Reinkarnacja - powrót do żywych - Kosira - kontraatakuje

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.
Awatar użytkownika
adamek1303
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: adamek1303 » 06 maja 2010, 20:39

ja też gratuluje i witam sie po długiej nieobecności :P

Awatar użytkownika
Kosira
-#VIP
-#VIP

Postautor: Kosira » 07 maja 2010, 12:52

6 MAJ

Wczoraj zdecydowanie przesadziłem, wieczorkiem zagrałem ponad 10 turniejów - to zdecydowanie za dużo - znów problem z selekcją, tym razem chodzi jednak o turnieje z wpisowym :)

Dzień odpoczynku chyba mi się przyda. W sumie do wieczora jeszcze dużo czasu, zobaczymy ile jeszcze posiedzę w pracy.

- inwestycja: 55,8 $ + 5,5 $ + 5,5 $ + 5,5 $ + 5,5 $ + 2,2 $ + 2,2 $ = 81,2 $
- wygrana buy: 51 $
- 1,3 $ + 1,7 E = 3 $

:minus: :minus: :minus:

cyzio1981
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: cyzio1981 » 07 maja 2010, 16:26

Gratulacje przejścia do nowej grupy. Z pewnością to dobra decyzja.
A wczorajsza sesja to rzeczywiście przesada, przynajmniej jak dla mnie.

Awatar użytkownika
Kosira
-#VIP
-#VIP

Postautor: Kosira » 09 maja 2010, 22:17

7,8,9 MAJ

Pasmo porażek :(

Dzisiaj było ciut lepiej bo zająłem drugie miejsce. Pechowo HU przegrane, ale jestem zadowolony z gry, bo w końcu troszkę dzisiaj potrenowałem HU i efekty było widać - przegrałem ale po dobrej grze.

Moja głupota nie zna granic - odpadam tuż przed Bubblem na turnieju 7500 $ z Mazem - miałem stack dający mi spokojne miejsce w kasie - a tak się zbłaźniłem z blefem.

- inwestycja: 81,2 $ + 5,5 $ + 5,5$ + 11 $ +11$ + 2,2 E +3,3 $ + 1,1$ + 5,5$ + 3,3 $ = 129,6 $
- wygrana buy: 51 $ + 33,3$ = 84,3 $
- freerolle: 3 $

Jutro śmigam na ChilliCup Live - jak bedę w środku stawki to mam awans na finał :)

Do boju ........... :)

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Kosira
-#VIP
-#VIP

Postautor: Kosira » 11 maja 2010, 22:22

10 / 11 MAJ

Wczoraj zagrałem live w Poznaniu Chilcup - chyba najlepszy live w moim wykonaniu - sukcesu nie było bo 12 miejsce, ale grałem swoje. Parę blefów udało się zrobić. Jakiegoś coina wygrać :) Nawet piękny draw do strita wszedł. A najważniejsze - super atmosfera przy stole. Komentarze co jak kto zagrał - naprawdę super. Założenie miałem być w środku - a wylądowałem blisko FT. Gdybym troszkę bardziej agresywnie końcówkę rozegrał mógłbym zaliczyć pierwszy finał Live - ale będą jeszcze okazje.

A dzisiaj - naprawdę źle - gra nie całkiem zła chociaż mogło być lepiej - ale wyniki mnie dobijają.

3 turnieje - 2 Bubble :(

Na Ladbrokers - 11 - końcóweczkę wtopiłem. Szkoda, ale w przyszłym tygodniu będzie lepiej :)
A na betsafe-brak-polskiej-licencji! 4 miejsce - po prostu nie wytrzymałem presji. Ongame jest ostatnio dla mnie mocno bublowe :(

- inwestycja: 129,6 $ + 3,3 $ + 2,2 $ = 135,1 $
- wygrana buy: 84,3 $
- freerolle: 3 $

Awatar użytkownika
Kosira
-#VIP
-#VIP

Postautor: Kosira » 15 maja 2010, 23:23

MAJ 12-15

Troszkę mała przerwa, ale ostatnio praca mnie pochłania.

Oficjalnie mogę ogłosić, że jeden z celów noworocznych spełniony - JEST PODWYŻKA :)

A pokerowo, to pasmo porażek ...........

Już się tiltowałem troszeczkę, ale udało mi się podnieść - zastanówmy się dlaczego ?

Wiecie jaki jest mój sposób na Tilta ??

Trzeba doprowadzić żonę na skraj wytrzymałości nerwowej :( - oczywiście ja nie robię tego specjalnie - ale jak ona się wkurzy - ja dostanę za swoje..........

I pragnę ją jakoś przeprosić - a że w nocy kwiaciarnie zamknięte - to najlepiej wygrać jakiś turniej :)

A więc Kochanie ten turek na power dla Ciebie.

A z poprzednich dni - to na Chilli miałem Swój "pierwszy raz" z Gamą :) tzn. pierwszy HU - jak się było można spodziewać - płeć piękna górą :)

Wczoraj zagrałem w pierwszym evencie MiniECOOP - niestety po dość solidnej grze - dostaję KK i nie potrafię tego zrzucić, chociaż byłem w 95 % pewien, że koleś ma strita - ewidentnie dawał mi to do zrozumienia - bardzo źle rozegrałem te króle i ukończyłem turek koło 1000 miejsca.

Więc nasz bilansik wygląda następująco:

- inwestycja: 135,1 $ + (ok 40 $) = 175,1 $
- wygrana buy: 84,3 $ + 60,8 $ = 145,1 $
- freerolle: 3 $ + 20 $ = 23 $

Awatar użytkownika
gama
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: gama » 16 maja 2010, 09:48

kosira81 pisze:A z poprzednich dni - to na Chilli miałem Swój "pierwszy raz" z Gamą :) tzn. pierwszy HU - jak się było można spodziewać - płeć piękna górą :)

To wcale nie było takie oczywiste - momentami już byłam pewna, że przegram :) Mam nadzieję, że dojdzie do rewanżu :)

Awatar użytkownika
Kosira
-#VIP
-#VIP

Powracam z dalekiej podróży :)

Postautor: Kosira » 16 maja 2010, 22:37

No i w końcu udało się wyjść na :plus:

Dzisiaj było dobrze, do napisania bardzo dobrze zabrakło tokena na Evereście o którego dzielnie walczyłem - niestety poległem z QQ. Aliny poszły po flopie 10 5 7 tęcza ---- Lider (ja byłem drugi) zostało nas 6 - 3 tokeny - oboje mieliśmy dużą przewagę nad pozostałymi ---- miał 10 3 ---- i dał all --- sprawdziłem i turn mnie bardzo rozczarował - 3. Naprawdę mocno podbiłem przed flopem - jak mógł mnie sprawdzić z takim .........

Teraz troszkę prywatnie, potem będzie znów pokerowo :)

Kolejny noworoczny cel wykonany - Chrześniaczka odprawiona :) do Pierwszej Komunii Świętej.

Po powrocie z takiej imprezki nie mogłem odpuścić naszego turnieju na Hey - 9 miejsce - jestem zadowolony bo żadnego rebuya nie dałem. Nie powiem jakoś mi tutaj szczęście sprzyjało.

Jak dobrze pamiętam chyba na Titanie w polskim freerollu nic nigdy nie wygrałem - dzisiaj 5 miejsce - bardzo dobrze grałem z pozycji shorta - wygrana nie za duża, ale miejsce cieszy, wiele trafnych decyzji podjąłem w tym turnieju.

Na pierwszym planie jednak miał być Scandic za 11 $ - niestety pare pierwszych rąk nie trafiło flopa i potem ze średnim k9s wchodzę do gry - flop K9 - rewelacja - idą alle - i koleś pokazuje KQ - river Q i mnie pozamiatał :(.

Scandic nie wyszedł - za to betsafe-brak-polskiej-licencji! na 5 + albo można powiedzieć na 55 $ :plus: Wygrałem, ciszy kolejny HU do przodu. A najbardziej cieszy wyjście powyżej zera w maju.

- inwestycja: 175,1 $ + 11$ + 3,3 $ = 189,4 $
- wygrana buy: 145,1 $ + 55,5 $ = 200,6 $
- freerolle: 23 $ + 12,5$ + 3,7 $ = 39,2 $

:plus: :plus: :plus:

Awatar użytkownika
Kosira
-#VIP
-#VIP

Postautor: Kosira » 17 maja 2010, 20:57

Dzisiaj parę fajnych turków zagrałem, ale wyszedłem na nich tylko na niewielki plusik.

- inwestycja: 189,4 $ + 2,2 + 3,3 + 5,5 = 194,9 $
- wygrana buy: 200,6 $ + 19,8 = 220,4 $
- freerolle: 39,2 $

ToJa
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: ToJa » 19 maja 2010, 22:04

widzę ze stosujesz się do BM

Awatar użytkownika
Kosira
-#VIP
-#VIP

Postautor: Kosira » 19 maja 2010, 23:13

ToJa, staram sie pielęgnować swój Bankroll - i wiesz co - cały czas go systematycznie powiększam. Małymi, malutkimi kroczkami.

Awatar użytkownika
SheepHappends
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: SheepHappends » 19 maja 2010, 23:45

kosira81 pisze:ToJa, staram sie pielęgnować swój Bankroll - i wiesz co - cały czas go systematycznie powiększam. Małymi, malutkimi kroczkami.

Podziwiam cie. Wielu choc dobrych pokerzystow przegrywa wszystko bo nie stosuja sie do BM. A jak obserwuje twoj blog to widze ze robisz to naprawde sumiennie (stosowania do BM) Nie ponosi cie czasem zeby wejsc na wyzsze limity? Sam mialem kiedys z tym olbrzymie problemy i wiem jakie to trudne a moze dla ciebie wcale nie? Teraz mam agresywna taktyke BM ale chociaz jej sie trzymam :P

Awatar użytkownika
Kosira
-#VIP
-#VIP

Postautor: Kosira » 20 maja 2010, 22:40

Kusi mnie nieraz ale i wtedy szybko wypłacam kasę na MB jak jej nie widzę na poszczególnych roomach to problem znika :)

Troszkę nie pisałem ostatni co i jak ale po prostu mam bardzo zmienne nastroje - masa bad beatów mnie ostatnio dosięga.

Zastanawiam się nad małą przerwą........... ale gdy już sobie obiecuję gram coś i znów do przodu :) Zdaję sobie sprawę, że moja gra ostatnio jest trochę słabsza, ale jakoś nie mogę przerwać gry - czyżby nałóg :D ??

18/19/20 MAJ

Rozegrałem całą masę turniejów za około 55 $ i chyba z 10 free. Co udało się ugrać - parę dolarów :)

A najlepsze jest to że dzisiaj złapałem pokerka :)

A najgorsze , że chyba przez te 3 dni byłem jak dobrze liczę 5 razy bubblem - najgorsze że 3 razy w turniejach o super tokeny lub wejściówki i najgorsze jest to że odpadałem przeważnie z wysokimi parami JJ, QQ, KK - zawsze ten As musiał wejść.

Mam ostatnio mega problem z przekombinowaniem moich secików - naprawdę tak się to na mnie mści. Chyba wrócę do poprzedniej strategi czyli jak mam seta to nie ma slow play :)

A przypominało mi się się, że jednego slow playa pięknie rozegrałem ale to nie był set tylko AA :) Dzięki temu w HU ze stanu 1 - 4 zrobiło się 50/50. Koniec końców i tak przegrałem, ale HU dobrze rozegrany - ostatecznie poległem AK v 77.

- inwestycja: 194,9 $ + 55,1 $ = 250 $
- wygrana buy: 220,4 $ + 58,2 $ + 62,8 $ +15,5 $ = 356,9 $
- freerolle: 39,2 $ + 1,7 $ + 1,6 = 42,5 $

dam1anov
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: dam1anov » 21 maja 2010, 09:35

kosira81 pisze:Kusi mnie nieraz ale i wtedy szybko wypłacam kasę na MB jak jej nie widzę na poszczególnych roomach to problem znika :)

Też tak kiedyś robiłem, ale jednak widziałem ją na MB :mrgreen: . No a stamtąd rzucić swe fundusze ponownie do gry to zaledwie kilka kliknięć :wink: . Gratuluję konsekwencji w pilnowaniu budżetu, umiejętność absolutnie nie do przecenienia :!:

kosira81 pisze:Zastanawiam się nad małą przerwą........... ale gdy już sobie obiecuję gram coś i znów do przodu :) Zdaję sobie sprawę, że moja gra ostatnio jest trochę słabsza, ale jakoś nie mogę przerwać gry - czyżby nałóg :D ??

Dopóki wyniki nie idą w parze z Twoimi odczuciami co do poziomu Twojej gry, to raczej nie ma sensu robić przerwy. Tilta nie łapiesz, złotych strzałów nie "uskuteczniasz", zatem Twoja B-game i tak jest wystarczająca na przynajmniej ITM, a na screenach widzę żę to ITM to są finałowe stoły :smile: . Po co zatem przerywać, jeśli "idzie" - rozmyślania o nałogu odłóż na później, gdy przyjdzie downswing :grin: .

A tak poza blogowymi wątkami, to na Marii jest teraz dodatkowy bonus dla zakładających konta - występ we freerollu dla nowych graczy z pulą 500 jurków :smile: . To tak w kontekście nadchodzącej Polskiej Ligi Drużynowej, w której mamy grać w jednym zespole :smile: .

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Kosira
-#VIP
-#VIP

Postautor: Kosira » 21 maja 2010, 23:56

Dzisiaj poszalałem - miałem wielką ochotę zagrać w ECOOPie i zagrałem - 226 miejsce szału nie robi. Niepotrzebnie grałem turnieje towarzyszące min na Paradaise gdzie poległem z QQ chyba w 3 ręce.

Ogólnie to dzisiaj chyba rekord - zagrałem turki za 50 $ i zero wygranej :(

Jurto przerwa.

A od Niedzieli znowu walczymy :)

- inwestycja: 250 $ + 50 $ = 300 $
- wygrana buy: 356,9 $
- freerolle: 42,5 $

cyzio1981
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: cyzio1981 » 22 maja 2010, 09:23

Jak dla mnie to przesadziłeś :evil:

Chyba jeszcze masz za mały bankroll żeby grać takie turki z rebuyami. Moim zdaniem lepiej byłoby zagrać 4 x Freezeouta. Ale oczywiście to tylko moje zdanie, być może dlatego że ja jeszcze nie jestem gotów na taką grę.

Oczywiście gdybyś wygrał byłoby pięknie. Do zobaczenia przy stole w Niedziele:)

Awatar użytkownika
Kosira
-#VIP
-#VIP

Postautor: Kosira » 23 maja 2010, 22:47

Bankroll może i mały ale ECOOP jest raz w roku :) zakładałem sobie, że zagram w paru turniejach i gram - tylko szkoda że bez efektu - ale ten turek był bardzo fajny, gdyby nie te króle...............

Cyzio już się nie martw to był tylko jednorazowy wyskok - dzisiaj znów wróciłem do BM.

Dzisiaj troszkę powalczyłem - jakieś maleńkie efekty są. Cieszę się że w końcu coś weszło na Scandicu. A i powtórka Titana z zeszłej niedzieli też cieszy :).

- inwestycja: 300 $ +2,2+3,3+11 = 316,5 $
- wygrana buy: 356,9 $ + 32$ = 388,9 $
- freerolle: 42,5 $ + 12,5$ = 55 $

Oskarek

Postautor: Oskarek » 23 maja 2010, 23:07

Ecoop jeszcze się nie zaczął :D to był mini ecoopy :)

gl w następnych turniejach :)

Awatar użytkownika
Kosira
-#VIP
-#VIP

Postautor: Kosira » 26 maja 2010, 23:30

Oscarek na prawdziwy ECOOP mnie nie stać :)

Dzisiaj bez opisywania tylko małe info, że po serii ciężkich i bolesnych porażek znów jestem do przodu.

Nie podoba mi się wahanie mojego bankrolla. Idzie do przodu, ale za duże spadki odnotowuję.

- inwestycja: 316,5 $ + 50 $ = 366,5 $
- wygrana buy: 388,9 $ + 52,5 + 56,5 = 497,9 $
- freerolle: 42,5 $ + 12,5$ = 55 $

Oskarek

Postautor: Oskarek » 27 maja 2010, 00:07

Wiesz po to są satelity :) spokojnie możesz próbować za 5-10$ satelity

Awatar użytkownika
Kosira
-#VIP
-#VIP

Postautor: Kosira » 27 maja 2010, 22:15

Oskarek pisze:Wiesz po to są satelity :) spokojnie możesz próbować za 5-10$ satelity

Ja zawsze w satkach przegrywam - nie wiem jak ale tak jest - mam tylko jeden ticket wygrany na koncie, który potem bezsensownie przegrałem :(

Za rok może będę próbował, w tym sobie dam spokój :)

Dzisiaj duuuuuuuuży niedosyt.

Na Scandicu - 4 miejsce - chciałem się odwnąć liderowi bo zawsze jak byłem na BB to kradł. Dostaje J7s on podbijał zawsze 1-2 BB. dałem all :( i pokazał 1010. Poleciałem.

Na party-brak-polskiej-licencji! dla Polaków - REKORD :) - 23 miejsce, mogło być lepiej ale nadziałem się na seta 3 z parą asów. Koleś był na BB ja na SB, a mój As miał niskiego kickera. Skróciłem się i już nie mogłem nabudować - ale ogólnie dobrze rozegrane zawody.

Na Unibecie Teraz Polska - mega, mega niedosyt, ładne wygrane a ja odpadam na 9 miejscu :( Dostałem AQs i niezgodnie z zasadą że nie wchodzę na trzeciego, wszedłem.
przeciwnicy 1010 vs 99. Flop dał mi draw do koloru, a kolesiowi seta 10. Na turn As. A river też nie serce. Miałbym potężny stack i na pewno włączyłbym się do gry o najwyższe laury.

- inwestycja: 366,5 $ + 5,5 + 1,2 = 373,2 $
- wygrana buy: 497,9 $ + 15 $ + 9,2 E = 522,1 $
- freerolle: 55 $ + 2,8 = 57,8 $

Awatar użytkownika
Kosira
-#VIP
-#VIP

Postautor: Kosira » 30 maja 2010, 21:54

Złość, złość, złość

Dzisiaj po prostu masakra aż mnie żona musiała uciszać tak się wkur......

Takie ręce przegrywałem, że szkoda pisać, jedyny plus to nikt mi AA nie połamał :)

A na scandic jak zawsze - 4 :(

Nie udało się powtórzyć Titana - aby trzeci raz być w kasie z rzędu.

A Teraz Polska - bez komentarza - 13 pozycja - a spokojnie koło top 5 powinienem być.

ale jak się łapie strity i sety to inni mają fulle. Jak się atakuje z AK, AQ to inni z jakimś gównem łapią strity - brak słów.

- inwestycja: 373,2 $ + 35 $ = 408,2 $
- wygrana buy: 522,1 $ 29 $ = 551,1 $
- freerolle: 57,8 $

Niech się kończy ten maj .......... bo ostatnio cienizna.

Awatar użytkownika
Kosira
-#VIP
-#VIP

Postautor: Kosira » 31 maja 2010, 22:08

KONIEC MIESIĄCA - NARESZCIE :) :) :)

Był to fatalny miesiąc pod względem pokerowym.

Zakończyłem go na plusie 180 $

Tylu Bad beatów nie doświadczyłem w całej swojej karierze :(.

Ale ten miesiąc już za nami - teraz idzie Czerwiec Miesiąc Zwycięzców

Miesiąc CHILIdersów

Jako że zostałem kapitanem tej zacnej grupy zapraszam do zapisów.

PLANY NA TEN MIESIĄC
- uzbierać skromne 200 $
- wygrać mały zakład z cyziem1981 - o tym poniżej.

Zasady:
- challange trwa od 01.06.2010 do 30.06.2010
- gramy na chilli
- gry dowolne
- uznajemy freerolle, jeśli w nich gramy razem
- początkowy bankroll 150 $
- należy systematycznie wpisywać osiągnięcia na blogu
- cel uzbierać jak najwięcej kasy
- wygrana............ Sprawa prywatna :)

Zapraszamy do śledzenia i kibicowania.

Awatar użytkownika
Kosira
-#VIP
-#VIP

Postautor: Kosira » 01 lip 2010, 21:23

WSTYD, HAŃBA I WIECZNE POTĘPIENIE tak można określić moją aktywność na forum.

Wystarczy spojrzeć na poprzedni wpis :(

Ale zaczynamy znów wszystko od początku.

Miał być challange z Cyziem miało być głośno o nim, niestety jakoś zabrakło mi zapału, wytrwałości i może umiejętności.

PRZEGRAŁEM Z KRETESEM !!!! GRATULACJE ---- ale jeszcze się odegram --- dodam tylko tyle że zamiast być na plusie na Chilli jestem na minus 22 $ od zakładanego bankrola :(( Totalna klapa.

NAGRODĘ WKRÓTCE PRZEKAŻE ZWYCIĘZCY :)

Co do reszty miało być 200 $ i było może i nawet 300 $ ale jest to efekt jednego mocnego tygodnia - a gdzie pozostałe 3 ???

Nie to nie mistrzostwa zabrały mi czas, nie to nie żona i dzieci ---- to może praca ?? Tak ale może półtora tygodnia, to gdzie jest ta pozostała część ??

TAK , TAK to efekt lenistwa, braku dyscypliny, a przede wszystkim że spocząłem na laurach i przestałem ostatnio czytać, analizować - nie dobrze, nie dobrze coś trzeba z tym zrobić --- tylko co jak miesiąc lipiec to miesiąc remontów w domu.

Tak, sponsorem LIPCOWEGO REMONTU jest nie kto inny jak MR Holdem :) ale i też ten Pan będzie musiał najbardziej ucierpieć.

Mimo bardzo ograniczonego czasu jakieś założenia muszą być.

A więc:
krótko i zwięźle kredyt studencki trzeba spłacać :( niech również i to na swoje barki weźmie MR HOLDEM - - - - 150 $ do przodu i będzie dobrze.

W związku z tym że jest dzisiaj pierwszy a więc od razu podsumowanko:

inwestycja : 5,5 $ + 3,3 $ + 3,3 E + 1,1 E = 13,2 $
wygrane: 30 $ + 6,5 E = 36,5 $

STAN LICZNIKA: 23,3 $

Oby river w końcu był korzystny dla mnie.

Awatar użytkownika
Kosira
-#VIP
-#VIP

Postautor: Kosira » 04 lip 2010, 23:09

Weekend był pracowity -- zwłaszcza ze w sobotę z pracy wróciłem około 20stej. Przegapiłem porażkę Argentyny :( ze zmęczenia padłem na meczu Hiszpanii ale potem rześki zagrałem mega turniej, który skończył się jak pozostałe w tym weekendzie.

Turek na unibecie (ostatnio często tam grywam) wpisowe 3 E Rebuy, blindy 15 min. Mega turek z mega długą grą po 5 h odpadam 11 - a dopiero na FT porządna kasa. Turek troszkę pechowy bo w końcówce rozwaliło mi dwa razy KK raz poległem z 67 :(.

To już historia, jak dwa bubble na power poker, raz na unibecie i raz na chilli.

Przegrywam w 80 % decydujące rozdania z lepszą ręką.

Na szczęście trafiła się taka perełka jak poniżej. Przegrywam HU, ale tym razem z gorszą łapką czyli nie jest tak źle. Już myślałem że weekend skończymy na minusie a tutaj taka niespodzianka.

inwestycja : 13,2 $ + 55,8 $ = 69 $
wygrane: 36,5 $ + 36 $ + 81,8 $ = 154,3 $

STAN LICZNIKA: 85,3 $ :plus: :plus:

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”