Reinkarnacja - powrót do żywych - Kosira - kontraatakuje

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.
Awatar użytkownika
knoperss
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: knoperss » 04 cze 2012, 11:51

a od kiedy to w wojsku jest od lewej do prawej z gory w dol. I ogolnie poukladane? ;d

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 04 cze 2012, 17:41

knoperss, bo my nie mówimy o Polskim Wojsku :mrgreen: Tylko o "idei" wojska :twisted:

Awatar użytkownika
Kosira
-#VIP
-#VIP

Postautor: Kosira » 11 cze 2012, 23:06

Mały update - dlaczego ostatnio zamilkłem:
1) Euro :)
2) Urlop i :) z tym powiązany remont salonu
3) Choroba która mnie dopadła po pierwszym meczu Polaków - nie jest to związane ze słabą grą czy coś - chłopaki dawali radę - to efekt picia za dużej ilości piwa oraz za dużej ilości okrzyków bojowych - doprowadziło to wszystko do zapalenia gardła, osłabiony organizm zaatakowało coś co wywołało potworny kaszel - więc ZDYCHAM.

Jak nie zdycham, nie oglądam meczów i nie remontuje to studiuję grę SNG Turbo 9 osobową. Grinder ze mnie żaden ale myślę że jest to dochodowa gra i można wyciągnąć na niej dobrą kasę na wpisowe do MTT :) których nie mogś odpuścić i tez sporadycznie pykam.

Awatar użytkownika
tommko
-#VIP
-#VIP

Postautor: tommko » 12 cze 2012, 07:05

Kosira pisze: to efekt picia za dużej ilości piwa oraz za dużej ilości okrzyków bojowych - doprowadziło to wszystko do zapalenia gardła, osłabiony organizm zaatakowało coś co wywołało potworny kaszel - więc ZDYCHAM.

Jak nie zdycham, nie oglądam meczów i nie remontuje to studiuję grę SNG Turbo 9 osobową. Grinder ze mnie żaden ale myślę że jest to dochodowa gra i można wyciągnąć na niej dobrą kasę na wpisowe do MTT :) których nie mogś odpuścić i tez sporadycznie pykam.

Kosira witam w klubie :D
U mnie również ostre zapalenie gardła i antybiotyk :twisted:

Co do grania STT to podebrałes mój plan, jaki stosuje w tym roku :D

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 12 cze 2012, 12:11

A ja nie piłem i mam szumy w oskrzelach oczywiście od dzisiaj leczone antybiotykiem. Mogłem się chociaż najebać przed tym wszystkim :twisted:

Awatar użytkownika
Kosira
-#VIP
-#VIP

Postautor: Kosira » 13 cze 2012, 23:10

Nie zwykłem przeklinać - ale niestety muszę KURWA, miałobyc pierwsze ft na Starsach. No kurwa, kurwa , kurwa

Ale mam wkurwienie, dawno takiego nie było
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
mara
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: mara » 13 cze 2012, 23:16

Ale szkoda!

Czekałem na wpis z potężną wygraną, ale 100$ też pieniądz ;) Pech jak skurw........

Awatar użytkownika
Szfiecu
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Szfiecu » 14 cze 2012, 17:00

No niestety, ale widać, że gość miał stack, żeby taki call wykonać...

tak czy siak, nie tym razem to innym na bank się uda ;)

Awatar użytkownika
Kosira
-#VIP
-#VIP

Postautor: Kosira » 14 cze 2012, 19:41

Szfiecu jak najbardziej dobry call z jego strony. Tylko szkoda tych Asów.

Starsy jednak mnie tiltują, nie wsponę o 25 sitkach bez ITM. MTT to żenada Asy to standardowo ktoś mi łamie, z KK i QQ to wogóle nie warto mi grać bo A i tak dojdzie.

Ja poprostu nie mogę sprawdzać allin preflop. Bo z normalną grą to jest ok, jakiś wachlarz zagrań mam. Ale przeciez nie da rady zrzucać takich rąk.

Wracam na ipoker i ongame, i coś wpłacę na 888-brak-polskiej-licencji! - bo słyszałem że fajne turnieje mają.

Awatar użytkownika
knoperss
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: knoperss » 14 cze 2012, 19:42

mógł sobie kolo pozwolić na call i niestety siadło....
no ale coraz bliżej zatopienia łodzi na starsach :)

BiSkiel
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: BiSkiel » 14 cze 2012, 20:05

Tylko przewaga Starsow jest taka ze jest to pewny pokerroom maja mase turkow non stop + jesli shipniesz jakis turek z wpisowym 10+ to masz za 1 zazwyczaj 2k+ a nie 500/600$ - ja na Twoim miejscu zostawilabym 300/400$ na turki 1/5/$

No tyle ze na starsach jest najwyzszy poziom ;)

Awatar użytkownika
Soya
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Soya » 14 cze 2012, 20:38

Poziom de facto jest taki sam wszędzie, tyle że jak na starsach jest 150k, a gdzie indziej 15k, to wiadomo że i 10* regów spotkasz jak i 10* więcej spotkasz słabych graczy, w efekcie dużo większa wariancja i trzeba wielokrotnie większego volume, no ale gdy już się tam shipnie turek to i radość jest większa :)

Awatar użytkownika
Kosira
-#VIP
-#VIP

Postautor: Kosira » 14 cze 2012, 22:45

Chłopaki nie wycofam się ze starsów ale bardzo ogranicze tam grę - jakieś MTT bedę grał w większości KO za 5,5.

A na początek cos z powrotu na ipoker. FT nie do końca przypisało, ale jakiś wyni jest, w innym turku 14 - może będzie dobrze.

Awatar użytkownika
mara
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: mara » 15 cze 2012, 00:21

Wreszcie!!!!!!!!!!!!!!
Coś czuje, że już niedługo zobaczę potężną wygraną :mrgreen: Jestem pewien, że to tylko kwestia czasu.

Awatar użytkownika
Kosira
-#VIP
-#VIP

Postautor: Kosira » 16 cze 2012, 00:10

Dzisiaj zagrałem ponad 20 MTT - sesja niestety na zero. Gra myślę, że się poprawia - masę deepowych stacków - ale niestety zawsze czegoś brakowało - przede wszystkim brakowało wygrywania flipów :)

Nie wiem jak to porawić :)

Fajne jest to, że naprawdę zaczynam czytać grę jak kiedyś........

Poniżej znów zamieszczę połamane Asy, chyba już mi to w krew wchodzi - tym razem nie Starsy. Popatrzcie na kolesia z jedynkami - niezłe calle z gutshotem :)

Awatar użytkownika
Kosira
-#VIP
-#VIP

Postautor: Kosira » 17 cze 2012, 21:10

A statków wciąż brak :(

Nie ma co narzekać, brakowało tylko............ wygranej ostatniej ręki AKs v 55

Ale będą statki w tym miesiącu, coś czuję - bo gra jest ok.

Awatar użytkownika
Kosira
-#VIP
-#VIP

Postautor: Kosira » 02 lip 2012, 23:30

Koniec Euro, można wrócić do poważnej gry a nie tzw pykania pokerka przy meczyku :)

Statków nie było w czerwcu - roll troszkę się zmniejszył, ale nieznacznie, myślałem że było gorzej. Ostatecznie skończyło się na minus 300 $

Co do Euro to całym serduchem kibicowałem Włochom i tak juz mam od ITALY`90. To moja drużyna, w końcu wrócicli na szczyt.

Nasi jakby to powiedzieć - skończyło się tak jak zawsze - NIC SIĘ NIE STAŁO .......... Naprawdę w zasięgu był ćwierćfinał - ale nie z tak nastawionym Smudą. Coś mu się chyba Lech przypomniał, że ławka ma max 2-3 rezerwowych, no ale cóż, podstawy sa mam nadzieję że chłopaki pojadą na Mundial.

Jak przystało na początek miesiąca trzeba się zabrać za ostre odrabianie z poprzedniego miesiąca i mamy już efekty.

1K GP za 6 $ na ósemkach - 2 miejsce - jak tu mam wygrywać te HU :) - poszło QQ na KK - no takiej ręki preflop nie zrzucę. Zadowolony jestem z gry na FT - systematycznie piołem się w górę. Super wykorzystałem swój wizerunek przy stole. Naprawdę fajnie.

Awatar użytkownika
mara
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: mara » 02 lip 2012, 23:36

Długo kazałeś na siebie czekać, ale efekt imponujący ;) Gratulacje

Awatar użytkownika
Kosira
-#VIP
-#VIP

Postautor: Kosira » 02 lip 2012, 23:42

Męcze jeszcze jedno FT na ipoker - ale do statków daleka droga - zobaczymy jak pójdzie masz czas i chćeci to moge właczyć join.me

https://join.me/237-461-434

nie wiem czy dtrwam bo mam zajebistą burzę i światło mi miga :(

Awatar użytkownika
mara
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: mara » 03 lip 2012, 00:23

Kurde szkoda, że masz tą burzę :mad: Jak jeszcze mogliśmy rozmawiać byłeś pierwszy :tak:
Mam wielką nadzieję, że zdołasz dołączyć do tego turnieju, ale i tak 190$ to fajna sprawa. Chociaż 1000$ wygląda troszkę lepiej :shock:

Powodzenia.

Awatar użytkownika
Kosira
-#VIP
-#VIP

Postautor: Kosira » 03 lip 2012, 01:00

mara100 1000 wygląda zdecydowanie lepiej :)

No i pokonałem burzę i teściową :), która nie wiedząć że jeszcze gram odłączyła ruter.

Przerwy wyszły mi tylko na dobre.

Macie swój statek :)

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 03 lip 2012, 02:12

To owca :wink: Gz, świetny wynik! :razz:

Awatar użytkownika
Spiegol
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Spiegol » 03 lip 2012, 08:49

Kosira jesteś po prostu niemożliwy! Gratulacje super wyniku! :D

Kiedy można popatrzeć jak grasz? ;)

Awatar użytkownika
mara
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: mara » 03 lip 2012, 10:31

BRAWO :trophy: :trophy: :trophy:
Kosira cały czas myślałem o Twoim turnieju ;) Kumpel w pracy pyta się mnie o czym tak ciągle rozmyślam. Kiedyś pisałem ( całkiem niedawno ) że wcześniejsza wygrana to zapowiedź czegoś większego i miałem rację :tak:
Nie spocznij na laurach i masz kosić gości jak na Kosirę przystało!

Powodzenia

Awatar użytkownika
radost21
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: radost21 » 03 lip 2012, 14:42

po takich wynikach zacząłbym się zastanawiać czy aby zona mnie nie zdradza
w myśl zasady: kto ma szczęście w kartach nie ma jej w miłości :twisted:

no chyba że poker to gra umiejetności :mrgreen: graty...

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”