Reinkarnacja - powrót do żywych - Kosira - kontraatakuje

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.
Awatar użytkownika
buba78
-#VIP
-#VIP

Postautor: buba78 » 03 lip 2012, 18:14

brawo jasiu
4 cyfry robią robotę

Awatar użytkownika
jon124
-#VIP
-#VIP

Postautor: jon124 » 03 lip 2012, 18:27

no 4 cyfrówki dawno nie było więc tym bardziej gratuluj:)
powodzenia w kolejnych turniejach

Awatar użytkownika
Kosira
-#VIP
-#VIP

Postautor: Kosira » 08 lip 2012, 22:05

Dzięki wszystkim, przepraszam za brak wpisów, ale zawaliłem w tygodniu cztery nocki, burza noc w noc męczyła mnie psychicznie, bo zdarzały się nieoczekiwane zaniki prądu w sytacjach bardzo bardzo ważnych.

Próbowałem zdobyć wejściówkę na turniej w Pardubicach - był taki wyścig, kto uzbiera najwięcej FT w turkach powyżej 200 graczy no i niestety w ostatnim dniu - nocy - poległem. Drugie miejsce. Niedosyt bo bardzo chciałem zrobić wakacje żonie w Czechach, niestety, ale przy okazji wyścigu pare FT udało się ustrzelić i troszkę kasy wpadło - na wakacje nie wystarczy :).

Było minęło, dzisiaj wracam do swojej gry. williamhill-brak-polskiej-licencji! i Poker888 rządzą - to nie krypto reklama :) Obecnie możecie śledzić mnie tam w większośći turniejów zaczynających się od 19.30 do 21.30 - gram prawie wszystko z przedziału 1-22 $.

Dzisiaj jedno FT i dwa semi FT - jak forma będzie się utrzymywać, wrzucę jakiś stacking żeby inwestorzy mogli odrobić wrzucone na mnie $$$.

Zostały mi do mini meskich wakacji 3 nocki - więc musze troszke powalczyć. Potem śmigam z kolegą na jachcik :) oj będzie się działo :) Cały weekend na wodzie.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
jon124
-#VIP
-#VIP

Postautor: jon124 » 08 lip 2012, 22:09

graty. Dawaj stacking na pewno będzie kilku chętnych :)

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 08 lip 2012, 22:50

Kosira pisze:Zostały mi do mini meskich wakacji 3 nocki - więc musze troszke powalczyć. Potem śmigam z kolegą na jachcik oj będzie się działo Cały weekend na wodzie.

Gdzie uderzacie na jachcik? Ja wlasnie wrocilem z weekendu pod zaglami, i zebym wypoczal to nie powiem...

Awatar użytkownika
Kosira
-#VIP
-#VIP

Postautor: Kosira » 09 lip 2012, 06:53

Jezioro Powidz koło Gniezna.

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 09 lip 2012, 12:49

Piękne jeziorko - jeden z niewielu akwenow poza gorskimi, gdzie woda jest pitna wg sanepidu (a przynajmniej jeszcze niedawno byla).

Tam nawet chyba w wakacje są niezłe regaty :D

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 09 lip 2012, 16:43

Żeglujecie troszkę, młodzieży:>? Też ostatnio odpaliłem żaglóweczkę i otworzyłem sezon upalnych rejsów :wink:

Awatar użytkownika
Kosira
-#VIP
-#VIP

Postautor: Kosira » 09 lip 2012, 18:36

Sith, no troszkę jest tych regat. Ja to całkowity amator, mój pierwszy taki wypad, kolega z biura próbuje mnie zarazić :). Woda w jeziorku podobno kryształ.

Awatar użytkownika
Kosira
-#VIP
-#VIP

Postautor: Kosira » 09 lip 2012, 21:27

Tyci tyci brakowało fo FT w rebuy 3k GP za 5,5 na ipoker. 11 miejsce. Z BB kradłem przy M4 A7o na BB był lider pokazał 55 na flopie trafiłem 7 , on na turnie 5 i na river też 7. Byłby trzeci stack na FT - ale z A7 trzeba kraść przy M4 tym bardziej na SB.

Dzisiaj grubo pograłem - wpisowe coś około 150 $ - zaszalałem i troszkę mnie to przerosło - zbyt dużo turniejów za 22 i 11. Gra nie była zła - cały czas pracuję nad agresją.

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 09 lip 2012, 22:24

drynk pisze: Też ostatnio odpaliłem żaglóweczkę

Na czym pływasz? I gdzie?

Kosira pisze: Ja to całkowity amator, mój pierwszy taki wypad, kolega z biura próbuje mnie zarazić

Znam na razie jedną osobe, która się nie zaraziła :D

Kosira pisze:Woda w jeziorku podobno kryształ.

Bo to jedno z najfajniejszych jezior - jak wędkujesz to bierz sprzęt, tam szczupaki można z pomostu oglądać. Woda kryształ, lasy bardzo przyjemne w koło - ogólnie piękna okolica.

Awatar użytkownika
Kosira
-#VIP
-#VIP

Postautor: Kosira » 10 lip 2012, 13:56

http://www.jezioropowidzkie.pl/content/view/102/119/ - prosze sobie wejść w zdjęcia --- nasza łódka to TANGo 730 - BIEGNĄCA PO FALACH :)

Awatar użytkownika
Loncik
-#graczroku
-#graczroku

Postautor: Loncik » 10 lip 2012, 19:09

Super fajna, szybka łódka. Swego czasu pływaliśmy z ekipą wersją sportową po mazurach 2 tyg i nie było bata na nas. Przy tym super zwrotna. Wejście na pełnych żaglach do portu w Sztynorcie przy zachodzi słońca - bezcenne. Jedne z piękniejszych wakacji..
Właśnie wróciłem również z Giżycka, ale z hotelu i serce się ściskało jak widziałem te piękne żagle. Także zazdroszczę Ci nieco.. Niech mi tylko mała podrośnie to, znowu zamienię klimatyzowane pokoje i wygodne łóżeczka na koje :)

Awatar użytkownika
yerzy
-#VIP
-#VIP

Postautor: yerzy » 10 lip 2012, 19:28

Kosira, a można nad tym jeziorkiem kogoś wynająć z łódką. Moja druga połówka wymyśliła sobie w drugiej połowie sierpnia urlop i najlepiej na jakiejś żaglówce :mrgreen:

Awatar użytkownika
Kosira
-#VIP
-#VIP

Postautor: Kosira » 10 lip 2012, 21:42

yerzy33, nie mam pojęcia, ale wybadam sprawę. Kolega nalezy do klubo żeglarskiego pewnie będzie coś wiedział.

Jachcik coraz bliżej to trzeba na piwo coś wygrywać - a że same chłopaki jadą to piwa potrzeba. Razem ma być nas - 5 łodek :)

Dzisiaj sesja już ma się ku końcowi - dwa HU przegrane - czyżby powróciły koszmary z freerolly gdzie zawsze w HU mi ktoś złoił tyłek.

Jutro jeszcze powalczymy, potem odpoczniemy, przeanalizujemy grę i pokerowe statki musza być :)

Awatar użytkownika
mara
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: mara » 10 lip 2012, 21:53

Brak słów co Ty wyrabiasz :mrgreen: Dla mnie jesteś geniuszem!

Powodzenia dalej :tak:

Awatar użytkownika
Kosira
-#VIP
-#VIP

Postautor: Kosira » 10 lip 2012, 22:56

Teraz już koniec sesji.

Szkoda na FT AA v KQ v xx - w 3waypot. - na flopie pokazały się dwie QQ.

No nic ważne że kolejne FT.

Awatar użytkownika
Szfiecu
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Szfiecu » 11 lip 2012, 10:07

Kosira pisze:Razem ma być nas - 5 łodek

łódek "BOLS" ? :P (tak tak wiem, że bols jest chu.. :P )

co do wyników to szkoda już pisać i powtarzać to co zwykle ;)

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 11 lip 2012, 11:11

Loncik pisze:Swego czasu pływaliśmy z ekipą wersją sportową po mazurach 2 tyg i nie było bata na nas.

Bo pływaliśmy w różnych terminach :twisted:
Loncik pisze:Wejście na pełnych żaglach do portu w Sztynorcie przy zachodzi słońca - bezcenne. Jedne z piękniejszych wakacji..

Eh... aż mi się zakręciła łezka w oku.

Awatar użytkownika
Kosira
-#VIP
-#VIP

Postautor: Kosira » 11 lip 2012, 23:46

Ostatni update przed łodką :)

Prawo serii działa :)

Poległem Aqo v JJ - ale miałem najmniejszy stack. Nastepnym razem flip będzie mój :)

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 12 lip 2012, 11:34

Kosira jesteś w stanie statystycznie ocenić co ile turniejów zaliczasz FT? Chodzi mi o to, czy grasz mnóstwo mtt, czy jednak jakieś rozsądne ilości w stylu do ~10-15 dziennie i mimo to trzaskasz takie nieziemskie wyniki? :razz:

Awatar użytkownika
Kosira
-#VIP
-#VIP

Postautor: Kosira » 12 lip 2012, 13:44

drynk wiedziałem że kiedyś padnie takie pytanie.

W tym miesiącu postanowiłem grindowac MTT :)

Obecnie trzaskam na dwóch monitorach 8-12 turniejów na raz. Łączne wpisowe to tak 120 $ (łącznie z rebuyami)

Jak sami widzicie FT zaliczam w turniejach z różnym wpisowym od 1-22 $$. Średnio gram dziennie max 18 turków.

W tym miesiącu na plus :plus: :plus: :plus: 1800 $ z haczykiem.

Trzeba zdecydowanie poprawić HU bo to moja bolączka od zawsze.

Teraz koniec pokerka do niedzieli - za 0,5 h opuszczam biuro i śmigam na łodkę - oj bedzie się działo

Awatar użytkownika
knoperss
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: knoperss » 12 lip 2012, 14:46

teraz na 888-brak-polskiej-licencji! będzie więcej łodzi u Ciebie bo masa regów MTT chyba odejdzie bo XX skończyli z nimi współpracować i wielu osobom to się nie podoba i znaczna część się pewnie wycofa z tego roomu.
Udanego "łickendu"

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 12 lip 2012, 19:51

Kosira Thx za odpowiedź :) Tak czy inaczej wyniki piękne i oby tak dalej!

Awatar użytkownika
Kosira
-#VIP
-#VIP

Postautor: Kosira » 16 lip 2012, 21:33

Wróciłem zarażony - sprzedaje dom, samochód, kupuję łodkę biorę rodzinkę i wypływam w rejs dookoła globu :)

Teraz na poważnie, było naprawdę super.

Zaczeło się nie całkiem tak jak miało być, szef nas przytrzymał w robocie, dlatego zamiast jakiegoś fajnego obiadu, był zwykł kebab a może raczej niezwykły bo jak się później okazało 2/3 osób miało problemy z żałądkiem - możo to i efekt mieszania piwa z wódką, sam juz nie wiem :).

Około 19stej odebraliśmy naszą "Biegnącą po falach" - Tango 730. Musieliśmu poczekać za brakującą dwójką załogi (miało nas być 5ciu)

Oczekując na chłopaków odpalilismy po 2-3 piwka. Po godzinie byliśmy w komplecie. Stwierdziliśmy że nie warto już dziś wypływać, postanowiliśmy zapoznać się z "portem: :)

Znów 2-3 piwka i znaleźliśmy się w klubie karaoke - no i się zaczeło: jedna flaszka, druga flaszka.......... piątą zabraliśmy na łodkę - z tym że z załogi dwóch było jeszcze na chodzie - tzn. byli w stanie wejśc pod pokład, reszta dzielnie zwracała do jeziora kebaba i co tam innego zjadła :).

Wcześnie rano następnego dnia czyli tak około 11stej - powstaliśmy z martwych - efekt pierwszej nocy - jeden śpiwór oraz materaz do prania. Trzech członków załogi w tym kapitan - musiało odwiedzić jeszcze kilka razy portową toaletę. Na szczęscie na pokładzie mieliśmy prawdziwego lekarza - z doświadczenia postawił diagnozę i zalecił leczenie - Czym się strułeś - tym się lecz. Jak to bywa niestety w praktyce niektórym to nie posłużyło :).

Wypłynięcie opóźniało się.........., przez pewien moment myśleliśmy że możemy być jedyną załoga która nie opuści portu i znów będziemy musieli zawitać do tawerny :)

Około 13 udało sie wypłynąć, wiaterek wiał bo wiał. Na stargane żołądki była to idealna pogoda. Około 17 wróciliśmy do portu - obiadek i znów tawerna - jednak jakoś sił brakowało do ostrych wojaży - więc dość szybko udaliśmy się na zasłużony spoczynek.

I znów rano o 10tej - wstajemy, szykujemy się, wszyscy zdrowi wyruszamy. Poszły pierwsze piwka. Pogoda nie ciekawa. Przechyły maksymalne. Nagle telefon od bosmana - burza chłopaki wracajcie szybko do najbliższej przystani. Wiało, oj wiało aż ubrałem kapok. Przechył lewa, przechył prawa - zerwało nam foka, robiło się nieciekawie. Szybko ściągneliśmy grota a z fokiem cały czas walczyliśmy. Najbliższa przystań - port wojskowy :) Wejście mieliśmy naprawdę niezłe - już widziałem rozwalony kadłub bo taranem szliśmy na pomost. Naszczęscie obsługa pomostowa nas jakoś wyłapała i troszkę zamortyzowała - ale wrażenie zrobiliśmy. Dobrze że nie widział tego nasz bosman ani bosman wojskowy. Potem w deszczu walczyliśmy jeszcze z fokiem. Po takim rejsie należało się dużo piwa z odrobiną wódki :)

Noc była długa i mocno zakrapiana w %.

Niedziela rano - wszyscy marzyli już żeby wracać - wątroby nie wytrzymały. Wiatr wiał bardzo silny i znów burza wisiała w powietrzu, musieliśmy nieźe się namęczyć żeby wrócić do macierzystego portu - cały czas pod wiatr.

Daliśmy radę. Grzeczne posprzątaliśmy łódeczkę i wyruszyliśmy do domu.

Teraz jestem już starym wilekiem morskim :) Czekam na następną wyprawę - może Mazury. Na 100 % nie w tym roku bo kapitan we wrześniu będzie miał córeczkę.

Padła nawet idea żeby kupić sobie swoją łodkę - pomysł fajny i są podstawy żeby to zrealizować.

To tak w krótkim i ocenzurowanym skrócie opis mojej pierwszej żeglarskiej wyprawy - ale zarażony jestem.

Teraz pokerowo - wczoraj i dziś tylko po jednym semi FT. Dość powane minusy są - ale trzeba znów wejśc w rytm. No i najwazniejsze od środy mam pierwszy raz odkąd pracuję dwa tygodnie wakacji.

Czas skończyć remont w domku, no i spokojnie będzie można nocki poświęcić na pokerka :) Prawdziwych wakacji nie planuję, chociaż do najbliższego jeziorka mam około 15 km - więc jak będzie łądnie to śmigam z moimi dziewczynami.

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”