GrzechuTG - 2 w 1

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.

Czy w Gdańsku pójdzie mi lepiej niż Poznaniu

Czas głosowania minął 03 mar 2009, 20:40

Tak
10
67%
Nie
5
33%

Liczba głosów: 15

Awatar użytkownika
BLAZO
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: BLAZO » 28 maja 2009, 13:58

GrzechuTG, To zależy ile masz kasy bo wiesz na dłuższą metę to poker potrzebuje duzo kasy i nie zeni się z biedakami, więc buduj bankroll to moze za ciebie wyjdzie :P

GrzechuTG
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: GrzechuTG » 28 maja 2009, 15:34

Myślę że mój aktualny bankroll będzie potrafił zapewnić życie na wysokim poziomie pokerowi hehehehe

Awatar użytkownika
skuter
-#VIP
-#VIP

Postautor: skuter » 28 maja 2009, 17:14

Coś mi się wydaję, że Ty z pokerem już dawno jesteście zaślubieni a teraz tylko kokietujesz by Cie nie zdradzał :)). Poważny sprawdzian będziesz miał w Sopocie bo konkurentów sporo i całkiem kumatych. Powodzenia

GrzechuTG
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: GrzechuTG » 28 maja 2009, 17:30

:mrgreen:

Jeśli chodzi o Sopot to muszę dobrze wypaść aby objąć prowadzenie w klasyfikacji generalnej więc na pewno tanio skóry nie sprzedam :)

Awatar użytkownika
BLAZO
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: BLAZO » 28 maja 2009, 22:04

GrzechuTG, Liczymy na ciebie i osobiście życzę sukcesu.Powodzenia

GrzechuTG
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: GrzechuTG » 03 cze 2009, 16:00

A więc czas na krótkie podsumowanie PKPT Sopot. Opisywać turnieju nie będę bo mało co pamiętam ;D

Z gry jestem zadowolony z miejsca też bardziej mnie teraz boli to że zachowałem się mało profesjonalnie i gdy zostało nas 7 byłem tak znużony grą że chciałem jak najszybciej skończyć jeszcze do tego przed FT byłem nad salą turniejową gdzie była fajna impreza i bardziej mi się chciało na górę iść niż siedzieć i grać więc jak tylko dostałem parkę 33 :D od razu poleciałem allin z wczesnej pozycji dostałem call od mala z A9 i papa po asie na flopie. Ale nie to było najgorsze :twisted: pożegnałem się z graczami i szybkim krokiem udaje się do góry a tu glory mnie woła i pyta gdzie idę ja mówię że na górę i mówi żebym został do końca bo on nie umie się posługiwać tym programem no to zostałem... A więc bez sensu odpadłem bo i tak musiałem siedzieć na dole no to udałem się na cashówkę gdzie było również ciekawie :) pozdro (decksik, apolinary, koniecnzy i irish;d ) Cel osiągnąłem chciałem objąć prowadzenie w generalce i ppo moich szybkich wyliczeniach tak się stanie ale chyba wspólnie z kubusiem będziemy prowadzić :)

GrzechuTG
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: GrzechuTG » 03 cze 2009, 23:13

:)

O to takim uśmieszkiem rozpocznę wpis :)

Dzisiejszy wieczór to ofc udział w turnieju high stakes :) Jeszcze przed całym cyklem obrałem sobie strategię bo przecież poker to gra strategiczna :) Ze zrobię sobie inny nick nie będę grał we frellolach aby nie rzucać się w oczy i udało się dzisiejszy turniej zacząłem bardzo spokojnie bez szaleństw i przede wszystkim nowym stylem którym grałem już w Sopocie. Szło dobrze powoli pnąłem się do góry ja skupiałem się na grze a wszyscy w koło na tym . Gdy wszedłem na stolik finałowy wszyscy się zastanawiali kim jestem i mieli zagadkę pierwszy wpadł na to sebola potem glory rozszyfrował wskazówkę Gr adobicie ;) Gre określam jako poprawną i ogromnie cieszę się z wygranej bo już dawno żadnego turnieju nie wygrałem a przełamać się w takim momencie to już w ogóle :) Na stoliku prowadziłem przez większość czasu gdy sebola postanowił zrobić mi prezent i wypłacił się z TT na flopie z Q za cały swój stack mimo że dałem mu wyraźnie znać że mam coś mocnego jednak wszedł ja miałem KK i poleciał. Hu zagrałem z zielonym który chyba jednak nie gra zbytnio dużo Hu bo twierdzi ze gram jak donk ;) No ofc jeśli ja mam pozycję to przebijam go o 4bb z 98 a on mnie raisuje o 2bb to wiadomo że mu dołożę a na flopie 9 x x mając 98 będę się z nim bił ja robię rais on re-rais wale allina bo wcześniej oceniłem go na wysokiego asa więc wyraźnie nic nie ma jednak on ma JJ na turn spada szczęśliwa 8 i zabieram mu praktycznie cały stack tak miałem tu ogromnego farta ale nie miałbym tego farta gdyby nie zielonego błąd i pozwolenie mi obejrzenia flopa... Potem jeszcze z 30min gry aby go dobić i się udaje i zostaje zwycięzcą :)

:trophy:

Na dole dwa rozdania ;)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Glory
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: Glory » 03 cze 2009, 23:55

Gratulacje Grzechu !

A ja wnoszę o zakaz witania się i rozmów z Grzechem skoro on tak lubi się ukrywać i nawet się nie przestawił :).

Zobaczycie, na kolejne PKPT do Łodzi przyjedzie przebrany za kobietę albo za murzyna :).

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 04 cze 2009, 09:29

glory glory man united pisze:
Zobaczycie, na kolejne PKPT do Łodzi przyjedzie przebrany za kobietę albo za murzyna :).

Żeby robić za murzyna to trzeba mieć warunki...

Awatar użytkownika
wheeny
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: wheeny » 04 cze 2009, 09:57

SithJarr pisze:Żeby robić za murzyna to trzeba mieć warunki...

Ciemne oczy, białe zęby, grube, kręcone włosy...?

:twisted:

Awatar użytkownika
radost21
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: radost21 » 04 cze 2009, 10:09

wheeny pisze:Ciemne oczy, białe zęby, grube, kręcone włosy

i dupsko do bicia
nie >> to mi nie przypomina grzecha
tym bardziej gdy widzę że to on wam złojił tyłki

dobra robota - grzechu :mrgreen:
a odnośnie przebierania >> ja w tej kwesji nie muszę sie starać byc orginalnym

i tak nikt nie wie jak wyglądam :oops:
tak wiec do zobaczenia >> kiedys >> gdzieś
ps. bez sutanny jestem niedorozpoznania :mrgreen:

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 04 cze 2009, 10:15

I musi biegać 5km w 10minut :smile: .No ale jak w Sopocie Grzechu odpalił krótkie spodenki i naprężył łydy... to drżyjcie narody!

Edit:
radost21 pisze:ps. bez sutanny jestem niedorozpoznania :mrgreen:

Powiedział... szczęśliwy posiadacz dwójki rozbrykanych micro-radostów :grin: Chyba już nigdy nie zaufam klerowi :razz:

Awatar użytkownika
visnia
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: visnia » 04 cze 2009, 10:28

Przede wszystkim gratulacje Grzesiu, Sopot był ładny w Twoim wykonaniu teraz widzę jeszcze lepiej - twoja ultra taktyka ninja skutkuje. Sprawdź ją na jakimś USOPie ;)

OFFTOP czas zacząć:

drynk pisze:Edit:
radost21 napisał/a:

ps. bez sutanny jestem niedorozpoznania :mrgreen:

Powiedział... szczęśliwy posiadacz dwójki rozbrykanych micro-radostów :grin: Chyba już nigdy nie zaufam klerowi :razz:

kler zawsze z diabłem spał.

drynk pisze:SithJarr napisał/a:
Żeby robić za murzyna to trzeba mieć warunki...

Ciemne oczy, białe zęby, grube, kręcone włosy...?

pot musi bardzo mocno cuchnąć i chwali się zadowalać zwierzęta.

żarcik:

Płonie blok, pod blokiem stoją strażacy z "pontonem" na który wyrzucają ludzi z tegoż bloku. Jeden, drugi trzeci... w pewnym momencie leci murzyn. Słychać głos z dołu:
- Nie czas na zabawy, spalonych nam nie wyrzucajcie!

P.S. Polska to wcale nie jest rasistowski kraj :)) i pamiętajcie, strzeżcie się łydy Grzesia.
Ostatnio zmieniony 04 cze 2009, 10:55 przez visnia, łącznie zmieniany 1 raz.

Oskarek

Postautor: Oskarek » 04 cze 2009, 10:44

to i ja dowcip :P

- Czym się różni Grzechu od opony??
- tym, że jak na oponę założysz łańcuch to nie zacznie rapować

xD

Córka dzwoni do matki z porodówki:
- Mamo, pamiętasz tego faceta, który przyszedł na ostatni bal w remizie przebrany za Murzyna?
- Tak, a dlaczego pytasz?
- Bo sobie wyobraź, teraz się okazuje, że to BYL naprawdę Murzyn !!!

xD ale ten 2 glupi :P

GrzechuTG
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: GrzechuTG » 04 cze 2009, 11:33

hehehe nie no oskarek ten pierwszy jest świetny :)

A teraz dziękuję za gratulacje :) Jestem tak zadowolony że w końcu coś wygrałem że hoho, kasa to drugoplanowa sprawa a wygrana jeszcze w turnieju z sama forumową elitą cieszy ogromnie :) Czas teraz wygrać w końcu ten usop i będzie w ogóle świetnie hehe ;)

Muszę częściej coś wygrywać bo wtedy i mój blog zaczyna żyć ;d A o tych murzynach to proszę już zaprzestać :mrgreen:

Awatar użytkownika
wheeny
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: wheeny » 04 cze 2009, 11:52

Oskarek pisze:to i ja dowcip

Hola hola, jest osobny wątek na to, ale skoro jesteśmy w temacie:

- Jak nazywaliby się Flintstonowie, gdyby byli murzynami?
- Czarnuchy.

- Co wyjdzie z połączenia czarnego i ośmiornicy?
- Nie wiem, ale na pewno zajebiście zbiera bawełnę!

Awatar użytkownika
skuter
-#VIP
-#VIP

Postautor: skuter » 04 cze 2009, 12:20

Gratulacje grzechu i od razu propozycja dla adminów - w Łodzi bounty za Gradobicie :razz:

Awatar użytkownika
apolinary83
-#VIP
-#VIP

Postautor: apolinary83 » 04 cze 2009, 12:30

I znowu ty moim katem i to na bublu. Kolejny minus do kolekcji.

GrzechuTG
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: GrzechuTG » 04 cze 2009, 13:03

apolinary83 no cóż ja poradzę że akurat Ty wchodzisz pod moje gradobicie :) Ale za to z nikim nie gra mi się tak fajnie cashówek jak z Tobą bo przynajmniej urozmaicamy grę pobocznymi zakładami a nie tak jak reszta chickenów się muruje hihih :) Mówię tutaj o drugiej cashówce :)

tskuter bounty było w Sopocie zgarnął je Mal :) a wynosiło 50$ myślałem że utrudni mi to grę niestety przeciwnicy nie mieli chęci na dolce za mnie ;P

Awatar użytkownika
alekspolak1
-#VIP
-#VIP

Postautor: alekspolak1 » 04 cze 2009, 13:21

kurde no gdybym wiedzial ze to ty jestes na tym moim stole !!! grrrrr :P :P wiesz co ja wczoraj przezywalem nie mialem zadnej pocket pair wyzszej od 5 i raz tylko jedyny raz mialem Asa na reku z ta 4 kiedy odpadlem a tak to na poltorej godziny zupelne dno..... a wiec jak ja mialem grac

graty grzechu w koncu ci sie nalezalo :)

Awatar użytkownika
wheeny
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: wheeny » 04 cze 2009, 14:06

alekspolak1 pisze:a wiec jak ja mialem grac

No jak jak? Allinować się pre-flop z fiuted connectorami! :-)

Postrach na stole siać!

Awatar użytkownika
alekspolak1
-#VIP
-#VIP

Postautor: alekspolak1 » 04 cze 2009, 14:19

ja nawet suited connectorow zbytnio nie mialem moze z 3 razy :) ja chyba ta historie cala zapisze gdzies i zrobie screeny :)

GrzechuTG
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: GrzechuTG » 05 cze 2009, 08:30

No to panowie urządzili sobie miłą pogawędkę :)

A ja wracam do opisywania mojego pokerowego raushu który nadal trwa :D Wczoraj udałem się na turniej ligowy. Wystąpiło 20 graczy początek mojej gry to spokojna obserwacja stolika i kontynuacja gry moim nowym stylem :) który jak widać póki co przynosi mi naprawdę niezłe wyniki a do tego przeciwnicy bardzo dobrze płacą za układy bo przecież ja nie mogę mieć nić dobrego :mrgreen: Na stolik finałowy wchodzę z największym stackiem około 30k+- Pierwsze rozdanie na FT i dostaję AA :) przeciwnik robi rais ja re-rais x3 gracz po lewej zrzuca a agresor robi call flop spada i "wymarzony" i "zabójczy" dla mnie A x x i wszystko w pikach no ale na check przeciwnika nie mogę nie zareagować i robię rais na co on ogłasza allin muszę dołożyć około 4k więc izzi call pokazuje QJ ... Q jest pikowa ale na moje szczęście na turnie już dubluje się parka i wygrywam mam wtedy ogromną przewagę na stoliku :) wtedy zacząłem kraść ale nastał moment że miałem totalne bez karcie i musiałem przystopować bo przeciwnicy walili się nawzajem :) Hu rozpoczęliśmy 2-1 dla przeciwnika było już późno ja byłem strasznie zmęczony do tego rano mam egzamin więc postanowiłem grać agresywnie i grać inaczej niż na początku dołożyłem do raisu przeciwnika z Q5 na flopie 5 7 x i raisie przeciwnika zobiłem re-rais na co dostałem kolejny stwierdziłem że blefuje nie opłacało mi się pasować i sprawdziłem pokazał 55 i przegrałem :)

Awatar użytkownika
Mlody
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: Mlody » 29 cze 2009, 10:23

Gratuluje zajebistego wystepu na USOP :) Ale Aleksa mogles oszczedzic ;)

GrzechuTG
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: GrzechuTG » 29 cze 2009, 18:38

hehe dzięki :) No ja dałem szansę aleksowi :P zagrałem allina przed nim a on sprawdził :P Farta miałem i wygrałem .

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”