Reinkarnacja - powrót do żywych - Kosira - kontraatakuje

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.
Awatar użytkownika
Kosira
-#VIP
-#VIP

Postautor: Kosira » 07 kwie 2010, 23:34

Dzień Forumowy :)

Oprócz naszych turków nic ciekawego nie znalazłem.

Nim dojdę do tego co było dzisiaj - może kilka słów o tym co się działo ze mną od ostatniego wpisu.

Święta, święta, święta :) :) :) Czas w większości poświęcony rodzinie i TV :)

Powoli, powoli myślę że zaczynam wracać do formy - wiem co było przyczyną słabszego okresu - tak przynajmniej sobie myślę. ------ LENISTWO.

Jak siadałem do gry, to przez głowę przechodziły mi myśli że do pracy trzeba już iść za X godzin czyli będę spał tylko X czasu. Obecnie popracowałem nad nastawieniem i jest dobrze spokojnie 1, 2 godzina w nocy i mam chęć na grę.

Efekty są takie że doszedłem do paru FT, niestety brakowało wykończenia, trzeba pracować nad agresją na FT. Dlatego postanowiłem wrócić do SnG - zdobyte doświadczenie na pewno przyniesie rezultaty.

Dzisiaj w naszych turkach w kasie :) Zabrakło troszkę umiejętności aby wygrać HU na Hey, ale to się poprawi.

Najważniejsze że odrobiłem straty bankrollowe - bo spadek był około +/- 40 $

Nowy Bankroll przyjmiemy na wysokości: 540 $
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Kosira
-#VIP
-#VIP

Postautor: Kosira » 08 kwie 2010, 21:21

Dzisiaj mieszane uczucia

Turniej na Scandicu - 2 miejsce - 54 $. Jeden piękny flip AQs vs JJ vs JJ - Q na river sami zobaczcie na screenie. Turniej dość dobrze rozegrany - jedną rękę bezsensu dałem się nabrać z 1010 i nadziałem się na AA, ale raczej poprawnie zagrany.

Natomiast na Ladbrokers Polska Liga - skopałem na maxa - największy stack na FT i tylko 7 miejsce. Dwa razy nadziałem się na KK jednego kolesia - siedział 2 pozycje odemnie chyba zawsze był na BBz tymi królami. Ja raz kradłem z 77 potem 44. Cała dobra gra zmarnowana przez bezsensowne steale. :( :( Pkt jakieś zdobyłem - mam nadzieje że powalcze jeszczę o te Top 10.

Jeszcze wieczorkiem pograłem SnG na Chili i bankroll plus 30 $ :) To była seria.

BANKROLL: 540 $ + 40 $ + 30 $ = 610 $$$ :plus: :plus: :plus:
Ostatnio zmieniony 11 kwie 2010, 21:27 przez Kosira, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kosira
-#VIP
-#VIP

Postautor: Kosira » 10 kwie 2010, 20:22

Straszny dzień w historii naszego Państwa. Nie ma sensu niczego komentować wszystko zostało już powiedziane.

Wieczny odpoczynek.........

W cieniu tej tragedii korzystając z okazji wolnej soboty zagrałem coś. Wczoraj troszkę nie poszło więc nasz bankroll należy pomniejszyć o 20 $.

Dzisiaj 110 $ do przodu.

Bankroll: 700 $ +++

Awatar użytkownika
Kosira
-#VIP
-#VIP

Postautor: Kosira » 11 kwie 2010, 21:23

No i mamy mały sukcesik :)

Szkoda HU ponieważ miałem olbrzymią przewagę x 4.

Głupie zagranie po przerwie pierwsza ręka 22 daje all nadziewam się pięknie ja kurczaczek na 66 flop daje mu tripsa :(

Ale pełen szacunek dla tego gracza, bardzo dobrze agresywnie rozegrany HU - narazie to moja bolączka.

Cieszy to że odzyskałem dobre nastawienie do gry, no i to że dwa razy karty mi pomogły. Raz wygrałem coinflipa, a raz moje A8s pokonało AK.

BANKROLL: 800 $ :plus: :plus: :plus:

Awatar użytkownika
Kosira
-#VIP
-#VIP

Postautor: Kosira » 13 kwie 2010, 21:55

Znów nie udało się obronić bankrolla. Wczoraj pasmo porażek, a dzisiaj cały czas pogrążały mnie JJ (oczywiście zawsze przeciwnik miał tych chłopców :) )

Z równowagi wyprowadziła mnie sytuacja AA vs 66 - łapię na flopie A - ale koleś kompletuje kolor. Zagrania były all - z taką kartą musiałem sprawdzić :)

Nie mogłem się potem za bardzo pozbierać (w sumie nigdy nie mam z tym problemów) jednak te AA połamano mi w tym samym momencie gdy przegrałem i odpadłem w turnieju na Chilli 2500 $ gwarantowane za 5$.

Na szczęście jeszcze grałem na betsafe-brak-polskiej-licencji! - i tutaj poszło ale nie do końca - ponieważ HU przegrane.

Jak się wyszkolić w tych HU ??

Bankroll w ciągu dwóch dni ucierpiał około 30 $ dzisiaj troszkę do przodu :)

BANKROLL: 810 $ :plus: :plus: :plus:

Awatar użytkownika
tommko
-#VIP
-#VIP

Postautor: tommko » 13 kwie 2010, 22:20

kosira81 pisze:Na szczęście jeszcze grałem na betsafe-brak-polskiej-licencji! - i tutaj poszło ale nie do końca - ponieważ HU przegrane.

Jak się wyszkolić w tych HU ??

po prostu graj HU, nawet za 1$, nauczą Cie grać z szerszym zakresem rąk i podbijać zupełnie inaczej niż to robisz w turnieju.
Poszukaj roomu z niskim rake - rzędu max 10% (za ten 1$) i graj, graj....
porażki odrobisz w HU na turniejach tak jak Arnoldao ostatnio :D

Awatar użytkownika
Kosira
-#VIP
-#VIP

Postautor: Kosira » 15 kwie 2010, 22:15

tommko dzięki za radę - już są pierwsze efekty :)

Wczoraj, średnio udany dzień na turniejach forumowych poszło słabiutko - party-brak-polskiej-licencji! dość wcześnie odpadłem.

Na Hey - bubble boy :)

Na chilli 13 miejsce - co wróży punktami dla forum :)

Dzisiaj udany dzień - w końcu udało się wygrać :trophy: :trophy:

A w lidze na Ladbrokers - 2 miejsce i przed ostatnim turniejem będę się liczył w walce o finałową 10.

Wczoraj i dzisiaj na wpisowe straciłem około 26 $

A tutaj ciekawy artykuł o Lidze Studenckiej : troszkę tam ugrałem :)

LIGA STUDENCKA

BANKROLL: 810 $ - 26 $ + 62 $ + 41 $ = 887 $ :plus: :plus: :plus:

Awatar użytkownika
Gns
-#VIP
-#VIP

Postautor: Gns » 15 kwie 2010, 22:25

Graty.. ale coś źle liczysz.. bo przecież EURO stoi lepiej niż DOLAR także jesteś więcej do przodu:) Pzdr.

Awatar użytkownika
Kosira
-#VIP
-#VIP

Postautor: Kosira » 16 kwie 2010, 23:36

GNSPL pisze:Graty.. ale coś źle liczysz.. bo przecież EURO stoi lepiej niż DOLAR także jesteś więcej do przodu:) Pzdr.

Tak ale tak sobie przyjąłem bo więcej turków gram w $

Chociaż dzisiaj turniej z tej mniejszości :)

No i w kasie :)

Ciekawa historia - gdy zostało około 40 graczy - zagrałem super, mega źle (miałem jeden z mniejszych stacków) i z UTG walnąłem All z Q7s :) Oczywiście, że przegrałem dwóch kolesi mnie sprawdziło i wyszedłem na mega fisha. Paulina odpowiednio to skomentowała :)
Zostało mi nieco mniej niż 2 BB. Miałem zero grywalnych rąk - a mimo to kradłem - nikt nie sprawdzał. Potem udało mi się podwoić z niczym specjalnym Kx ale Big Stack sprawdził z Jx. Następnie wierzcie, czy nie zero kart. Po prostu w odpowiednich momentach kradłem. Stack cały czas w dolnym zakresie.

Na FT oczywiście dostaje się jako short. I znów zero. Dostaję mojego mega monstera 44 i myślę sobie dam all może będzie jakiś coinflip. Ale ktoś zreisował przede mną i zrzuciłem. Dwie ręce później znów 44 na SB lub BB. Dwa limpy potem raise o 1BB - czwarty koleś call - a ja co wypaliłem ALL z 7 BB - i wszyscy spasowali :). Wróciłem na średni stack o czekałem cierpliwe aż jeden po drugim odpadnie - była szansa na top 3 - ale i tak jest super.

BANKROLL: 887 $ + 63 $ = 950 $ :plus: :plus: :plus:

Awatar użytkownika
wheeny
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: wheeny » 17 kwie 2010, 09:35

kosira81, idziesz jak burza. Ciekawe czy gdybym miał tyle zapału do gry co Ty, to mógłbym mieć podobne wyniki... Kiedy konsolidujesz rolla w jedno miejsce? :-)

Mógłbyś już skorzystać z jakiejś konkretnej promocji i wyrabiać właśnie jakiś grubszy bonus.

Awatar użytkownika
Kosira
-#VIP
-#VIP

Postautor: Kosira » 17 kwie 2010, 11:06

wheeny pisze:kosira81, Kiedy konsolidujesz rolla w jedno miejsce? :-)

Mógłbyś już skorzystać z jakiejś konkretnej promocji i wyrabiać właśnie jakiś grubszy bonus.

Myśle, że obecnie nie jest to korzystna sprawa dla mnie - żeby wyrobić jakiś bonus musiałbym trzaskać SnG - a jakoś w tej dziedzinie jestem słaby.

Dzięki tak rozbitemu rollowi moge grać w różnych fajnych turniejach z pulami dodanymi - przynajmniej ostatnio koncentruje się na takim rodzaju gry.

Dlaczego ??

- przede wszystkim pula zawsze jest zachęcajaca :)
- mało graczy
- turniej trwa max 2-3 h :)

Awatar użytkownika
Kosira
-#VIP
-#VIP

Postautor: Kosira » 18 kwie 2010, 21:23

W sobotę poszalałem - a nie powinienem - byłem zmęczony - i po raz kolejny złamałem zasadę - "jesteś zmęczony nie graj !!!" Zawsze sobie tak mówię ale zawsze szkoda mi wieczoru :)

Więc przerąbałem szybko po bardzo krótkiej grze prawie 20 $

Dzisiaj złamałem zasadę numer 2 - "nie graj gdy nie spytasz żony czy możesz grać :) " - zacząłem grę a tu się okazało że trzeba się pozajmować Hanią, Ulą. Szybkie allin i out z turnieju za 10 $.

a wieczorkiem jak co niedziele odpaliłem Scandica i znów w kasie. Turniej w którym 3 razy miałem AA, 2 razy KK i raz AK. Powinienem mieć co najmniej HU, ale te dobre karty skończyły się w nieodpowiednim momencie. Moje A7 przegrało w decydującym rozdaniu z K3.
Potem mnie dobili - ale miałem gorszą kartę.

BANKROLL: 950 $ - 48 $ + 68 $ = 970 $ :plus: :plus: :plus:

Awatar użytkownika
Kosira
-#VIP
-#VIP

Postautor: Kosira » 20 kwie 2010, 20:31

ChilliCup Poznań

Nie jestem stałym bywalcem turniejów live - ale ten turniej był przykładem złej organizacji.
Wypadło to wszystko naprawdę mizernie - proces rejestracji i przydziałów miejsc przy stołach naprawdę w złym stylu.

Ale są pozytywy - przede wszystkim zapewnienie organizatora że następnym razem będzie lepiej - i powiem Wam szczerze że uwierzyłem temu chłopakowi.

Zachęcam wszystkich Pokerkingsów do udziału - to nie jest artykuł sponsorowany :) - chodzi mi tylko o to aby podnieść poziom tych rozgrywek - bo gra wielu graczy była na bardzo niskim poziomie - a co za tym idzie - wiele wejść było całkowicie bezsensownych. Na szczęście stół przy którym ja siedziałem był naprawdę dobry - ale potem pojawiła się "pewna agresywna Pani" która steroryzowała nasz stół - potem okazało się że to jej pierwsza gra w życiu - a miała takie cholerne szczęście - że z 400 żetonów odbudowała się do paru tysięcy - wygrywając all za allem :).

Kolejny pozytyw to poznanie gammy - chwilkę pogadaliśmy i mam nadzieję że znów niedługo się spotkamy na turnieju. Teraz pora na kolejny krok - czyli zagranie przy jednym stole :).

A jak mi się grało, na koło 70 graczy - miejsce w granicach 16-18 - poległem z AJo (mając 5 BB) na Q7s - flop dał już kolor Big Stackowi (a raczej Chip Liderce :) ) Parę zagrań mi się udało, raz niczym na Paradaise skompletowałem strita na riverze :) Wygrałem AQ vs AK. Grałem cały czas ostrożnie, w decydujących momentach dobrze reisowałem. Parę osób wyoutowałem :) Ogólnie gra na plus - szkoda tylko ostatniej ręki bo FT było już blisko.

Awatar użytkownika
Kosira
-#VIP
-#VIP

Postautor: Kosira » 25 kwie 2010, 13:26

Wróciłem :)

Przez cały tydzień byłem w Monachium na Targach Budowlanych - olbrzymia impreza, masę ludzi z wszystkich stron świata. Masę maszyn :) z różnych stron świata.

Caceńka..... oczywiście mówię o żurawiach wieżowych :) bo to moja branża.

Termin spotkań był tak napięty, że niestety nie mogłem instruować żonki co i kiedy ma grać. Na szczęście koledzy forumowi zapewnili jej dostatecznie dużo turniejów na samotne wieczory :).

I tak ja zawsze dziewczyna nie zawiodła. Poniżej screen.

A dzięki temu wynikowi możemy zakończyć nasz mały chalanger pt. "Laptopik na własność"

Znając życie po tak długim rozbracie z pokerkiem znów będę musiał szukać rytmu - mam nadzieję że szybko uda mi się go złapać.

Awatar użytkownika
Kosira
-#VIP
-#VIP

SŁOWO PISANE !!!!

Postautor: Kosira » 02 maja 2010, 08:43

Jak stwierdziła moja Paulinka (następnie tą teorię poparł mój kuzyn) SŁOWO PISANE MA WIĘKSZĄ WARTOŚĆ niż to co sobie człowiek obieca ustnie - a więc czas zrobić założenia na na maj.

Zakładam wpisy na blogu praktycznie codziennie (wyjątek jakaś delegacja służbowa - ale na razie nic się nie szykuje). Jak są wpisy - są wygrane :).

Będę pisał trzy liczby:
- zainwestowane pieniądze na wpisowe do turniejów
- wygrane w turniejach z wpisowym
- wygrane we freerollach

Założenie: wygrać 250 $

1 MAJ
- inwestycja: 1,2 + 1,2 + 2,4 + 2,4 = 7,2 $
- wygrana buy: 30 $
- brak gier

[/b]

Awatar użytkownika
Kosira
-#VIP
-#VIP

Postautor: Kosira » 02 maja 2010, 21:39

Dzisiaj słabiutko ale najważniejsze że nie na minusie.

4 turnieje:
- titan dla polaków - początek dobry, a potem dwa bardzo źle rozegrane ręce.
- scandic dla polaków za 11 $ - kompromitacja, początek dobry ale to co zrobiłem po 30 min gry - brak cierpliwości - syndrom małego stacka przy małych blindach - do głębokiej analizy :)
- paradais 1000 E za - 3,3 E - godzina gry raz KJo ale dostałem alla więc pass. i raz 66 ale dwóch na allinie i pass. z D kradłem z J9s (mając 10BB) - niestety call od 22 i się pożegnałem. Mogłem jeszcze okrążenie poczekać.
- betsafe-brak-polskiej-licencji! - turniej ligowy za 3,3 $ - 3 miejsce - znów michalj mnie pozamiatał A3s vs AKs - szkoda że potem przegrał HU 1010 vs 88 (koleś strita złapał). Kasa cieszy, ale gra pozostawia dużo do życzenia.

Ale to dopiero początek maja ..........

2 MAJ
- inwestycja: 7,2 $ + 11 $ + 3,3 E + 3,3 $ = 24,8 $
- wygrana buy: 30 $ + 21 $ = 51 $
- brak wygranych

Awatar użytkownika
Kosira
-#VIP
-#VIP

Postautor: Kosira » 04 maja 2010, 21:42

3 i 4 MAJ

Ogólnie rzecz biorąc jestem troszkę zły bo w fajnym turku na betsafe-brak-polskiej-licencji! zostałem Bubblem :(. Ale nic trzeba walczyć dalej.
W pozostałych turniejach - na Ladbrokers odpadłem tuż przed FT i też niestety otarłem się o kasę.

- inwestycja: 24,8 $ + 5,5 $ + 3,3 $ + 5,5 E = 39,1 $
- wygrana buy: 30 $ + 21 $ = 51 $
- brak wygranych

Bankroll troszkę spadł, ale grałem dosyć dobrze troszkę końcówki namieszane ale wszystko sobie poukładać muszę w głowie.

Awatar użytkownika
Kosira
-#VIP
-#VIP

Postautor: Kosira » 05 maja 2010, 21:04

5 MAJ

Cieniutko nadal, po raz trzeci moim katem jest michalj (chodzi o turnieje na betsafe-brak-polskiej-licencji!) w których regularnie walczymy - tym razem chciałem sprawdzić takiego fisha który allinował się często ze słabymi kartami - miałem AJs niestety michalj miał AA :( - ale tą porażkę jakoś zniosę. Jednak..........

Tej z Piłkarskiej środy na party-brak-polskiej-licencji! - nie !!!

Już po addonie, miałem stack 8-9 (pozostało 20 graczy) Stack 12k, lider 26 k. Blindy 300/600.
Środkowa pozycja. Lider na SB.

Mam QQ. Raise - 3600 - dostaje call (jeszcze dodam koleś z UTG+1 dał call 1BB) od Lidera.

Flop 1085 tęczowo. Ja raise 1/2 puli on All - z A4s.

TURN I RIVER 4 !!!!!!!!! Dlaczego ???

Tym miłym akcentem kończymy dzisiejszą grę :)

- inwestycja: 39,1 $ + 6 $ + 5 $ + 3,3 $ + 2,4 $ = 55,8 $
- wygrana buy: 51 $
- brak wygranych

Czyli jesteśmy na :minus: :minus: :minus:

Awatar użytkownika
Trabant
-#VIP
-#VIP

Postautor: Trabant » 06 maja 2010, 13:33

Gratulacje dla czarnego kolegi !! :D

Awatar użytkownika
tommko
-#VIP
-#VIP

Postautor: tommko » 06 maja 2010, 13:48

hehe...kolejny czarnuch na forum przybył :)

Gratki awansu do pokerkingów

Pitr3k
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Pitr3k » 06 maja 2010, 14:26

Gratuluje awansu! no i powodzenia w MTT :).

Awatar użytkownika
Kosira
-#VIP
-#VIP

Postautor: Kosira » 06 maja 2010, 14:41

O kurcze - o zaistniałej sytuacji poinformowała mnie żonka - w pracy dzisiaj masakra i jeszcze wiele godzin walki z papierkami - a tu taka wiadomość - aż chce się żyć :) i wracać do domu aby jako Nowy Czarnuszek - zagrać w forumowym turku na Paradaise i łapać punkty do statystyk - tym razem po innej stronie barykady.

Mam nadzieje że nie zawiodę i chwilowy downswing już dziś pójdzie w zapomnienie.

Dziękuję :)

Awatar użytkownika
gama
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: gama » 06 maja 2010, 16:27

Gratulacje :)

Awatar użytkownika
Mlody
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: Mlody » 06 maja 2010, 17:53