Wheeny wraca do szkoły i uczy się grać.

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.
Awatar użytkownika
knoperss
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: knoperss » 21 sie 2009, 19:09

no to już wiem gdzie idziemy jutro :) :mrgreen: szykuj ballantinesa :D no i gratuluję nadchodzącej Latorośli :D

Awatar użytkownika
wheeny
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: wheeny » 29 sie 2009, 12:00

[center]"Tak się przegrywa".[/center]

Obrazek

No i poszły sobie wszystkie środki z konta betfriends. Czyli całe $10 dolców wygrane w naszym pilotażowym freerollu. Nabiłem przy tym tylko 40 punktów, czyli bardzo niewiele. Cóż, żaden ze mnie pros, żeby zagrać za $10 sto turków SnG. :-)

Ostatnie 96 centów wydałem po mistrzowsku i biorę udział w nocnym stage2 do turka milion gwarantowane. Ale nie robię sobie nadziei. :-)

Gdyby można było, to bym się wyrejestrował i przewalił te 4.40 w inny sposób. Ale nie da się wyrejestrowywać...

Na wrzesień mam bardzo mocne postanowienie grać w maksymalnej liczbie naszych turków oraz we WSZYSTKICH turkach ligi pokerowej. Nie wiem czy to konkurencja czy nie, ale na paradise-brak-polskiej-licencji! jestem z naszego banera, więc cokolwiek bym tam nie wygrał, to rake idzie dla forum. Także nie czuję się winny. A ta cała liga pokerowa to mega pomysł i fajne ćwiczonko. Jeśli wygram cokolwiek, to spróbuję też wystąpić w równoległej profi lidze.

W każdym razie we wrześniu na pewno będzie więcej gry niż w wakacje.

Awatar użytkownika
wheeny
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: wheeny » 05 wrz 2009, 17:47

[center]Takin' it slow...[/center]

Mimo zakończenia wakacji nadal nie gram zbyt intensywnie. Na najbliższy czas postawiłem sobie tylko dwa malutkie cele: uzbierać środki na nasz najbliższy turniej na betway-brak-polskiej-licencji! oraz na heypoker-brak-polskiej-licencji!.

Obrazek

Na szczęście, oba zadania się udały. Na hey odbiłem się z 19 na 28 dolców. A na bet miałem jedynie piątaka z naszego freerolla. Odbiłem się na $13. Oczywiście to krótkowzroczne działanie, bo stać mnie w tej chwili na jeden występ na każdym z nich. :-)

Ale przynajmniej dokładam cegiełkę do wyrabiania miesięcznej normy turniejowej.

Prócz tego, gram sobie w lidze studenckiej i w lidze pokerowej na paradise-brak-polskiej-licencji!. W tej chwili ugrane coś koło... trzech euro? Ale to nie ma znaczenia, tam liczą się jedynie klasyfikacje generalne. Uzbieram trochę środków i będę startował także w tamtejszej profi lidze, bo to fajna opcja, takie codzienne szlifowanie gry.

Awatar użytkownika
halfik
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: halfik » 08 wrz 2009, 19:27

wheeny pisze: błędy, których jeszcze nie jestem w stanie wyeliminować, mimo usilnych starań:

- nie wychodzę ze stołu po podwojeniu. Obiecuję sobie, że wyjdę, ale zostaję i przegrywam. Później wracam, ale po podwojeniu zamiast wyjść jest jeszcze jakiś czas niepewności, bo dostaję w tyłek i gram i gram i gram...

- gram za wysokie stawki :twisted:

Niestety nie umiem grać na więcej niż 1 stole narazie. Za bardzo się rozpraszam i panikuję. No nic, będę musiał na spokojnie nad tym popracować.

1. a kto powiedzial, ze trzeba wychodzic po podwojeniu? ja co prawda nie gram NLH, ale po podwojeniu gram dalej, tylko ze bardziej tight i czesto mi to na dobre wychodzi. nie wiem dlaczego, ale jak mam na stole juz te 1.5-2BI latwiej mi sie gra. a jak juz sa te 3-4BI, to gra idzie jak marzenie :)

2. bo jestes gambler ;p no ale jak sie buduje rolla, to trzeba zapomniec o BM. BM jest dla ludzi, ktorzy maja juz czym zarzadzac.

Jak nie umiesz multi, to zacznij powoli dorzucac kolejne stoly. Tez kiedys nie umialem. Pozniej zaczalem grac na 2, a pozniej juz na 4. Po prostu jak grasz multi, grasz przez pewien czas tight i ogladasz gre przeciwnikow, dopiero jak juz wiesz na czym stoisz - zaczynasz swoja gre.

Awatar użytkownika
wheeny
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: wheeny » 12 wrz 2009, 15:02

[center]The world is not enough.[/center]

Okazało się, że MTT, który gramy na betway-brak-polskiej-licencji!, to sześcioosobowe SnG. Nie powiem, ucieszyło mnie to, choć wiem, co to oznacza. Jeszcze jedna taka wpadka i room nie będzie chciał z nami współpracować...

Ale nie może mi to przesłonić radości z zajęcia drugiego miejsca i wygranej $48. Wydaje mi się, że to może być moja największa wygrana w turnieju do tej pory. Oczywiście za swoich szalonych czasów, kiedy bawiłem się w promocje bezdepozytowe całkowicie nieodpowiedzialnie - $48 to bywała kwota, którą dorzucam do jednej puli. Ale "nowy ja" grający mało i małe stawki - bardzo to docenia. To miła odmiana... Te środki idą na kontynuowanie mojej przygody w lidze betway-brak-polskiej-licencji!. Kto wie, może coś jeszcze mi "wejdzie".

A teraz przygotowuję się do największego występu w swojej pokerowej karierze. Obiecałem sobie, że skoro otrzymałem dawno dawno temu $50 na grę na heypoker-brak-polskiej-licencji!, to zrobię wszystko, co możliwe, aby brać udział we wszystkich turniejach PK, które tam się odbędą. I udawało mi się to, mimo że początek tej serii zastał mnie z już mocno przetrzebionym rollem na poziomie około trzydziestu dolców. Także turniej za piątaka był w moim zasięgu, ale jak zagrałem ten za $11 bez sukcesów, to zrobiły się schody...

Po pomoc w reperowaniu rolla zwróciłem się w stronę, której nigdy wcześniej nie rozważałem nawet. SnG HU. I co? I zarobiłem na ten za $22, a skoro mi nie poszedł i zostało mi sześć mizernych baksów - nie było wyjścia, jak znowu grać HU aż do uzbierania $33 na finałowy turek serii.

I znowu się udało. Zagrałem w sumie ze 2 albo 3 za $5.50 i chyba ze dwa za $11. Finałowy roll po tej niebezpiecznej zabawie - $34. Gram niedzielny i wyprowadzam się z Hey na zawsze - ongame to beznadziejna platforma! Sorry, no bonus.

Nadal mam w głowie pewien nadrzędny cel, oprócz wymaganych startów w 40% naszych płatnych turków. Ten cel to osiągnięcie ponad $100, które będę mógł ulokować na PokerStars-nielegalny-w-PL!, by wyrobić naszą koszulkę. Marzy mi się od dawna.

Jestem wheeny. Z Polska. I reprezentuję najlepsze forum :-)

Awatar użytkownika
Spiegol
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Spiegol » 12 wrz 2009, 17:37

Nadal mam w głowie pewien nadrzędny cel, oprócz wymaganych startów w 40% naszych płatnych turków. Ten cel to osiągnięcie ponad $100, które będę mógł ulokować na PokerStars-nielegalny-w-PL!, by wyrobić naszą koszulkę. Marzy mi się od dawna.

Jestem wheeny. Z Polska. I reprezentuję najlepsze forum :-)

Hehe, koszulkę czy koszulę? :P Chyba czarną koszulę ;) one są faktycznie wypasione, chociaż na razie grałem w niej tylko raz.

To widzę, że ładnie Ci heads upy idą na HEY, czemu więc mówisz, że beznadziejna platforma? Mi się tam właśnie przyjemnie gra, chociaż ofertę mają strasznie biedną :(

Do zobaczenia na kolejnym turnieju na betway-brak-polskiej-licencji!, oby nam ligi nie zlikwidowali!

Awatar użytkownika
wheeny
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: wheeny » 12 wrz 2009, 18:31

Spiegol pisze:To widzę, że ładnie Ci heads upy idą na HEY, czemu więc mówisz, że beznadziejna platforma? Mi się tam właśnie przyjemnie gra, chociaż ofertę mają strasznie biedną :(

To głupie, ale kiedyś się bałem HU, a teraz uważam, że to chyba najfajniejsza forma pokera! I jeszcze głupsze, że najbardziej mi przypominają swoim "feelem" pewne stare czasy... 1 on 1 w quake'a! :-)

Ale nie wierzę, że to kwestia platformy, bo ostatnio zagrałem też kilka HU na microgaming (zarówno na betway-brak-polskiej-licencji! jak i na unibet-brak-polskiej-licencji!) i też większość z nich do przodu. Także nie pozostaje mi nic innego jak pochłanianie maksimum wiedzy o HU. I wkrótce będę mistrzem tej dyscypliny. :-) :-) :-)

Hey jest mierny przez to że nie ma wygodnego dostępu do historii i ubogie opcje w samym sofcie. Nie chcę iść na www, by sprawdzić swoje punkty. Wszystko ma być wbudowane w platformę!

Awatar użytkownika
encepence
-#VIP
-#VIP

Postautor: encepence » 12 wrz 2009, 20:09

wheeny pisze:Nadal mam w głowie pewien nadrzędny cel, oprócz wymaganych startów w 40% naszych płatnych turków. Ten cel to osiągnięcie ponad $100, które będę mógł ulokować na PokerStars-nielegalny-w-PL!, by wyrobić naszą koszulkę. Marzy mi się od dawna.

Moglbys cos powiedziec wiecej na ten temat, bo nie moge znalezc zadnych informacji na temat wyrabiania koszuli na PS.

Awatar użytkownika
Spiegol
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Spiegol » 12 wrz 2009, 20:11

47enioN pisze:Moglbys cos powiedziec wiecej na ten temat, bo nie moge znalezc zadnych informacji na temat wyrabiania koszuli na PS.

Bo to są przywileje pokerkingów ;) aby móc grać w czarnej koszuli z naszym logo trzeba zostać "czarnym", wtedy info dostanie każdy.

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 12 wrz 2009, 22:48

Powodzenia w graniu HU - uwazaj jednak na granie SnG 11$ przy rollu 40-50 :-).

Granie HU robi się fajne jak się ma rolla na granie chociaz 5$ bez ciśnienia - wtedy naprawdę można już w miarę sensowanie budować bankroll. Przez pewien czas katowałem sę 2$ na ongame - i powiem jedno - masakra. Grasz 30 minut zeby wygrac 2$ :-)

wheeny pisze:Hey jest mierny przez to że nie ma wygodnego dostępu do historii i ubogie opcje w samym sofcie. Nie chcę iść na www, by sprawdzić swoje punkty. Wszystko ma być wbudowane w platformę!

Całe ongame jest mierne - bo soft działa jakby miał sraczkę (albo raczej zatwardzenie)... ponadto rake na HU nie jest wysoki - on jest po prostu ZŁODZIEJSKI. Bez dobrego rb czy bonusa - ciezko bedzie szybko budować rolla.

Natomiast ma sporo zalet:
1. Przyjemna i czytelna grafa
2. Bardzo dobry support
3. ZAAAAJEBIŚCIE niski poziom graczy

Historie rozdan mozna wyciagnac - jest zapisana na Twoim dysku. Ponadto historie rozdan niezle zastepuje Camtasia.

Powodzenia na stolikach

Awatar użytkownika
wheeny
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: wheeny » 13 wrz 2009, 11:40

Spiegol pisze:Bo to są przywileje pokerkingów ;) aby móc grać w czarnej koszuli z naszym logo trzeba zostać "czarnym", wtedy info dostanie każdy.

Moglbys cos powiedziec wiecej na ten temat, bo nie moge znalezc zadnych informacji na temat wyrabiania koszuli na PS.

Nie, nie chodzi mi o koszulę, tylko zwykłą koszulkę za rake, która jest w teorii dostępna dla każdego niebieskiego, taka z krótkim rękawem, co to się wybiera nadruk na lewym i prawym ramieniu i kolor.

Jest zbiorczy temat o koszulkach, z którego czerpałem te informacje. Chociaż nie dam głowy, że jest w ogóle jeszcze aktualny! Zaraz poszukam linka. Tylko że to dotyczyło jedynie platform z którymi współpracujemy i na których nie dokonywaliśmy wcześniej żadnego depo!

O, link: http://www.pokerkings.pl/unikalne-koszu ... vt9546.htm (tylko dla niebieskich w górę)

Awatar użytkownika
wheeny
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: wheeny » 16 wrz 2009, 20:18

[center]PokerStars-nielegalny-w-PL! mnie nienawidzi.[/center]

Wreszcie zdobyłem się na odwagę - wpłaciłem własną kasę (powiedzmy, bo ponad połowa tej kwoty była uciułana we freerollach, a pozostała część jest wynikiem wrzucania na moneybookers drobnych kwot dwa razy w miesiącu).

Ale mniejsza o szczegóły.

Wpłaciłem sto dolarów na PokerStars-nielegalny-w-PL!. Gram od mniej więcej godziny. I już przegrałem prawie $10. Mimo, że wyjątkowo gram zgodnie z BM. Zagrałem na razie kilka gier za $1 i jedno HU za $2 (niestety nie ma tańszych). I wygrałem z tego wszystkiego tylko jednego dolarowego DoNa. Po prostu NIC nie trafiam. Koszmar.

Podsumowując, zdobyte 7 punktów kosztowało mnie jakieś 9 dolców. Jak ja uzbieram te 150 punktów na koszulkę? Nie mam pojęcia...

titanum
-#VIP
-#VIP

Postautor: titanum » 16 wrz 2009, 20:25

jak ja zbierałem punkty to grałem cash tylko i jakoś tam się łatwiej udawało, a i punkty mozna było łatwiej zdobyć, grałem NL10 wiec ty z bankrollem 100 możesz grać jakoś na NL10 i powinieneś jakoś wychodzić na +

Awatar użytkownika
wheeny
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: wheeny » 16 wrz 2009, 20:28

Dzięki, titanum, ale nic z tego. Na P* tylko i wyłącznie zgodnie z BM. Takim prawdziwym, a nie wymyślonym na potrzeby chwili. :-)

Inaczej zaraz bym poszedł na NL25, a po pierwszym suckoucie przeskoczył na NL50. Zawsze tak robię, jak mi "nie zależy".

Tym razem jest inaczej i muszę się pilnować... :-)

titanum
-#VIP
-#VIP

Postautor: titanum » 16 wrz 2009, 20:42

no to ja ci powiem ze jak ja grałem to miałem wpłacone 20$ i wchodziłem na dwa stoliki po 5$ gralem bardzo ostrożnie i jak sie podwoiłem to od razu schodziłem ze stolika i znowu następny i tak udało mi sie ugrać ponad 200 FPP i 60$ więc ja byłem zadowolony z gry cash ogólnie to jest znay room co raczej nie wpływa na podwyższenie poziomu cash dzięki czemu zdarzają sie takie bankomaty co płacą bety ze swoimi 4 parami :razz: a nie myślałeś żeby grac jakieś wieksze sit&go np. na 180 osób albo 90 przynajmniej ?? tak żeby sobie jakoś rolla poprawić ?? a doony bedą ci wychodzić tylko musisz się wczuć w room według mnie,

Awatar użytkownika
wheeny
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: wheeny » 16 wrz 2009, 21:05

[center]Pierwsza sesja.[/center]

Zagrałem 8 SnG o różnych formułach. Tylko jeden don i jeden zwykły opłacone, reszta w plecy. Nie mam siły niczego opisywać, ale niestety, to co się rzuca w oczy: ludzie sprawdzający bardzo duże bety z J4o to norma na tych stawkach...

Roll: 93.50. FPP: 8.

Awatar użytkownika
wheeny
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: wheeny » 17 wrz 2009, 20:43

[center]Druga sesja.[/center]

Zagrałem tylko kilka HU, bo poziom przeciwników na nich jest chyba lepszy niż to, co się dzieje na dolarowych SnG. Wczoraj wkurw naprawdę sięgał zenitu.

Dziś troszkę lepiej. Pomyślałem, że obraz jest wart 1000 słów itd... Także zamiast wytłuszczonej czcionki po każdym "zamknięciu dnia" będzie screen. Dziś już nie chce mi się grać, więc to jest pierwszy, a drugi najwcześniej jutro lub w weekend.

Dla przypomnienia: jestem na P*, by zdobyć koszulkę. Czyli jedyny cel w tej chwili to 150FFP. Oraz dobra gra zgodna z BM. Niestety HU są za $2 najtańsze, więc trochę poza BM. Ale chyba nie ma tragedii. Ciao.

Obrazek

Awatar użytkownika
wheeny
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: wheeny » 18 wrz 2009, 19:13

[center]Trzecia sesja.[/center]

Dzisiaj grałem króciutko. Tak króciutko, że ten opis chyba klepię dłużej, niż było gry. Bankroll zebrał kolejnego hita na 89 dolców z groszami - grałem tylko SnG HU $2 i jak się można domyślić - przegrywałem trochę więcej, niż wygrywałem. Ale tak dużo tego nie było, zagrałem... 5 albo 6.

Później, po małej irytacji grą HU, zagrałem jednego SnG Multi Table. Taki dziwny twór, 18 osób i wpisowe 1.75. Właściwie to nawet nie wiedziałem wchodząc w niego, ile z tego jest BI, a ile fee. Chyba 1.50 i 0.25...? A tak, widać poniżej. O dziwo, tryb turbo - zwykle nie lubię, ale byłem już zmęczony i szczerze mówiąc - zagrałem go od niechcenia.

Wstęp długi, więc nie trzymam już w napięciu. Wygrałem go w niezłym stylu, żadnych hero calli, żadnych niepotrzebnych raise'ów, byłem tylko w pulach z konkretnymi rękami i większość wygrywałem, jeśli już postanowiłem zobaczyć flop, co było nieczęste.

Obrazek

Tak naprawdę to grę zbudowało rozdanie nr 3 albo 4, gdzie po jednym raise i chyba 3 limpach po nim, wszedłem allin z KK. I dwóch z limperów postanowiło do mnie dołączyć. Byłem prawie pewien, że któryś pokaże albo AA, albo Arag i na flopie A. Ale nie... Nic takiego się nie stało.

Nie wiem, może to siła autosugestii, ale na P* obserwuję o wiele mniej idiotycznych akcji. Bardzo rzadko dochodzi do donkowych flushy itd. Koledzy pokazali 88 i TT, a ja dzięki ich odwadze miałem 4,5K żetonów przy średniej 1,5K.

Później trochę się skróciłem, bo rozluźniłem grę niepotrzebnie. Ale już nie spadłem poniżej 3K. Później były bardzo rzadkie kradzieże i parę fajnych akcji (wykosiłem ze 3 osoby, a to 55 i 5 na flopie, a to złapałem karetę do JJ już na flopie, itd). No i nastąpiło sprawdzanie shortów, którzy rzucali desperackie alliny z K8 itd. Ale zawsze, kiedy decydowałem się sprawdzić, miałem przynajmniej AJs albo wyżej, i jakoś poszło. Dzięki temu HU to była formalność, zaczynaliśmy ze stackami moje 19K vs. 8K... I nie spieprzyłem tego, tym razem.

Chyba za dużo miejsca na analizę jednego SnG...? Po prostu się cieszę, że wreszcie cokolwiek "weszło".

Dość pokera na dziś, idę coś obejrzeć.

Obrazek

Awatar użytkownika
knoperss
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: knoperss » 19 wrz 2009, 09:56

gratki wygranego sita ale szczerze to życzę Ci jak najszybciej uzbierać na koszulencję :D bo jak nie to szkoda stracić tak dobrego kolegi z forum :) :mrgreen: pozdro i powo przy okazji

Awatar użytkownika
wheeny
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: wheeny » 19 wrz 2009, 17:13

gratki wygranego sita ale szczerze to życzę Ci jak najszybciej uzbierać na koszulencję :D bo jak nie to szkoda stracić tak dobrego kolegi z forum :) :mrgreen: pozdro i powo przy okazji

Nie kracz nie kracz :-)

Jestem pewien, że Glory da mi trochę więcej niż 30 dni, gdybym się nie wyrobił.

Ale tak serio to mam ogromną nadzieję, że uda się uzbierać na koszulkę przed PKPT Warszawa...

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 19 wrz 2009, 19:08

wheeny - glory jest bezwględny - jak nie ugrasz to nic Cię nie uratuje... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Ja wlasnie przez to zagrozenie bananem na forum nawet sie nie biore za wyrabianie koszulki zanim nie przejde na HU 50+4 USD

Awatar użytkownika
wheeny
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: wheeny » 20 wrz 2009, 09:16

Ale ja ugram przecież, nawet gdybym musiał dopłacać. Chodzi mi o to tylko, że limit 30 dni raczej nie będzie ultra sztywny, że 30tego dnia mam 110 pktów więc od razu dostaję bana. Da mi jeszcze kilka na dozbieranie - inni też tak mieli, z tego co czytałem. Ban jest za to, że się zamówi a później się znika i żadnego info o postępach w punktowaniu...

No ale to wszystko takie gdybanie, może mi się uda w mniej dni. :-)

Na stawkach 50+4 to koszulkę ugrywasz w 1 dzień :-) Na P* 150FPP to tylko $30 rake! Więc ja muszę zagrać 150 HU za 2+0,2, a Ty 8 HU... :-)

Awatar użytkownika
wheeny
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: wheeny » 21 wrz 2009, 19:32

[center]Czwarta sesja.[/center]

Ostatnio nie mam w ogóle czasu na grę, ale postaram się w tym tygodniu trochę podgonić i dobić chociaż do 100 punktów, żeby nie było, że się ociągam.

Gram praktycznie tylko HU, bo potrzebuję praktyki w temacie. I dobrze czasowo to wychodzi, żadnego murowania przez godzinę.

Dzisiaj miałem fajną sytuację, wskoczyliśmy na 3ci poziom blindów i wciąż miałem minimalną przewagę tylko - jakieś 1590 do 1410... I dostałem AA, a przeciwnik AKs. I się zestackowaliśmy :-) :-) :-) (raise, mój re-raise, a villain od razu all-in... a ja call). I mi się utrzymało. Już miałem dosyć gry więc w samą porę.

Obrazek

Awatar użytkownika
wheeny
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: wheeny » 26 wrz 2009, 15:33

[center]Chyba piąta sesja.[/center]

Oczywiście to nie są takie sesje, że siadam i wstaję i jest update. Czasem się zaloguję by zagrać jeden HU, także bez sensu podawać updaty aż tak często. Tak czy inaczej, powolutku idzie ten challenge koszulkowy.

Obrazek

Dzisiaj trochę więcej czasu było, to i więcej punktów wpadło. No ale nadal jest trudno je łapać regularnie - za mało czasu na wszystko! A każda gra w zasięgu mojego BM daje mi albo 1 punkcik, albo niecały jeden (stąd te ułamki). Także jeszcze około 110 HU lub SNG musi wpaść... Gdzie ja znajdę czas? Tragedii nie ma - challenge trwa od 16 września (10 dni), czyli wychodzi średnia 4 punkty dziennie. Czyli powinienem zebrać 150 za około 25 dni. Czyli troszkę ponad miesiąc bardzo okazjonalnej gry...

No nic, postaram się spiąć i zejść poniżej jednego miesiąca.

Z lepszych wieści - żona mi kupiła zestaw pokerowy na allegro (jeszcze w sierpniu, może wspominałem?) i od czasu do czasu gramy razem, coś w rodzaju HU Cash SnG No rebuy :-) Tzn. niewielka ilość żetonów (koło 200) i początkowe blindy 1/2, rosną dopiero kiedy zacznie się nudzić. Może złapie bakcyla. Wczoraj pierwszy raz mnie pokonała. Grałem totalnie loose, nie zauważyłem koloru na stole... DOH! :mrgreen:

Awatar użytkownika
Ezkalop
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Ezkalop » 27 wrz 2009, 07:28

Moja ostatnio gra ze mna. Bo obiecalem ze jak uzbieram 100$ to kupie jej buciki. No i udalo sie w dwa dni.

W tym czasie zalapala podstawowy slang pokerowy typu "ale donkey" i " ale suck out".

Przy czym dzieki niej jakos przyfarcilo mi sie na kilku turniejach:D jej rady z kosmosu itd okazywaly sie dosc trafne.

grac z dziewczyna nie tak zle:D jeszcze jak cel jest "buciki"....

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”