Reinkarnacja - powrót do żywych - Kosira - kontraatakuje
- adamek1303
- -#pretendent

- Kosira
- -#VIP

6 MAJ
Wczoraj zdecydowanie przesadziłem, wieczorkiem zagrałem ponad 10 turniejów - to zdecydowanie za dużo - znów problem z selekcją, tym razem chodzi jednak o turnieje z wpisowym
Dzień odpoczynku chyba mi się przyda. W sumie do wieczora jeszcze dużo czasu, zobaczymy ile jeszcze posiedzę w pracy.
- inwestycja: 55,8 $ + 5,5 $ + 5,5 $ + 5,5 $ + 5,5 $ + 2,2 $ + 2,2 $ = 81,2 $
- wygrana buy: 51 $
- 1,3 $ + 1,7 E = 3 $

Wczoraj zdecydowanie przesadziłem, wieczorkiem zagrałem ponad 10 turniejów - to zdecydowanie za dużo - znów problem z selekcją, tym razem chodzi jednak o turnieje z wpisowym
Dzień odpoczynku chyba mi się przyda. W sumie do wieczora jeszcze dużo czasu, zobaczymy ile jeszcze posiedzę w pracy.
- inwestycja: 55,8 $ + 5,5 $ + 5,5 $ + 5,5 $ + 5,5 $ + 2,2 $ + 2,2 $ = 81,2 $
- wygrana buy: 51 $
- 1,3 $ + 1,7 E = 3 $

-
cyzio1981
- -#aktywny

- Kosira
- -#VIP

7,8,9 MAJ
Pasmo porażek
Dzisiaj było ciut lepiej bo zająłem drugie miejsce. Pechowo HU przegrane, ale jestem zadowolony z gry, bo w końcu troszkę dzisiaj potrenowałem HU i efekty było widać - przegrałem ale po dobrej grze.
Moja głupota nie zna granic - odpadam tuż przed Bubblem na turnieju 7500 $ z Mazem - miałem stack dający mi spokojne miejsce w kasie - a tak się zbłaźniłem z blefem.
- inwestycja: 81,2 $ + 5,5 $ + 5,5$ + 11 $ +11$ + 2,2 E +3,3 $ + 1,1$ + 5,5$ + 3,3 $ = 129,6 $
- wygrana buy: 51 $ + 33,3$ = 84,3 $
- freerolle: 3 $
Jutro śmigam na ChilliCup Live - jak bedę w środku stawki to mam awans na finał
Do boju ...........

Pasmo porażek
Dzisiaj było ciut lepiej bo zająłem drugie miejsce. Pechowo HU przegrane, ale jestem zadowolony z gry, bo w końcu troszkę dzisiaj potrenowałem HU i efekty było widać - przegrałem ale po dobrej grze.
Moja głupota nie zna granic - odpadam tuż przed Bubblem na turnieju 7500 $ z Mazem - miałem stack dający mi spokojne miejsce w kasie - a tak się zbłaźniłem z blefem.
- inwestycja: 81,2 $ + 5,5 $ + 5,5$ + 11 $ +11$ + 2,2 E +3,3 $ + 1,1$ + 5,5$ + 3,3 $ = 129,6 $
- wygrana buy: 51 $ + 33,3$ = 84,3 $
Jutro śmigam na ChilliCup Live - jak bedę w środku stawki to mam awans na finał
Do boju ...........

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Kosira
- -#VIP

10 / 11 MAJ
Wczoraj zagrałem live w Poznaniu Chilcup - chyba najlepszy live w moim wykonaniu - sukcesu nie było bo 12 miejsce, ale grałem swoje. Parę blefów udało się zrobić. Jakiegoś coina wygrać
Nawet piękny draw do strita wszedł. A najważniejsze - super atmosfera przy stole. Komentarze co jak kto zagrał - naprawdę super. Założenie miałem być w środku - a wylądowałem blisko FT. Gdybym troszkę bardziej agresywnie końcówkę rozegrał mógłbym zaliczyć pierwszy finał Live - ale będą jeszcze okazje.
A dzisiaj - naprawdę źle - gra nie całkiem zła chociaż mogło być lepiej - ale wyniki mnie dobijają.
3 turnieje - 2 Bubble
Na Ladbrokers - 11 - końcóweczkę wtopiłem. Szkoda, ale w przyszłym tygodniu będzie lepiej
A na betsafe-brak-polskiej-licencji! 4 miejsce - po prostu nie wytrzymałem presji. Ongame jest ostatnio dla mnie mocno bublowe
- inwestycja: 129,6 $ + 3,3 $ + 2,2 $ = 135,1 $
- wygrana buy: 84,3 $
Wczoraj zagrałem live w Poznaniu Chilcup - chyba najlepszy live w moim wykonaniu - sukcesu nie było bo 12 miejsce, ale grałem swoje. Parę blefów udało się zrobić. Jakiegoś coina wygrać
A dzisiaj - naprawdę źle - gra nie całkiem zła chociaż mogło być lepiej - ale wyniki mnie dobijają.
3 turnieje - 2 Bubble
Na Ladbrokers - 11 - końcóweczkę wtopiłem. Szkoda, ale w przyszłym tygodniu będzie lepiej
A na betsafe-brak-polskiej-licencji! 4 miejsce - po prostu nie wytrzymałem presji. Ongame jest ostatnio dla mnie mocno bublowe
- inwestycja: 129,6 $ + 3,3 $ + 2,2 $ = 135,1 $
- wygrana buy: 84,3 $
- Kosira
- -#VIP

MAJ 12-15
Troszkę mała przerwa, ale ostatnio praca mnie pochłania.
Oficjalnie mogę ogłosić, że jeden z celów noworocznych spełniony - JEST PODWYŻKA
A pokerowo, to pasmo porażek ...........
Już się tiltowałem troszeczkę, ale udało mi się podnieść - zastanówmy się dlaczego ?
Wiecie jaki jest mój sposób na Tilta ??
Trzeba doprowadzić żonę na skraj wytrzymałości nerwowej
- oczywiście ja nie robię tego specjalnie - ale jak ona się wkurzy - ja dostanę za swoje..........
I pragnę ją jakoś przeprosić - a że w nocy kwiaciarnie zamknięte - to najlepiej wygrać jakiś turniej
A więc Kochanie ten turek na power dla Ciebie.
A z poprzednich dni - to na Chilli miałem Swój "pierwszy raz" z Gamą
tzn. pierwszy HU - jak się było można spodziewać - płeć piękna górą
Wczoraj zagrałem w pierwszym evencie MiniECOOP - niestety po dość solidnej grze - dostaję KK i nie potrafię tego zrzucić, chociaż byłem w 95 % pewien, że koleś ma strita - ewidentnie dawał mi to do zrozumienia - bardzo źle rozegrałem te króle i ukończyłem turek koło 1000 miejsca.
Więc nasz bilansik wygląda następująco:
- inwestycja: 135,1 $ + (ok 40 $) = 175,1 $
- wygrana buy: 84,3 $ + 60,8 $ = 145,1 $
- freerolle: 3 $ + 20 $ = 23 $

Troszkę mała przerwa, ale ostatnio praca mnie pochłania.
Oficjalnie mogę ogłosić, że jeden z celów noworocznych spełniony - JEST PODWYŻKA
A pokerowo, to pasmo porażek ...........
Już się tiltowałem troszeczkę, ale udało mi się podnieść - zastanówmy się dlaczego ?
Wiecie jaki jest mój sposób na Tilta ??
Trzeba doprowadzić żonę na skraj wytrzymałości nerwowej
I pragnę ją jakoś przeprosić - a że w nocy kwiaciarnie zamknięte - to najlepiej wygrać jakiś turniej
A więc Kochanie ten turek na power dla Ciebie.
A z poprzednich dni - to na Chilli miałem Swój "pierwszy raz" z Gamą
Wczoraj zagrałem w pierwszym evencie MiniECOOP - niestety po dość solidnej grze - dostaję KK i nie potrafię tego zrzucić, chociaż byłem w 95 % pewien, że koleś ma strita - ewidentnie dawał mi to do zrozumienia - bardzo źle rozegrałem te króle i ukończyłem turek koło 1000 miejsca.
Więc nasz bilansik wygląda następująco:
- inwestycja: 135,1 $ + (ok 40 $) = 175,1 $
- wygrana buy: 84,3 $ + 60,8 $ = 145,1 $
- freerolle: 3 $ + 20 $ = 23 $

- gama
- LEGENDA

- Kosira
- -#VIP

Powracam z dalekiej podróży :)
No i w końcu udało się wyjść na
Dzisiaj było dobrze, do napisania bardzo dobrze zabrakło tokena na Evereście o którego dzielnie walczyłem - niestety poległem z QQ. Aliny poszły po flopie 10 5 7 tęcza ---- Lider (ja byłem drugi) zostało nas 6 - 3 tokeny - oboje mieliśmy dużą przewagę nad pozostałymi ---- miał 10 3 ---- i dał all --- sprawdziłem i turn mnie bardzo rozczarował - 3. Naprawdę mocno podbiłem przed flopem - jak mógł mnie sprawdzić z takim .........
Teraz troszkę prywatnie, potem będzie znów pokerowo
Kolejny noworoczny cel wykonany - Chrześniaczka odprawiona
do Pierwszej Komunii Świętej.
Po powrocie z takiej imprezki nie mogłem odpuścić naszego turnieju na Hey - 9 miejsce - jestem zadowolony bo żadnego rebuya nie dałem. Nie powiem jakoś mi tutaj szczęście sprzyjało.
Jak dobrze pamiętam chyba na Titanie w polskim freerollu nic nigdy nie wygrałem - dzisiaj 5 miejsce - bardzo dobrze grałem z pozycji shorta - wygrana nie za duża, ale miejsce cieszy, wiele trafnych decyzji podjąłem w tym turnieju.
Na pierwszym planie jednak miał być Scandic za 11 $ - niestety pare pierwszych rąk nie trafiło flopa i potem ze średnim k9s wchodzę do gry - flop K9 - rewelacja - idą alle - i koleś pokazuje KQ - river Q i mnie pozamiatał
.
Scandic nie wyszedł - za to betsafe-brak-polskiej-licencji! na 5 + albo można powiedzieć na 55 $
Wygrałem, ciszy kolejny HU do przodu. A najbardziej cieszy wyjście powyżej zera w maju.
- inwestycja: 175,1 $ + 11$ + 3,3 $ = 189,4 $
- wygrana buy: 145,1 $ + 55,5 $ = 200,6 $
- freerolle: 23 $ + 12,5$ + 3,7 $ = 39,2 $

Dzisiaj było dobrze, do napisania bardzo dobrze zabrakło tokena na Evereście o którego dzielnie walczyłem - niestety poległem z QQ. Aliny poszły po flopie 10 5 7 tęcza ---- Lider (ja byłem drugi) zostało nas 6 - 3 tokeny - oboje mieliśmy dużą przewagę nad pozostałymi ---- miał 10 3 ---- i dał all --- sprawdziłem i turn mnie bardzo rozczarował - 3. Naprawdę mocno podbiłem przed flopem - jak mógł mnie sprawdzić z takim .........
Teraz troszkę prywatnie, potem będzie znów pokerowo
Kolejny noworoczny cel wykonany - Chrześniaczka odprawiona
Po powrocie z takiej imprezki nie mogłem odpuścić naszego turnieju na Hey - 9 miejsce - jestem zadowolony bo żadnego rebuya nie dałem. Nie powiem jakoś mi tutaj szczęście sprzyjało.
Jak dobrze pamiętam chyba na Titanie w polskim freerollu nic nigdy nie wygrałem - dzisiaj 5 miejsce - bardzo dobrze grałem z pozycji shorta - wygrana nie za duża, ale miejsce cieszy, wiele trafnych decyzji podjąłem w tym turnieju.
Na pierwszym planie jednak miał być Scandic za 11 $ - niestety pare pierwszych rąk nie trafiło flopa i potem ze średnim k9s wchodzę do gry - flop K9 - rewelacja - idą alle - i koleś pokazuje KQ - river Q i mnie pozamiatał
Scandic nie wyszedł - za to betsafe-brak-polskiej-licencji! na 5 + albo można powiedzieć na 55 $
Wygrałem, ciszy kolejny HU do przodu. A najbardziej cieszy wyjście powyżej zera w maju.
- inwestycja: 175,1 $ + 11$ + 3,3 $ = 189,4 $
- wygrana buy: 145,1 $ + 55,5 $ = 200,6 $
- freerolle: 23 $ + 12,5$ + 3,7 $ = 39,2 $

- Kosira
- -#VIP

- Kosira
- -#VIP

- SheepHappends
- -#aktywny

kosira81 pisze:ToJa, staram sie pielęgnować swój Bankroll - i wiesz co - cały czas go systematycznie powiększam. Małymi, malutkimi kroczkami.
Podziwiam cie. Wielu choc dobrych pokerzystow przegrywa wszystko bo nie stosuja sie do BM. A jak obserwuje twoj blog to widze ze robisz to naprawde sumiennie (stosowania do BM) Nie ponosi cie czasem zeby wejsc na wyzsze limity? Sam mialem kiedys z tym olbrzymie problemy i wiem jakie to trudne a moze dla ciebie wcale nie? Teraz mam agresywna taktyke BM ale chociaz jej sie trzymam
- Kosira
- -#VIP

Kusi mnie nieraz ale i wtedy szybko wypłacam kasę na MB jak jej nie widzę na poszczególnych roomach to problem znika
Troszkę nie pisałem ostatni co i jak ale po prostu mam bardzo zmienne nastroje - masa bad beatów mnie ostatnio dosięga.
Zastanawiam się nad małą przerwą........... ale gdy już sobie obiecuję gram coś i znów do przodu
Zdaję sobie sprawę, że moja gra ostatnio jest trochę słabsza, ale jakoś nie mogę przerwać gry - czyżby nałóg
??
18/19/20 MAJ
Rozegrałem całą masę turniejów za około 55 $ i chyba z 10 free. Co udało się ugrać - parę dolarów
A najlepsze jest to że dzisiaj złapałem pokerka
A najgorsze , że chyba przez te 3 dni byłem jak dobrze liczę 5 razy bubblem - najgorsze że 3 razy w turniejach o super tokeny lub wejściówki i najgorsze jest to że odpadałem przeważnie z wysokimi parami JJ, QQ, KK - zawsze ten As musiał wejść.
Mam ostatnio mega problem z przekombinowaniem moich secików - naprawdę tak się to na mnie mści. Chyba wrócę do poprzedniej strategi czyli jak mam seta to nie ma slow play
A przypominało mi się się, że jednego slow playa pięknie rozegrałem ale to nie był set tylko AA
Dzięki temu w HU ze stanu 1 - 4 zrobiło się 50/50. Koniec końców i tak przegrałem, ale HU dobrze rozegrany - ostatecznie poległem AK v 77.
- inwestycja: 194,9 $ + 55,1 $ = 250 $
- wygrana buy: 220,4 $ + 58,2 $ + 62,8 $ +15,5 $ = 356,9 $
- freerolle: 39,2 $ + 1,7 $ + 1,6 = 42,5 $
Troszkę nie pisałem ostatni co i jak ale po prostu mam bardzo zmienne nastroje - masa bad beatów mnie ostatnio dosięga.
Zastanawiam się nad małą przerwą........... ale gdy już sobie obiecuję gram coś i znów do przodu
18/19/20 MAJ
Rozegrałem całą masę turniejów za około 55 $ i chyba z 10 free. Co udało się ugrać - parę dolarów
A najlepsze jest to że dzisiaj złapałem pokerka
A najgorsze , że chyba przez te 3 dni byłem jak dobrze liczę 5 razy bubblem - najgorsze że 3 razy w turniejach o super tokeny lub wejściówki i najgorsze jest to że odpadałem przeważnie z wysokimi parami JJ, QQ, KK - zawsze ten As musiał wejść.
Mam ostatnio mega problem z przekombinowaniem moich secików - naprawdę tak się to na mnie mści. Chyba wrócę do poprzedniej strategi czyli jak mam seta to nie ma slow play
A przypominało mi się się, że jednego slow playa pięknie rozegrałem ale to nie był set tylko AA
- inwestycja: 194,9 $ + 55,1 $ = 250 $
- wygrana buy: 220,4 $ + 58,2 $ + 62,8 $ +15,5 $ = 356,9 $
- freerolle: 39,2 $ + 1,7 $ + 1,6 = 42,5 $
-
dam1anov
- -#aktywny

kosira81 pisze:Kusi mnie nieraz ale i wtedy szybko wypłacam kasę na MB jak jej nie widzę na poszczególnych roomach to problem znika
Też tak kiedyś robiłem, ale jednak widziałem ją na MB
kosira81 pisze:Zastanawiam się nad małą przerwą........... ale gdy już sobie obiecuję gram coś i znów do przoduZdaję sobie sprawę, że moja gra ostatnio jest trochę słabsza, ale jakoś nie mogę przerwać gry - czyżby nałóg
??
Dopóki wyniki nie idą w parze z Twoimi odczuciami co do poziomu Twojej gry, to raczej nie ma sensu robić przerwy. Tilta nie łapiesz, złotych strzałów nie "uskuteczniasz", zatem Twoja B-game i tak jest wystarczająca na przynajmniej ITM, a na screenach widzę żę to ITM to są finałowe stoły
A tak poza blogowymi wątkami, to na Marii jest teraz dodatkowy bonus dla zakładających konta - występ we freerollu dla nowych graczy z pulą 500 jurków
Pozdrawiam
- Kosira
- -#VIP

Dzisiaj poszalałem - miałem wielką ochotę zagrać w ECOOPie i zagrałem - 226 miejsce szału nie robi. Niepotrzebnie grałem turnieje towarzyszące min na Paradaise gdzie poległem z QQ chyba w 3 ręce.
Ogólnie to dzisiaj chyba rekord - zagrałem turki za 50 $ i zero wygranej
Jurto przerwa.
A od Niedzieli znowu walczymy
- inwestycja: 250 $ + 50 $ = 300 $
- wygrana buy: 356,9 $
- freerolle: 42,5 $
Ogólnie to dzisiaj chyba rekord - zagrałem turki za 50 $ i zero wygranej
Jurto przerwa.
A od Niedzieli znowu walczymy
- inwestycja: 250 $ + 50 $ = 300 $
- wygrana buy: 356,9 $
- freerolle: 42,5 $
-
cyzio1981
- -#aktywny

Jak dla mnie to przesadziłeś
Chyba jeszcze masz za mały bankroll żeby grać takie turki z rebuyami. Moim zdaniem lepiej byłoby zagrać 4 x Freezeouta. Ale oczywiście to tylko moje zdanie, być może dlatego że ja jeszcze nie jestem gotów na taką grę.
Oczywiście gdybyś wygrał byłoby pięknie. Do zobaczenia przy stole w Niedziele:)
Chyba jeszcze masz za mały bankroll żeby grać takie turki z rebuyami. Moim zdaniem lepiej byłoby zagrać 4 x Freezeouta. Ale oczywiście to tylko moje zdanie, być może dlatego że ja jeszcze nie jestem gotów na taką grę.
Oczywiście gdybyś wygrał byłoby pięknie. Do zobaczenia przy stole w Niedziele:)
- Kosira
- -#VIP

Bankroll może i mały ale ECOOP jest raz w roku
zakładałem sobie, że zagram w paru turniejach i gram - tylko szkoda że bez efektu - ale ten turek był bardzo fajny, gdyby nie te króle...............
Cyzio już się nie martw to był tylko jednorazowy wyskok - dzisiaj znów wróciłem do BM.
Dzisiaj troszkę powalczyłem - jakieś maleńkie efekty są. Cieszę się że w końcu coś weszło na Scandicu. A i powtórka Titana z zeszłej niedzieli też cieszy
.
- inwestycja: 300 $ +2,2+3,3+11 = 316,5 $
- wygrana buy: 356,9 $ + 32$ = 388,9 $
- freerolle: 42,5 $ + 12,5$ = 55 $
Cyzio już się nie martw to był tylko jednorazowy wyskok - dzisiaj znów wróciłem do BM.
Dzisiaj troszkę powalczyłem - jakieś maleńkie efekty są. Cieszę się że w końcu coś weszło na Scandicu. A i powtórka Titana z zeszłej niedzieli też cieszy
- inwestycja: 300 $ +2,2+3,3+11 = 316,5 $
- wygrana buy: 356,9 $ + 32$ = 388,9 $
- Kosira
- -#VIP

Oscarek na prawdziwy ECOOP mnie nie stać
Dzisiaj bez opisywania tylko małe info, że po serii ciężkich i bolesnych porażek znów jestem do przodu.
Nie podoba mi się wahanie mojego bankrolla. Idzie do przodu, ale za duże spadki odnotowuję.
- inwestycja: 316,5 $ + 50 $ = 366,5 $
- wygrana buy: 388,9 $ + 52,5 + 56,5 = 497,9 $

Dzisiaj bez opisywania tylko małe info, że po serii ciężkich i bolesnych porażek znów jestem do przodu.
Nie podoba mi się wahanie mojego bankrolla. Idzie do przodu, ale za duże spadki odnotowuję.
- inwestycja: 316,5 $ + 50 $ = 366,5 $
- wygrana buy: 388,9 $ + 52,5 + 56,5 = 497,9 $

- Kosira
- -#VIP

Oskarek pisze:Wiesz po to są satelityspokojnie możesz próbować za 5-10$ satelity
Ja zawsze w satkach przegrywam - nie wiem jak ale tak jest - mam tylko jeden ticket wygrany na koncie, który potem bezsensownie przegrałem
Za rok może będę próbował, w tym sobie dam spokój
Dzisiaj duuuuuuuuży niedosyt.
Na Scandicu - 4 miejsce - chciałem się odwnąć liderowi bo zawsze jak byłem na BB to kradł. Dostaje J7s on podbijał zawsze 1-2 BB. dałem all
Na party-brak-polskiej-licencji! dla Polaków - REKORD
Na Unibecie Teraz Polska - mega, mega niedosyt, ładne wygrane a ja odpadam na 9 miejscu
przeciwnicy 1010 vs 99. Flop dał mi draw do koloru, a kolesiowi seta 10. Na turn As. A river też nie serce. Miałbym potężny stack i na pewno włączyłbym się do gry o najwyższe laury.
- inwestycja: 366,5 $ + 5,5 + 1,2 = 373,2 $
- wygrana buy: 497,9 $ + 15 $ + 9,2 E = 522,1 $
- freerolle: 55 $ + 2,8 = 57,8 $

- Kosira
- -#VIP

Złość, złość, złość
Dzisiaj po prostu masakra aż mnie żona musiała uciszać tak się wkur......
Takie ręce przegrywałem, że szkoda pisać, jedyny plus to nikt mi AA nie połamał
A na scandic jak zawsze - 4
Nie udało się powtórzyć Titana - aby trzeci raz być w kasie z rzędu.
A Teraz Polska - bez komentarza - 13 pozycja - a spokojnie koło top 5 powinienem być.
ale jak się łapie strity i sety to inni mają fulle. Jak się atakuje z AK, AQ to inni z jakimś gównem łapią strity - brak słów.
- inwestycja: 373,2 $ + 35 $ = 408,2 $
- wygrana buy: 522,1 $ 29 $ = 551,1 $
- freerolle: 57,8 $
Niech się kończy ten maj .......... bo ostatnio cienizna.
Dzisiaj po prostu masakra aż mnie żona musiała uciszać tak się wkur......
Takie ręce przegrywałem, że szkoda pisać, jedyny plus to nikt mi AA nie połamał
A na scandic jak zawsze - 4
Nie udało się powtórzyć Titana - aby trzeci raz być w kasie z rzędu.
A Teraz Polska - bez komentarza - 13 pozycja - a spokojnie koło top 5 powinienem być.
ale jak się łapie strity i sety to inni mają fulle. Jak się atakuje z AK, AQ to inni z jakimś gównem łapią strity - brak słów.
- inwestycja: 373,2 $ + 35 $ = 408,2 $
- wygrana buy: 522,1 $ 29 $ = 551,1 $
- freerolle: 57,8 $
Niech się kończy ten maj .......... bo ostatnio cienizna.
- Kosira
- -#VIP

KONIEC MIESIĄCA - NARESZCIE
Był to fatalny miesiąc pod względem pokerowym.
Zakończyłem go na plusie 180 $
Tylu Bad beatów nie doświadczyłem w całej swojej karierze
.
Ale ten miesiąc już za nami - teraz idzie Czerwiec Miesiąc Zwycięzców
Miesiąc CHILIdersów
Jako że zostałem kapitanem tej zacnej grupy zapraszam do zapisów.
PLANY NA TEN MIESIĄC
- uzbierać skromne 200 $
- wygrać mały zakład z cyziem1981 - o tym poniżej.
Zasady:
- challange trwa od 01.06.2010 do 30.06.2010
- gramy na chilli
- gry dowolne
- uznajemy freerolle, jeśli w nich gramy razem
- początkowy bankroll 150 $
- należy systematycznie wpisywać osiągnięcia na blogu
- cel uzbierać jak najwięcej kasy
- wygrana............ Sprawa prywatna
Zapraszamy do śledzenia i kibicowania.
Był to fatalny miesiąc pod względem pokerowym.
Zakończyłem go na plusie 180 $
Tylu Bad beatów nie doświadczyłem w całej swojej karierze
Ale ten miesiąc już za nami - teraz idzie Czerwiec Miesiąc Zwycięzców
Miesiąc CHILIdersów
Jako że zostałem kapitanem tej zacnej grupy zapraszam do zapisów.
PLANY NA TEN MIESIĄC
- uzbierać skromne 200 $
- wygrać mały zakład z cyziem1981 - o tym poniżej.
Zasady:
- challange trwa od 01.06.2010 do 30.06.2010
- gramy na chilli
- gry dowolne
- uznajemy freerolle, jeśli w nich gramy razem
- początkowy bankroll 150 $
- należy systematycznie wpisywać osiągnięcia na blogu
- cel uzbierać jak najwięcej kasy
- wygrana............ Sprawa prywatna
Zapraszamy do śledzenia i kibicowania.
- Kosira
- -#VIP

WSTYD, HAŃBA I WIECZNE POTĘPIENIE tak można określić moją aktywność na forum.
Wystarczy spojrzeć na poprzedni wpis
Ale zaczynamy znów wszystko od początku.
Miał być challange z Cyziem miało być głośno o nim, niestety jakoś zabrakło mi zapału, wytrwałości i może umiejętności.
PRZEGRAŁEM Z KRETESEM !!!! GRATULACJE ---- ale jeszcze się odegram --- dodam tylko tyle że zamiast być na plusie na Chilli jestem na minus 22 $ od zakładanego bankrola
( Totalna klapa.
NAGRODĘ WKRÓTCE PRZEKAŻE ZWYCIĘZCY
Co do reszty miało być 200 $ i było może i nawet 300 $ ale jest to efekt jednego mocnego tygodnia - a gdzie pozostałe 3 ???
Nie to nie mistrzostwa zabrały mi czas, nie to nie żona i dzieci ---- to może praca ?? Tak ale może półtora tygodnia, to gdzie jest ta pozostała część ??
TAK , TAK to efekt lenistwa, braku dyscypliny, a przede wszystkim że spocząłem na laurach i przestałem ostatnio czytać, analizować - nie dobrze, nie dobrze coś trzeba z tym zrobić --- tylko co jak miesiąc lipiec to miesiąc remontów w domu.
Tak, sponsorem LIPCOWEGO REMONTU jest nie kto inny jak MR Holdem
ale i też ten Pan będzie musiał najbardziej ucierpieć.
Mimo bardzo ograniczonego czasu jakieś założenia muszą być.
A więc:
krótko i zwięźle kredyt studencki trzeba spłacać
niech również i to na swoje barki weźmie MR HOLDEM - - - - 150 $ do przodu i będzie dobrze.
W związku z tym że jest dzisiaj pierwszy a więc od razu podsumowanko:
inwestycja : 5,5 $ + 3,3 $ + 3,3 E + 1,1 E = 13,2 $
wygrane: 30 $ + 6,5 E = 36,5 $
STAN LICZNIKA: 23,3 $
Oby river w końcu był korzystny dla mnie.
Wystarczy spojrzeć na poprzedni wpis
Ale zaczynamy znów wszystko od początku.
Miał być challange z Cyziem miało być głośno o nim, niestety jakoś zabrakło mi zapału, wytrwałości i może umiejętności.
PRZEGRAŁEM Z KRETESEM !!!! GRATULACJE ---- ale jeszcze się odegram --- dodam tylko tyle że zamiast być na plusie na Chilli jestem na minus 22 $ od zakładanego bankrola
NAGRODĘ WKRÓTCE PRZEKAŻE ZWYCIĘZCY
Co do reszty miało być 200 $ i było może i nawet 300 $ ale jest to efekt jednego mocnego tygodnia - a gdzie pozostałe 3 ???
Nie to nie mistrzostwa zabrały mi czas, nie to nie żona i dzieci ---- to może praca ?? Tak ale może półtora tygodnia, to gdzie jest ta pozostała część ??
TAK , TAK to efekt lenistwa, braku dyscypliny, a przede wszystkim że spocząłem na laurach i przestałem ostatnio czytać, analizować - nie dobrze, nie dobrze coś trzeba z tym zrobić --- tylko co jak miesiąc lipiec to miesiąc remontów w domu.
Tak, sponsorem LIPCOWEGO REMONTU jest nie kto inny jak MR Holdem
Mimo bardzo ograniczonego czasu jakieś założenia muszą być.
A więc:
krótko i zwięźle kredyt studencki trzeba spłacać
W związku z tym że jest dzisiaj pierwszy a więc od razu podsumowanko:
inwestycja : 5,5 $ + 3,3 $ + 3,3 E + 1,1 E = 13,2 $
wygrane: 30 $ + 6,5 E = 36,5 $
STAN LICZNIKA: 23,3 $
Oby river w końcu był korzystny dla mnie.
- Kosira
- -#VIP

Weekend był pracowity -- zwłaszcza ze w sobotę z pracy wróciłem około 20stej. Przegapiłem porażkę Argentyny
ze zmęczenia padłem na meczu Hiszpanii ale potem rześki zagrałem mega turniej, który skończył się jak pozostałe w tym weekendzie.
Turek na unibecie (ostatnio często tam grywam) wpisowe 3 E Rebuy, blindy 15 min. Mega turek z mega długą grą po 5 h odpadam 11 - a dopiero na FT porządna kasa. Turek troszkę pechowy bo w końcówce rozwaliło mi dwa razy KK raz poległem z 67
.
To już historia, jak dwa bubble na power poker, raz na unibecie i raz na chilli.
Przegrywam w 80 % decydujące rozdania z lepszą ręką.
Na szczęście trafiła się taka perełka jak poniżej. Przegrywam HU, ale tym razem z gorszą łapką czyli nie jest tak źle. Już myślałem że weekend skończymy na minusie a tutaj taka niespodzianka.
inwestycja : 13,2 $ + 55,8 $ = 69 $
wygrane: 36,5 $ + 36 $ + 81,8 $ = 154,3 $
STAN LICZNIKA: 85,3 $

Turek na unibecie (ostatnio często tam grywam) wpisowe 3 E Rebuy, blindy 15 min. Mega turek z mega długą grą po 5 h odpadam 11 - a dopiero na FT porządna kasa. Turek troszkę pechowy bo w końcówce rozwaliło mi dwa razy KK raz poległem z 67
To już historia, jak dwa bubble na power poker, raz na unibecie i raz na chilli.
Przegrywam w 80 % decydujące rozdania z lepszą ręką.
Na szczęście trafiła się taka perełka jak poniżej. Przegrywam HU, ale tym razem z gorszą łapką czyli nie jest tak źle. Już myślałem że weekend skończymy na minusie a tutaj taka niespodzianka.
inwestycja : 13,2 $ + 55,8 $ = 69 $
wygrane: 36,5 $ + 36 $ + 81,8 $ = 154,3 $
STAN LICZNIKA: 85,3 $

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”