Mini blog Pugalos

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.
Awatar użytkownika
Pugalos
-#VIP
-#VIP

Postautor: Pugalos » 26 sie 2012, 12:29

Miałem napisać tysięczny post z jakimś mega wynikiem i doszedłem do wniosku że okraszę ten post wtorkowymi turniejami.
Zagrałem 3 MTT we wszystkich płatene miejsca a we dwóch 3 i 5 miejsce.
Trzeba zmienić nastawienie do gry , że nie $$$ są najważniejsze grając MTT ale zajęte miejsce bycie na FT.

Wiadomo po turnieju tylko wygrany nie ma niedosytu pozostali zawsze mają jakieś "ale".

Ostatnio pogrywam mtt na starsach za 1.35$ i 0,55$ o 22:30 i 22:45 ludzi 5-8tyś :mrgreen: ale niewielkie wpisowe a wygrane spore. Najlepsze miejsce ok.120 miałem.

Acha grałęm te 2 turki co byłem 3 i 5 i jednocześnie na obu stołach miałem po tyle samo żetonów :)

Obrazek

To na razie tyle w tym jubileuszowym poście

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 26 sie 2012, 14:49

E no to jednak coś tam ruszyło przy tysiączku ;-). Oby tak dalej, tylko żeby teraz te wygrane przez tysiąc jeszcze przemnażać :razz:

Awatar użytkownika
Gns
-#VIP
-#VIP

Postautor: Gns » 26 sie 2012, 23:23

Graty tysiączka Pugal. Co do screena, to ciekawa historia :)

A w ogóle to nie wiedziałem, że można uruchomić dwa roomy ongame.. czy nie można? :twisted:

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 27 sie 2012, 00:12

Gns pisze:A w ogóle to nie wiedziałem, że można uruchomić dwa roomy ongame.. czy nie można? :twisted:

Można. W iPoker na przykład się nie da, ale Ongame nie robi z tego powodu problemów.

Awatar użytkownika
Szfiecu
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Szfiecu » 28 sie 2012, 20:38

drynk pisze:ale Ongame nie robi z tego powodu problemów.

Obawiam się czy by nie zaczęli ich robić gdyby z jakiegoś powodu sprawdzili i okazałoby się, że grasz w tym samym turnieju z dwóch roomów ...

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 28 sie 2012, 20:46

Szfiecu, wtedy tak i to by było sprawiedliwe. ale jeśli grasz sobie na przykład forumowy freeroll na bwin-brak-polskiej-licencji!, a w międzyczasie grindujesz sng na innej skórce, to czemu mieliby robić problemy, skoro dwa softy na raz się da odpalić i nie naruszyłeś żadnych zasad?

Awatar użytkownika
wiciu-ck
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: wiciu-ck » 28 sie 2012, 21:09

Na Ongame możesz grać na ilu chcesz roomach jednocześnie, ale nie możesz grać w tych samych turniejach równocześnie. Sprawdzają to "programami", jak się często powtarza, a jak już są wygrane czy jesteś przy FT "we dwóch" to łapią w miarę szybko to. Mogą zamknąć/zablokować konto wraz ze środkami. Ostrzegają wcześniej e-mailem ;)
Choć u mnie była w sumie nieścisłość, to trochę racji mieli i się nie kłóciłem :) konta nie zablokowali.
Nie wiem czy blokują na całym Ongame czy tylko na danym roomie, ale nie warto sprawdzać raczej :)

-------------
Mam nadzieje, że moje żetony w Bankroll Boster wykorzystasz prawidłowo!!
Obstawiałem cię na 88-JJ, sprawdziłem trochę niepotrzebnie, no i dobrze myślałem, ale nie wszedł AQ :(
Dziwna sprawa bo chciałem się przywitać/coś napisać, ale nie miałem czata, tzn miejsca na wpisanie czegoś nie wiem czemu. Piszę więc tu ;)
Powodzonka i trzymam kciuki!! Napisz jak ci poszło później.

Awatar użytkownika
Pugalos
-#VIP
-#VIP

Postautor: Pugalos » 28 sie 2012, 23:25

Karta mi dobra przychodziła, blindy już były na tyle duże że z każdym Ax warto atakować.
Akurat JJ miałem na Twoje AQ myślałem że zrzucisz :)
Na FT miałem pecha , trochę kradłem nabudowałem się że byłem 3 i typek z AT 60tyś żetonów AI walnął ja z AK go callnąlem i T na flopie i mi zostało ze 40tyś.

Odbudowałem się i jak zostało nas 7 dostałem AA i po raisie na flopie 6TK w tym2 kiery walnąłem AI a typ call z QT w kierach i kier na river i tylko 7m i 50$.

Najgorsze wkurwienie jak się z AA na FT odpada z turka w którym można było w top3 być co najmniej.

Ja już AK AQ gram jak muszę tle razy kończyłem turki na wczesnym etapie z takimi kartami ze już dosyć.

Dzięki Wiciu za kciuki każde FT jest dobrym wynikiem ogólnie coraz częściej na FT się pojawiam chociaż $$$ nie notuję wysokich wygranych ale bankroll pomału powiększam.

Jutro kolejne turki..

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 29 sie 2012, 11:46

Eh Pugal... 2 takie kartofle dostać na FT to faktycznie można się wkurzyć. Przez Twojego bloga zaczynam powoli wracać do niebezpiecznej myśli, że w pokerze trzeba mieć szczęście :mrgreen: , a Tobie go ostatnimi czasy ewidentnie brakuje.
Ale głowa w górę, grunt że bankroll ma tendencje wzrostowe, a nie spadkowe, bo wtedy to już tylko słynna dadziowa "TORBA!".

Awatar użytkownika
Pugalos
-#VIP
-#VIP

Postautor: Pugalos » 04 wrz 2012, 20:05

Coś naskrobię w przerwie tura na Expekcie :)
Niedawno zasiadłem do tura bo sobie o nim przypomniałem po 1:40h i 1500żetonów miałem teraz jakieś 2500.
Mam troszkę pracy szkoła się zaczęła ludziska kompy i inną elektronikę zamawiają w sklepie więc trochę mam składania.

A wieczorem jak jedno oko się przymyka ciężko rozważnie myśleć w czasie pokerka.
Jakiś bankrolek jest dzisiaj troszkę zagram a jak pójdzie to się zobaczy :)

A jeszcze jedno czytam większość blogów Waszych ,ale jakoś ciężko się zebrać na wpisy

Awatar użytkownika
Pugalos
-#VIP
-#VIP

Postautor: Pugalos » 04 wrz 2012, 21:24

Odpadłem w okolicznościach jazwykle.
Mam QQ i 3tyś atakuje gościa z 1,5tyś dochodzi do AI i gostek pokazuje J4.
Flop 8J4 turn 4 i ja mam 1,5tyś a on 3tyś żetonów.
I odpadam mając AJ i sprawdzam raisa . Na flopie A6J turn K i dochodzi do AI gość pokazuje AQ i kochany river T.
Pora spać i cóż jutro tez będą turki.

Awatar użytkownika
Pugalos
-#VIP
-#VIP

Postautor: Pugalos » 07 wrz 2012, 18:01

Ostatnie dni nic nie grałęm praca i jeszcze raz praca.Dzisiaj coś stukne jakieś 3-4 MTT ale luźna gra bedzie freerolki i jakieś za 1$ BI.

Awatar użytkownika
Pugalos
-#VIP
-#VIP

Postautor: Pugalos » 08 wrz 2012, 18:52

Niestety wczoraj to stuknąłem ale się spać :)
2 free włączyłem ale szybko odpadłem bo mi się oczy zamykały.
Dzisiaj sobota powinienem coś zagrać , ale .. troszkę jestem jeszcze niewypoczęty , bo dzisiaj ok 7 wstałem w kuchni mała wymiana blatów później komputer składałem dla klienta na poniedziałek i nastał wieczór

Moze coś się pogra jednak się zobaczy.

Awatar użytkownika
Pugalos
-#VIP
-#VIP

Postautor: Pugalos » 09 wrz 2012, 22:29

Dzisiejsze turki bardzo dobrze muszę przyznać chociaż nie mogę wygrać .
W forumowym na PS 3 m. miałem 1 raz farcika ale naFT jak nas 4 osoby zostało 2x na AA się nadziałem niestety bez pomocy i tylko 3 miejsce.
Grałem jeszcze 3 turnieje i na betway-brak-polskiej-licencji! na FT 6 miejsce pozostałe turki bez historii.

Wciąż mi brakuje zwycięstwa zawsze w miarę dobrze idzie ciułam żetony , ale w finałowych rozdaniach albo pechowe układy albo nic na rękę nie przychodzi.

Dobrze że turnieje w miłej atmosferze bez obcych psujących grę.

Awatar użytkownika
Pugalos
-#VIP
-#VIP

Postautor: Pugalos » 13 wrz 2012, 22:54

Dzisiejsze turki ehh o dupe potłuc znaczy wszystko idzie dobrze zostało nas 12 osób i mam QQ robie 5bb rais na flopie 78T więc atakuje koleś z równym stackiem dokłada spada jakieś 3 więc atakuje w końcu na AI się kończy i typek ma 77 więc secika i odpadam na 12m.

Następne rozdanie w drugim trku mam AQ 4bb raisik dostaje call na flopie 3Q3 więc atak AI typ sprawdza i ma 88 i river 8. Jedno rozdanie praktycznie po drugim i set za setem.

Ważne że trochę gre uspokoiłem jakoś z głową podchodzę do turków i rozdań.

Pora do łoża. Jeszcze na wygraną przyjdzie czas.

Awatar użytkownika
Pugalos
-#VIP
-#VIP

Postautor: Pugalos » 15 wrz 2012, 23:42

W dzisiejszym turku odpadłem w następujących okolicznościach
Dostaję QQ i przede mną rais ja rerais i AI i gostekj ma AQ wiadomo A na river bodajże w każdym bądź razie wtopa.

Odpudowałem się trochę i płatne miejsca juz i mam KK robię rais dostaję AI i gostek pokazuje Ax chyba AJ teraz los oszczędził mi czekania A na flopie i koniec tura.

Coś za dużo mam wtop gdy mam wysoką parę i z setami lub Ax i A na budzie się pojawia.
OK pora spać

Awatar użytkownika
Pugalos
-#VIP
-#VIP

Postautor: Pugalos » 22 wrz 2012, 13:55

Dzisiaj sobota w końcu coś się zagra na spokojnie wieczorem bez zmęczenia.
Rano tylko rajd po sklepach, bo żonka spokoju nie dawała a resztę dnia luzik.

Wieczorem ze 2 satelitki 2 freerole i 2 z BI planuje , efekty opiszę z czasem.

Awatar użytkownika
Pugalos
-#VIP
-#VIP

Postautor: Pugalos » 22 wrz 2012, 23:06

Ogólnie zagrałem 3 turnieje , 2 bez historii a w trzecim 2 miejsce i kilkadziesiąt $$$ do bankrolla.

Może i mógłbym wygrać, ale delikatnie ,mnie poniosło najpierw drawując do strita, a następnie przegrałem strita na fulla, ale jestem zadowolony.

Awatar użytkownika
Pugalos
-#VIP
-#VIP

Postautor: Pugalos » 27 wrz 2012, 22:16

Pora na telesfora czyli jakiś pościk trzeba walnąć.
Ostatnio grałem z powodzeniem w mniej płatnych MTT i sitkach za 1$ ogólnie kilka biletów i kilka $ do przodu.

Trudno mi grać po całym dniu pracy zmęczenie powoduje złe decyzje i nonszalanckie pogrywanie.

Czasami mam wenę na granie i fajnie się gra, ale częściej wybieram MTT z których jak odpadnę nie będzie żalu co jest durnotą , bo się odbija na innych turniejach.

Robię dużo błędów w grze i mimo wszystko jak gram na zmęczeniu je popełniam.
Najlepiej lubię włączyć muzę na słuchawki odizolować się od domu i grać aż do FT.

Jutro coś dopiszę bo idę spać :smile:

Awatar użytkownika
Pugalos
-#VIP
-#VIP

Postautor: Pugalos » 30 wrz 2012, 22:45

Piątek fajny dzień pokerowo 3 MTT wszystkie zakończone na FT a jeden wygrany.

Turnieje niższego szczebla , ale cieszą wyniki.

Wczoraj i dzisiaj kompletne bezkarcie nic nie szło więc bez historii.

Awatar użytkownika
Pugalos
-#VIP
-#VIP

Postautor: Pugalos » 02 paź 2012, 22:44

Odnalazłem mój blog i napiszę że kompletnie mi nie idzie tzn. po dotarciu do płatnych w 5-ciu mtt dostaję mając średni stack QQ i sprawdzam AI od ponizej średniego stacku pokazuje klient A6 i na stole 476 K i river 6, kolejny turek mam KK i gościa z A4 sprawdzam i na flopie jedna 4 a na river druga 4 rozumiem A jakoś bym przeżył ale dwa gówna w 2 turkach.

3 kolejne turki to mając KK sprawdzam QT oczywiście flop 39J i na river K a w kolejnym mając AA wtapiam z setem 5 i taka to historia ostatnich dni w fazie turniejowej gdy z takimi kartami trzeba piąć się w górę stawki.

Awatar użytkownika
genowaty
-#VIP
-#VIP

Postautor: genowaty » 05 paź 2012, 19:21

Pugalos, jak mogłeś tym AK pobić moje KK postflop....?! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Awatar użytkownika
Pugalos
-#VIP
-#VIP

Postautor: Pugalos » 07 paź 2012, 12:43

No tak miałem AKs flop 642 i pierwszy raisnąłem AI więc mnie sprawdziłeś doszły mi asy.
Mogłeś przewidzieć że mi A dojdzie :mrgreen: Tak to bywa.

Dzisiaj wieczorem wydarzenie na ktore się czeka minimum 2 razy w roku czyli
Gran Derbi Barca -Real

Wiadomo sercem za Barcą , ale drobne problemy ze składem więc pewnego zwycięstwa może nie być ale wymęczone i zasłużone jak najbardziej :mrgreen:

Awatar użytkownika
Pugalos
-#VIP
-#VIP

Postautor: Pugalos » 07 paź 2012, 21:38

Dzisiejszy wieczór cieszy.
Barca w składzie mocno osłabionym remisuje chociaż mogła się pokusić o wygraną.

A ja wygrałem w końcu coś od dłuższego czasu czyli forumowy turek na PS.
Obrazek

Pierwsze 2h oglądałem Barcę pykając na spokojnie co lepsze ręce w turku. Przed bublem starałem się wejść do płatnych miejsc, a na FT spokojna gra inni odpadali a mi w odpowiednich momentach karta się ułożyła a i co niektórzy blefowali dokładając żetony i się na 1 m wybiłem.

W HU Soyą AQ na 66 i na flopie trafiam seta dochodzi do AI i wygrałem :trophy:

Awatar użytkownika
Pugalos
-#VIP
-#VIP

Postautor: Pugalos » 07 paź 2012, 21:43

Obrazek

2x mi się wkleiło niech juz zostanie , bo postu nie mogę usunąć.

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”