The sky is never the limit !
- Sebola
- -#VIP

- Sliwa
- -#VIP

- iza_doria
- LEGENDA

- drynk
- LEGENDA

- Sebola
- -#VIP

Już tak nie przesadzajcie - ja tylko wyraziłem swoje zdanie - w końcu mamy demokrację, a nie tyranię czy despotyzm.
Ja wiem, że jak ktoś jest w Polsce posłem to jużmu wszystko wolno - jeździć po alkoholu, miec zawieszone postepowania karne itd. itp. Ale proszę nie wdrażajcie tych "pieknych" zasad na grunt naszego forum.
Poza tym takiego posła wybrały rzesze
a mnie Glory
PS. No to teraz podłechtaliście moją próżność
Ja wiem, że jak ktoś jest w Polsce posłem to jużmu wszystko wolno - jeździć po alkoholu, miec zawieszone postepowania karne itd. itp. Ale proszę nie wdrażajcie tych "pieknych" zasad na grunt naszego forum.
Poza tym takiego posła wybrały rzesze
PS. No to teraz podłechtaliście moją próżność
- iza_doria
- LEGENDA

- Sebola
- -#VIP

- iza_doria
- LEGENDA

- Sebola
- -#VIP

- iza_doria
- LEGENDA

- Szfiecu
- LEGENDA

- Sebola
- -#VIP

No własnie - wiec z cegiełkami do Sunday Million juz nawet nie wyskakuję - bo jesli chodzi o Warm Up to juz pozamiatane - zastosowałem taktykę Glorego - a właściwie Obywatela - skończyło się mizernie
Ale co tam będziemy off topicować - wysyłajcie zgłoszenia po zdjęcia - podniosłem Wam trochę level - nie ma co iść na łatwiznę
Ale co tam będziemy off topicować - wysyłajcie zgłoszenia po zdjęcia - podniosłem Wam trochę level - nie ma co iść na łatwiznę
- iza_doria
- LEGENDA

U mnie ostatnio trwa remont - czuję się bezdomna. Mieszkam znowu z matką. Jak to potrwa dłużej niż miesiąc to się wykończę... Ale opowiem Wam kilka ciekawych historyjek - jak zwatpię w to, ze to mieszkanie jeszcze będzie po ludzku wyglądać to wrócę tu i poprawię sobie tymi tekstami humor...
Ojciec do robotnika: Panie Heniu, pan zobaczy... Komunistyczne bloki, kto to widział rury w łazience na wierzchu zostawiać.. Schowamy je jakoś ? Da Pan radę ?
Robotnik: no pewnie, ale Pan zobaczy jakie one stare są. Jak sobie spółdzielnia przypomni że je wymienić trzeba to nam całą glazurę skują.
Ojciec: Kurczę, Panie Heniu, czy my nie możemy kiedyś czegoś od nowa wybudować ? A nie po kimś zawaloną robotę poprawiać ? Zawsze to takie rzeźbienie w gównie...
Sobota, remont w pełni, kucie ściany młotem udarowym.
Pani z góry: Kiedy Państwo kuć przestaną ? Ja mam gości zaproszonych a mi się talerze na stole trzęsą.
Ojciec- No to się Pani przeprowadzi do domków nad Zegrze - cisza, spokój, żadnych sąsiadów.
Babka poszła niezadowolona. Ojciec do robotnikow: Kujcie jeszcze pół godziny i się weźcie za cichszą robotę bo tam na górze kobiecie żurek w talerzu podskakuje.
Niedziela. Kucie w ścianach
Sąsiadka nr 2: Może skończycie tą robotę już ! Niedziela jest ! Jak nie skończycie to policję wezwę !
Ja: Od 6 rano do 22 mogę sobie kuć ile chcę, ustawa nic nie mówi o niedzieli czy świętach.
Sąsiadka: Ale to sa inne dni od tego ! Długo jeszcze Pani tak kuć zamierza ?
Ja: Pani przyjdzie i pomoże to szybciej skończymy.
Kuba gasi światło, zamyka drzwi:
-Dobranoc karaluchy... Chociaż nie... One już dawno uciekły i jeszcze na nas donos do Greenpeace napisały za trzymanie ich w złych warunkach. Do jedzenia tylko gładź gipsowa i jeszcze napier*alanie od rana...
Telefon z administracji:
-U Pani ciągle ten remont ?
Ja:Tak
-No, bo mi się dozorca skarży, że mył podłogę a Pani robotnicy ten gruz nosili i są ślady, windy całe brudne. To trzeba umyć po sobie. I nosić ten gruz w taczce albo dozorca może wózek pożyczyć. To nie można tak !
Ja:Jak nie można ? Równolegle do nas prowadzony jest remont elewacji i docieplanie budynku. Styropian się wala kilogramami, tynk po wszystkich piętrach leży. Robotnicy od Was też chodzą tymi galeriami, też jeżdżą windą. I ja mam sprzątać bo u mnie zbiegiem okoliczności tez jest remont ?
-... No jak Pani tak stawia sprawę to w porządku. Do widzenia.
Ojciec do robotnika: Panie Heniu, pan zobaczy... Komunistyczne bloki, kto to widział rury w łazience na wierzchu zostawiać.. Schowamy je jakoś ? Da Pan radę ?
Robotnik: no pewnie, ale Pan zobaczy jakie one stare są. Jak sobie spółdzielnia przypomni że je wymienić trzeba to nam całą glazurę skują.
Ojciec: Kurczę, Panie Heniu, czy my nie możemy kiedyś czegoś od nowa wybudować ? A nie po kimś zawaloną robotę poprawiać ? Zawsze to takie rzeźbienie w gównie...
Sobota, remont w pełni, kucie ściany młotem udarowym.
Pani z góry: Kiedy Państwo kuć przestaną ? Ja mam gości zaproszonych a mi się talerze na stole trzęsą.
Ojciec- No to się Pani przeprowadzi do domków nad Zegrze - cisza, spokój, żadnych sąsiadów.
Babka poszła niezadowolona. Ojciec do robotnikow: Kujcie jeszcze pół godziny i się weźcie za cichszą robotę bo tam na górze kobiecie żurek w talerzu podskakuje.
Niedziela. Kucie w ścianach
Sąsiadka nr 2: Może skończycie tą robotę już ! Niedziela jest ! Jak nie skończycie to policję wezwę !
Ja: Od 6 rano do 22 mogę sobie kuć ile chcę, ustawa nic nie mówi o niedzieli czy świętach.
Sąsiadka: Ale to sa inne dni od tego ! Długo jeszcze Pani tak kuć zamierza ?
Ja: Pani przyjdzie i pomoże to szybciej skończymy.
Kuba gasi światło, zamyka drzwi:
-Dobranoc karaluchy... Chociaż nie... One już dawno uciekły i jeszcze na nas donos do Greenpeace napisały za trzymanie ich w złych warunkach. Do jedzenia tylko gładź gipsowa i jeszcze napier*alanie od rana...
Telefon z administracji:
-U Pani ciągle ten remont ?
Ja:Tak
-No, bo mi się dozorca skarży, że mył podłogę a Pani robotnicy ten gruz nosili i są ślady, windy całe brudne. To trzeba umyć po sobie. I nosić ten gruz w taczce albo dozorca może wózek pożyczyć. To nie można tak !
Ja:Jak nie można ? Równolegle do nas prowadzony jest remont elewacji i docieplanie budynku. Styropian się wala kilogramami, tynk po wszystkich piętrach leży. Robotnicy od Was też chodzą tymi galeriami, też jeżdżą windą. I ja mam sprzątać bo u mnie zbiegiem okoliczności tez jest remont ?
-... No jak Pani tak stawia sprawę to w porządku. Do widzenia.
- iza_doria
- LEGENDA

Jeszcze kilka dobrych tekstów:
Ojciec: Kurde, jakie małe to mieszkanie...
Ja: Bo Ci się standardy życia zmieniły. Jak dla nas dwojga i kota 2 pokoje to jest pełen luksus.
Henio (robotnik): Panie Mirku, gdzie małe. Jeszcze jakby się dzieciątko pojawiło to by się pomieścili.
Ojciec: ... Kota mają, wystarczy.
Ojciec: Takie małe mieszkanko a ja ciągle nowe worki gipsu przywożę. Kurczę, a jak 20 lat miałem to się tu wprowadzałem. Mieszkałem z teściową, żoną i jeszcze łożeczko dla dziecka weszło. I jak się od rodziców wyprowadziłem to nie wyobrażacie sobie jakie mi się to mieszkanie wielkie wydawało. 4 osoby na dwa pokoje a ja o niczym większym nawet bym nie pomyslał...
Pojechałam do gazowni przerejestrować gaz na siebie (do tej pory był na zmarłą babcię) i zerwać umowę (miała być kuchnia indukcyjna).
Gazownia: Ale mi się nazwiska nie zgadzają! Kim ta kobieta była dla Pani ?
Ja: babcią.
Gazownia: to ja akt zgonu potrzebuję.
Ja: A po co ? Ja tu mam wyrok sądu stwierdzający nabycie spadku.
Gazownia: Ale dla mnie to nie jest dokument. ja muszę mieć akt zgonu.
Ja: A to można postępowanie spadkowe za życia spadkodawcy przeprowadzić ?
Gazownia: Muszę mieć akt zgonu.
Ja: Coś jeszcze będzie potrzebne ?
Gazownia: nie. Akt zgonu i dowód osobisty.
Ja: czyli dowolny człowiek z ulicy może tu przyść z aktem zgonu mojej babci i mi gaz odłączy mimo że nie jest właścicielem mieszkania ?
Gazownia: Nie odpowiem Pani. Muszę mieć akt zgonu.
Urząd Stanu Cywilnego, podanie o wydanie odpisu aktu zgonu babci.
Oprócz podstawowych danych kto umarł, kiedy i kto wnioskuje pojawia się pytanie:
-Imiona rodziców zmarłego.
-Nazwisko panieńskie matki zmarłego.
Ja: Co ?! Przecież to moja prababcia jest ! Skąd ja mam wiedzieć jakie nazwisko przed ślubem nosiła ? A rozmiar ubrania prababci nie jest potrzebny ?
USC: Nie, to nie jest konieczne.
Ja: Szkoda, babcia była krawcową, nie wątpię że miała gdzieś zapisane takie informacje.
Ja: Jakie babcia Ewa miała nazwisko panieńskie ?
Matka: Ja nie wiem, dzwoń do Marysi (siostra babci)
Marysia: To hrabina Krycka była.
Ja: Co ?! Przecież babcia się w polu urodziła, wykopki ziemniaków były.
Marysia: Mezalians dziecko...
Ojciec: Kurde, jakie małe to mieszkanie...
Ja: Bo Ci się standardy życia zmieniły. Jak dla nas dwojga i kota 2 pokoje to jest pełen luksus.
Henio (robotnik): Panie Mirku, gdzie małe. Jeszcze jakby się dzieciątko pojawiło to by się pomieścili.
Ojciec: ... Kota mają, wystarczy.
Ojciec: Takie małe mieszkanko a ja ciągle nowe worki gipsu przywożę. Kurczę, a jak 20 lat miałem to się tu wprowadzałem. Mieszkałem z teściową, żoną i jeszcze łożeczko dla dziecka weszło. I jak się od rodziców wyprowadziłem to nie wyobrażacie sobie jakie mi się to mieszkanie wielkie wydawało. 4 osoby na dwa pokoje a ja o niczym większym nawet bym nie pomyslał...
Pojechałam do gazowni przerejestrować gaz na siebie (do tej pory był na zmarłą babcię) i zerwać umowę (miała być kuchnia indukcyjna).
Gazownia: Ale mi się nazwiska nie zgadzają! Kim ta kobieta była dla Pani ?
Ja: babcią.
Gazownia: to ja akt zgonu potrzebuję.
Ja: A po co ? Ja tu mam wyrok sądu stwierdzający nabycie spadku.
Gazownia: Ale dla mnie to nie jest dokument. ja muszę mieć akt zgonu.
Ja: A to można postępowanie spadkowe za życia spadkodawcy przeprowadzić ?
Gazownia: Muszę mieć akt zgonu.
Ja: Coś jeszcze będzie potrzebne ?
Gazownia: nie. Akt zgonu i dowód osobisty.
Ja: czyli dowolny człowiek z ulicy może tu przyść z aktem zgonu mojej babci i mi gaz odłączy mimo że nie jest właścicielem mieszkania ?
Gazownia: Nie odpowiem Pani. Muszę mieć akt zgonu.
Urząd Stanu Cywilnego, podanie o wydanie odpisu aktu zgonu babci.
Oprócz podstawowych danych kto umarł, kiedy i kto wnioskuje pojawia się pytanie:
-Imiona rodziców zmarłego.
-Nazwisko panieńskie matki zmarłego.
Ja: Co ?! Przecież to moja prababcia jest ! Skąd ja mam wiedzieć jakie nazwisko przed ślubem nosiła ? A rozmiar ubrania prababci nie jest potrzebny ?
USC: Nie, to nie jest konieczne.
Ja: Szkoda, babcia była krawcową, nie wątpię że miała gdzieś zapisane takie informacje.
Matka: Ja nie wiem, dzwoń do Marysi (siostra babci)
Marysia: To hrabina Krycka była.
Ja: Co ?! Przecież babcia się w polu urodziła, wykopki ziemniaków były.
Marysia: Mezalians dziecko...
- drynk
- LEGENDA

- Sith
- LEGENDA

- iza_doria
- LEGENDA

- Sith
- LEGENDA

iza_doria pisze: W jego czasach zaręczyny były głównie z jednego powodu
Połączyć zwaśnione królestwa? Czy jednak czasy bardziej nowożytne
iza_doria pisze:Jak zobaczył że piję to już się uspokoił
Hahahah, dobry test, zapamiętam go jak za kilkadziesiąt lat moja córeczka przyjdzie i z poważną miną powie: "Tato, chciałam Ci powiedzieć coś ważnego"
- iza_doria
- LEGENDA

Kolejna porcja śmiesznych tekstów
Ojciec przyniósł nowe drzwi zewnętrzne.
Henio: Panie Mirku, po co im 6 bolców z boku i po jednym z góry i z dołu ? Jeszcze przecież drugie drzwi są i krata. Pan tu planuje swój bank otwierać ? Ile te drzwi kosztowały ?
Ojciec: Tyle co trzy porcje frytek bez ketchupu.
Po chwili Darek (robotnik) przegląda fakturę:
-Panie Mirku, w którym barze sprzedają porcję frytek za prawie 300 zł ?
Darek do Henia: Nie mów do mnie jak myślę ! Ty wiesz że u mnie myślenie to jest skomplikowany proces !
Ja: Nie schlebiaj sobie, to że się ma w głowie różne wyrazy to jeszcze nie znaczy że się myśli !
Idę z Kubą ulicą, przed nami dwie dziewczyny, jedna w spodniach wybielanych na tyłku.
Kuba: Patrz, jak chce mieć wybielane spodnie to niech przyjedzie do nas i usiądzie na podłodze w tym gipsie.
Ojciec przyniósł nowe drzwi zewnętrzne.
Henio: Panie Mirku, po co im 6 bolców z boku i po jednym z góry i z dołu ? Jeszcze przecież drugie drzwi są i krata. Pan tu planuje swój bank otwierać ? Ile te drzwi kosztowały ?
Ojciec: Tyle co trzy porcje frytek bez ketchupu.
Po chwili Darek (robotnik) przegląda fakturę:
-Panie Mirku, w którym barze sprzedają porcję frytek za prawie 300 zł ?
Darek do Henia: Nie mów do mnie jak myślę ! Ty wiesz że u mnie myślenie to jest skomplikowany proces !
Ja: Nie schlebiaj sobie, to że się ma w głowie różne wyrazy to jeszcze nie znaczy że się myśli !
Idę z Kubą ulicą, przed nami dwie dziewczyny, jedna w spodniach wybielanych na tyłku.
Kuba: Patrz, jak chce mieć wybielane spodnie to niech przyjedzie do nas i usiądzie na podłodze w tym gipsie.
- iza_doria
- LEGENDA

Żeby nie było, że sobotnie szkolenie się do niczego nie przydało - drugie miejsce w turnieju 5€hh co mi na obecną chwilę potroiło bankroll na paradise-brak-polskiej-licencji!. Teraz to już z górki.
Zainteresowało mnie jakie to magiczne umiejętności opanował justnutsbaby, żeby maglować tak HU. Podczas szkolenia bardzo często miałam wrażenie że podjęłabym taką samą decyzję, choć to może wynik właśnie samego szkolenia i wczucia się w sposób myślenia prowadzącego. Dzień wcześniej zarobiłam jakąś kaskę na PS i bonus do wyrobienia więc sobie postanowiłam odpalić jedno HU za ok 5$ i zobaczyć co tam się dzieje. Grałam kiedyś kilkanaście HU za 2,75$ ale to była masakra. Nic się nie zarobi ale idzie się zarobić. HU na PS mamy w tym momecie za 7$ z tego co mi najbardziej pasowało. Odpaliłam jeden, grałam nareszcie uwaznie, tak jak trzeba, po grze przejrzałam jeszcze raz wszystkie rozdania. Wygrałam. Odpaliłam drugi, grałam tak samo dobrze, znów do przodu. I następny za następnym aż do teraz mam ich 13 rozegranych i tylko 3 przegrane. Mniemam że to dobry wynik. I doszkalam się. Przeglądam nasze forum, czytam sobie artykuły o HU, analizuję grę ak skończę. Zobaczymy do czego to zaprowadzi.
Zainteresowało mnie jakie to magiczne umiejętności opanował justnutsbaby, żeby maglować tak HU. Podczas szkolenia bardzo często miałam wrażenie że podjęłabym taką samą decyzję, choć to może wynik właśnie samego szkolenia i wczucia się w sposób myślenia prowadzącego. Dzień wcześniej zarobiłam jakąś kaskę na PS i bonus do wyrobienia więc sobie postanowiłam odpalić jedno HU za ok 5$ i zobaczyć co tam się dzieje. Grałam kiedyś kilkanaście HU za 2,75$ ale to była masakra. Nic się nie zarobi ale idzie się zarobić. HU na PS mamy w tym momecie za 7$ z tego co mi najbardziej pasowało. Odpaliłam jeden, grałam nareszcie uwaznie, tak jak trzeba, po grze przejrzałam jeszcze raz wszystkie rozdania. Wygrałam. Odpaliłam drugi, grałam tak samo dobrze, znów do przodu. I następny za następnym aż do teraz mam ich 13 rozegranych i tylko 3 przegrane. Mniemam że to dobry wynik. I doszkalam się. Przeglądam nasze forum, czytam sobie artykuły o HU, analizuję grę ak skończę. Zobaczymy do czego to zaprowadzi.
- Sith
- LEGENDA

iza_doria pisze: I następny za następnym aż do teraz mam ich 13 rozegranych i tylko 3 przegrane.
Nie oceniaj nic po 13, 20 czy 100 HU - to nie ma sensu - wynik mozna oceniac dopiero to naprawde sensownej probie - ja staram sie nawet nie wchodzic na sharka ani do kasjera po zakonczonej sesji, zeby sie niepotrzebnie nie napalac albo nie wkurwiac
- Szfiecu
- LEGENDA

- Sith
- LEGENDA

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”