TAKI TEŻ MOŻE WYGRYWAĆ

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.
Awatar użytkownika
mara
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: mara » 03 sie 2012, 13:05

Wypłata i luźniejsze podejście do gry dały oczekiwany efekt. Nocne granie zakończyłem na sporym plusie.Ostatnio nie mogę odpalić MTT, które przynoszą mi straty, a przecież często w nich zajmowałem miejsca płatne i w połączeniu z cash roll zdecydowanie się powiększał.
Wczoraj SnG w kratkę, ale pełna dominacja w cash.

Stan konta
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
mara
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: mara » 03 sie 2012, 16:20

I sesja
Nawet nieźle SnG, bardzo dobrze cash, ale znów w dupę MTT. Wjebałem się w jakiś Rebuy i straty, które obniżyły końcowy efekt :evil:

II sesja
Zagrałem jeden MTT, ale znów bez echa :mrgreen: a moje JJ poległo z AK.
SnG dwa drugie miejsca, przegrane przez los ze śmieciami przeciwnika ( trudno) Muszę zrobić przerwę, bo zmęczenie daje o sobie znać ;)

Stan konta

Awatar użytkownika
genowaty
-#VIP
-#VIP

Postautor: genowaty » 03 sie 2012, 17:45

No no widze ze nie jest zle... wazne by samopoczucie bylo pozytywne:) ja od poniedzialku moze niedzieli zaczne cos pogrywac narazie wypoczywam na urlopie:)

pozdro :mrgreen:

Awatar użytkownika
mara
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: mara » 03 sie 2012, 21:24

III sesja to jest kurwa dramat!

Rozpoczynam grę tylko w Sng. Cztery stoły niestety wszystko w plecy na samym początku. Mówię trudno otwieram kolejne cztery i dochodzę do finału na wszystkich, a na dodatek we wszystkich mam przewagę żetonów. Grając pojedynki all-in mam najmniej AJ, ale to niestety mało na takie śmieci jak 64 72 czy K2 i wygrywam tylko jeden.

Cash od samego początku jedna wtopa, ale zaczęło w końcu coś iść i wtedy przez przypadek na jednym ze stołów kliknąłem call na 6 4 :mrgreen:
Flop bardzo łaskawy, ale.....

Gram jeszcze, choć nie przewiduje szczęśliwego zakończenia :cry:

Relację zdam jutro!

Awatar użytkownika
mara
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: mara » 04 sie 2012, 01:28

Sam byłem w szoku, że odegram w pewnym momencie wszystko. Niestety przyszła partia diabelska i się rozsypałem całkowicie. Miałem robić screeny, aby pokazać w jaki sposób odrobiłem straty i jak zdominowałem stoły w cash. Takiej dawki stresu jeszcze nie miałem, a w tej chwili rozdałem pozostałe 50$ ludziom napierdalając all-in na wszystko. Dlaczego? Bo skoro myślisz, analizujesz, grasz i przegrywasz, to dlaczego nie napierdalać, a może się uda.

Tilt ZAJEBISTY

Rozdanie, gdzie przegrywam najważniejszą partię dnia, to zwykły pech, ale po wygranej miałem zakończyć granie.

Drugie rozdanie przeciwnikowi rozjebało mózg od myślenia i po turnie wpierdolił all-in i river mnie zabił.

Rozdałem później kasę bo już mi się nie chce grać. Najbardziej boli z kim się przegrywa.

Awatar użytkownika
mara
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: mara » 04 sie 2012, 16:00

Po wczorajszych wydarzeniach ciśnienie powróciło do normy. Przemyślałem sobie dość szybko, dlaczego do tego doszło. Przeciągnąłem potężnie sesję, która i tak była długa, ale główną przyczyną porażki była chęć zdobycia większych profitów ( słabi gracze przy stole) i los mnie ukarał. Gdy złapałem tilt uświadomiłem sobie, że po raz kolejny oblałem test z psychologii, a przed wczoraj poradziłem sobie w podobnej sytuacji bardzo dobrze.

Cóż trzeba wszystko wrzucić w bagaż doświadczeń, które są bogatsze o kolejne lekcje. Powiadają, że co nas nie zabije to nas wzmocni i tego się trzymam. Postanowiłem trzymać się pewnych zasad :

Jak najmniej all-in pre Flop- tracimy kontrolę nad rozdaniem i zdajemy się na los, który w danym dniu ( lub okresie ) może być mało łaskawy, a straty potężne.

Maksymalnie ograniczam dopuszczenie przeciwnika do rivera. Slow play jest dobry :razz: ale tylko wtedy, gdy mamy 100% pewności, że przeciwnik nie uzbiera lepiej po river.

Właśnie to kilka razy podniosło mi ciśnienie wczoraj ( chęć wyciągnięcia jak najwięcej ) uznając przy tym, że i tak przeciwnikowi nie dojdzie. Zdziwiłem się jak wtopiłem kilkanaście dolców na rozdanie. Suma zdarzeń losowych i błędów własnych spowodowały, że w partii przegranej przez pech nie wytrzymałem, a takie są przecież do zaakceptowania, gdzie przeciwnik miał dobrą rękę i na rerais odpowiedział all-in :evil:

Jedno jest jednak pewne. Najlepiej czuję się w Cash i nic tego nie zmieni. Trzymając się tylko tego rodzaju gry nie byłoby żadnych strat, czy wojny z wiatrakami ;)
Jeżeli mogę coś doradzić ( być może ktoś czyta moje wypociny) to polecam filmiki z komentarzem drynka Kiedyś nawet bym nie pomyślał, że pewne rozdania mogę wygrać! Sprawa jest dość prosta : Zadawaj pytania, a uzyskasz odpowiedź.

Awatar użytkownika
mara
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: mara » 07 sie 2012, 21:01

OnGame No-Limit Hold'em Tournament, 0.05/0.10 Blinds (6 handed) - OnGame Converter Tool from FlopTurnRiver.com

BB (t10)
UTG (t13.33)
MP (t14.52)
CO (t10.88)
Button (t8.21)
SB (t5.84)

Preflop:
3 folds, Button calls t0.10, SB calls t0.05, BB bets t0.50, Button calls t0.40, SB calls t0.40

Flop: (t1.50) 9Obrazek, 6Obrazek, JObrazek (3 players)
SB checks, BB bets t1.15, 1 fold, SB calls t1.15

Turn: (t3.80) 8Obrazek (2 players)
SB checks, BB bets t2.85, SB raises to t4.19 (All-In), BB calls t1.34

River: (t12.18) QObrazek (2 players, 1 all-in)

Total pot: t12.18

Results:
SB had 10Obrazek, 8Obrazek (straight, Queen high).
BB had QObrazek, JObrazek (two pair, Queens and Jacks).
Outcome: SB won t12.18

Może mi ktoś pomóc? Mimo, że wszystko robię tak jak powinno ( tak mi się wydaje), a nie jestem określony w rozdaniu jako Hero :cry: O co kaman?

Awatar użytkownika
knoperss
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: knoperss » 08 sie 2012, 14:23

Awatar użytkownika
mara
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: mara » 09 sie 2012, 00:04

knoperss niestety to samo, ale to nie problem. Przecież mogę ręcznie dopisać na jakiej pozycji się znajduję ;)

Postanowiłem zrobić depozyt, bo freerolle mnie zaczęły męczyć okrutnie :razz: Generalnie to bez wielkiej rewelacji, ale nie jest tragicznie. Granie rozpocząłem od Cash ( tak spokojnie), ale raczej nie wchodziło za bardzo. Kilka dolców w plecy i wtedy postanowiłem się zapisać na turniej, gdzie spotkałem użytkownika forum. Udział w turnieju brało 32 uczestników, więc tym bardziej mi pasowało. Zaliczyłem jeszcze cztery SnG, ale udało się wygrać tylko jedno, więc chwalić się nie ma czym. Na koniec rozegrałem jeszcze Cash i efekty wstawię do działu analiz.
Rozdanie w odpowiednim dziale:
http://www.pokerkings.pl/nl010-020-aq-v ... htm#289548

Wynik wspomnianego turnieju...

Awatar użytkownika
mara
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: mara » 18 sie 2012, 00:05

To i ja coś nabazgrolę :mrgreen:

Właściwie to jestem na takim pokerowym urlopie z racji, że jakoś nie mam większej ochoty, a jak wiadomo na siłę nie ma co grać. Kolejny powód to życie, które niestety mnie nie rozpieszcza. Brak pracy w miarę płatnej, brak możliwości odzyskania kasy z poprzedniego klubu, więc finanse skurczyły się do bardzo niebezpiecznych rozmiarów. Poker dostosował się do mojego życiowego farta i mamy komplet. Co prawda dziś jakbym na chwilkę wrócił z pokerowego urlopu, ale depozyt 10$ do nowego pokerroomu ciężko nazwać depozytem na grę, choć z mniejszych groszy dochodziłem do 100$ i więcej ;)

W nowym pokoju zaliczyłem dwa bad beaty i po depozycie. Szkoda się rozpisywać na ten temat, bo tak czasami bywa, a ja przyjmuję to na spokojnie. Do szału doprowadzają mnie typowi idioci, których los w pojedynkach ze mną za nic nie chce ukarać :evil: Przecież i ja zaszaleję na coś niskiego, ale staram się, aby to była para, suited connectors czy cokolwiek mającego choć odrobinkę wartości.

Pozostaje spokojnie czekać, aż los przyniesie jakieś pozytywne zmiany i zaczniemy granie z normalnym rollem, bo pierd..... już mnie nie bawi.

Powodzenia wszystkim :tak:

Awatar użytkownika
mara
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: mara » 18 sie 2012, 13:48

Dziękuję za przyznanie rangi ;)

Teraz wypada zdecydowanie poprawić wyniki pokerowe i taki mam plan :mrgreen:

Awatar użytkownika
yerzy
-#VIP
-#VIP

Postautor: yerzy » 18 sie 2012, 16:49

Poprawiać wyniki pokerowe trzeba bez względu na range. Teraz tylko będziesz bardziej obserwowany. :mrgreen: Więc trzeba sie sprężać. Powodzenia na nowej drodze życia a może niedługo spotkamy sie live. :twisted:

Awatar użytkownika
knoperss
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: knoperss » 18 sie 2012, 22:32

oj yerzy nie :p
Mara to taki nasz Mojżesz pk :D
nie no świry i yczę wytrwałości a w naszej pasji jest ona ywmagana "D

Awatar użytkownika
mara
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: mara » 21 sie 2012, 14:51

Wracam z pokerowego urlopu i będę chciał pograć na poważnie, ale niestety dalej za drobne. Tak więc trochę na wariata. Sesję zaliczyłem na plus grając tylko Cash. Kilka rozdań podniosło mi ciśnienie, a w szczególności połamane AA :mrgreen: Trochę boli też rozdanie, w które zdecydowałem się nie wchodzić mając Kd 9d, choć korciło mnie okrutnie ;) i pisany był mi poker!

Sesja :plus: $10

OnGame No-Limit Hold'em Tournament, 0.05/0.10 Blinds (6 handed) - OnGame Converter Tool from FlopTurnRiver.com

BB (t6.02)
UTG (t0.49)
MP (t10)
CO (t11.07)
Button (t10.98)
SB (t14.28)

Preflop:
3 folds, Button bets t0.40, SB calls t0.35, BB raises to t2.50, 1 fold, SB calls t2.10

Flop: (t5.40) 7Obrazek, 3Obrazek, 6Obrazek (2 players)
SB checks, BB bets t3.52 (All-In), SB calls t3.52

Turn: (t12.44) 10Obrazek (2 players, 1 all-in)

River: (t12.44) 10Obrazek (2 players, 1 all-in)

Total pot: t12.44

Results:[spoiler]
SB had 6Obrazek, 6Obrazek (full house, sixes over tens).
BB had AObrazek, AObrazek (two pair, Aces and tens).
Outcome: SB won t12.44

Szkoda tego pokera, bo plus byłby znaczący!

Awatar użytkownika
buba78
-#VIP
-#VIP

Postautor: buba78 » 21 sie 2012, 15:13

czołem panie
gratuluje zmiany koloru :)
co do ostatniego wpisu mam to samo
już przestałem liczyć połamane AA ale wychodzi że pada jakieś 7-8 na 10

Awatar użytkownika
mara
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: mara » 21 sie 2012, 15:19

buba78 pisze:czołem panie
gratuluje zmiany koloru
co do ostatniego wpisu mam to samo
już przestałem liczyć połamane AA ale wychodzi że pada jakieś 7-8 na 10

Dzięki buba

Wiesz najbardziej cieszy mnie fakt, że potrafię grać dalej swoje, niż martwią połamane AA :mrgreen:

Awatar użytkownika
knoperss
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: knoperss » 21 sie 2012, 15:39

połamane asy mniej bolą niż foldy do naszego podbicia pre i zgarnięciu tylko blindów. np 3x z rzędu :mrgreen:

Awatar użytkownika
mara
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: mara » 21 sie 2012, 21:29

Właściwie to zakończyłem już granie i kolejne plus $5

Wiem trochę słabo, ale zaliczyłem trzy poważne bad beaty i cieszę się, że jest do przodu :mrgreen: Gram jeszcze na ipoker turek za pierwszy depozyt i jak coś wpadnie poważniejszego, to poinformuję. Korci mnie zagrać turniej na bwin-brak-polskiej-licencji! $5000 Rebuy za kasę wygraną, ale jeszcze to muszę dobrze przemyśleć ;)

bwin-brak-polskiej-licencji! :plus: $15

Awatar użytkownika
Gns
-#VIP
-#VIP

Postautor: Gns » 22 sie 2012, 18:08

knoperss pisze:połamane asy mniej bolą niż foldy do naszego podbicia pre i zgarnięciu tylko blindów. np 3x z rzędu :mrgreen:

Hmm, to ja mam raczej odwrotnie. Wolę wygrać 4,5BB niż przewalić turniej. Chyba jakiś dziwny jestem :mrgreen:

mara100 pisze:Właściwie to zakończyłem już granie i kolejne plus $5

Wiem trochę słabo, ale zaliczyłem trzy poważne bad beaty i cieszę się, że jest do przodu :mrgreen: Gram jeszcze na ipoker turek za pierwszy depozyt i jak coś wpadnie poważniejszego, to poinformuję. Korci mnie zagrać turniej na bwin-brak-polskiej-licencji! $5000 Rebuy za kasę wygraną, ale jeszcze to muszę dobrze przemyśleć ;)

bwin-brak-polskiej-licencji! :plus: $15

Proponowałbym odpuszczenie grania rebuyów bez bankrolla, bo się tylko wkur****. Jak już Cię tak bardzo korci, to lepiej zagraj jakiś freezout. W każdym razie powo.

Awatar użytkownika
mara
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: mara » 22 sie 2012, 18:26

Gns pisze:Proponowałbym odpuszczenie grania rebuyów bez bankrolla, bo się tylko wkur****. Jak już Cię tak bardzo korci, to lepiej zagraj jakiś freezout. W każdym razie powo.

Wiem, wiem zrobiłem to świadomie znając specyfikę takich turniejów. Podjąłem ryzyko, ale niestety nieopłacalne.

Nic złego się nie dzieje, a mówi się trudno :mrgreen:

Awatar użytkownika
knoperss
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: knoperss » 22 sie 2012, 18:44

knoperss napisał/a:
połamane asy mniej bolą niż foldy do naszego podbicia pre i zgarnięciu tylko blindów. np 3x z rzędu :mrgreen:

Hmm, to ja mam raczej odwrotnie. Wolę wygrać 4,5BB niż przewalić turniej. Chyba jakiś dziwny jestem :mrgreen:

ja mówiłem o cash :D
w mtt bym się zapłakał zarówno bez akcji jak i po przegranej :D

Awatar użytkownika
mara
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: mara » 24 sie 2012, 21:57

Coś niefart uczepił się większości z nas i gnębi okrutnie. Jedni sobie radzą lepiej inni gorzej, a ja? Śmieje się z gości, którzy kopią mnie w dupsko w bezpośrednich pojedynkach, a później oddają przez głupotę moje żetony innym. Mogę sobie na to pozwolić, bo gram sporadycznie za kasę ;) Wpisuje się na Freerolle i turnieje za bilety, które mogę kupić za ugrane punkty. Cisną mi się na usta słowa, których nie chcę wypowiadać, aby nie być źle odebranym.
Wspomnę tylko, że chodzi o szczęście :mrgreen:, którego w pokerze właściwie nie ma, bo ktoś tak napisał.
I dobra! Ktoś uważa, że to prawda, ale są też takie osoby, co myślą troszeczkę inaczej.

Mnie wykańczają sytuacje, gdzie zaliczam w turnieju jakiś badbeat, a następnie dostaję po ryju od losu :shock: Taka mieszanka odbiera chęci na dalsze granie w czymkolwiek, dlatego kończę na dziś.
Już to kiedyś pisałem, że boli z kim się przegrywa, bo jeżeli po błędach kończymy, no sorry, ale za błędy się płaci wysoką cenę.
Jestem jednak przekonany, że przyjdą lepsze czasy dla nas wszystkich :tak:

Powodzenia!

Taki los :cry:

Awatar użytkownika
jon124
-#VIP
-#VIP

Postautor: jon124 » 25 sie 2012, 11:09

mara100 pisze:Wspomnę tylko, że chodzi o szczęście :mrgreen:, którego w pokerze właściwie nie ma, bo ktoś tak napisał.
I dobra! Ktoś uważa, że to prawda, ale są też takie osoby, co myślą troszeczkę inaczej
Taki los :cry:

rozumiem, że ty myślisz inaczej więc napisz o tym jakąś publikację. Pogrzeb statystykę. Niech ginie! Ludzie Cie pokochają, bo chyba nie ma bardziej znienawidzonej dziedziny :grin:

Awatar użytkownika
mara
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: mara » 25 sie 2012, 11:13

jon124 pisze:rozumiem, że ty myślisz inaczej więc napisz o tym jakąś publikację.

jon124 nie bez powodu napisałem troszeczkę, czyli taką odrobinkę :mrgreen:

River= K lub jakikolwiek kier :cry: ( taka odrobinka ;) )

Awatar użytkownika
buba78
-#VIP
-#VIP

Postautor: buba78 » 28 sie 2012, 17:39

myśl pozytywnie, myśl pozytywnie, myśl pozytywnie ...

o kurcze

czy ja tu byłem z pieskiem czy bez pieska ... ??

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”