genowaty
-#VIP
-#VIP

Postautor: genowaty » 28 lip 2012, 19:22

Widzę mara100, że coś znikłeś na jakiś czas zresztą tak jak i ja:D Mam nadzieję, że jeszcze tu wrócisz bo wnosisz ożywienie na forum :mrgreen:

Pozdro :mrgreen:

Awatar użytkownika
mara
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: mara » 29 lip 2012, 09:42

genowaty koleszko jestem cały czas, choć rzeczywiście mało piszę, ale też nie ma za bardzo o czym ;)

Ciągle nie mogę odzyskać pieniędzy z poprzedniego klubu, choć terminy spłaty są podawane, ale niestety nierealizowane. Praca też jakoś mnie nie szuka :mrgreen: dlatego musiałem zdjąć buty z kołka i dalej będę kopał w IV lidze ( w swoim macierzystym klubie ).

Sprawy prywatne mają olbrzymi wpływ na moją grę, więc odpuściłem i gram sporadycznie. Sesje rozgrywam bardzo krótkie i jak coś do przodu, to następna na minus i tak w kółko. Turnieje MTT odpuściłem całkowicie ( nie jestem w stanie utrzymać koncentracji ) dlatego gram cash i SnG.

Dziś pierwsza sesja :plus: 26$

Awatar użytkownika
genowaty
-#VIP
-#VIP

Postautor: genowaty » 29 lip 2012, 14:13

No bo już myślałem, że zaginąłeś w akcji:)

a co do tych klubów to jest pilka polska i nie ma sie co dziwic i zycze wytrwalosci i formy na zaczynajacy sie sezon:) a i udanej sesji oczywiscie :mrgreen:

pozdro!

Awatar użytkownika
mara
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: mara » 30 lip 2012, 01:24

Dzisiejsze granie ( właściwie wczorajsze ) kończę miłym akcentem ;) Podsumowując jednak wszystko najsłabiej prezentowałem się w cash, ale cieszy malutki postęp w SnG, które przecież strasznie omijałem :mrgreen:

Stan konta :plus: 56$

Awatar użytkownika
genowaty
-#VIP
-#VIP

Postautor: genowaty » 30 lip 2012, 11:13

O widzę, że skosiłeś ten sam turniej co ja:) graty i powodzenia w pomnażaniu wygranej:) :mrgreen:

Awatar użytkownika
mara
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: mara » 30 lip 2012, 23:22

Dziś kolejny psychicznie wyczerpujący dzień, więc zero grania na poważnie. Plan miałem jednak taki, aby pograć w forumowym, pobawić się w fajnym gronie osób i bez względu na wynik później pomnożyć dochody w pełni wyluzowany. Niestety widzieliśmy co się stało, ale muszę stwierdzić, że tak będzie zawsze jeżeli będzie granie na hasło ogólnodostępne. Pójdę dalej i stwierdzę, iż podobne sytuacje mają miejsce przy dostępie do haseł ludzi zarejestrowanych z bannera ( tak było przy lidze paradise-brak-polskiej-licencji! ) ale to tylko moje zdanie, więc kogo ono obchodzi :mrgreen:

Troszeczkę forum zaczyna człapać, a nie funkcjonować i potrzeba jest zastrzyku pozytywnej energii w postaci większej ilości turniejów. Wtedy zwiększy się zainteresowanie forum i przybędzie ludzi, którzy będą chcieli poprzez aktywność otrzymywać dostęp do haseł itd. Tutaj zasady dostępu muszą być żelazne.
Nic trzeba wierzyć, że będzie lepiej ;)

Jutro podsumowanie miesiąca i pomnażanie zasobów finansowych mam nadzieję :razz:

Awatar użytkownika
mara
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: mara » 31 lip 2012, 22:28

Zagrałem po kilku piwkach tylko dlatego, aby ugrać punkt potrzebny do odblokowania wygranej w turnieju 60$. Mimo dwugodzinnej gry nie udała się ta sztuka :mrgreen:
Nie wiem czy to przepadło czy co? Nerwy mnie dopadły zacząłem podejmować debilne decyzje, więc kończę granie.

Dziś :minus: 8$

Lipiec

Miesiąc gdzie grałem najmniej z dotychczasowych, ale na koniec mała wygrana wpadła. Pamiętam, że ktoś wygrał ten turniej co ja, więc proszę o info, dlaczego nie mogę tego odblokować. Kiedyś zająłem w nim 9 miejsce i 6$ odblokowałem bardzo szybko.
Generalnie moja gra wygląda troszkę lepiej i mam nadzieję, że kolejny miesiąc będzie już miesiącem wyraźnego postępu ;)

Właśnie udało się odblokować 60$

Awatar użytkownika
mara
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: mara » 01 sie 2012, 14:29

Kończąc teraz granie wkurwiłem się na maksa :evil: Po ostatniej wygranej 60$ dostałem jeszcze dwa bilety o wartości $22 i drugi $33.

Ten pierwszy przepadł bez echa w turnieju z pulą 1000$, więc kolejny chciałem lepiej wykorzystać. Wybór padł na SnG Turbo 10 osób buy-in 33$ i był to strzał w dziesiątkę ;) a raczej w dziewiątkę, bo gość w HU wyjebał mnie na 3 4 mając na ręce AK :mrgreen: Trochę szkoda bo za wygraną dostałbym 60$ więcej, ale nie jest źle.

Stan konta równe $150

Awatar użytkownika
genowaty
-#VIP
-#VIP

Postautor: genowaty » 01 sie 2012, 18:29

No ładnie ładnie:) co do Twojego pytania to ja też wygrałem ten turniej i żeby odblokować kaskę trzeba ugrać jeden punkt pokerowy bwin-brak-polskiej-licencji! cco jest równe 1$ raku, które płacimy wraz z wpisowym do turniejów:)

Widzę, że udało Ci sie wykorzystać bilet, bawo, ja takiego szczescia nie mialem i ten za 33$ przegralem moje 10 10<6 10 :) a drugo po kilku piwkach własnie bez echa....

Gratki i powodzonka dalej...

Pozdro

Awatar użytkownika
buba78
-#VIP
-#VIP

Postautor: buba78 » 01 sie 2012, 18:46

nadal widzę borykasz się ze wzlotami i upadkami
takie to już nasze hobby ten poker
w mojej wczorajszej malutkiej sesji miałem kolesia co to gra ze wszystkim
przy pierwszym rozdaniu wyciął kolesia z KK wchodząc w allka z K6s i łapiąc kolor
rozegrał jeszcze kilka idiotycznych rąk dając mi pole do popisu w notatkach
czaje ja się
i w końcu AA i koleś znowu wchodzi w allka (miałem drugi stack on pierwszy sitek 10 os fifty) pokazuje A2 off i jak myślicie
tak, tak
na flopie spada 54x a na magic river ????
no kto powie, kto oczywiście że 3 heheheh
tak to bywa niestety
moje notatki wskazują następującą statystykę rakiet
do przodu 15 do tyłu .... 32 hehehehhe
i niech ktoś mi jeszcze powie że liczą się poprawne decyzje :)
ale luzik i bez napinki gram ostatnio rzadko (brak czasu) i radośnie :) oprócz poniedziałków niestety

powodzenia mara

Awatar użytkownika
knoperss
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: knoperss » 01 sie 2012, 21:37

ja na p* z 50x AA po próbce ok 15k i w 75% to zgarniałem BB i może z 3x w plecy ale i tak uwielbiam p* :D
Boże jeszcze niech ftp oddadzą jak najszybciej iron meny i HH i przenoszę się na prawdziwego rusha :)

Awatar użytkownika
mara
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: mara » 02 sie 2012, 13:35

Dziękuję chłopaki za wsparcie!

No cóż, wczorajsza ostatnia sesja to jest dramat. Na moje szczęście udało mi się jednak opanować nerwy i zacząłem spokojnie odrabiać straty. Przekonany byłem, że skończy się jak zawsze, ale wczoraj dobrze się czułem w SnG i część strat zostało odrobione.

Dzisiaj natomiast wszystko wskazywało, że zakończę sesję bez strat i roll osiągnie wczorajszy poziom. Niestety załamało mi się granie sitów, a cash znów zawsze ktoś miał lepiej :mrgreen: Ostatnia partia kolejny pech i zdecydowałem, że wypłacam kasę. Zostawię sobie $20 i zabawa dalej. Postępował będę tak zawsze, gdy zobaczę wyraźny downswing.

:evil: :evil: :evil: ehhhhhhhhh

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”