Mini blog Pugalos

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.
Awatar użytkownika
Pugalos
-#VIP
-#VIP

Mini blog Pugalos

Postautor: Pugalos » 18 cze 2008, 13:23

Witam

Od dzisiaj postanowiłem opisywać moje turnieje i ogólnie przygodę z pokerem.
Grałem ze 2 lata temu na i4pokerze i pod koniec maja postanowiłem sobie pograć znowu i jako że miałem całe 3€ to sobie zagrałem we freerolka,bo szkoda takiej kasy tracić :)

Tak zagrałem ,że byłem drugi całe 3€ wskoczyło,a na następny dzień już zwycięstwo :) 5€.
Cała dycha na koncie to pierwszy mój turniej na serio i co ??? pierwsza trójka w dealu 200€ na koncie,a wieczorkiem kolejny turniej i miejsce top15 i 65€.

Potem zacząłem grać na expekcie i wygrane parodolarowe i jedna za 6 miejsce 80$.
Także pogrywam sobie na razie na plusie jestem zobaczymy co dalej.
Ostatnio zmieniony 16 lip 2009, 11:31 przez Pugalos, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
Pugalos
-#VIP
-#VIP

Postautor: Pugalos » 19 cze 2008, 10:42

Wczoraj małe rozgrzewki we freerolach i główny turniej forumowy w którym zająłem 4m. 25$ wpadło,a dzisiaj rano wygrany turniej freezout za 1m. 11€ a i pokra treflowego AKQJT zaliczyłem.

Coś jeszcze zagram dzisiaj.

Na betssonie 60 miejsce w e freerolku i 0,50$.
Jeszcze jeden turek wieczorkiem na i4poker w planie.

Wieczorny turek m.11 i 5€ wpadło.

Awatar użytkownika
Pugalos
-#VIP
-#VIP

Postautor: Pugalos » 23 cze 2008, 13:34

Weekend minął spokojnie w sumie z 5 turnieji i na Betsonie 40m i w dwóch turkach na i4poker 30m. i 13m. kilka skromnych € wskoczyło.

Awatar użytkownika
Pugalos
-#VIP
-#VIP

Postautor: Pugalos » 24 cze 2008, 18:21

Dzisiaj mam słabszy dzień,zostałem w trzech turniejach wyprowadzony z "równowagi" oczywiście bez przesady,ale w 1 turnieju zostało 50 graczy pojedynek moje TT na 55 gościa i on dostał 5 do trójki we flopie no trudno.

Następny turniej około setki graczy zostało i potrójne all in ja 84 drugi AA i tzreci coś mniej znaczącego.We flopie 8 4 7 w turnie Q i river 7 i gostek z AA wygrał pulę.

I trzeci turniej ja QQ małe raise doszło do pojedynku all in i gostek AK no i doszedł flop QT9 turn 7 i river cholerny J i stritem dostałem w d... :)

Jeszcze do wieczora powalczę z kartami.

Awatar użytkownika
Pugalos
-#VIP
-#VIP

Postautor: Pugalos » 15 lip 2008, 12:30

Kilka dni bez dużego grania tylko kilka turniejów,ogólnie na zero.
Wakacje dzieciakom trzeba jakoś ten czas poświęcić :)

milko
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: milko » 15 lip 2008, 14:27

Dokładnie też nie mogę sie skoncentrować na grze bo zaraz ktoś mnie woła ;)
Ale dziś o 21:00 dam wszystkim wycisk na i4poker

Pugalos wracaj do formy i powodzenia przy turkach ! Pozdro

Awatar użytkownika
Pugalos
-#VIP
-#VIP

Postautor: Pugalos » 24 lip 2008, 22:22

Ostatnio gram głównie na i4poker i dziennie wydaję ok.15€ na wpisowe na turki i z 5-6 turków w jednym dochodzę do FT i wychodzę na całodzienne zero lub lekki plus lub minus.
I jeszcze popołudniami gram za dużo turków na raz szczególnie freeroli i przy takiej grze kilku na raz w żadnym nie potrafię utrzymać koncentracji i wchodzę z kartą z którą nie powinienem i zazwyczaj odpadam.

Także teraz gram jeden max. dwa turki na raz.

Ogólnie cały czas na lekkim plusie.

Awatar użytkownika
Pugalos
-#VIP
-#VIP

Postautor: Pugalos » 30 lip 2008, 10:48

Ostatnie dwa dni to kilka sukcesów znaczy FT chyba 5-ciu turniejach dwie wypłaty :) co cieszy ,le nie wygrałem niestety żadnego turka wszystko od 3 do 6 miejsca.

Słabo mi idzie w polskich turkach ,ale cóż zobaczymy co sierpień przyniesie.

Awatar użytkownika
Pugalos
-#VIP
-#VIP

Postautor: Pugalos » 05 sie 2008, 12:08

Początek sierpnia słabiutki,chyba mm jakieś przeciążenie w turkach nie bardzo idzie,troszkę odpocznę i na luziku we freerolach pogram i przeczekam słabsze dni.

Awatar użytkownika
Pugalos
-#VIP
-#VIP

Postautor: Pugalos » 06 sie 2008, 10:53

Wczoraj można powiedzieć w miarę dobry dzień 4 turki : na expekcie polski freeroll niestety odpadłem dość wcześnie również na i4poker w naszym freerolku też dość wcześnie,ale na PokerStars-nielegalny-w-PL! w iXi zająłem 5 m. czyli wygrana czapka i karty .Do wygrania iPhona chyba było za daleko chociaż przegrałem 99 na QQ i dlatego 5m.

I jeszcze kwalifikacja na Evereście do turku o 2500$.

Dzisiaj 9m. w turku na i4poker czyli coś się rozkręciło po niepowodzeniach na początku miesiąca.

Awatar użytkownika
M@jkel
-#VIP
-#VIP

Postautor: M@jkel » 06 sie 2008, 11:01

Gratuluje udanego wystepu w iXi. Bylem z Toba na jednym stole dosc dlugo i musze przyznac ze mi zaimponowales swoja odwazna gra, myslalem ze to Ty zgarniesz glowna nagrode no ale chyba troche szczescia zabraklo. Pozdrawiam i dalszych sukcesow zycze ;]

Awatar użytkownika
Pugalos
-#VIP
-#VIP

Postautor: Pugalos » 06 sie 2008, 12:57

Dzięki

A co do turka iXi kilka razy chyba 3 czy 4 niskimi parami wygrywałem i przyszły te 99 i niestety przegrałem,ale nie mam żalu do siebie za wejście z nimi do gry.

A dodam,że w ostatnim rozdaniu skończyło się 999 na QQQ.

Awatar użytkownika
radost21
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: radost21 » 07 sie 2008, 12:26

Pugalos pisze:na expekcie polski freeroll niestety odpadłem dość wcześnie również na i4poker w naszym freerolku też dość wcześnie,ale na PokerStars-nielegalny-w-PL! w iXi zająłem 5 m
hm posucha cos na forum w blogowym dziale < cos strasznie mało nowych wpisów> :mrgreen: tak wiec pozwole sobie na debiut u kolegi
czapeczka >> naprawde niezła >> tez nosze za taki sam tur :mrgreen:
pierwsze byłem straszanie zły ze nie wygrałem jakichs ixcos tam >> ale potem stwierdziłem ze i tak nie wiedziałbym co z tym fantem zrobić
a czapeczka na plaze mi sie przyda...

trzymam kciuki za kolege >> bo sam wiem jak trudno pogodzic obowiazki ojca z codziennym pokerowym wyzwaniem :mrgreen:

Awatar użytkownika
Pugalos
-#VIP
-#VIP

Postautor: Pugalos » 09 sie 2008, 12:31

Ostatnie 2 dni to zwycięstwo w turku forumowym na evereście i kilka płatnych miejsc na i4poker i evereście.

Ogólnie jak na razie cały czas na plus i gdybym się trzymał swojego stylu gry byłoby lepiej,ale jak jest więcej czipsów to czasami się wchodzi z mniej silną kartą,ale ładnie wyglądającą :)

Awatar użytkownika
quo87
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: quo87 » 09 sie 2008, 14:57

Pugalos pisze: gdybym się trzymał swojego stylu gry byłoby lepiej,ale jak jest więcej czipsów to czasami się wchodzi z mniej silną kartą,ale ładnie wyglądającą :)

Skad to znam :P
Gratuluje ostatnich wygranych, jak sie nosi czapeczka ? Pewnie dobrze bo wygrana w pokera :P Mi np dobrze sie wydaje pieniadze wygrane (rzeczy jeszcze nie wygralem).
Zycze dalszych sukcesow.

Awatar użytkownika
Pugalos
-#VIP
-#VIP

Postautor: Pugalos » 11 sie 2008, 10:36

Dzisiaj rano top5 w słabo płatnym turku,ale miałem kilka wtopek wczoraj i dzisiaj tzn.układy przez które odpadalem m.in. kolor ja Q high przegrałem z A high,a takze porażki KK ze stritami.

W dzisiejszym drugim turku miałem AA przeciwko 7 5 poszło allin no i wtopka ze stritem w riverze doszło,a zakończyłem turek moje AK przeciwko A5 w riverze 5 doszła i uznałem ,że nie powalczę w tym turnieju z takim szczęściem.

Awatar użytkownika
Pugalos
-#VIP
-#VIP

Postautor: Pugalos » 13 sie 2008, 17:47

Dzisiaj zacząłem czytać książkę Harringtona będzie dodatkowa ocena na blogu wpływu książki na efekty turniejowe,bo z tego co się dzieje w moich grach to stoję w miejscu,a może idę do przodu ,ale bardzo małymi kroczkami.

Awatar użytkownika
Pugalos
-#VIP
-#VIP

Postautor: Pugalos » 17 sie 2008, 14:38

Książka wniosła sporo do sposobu myślenia i gry.Cały tydzień był słaby,brak szczęścia w grze odpadałem z turków z silniejszymi kartami przegrywając.

Nie mam negatywnych myśli co do tych porażek gdyż wchodząc do gry z wysoką parą i przed flopem mając silniejszą rękę nigdy nie wiadomo jak się skończy po wyłożeniu stołu.Także większość zagrań miałem dobrych tylko brak szczęścia.

Dzisiaj we freerolku na PokerStars-nielegalny-w-PL! z 12000 graczy byłem 20 i wszedłem do turka o 2000$ zobaczymy jak potoczy się ten turek.

Awatar użytkownika
Pugalos
-#VIP
-#VIP

Postautor: Pugalos » 26 sie 2008, 12:48

Okazało się że na PS zakwalifikowałem się do turka w omaha :)
Pierwszy raz grałem ten styl nawet nieźle mi szło nie znając zasad,ale wiedziałem,że jak małe mam to dobrze :) i na 10000 ludzi byłem ok.1000m.

Ogólnie ostatni tydzień luźny tzn.bardziej wypoczywam z rodzinką jako że wakacje się kończą,a w pokerku bez sukcesów.

I na temat książki dodam ,że bardzo dużo wnosi do sposobu grania,ale trzeba wdrożyć w swój system gry wiele cennych uwag zawartych w niej.

Awatar użytkownika
Pugalos
-#VIP
-#VIP

Postautor: Pugalos » 27 sie 2008, 17:17

Wczoraj sukces i 3 m. w turnieju forumowym na i4poker ,a i dwie kwalifikacje do turka niedzielnego na Betssonie o 333$ i everest-brak-polskiej-licencji! o 2500$ też w niedzielę.

Awatar użytkownika
Pugalos
-#VIP
-#VIP

Postautor: Pugalos » 01 wrz 2008, 00:43

Właśnie skończyłem turek na Evereście od 21 do 1:42 trwał ,ale 4m. i 175$ wpadło.

Odpadłem mając AA przeciw JJ i A9 na flopie wpadł J i po ptokach :)

Awatar użytkownika
Pugalos
-#VIP
-#VIP

Postautor: Pugalos » 11 wrz 2008, 23:12

Zaniedbałem troszkę bloga to teraz uzupełnię.
W poprzednim tygodniu mało grałem i bez wiekszych sukcesów,ale w tym już lepiej.

Kilka turków na płatnych miejscach i w forumowych turkach miejsca na podium (Stryyke i4 poker i dzisiejszy paradise-brak-polskiej-licencji!) także jest dobrze.

Awatar użytkownika
Pugalos
-#VIP
-#VIP

Postautor: Pugalos » 01 paź 2008, 22:39

UUUU dawno nie pisałem nic,ale w sumie bez jakiś wiekszych wygranych.
W zeszłym tygodniu było 6m. w turku forumowym unibet-brak-polskiej-licencji! niestety nie płatne,ale równocześnie na MyBecie grałem i tam też 6m. ale jakieś 7$ wpadło.

Dzisiaj się dorwałem do 6-7 turków które od godź. 19 były i niestety tak się nie da.
Na PS byłem chipleaderem od początku w satelicie EWP czy jakoś tam o 19 się zaczął i z prawie 500 osób zostało ze 40 ok.21, ale w międzyczasie na paradise-brak-polskiej-licencji! na PS turek dla polaków o 200$ i 2 turki Lucky dolar Stryyke i wszystko na raz TAK SIĘ NIE DA !!!

Na PS co byłem liderem w dwóch rozdaniach odpadłem najpierw moje AA wdupiło swoma parkami,a potem strit z kolorem i po turku.

Z pozostałych też jakoś odpadałem po dziwnych riverach.

Skupiłem sie na Stryykach dzięki rebuyom byłem w grze,a rebki robiłem bo grałem z byle czym i za dużo na raz.

Turek turbo 75$ dodane skończyłem na 16m,a turek +250$ dzięki dwóm rozdaniom najpierw AA a potem JJ z ok 2,5kk czipsow wskoczylem na prawie 9kk i 2 miejsce przed przerwą.

Potem było długie granie.
Dość długo trzymał się sitout jak 14 osób zostało i nawet do FT wskoczył.

Na FT dość długo się mieszało ja dość szybko wskoczyłęm ana czipleadera i do drugiej przerwy siedziałem na przodzie.

Po drugiej przerwie zostało nas 6 osób i tak się z 1h toczyło.

W sumie skończyłem na 2 miejscu 101$ wskoczyło,a jak zostało nas dwóch to ja miałem 13k przeciwko 100k takze 2 miejsce uznałem za sukces chociaż po kilu rozdaniach doprowadziłem do 75k do jakies 55k dla mnie :)

W końcu moje K2s przegrało z AT ale był fajny turek i jestem zadowolony z 2 miejsca.

Awatar użytkownika
Mundi_Gutierrez
-#VIP
-#VIP

Postautor: Mundi_Gutierrez » 01 paź 2008, 23:02

Gratuluję za 2 miejsce... zawsze to niezła kaska,ja końcówkę fatalnie rozegrałem i do tego jeszcze brakło odrobinę szczęścia :sad:

Swoją drogą los dzisiaj pozwolił nam grać razem przy jednym stole w kilku turniejach.
Jeszcze raz graty za good game :yes:

Awatar użytkownika
Pugalos
-#VIP
-#VIP

Postautor: Pugalos » 14 paź 2008, 09:37

Ostatnie dni nie wniosły jakiś sukcesów do mojej kariery :) kilka FT, ale bez zdobyczy cashowych.

Zrobiłem podumowanie finansowe od początku grania czyli od końca maja i jestem ok.1300zł na plusie także jest spoko.

Zacząłem troszkę grać w SnG ,ale na małych stawkach i jakieś tam drobiazgi wpadają.

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”