Wheeny wraca do szkoły i uczy się grać.

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.
Awatar użytkownika
wheeny
-#zasłużony
-#zasłużony

Wheeny wraca do szkoły i uczy się grać.

Postautor: wheeny » 08 kwie 2009, 09:30

EDIT:

Uwaga. Poniższe treści są archiwalne, zachowuję je dla ciągłości mojej historii pokerowej. Ale obecne moje kroki można śledzić na końcu tego tematu, o tutaj.

Od czasu, kiedy prowadzę bloga, nagrodę "blog miesiąca" otrzymałem już 3 razy. To chyba oznacza, że treść jest OK - zapraszam więc do czytania.

Dałem się nabrać na jakiś bonus na party-brak-polskiej-licencji! Poker. Wpłaciłem całe 11 dolarów mimo iż obiecywałem sobie, że na początku tylko freerolls... I okazało się, że muszę rozegrać 4800 rąk na stolikach cash (w swoim limicie, czyli najniższe stawki), żeby go wyrobić. Ale głupota :twisted: .

Czyli w praktyce utopiłem w pokerze swoje pierwsze 11 dolarów. Mam nadzieję, że ostatnie przez najbliższy rok :mrgreen: .

Aby dodać, zgodnie z poniższymi sugestiami, za które dziękuję, parę słów o sobie:

Z pokerem dopiero zaczynam, a w którymś poście tutaj opisywałem, jak przypadkowy był ten początek. Przeczytałem w LOGO artykuł o jakimś turnieju live i spodobało mi się.

Moją motywacją do gry jest obecnie chęć nauki tej wspaniałej dyscypliny, ale celem długofalowym jest zarobienie odrobiny pieniędzy na inne inwestycje. Daję sobie na to jakiś roczek, a celem jest uzbieranie około 7500pln potrzebnych do otwarcia rachunku forexowego w pewnym domu maklerskim :wink:

Wiem, plan ambitny i / lub nierealny dla początkującego gracza, ale dlatego nazywają to marzenieami :twisted:

Odnośnie party-brak-polskiej-licencji! Poker: wpłaciłem tam 11 dolarów i otrzymałem bonusa 49, na wyrobienie którego mam 90 dni. Prawdopodobnie mi się nie uda, bo po prostu nie mam tyle czasu na granie. Nie wiem, czy te pieniądze po prostu "znikają" po upływie terminu - to się okaże. Mam plan nie wpłacać żadnej innej kwoty do żadnego innego rooma przez najbliższe kilka miesięcy.

Mój obecny bankroll wynosi więc 60 dolarów minus 2,5, które ostatnio przegrałem :mrgreen: . Czyli stać mnie jedynie na najtańsze SnG i najmniejszy limit NL holdem 002 004. Mam zamiar pograć w ten sposób jakiś 1000 rozdań i zobaczymy jak będzie mi szło. Generalnie pieniądze przez te 90 dni są "na przegranie", aby się trochę "rozgrać" nie tracąc zbyt wiele własnych środków. Jestem w takim wieku, że straty 11 dolarów nie odczuję boleśnie, a czego się nauczę na keszówkach, to moje.

Planuję grać większość właśnie cash games, bo podoba mi się ich bezpośredniość - siadam i od razu gram i się uczę. Żadnego zapisywania się, czekania, prize poola... W tym miejscu możecie co kilka dni spodziewać się mojego progress report.

No to do dzieła.
Ostatnio zmieniony 18 wrz 2011, 11:31 przez wheeny, łącznie zmieniany 24 razy.

Awatar użytkownika
Spiegol
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Spiegol » 08 kwie 2009, 11:36

Witamy wśród "blogowców" pokerowych!

Utopione? Czyli już je straciłeś? Bo jeśli nie to wcale nie muszą być utopione mimo tego bonusu bo przecież możesz ładnie to rozmnożyć i wtedy bonus da radę wyciągnąć ;)

Jeszcze parę słów zachęty z mojej strony do nowego użytkownika i "blogowca" - napisz coś więcej o Sobie i o Swojej grze! Co porabiasz w życiu, czym dla Ciebie jest poker? Jakie grasz limity i jakie odmiany czy rodzaje lubisz najbardziej. Pochwal się Swoim stażem pokerowym nawet jeśli jest bardzo krótki i może jakimiś osiągnięciami lub stratami. Grasz cashówki tylko? A może też sit&go lub turnieje MTT?

Wszystkie te dane pomogą Nam Ciebie poznać i zapoznać się z Twoim stylem gry co bardzo utożsamia z forum, także wysil się trochę ;):P

Awatar użytkownika
wheeny
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: wheeny » 08 kwie 2009, 13:34

Spiegol pisze:Utopione? Czyli już je straciłeś? Bo jeśli nie to wcale nie muszą być utopione mimo tego bonusu bo przecież możesz ładnie to rozmnożyć i wtedy bonus da radę wyciągnąć ;)

Dzięki za radę, Spiegol, wykorzystałem ją edytując swój post i przy okazji odpowiadając na Twoje pytania :mrgreen: .

Awatar użytkownika
Spiegol
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Spiegol » 08 kwie 2009, 13:45

Od razu przyjemniej jak się tyle informacji czyta w pierwszym poście bloga ;)

Czyli jednak udało Ci się rozmnożyć te 11$ do 60$, uznałbym to za duży sukces dla początkującego - jak Siebie nazywasz ;) więc może jakoś uda się ugrać ten bonus.

Co do Twoich planów, to wcale nie muszą być nierealne, powiem Ci że ja przez ostatnie niecałe 8 miesięcy zarobiłem na pokerze ok. 4000-6000zł nie potrafię dokładnie określić bo te pieniądze cały czas mam w ruchu, wypłacam na swoje potrzeby, życie itp. ale na grę zawsze zostawiam sobie ok. 1500zł na poker roomach i górkę tylko wypłacam, raz mniejszą, a raz większą zależy ile potrzebuje :P

Co prawda ja zanim zacząłem zarabiać te sumy grałem około roku zgarniając tylko drobne we freerollach czy forumowych turniejach i grając jako samouk więc gra była ciężka.

A z tego co widzę trzymasz się zasad bankrolla co się bardzo chwali dla początkującego i jeśli tak samo rozsądnie będziesz grał i poszerzał swoją wiedzę o pokerze chociażby na tym forum to sukces gwarantowany i te 7500zł da rade ugrać w rok ;)

Życzę powodzenia w grze, w dążeniu do celu i sukcesów w tej przyszłej inwestycji! ;)

Awatar użytkownika
wheeny
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: wheeny » 08 kwie 2009, 13:57

Spiegol pisze:Czyli jednak udało Ci się rozmnożyć te 11$ do 60$, uznałbym to za duży sukces dla początkującego - jak Siebie nazywasz ;) więc może jakoś uda się ugrać ten bonus.

No ale to nie dzięki umiejętnościom pokerowym, tylko sie klika w linka promocyjnego i jest :twisted:. Akurat tak mi się trafiło że wpłaciłem 11 a dostałem 60. Ale za 3 miesiące pewnie mi odejmą te 49 i być może będę na minus wtedy :mrgreen: . Jeśli do tego czasu sam wszystkiego nie przegram... :mrgreen:

Też planowałem granie w darmorolkach, ale strasznie kiepsko to idzie i straszne losowanie jest... Pewnie będę robił i to i to do czasu jakiegoś ustabilizowania się BR.

Awatar użytkownika
Ezkalop
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Ezkalop » 08 kwie 2009, 14:09

pamiętaj podstawa to cierpliwość:D no i oczywiscie wyznaczyc sobie cele.

Konto na forexie to ładny cel ale moim zdaniem jak bedziesz miał dryg do pokera to odpuscic sobie forex na którym mniej jest zależne od twoich umiejętności.

Poczytaj sobie troche to zobaczysz jak bardzo poker jest podobny do grania na giełdzie lub transakcji forexowych.

Od kiedy za pokera wzieli sie analitycy biznesowi moim zdaniem nie ma różnicy.

Ważne są wskaźniki ROI i tak ważne jak na giełdach risk asessment. Zarządzanie ryzykiem i minimalizowanie strat przydadzą ci sie na giełdzie:D

Chociaż 7,5 kafla na samo konto to za mało, bedziesz musiał nabudować srodki na jakis minimalny obrót kapitałem bo ze złotówki też nie wzbogacisz sie na forexie. minimum kilkanascie tysiecy na same opcje. Majac 7,5 tysiaca z pokera kupisz konto i co potem?
7,5 tysiaca mozesz wykorzystac do pokera. Jak uzbierasz czego ci serdecznie życze ze 100 tysiecy to mozesz pomyśleć o FOREXIE:D Tylko wiesz jeszcze o Forex i GPW może ci sie przypatoczyć skarbówka:D

Zarządzanie Bankrollem przyda ci sie jak zarzadzanie kapitałem inwestycyjnym.

Zycze ci byś zrobił dużego bankrolla którym bedziesz mógł obracać na forexie:D

Awatar użytkownika
radost21
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: radost21 » 08 kwie 2009, 14:35

party-brak-polskiej-licencji! powiadasz czyli biorac dosłownie tłumaczenie czeka Cie niezła zabawa :mrgreen:
przyjecie otwarte a wpisowe na bal 49$ masz od sponsora

90 dni to szmat czasu - jesli sie wie przy jakim stoliku i z kim sie bawi

moja rada: porozglądaj sie dobrze w turniejach - chyba wszystkie pokoje maja turnieje dla nowych depozytorów - czasem turki te sa widoczne w lobby tylko przez 7 dni od rejestracji - wstep free a kasa w puli do 1000$
tak wiec tutaj koniecznie musisz sie zorganizowac zeby czegos nie przegapić

a na cash tabel SPIESZ SIE powoli

Awatar użytkownika
Mlody
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: Mlody » 08 kwie 2009, 17:58

Ezkalop pisze:Tylko wiesz jeszcze o Forex i GPW może ci sie przypatoczyć skarbówka:D

Nie przypatoczy sie bo co roku dostaje sie juz wypelniony pit (czy inne badziestwo) z domu maklerskiego gotowy do zlozenia w skarbowce ;)

Awatar użytkownika
Ezkalop
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Ezkalop » 08 kwie 2009, 22:08

oddasz takie cos i pierwsze pytanie skarbówki bedzie skad pan miał pieniądze na inwestycje na forexie?

odp. Od babci z renty:D

Generalnie jestes pod lupą skarbówki bo normalne jest ze maklerzy nie wykazują wszystkich dochodów:D

A na party-brak-polskiej-licencji! masz duzo fajnych bankroll builder przez 90 dni co soboty i niedziele pula gwarantowana chyba 1,5k i 2k$.

Zapoznaj sie z tym:D

phonik
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: phonik » 08 kwie 2009, 22:44

Z tak malym kapitalem polecam SSS ew. granie FL multitable zeby wyrobic bonus. SSS dziala podobno znakomicie na PP, znam gros osob ktore tam nabily w ten sposob niezla kase.

pozdr

Awatar użytkownika
wheeny
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: wheeny » 09 kwie 2009, 09:34

Ezkalop, to nie do końca prawda, że w pokerze jest więcej umiejętności. Powiedziałbym, że jest dokładnie tak samo. Jest jakiś element losowy i jest możliwość zdobycia wiedzy i umiejętności, które ten element losowy ograniczają / kontrolują. A celem jest kontrolowanie go lepiej niż inni gracze.

7500pln to zupełnie wystarczający pierwszy depozyt na forexie, bo jak wiesz tam się gra gigantycznymi lewarami. Jeśli się okaże, że z 7500 nic nie potrafię zrobić, to z 75000 albo 750000 tak samo nic nie zrobię.

Parafrazując znaną piosenkę, najważniejszy pierwszy krok. :mrgreen:

Dzięki za Wasze pozostałe sugestie, mam nadzieję, że first depositors freerolls będą dłużej niż tydzień, bo natłok zajęć pozwoli mi konkretniej pograć pewnie dopiero po 15tym kwietnia. Tak jakoś wyszło. :evil:

Awatar użytkownika
Ezkalop
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Ezkalop » 10 kwie 2009, 01:37

Nie mówiłem ze więcej mówie ze jest podobnie jak na giełdach.

Na party-brak-polskiej-licencji! masz 90 dni na freerolle. Ja na nich swojego czasu nabudowałem 20 $ z czym zacząłem grać cash games.

Generalnie odnajdz swój rodzaj gry i styl. Ja uwielbiam turnieje. Pomimo ze na początku chciałem grać cash games...

Awatar użytkownika
wheeny
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: wheeny » 10 kwie 2009, 21:56

Progress report 1

Wlazłem na stolik keszowy na party-brak-polskiej-licencji! poker, tym razem z więszą uwagą niż ostatnio, czyli udało mi się wybrać no limit holdem na najniższych możliwych stawkach. Pierwszy sukces już na starcie! :twisted:

Boże... Mój poziom jest beznadziejny, ale ludzie tam grający to po prostu jakiś koszmar. Moja sesja trwała 3 godziny i przez ten czas napotykałem może 3 razy (dosłownie) jakiś konkretny, nie-bezsensowny opór.

Wszystkie pozostałe z 201 rąk, które rozegrałem, to był mega-fold-fest po moim śmiesznym pre-flop "raise" o całe 2BB. I foldy do większości raisów post-flop na 1/2 lub 3/4 pot... Trudno jest grać poprawnego pokera jak wszyscy foldują ciągle.

Tak czy inaczej, wszedłem na stolik NL 0.02/0.04 z nie-maksymalnym $3 buyin z taką myślą, że gram, aż to przegram. Dlatego nie maksymalne $5, bo wtedy przegrałbym więcej. Taki był plan. :oops:

Kilka razy miałem stack poniżej $1, kilka razy już $7 i znowu mi spadał do 3... Koniec końców wstałem mając $9, czyli sesja mnie potroiła. Uczucie przyjemne, ale cholera, czułem, że niczego się nie uczę. Kilka razy zapremiowały semi-blefy drawowate, a raz nawet gość zrzucił lepszą rękę kiedy dałem mu do zrozumienia, że dobrałem kolor swoim tłustym over-betem. Nie dobrałem. I modliłem się, by nie sprawdził . . . Ale większość wieczoru to było zbieranie po sześć centów blindów, bo ludzie nie wchodzili jak widzieli strasznego openera 2BB.

No komedia no.

Jeszcze statystyki, z których nie jestem w ogóle zadowolony, bo nuda robi mnie zbyt loose chyba:

Flops seen: ~30%
Wygrane z granych rąk: ~60%

Awatar użytkownika
dviper
-#VIP
-#VIP

Postautor: dviper » 11 kwie 2009, 07:47

wheeny pisze:Jeszcze statystyki, z których nie jestem w ogóle zadowolony, bo nuda robi mnie zbyt loose chyba:

No to tu jest pierwsza rzecz do nauczenia :) Nie zakładaj sobie że zawsze będziesz grał tight. Graj tak jak Ci przeciwnicy pozwalają. Jeśli wszyscy grają tight, Ty graj loose. I druga rzecz z tego zdania ;P Graj zawsze swojego najlepszego pokera, nie pozwól żeby np. nuda, sprawiła że będziesz grał źle i przegrasz.
Fakt że na tych stawkach przeciwnicy nie są wymagający, chociaż i tak dziwne że grali tak bardzo tight ;P W każdym razie jeśli na tych sesjach zarabiasz, to pozbieraj jeszcze trochę i wejdź na 0,05/0,10. Tam gra już wygląda trochę inaczej.

Awatar użytkownika
Spiegol
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Spiegol » 11 kwie 2009, 08:17

Ważne jest to, że pokazałeś swoją cierpliwość i nie poddałeś się przeciwnością - a chodzi mi tutaj o to, że grałeś te 3 godziny i mimo spadków nawet poniżej 1$ grałeś swoje i wyszedłeś z sesji na plus, a wręcz z bardzo dobrym wynikiem 3xBuyIn :D

Co jeszcze? Bardzo dziwne, że trafiłeś na taki mega tight stolik na najniższych stawkach i pasowali najczęściej przy Twoim mini-raise, chociaż z drugiej strony to dobra opcja do kradnięcia blindów co jakiś czas, małych bo małych, ale - "grosz do grosza..." ;) A poza tym wygranych z granych rąk ~60% to chyba świetny wynik? Nie znam się na cash'ówkach, ale tak mi się wydaje :P

A na koniec muszę Cię OPIERNICZYĆ! :P

Wheeny pisze:Tak czy inaczej, wszedłem na stolik NL 0.02/0.04 z nie-maksymalnym $3 buyin z taką myślą, że gram, aż to przegram. Dlatego nie maksymalne $5, bo wtedy przegrałbym więcej. Taki był plan.

Co to za podejście? :P Rozumiem, wpłacamy na stolik 3$ bo jeśli, powtarzam JEŚLI byśmy przegrali to nie jest to wielki spadek do mojego bankrolla - bardzo mądre i odpowiednie podejście! ALE w żadnym wypadku nie zakładaj sobie, że grasz aż to przegrasz i to Twój plan! :P Masz grać aż to pomnożyć, a jeśli przegrasz to pech i nie wielkie uszczuplenie bankrolla (w porównaniu do max BI)! Także, bez takich negatywnych założeń tutaj proszę!

Powodzenia w dalszym rozmnażaniu $$$ :)

Awatar użytkownika
wheeny
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: wheeny » 11 kwie 2009, 12:55

Dzięki za dobre słowa, niestety następna sesja dopiero w przyszłym tygodniu.

Z grą loose to trochę żartowałem, tak serio to wiedziałem mniej więcej jak się zachowywać, dlatego też grałem trochę bardziej loose niż planowałem, bo właśnie wszyscy jakoś się strasznie spinali. Zobaczymy czy następnym razem też będę umiał się dostosować.

Nie do końca się za to zgadzam z Twoim opierniczem, Spiegol. :twisted:

Ja uważam, że takie założenie mi służy. Dużo trudniej o tilta wtedy! Wchodzę na stół i oddaję $3. To są oddane pieniądze, których już nie mam. Ten fakt nie sprawia, że gram gorszego pokera. Wręcz przeciwnie, oddałem swoje pieniądze, więc praktycznie nigdy nie jestem pot commited. Gram najlepszego pokera jakiego mogę grać i nie stresuje się spadkiem stacka... Wstępne założenie jest takie, że nie robię rebuys, a stół opuszczam jak się potroję. Ale może to zmienie na "podwoję i jeszcze raz wejdę". Zobaczymy...

Awatar użytkownika
mx
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: mx » 11 kwie 2009, 13:51

wheeny pisze:a stół opuszczam jak się potroję. Ale może to zmienie na "podwoję i jeszcze raz wejdę"

nie rob sobie zalozeni takich bo to najkrotsza droga do wyzerowania ... graj tak poprostu i wstan tak poprostu xD albo ustal sobie sesje czasowe grasz 1h i tyle :)

pappek
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: pappek » 11 kwie 2009, 14:39

mxlambert pisze:
wheeny pisze:a stół opuszczam jak się potroję. Ale może to zmienie na "podwoję i jeszcze raz wejdę"

nie rob sobie zalozeni takich bo to najkrotsza droga do wyzerowania ... graj tak poprostu i wstan tak poprostu xD albo ustal sobie sesje czasowe grasz 1h i tyle :)

a ja czytalem nie pamietam gdzie że z matematycznego punktu widzenia powinienes opuscic stol jak sie podwoisz czy juz nawet jak zdabedziesz 60 % buyina ...

Awatar użytkownika
wheeny
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: wheeny » 12 kwie 2009, 17:41

Update #2:

No to dzisiaj kurcze popłynąłem. Obiecywałem sobie no rebuys, ale wlazłem dwa razy na stawki 002 004 NL jak wcześniej... I dwa razy straciłem $3. Wkurzony, zrobiłem najgorszy błąd nowicjusza i wiem o tym... Wlazłem na wyższe stawki. Usiadłem z $5 na stawkach 005 010, na które oczywiście mnie nie stać. :evil:

Tym razem pokerowy bóg był dla mnie łaskawy i wyszedłem z tego stołu mając 11.41...

Ale czułem się z tym okropnie i wiem że to był błąd. Obiecuję poprawę.

... Nie na długo, bo akurat w czasie z tymi wydarzeniami zbiegło się otrzymanie maila, że spam postanowiło dać mi $50 do gry na titanpoker. Jakie tam są niskie stawki, idealne dla mnie, można grać za 001 002 NL. Później wczytałem się głębiej w maila, a tam napisane, że trzeba uzbierać 2500 ich punktów by nie zabrali $50. A na niskich stawkach przez godzinę wpadło mi 3 punkty. Wszedłem za 3 dolary, a zabrałem może z 4, czyli nie ma szału.

Zgadnijcie co zrobiłem?

Tak. Stawki 010 020 :evil:

I znowu głupie szczęście, wszedłem za $5 a wyszedłem z 11.71.

I teraz hajlajt wieczoru:

Hero call mojo magic 35s hand:

Obrazek

ORAZ:

Lucky 7 fever:

Obrazek

No ja piiiiiii****... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Wiem, źle, nie można tak, zły zły antypoker... Nie mogłem się powstrzymać. Tak normalnie to gram "normalnie". Chyba.

Co za dzień! What a night!

Update over.

Awatar użytkownika
qbkqbk
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: qbkqbk » 12 kwie 2009, 19:45

te pieniadze z spam masz prawie niewyplacalne na takich stawkach, wiec pograj sobie np. 5/10 albo 10/20 tak poprostu treningowo, albo powkupuj sie do turkow jakichs za kilka $ BI, bo te 1/2 cie bardziej zepsuja niz czegos naucza, a z tymi 50$ mozna sobie juz cos pograc ciekawego

phonik
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: phonik » 13 kwie 2009, 09:36

qbkqbk, bajki opowiadasz, bonus wyrabia sie obojetnym leszczem.
wheeny, wybrales zly room, wszystko co w zakresie ipoker jest o kant tylka otluc. NL wlasciwie odpada z takim kapitalem, bo SSS sie szybko wyzerujesz (ipoker kipi od shortow wiec tu nie pograsz).
Polecam FL, jest latwo przyswajalny i daje wymierne efekty, oczywiscie najpierw musisz dokladnie przestudiowac artykuly i filmiki, bo bez tego szybko pozegnasz sie z BR. Mysle ze FL 0.05/0.10 full ring, 6 stolow i po jakichs 3 miesiacach masz bonus wyrobiony.

pozdr

Awatar użytkownika
wheeny
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: wheeny » 13 kwie 2009, 09:56

Dzięki za rady, narazie w sumie nie wybrałem konkretnie gdzie będę grał, ale z tych dwóch roomów gdzie dorobiłem się pieniędzy bardziej podoba mi się party-brak-polskiej-licencji! poker.

Trochę nie rozumiem za to awersji do jakiejś jednej sieci, phonik. Trudno mi ocenić Twoją wypowiedź jakoś merytorycznie. Masz jakieś konkretniejsze dowody, że 30000 osób na jednej sieci gra jakiegoś zupełnie innego bardziej pro pokera, od 30000 zalogowanych do innej sieci? No jakoś nie mogę tego od tak kupić. Kesz niskie stawki powinien być w każdej odpowiednio dużej próbce ludzi grany tak samo, nie?

phonik
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: phonik » 13 kwie 2009, 10:56

W sieci ipoker jest mnostwo shortow, zbyt duzo zeby gra SSS byla tam dochodowa, strategia ta wymaga by przy stole przy ktorym grasz bylo maksymalnie dwoch innych shortow. Bardzo ciezko tam znalezc takie stoly. Druga sprawa to kolejki.
Gra SSS jest dosc mechaniczna i multitabling jest obligatoryjny, w momencie gdy masz w stacku 25bb lub wiecej jestes zobowiazany do zmiany stolu i tu zaczynaja sie schody. Na NL10 bywaja kolejki po kilkanascie osob do stolu i wiecej czasu zabiera szukanie stolikow i czekanie w kolejkach niz sama gra.
Do SSS najlepsze jest party-brak-polskiej-licencji! i Starsy.

Poza tym przez to ze w sieci ipoker (Mansion i Titan) gra bardzo duzo graczy spam, siec ta ogolnie jest bardziej tight od innych.
Przyklad? Gram FL 0.1/0.2 fr na Mansion i sredni vpip graczy przy najlepszych dostepnych stolikach wynosi ok. 30-35, podczas gdy na starsach na tym samym limicie norma jest 45-55. Tendencja ta odnosi sie do wszystkich gier, zarowno NL jak i FL.
Porownaj np. srednia ogladalnosc flopa na ipoker i na starsach.
Generalnie problem tej sieci byl poruszany na wielu roznych forach internetowych.

pozdr

Awatar użytkownika
wheeny
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: wheeny » 16 kwie 2009, 08:28

Update:

Moja trzecia pełna sesja znowu na plusie i znowu grzeszyłem tak jak zwykle. Sama gra trudna do analizy, bo muszę po prostu, najzwyczajniej w świecie poczytać jeszcze 10x tyle teorii, ile mam przeczytane.

Natomiast dostrzegam swoje podstawowe błędy, których jeszcze nie jestem w stanie wyeliminować, mimo usilnych starań:

- nie wychodzę ze stołu po podwojeniu. Obiecuję sobie, że wyjdę, ale zostaję i przegrywam. Później wracam, ale po podwojeniu zamiast wyjść jest jeszcze jakiś czas niepewności, bo dostaję w tyłek i gram i gram i gram...

- gram za wysokie stawki :twisted:

Niestety nie umiem grać na więcej niż 1 stole narazie. Za bardzo się rozpraszam i panikuję. No nic, będę musiał na spokojnie nad tym popracować.

Zacznę do updatów wrzucać stan kont na moich dwóch roomach, żeby było można śledzić progress łatwiej.

Titan: $50 free money na start, obecnie: $59
party-brak-polskiej-licencji!: $11 own + $49 bonus, obecnie: $70

Awatar użytkownika
wheeny
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: wheeny » 16 kwie 2009, 17:37

***** Hand History for Game 7988768295 *****
$25 USD NL Texas Hold'em - Thursday, April 16, 18:26:27 CEST 2009
Table Jackpot #1305946 (Real Money)
Seat 9 is the button
Total number of players : 10
Seat 6: Large1337 ( $5.18 USD )
Seat 1: PitNinja ( $5.83 USD )
Seat 5: Qarke1978 ( $11.39 USD )
Seat 4: Turema ( $17.31 USD )
Seat 2: bearon777 ( $27.30 USD )
Seat 9: con27jess19 ( $13.19 USD )
Seat 10: guidosuller2 ( $4.30 USD )
Seat 8: prezedent999 ( $6.24 USD )
Seat 3: taktloss83 ( $16.77 USD )
Seat 7: wheenysaur ( $6.37 USD )
PitNinja posts small blind [$0.10 USD].
bearon777 posts big blind [$0.25 USD].
** Dealing down cards **
Dealt to wheenysaur [ Qs Ad ]
taktloss83 calls [$0.25 USD]
Turema folds
Qarke1978 folds
Large1337 folds
wheenysaur raises [$0.75 USD]
prezedent999 folds
con27jess19 calls [$0.75 USD]
PitNinja folds
bearon777 calls [$0.50 USD]
taktloss83 calls [$0.50 USD]
** Dealing Flop ** [ Jd, 3h, 4h ]
bearon777 checks
taktloss83 checks
wheenysaur bets [$0.75 USD]
con27jess19 calls [$0.75 USD]
guidosuller2 has left the table.
bearon777 folds
Ninepool9 has joined the table.
taktloss83 folds
** Dealing Turn ** [ Kc ]
wheenysaur bets [$1.25 USD]
con27jess19 raises [$2.50 USD]
wheenysaur calls [$1.25 USD]
** Dealing River ** [ Ts ]
wheenysaur is all-In [$2.37 USD]
con27jess19 calls [$2.37 USD]
wheenysaur shows [ Qs, Ad ]a straight Ten to Ace.
con27jess19 shows [ Jh, Jc ]three of a kind, Jacks.
The time at which hand ended:Apr 16 2009 18:27 CEST
wheenysaur wins $13.13 USD from the main pot with a straight, Ten to Ace.

No i jaki piękny prezent dostałem od softu! A mówią, że tak oszukuje :twisted:

Oczywiście betowanie na to że będzie 10 na riverze to klasyczny bad play, i wiedziałem że on ma przynajmniej coś topparowatego... Ale musiałem się podzielić. Fish was saved by the river!

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”