The sky is never the limit !

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.
Awatar użytkownika
Sebola
-#VIP
-#VIP

Postautor: Sebola » 16 paź 2011, 11:11

A ja jestem na NIE - skończcie z tym pielęgnowaniem u izy-dorii wielkiego grzechu próżności :mrgreen:

Awatar użytkownika
knoperss
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: knoperss » 16 paź 2011, 11:42

idź na calość!!

Awatar użytkownika
Sliwa
-#VIP
-#VIP

Postautor: Sliwa » 16 paź 2011, 13:19

ja również jestem za ;)

knoperss pisze:idź na calość!!

ps. tylko nie traf na Zonka :mrgreen:

Awatar użytkownika
iza_doria
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: iza_doria » 16 paź 2011, 13:26

Sebola pisze:A ja jestem na NIE - skończcie z tym pielęgnowaniem u izy-dorii wielkiego grzechu próżności :mrgreen:

no i już zdjęcia nie będzie :D

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 16 paź 2011, 15:47

Cóż to za okrutny ustrój, w którym Sebola ma Liberum Veto :>?

Awatar użytkownika
iza_doria
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: iza_doria » 16 paź 2011, 16:08

Moderator ma zawsze rację :)

Awatar użytkownika
Sebola
-#VIP
-#VIP

Postautor: Sebola » 16 paź 2011, 16:23

Już tak nie przesadzajcie - ja tylko wyraziłem swoje zdanie - w końcu mamy demokrację, a nie tyranię czy despotyzm.
Ja wiem, że jak ktoś jest w Polsce posłem to jużmu wszystko wolno - jeździć po alkoholu, miec zawieszone postepowania karne itd. itp. Ale proszę nie wdrażajcie tych "pieknych" zasad na grunt naszego forum.
Poza tym takiego posła wybrały rzesze :P a mnie Glory :mrgreen:

PS. No to teraz podłechtaliście moją próżność

Awatar użytkownika
iza_doria
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: iza_doria » 16 paź 2011, 16:28

no widzisz jak fajnie ?
a im zabraniasz moją próżność podsycać :D

Awatar użytkownika
Sebola
-#VIP
-#VIP

Postautor: Sebola » 16 paź 2011, 16:34

No to podsycajcie podsycajcie byleby się nie zapaliło

Awatar użytkownika
iza_doria
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: iza_doria » 16 paź 2011, 16:48

Za to Twoje nie to bedą musieli trochę więcej na TAK zebrać :D

Awatar użytkownika
Sebola
-#VIP
-#VIP

Postautor: Sebola » 16 paź 2011, 17:05

iza_doria pisze:Za to Twoje nie to bedą musieli trochę więcej na TAK zebrać :D

I to się dopiero nazywa próżność

PS. Jeśli mam się czuć winny co wcale się nie czuje - chyba mnie nie zlinczują publicznie na forum - choć kto tam wie - jak wielka jest "ICH" potrzeba :)

Awatar użytkownika
iza_doria
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: iza_doria » 16 paź 2011, 17:12

pewnie że próżność :)

jak nie zbiorą to zobaczą mnie na zlocie :D ale miło że próbują :D

Awatar użytkownika
Szfiecu
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Szfiecu » 16 paź 2011, 18:52

Sebola - i dziwisz się, że nikt nie kupił cegiełki ? ;)

Awatar użytkownika
Sebola
-#VIP
-#VIP

Postautor: Sebola » 16 paź 2011, 19:24

No własnie - wiec z cegiełkami do Sunday Million juz nawet nie wyskakuję - bo jesli chodzi o Warm Up to juz pozamiatane - zastosowałem taktykę Glorego - a właściwie Obywatela - skończyło się mizernie

Ale co tam będziemy off topicować - wysyłajcie zgłoszenia po zdjęcia - podniosłem Wam trochę level - nie ma co iść na łatwiznę :mrgreen:

Awatar użytkownika
iza_doria
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: iza_doria » 14 lis 2011, 17:00

U mnie ostatnio trwa remont - czuję się bezdomna. Mieszkam znowu z matką. Jak to potrwa dłużej niż miesiąc to się wykończę... Ale opowiem Wam kilka ciekawych historyjek - jak zwatpię w to, ze to mieszkanie jeszcze będzie po ludzku wyglądać to wrócę tu i poprawię sobie tymi tekstami humor...

Ojciec do robotnika: Panie Heniu, pan zobaczy... Komunistyczne bloki, kto to widział rury w łazience na wierzchu zostawiać.. Schowamy je jakoś ? Da Pan radę ?
Robotnik: no pewnie, ale Pan zobaczy jakie one stare są. Jak sobie spółdzielnia przypomni że je wymienić trzeba to nam całą glazurę skują.
Ojciec: Kurczę, Panie Heniu, czy my nie możemy kiedyś czegoś od nowa wybudować ? A nie po kimś zawaloną robotę poprawiać ? Zawsze to takie rzeźbienie w gównie...

Sobota, remont w pełni, kucie ściany młotem udarowym.
Pani z góry: Kiedy Państwo kuć przestaną ? Ja mam gości zaproszonych a mi się talerze na stole trzęsą.
Ojciec- No to się Pani przeprowadzi do domków nad Zegrze - cisza, spokój, żadnych sąsiadów.
Babka poszła niezadowolona. Ojciec do robotnikow: Kujcie jeszcze pół godziny i się weźcie za cichszą robotę bo tam na górze kobiecie żurek w talerzu podskakuje.

Niedziela. Kucie w ścianach
Sąsiadka nr 2: Może skończycie tą robotę już ! Niedziela jest ! Jak nie skończycie to policję wezwę !
Ja: Od 6 rano do 22 mogę sobie kuć ile chcę, ustawa nic nie mówi o niedzieli czy świętach.
Sąsiadka: Ale to sa inne dni od tego ! Długo jeszcze Pani tak kuć zamierza ?
Ja: Pani przyjdzie i pomoże to szybciej skończymy.

Kuba gasi światło, zamyka drzwi:
-Dobranoc karaluchy... Chociaż nie... One już dawno uciekły i jeszcze na nas donos do Greenpeace napisały za trzymanie ich w złych warunkach. Do jedzenia tylko gładź gipsowa i jeszcze napier*alanie od rana...

Telefon z administracji:
-U Pani ciągle ten remont ?
Ja:Tak
-No, bo mi się dozorca skarży, że mył podłogę a Pani robotnicy ten gruz nosili i są ślady, windy całe brudne. To trzeba umyć po sobie. I nosić ten gruz w taczce albo dozorca może wózek pożyczyć. To nie można tak !
Ja:Jak nie można ? Równolegle do nas prowadzony jest remont elewacji i docieplanie budynku. Styropian się wala kilogramami, tynk po wszystkich piętrach leży. Robotnicy od Was też chodzą tymi galeriami, też jeżdżą windą. I ja mam sprzątać bo u mnie zbiegiem okoliczności tez jest remont ?
-... No jak Pani tak stawia sprawę to w porządku. Do widzenia.

Awatar użytkownika
iza_doria
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: iza_doria » 15 lis 2011, 17:08

Jeszcze kilka dobrych tekstów:

Ojciec: Kurde, jakie małe to mieszkanie...
Ja: Bo Ci się standardy życia zmieniły. Jak dla nas dwojga i kota 2 pokoje to jest pełen luksus.
Henio (robotnik): Panie Mirku, gdzie małe. Jeszcze jakby się dzieciątko pojawiło to by się pomieścili.
Ojciec: ... Kota mają, wystarczy.

Ojciec: Takie małe mieszkanko a ja ciągle nowe worki gipsu przywożę. Kurczę, a jak 20 lat miałem to się tu wprowadzałem. Mieszkałem z teściową, żoną i jeszcze łożeczko dla dziecka weszło. I jak się od rodziców wyprowadziłem to nie wyobrażacie sobie jakie mi się to mieszkanie wielkie wydawało. 4 osoby na dwa pokoje a ja o niczym większym nawet bym nie pomyslał...

Pojechałam do gazowni przerejestrować gaz na siebie (do tej pory był na zmarłą babcię) i zerwać umowę (miała być kuchnia indukcyjna).
Gazownia: Ale mi się nazwiska nie zgadzają! Kim ta kobieta była dla Pani ?
Ja: babcią.
Gazownia: to ja akt zgonu potrzebuję.
Ja: A po co ? Ja tu mam wyrok sądu stwierdzający nabycie spadku.
Gazownia: Ale dla mnie to nie jest dokument. ja muszę mieć akt zgonu.
Ja: A to można postępowanie spadkowe za życia spadkodawcy przeprowadzić ?
Gazownia: Muszę mieć akt zgonu.
Ja: Coś jeszcze będzie potrzebne ?
Gazownia: nie. Akt zgonu i dowód osobisty.
Ja: czyli dowolny człowiek z ulicy może tu przyść z aktem zgonu mojej babci i mi gaz odłączy mimo że nie jest właścicielem mieszkania ?
Gazownia: Nie odpowiem Pani. Muszę mieć akt zgonu.

Urząd Stanu Cywilnego, podanie o wydanie odpisu aktu zgonu babci.
Oprócz podstawowych danych kto umarł, kiedy i kto wnioskuje pojawia się pytanie:
-Imiona rodziców zmarłego.
-Nazwisko panieńskie matki zmarłego.
Ja: Co ?! Przecież to moja prababcia jest ! Skąd ja mam wiedzieć jakie nazwisko przed ślubem nosiła ? A rozmiar ubrania prababci nie jest potrzebny ?
USC: Nie, to nie jest konieczne.
Ja: Szkoda, babcia była krawcową, nie wątpię że miała gdzieś zapisane takie informacje.

Ja: Jakie babcia Ewa miała nazwisko panieńskie ?
Matka: Ja nie wiem, dzwoń do Marysi (siostra babci)

Ja: Jakie babcia Ewa miała nazwisko panieńskie ?
Marysia: To hrabina Krycka była.
Ja: Co ?! Przecież babcia się w polu urodziła, wykopki ziemniaków były.
Marysia: Mezalians dziecko...

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 15 lis 2011, 17:52

Hehe to z babcią ubawiło mnie do łez (nie ujmując czci jej pamięci). Uważaj na gaz, bo to jednak ryzykowne przedsięwzięcie. Zaplanujesz sobie obiad, a tu niespodzianka - ktoś Ci gaz dla żartu odetnie mając tylko akt zgonu babci.

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 15 lis 2011, 18:30

iza_doria pisze:Henio (robotnik): Panie Mirku, gdzie małe. Jeszcze jakby się dzieciątko pojawiło to by się pomieścili.
Ojciec: ... Kota mają, wystarczy.

:D :D - wyjątkowo mnie to bawi w aspekcie wczorajszej rozmowy na GG :D

Awatar użytkownika
iza_doria
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: iza_doria » 15 lis 2011, 20:23

Proszę Cię :) Jak się zaręczyliśmy i przyjechaliśmy go poinformować to pobladł i nie wiedział gdzie oczy podziać :D W jego czasach zaręczyny były głównie z jednego powodu :D Ale wino postawił. Jak zobaczył że piję to już się uspokoił :D

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 15 lis 2011, 23:00

iza_doria pisze: W jego czasach zaręczyny były głównie z jednego powodu :D

Połączyć zwaśnione królestwa? Czy jednak czasy bardziej nowożytne :D

iza_doria pisze:Jak zobaczył że piję to już się uspokoił :D

Hahahah, dobry test, zapamiętam go jak za kilkadziesiąt lat moja córeczka przyjdzie i z poważną miną powie: "Tato, chciałam Ci powiedzieć coś ważnego" :D

Awatar użytkownika
iza_doria
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: iza_doria » 20 lis 2011, 23:15

Kolejna porcja śmiesznych tekstów :)

Ojciec przyniósł nowe drzwi zewnętrzne.
Henio: Panie Mirku, po co im 6 bolców z boku i po jednym z góry i z dołu ? Jeszcze przecież drugie drzwi są i krata. Pan tu planuje swój bank otwierać ? Ile te drzwi kosztowały ?
Ojciec: Tyle co trzy porcje frytek bez ketchupu.

Po chwili Darek (robotnik) przegląda fakturę:
-Panie Mirku, w którym barze sprzedają porcję frytek za prawie 300 zł ?

Darek do Henia: Nie mów do mnie jak myślę ! Ty wiesz że u mnie myślenie to jest skomplikowany proces !
Ja: Nie schlebiaj sobie, to że się ma w głowie różne wyrazy to jeszcze nie znaczy że się myśli !

Idę z Kubą ulicą, przed nami dwie dziewczyny, jedna w spodniach wybielanych na tyłku.
Kuba: Patrz, jak chce mieć wybielane spodnie to niech przyjedzie do nas i usiądzie na podłodze w tym gipsie.

Awatar użytkownika
iza_doria
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: iza_doria » 06 gru 2011, 00:56

Żeby nie było, że sobotnie szkolenie się do niczego nie przydało - drugie miejsce w turnieju 5€hh co mi na obecną chwilę potroiło bankroll na paradise-brak-polskiej-licencji!. Teraz to już z górki.

Zainteresowało mnie jakie to magiczne umiejętności opanował justnutsbaby, żeby maglować tak HU. Podczas szkolenia bardzo często miałam wrażenie że podjęłabym taką samą decyzję, choć to może wynik właśnie samego szkolenia i wczucia się w sposób myślenia prowadzącego. Dzień wcześniej zarobiłam jakąś kaskę na PS i bonus do wyrobienia więc sobie postanowiłam odpalić jedno HU za ok 5$ i zobaczyć co tam się dzieje. Grałam kiedyś kilkanaście HU za 2,75$ ale to była masakra. Nic się nie zarobi ale idzie się zarobić. HU na PS mamy w tym momecie za 7$ z tego co mi najbardziej pasowało. Odpaliłam jeden, grałam nareszcie uwaznie, tak jak trzeba, po grze przejrzałam jeszcze raz wszystkie rozdania. Wygrałam. Odpaliłam drugi, grałam tak samo dobrze, znów do przodu. I następny za następnym aż do teraz mam ich 13 rozegranych i tylko 3 przegrane. Mniemam że to dobry wynik. I doszkalam się. Przeglądam nasze forum, czytam sobie artykuły o HU, analizuję grę ak skończę. Zobaczymy do czego to zaprowadzi.

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 06 gru 2011, 11:21

iza_doria pisze: I następny za następnym aż do teraz mam ich 13 rozegranych i tylko 3 przegrane.

Nie oceniaj nic po 13, 20 czy 100 HU - to nie ma sensu - wynik mozna oceniac dopiero to naprawde sensownej probie - ja staram sie nawet nie wchodzic na sharka ani do kasjera po zakonczonej sesji, zeby sie niepotrzebnie nie napalac albo nie wkurwiac :D

Awatar użytkownika
Szfiecu
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Szfiecu » 06 gru 2011, 12:13

Sith pisze:Nie oceniaj nic po 13, 20 czy 100 HU - to nie ma sensu

i kto to mówi??!! ;) ale iza_doria piszę po tym wyjeździe teraz identycznie jak Ty po wcześniejszym i po szkoleniu Grzecha, a jak się skończyło ostatnio?

jak to mówią, nie pamięta wół jak cielęciem był hehehe ;)

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 06 gru 2011, 12:34

Szfiecu :D - ale teraz gram inaczej, na sharka prawie nie wchodze - i powiem Ci ze jest to metoda - po prostu nie patrze wstecz

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”