Mini blog Pugalos

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.
Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 08 cze 2012, 13:29

A no jeśli to było AA to zupełnie zmienia postać rzeczy. Blah, to strasznie paskudny 1-outowiec ;/.

Odnośnie akcji z ATs, to sprawa calla z BB wygląda tak: 6k+12k=18k w puli od blindów (już wrzucone) + Twoje przebicie za 30k czyli 48k, gość musi dorzucić 18k żeby sprawdzić i grać o pulę 48k, czyli oddsy 2,66:1, a jego 63suit ma ponad 30% vs random hand, więc ~2:1, także ma tutaj wbrew pozorom obowiązkowy call. Niestety shortstacki z M<2 nie mają wiele do gadania w MTT i właśnie na taką sytuację trafiłeś.
Jeśli to co wyżej napisałem było oczywiste, to przepraszam, że tłumaczę doświadczonemu graczowi tego typu rzeczy, ale dopiero teraz czytając Harrington'a zaczynam się z tym wszystkim tak na poważnie oswajać. I już nie robię call'a na zasadzie "bo tak ktoś gdzieś na forum napisał" tylko na podstawie stricte matematycznych obliczeń.

Awatar użytkownika
Pugalos
-#VIP
-#VIP

Postautor: Pugalos » 08 cze 2012, 22:04

Oczywiście wiedziałem że będzie call i tego chciałem , tylko niestety na boardzie przy lepszej ręce a nawet po flopie gdzie był A i 3 i na river wpadło 6 tak bywa dużo gram i spokojnie patrzyłem na spadające karty.Niby 61-39 dla mnie w matematyce ale czasami i dla nas z mniejszymi dochodzą karty.

Dzisiaj nic nie grałem bo z meczy wróciłem dopiero więc jutro dopiero jakieś MTT rozegram.

Awatar użytkownika
Pugalos
-#VIP
-#VIP

Postautor: Pugalos » 11 cze 2012, 22:18

Krótka historia moich turniejów forumowych na Hey poker.

1 turniej mam JJ na flopie QJ 4 river 8 przeciwnik ma AA :) i river A
2 turniej mam QQ dostaje po reraisach AI i przeciwnik pokazuje AK do turna niski flop na river A :) a poza tym średnio.

Wczoraj z 7 mtt w trzech na płatnych. Ogólnie jako tako vel. koko koko As Ci zajebie na riverze w oko odnośnie turków na heyu.

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 11 cze 2012, 23:06

Ja tam zawsze powtarzam, że w ongame nawet gdyby na boardzie było AAA A, to na river i tak spadłby piąty As. Tam zawsze na river spada As ;-)

Awatar użytkownika
Pugalos
-#VIP
-#VIP

Postautor: Pugalos » 21 cze 2012, 22:21

Ostatnie dni to wieczory spędzone z euro przed TV i gra w międzyczasie MTT bez zbytnich sukcesów.

Dodatkowo problem z dyskiem niechcący podkasowanie partycji na dysku zaszyfrowanym i teraz problem z zamontowaniem partycji. Także też brak spokoju do gry bo sporo danych mogę stracić. W innym wątku to opiszę może ktoś pomoże.

Dzisiaj prawie FT i 1$ zdobyty, teraz gram jeszcze jeden MTT skończę ok.1 i spać.

Awatar użytkownika
Pugalos
-#VIP
-#VIP

Postautor: Pugalos » 22 cze 2012, 00:05

2 rozdania i odpadam z MTT przed płatnymi kur....

Zostało 25 jestem 7 i mam KK sprawdzam AI i średni stack pokazuje 77 i 7 na flopie.
Spadam na 20m. i mam 88 i sprawdza mnie AJ taa jasne na turnie A i pora spać.

Awatar użytkownika
Pugalos
-#VIP
-#VIP

Postautor: Pugalos » 30 cze 2012, 15:26

Miesiąc się kończy trochę grania było i oglądania Euro. Poker na nieduży plus na waciki będzie, Euro na dużym emocjonalnym plusie każdy mecz emocje ogólnie fajny miesiąc.

A wakacyjne miesiące na pewno wieczorne turnieje , praca i chyba tyle no i weekendowe wizyty na jeziorkami :)

Awatar użytkownika
radost21
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: radost21 » 01 lip 2012, 08:17

Pugalos pisze:A wakacyjne miesiące na pewno wieczorne turnieje , praca i chyba tyle no
no coś ty - to co najlepsze dopiero przed nami
LONDYN 2012 w TV

Awatar użytkownika
Pugalos
-#VIP
-#VIP

Postautor: Pugalos » 09 lip 2012, 18:51

Ciężki pierwszy tydzień lipca za mną . Od pn do pt praca od rana do wieczora praktycznie zero grania ,a weekend pluskanie w wodzie nad jeziorkiem.
Może w tym tygodniu troszkę więcej czasu wieczorkiem będzie na granie.

Awatar użytkownika
Pugalos
-#VIP
-#VIP

Postautor: Pugalos » 11 lip 2012, 23:05

Ach ten lipiec gorący i nie bardzo mam venę do gry. Zmęczenie jest to główny powód kiepskich decyzji.

A grając turki turbo to niestety szczęścia więcej trzeba niz w normalnych.

W MTT forumowym na bwin-brak-polskiej-licencji! 6 miejsce bubelek, ale do generalki punkty są.
I to tyle na dzisiaj.

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 12 lip 2012, 12:05

Pugalos pisze:W MTT forumowym na bwin-brak-polskiej-licencji! 6 miejsce bubelek, ale do generalki punkty są.

Biorąc pod uwagę liczbę napalonych obcokrajowców "z importu" grających w tym turku i daleko idący za tym tumiwisizm, jaki ja bynajmniej do tego turnieju czułem, to wysoko zabrnąłeś ;).
Z motywacją w lipcu zawsze jest problem. Zawsze sobie obiecuję, że będę po sesji notatki robił na graczy z zaznaczonych rozdań w HM'ie, że będę się doszkalał, analizował, grał więcej itd. a potem wychodzi na to, że żadne lukratywne wygrane nie są w stanie równać się z wypadem nad chłodne jeziorko, rybkami i innymi przyjemnościami świata tego.
Howgh!

Awatar użytkownika
Pugalos
-#VIP
-#VIP

Postautor: Pugalos » 19 lip 2012, 21:17

Brakuje mi szczęścia w końcówkach MTT,mając KK 3 razy w różnych turniejach grając coin flipy z Ax wpada A 2x na river i raz na flopie co w sumie bez znaczenia i tak przegrywam.

Dzisiaj 5m. i jakieś 40$ ale mam AJ i dostaje AI od A9 i na flopie 9 i tylko 5.

Dawno żadnego MTT nie wygrałem może czas najwyższy :)

Brakuje mi codziennych jak kiedyś turków forumowych. Jest jeden żałosny w poniedziałek gdzie brak nastroju i rozmów za to w pyte obcych pasażerów pokerkings :)

Kiedyś były codzienne MTT czekało się na te wieczory. No nic pora siadać za stół i karty w dłoń.

Awatar użytkownika
Pugalos
-#VIP
-#VIP

Postautor: Pugalos » 28 lip 2012, 00:04

Finałowa faza turnieju mamy mocny średni stack jesteśmy na SB i w ręku trzymamy AA.
Przed nami siedzi chiplider i robi rais, my oczywiście rerais i on wali AI znaczy ma seta albo 2 jokery my pasujemy i zostajemy w turnieju.

A realnie sprawdzamy i walczymy z TT i oczywiście na flopieT98 reszta nieważna wtapiamy z setem.Sytuacja bez wyjścia kończymy turniej z bluzgami na twarzy echh.

Jutro jeziorko po ciężkim tygodniu w pracy, bo pokerowo niewiele się działo.

Awatar użytkownika
Pugalos
-#VIP
-#VIP

Postautor: Pugalos » 02 sie 2012, 08:27

Wczorajsze MTT dokładnie 5 zakończyłem przegrywając z flushami. 3x mając 2 pary na flopie a raz seta rywal po moich dużych betach ciągnęli do flusha i na riverach podochodziło mimo AI po turnie aby ich zniechęcić.

W kolejnych 2 MTT moje Q8o na Q8s i na flopie piękny kolor i taka sama sytuacja AKo na AQs rywala kolorek akurat na turnie.

Jakoś nie mogę się przełamać, bankroll ok.50$ i się zmniejsza pora się odbić w końcu.

Awatar użytkownika
Pugalos
-#VIP
-#VIP

Postautor: Pugalos » 05 sie 2012, 22:19

Weekendy spędzam nad jeziorkiem Białym to mnie relaksuje korzystam puki pogoda dopisuje.
Wieczorkiem już mi się grać nie chce znaczy może bym zagrał, ale nie chcę zaczynać grania z byle jakim podejściem.

Na tygodniu za to codziennie w MTT walczę.
Pora do łoża

Awatar użytkownika
Pugalos
-#VIP
-#VIP

Postautor: Pugalos » 09 sie 2012, 20:56

Coś bym ciekawego chciał napisać, ale niestety inaczej się gra jak po pracy jest się zmęczonym brak sukcesów pokerowych od kilku miesięcy,codziennie tuziny przegranych coinflipów i badbeatów.

Muszę z Drynkiem na HU się umówić w końcu ktoś będzie mógł napisać że mu dobrze szło :mrgreen:

Marzenia są cały czas i wierzę że zwycięstwa i dobra passa powróci.

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 09 sie 2012, 22:48

Pugalos pisze:Muszę z Drynkiem na HU się umówić w końcu ktoś będzie mógł napisać że mu dobrze szło :mrgreen:

podejmuję rękawicę, hehe :mrgreen:

Awatar użytkownika
Pugalos
-#VIP
-#VIP

Postautor: Pugalos » 10 sie 2012, 23:15

Ciąg dalszy biadolenia.
3 MTT trzy ręce.

Trzecia moje 99 robie rais jeden call na flopie QT3 robie AI sprawdza mnie K9 i turn J i na river A.

Rozdanie w 2 turku mam AA i sprawdzam 1 gracz rais i 2 gracz call ja z AA AI i obaj dokładają. Pokazują jeden AQ drugi K3s i flop T76 turn 5 i river 4 i kolo z K3 wygrywa.

1 turniej typek draw do koloru na river mu dochodzi i kolejny zjebany dzień.

Awatar użytkownika
Pugalos
-#VIP
-#VIP

Postautor: Pugalos » 11 sie 2012, 18:12

Pięknie rozpocząłem wieczór fish robi rais ja rerais z KK on AI z KJ i jebaniec na flopie 79T turn mnie dobija z Q i po turku a było blisko płatnych.

miałem 91% na wygraną
cdn.

oto kolejna odpadka z MTT
Obrazek

Nie chce mi się wklejać 3 turniej
sprawdzam 88 mając JJ i jebany set 8 na turnie i spadam z turnieju.

Jedyny pozytyw przejście kolejnego stepu do GSOPa Malta.

Awatar użytkownika
Pugalos
-#VIP
-#VIP

Postautor: Pugalos » 12 sie 2012, 16:09

Dzisiaj kilka turków zagram jakieś opisy podsumowujące zrobię.
Turnieje z 350-500$ GTD to będą tylko najgorsze jest moje podejście że i tak z jakimś badbeatem wypadnę z turnieju.

Na pewno jakaś wygrana podbudowała by moje morale zobaczymy.

Zbliża się mój tysięczny post chciałbym go okrasić jakimś smacznym skwareczkiem może już za kilka dni.

Awatar użytkownika
Szfiecu
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Szfiecu » 12 sie 2012, 18:42

no to teraz masz nieładną policyjną ilość heheh, a tak w ogóle to nie zamilknij na parę miesięcy w oczekiwaniu na skwareczka na tysiączka ;) heheh

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 12 sie 2012, 18:52

Szfiecu, wrócił i już sieje ferment :P Policja uczy, bawi, wychowuje!

Awatar użytkownika
Pugalos
-#VIP
-#VIP

Postautor: Pugalos » 12 sie 2012, 22:03

Powiem szczerze iły wieczór dzisiaj.
Na starsach 5m. w miłym towarzystwie nie to co turek na bwin-brak-polskiej-licencji!, a nie bardzo czatowałem w sumie w ogóle bo grałem inne turki i w jednym kwalifikacja do MTT za 200$ a drugi wygrałem bilet do MTT 1000$ GTD i ticket 33$.
Obrazek

Dobrze jest , że więcej ja miałem szczęścia niż rywale chociaż karty mnie nie rozpieszczały.

TERAZ JESTEM STRAŻĄ POŻARNĄ

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 12 sie 2012, 22:48

Pugalos pisze:TERAZ JESTEM STRAŻĄ POŻARNĄ

Haha, to przy kolejnym poście dostawa pawulonu na miejsce zdarzenia? :mrgreen:

Gratuluję wygranych ticketów. Obyś zamienił na $.

Awatar użytkownika
Pugalos
-#VIP
-#VIP

Postautor: Pugalos » 15 sie 2012, 23:42

Mam KK sprawdzam QQ i na river Q.
Mam AA starcie z JJ na turnie J
Mam 55 starcie z A9s niski stół i na river A
Ostatni turniej mam na BB ATs przed płatnymi i AInuje z SB raisa z KK i niestety mi A nie doszedł.

Kiedyś myślałem aby tysięczny post był z jakimś fajnym wpisem o wygranej hmm postaram się ,ale gdybym za długo nic nie ugrał to w końcu jakieś żale wpiszę.

P.S.
To co się dzieje na stołach te badbeaty runruny wygrywające i inne dziwy to głowa boli.
Także w tych przegranych wkurzająco rękach nie jestem osamotniony.

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”