Mini blog Pugalos

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.
Awatar użytkownika
Pugalos
-#VIP
-#VIP

Postautor: Pugalos » 13 lis 2011, 17:41

GNSPL pisze:Ja jak jestem w takiej sytuacji to się raczej zastanawiam co doprowadziło do sytuacji, że blindy są tak duże i mam tylko 3bb..

Co zrobiłem źle wcześniej. Jeśli to jest jedno rozdanie przez które niefartownie straciłem cały stack i teraz jestem gdzie jestem, to ok.. Ale jeśli dałem się wyblindować, to prawdopodobnie źle grałem wcześniej. Może powinienem ryzykować i pushować częściej.. będąc mając powiedzmy 8-10 BB

Więc Pugalos, ja bym się nad tym rozdaniem nie zastanawiał bo to jest obivous call. Przejrzałbym natomiast ostatnie 10-15 minut rozdań które doprowadziło mnie w miejsce w którym jestem.

Dzięki za potwierdzenie ,ze dobrze sprawdziłem ,a kilka rozdań wcześniej miałem ok.200000 stack tylko grałem JJ na TT i strit do T się mu ułożył na river i się skróciłem o połowę.

Awatar użytkownika
Pugalos
-#VIP
-#VIP

Postautor: Pugalos » 14 lis 2011, 00:22

Szczęście mnie opuściło w tym roku właśnie odpadłęm mając AKs sprawdziłem shorta z JJ nie doszło to niby nic,a potem ręka z którą odpadam mam A5s a gostek A4o i flop 533 niby fajnie przegrać nie powinienem ale turn 6 i river 2 i w pizdu.W płatnych byłem ale co z tego grosze do przodu.

Awatar użytkownika
Pugalos
-#VIP
-#VIP

Postautor: Pugalos » 27 gru 2011, 23:17

Znowu brak systematycznego pisania,ale w sumie grudzień nie taki zły o ile 200$ na plusie można za jakiś dobry wynik uznać.

Dzisiaj wkurwienie w 2 dwóch turniejach.W jednym na bublu skończyłem przez zasrańca który mając średni stack ok.160k sprawdził moje QQ z utg za 40k blindy 30k/15k a pokazał 64 i mu 753 wskoczyło echhh,a w drugim turku mam 5k sprawdzam AI gostka co ma 7k i jeszcze jeden wchodzi ten z największym stackiem pokazuje TT a trzeci co ma 2,5k KK ja mam JJ i flop AA5 turn K i river T i robię wypad z tura.I się wkurwiłem wcześniej w innym MTT 2x mając 99 wtapiam coin flipy z AJ i AQ muszę w jakąś gierkę pograć aby odreagować,bo nawet popracować mi się nie chce ,a prowadzę e-sklep i trohę spraw do posprawdzania mam.

Ten rok zakończę, bo chyba już nic się nie poprawi z zyskiem 60% mniejszym niż w poprzednim roku więc radochy nie ma.

Mimo 3 lat stażu pokerowego brak mi kopa do przodu w postaci wygranej satelity do turka live lub wygranej w wiekszym MTT pozwalającego na grę na wyższych stawkach i oczywiście na forumowe wyjazdy szkoleniowe.

Plany na przyszły rok mam tylko że jak będzie mi tak flop pomagał jak dzisiaj w MTT to ciężko będzie.

Awatar użytkownika
Pugalos
-#VIP
-#VIP

Postautor: Pugalos » 10 lut 2012, 00:03

No pierwszy wpis w tym roku już pająki się tu zaplęgły. Pracę z pokerem pogodzić troszkę ciężej niż myślałem,trochę oczy się kleją cały dzień przy monitorze.

Ten tydzień ładny od dłuższego czasu jeżeli chodzi o miejsca zajmowane , parę groszy wpadło do bankrola jakieś pomniejsze turki będzie mozna grać.

Poniedziałkowa wygrana na paradise-brak-polskiej-licencji! w forumowym i dzisiaj co widać na screenach drugie miejsca.Oby kryzys który miałem dość długo minął. Zaniedbałem forum przez co wypadłem z grupy niebieskich :( ale cóż pora się odbić od różnych (jaka jest l.mnoga od dno) "dnów" :D

I powrócić do niebieskich.

Obrazek

Awatar użytkownika
wiciu-ck
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: wiciu-ck » 10 lut 2012, 00:30

Pugalos pisze:dzisiaj co widać na screenach drugie miejsca.

Powiedzmy, że widać ;) trochę małe, a jak się powiększy to nawet nazwy softu nie widać :)
No ale najważniejsze, że do przodu i jak piszesz minął kryzys, a wtedy olać małe screeny ;)
powodzonka

Awatar użytkownika
Pugalos
-#VIP
-#VIP

Postautor: Pugalos » 10 lut 2012, 23:10

Wiciu przecież po kliknięciu na screeny otwiera się duży obraz w nowym oknie.Na szybko wstawiałem to tak wyszło z fotosika.

Kryzys siedzi w nas cały że tak powiem dzień powszedni atmosfera życiowa odbija się na ocenie gry.Dzisiaj 3 turki 1 w kasie ale odpadłęm moje K5s na BB i kradł mi z JTs jemu doszedł kolor, a 2 pozostałe turki 2 wtopy z setami QQ na 99 i poriver do seta gościowi full doszedł a ja miałem top strita i jutro tez jest dzień nowe turki i cierpliwości :)

Od kilku miesięcy prowadzę z kumplem sklep komputerowy także tylko wieczorkiem czas na pokerka.Jak byście chcieli coś ze sprzętu komputery rtv elektronika to piszcie dam konkurencyjne ceny.Na razie małe zyski ale z czasem może się rozwiniemy.

Awatar użytkownika
Pugalos
-#VIP
-#VIP

Postautor: Pugalos » 13 lut 2012, 20:50

Wczoraj i dzisiaj luźne turki. Forumowy na paradise-brak-polskiej-licencji! nie taki luźny bo chcę w generalce daleko zajść.Nie lubę grać kilku turków na raz dwa góra trzy ,bo pechowe rozdania z jednego turka wpływają na inne.

Awatar użytkownika
Pugalos
-#VIP
-#VIP

Postautor: Pugalos » 31 mar 2012, 17:59

Po dłuższej przerwie coś pora naskrobać.
Takie sobie postanowienie zrobiłem na kwiecień pisać codziennie posta :) nie będę zanudzał jak to nie idzie w pokerka ale coś o tym co zagrałem i co zrobiłem.
Czyli będzie 30 postów :) i może do Pokerkingów wróce.

Codziennie 2 freerolki gram na Europoker i Poker770 muszę bankrolla zbudować i wtedy wg.BM zacznę płatne grać.

Awatar użytkownika
Pugalos
-#VIP
-#VIP

Postautor: Pugalos » 01 kwie 2012, 18:52

Dzisiaj 5 turniejów od 250$ do 1000€ nagrody jeden z BI 4 freerolle w tym forumowy.

Plan aby w którymś być w płatnych i zacząć budować bankrolla.

Awatar użytkownika
Pugalos
-#VIP
-#VIP

Postautor: Pugalos » 01 kwie 2012, 22:26

Tylko w jednym byłem w płatnych miejscach niezbyt dużo,ale zawsze coś do przodu.
W forumowych turniejach zabrakło koncentracji niestety.

Awatar użytkownika
Pugalos
-#VIP
-#VIP

Postautor: Pugalos » 02 kwie 2012, 19:03

Kolejny wieczór kolejne freerolle może w końcu będą codzienne MTT z BI :)
Parę darmowych satelitek też pogram o efektach napiszę oby jak najpóźniej .

Awatar użytkownika
Pugalos
-#VIP
-#VIP

Postautor: Pugalos » 04 kwie 2012, 18:32

Wczoraj kompletny brak czasu na cokolwiek.
Wrrróóóćććć był czas wieczorem na Barca - Milan :) nic w pokerka nie zagrałem i o wpisie zapomniałem .

Dzisiaj standardowo 4-5 freerolki.Efekty jak będą to nie omieszkam poinformować.

Najlepsza wiadomość dnia real-apoel 0-4 :)

Awatar użytkownika
Szfiecu
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Szfiecu » 04 kwie 2012, 19:24

Pugalos pisze:Najlepsza wiadomość dnia real-apoel 0-4

chyba bym wpłacił trochę grosza do Ojca Tadeusza ;) , ale najlepszym skutkiem takiego wydarzenia byłby powrót Mourinho do Anglii i tam by sobie odstawiał swoje szopki.

Awatar użytkownika
Pugalos
-#VIP
-#VIP

Postautor: Pugalos » 05 kwie 2012, 16:50

Wczoraj w 3 turkach byłem w płatnych czyli dobrze.Jakie wypłaty we freerolach są każdy wie więc tylko na kilka MTT z wpisowym 1$ mam.

Ogólnie wczoraj brak szczęścia w finałowych rozdaniach 2 pechowe rivery i finito.

Dzisiaj też z 5 turków i 2 z BI prawdopodobnie.Efekty moich poczynań w relacji wieczornej lub jutrzejszej.

Awatar użytkownika
Pugalos
-#VIP
-#VIP

Postautor: Pugalos » 07 kwie 2012, 16:25

Czwartkowe gry bez efektów,wczorajsze zresztą też ale tylko 2 frerole grałem bo troszke przygotowań świątecznych.

Dzisiaj jeden turniej do którego z satelitki wszedłem i pewnie ze 2 freerole.

Oczywiście mecz Barcy z Zaragozą wyjazdowy więc będzie ciekawie.

Awatar użytkownika
Pugalos
-#VIP
-#VIP

Postautor: Pugalos » 07 kwie 2012, 22:10

Na dzisiaj koniec grania JJ na KJ flop AQT i w drugim QQ przeciwko TT i T na turnie.
Barca wygrała po raz kolejny było nerwowo,ale pewne zwycięstwo teraz tylko wtopa realu i wygrane gran derbi i kolejne Campeones :D

I coś co na wieki zostanie ze mną zawsze mi poprawia humor i dodaje energii.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=FCGRyOJB6Ms&hd=1[/youtube]

Awatar użytkownika
Pugalos
-#VIP
-#VIP

Postautor: Pugalos » 08 kwie 2012, 18:39

Dzisiaj tylko 4 freerolki o efektach później i w międzyczasie obejrzę mecz real-Valencia i oby goście wygrali :)

Awatar użytkownika
Pugalos
-#VIP
-#VIP

Postautor: Pugalos » 09 kwie 2012, 11:51

Najmilszą chwilą wieczoru był remis Valenci mogli wygrać mogli też przegrać także remis chyba sprawiedliwy

Na pokerowym stole nic szczególnego się nie zdarzyło.Dzisiaj tradycyjne freerolki z 1 lub 2 turkami z BI 1$.

Awatar użytkownika
Szfiecu
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Szfiecu » 10 kwie 2012, 09:52

Pugal - jak oglądam ten filmik to micha mi się śmieje od ucha do ucha za każdym razem ;) najbardziej znamienne jest jak Guardiola tak biegnie i biegnie, a za nim Sylvinho żeby mu przypomnieć o zmianach ;) W tym roku będzie łatwiej.

Awatar użytkownika
Pugalos
-#VIP
-#VIP

Postautor: Pugalos » 10 kwie 2012, 18:11

Wczoraj niewiele pograłem bo rodzinka na lsmingusa przyszli więc tylko paradise-brak-polskiej-licencji! forumowy zagrałem.
Dzisiaj standardzik czyli freerolki ze 3-4 i cosik drobnego za dolarka.

A Barca dzisiaj łatwy meczyk z Getafe jak zagrają to co od kilku lat grają to tylko wyliczanka będzie, ale różnie w sporcie bywa czasami sędzia pomaga :) rywalom z madrytu.

Awatar użytkownika
Pugalos
-#VIP
-#VIP

Postautor: Pugalos » 12 kwie 2012, 22:20

Wczorajszy i przedwczorajszy dzień po wpływem primera division zgodne wygrane Barcy i realu , a w pokerku bez efektów.

Dzisiaj cóż dużo pracy w pracy, zmęczenie więc nie ma co siadać do gry.
Jutro luźniejszy dzień więc może konkretniej coś zagram.

Awatar użytkownika
Pugalos
-#VIP
-#VIP

Postautor: Pugalos » 13 kwie 2012, 23:11

Jednak piątek 13tego nic ciekawego nie wniósł do bankrolla.
Robię dużo błędów i nie wyciągam z nich lekcji.Gram freerole gdzie drawy i AI są bardzo częste ,ale dopóki nie podniosę bankrolla to muszę gdzieś środki zdobyć bo nie wpłacam z konta.

Teraz wątek sportowy Jutro real gromi ,a Barca powinna wygrać wyjazd z Levante a na tygodniu Chelsea i za tydzień GD i się okaże czy będą emocje do końca rozgrywek.

Awatar użytkownika
Pugalos
-#VIP
-#VIP

Postautor: Pugalos » 15 kwie 2012, 22:50

Zgodnie z przewidywaniami wyniki ligi hiszpańskiej.
Jeżeli chodzi o pokerka to mało brakowało byłbym na płatnym miejscu w polskim freerolu na Evereście ale moje JJ skontrowało KK i poległo.

Odpadłem tez w turnieju w którym moje AKo zmierzyło się z AKs pojedynek o cziplidera i niestety wtopa z kolorem na T i R dochodzą .

Zobaczymy co przyniesie nowy tydzień hmm emocji sportowych bardzo dużo pokerowych pewnie też tylko oby z jakimiś sukcesami.

Awatar użytkownika
Pugalos
-#VIP
-#VIP

Postautor: Pugalos » 17 kwie 2012, 22:44

Bayern utarł nosa realowi co humor poprawiło i teraz tylko remisik i ... tylko żeby Barca w miarę dobry wynik osiągnęła jutro.

Dzisiaj nic nie zagrałem przed 20 z pracy powrót potem mecz i pora spać.

Awatar użytkownika
radost21
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: radost21 » 18 kwie 2012, 10:15

Pugalos pisze:Dzisiaj tylko 4 freerolki o efektach później i w międzyczasie obejrzę mecz real-Valencia i oby goście wygrali
Pugalos pisze:Dzisiaj nic nie zagrałem przed 20 z pracy powrót potem mecz i pora spać.

dość duzo razy widziałem na forum wpisy w stylu
rozjebałeś mi serce

i choc jestem facetem starej daty i nie za kazdą przenośnią nadazam
w miare jak czytam twojego bloga

czuje ze ta mega prostota tresci
swoją powtarzalnością
naprawde roz je buje mi serce

ps. jesli moge cos zaproponować to np. dodawaj info o pogodzie albo po prostu pisz:
wschód słonca o 5.37
zachód 19.35
:mrgreen: a nic nie stracisz ze swojej :mrgreen:
orginalności

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”