Wheeny wraca do szkoły i uczy się grać.

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.
Awatar użytkownika
wheeny
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: wheeny » 25 paź 2009, 14:17

[center]Moje pierwsze PKPT.[/center]

Było super. Tyle emocji i nowych wrażeń, że aż trudno opisać.

Myślałem trochę o tym, jak się do tego zabrać. Zbiorczy wątek w odpowiednim dziale? Może freestyle? Długi post z analizą rozdań?

Ale później stwierdziłem, że ci, którzy byli - wiedzą jak było. A ci, co nie byli - niech żałują! :-)

Na usta na pewno ciśnie się najmocniej "dziękuję". Za świetną zabawę, doskonałą organizację i możliwość poznania Was na żywo. Jednak gra live jest zupełnie nie dla mnie - bo cholernie się nudzi i zaczynam szarżować, jak moje przedostatnie rozdanie z Pugalosem, które go zbudowało do 40K przy średniej 24K... (gratulacje, murku!!! :-) )

Jeszcze raz wielkie dzięki, pozdrawiam wszystkich graczy, i do zobaczenia w nowym roku.

Awatar użytkownika
Pugalos
-#VIP
-#VIP

Postautor: Pugalos » 26 paź 2009, 16:18

Wheeny byłem murkiem,bo bardzo chciałem dobrze wypaść :)

Przy stole siedziały 2 dziewczyny murki,maczek z mazakiem którzy wariowali,nieobliczlny chłopaczek w białej bluzie po Twojej lewej,Ty solidny gracz :) nie mogłem się narażać na trudne decyzje.

Jak sobie dobrze przypominam to z Tobą miałem AK na średnią parę? w tym rozdaniu o którym piszesz bo pamiętam,że z Grzechem podwoiłem się z AJ i jescze z kimś mając AK zapewne z Tobą.

Awatar użytkownika
wheeny
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: wheeny » 26 paź 2009, 21:44

Ja miałem A7s, więc nie taki solidny. :-)

Ale po prostu się za bardzo rozkradłem pod koniec. :-)

Awatar użytkownika
wheeny
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: wheeny » 05 lis 2009, 19:16

Po ugraniu koszulki jakoś mi osłabł entuzjazm.

Ostatnio szło mi przyzwoicie. Sporo stołów finałowych w naszych forumowych turkach. Przeciętny wynik na PKPT, ale jak na debiut live to w sumie nie tak źle. Ugrane punkty na koszulkę bez bankructwa... No i wygrana prenumerata cardplayera, której jeszcze nie dostaję, ale trzymam kciuki.

W sumie wszystko to uznaję za dobry okres.

Ale w ogóle mi się nie chce angażować w pokera ostatnio.

Gram obecnie nasze free bez żadnego przekonania. Klikam i nie myślę. Nie cieszy mnie to w ogóle.

No i jest jeszcze bwin-brak-polskiej-licencji!, na który wpłaciłem 40zł (leżało sobie na moneybookers, pozostałość po czymśtam). Wpłata 40zł oczywiście nie ma sensu - po prostu minimalna, jaka jest możliwa. Czemu to zrobiłem? Bo we freerollu wygrałem ticketa. Którego trzeba było "validate" ugrywając 1 punkt. Jakoś poszło, 1 punkt wyszedł mi na zero jeśli chodzi o pieniądze (to jest obecnie równowartość 14 dolarów po kursie bwin-brak-polskiej-licencji!...).

Ale okazało się, że minimalna wpłata to 40zł, ale minimalna wypłata to 120zł. :-) No i co mam robić. Gram cashe NL4. Najmniejsze, jakie mają. Jeśli mi się uda dobić do powiedzmy 40 dolców, to napiszę o tym, i może zrobimy z tego jakiś challenge. Albo wypłacę i przepiję. Jeszcze nie wiem.

Oskarek

Postautor: Oskarek » 05 lis 2009, 19:24

wheeny pisze:Fajny pomysł, Oskarek, dołączę na Expekcie jak będę miał wolne $50 i ruszy tam nasza liga.

Ale myślę, że etapy powinny być jasne i zgodne z tradycyjnym BM, czyli 0.01 / 0.02 to NL2, roll potrzebny na to to 30x limit, czyli 60$. A później - odpowiednio.

Problem jest taki, że na ipoker na stoły micro można zabrać aż $5...

:) no to czekam :D

Maciejjas
-#VIP
-#VIP

Postautor: Maciejjas » 05 lis 2009, 20:29

Mysle ze czas najwyzszy na tydzien 2 tygodnie przerwy i cieszenia sie zyciem :) od czasu do czasu tez tak robie i przynosi to dobry efekt checi wracaja

Awatar użytkownika
wheeny
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: wheeny » 05 lis 2009, 21:08

Oskarek pisze::) no to czekam :D

Lada chwila zakładam konto na expekt-brak-polskiej-licencji! i pomyślę.

Mam tylko taki jeden problem...

EDIT: nevermind. Jak widzę, liga na expekt-brak-polskiej-licencji! nie rusza w listopadzie. Więc mam trochę czasu.

Środki na bwin-brak-polskiej-licencji! już poszły się kochać. Przegrałem je na NL10. Norma u mnie. :-)

Z lepszych informacji: wygrałem drugi raz w konkursie na blog miesiąca za moją relację z ugrywania koszulki. To miłe, dziękuję tym kilku osobom, które oddały na mnie głos. Życie mnie nauczyło, że $25 nie starczy na zbyt dużo grania... Ale może jakoś wymyślę sposób, by nie przegrać wszystkiego od razu i jakoś zgrabnie opisać moje zmagania na Bettson.

Nawet nie miałem tam konta - właśnie założyłem z naszego bannera. :-)

Awatar użytkownika
wheeny
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: wheeny » 11 lis 2009, 22:43

Czy wyrejestrowywać się z satelity?

Dostałem się do czegoś takiego:

Obrazek

Sam wynik fajny, bo 4 miejsce z 4000 osób i w sumie prócz dwóch błędów cały czas grałem OK, a stół pomagał. Z tym że jestem ciekawy, czy można się wyrejestrować z tego gówienka i zgarnąć 15 euro? Bo w satelicie z jednym miejscem płatnym raczej nie dam rady - rebuy kosztuje 15 euro. Ale boję się, że mnie wyrejestruje i nic nie będę miał :-)

Chyba zaryzykuję jednak...

Maciejjas
-#VIP
-#VIP

Postautor: Maciejjas » 11 lis 2009, 22:57

nie mzoe byc tak ze nie bedziesz mial w najgorszym wypadku to jest ticket i wtedy musisz zagrac tak iutrek lub za ta kwote :)

Awatar użytkownika
wheeny
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: wheeny » 11 lis 2009, 23:06

No niestety nie da się wyrejestrować. Straszna kicha.

Awatar użytkownika
quest
-#VIP
-#VIP

Postautor: quest » 12 lis 2009, 01:58

Slyszałem że kolegi że można, ale nie wiem czy sprawdzał.
W nastepnym etapie jest bodajże płatne jedno miejsce 300 € i dopiero wtedy chciał zgarnąc taką kasę

Oskarek

Postautor: Oskarek » 12 lis 2009, 02:10

wheeny, na unibet-brak-polskiej-licencji! nawet z S&G po zarejestrowaniu sie nie mozna :)

Bartol3
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Bartol3 » 12 lis 2009, 02:29

a nóż wygrasz, jak mówisz ze soft Ci pomaga:)

Awatar użytkownika
wheeny
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: wheeny » 09 gru 2009, 08:13

Mała przerwa...

Ostatnio mnie nie ma, zaglądam tylko na 3 sekundy, żeby sprawdzić PW. Albo wcale. Powód jest prosty i bardzo życiowy - za kilka dni rodzi mi się synek i jestem mocno zabiegany - a będę jeszcze więcej.

Dlatego proszę o przymknięcie oka na moje nieczęste wizyty. Nadrobię to tak szybko, jak będzie to możliwe.

:mrgreen:

Awatar użytkownika
Ezkalop
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Ezkalop » 09 gru 2009, 09:04

współczuje i gratuluje:D

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 09 gru 2009, 21:18

wheeny pisze:[
Dlatego proszę o przymknięcie oka na moje nieczęste wizyty. Nadrobię to tak szybko, jak będzie to możliwe.

Tak nadrobisz... za kilkanascie lat jak mlody zacznie noce spedzac poza domem :-)

Awatar użytkownika
skuter
-#VIP
-#VIP

Postautor: skuter » 09 gru 2009, 21:33

wheeny, nie jesteś sam w tym trudzie. Jedyna rada to bądź cierpliwy i zamiast baśni czytaj mu pokerowe książki do poduchy to szybciej chłopak da Ci pograć w pokera :mrgreen:

GRATULACJE

Awatar użytkownika
Kosira
-#VIP
-#VIP

Postautor: Kosira » 09 gru 2009, 22:06

wheeny pisze:Mała przerwa...

Ostatnio mnie nie ma, zaglądam tylko na 3 sekundy, żeby sprawdzić PW. Albo wcale. Powód jest prosty i bardzo życiowy - za kilka dni rodzi mi się synek i jestem mocno zabiegany - a będę jeszcze więcej.

:mrgreen:

Co tu dużo mówić - moja Paulinka ma termin na 28 grudnia - też już czekamy z niecierpliwością i w stałym napięciu. U nas nie chłopak - a dziewczyna - ale i tak będzie w pokerka grała :)

Awatar użytkownika
wheeny
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: wheeny » 28 gru 2009, 23:26

Kolejny update niepokerowy.

Franek urodził się 25 grudnia. Oboje z mamą mają się dobrze, pewnie jutro będą w domu. :-)

Sorry, że nie gram w turniejach... :mrgreen:

Awatar użytkownika
alekspolak1
-#VIP
-#VIP

Postautor: alekspolak1 » 28 gru 2009, 23:38

Gratulacje Wheeny, widac ze wszyscy w lato sobie pobaraszkowaliscie bo to nei pierwsze dzieciatko ktore w grudniu sie rodzi na forum ostatnimi czasy :P

Awatar użytkownika
Sebola
-#VIP
-#VIP

Postautor: Sebola » 28 gru 2009, 23:38

GRATULACJE - teraz to dopiero zacznie się jazda - oczywiście w pozytywnym tego słowa znaczeniu

Pozdrawiamcieplutko i Franka i mamę Franka

Awatar użytkownika
Arnoldao
-#VIP
-#VIP

Postautor: Arnoldao » 28 gru 2009, 23:39

Wielkie gratulacje

Niech Franek rośnie na dobrego pokerzystę :D

piotrek_nowy
-#VIP
-#VIP

Postautor: piotrek_nowy » 29 gru 2009, 00:06

No brawo, kolejny mlody PokerKing ;)

Gratulacje i pozdrowienia dla rodziny.

Oskarek

Postautor: Oskarek » 29 gru 2009, 00:09

Jakas moda na dzieci :D

Gratulacje!

Kasandrito
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Kasandrito » 29 gru 2009, 00:32

rozsądnie z tą modą na dzieci w grudniu, urodziny w okolicach świąt i odpadają dodatkowe koszta ;)

gratulacje :)

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”