Reinkarnacja - powrót do żywych - Kosira - kontraatakuje

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.
Awatar użytkownika
Spiegol
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Spiegol » 25 sie 2010, 22:50

No właśnie! Byłem ciekaw czemu nic nie piszesz o tym na forum, a widywałem co jakiś czas nick kosira przy sng full ring za 0.6$ no i w wyścigu sng wysoko zawsze. Dobrze, że się przyznałeś :P

Co do tych stawek to cuda na kiju i masakra, ale budowanie rolla wymaga poświęceń ;) też już mam trochę dość tym bardziej, że złapałem downswing za prawie pół bankrolla... i też dużo klnę ;)

Powodzenia w wytrwaniu do końca ;)

Awatar użytkownika
Kosira
-#VIP
-#VIP

Postautor: Kosira » 26 sie 2010, 08:55

Spiegol, przyznaję się, że cie troszkę obserwowałem :) Troszkę tych SnG razem juz zagraliśmy, ale powiem Ci uczciwie że Darwiny najgorzej mi idą. Najmniejsze ROI nie wiem z czego to się wzięło.

Przez większy okres czasu grałem w takim systemie:

4 x Helsinki
1 x Santiago
1 x Darwin

Jak zostawałem sam w domu lub dziewczyny spały to odpalałem 9 x Helsinki.

Ogólnie rzecz ujmując podtrzymuje ze jestem typowym MMT-owcem, i nie mam pojęcia jak GrzesVP może od dłuższego juz okresu grać tyle SnG. TO JEST NIE MOŻLIWE.

Spiegol, Powodzenia w ostatnim tygodniu naszej walki :) Na 100 % ten który mniej będzie przeklinał ----- wygra :mrgreen:

Tomi99
-#VIP
-#VIP

Postautor: Tomi99 » 26 sie 2010, 15:53

Widzę, że kosira81, obejmujesz scandic trochę.
Ja też grywam, dziś się pewnie spotkamy na power polish 0 20?
Wiele tam turniejów grywasz, NL tylko czy PLO też tykasz.
Ja na razie większośc w omahe

kosira81 pisze:Przez większy okres czasu grałem w takim systemie:

4 x Helsinki
1 x Santiago
1 x Darwin

O czym to?

Awatar użytkownika
Kosira
-#VIP
-#VIP

Postautor: Kosira » 26 sie 2010, 18:48

Tomi99, a grywa, grywam, chętnie powalczę o 20stej, Tylko też będę oglądał mecz, więc jak będę fishował to może to być efekt cieniackiej gry naszych zawodników :) A co ja tam jeszcze gram --- no na pewno nie Omahę :) ta odmiana pokera jest mi raczej obca.
Nieraz zagram jakiś turniej z wpisowym 1-5 $, ale ostatnio rzadko.

A te dawiny, helsinki .... to nazwy turniejów SnG na Chilii Poker.

Awatar użytkownika
Kosira
-#VIP
-#VIP

Postautor: Kosira » 29 sie 2010, 23:38

Jeden dzień i zrobiło się na plusie 200 $, a więc sierpień nie kończy się totalna klapą w MTT

Jest dobrze :)

Teraz zostały dwa dni na SNG - trzeba walczyć bo czołówka uciekła.

A co do turniejów:

W scandicu odbudowałem się ze 180 żetonów, jak w ogóle do tego doszło że się tak skróciłem. Mianowicie, dostaję AQ na SB i mówię sobie jak tu wyciągnąć parę żetonów, to walnołem alla żeby przeciwnik myślał, że kradnę z byle czym --- czyli zagrałem jak donk - kolega pokazał KK. Potem zagrałem 4 alliny z rzędu i zrobiło się ponad 2k :). W HU zagrałem z Tomi99, miał przewagę ale szczęście było ze mną Q10 v AK - 10 na flop, a potem AK v A8 chyba i szczęśliwie wygrywam.

A na Hey......... Początek podwójny buyin. Jako, że to rebuy to trochę luźniej początek, a karty mnie naprawdę rozpieszczały, to się powoli budowałem. Potem addon, szybko FT i decydujące rozdanie po którym zostałem mega big stackiem. Dostaję 55 na BB chyba. Ze środkowej ktoś podbił 3-4 BB, potem z D najmniejszy stack dał Alla. To chciałem odizolować tego pierwszego co wszedł więc dałem all. On sprawdził. Oto sytuacja: 55 v AK v KK i co strit A-5 mega fuks. Potem pomęczyliśmy się jak zostało 3. No i na koniec długi HU --- znów wygrany dzięki jednemu fuksiarskiemu rozdaniu.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Kosira
-#VIP
-#VIP

Postautor: Kosira » 03 wrz 2010, 20:24

Krótkie podsumowanie sierpnia:
- bardzo mało MTT
- bardzo dużo SnG

Efekty:
- z turniejów wyciągnąłem około 180 $
- z SnG, gdyby nie zwrot rake z promocji byłbym na minusie :(

Wnioski:
- trzeba się skoncentrować na tym co gumisie lubią najbardziej --- MTT
- grinderem chyba nie zostanę :(

Plany na wrzesień:
- przeczytać Hariinghtona Tom 2
- Na plus - 250 $
- Zagrać po 40 SnG w dwóch najniższych klasyfikacjach na Chilli
- Powalczyć na Hey o PSP :)
- Powalczyć w Lidze Pokerowej Paradaise
- Powalczyć w Lidze Studenckiej

Inwestycje: 40 $
Wygrane: 80 $
Obecny stan konta: :plus: :plus: :plus: 40 $$$

Awatar użytkownika
Kosira
-#VIP
-#VIP

Postautor: Kosira » 05 wrz 2010, 22:19

Dzisiaj w każdym decydującym momencie (wyjątek ostatni turek na Hey) brakowało jednej karty, żaden kolor, strit nie chciał się skompletować.

Popłynąłbym na całe 30 $, ale w Sunday na Hey udało się odrobić, i sesja z malutkim debetem.

Inwestycje: 40 $ +31,4 $ = 71,4 $
Wygrane: 80 $ + 30 $ = 110 $
Dzisiejsza sesja: :minus: 1,4 $
Obecny stan konta: :plus: 38,6 $$$

Awatar użytkownika
Kosira
-#VIP
-#VIP

Postautor: Kosira » 08 wrz 2010, 22:51

Hey zrobiło mi bardzo fajna niespodziankę za ten niedzielny turek dostałem Karty, koszulke i Ticket 54 $ czyli sobie w jakimś freezout sobie zagram :)

Co dziennie męcze Ligę pokerową i studencką na paradaise - naprawdę bardzo cieniutko to wygląda.

Na otarcie łez udało się coś wygrać. Miałem niesamowitego pecha w tym turnieju. Przegrywałem każdą lepszą rękę. Na szczęście parę rebuyów i się udało w końcu podwoić. A po przerwie już wygrywałem wszystko. Turniej zagrałem całkiem inaczej. Zamieniłem się w mega agresywnego gracza, nawet fajne doświadczenie. Będe musiał to częściej stosować.

Inwestycje: 71,4 $ + 38,6 $ = 110 $
Wygrane: 110 $ + 36,8 $ = 146,8 $
Sesja od ostatniego wpisu: :minus: 1,8 $
Obecny stan konta: :plus: 36,8 $$$

Awatar użytkownika
Kosira
-#VIP
-#VIP

Postautor: Kosira » 12 wrz 2010, 21:12

Przyszedł lekki dołek :(

Inwestycje: 110 $ +50 $ = 160 $
Wygrane: 146,8 $
Sesja od ostatniego wpisu: :minus: 50 $ :( :( :(
Obecny stan konta: :minus: 13,2 $$$

BEZ KOMENTARZA jakie ręce przegrywam

Tomi99
-#VIP
-#VIP

Postautor: Tomi99 » 12 wrz 2010, 22:58

Widziałem ze w Polish Power grales ale poleciales wczesniej ode mnie, a to sztuka jest hehe. Ja odpadlem AQ vs AQs...Zenada

Awatar użytkownika
Kosira
-#VIP
-#VIP

DWA DNI PO ŻYCIOWYM SUKCESIE

Postautor: Kosira » 16 wrz 2010, 20:55

W końcu doszedłem do siebie :)

Mam swój nowy rekord :)

490 $ $ $ na Chilli w GP4000 - tyle płacili za 2 miejsce.

Szkoda HU - bo trwało całe jedno rozdanie JK v AJ :( Nie mogę sobie wybaczyć, że tak to się skończyło.

Wczoraj byłem taki wymęczony po nocce, że zasnąłem podczas turnieju, ale i tak udało się doczłapać to ITM.

Dzisiaj parę stałych pozycji zagrałem i bez historii. :(

Oprócz tego 2 miejsca to jeszcze 5 na paradaise w GP1000 i wpadło prawie 70 Euro.

Zmiana mojej taktyki w końcu przyniosła efekt.

Powiem jeszcze jedno, że przez sierpniowe grindowanie nieźle mi się namieszało w głowie i grając turniej wydaje mi się że zostało nas już tylko 10 :)

Mam nadzieje że niedługo dojdę do siebie.

Inwestycje: 160 $ + 50 $ = 210 $
Wygrane: 146,8 $ + 490 $ + 67 + 16 + 11,2 = 751 $
Sesja od ostatniego: 534,2 $ ---- MEGA :plus:
Obecny stan konta: :plus: :plus: :plus: 541 $$$

Awatar użytkownika
Kosira
-#VIP
-#VIP

Postautor: Kosira » 26 wrz 2010, 21:14

Inwestycje: 210 $ + 160 = 370 $
Wygrane: 751 $ + 90 $ = 841 $
Sesja od ostatniego: 70 $ ---- MEGA :minus:
Obecny stan konta: :plus: 471 $$$

W 10 dni straciłem 70 $ :(

Pewnie dlatego, że ostatnio mocno zaniedbałem bloga i forum, gram wieczorami --- zmęczony, remont w domu się przeciąga, przegięcie. Za dużo na raz.

Ale za to październik.......... październik będzie dla nas :)

Awatar użytkownika
Kosira
-#VIP
-#VIP

Postautor: Kosira » 10 paź 2010, 22:44

Oj długo coś nie pisałem, powód dużo pracuję, dużo remontuję i najważniejsze za dużo gram :). Trzeba zbroić się w teorię a nie całe wieczory turek za turkiem.

Wrzesień skończyłem na plus około 600 $$$ - Jest to jak na mnie rewelacyjny wynik.

1/3 miesiąca za nami a wykresik na delikatnym minusie.

Nie jest jednak tak źle, zakładałem że muszę wywalczyć pakiet na HESOP i udało się już w drugim podejściu :)

Pojadę powalczyć, ale wcześniej małe przetarcie na Mistrzostwach Tobetu i może Everestu (wybieram się na turki do Wrocławia). Na Tobet wejścióweczka już jest, na everest-brak-polskiej-licencji! nie udało się wczoraj -- zabrakło bardzo niewiele. 14 miejsce na 10 biletów.

HESOP w końcu jakiś poważny turniej live - (wiem że to nie WSOP czy EPT), ale i tak będę miał problemy z zaśnięciem. Zwłaszcza, że z uporem dążyłem do tego wyjadu, a na ogół jest tak że jak bardzo chcę to AA zawsze i połamią i po zawodach.

Jak ktoś też jedzie na Ostravę, dajcie znać chętnie się będę jakoś organizował na wspólny wyjazd.

Awatar użytkownika
alekspolak1
-#VIP
-#VIP

Postautor: alekspolak1 » 10 paź 2010, 23:04

Graty kosira, ja niestety turniej dzis gralem w trakcie masakrycznego tiltu to nie mialem szans dojsc daleko :)

Ja rowniez na 99,9% jade do ostravy, jak nie wywalcze wejsciowki to na wlasnyu koszt. Ale mam jeszcze pare prob a wiec zobaczymy jak mi pojdzie.

Awatar użytkownika
Kosira
-#VIP
-#VIP

Postautor: Kosira » 20 paź 2010, 19:48

Październik to pasmo samych pechów (poza wygraną wejściówką do Ostravy :) )

Pokerowo nie idzie nic, w pracy masakra, można siedzieć dzień i noc roboty końca nie widać :(

A tu jeszcze wczoraj mój teściu miał wypadek , przydusił go element 1.000 kg -- złamana miednica oraz kość ogonowa. Jeden ułamek sekundy......... Jeden ułamek i mogło by go już nie być.

Ależ życie jest kruche.

To tak na marginesie.

Co do Ostravy to chyba nikt nie jedzie z okolic Poznania bo sie nie mam z kim umówić na wspólną podróż : (

Awatar użytkownika
Kosira
-#VIP
-#VIP

Postautor: Kosira » 21 paź 2010, 21:40

Po bardzo nędznych dniach, marudzeniu i senności coś tknęło, mam tylko nadzieję że nie na jeden dzień.

Dwa FT - i troszkę kasy. Szkoda HU na Unibecie. Bo było dobrze.

A Lech........... właśnie stracił 3 bramkę :( Jeden plus, że się obudzili na jakieś 15 minut :) a reszta, po prostu się nie dziwie, że moje Zagłębie zlało i m skórę.

Na Bułgarskiej Man City niech się boi.

Awatar użytkownika
Kosira
-#VIP
-#VIP

Postautor: Kosira » 22 paź 2010, 21:49

Dzisiaj wolne od pokera. Miałem się bawić w tatę. Zona znów zaczyna studia. Po wielu wielu miesiącach załatwiłem sobie wcześniejsze wyjście z pracy i co ???
Koło dworca zderzyły się dwa pociągi :( I w tym zimnie, wietrze i minimalnym deszczu czekałem 3 godziny.
Już lepiej miałbym w robocie :)
Jutro pół dnia z córkami, a potem wyjazd na chrzciny : Będzie się działo, yyyyyyyy tzn lało :)
Do pokerka wracam w niedziele. Potem cały tydzień ćwiczymy, czytamy i czekamy z niecierpliwością na pierwszy poważny turniej Live :P

Awatar użytkownika
Kosira
-#VIP
-#VIP

Postautor: Kosira » 29 paź 2010, 18:14

Miałem czytać, ćwiczyć itp itd etc. :)

Rekord jest :)

Czy czuję się gotowy na HESOP - chyba tak :) Powalczymy :)

A teraz oficjalnie - chciałbym podziękować firmie Betsson-brak-polskiej-licencji! za kaskę za prowadzenie bloga.

Z 30 $ wciągu 2 dni i trzech "złotych strzałów" :) zrobiłem troszkę ponad 1000 $$$ :trophy:

Poniżej wyniki - chętnie ciągnąłbym to dalej ale dzisiaj musze się wyspać bo w nocy jedziemy na podbój Czech.

Oj będzie się działo :) TRZYMAJCIE KCIUKI !!!!!

Awatar użytkownika
wheeny
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: wheeny » 29 paź 2010, 19:39

kosira81, opad szczęki. Zaczynaliśmy razem, a różnica w wynikach kolosalnie masakryczna. Nawet nie mogę się wykpić rodziną, bo masz przewagę także w liczbie dzieci.

Jednym słowem, nienawidzę Cie! :-) :-)

A tak serio: graty z całego serca, należy Ci się. Powodzenia dalej.

Awatar użytkownika
Kosira
-#VIP
-#VIP

Postautor: Kosira » 31 paź 2010, 23:13

wheeny, co mam Ci powiedzieć ....

Może tak, podziałaj troszkę z żonką - wyrównaj "stack" w dzieciach :), a wyniki pokerowe same przyjdą.

No i nie patrz na te 3 strzały z betssona - to po prostu był WYPADEK przy pracy :)

Awatar użytkownika
gama
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: gama » 01 lis 2010, 00:23

kosira81 pisze:No i nie patrz na te 3 strzały z betssona - to po prostu był WYPADEK przy pracy :)

A ja bym nie nazwała tak tego. Odkąd zacząłeś u nas pisać, nie mogłam się nadziwić. Trzaskałeś cierpliwy te freerolle, co chwila jakieś wygrane. I wiesz co najbardziej mi się podoba? Że cieszysz się tym co robisz, bawisz się tym, ale z sercem. Moim skromnym zdaniem te wygrane po prostu Ci się należą! To jest owoc ciężkiej pracy. I cholernie zazdroszczę Tobie tej cierpliwości, tego jak postawiłeś sobie cel i go realizujesz. Freerolle, potem jakieś małe wpisowe i tak co raz to większe. Mega szacun! Rozpisałam się, ale jak dla mnie to jesteś idealnym przykładem na to, że można zrobić COŚ zaczynając prawie od zera! :)

Awatar użytkownika
Suchoparek
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Suchoparek » 01 lis 2010, 01:09

Nic dodać,nic ująć-lepiej niż Gama bym tego nie ujął.
...a znam Cie też z innego forum

Awatar użytkownika
Kosira
-#VIP
-#VIP

Postautor: Kosira » 01 lis 2010, 01:10

gama pisze: Mega szacun! Rozpisałam się, ale jak dla mnie to jesteś idealnym przykładem na to, że można zrobić COŚ zaczynając prawie od zera! :)

gama no czuję się troszkę zawstydzony, ale takie słowa zawsze mnie motywują :)

aaa JA NAPRAWDĘ ZACZĄŁEM OD ZERA :) nie zagrałem żadnego turnieju za pieniądze nie pochodzące z Pokerka.

A teraz troszkę łez -- poleciałem właśnie z Betssona (jak zwykle 5 $ rebuy) 4 h gry. AKs v KK - jutro się odrobi :)

cyzio1981
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: cyzio1981 » 01 lis 2010, 08:37

Ja też trochę zaplusuje. Ja jestem na tym forum głównie dzięki kosirze. Znamy się od podstawówki. I wiem że ten gościu zawsze jak sie za coś weźmie i postawi sobie cel to nie ma siły żeby go od tego odwieść. Tak było zawsze.... już od małego gdy rywalizowaliśmy chociażby w gierkach na kompie.Więc tym bardziej sie cisze że tak dobrze mu idzie. zaczynaliśmy razem ale ja jestem kilka kroków z tyłu..

PS. i tak Cię dogonię gnojku....... :twisted:

Awatar użytkownika
Sebola
-#VIP
-#VIP

Postautor: Sebola » 01 lis 2010, 22:14

Hej Kosira - taki trochę off pokerowy- czytam Twojego bloga w miarę regularnie a dopiero dziś spostrzegłem "Moje Zagłębie". Kurcze jesteś kibicem też "Mojego Zagłębia" - Zagłębia z Lubina, w którym się wychowywałem i kopałem piłkę od trampkarza młodszego.
Ciekawi mnie skąd taki wybór? Ja wiem że OBRA Kościan (o ile dobrze pamiętam) takim potentatem nie jest - ale do Poznania też blisko z Wilkowa

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”