Reinkarnacja - powrót do żywych - Kosira - kontraatakuje
- Spiegol
- LEGENDA

No właśnie! Byłem ciekaw czemu nic nie piszesz o tym na forum, a widywałem co jakiś czas nick kosira przy sng full ring za 0.6$ no i w wyścigu sng wysoko zawsze. Dobrze, że się przyznałeś :P
Co do tych stawek to cuda na kiju i masakra, ale budowanie rolla wymaga poświęceń ;) też już mam trochę dość tym bardziej, że złapałem downswing za prawie pół bankrolla... i też dużo klnę ;)
Powodzenia w wytrwaniu do końca ;)
Co do tych stawek to cuda na kiju i masakra, ale budowanie rolla wymaga poświęceń ;) też już mam trochę dość tym bardziej, że złapałem downswing za prawie pół bankrolla... i też dużo klnę ;)
Powodzenia w wytrwaniu do końca ;)
- Kosira
- -#VIP

Spiegol, przyznaję się, że cie troszkę obserwowałem
Troszkę tych SnG razem juz zagraliśmy, ale powiem Ci uczciwie że Darwiny najgorzej mi idą. Najmniejsze ROI nie wiem z czego to się wzięło.
Przez większy okres czasu grałem w takim systemie:
4 x Helsinki
1 x Santiago
1 x Darwin
Jak zostawałem sam w domu lub dziewczyny spały to odpalałem 9 x Helsinki.
Ogólnie rzecz ujmując podtrzymuje ze jestem typowym MMT-owcem, i nie mam pojęcia jak GrzesVP może od dłuższego juz okresu grać tyle SnG. TO JEST NIE MOŻLIWE.
Spiegol, Powodzenia w ostatnim tygodniu naszej walki
Na 100 % ten który mniej będzie przeklinał ----- wygra 
Przez większy okres czasu grałem w takim systemie:
4 x Helsinki
1 x Santiago
1 x Darwin
Jak zostawałem sam w domu lub dziewczyny spały to odpalałem 9 x Helsinki.
Ogólnie rzecz ujmując podtrzymuje ze jestem typowym MMT-owcem, i nie mam pojęcia jak GrzesVP może od dłuższego juz okresu grać tyle SnG. TO JEST NIE MOŻLIWE.
Spiegol, Powodzenia w ostatnim tygodniu naszej walki
-
Tomi99
- -#VIP

Widzę, że kosira81, obejmujesz scandic trochę.
Ja też grywam, dziś się pewnie spotkamy na power polish 0 20?
Wiele tam turniejów grywasz, NL tylko czy PLO też tykasz.
Ja na razie większośc w omahe
O czym to?
Ja też grywam, dziś się pewnie spotkamy na power polish 0 20?
Wiele tam turniejów grywasz, NL tylko czy PLO też tykasz.
Ja na razie większośc w omahe
kosira81 pisze:Przez większy okres czasu grałem w takim systemie:
4 x Helsinki
1 x Santiago
1 x Darwin
O czym to?
- Kosira
- -#VIP

Tomi99, a grywa, grywam, chętnie powalczę o 20stej, Tylko też będę oglądał mecz, więc jak będę fishował to może to być efekt cieniackiej gry naszych zawodników
A co ja tam jeszcze gram --- no na pewno nie Omahę
ta odmiana pokera jest mi raczej obca.
Nieraz zagram jakiś turniej z wpisowym 1-5 $, ale ostatnio rzadko.
A te dawiny, helsinki .... to nazwy turniejów SnG na Chilii Poker.
Nieraz zagram jakiś turniej z wpisowym 1-5 $, ale ostatnio rzadko.
A te dawiny, helsinki .... to nazwy turniejów SnG na Chilii Poker.
- Kosira
- -#VIP

Jeden dzień i zrobiło się na plusie 200 $, a więc sierpień nie kończy się totalna klapą w MTT
Jest dobrze
Teraz zostały dwa dni na SNG - trzeba walczyć bo czołówka uciekła.
A co do turniejów:
W scandicu odbudowałem się ze 180 żetonów, jak w ogóle do tego doszło że się tak skróciłem. Mianowicie, dostaję AQ na SB i mówię sobie jak tu wyciągnąć parę żetonów, to walnołem alla żeby przeciwnik myślał, że kradnę z byle czym --- czyli zagrałem jak donk - kolega pokazał KK. Potem zagrałem 4 alliny z rzędu i zrobiło się ponad 2k
. W HU zagrałem z Tomi99, miał przewagę ale szczęście było ze mną Q10 v AK - 10 na flop, a potem AK v A8 chyba i szczęśliwie wygrywam.
A na Hey......... Początek podwójny buyin. Jako, że to rebuy to trochę luźniej początek, a karty mnie naprawdę rozpieszczały, to się powoli budowałem. Potem addon, szybko FT i decydujące rozdanie po którym zostałem mega big stackiem. Dostaję 55 na BB chyba. Ze środkowej ktoś podbił 3-4 BB, potem z D najmniejszy stack dał Alla. To chciałem odizolować tego pierwszego co wszedł więc dałem all. On sprawdził. Oto sytuacja: 55 v AK v KK i co strit A-5 mega fuks. Potem pomęczyliśmy się jak zostało 3. No i na koniec długi HU --- znów wygrany dzięki jednemu fuksiarskiemu rozdaniu.
Jest dobrze
Teraz zostały dwa dni na SNG - trzeba walczyć bo czołówka uciekła.
A co do turniejów:
W scandicu odbudowałem się ze 180 żetonów, jak w ogóle do tego doszło że się tak skróciłem. Mianowicie, dostaję AQ na SB i mówię sobie jak tu wyciągnąć parę żetonów, to walnołem alla żeby przeciwnik myślał, że kradnę z byle czym --- czyli zagrałem jak donk - kolega pokazał KK. Potem zagrałem 4 alliny z rzędu i zrobiło się ponad 2k
A na Hey......... Początek podwójny buyin. Jako, że to rebuy to trochę luźniej początek, a karty mnie naprawdę rozpieszczały, to się powoli budowałem. Potem addon, szybko FT i decydujące rozdanie po którym zostałem mega big stackiem. Dostaję 55 na BB chyba. Ze środkowej ktoś podbił 3-4 BB, potem z D najmniejszy stack dał Alla. To chciałem odizolować tego pierwszego co wszedł więc dałem all. On sprawdził. Oto sytuacja: 55 v AK v KK i co strit A-5 mega fuks. Potem pomęczyliśmy się jak zostało 3. No i na koniec długi HU --- znów wygrany dzięki jednemu fuksiarskiemu rozdaniu.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Kosira
- -#VIP

Krótkie podsumowanie sierpnia:
- bardzo mało MTT
- bardzo dużo SnG
Efekty:
- z turniejów wyciągnąłem około 180 $
- z SnG, gdyby nie zwrot rake z promocji byłbym na minusie
Wnioski:
- trzeba się skoncentrować na tym co gumisie lubią najbardziej --- MTT
- grinderem chyba nie zostanę
Plany na wrzesień:
- przeczytać Hariinghtona Tom 2
- Na plus - 250 $
- Zagrać po 40 SnG w dwóch najniższych klasyfikacjach na Chilli
- Powalczyć na Hey o PSP
- Powalczyć w Lidze Pokerowej Paradaise
- Powalczyć w Lidze Studenckiej
Inwestycje: 40 $
Wygrane: 80 $
Obecny stan konta:
40 $$$
- bardzo mało MTT
- bardzo dużo SnG
Efekty:
- z turniejów wyciągnąłem około 180 $
- z SnG, gdyby nie zwrot rake z promocji byłbym na minusie
Wnioski:
- trzeba się skoncentrować na tym co gumisie lubią najbardziej --- MTT
- grinderem chyba nie zostanę
Plany na wrzesień:
- przeczytać Hariinghtona Tom 2
- Na plus - 250 $
- Zagrać po 40 SnG w dwóch najniższych klasyfikacjach na Chilli
- Powalczyć na Hey o PSP
- Powalczyć w Lidze Pokerowej Paradaise
- Powalczyć w Lidze Studenckiej
Inwestycje: 40 $
Wygrane: 80 $
Obecny stan konta:
40 $$$Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Kosira
- -#VIP

Dzisiaj w każdym decydującym momencie (wyjątek ostatni turek na Hey) brakowało jednej karty, żaden kolor, strit nie chciał się skompletować.
Popłynąłbym na całe 30 $, ale w Sunday na Hey udało się odrobić, i sesja z malutkim debetem.
Inwestycje: 40 $ +31,4 $ = 71,4 $
Wygrane: 80 $ + 30 $ = 110 $
Dzisiejsza sesja:
1,4 $
Obecny stan konta:
38,6 $$$
Popłynąłbym na całe 30 $, ale w Sunday na Hey udało się odrobić, i sesja z malutkim debetem.
Inwestycje: 40 $ +31,4 $ = 71,4 $
Wygrane: 80 $ + 30 $ = 110 $
Dzisiejsza sesja:
1,4 $
Obecny stan konta:
38,6 $$$Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Kosira
- -#VIP

Hey zrobiło mi bardzo fajna niespodziankę za ten niedzielny turek dostałem Karty, koszulke i Ticket 54 $ czyli sobie w jakimś freezout sobie zagram
Co dziennie męcze Ligę pokerową i studencką na paradaise - naprawdę bardzo cieniutko to wygląda.
Na otarcie łez udało się coś wygrać. Miałem niesamowitego pecha w tym turnieju. Przegrywałem każdą lepszą rękę. Na szczęście parę rebuyów i się udało w końcu podwoić. A po przerwie już wygrywałem wszystko. Turniej zagrałem całkiem inaczej. Zamieniłem się w mega agresywnego gracza, nawet fajne doświadczenie. Będe musiał to częściej stosować.
Inwestycje: 71,4 $ + 38,6 $ = 110 $
Wygrane: 110 $ + 36,8 $ = 146,8 $
Sesja od ostatniego wpisu:
1,8 $
Obecny stan konta:
36,8 $$$
Co dziennie męcze Ligę pokerową i studencką na paradaise - naprawdę bardzo cieniutko to wygląda.
Na otarcie łez udało się coś wygrać. Miałem niesamowitego pecha w tym turnieju. Przegrywałem każdą lepszą rękę. Na szczęście parę rebuyów i się udało w końcu podwoić. A po przerwie już wygrywałem wszystko. Turniej zagrałem całkiem inaczej. Zamieniłem się w mega agresywnego gracza, nawet fajne doświadczenie. Będe musiał to częściej stosować.
Inwestycje: 71,4 $ + 38,6 $ = 110 $
Wygrane: 110 $ + 36,8 $ = 146,8 $
Sesja od ostatniego wpisu:
1,8 $
Obecny stan konta:
36,8 $$$Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Kosira
- -#VIP

-
Tomi99
- -#VIP

- Kosira
- -#VIP

DWA DNI PO ŻYCIOWYM SUKCESIE
W końcu doszedłem do siebie
Mam swój nowy rekord
490 $ $ $ na Chilli w GP4000 - tyle płacili za 2 miejsce.
Szkoda HU - bo trwało całe jedno rozdanie JK v AJ
Nie mogę sobie wybaczyć, że tak to się skończyło.
Wczoraj byłem taki wymęczony po nocce, że zasnąłem podczas turnieju, ale i tak udało się doczłapać to ITM.
Dzisiaj parę stałych pozycji zagrałem i bez historii.
Oprócz tego 2 miejsca to jeszcze 5 na paradaise w GP1000 i wpadło prawie 70 Euro.
Zmiana mojej taktyki w końcu przyniosła efekt.
Powiem jeszcze jedno, że przez sierpniowe grindowanie nieźle mi się namieszało w głowie i grając turniej wydaje mi się że zostało nas już tylko 10
Mam nadzieje że niedługo dojdę do siebie.
Inwestycje: 160 $ + 50 $ = 210 $
Wygrane: 146,8 $ + 490 $ + 67 + 16 + 11,2 = 751 $
Sesja od ostatniego: 534,2 $ ---- MEGA
Obecny stan konta:
541 $$$
Mam swój nowy rekord
490 $ $ $ na Chilli w GP4000 - tyle płacili za 2 miejsce.
Szkoda HU - bo trwało całe jedno rozdanie JK v AJ
Wczoraj byłem taki wymęczony po nocce, że zasnąłem podczas turnieju, ale i tak udało się doczłapać to ITM.
Dzisiaj parę stałych pozycji zagrałem i bez historii.
Oprócz tego 2 miejsca to jeszcze 5 na paradaise w GP1000 i wpadło prawie 70 Euro.
Zmiana mojej taktyki w końcu przyniosła efekt.
Powiem jeszcze jedno, że przez sierpniowe grindowanie nieźle mi się namieszało w głowie i grając turniej wydaje mi się że zostało nas już tylko 10
Mam nadzieje że niedługo dojdę do siebie.
Inwestycje: 160 $ + 50 $ = 210 $
Wygrane: 146,8 $ + 490 $ + 67 + 16 + 11,2 = 751 $
Sesja od ostatniego: 534,2 $ ---- MEGA
Obecny stan konta:
541 $$$Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Kosira
- -#VIP

Inwestycje: 210 $ + 160 = 370 $
Wygrane: 751 $ + 90 $ = 841 $
Sesja od ostatniego: 70 $ ---- MEGA
Obecny stan konta:
471 $$$
W 10 dni straciłem 70 $
Pewnie dlatego, że ostatnio mocno zaniedbałem bloga i forum, gram wieczorami --- zmęczony, remont w domu się przeciąga, przegięcie. Za dużo na raz.
Ale za to październik.......... październik będzie dla nas
Wygrane: 751 $ + 90 $ = 841 $
Sesja od ostatniego: 70 $ ---- MEGA
Obecny stan konta:
471 $$$
W 10 dni straciłem 70 $
Pewnie dlatego, że ostatnio mocno zaniedbałem bloga i forum, gram wieczorami --- zmęczony, remont w domu się przeciąga, przegięcie. Za dużo na raz.
Ale za to październik.......... październik będzie dla nas
- Kosira
- -#VIP

Oj długo coś nie pisałem, powód dużo pracuję, dużo remontuję i najważniejsze za dużo gram
. Trzeba zbroić się w teorię a nie całe wieczory turek za turkiem.
Wrzesień skończyłem na plus około 600 $$$ - Jest to jak na mnie rewelacyjny wynik.
1/3 miesiąca za nami a wykresik na delikatnym minusie.
Nie jest jednak tak źle, zakładałem że muszę wywalczyć pakiet na HESOP i udało się już w drugim podejściu
Pojadę powalczyć, ale wcześniej małe przetarcie na Mistrzostwach Tobetu i może Everestu (wybieram się na turki do Wrocławia). Na Tobet wejścióweczka już jest, na everest-brak-polskiej-licencji! nie udało się wczoraj -- zabrakło bardzo niewiele. 14 miejsce na 10 biletów.
HESOP w końcu jakiś poważny turniej live - (wiem że to nie WSOP czy EPT), ale i tak będę miał problemy z zaśnięciem. Zwłaszcza, że z uporem dążyłem do tego wyjadu, a na ogół jest tak że jak bardzo chcę to AA zawsze i połamią i po zawodach.
Jak ktoś też jedzie na Ostravę, dajcie znać chętnie się będę jakoś organizował na wspólny wyjazd.
Wrzesień skończyłem na plus około 600 $$$ - Jest to jak na mnie rewelacyjny wynik.
1/3 miesiąca za nami a wykresik na delikatnym minusie.
Nie jest jednak tak źle, zakładałem że muszę wywalczyć pakiet na HESOP i udało się już w drugim podejściu
Pojadę powalczyć, ale wcześniej małe przetarcie na Mistrzostwach Tobetu i może Everestu (wybieram się na turki do Wrocławia). Na Tobet wejścióweczka już jest, na everest-brak-polskiej-licencji! nie udało się wczoraj -- zabrakło bardzo niewiele. 14 miejsce na 10 biletów.
HESOP w końcu jakiś poważny turniej live - (wiem że to nie WSOP czy EPT), ale i tak będę miał problemy z zaśnięciem. Zwłaszcza, że z uporem dążyłem do tego wyjadu, a na ogół jest tak że jak bardzo chcę to AA zawsze i połamią i po zawodach.
Jak ktoś też jedzie na Ostravę, dajcie znać chętnie się będę jakoś organizował na wspólny wyjazd.
- alekspolak1
- -#VIP

- Kosira
- -#VIP

Październik to pasmo samych pechów (poza wygraną wejściówką do Ostravy
)
Pokerowo nie idzie nic, w pracy masakra, można siedzieć dzień i noc roboty końca nie widać
A tu jeszcze wczoraj mój teściu miał wypadek , przydusił go element 1.000 kg -- złamana miednica oraz kość ogonowa. Jeden ułamek sekundy......... Jeden ułamek i mogło by go już nie być.
Ależ życie jest kruche.
To tak na marginesie.
Co do Ostravy to chyba nikt nie jedzie z okolic Poznania bo sie nie mam z kim umówić na wspólną podróż : (
Pokerowo nie idzie nic, w pracy masakra, można siedzieć dzień i noc roboty końca nie widać
A tu jeszcze wczoraj mój teściu miał wypadek , przydusił go element 1.000 kg -- złamana miednica oraz kość ogonowa. Jeden ułamek sekundy......... Jeden ułamek i mogło by go już nie być.
Ależ życie jest kruche.
To tak na marginesie.
Co do Ostravy to chyba nikt nie jedzie z okolic Poznania bo sie nie mam z kim umówić na wspólną podróż : (
- Kosira
- -#VIP

Po bardzo nędznych dniach, marudzeniu i senności coś tknęło, mam tylko nadzieję że nie na jeden dzień.
Dwa FT - i troszkę kasy. Szkoda HU na Unibecie. Bo było dobrze.
A Lech........... właśnie stracił 3 bramkę
Jeden plus, że się obudzili na jakieś 15 minut
a reszta, po prostu się nie dziwie, że moje Zagłębie zlało i m skórę.
Na Bułgarskiej Man City niech się boi.
Dwa FT - i troszkę kasy. Szkoda HU na Unibecie. Bo było dobrze.
A Lech........... właśnie stracił 3 bramkę
Na Bułgarskiej Man City niech się boi.
- Kosira
- -#VIP

Dzisiaj wolne od pokera. Miałem się bawić w tatę. Zona znów zaczyna studia. Po wielu wielu miesiącach załatwiłem sobie wcześniejsze wyjście z pracy i co ???
Koło dworca zderzyły się dwa pociągi
I w tym zimnie, wietrze i minimalnym deszczu czekałem 3 godziny.
Już lepiej miałbym w robocie
Jutro pół dnia z córkami, a potem wyjazd na chrzciny : Będzie się działo, yyyyyyyy tzn lało
Do pokerka wracam w niedziele. Potem cały tydzień ćwiczymy, czytamy i czekamy z niecierpliwością na pierwszy poważny turniej Live
Koło dworca zderzyły się dwa pociągi
Już lepiej miałbym w robocie
Jutro pół dnia z córkami, a potem wyjazd na chrzciny : Będzie się działo, yyyyyyyy tzn lało
Do pokerka wracam w niedziele. Potem cały tydzień ćwiczymy, czytamy i czekamy z niecierpliwością na pierwszy poważny turniej Live
- Kosira
- -#VIP

Miałem czytać, ćwiczyć itp itd etc.
Rekord jest
Czy czuję się gotowy na HESOP - chyba tak
Powalczymy
A teraz oficjalnie - chciałbym podziękować firmie Betsson-brak-polskiej-licencji! za kaskę za prowadzenie bloga.
Z 30 $ wciągu 2 dni i trzech "złotych strzałów"
zrobiłem troszkę ponad 1000 $$$
Poniżej wyniki - chętnie ciągnąłbym to dalej ale dzisiaj musze się wyspać bo w nocy jedziemy na podbój Czech.
Oj będzie się działo
TRZYMAJCIE KCIUKI !!!!!
Rekord jest
Czy czuję się gotowy na HESOP - chyba tak
A teraz oficjalnie - chciałbym podziękować firmie Betsson-brak-polskiej-licencji! za kaskę za prowadzenie bloga.
Z 30 $ wciągu 2 dni i trzech "złotych strzałów"
Poniżej wyniki - chętnie ciągnąłbym to dalej ale dzisiaj musze się wyspać bo w nocy jedziemy na podbój Czech.
Oj będzie się działo
- wheeny
- -#zasłużony

- Kosira
- -#VIP

- gama
- LEGENDA

kosira81 pisze:No i nie patrz na te 3 strzały z betssona - to po prostu był WYPADEK przy pracy
A ja bym nie nazwała tak tego. Odkąd zacząłeś u nas pisać, nie mogłam się nadziwić. Trzaskałeś cierpliwy te freerolle, co chwila jakieś wygrane. I wiesz co najbardziej mi się podoba? Że cieszysz się tym co robisz, bawisz się tym, ale z sercem. Moim skromnym zdaniem te wygrane po prostu Ci się należą! To jest owoc ciężkiej pracy. I cholernie zazdroszczę Tobie tej cierpliwości, tego jak postawiłeś sobie cel i go realizujesz. Freerolle, potem jakieś małe wpisowe i tak co raz to większe. Mega szacun! Rozpisałam się, ale jak dla mnie to jesteś idealnym przykładem na to, że można zrobić COŚ zaczynając prawie od zera!
- Suchoparek
- -#aktywny

- Kosira
- -#VIP

gama pisze: Mega szacun! Rozpisałam się, ale jak dla mnie to jesteś idealnym przykładem na to, że można zrobić COŚ zaczynając prawie od zera!
gama no czuję się troszkę zawstydzony, ale takie słowa zawsze mnie motywują
aaa JA NAPRAWDĘ ZACZĄŁEM OD ZERA
A teraz troszkę łez -- poleciałem właśnie z Betssona (jak zwykle 5 $ rebuy) 4 h gry. AKs v KK - jutro się odrobi
-
cyzio1981
- -#aktywny

Ja też trochę zaplusuje. Ja jestem na tym forum głównie dzięki kosirze. Znamy się od podstawówki. I wiem że ten gościu zawsze jak sie za coś weźmie i postawi sobie cel to nie ma siły żeby go od tego odwieść. Tak było zawsze.... już od małego gdy rywalizowaliśmy chociażby w gierkach na kompie.Więc tym bardziej sie cisze że tak dobrze mu idzie. zaczynaliśmy razem ale ja jestem kilka kroków z tyłu..
PS. i tak Cię dogonię gnojku.......
PS. i tak Cię dogonię gnojku.......
- Sebola
- -#VIP

Hej Kosira - taki trochę off pokerowy- czytam Twojego bloga w miarę regularnie a dopiero dziś spostrzegłem "Moje Zagłębie". Kurcze jesteś kibicem też "Mojego Zagłębia" - Zagłębia z Lubina, w którym się wychowywałem i kopałem piłkę od trampkarza młodszego.
Ciekawi mnie skąd taki wybór? Ja wiem że OBRA Kościan (o ile dobrze pamiętam) takim potentatem nie jest - ale do Poznania też blisko z Wilkowa
Ciekawi mnie skąd taki wybór? Ja wiem że OBRA Kościan (o ile dobrze pamiętam) takim potentatem nie jest - ale do Poznania też blisko z Wilkowa
Wróć do „Mój pokerowy mini blog”