GrzechuTG - 2 w 1
- Spiegol
- LEGENDA

-
GrzechuTG
- -#Site Admin

-
GrzechuTG
- -#Site Admin

No to zacznę od tego że glory mnie nie lubi
A wszystko przez to że zagrałem po mistrzowsku hihi
PRE-FLOP
AsKrulZondzi folds, gregsan70 folds, 0zirsz folds, glory_pkings raises to 210, wheeny folds, Tosiakx folds, szkarlatny_ folds, GrzechuTGG calls 210.
FLOP [board cards: TC,2S,7S ]
GrzechuTGG checks, glory_pkings bets 350, GrzechuTGG calls 350.
TURN [board cards: TC,2S,7S,6H ]
GrzechuTGG checks, glory_pkings bets 525, GrzechuTGG calls 525.
RIVER [board cards: TC,2S,7S,6H,2C ]
GrzechuTGG checks, glory_pkings bets 1,435, GrzechuTGG calls 1,435.
SHOWDOWN
glory_pkings shows [ KH,QC ]
GrzechuTGG shows [ 6C,8C ]
GrzechuTGG wins 5,155.
A więc to było tak proszę grzecznie gloriego na czacie kilka rozdań wcześniej aby mi nie kradł a on jak na złość mnie przebija jak jestem na dużej mam 68 postanawiam dołożyć i liczyć na fartownego flopa niestety takiego nie dostaję a glory bije no to co zbieramy do gutshota. Ale na turn wyjeżdża 6 on znowu bije a ja call teraz się przyznam Ci glory że ja tak naprawdę na riverze chciałem to wyrzucić ale jak callowalem to byłem raczej pogodzony z odpadnięciem a czemu nie zagrałem allina po prostu tego nie skontrolowałem byłem pewny ze to jest właśnie mój allin. Tak o to pozostałem szczęśliwie w turnieju dzięki czynnikowi X którego nauczył mnie Pablo
Po tym już grało mi się dobrze traciłem potem odzyskiwałem i tak w kółko gdy zostało nas trzech znowu miałem mega farta mam AQ nie pamiętam już dokładnie akcji przed flopem ale na flop wyjechały trzy trefle J7 x flop przeczekany z apolinarym turn również czeka na co ja bije za 900 i dostaje przebicie 2100 obstawiam go na blef i gram allina za 5500 i dsotaje call Apolinary ma A7 czyli parę ale as jest reflowy ale dla mnie fartownie na river spada Q. Potem to już spokojna gra raczej gdy zostajemy we dwóch ja mam 10k w stacku a apolinary ponad 20k po kilku zagraniach i próbie blefu skracam się do 7k i następuje przerwa chyba ona mi pomogła bo po przerwie zacząłem grać trochę lepiej i to ja więcej blefowałem a może i nie więcej ale odważniej.
A o to dwa rozdania dzięki którym wygrałem:
ANTES/BLINDS
szkarlatny_ posts ante (50), GrzechuTGG posts ante (50), GrzechuTGG posts blind (200), szkarlatny_ posts blind (400).
PRE-FLOP
GrzechuTGG calls 400, szkarlatny_ checks.
FLOP [board cards: 2C,5H,8D ]
szkarlatny_ bets 1,000, GrzechuTGG raises to 2,500, szkarlatny_ calls 2,500.
TURN [board cards: 2C,5H,8D,AD ]
szkarlatny_ checks, GrzechuTGG bets 3,500, szkarlatny_ calls 3,500.
RIVER [board cards: 2C,5H,8D,AD,9C ]
szkarlatny_ checks, GrzechuTGG bets 5,130 and is all-in, szkarlatny_ calls 5,130.
SHOWDOWN
GrzechuTGG shows [ 8H,9D ]
szkarlatny_ mucks cards [ 8S,4S ]
GrzechuTGG wins 23,160.
To mnie trochę dziwi ale może apolinary napisze czemu tak zagrał i na co mnie obstawił.
A to już końcowe rozdanie:
Seat 4: szkarlatny_ (9,990 in chips)
Seat 5: GrzechuTGG (23,010 in chips)
ANTES/BLINDS
szkarlatny_ posts ante (50), GrzechuTGG posts ante (50), GrzechuTGG posts blind (200), szkarlatny_ posts blind (400).
PRE-FLOP
FLOP [board cards: AD,2S,QS ]
szkarlatny_ bets 400, GrzechuTGG raises to 800, szkarlatny_ calls 800.
TURN [board cards: AD,2S,QS,TS ]
szkarlatny_ checks, GrzechuTGG checks.
RIVER [board cards: AD,2S,QS,TS,4D ]
szkarlatny_ bets 2,600, GrzechuTGG raises to 17,500, szkarlatny_ calls 8,740 and is all-in.
SHOWDOWN
GrzechuTGG shows [ AS,6S ]
szkarlatny_ mucks cards [ 3S,JS ]
GrzechuTGG wins 19,980.
Z wygranej ofc jestem zadowolony ale wygrana jest całkowicie fartowna więc przepraszam wszystkich których oszukałem
PRE-FLOP
AsKrulZondzi folds, gregsan70 folds, 0zirsz folds, glory_pkings raises to 210, wheeny folds, Tosiakx folds, szkarlatny_ folds, GrzechuTGG calls 210.
FLOP [board cards: TC,2S,7S ]
GrzechuTGG checks, glory_pkings bets 350, GrzechuTGG calls 350.
TURN [board cards: TC,2S,7S,6H ]
GrzechuTGG checks, glory_pkings bets 525, GrzechuTGG calls 525.
RIVER [board cards: TC,2S,7S,6H,2C ]
GrzechuTGG checks, glory_pkings bets 1,435, GrzechuTGG calls 1,435.
SHOWDOWN
glory_pkings shows [ KH,QC ]
GrzechuTGG shows [ 6C,8C ]
GrzechuTGG wins 5,155.
A więc to było tak proszę grzecznie gloriego na czacie kilka rozdań wcześniej aby mi nie kradł a on jak na złość mnie przebija jak jestem na dużej mam 68 postanawiam dołożyć i liczyć na fartownego flopa niestety takiego nie dostaję a glory bije no to co zbieramy do gutshota. Ale na turn wyjeżdża 6 on znowu bije a ja call teraz się przyznam Ci glory że ja tak naprawdę na riverze chciałem to wyrzucić ale jak callowalem to byłem raczej pogodzony z odpadnięciem a czemu nie zagrałem allina po prostu tego nie skontrolowałem byłem pewny ze to jest właśnie mój allin. Tak o to pozostałem szczęśliwie w turnieju dzięki czynnikowi X którego nauczył mnie Pablo
Po tym już grało mi się dobrze traciłem potem odzyskiwałem i tak w kółko gdy zostało nas trzech znowu miałem mega farta mam AQ nie pamiętam już dokładnie akcji przed flopem ale na flop wyjechały trzy trefle J7 x flop przeczekany z apolinarym turn również czeka na co ja bije za 900 i dostaje przebicie 2100 obstawiam go na blef i gram allina za 5500 i dsotaje call Apolinary ma A7 czyli parę ale as jest reflowy ale dla mnie fartownie na river spada Q. Potem to już spokojna gra raczej gdy zostajemy we dwóch ja mam 10k w stacku a apolinary ponad 20k po kilku zagraniach i próbie blefu skracam się do 7k i następuje przerwa chyba ona mi pomogła bo po przerwie zacząłem grać trochę lepiej i to ja więcej blefowałem a może i nie więcej ale odważniej.
A o to dwa rozdania dzięki którym wygrałem:
ANTES/BLINDS
PRE-FLOP
FLOP [board cards: 2C,5H,8D ]
szkarlatny_ bets 1,000, GrzechuTGG raises to 2,500, szkarlatny_ calls 2,500.
TURN [board cards: 2C,5H,8D,AD ]
szkarlatny_ checks, GrzechuTGG bets 3,500, szkarlatny_ calls 3,500.
RIVER [board cards: 2C,5H,8D,AD,9C ]
szkarlatny_ checks, GrzechuTGG bets 5,130 and is all-in, szkarlatny_ calls 5,130.
SHOWDOWN
GrzechuTGG shows [ 8H,9D ]
szkarlatny_ mucks cards [ 8S,4S ]
GrzechuTGG wins 23,160.
To mnie trochę dziwi ale może apolinary napisze czemu tak zagrał i na co mnie obstawił.
A to już końcowe rozdanie:
Seat 4: szkarlatny_ (9,990 in chips)
Seat 5: GrzechuTGG (23,010 in chips)
ANTES/BLINDS
PRE-FLOP
FLOP [board cards: AD,2S,QS ]
szkarlatny_ bets 400, GrzechuTGG raises to 800, szkarlatny_ calls 800.
TURN [board cards: AD,2S,QS,TS ]
szkarlatny_ checks, GrzechuTGG checks.
RIVER [board cards: AD,2S,QS,TS,4D ]
szkarlatny_ bets 2,600, GrzechuTGG raises to 17,500, szkarlatny_ calls 8,740 and is all-in.
SHOWDOWN
GrzechuTGG shows [ AS,6S ]
szkarlatny_ mucks cards [ 3S,JS ]
GrzechuTGG wins 19,980.
Z wygranej ofc jestem zadowolony ale wygrana jest całkowicie fartowna więc przepraszam wszystkich których oszukałem

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- barthek
- -#VIP

- mazak
- -#zasłużony

- apolinary83
- -#VIP

- Glory
- -#Site Admin

Gratulacje fishu
. Ja tam nie mam pretensji o zakres rak z ktorym przeciw mnie grales, ale o zagranie tego zle i pokretna analize. Bo jesli obstawiasz mnie na kradziez to nie mozesz byc spokojny ze nie trafilem niskiego boardu. A skoro wyczules mnie dobrze ze mam slabo, nalezalo mnie przebic all-in - zwinalbym sie jak scyzoryk. A Ty bys sie nie narazal ze kolejna karta rzeczywiscie da mi jakis uklad. Dla mnie gra po prostu slaba i niepotrzebna, a tlumaczenie "zrobilem Ci na zlosc" i "bylem pogodzony z odpadnieciem" powaznie traktujacym gre graczom nie przystoi.
PS. Do mega farta dodajmy jeszcze AK vs AQ ktore powiniennes przegrac i spasc na ostatni stack w fazie bubble.
Ty lepiej koncz kariere, bo teraz Ci sie to wszystko na pecha bedzie musialo zamienic
.
PS. Do mega farta dodajmy jeszcze AK vs AQ ktore powiniennes przegrac i spasc na ostatni stack w fazie bubble.
Ty lepiej koncz kariere, bo teraz Ci sie to wszystko na pecha bedzie musialo zamienic
-
GrzechuTG
- -#Site Admin

Farta to Ty wyczerpałeś mój fart dopiero przyjdzie
Ostatnio zrobiłem sobie mały urlopik czyli trzydniowy wypad do Wrocławia na Mistrzostwa Europy. Wypad mega udany a wrażenia niezapomniane
A gardło do dziś mam słabe hehe;)
Wczoraj po powrocie czułem lekki głód gry więc postanowiłem pograć trochę w pokera tym razem wypadło na heypoker-brak-polskiej-licencji! odpaliłem trzy stoliki dwa PL 0.50/0.50 i jeden MTT 3500$ SH 33$. Sesja cashowa bardzo udana +2 buiny a turniej średnio z gry jestem zadowolony zająłem 24 miejsce zagrało 207 osób płatnych 30 ale zły jestem na to że nie dostawałem w ogóle kart którymi mógł bym coś więcej ugrać totalny badziew przez cały turniej... Dzisiaj też trochę pogram wieczorkiem może jakieś mtt i do tego stoliki cashowe.
A na dole ustrzelona dzisiejsza kareta
Ostatnio zrobiłem sobie mały urlopik czyli trzydniowy wypad do Wrocławia na Mistrzostwa Europy. Wypad mega udany a wrażenia niezapomniane
Wczoraj po powrocie czułem lekki głód gry więc postanowiłem pograć trochę w pokera tym razem wypadło na heypoker-brak-polskiej-licencji! odpaliłem trzy stoliki dwa PL 0.50/0.50 i jeden MTT 3500$ SH 33$. Sesja cashowa bardzo udana +2 buiny a turniej średnio z gry jestem zadowolony zająłem 24 miejsce zagrało 207 osób płatnych 30 ale zły jestem na to że nie dostawałem w ogóle kart którymi mógł bym coś więcej ugrać totalny badziew przez cały turniej... Dzisiaj też trochę pogram wieczorkiem może jakieś mtt i do tego stoliki cashowe.
A na dole ustrzelona dzisiejsza kareta
-
GrzechuTG
- -#Site Admin

Nie no szlag człowiek trafi... Dzisiaj jak co tydzień turniej na heyu... pula added świetna 250$ 33$ wpisowe i tylko 8 graczy a 3 miejsca płatne... Tyle pecha co miałem przez dwa dni to chyba tylko podczas pobytu w Warszawie widziałem u siebie... Ja nie wiem czy ja muszę najpierw się nadenerwować na przegrywać żeby coś dużego wygrać... Miałem farta na początku turnieju gdy moje AJ pokonało AK aleksa ale ja nie chce tego farta ja chce tylko żeby moje układy wygrywały i wtedy nie będę zmuszony pushować z AJ....
Ale zacznijmy od początku tą piękną historyjkę ...
Na początku spadam do 1k w żetonach gdy najpierw przegrywam mając A z gorszym kickerem od gregsana potem kilka nie trafionych flopów i mam 1k. Jak już wyżej wspomniałem podwoiłem się szczęśliwie z aleksem i wróciłem do żywych.
Tutaj jedno rozdanie które mnie intryguje może mazak mi odpowie. Jak tutaj doszło do showdawnu?
PRE-FLOP
gregsan70 folds, szkarlatny_ folds, 68maczek68 folds, AsKrulZondzi folds, wheeny folds, GrzechuTGG raises to 60, mastermazak calls 60.
FLOP [board cards: 6S,QC,9D ]
GrzechuTGG bets 60, mastermazak calls 60.
TURN [board cards: 6S,QC,9D,2D ]
GrzechuTGG bets 75, mastermazak calls 75.
RIVER [board cards: 6S,QC,9D,2D,8C ]
GrzechuTGG bets 90, mastermazak calls 90.
SHOWDOWN
GrzechuTGG shows [ JC,QH ]
mastermazak mucks cards [ TC,AS ]
GrzechuTGG wins 570.
Potem fatalnie rozegrane asy i na riverze jestem zmuszony do ich sfoldowania z tego co maczek napisał to na riverze uzbierał strita.
W pewnym momencie miałem bardzo ciężką decyzję na dużej dostaje QK i mini rais od maczka z dilera od razu szukam jego kart w głowie AK AQ ? niska para hmm zobaczymy flopa, flop niby przyjaciel JQT ale może ma to AK zobaczymy maczek robi reais chwile myślę i robię re-rais na co maczek tylko calluje więc albo ma tego strita albo nie ma kompletnie nic. Na turn nie istotna karta więc już wiem że będę grał do końca ale czekam maczek allin trochę się zastanawiałem ale w końcu dołożyłem oceniając go na totalny blef nie wiem czy było to poprawne zagranie co myślicie?
PRE-FLOP
szkarlatny_ folds, 68maczek68 raises to 300, AsKrulZondzi folds, GrzechuTGG calls 300.
FLOP [board cards: TS,QH,JD ]
GrzechuTGG checks, 68maczek68 bets 525, GrzechuTGG raises to 1,650, 68maczek68 calls 1,650.
TURN [board cards: TS,QH,JD,7D ]
GrzechuTGG checks, 68maczek68 bets 3,075, GrzechuTGG calls 1,335 and is all-in.
RIVER [board cards: TS,QH,JD,7D,3H ]
SHOWDOWN
68maczek68 shows [ AH,9H ]
GrzechuTGG shows [ QD,KH ]
GrzechuTGG wins 6,725.
Ale chwile później maczek popisuje się jeszcze piękniejszym zagraniem...
ANTES/BLINDS
GrzechuTGG posts ante (20), szkarlatny_ posts ante (20), 68maczek68 posts ante (20), AsKrulZondzi posts ante (20), GrzechuTGG posts blind (75), szkarlatny_ posts blind (150).
PRE-FLOP
68maczek68 raises to 300, AsKrulZondzi folds, GrzechuTGG raises to 825, szkarlatny_ folds, 68maczek68 calls 825.
FLOP [board cards: JC,4D,QD ]
GrzechuTGG bets 750, 68maczek68 calls 750.
TURN [board cards: JC,4D,QD,KC ]
GrzechuTGG bets 1,125, 68maczek68 calls 1,010 and is all-in.
RIVER [board cards: JC,4D,QD,KC,9H ]
SHOWDOWN
GrzechuTGG shows [ QC,AS ]
68maczek68 shows [ KS,7D ]
68maczek68 wins 5,400
Ogólnie prezentował mega poziom... Maczek nie obraź się ale przestań pić
w czasie gry bo gdyby nie fart we wcześniejszych rękach to powinieneś odpaść jako pierwszy
Następne rozdanie mimo wszystko mega pechowe mając parę 4 pushowałem myślałem że as tym razem kradnie gdyż przebijał chyba czwarty raz w ciągu kilku rozdań ale stwierdziłem też że słabego asa mi zrzuci miał AQ ale nie wygrał trafiając Q albo A tylko...
ANTES/BLINDS
GrzechuTGG posts ante (40), szkarlatny_ posts ante (40), AsKrulZondzi posts ante (40), GrzechuTGG posts blind (150), szkarlatny_ posts blind (300).
PRE-FLOP
AsKrulZondzi raises to 900, GrzechuTGG raises to 4,950, szkarlatny_ folds, AsKrulZondzi calls 4,210 and is all-in.
FLOP [board cards: JS,2C,8S ]
TURN [board cards: JS,2C,8S,JH ]
RIVER [board cards: JS,2C,8S,JH,8C ]
SHOWDOWN
GrzechuTGG shows [ 4D,4C ]
AsKrulZondzi shows [ AC,QS ]
AsKrulZondzi wins 8,840.
A turniej zakończyłem w taki o to sposób
PRE-FLOP
GrzechuTGG raises to 900, szkarlatny_ calls 900, AsKrulZondzi folds.
FLOP [board cards: 6S,AD,AS ]
szkarlatny_ checks, GrzechuTGG bets 1,050, szkarlatny_ calls 1,050.
TURN [board cards: 6S,AD,AS,JH ]
szkarlatny_ checks, GrzechuTGG bets 1,825 and is all-in, szkarlatny_ calls 1,825.
RIVER [board cards: 6S,AD,AS,JH,9D ]
SHOWDOWN
GrzechuTGG shows [ KS,AC ]
szkarlatny_ shows [ AH,6C ]
szkarlatny_ wins 7,970.
Podsumowując jestem kompletnie nie zadowolony moja gra była fatalna a nawet wręcz tragiczna grałem coś dziwnego na początku skracając się do 1000 potem tylko przez farta wróciłem do żywych biorąc to pod uwagę miejsce może cieszyć ale jednak apetyt rośnie w miarę jedzenia więc liczyłem na wygraną a gdybym wygrał to rozdanie gdzie miałem 44 myślę że znowu z apolinarym stoczylibyśmy ciekawą walkę o zwycięstwo.
Ale zacznijmy od początku tą piękną historyjkę ...
Na początku spadam do 1k w żetonach gdy najpierw przegrywam mając A z gorszym kickerem od gregsana potem kilka nie trafionych flopów i mam 1k. Jak już wyżej wspomniałem podwoiłem się szczęśliwie z aleksem i wróciłem do żywych.
Tutaj jedno rozdanie które mnie intryguje może mazak mi odpowie. Jak tutaj doszło do showdawnu?
PRE-FLOP
gregsan70 folds, szkarlatny_ folds, 68maczek68 folds, AsKrulZondzi folds, wheeny folds, GrzechuTGG raises to 60, mastermazak calls 60.
FLOP [board cards: 6S,QC,9D ]
GrzechuTGG bets 60, mastermazak calls 60.
TURN [board cards: 6S,QC,9D,2D ]
GrzechuTGG bets 75, mastermazak calls 75.
RIVER [board cards: 6S,QC,9D,2D,8C ]
GrzechuTGG bets 90, mastermazak calls 90.
SHOWDOWN
GrzechuTGG shows [ JC,QH ]
mastermazak mucks cards [ TC,AS ]
GrzechuTGG wins 570.
Potem fatalnie rozegrane asy i na riverze jestem zmuszony do ich sfoldowania z tego co maczek napisał to na riverze uzbierał strita.
W pewnym momencie miałem bardzo ciężką decyzję na dużej dostaje QK i mini rais od maczka z dilera od razu szukam jego kart w głowie AK AQ ? niska para hmm zobaczymy flopa, flop niby przyjaciel JQT ale może ma to AK zobaczymy maczek robi reais chwile myślę i robię re-rais na co maczek tylko calluje więc albo ma tego strita albo nie ma kompletnie nic. Na turn nie istotna karta więc już wiem że będę grał do końca ale czekam maczek allin trochę się zastanawiałem ale w końcu dołożyłem oceniając go na totalny blef nie wiem czy było to poprawne zagranie co myślicie?
PRE-FLOP
szkarlatny_ folds, 68maczek68 raises to 300, AsKrulZondzi folds, GrzechuTGG calls 300.
FLOP [board cards: TS,QH,JD ]
GrzechuTGG checks, 68maczek68 bets 525, GrzechuTGG raises to 1,650, 68maczek68 calls 1,650.
TURN [board cards: TS,QH,JD,7D ]
GrzechuTGG checks, 68maczek68 bets 3,075, GrzechuTGG calls 1,335 and is all-in.
RIVER [board cards: TS,QH,JD,7D,3H ]
SHOWDOWN
68maczek68 shows [ AH,9H ]
GrzechuTGG shows [ QD,KH ]
GrzechuTGG wins 6,725.
Ale chwile później maczek popisuje się jeszcze piękniejszym zagraniem...
ANTES/BLINDS
GrzechuTGG posts ante (20), szkarlatny_ posts ante (20), 68maczek68 posts ante (20), AsKrulZondzi posts ante (20), GrzechuTGG posts blind (75), szkarlatny_ posts blind (150).
PRE-FLOP
68maczek68 raises to 300, AsKrulZondzi folds, GrzechuTGG raises to 825, szkarlatny_ folds, 68maczek68 calls 825.
FLOP [board cards: JC,4D,QD ]
GrzechuTGG bets 750, 68maczek68 calls 750.
TURN [board cards: JC,4D,QD,KC ]
GrzechuTGG bets 1,125, 68maczek68 calls 1,010 and is all-in.
RIVER [board cards: JC,4D,QD,KC,9H ]
SHOWDOWN
GrzechuTGG shows [ QC,AS ]
68maczek68 shows [ KS,7D ]
68maczek68 wins 5,400
Ogólnie prezentował mega poziom... Maczek nie obraź się ale przestań pić
Następne rozdanie mimo wszystko mega pechowe mając parę 4 pushowałem myślałem że as tym razem kradnie gdyż przebijał chyba czwarty raz w ciągu kilku rozdań ale stwierdziłem też że słabego asa mi zrzuci miał AQ ale nie wygrał trafiając Q albo A tylko...
ANTES/BLINDS
GrzechuTGG posts ante (40), szkarlatny_ posts ante (40), AsKrulZondzi posts ante (40), GrzechuTGG posts blind (150), szkarlatny_ posts blind (300).
PRE-FLOP
AsKrulZondzi raises to 900, GrzechuTGG raises to 4,950, szkarlatny_ folds, AsKrulZondzi calls 4,210 and is all-in.
FLOP [board cards: JS,2C,8S ]
TURN [board cards: JS,2C,8S,JH ]
RIVER [board cards: JS,2C,8S,JH,8C ]
SHOWDOWN
GrzechuTGG shows [ 4D,4C ]
AsKrulZondzi shows [ AC,QS ]
AsKrulZondzi wins 8,840.
A turniej zakończyłem w taki o to sposób
PRE-FLOP
GrzechuTGG raises to 900, szkarlatny_ calls 900, AsKrulZondzi folds.
FLOP [board cards: 6S,AD,AS ]
szkarlatny_ checks, GrzechuTGG bets 1,050, szkarlatny_ calls 1,050.
TURN [board cards: 6S,AD,AS,JH ]
szkarlatny_ checks, GrzechuTGG bets 1,825 and is all-in, szkarlatny_ calls 1,825.
RIVER [board cards: 6S,AD,AS,JH,9D ]
SHOWDOWN
GrzechuTGG shows [ KS,AC ]
szkarlatny_ shows [ AH,6C ]
szkarlatny_ wins 7,970.
Podsumowując jestem kompletnie nie zadowolony moja gra była fatalna a nawet wręcz tragiczna grałem coś dziwnego na początku skracając się do 1000 potem tylko przez farta wróciłem do żywych biorąc to pod uwagę miejsce może cieszyć ale jednak apetyt rośnie w miarę jedzenia więc liczyłem na wygraną a gdybym wygrał to rozdanie gdzie miałem 44 myślę że znowu z apolinarym stoczylibyśmy ciekawą walkę o zwycięstwo.
-
GrzechuTG
- -#Site Admin

Szukam magika ....
Normalnie masakra to co się u mnie dzieje przez ostatnie kilka dni... Nie wiem nawet jak już do tego podchodzić... Przegrywam wszystko ale nie żebym przegrywał będąc gorszym ja przegrywam będąc zdecydowanie lepszym... Wczoraj wybrałem się na ligę do Pabla od początku byłem chipliderem większość wygrywałem bez showdawnu na ft wszedłem z olbrzymim stackiem ale najpierw mój blef na river pan sprawdził z A5 !!! nie mając nic a board rozstrzelony w każdą stronę ofc mój rais przed flopem nic nie znaczył bo stwierdził że miał to w kolorze
A potem totalne bez karcie czekałem czekałem jak w końcu dostałem AK karo to mnie sprawdziło KQ no i ofc spadła jedna z trzech dam bo jakże mogłoby być inaczej... Potem już musiałem się allinować z any two na dużej dostałem 98 kier nadziałem się na JJ i odpadłęm 5... Dobra ale trudno turniej to nic... Siadam na casha grali 0.50/1.00 wkupić było można się tylko za 50 więc trochę lipa
no ale ok gramy... I się zaczęło najpierw 2 razy się dokupiłem potem w chamski sposób połamałem pablowi KK swoim 57 no ale jak przedemną 5 osób na jego rais do 10 robi call to mi się ofc to opłaca hehe więc dokładam flop 7 high no to co mam robić ofc allin;d pablo sprawdza a na river spada 7;) I to jedyny mój fart przez ostatni tydzień. No ale przecież musiał mi los pokazać że tak się nie robi i tutaj wygrałem z 60 ;d żeby potem przegrać odpowiednio pota 250 jestem na dużej dostaje AA przede mną dwa alliny no to co ofc izzi call moi przeciwnicy mają AK i 88 ofc co spadło? 8
następnie mam kolor z flopa robię rais dostaje re-rais i call więc ja gram allina dostaje dwa calle Flop A x x jeden pokazuje A2 czyli para asów ale nic w treflch a drugi AK K trefl co spada na turn? ofc czwarty trefl i przegrywam pota ponad 350. Grę skończyłem na 8 buyinów plusa ale to co się tam na przegrywałem to masakra...
To taki wstęp
Bo to jeszcze długa historia w której będę się żalił
Od kilku dni przeniosłem się na chlipoker-brak-polskiej-licencji! ale to przeniesienie jest dla mnie bardzo kosztowne minus to już chyba 600$. No ale jak przegrywam AA na AK off gdzie gracz od razu po allinach pre flop układa strita na flopie to czego chcieć więcej... A ile ja się na przegrywałem AK v Ax ofc łatwo policzyć jaką mam przewagę z każdym słabszym asem... a jaką mam przewagę mając wyższą parę od przeciwnika? Ogromną ale chyba na 10 rozdań 8 przegrywam ... A na cashach mimo że gram z totalnymi donkami bo jak inaczej nazwać graczy którzy na flopach Q J 5 calluja do końca z K5 czy nawet A high? No ale co z tego jak moje top pary czy też sety zostają połamane na riverze przez wyższą bądź sety zostają sprowadzone na ziemie przez kolory bądź strity albo wyższego seta na riverze
Więc proszę o jakieś czary bo za tydzień usop a ja mam więcej pecha niż włosów na głowie...
Normalnie masakra to co się u mnie dzieje przez ostatnie kilka dni... Nie wiem nawet jak już do tego podchodzić... Przegrywam wszystko ale nie żebym przegrywał będąc gorszym ja przegrywam będąc zdecydowanie lepszym... Wczoraj wybrałem się na ligę do Pabla od początku byłem chipliderem większość wygrywałem bez showdawnu na ft wszedłem z olbrzymim stackiem ale najpierw mój blef na river pan sprawdził z A5 !!! nie mając nic a board rozstrzelony w każdą stronę ofc mój rais przed flopem nic nie znaczył bo stwierdził że miał to w kolorze
To taki wstęp
Od kilku dni przeniosłem się na chlipoker-brak-polskiej-licencji! ale to przeniesienie jest dla mnie bardzo kosztowne minus to już chyba 600$. No ale jak przegrywam AA na AK off gdzie gracz od razu po allinach pre flop układa strita na flopie to czego chcieć więcej... A ile ja się na przegrywałem AK v Ax ofc łatwo policzyć jaką mam przewagę z każdym słabszym asem... a jaką mam przewagę mając wyższą parę od przeciwnika? Ogromną ale chyba na 10 rozdań 8 przegrywam ... A na cashach mimo że gram z totalnymi donkami bo jak inaczej nazwać graczy którzy na flopach Q J 5 calluja do końca z K5 czy nawet A high? No ale co z tego jak moje top pary czy też sety zostają połamane na riverze przez wyższą bądź sety zostają sprowadzone na ziemie przez kolory bądź strity albo wyższego seta na riverze Więc proszę o jakieś czary bo za tydzień usop a ja mam więcej pecha niż włosów na głowie...
- barthek
- -#VIP

hehhe.. moj znajomy przegral ostatnio AA na AK, bo koles ulozyl z czterech trefli na stole ze swoim treflowym Asem ulozyl kolorek.. i to jest dopiero pech
a co do casha to ja wczoraj przerabalem 140pln na stawkach 10gr/20gr - potrafisz tak?
ale takie sa skutki jak czlowiek gra i pije whiskey jednoczesnie.. hehe.. takiej gry loose to ja jeszcze nie widzialem.. przesiedlem siebie kiedy callnalem allina za full buyin z J2o..
ale to zabawa byla
a co do usopa to do zobaczenia
a co do casha to ja wczoraj przerabalem 140pln na stawkach 10gr/20gr - potrafisz tak?
ale to zabawa byla
a co do usopa to do zobaczenia
-
GrzechuTG
- -#Site Admin

- Glory
- -#Site Admin

Tak w temacie naszej dzisiejszej rozmowy jak to Cie można z A5 sprawdzić. Zobacz zawodnika
***** Hand 1779243975 *****
15.00/30.00 Texas Hold'em (No Limit) - 20 wrzesień 2009 03:13:51
Heads Up 8min (Real/Tournament)
Seat 1: ggmanu (2145.00)
Seat 2: erakliofu (1855.00)
erakliofu post SB 15.00
ggmanu post BB 30.00
** Deal **
ggmanu [4d, 6h]
erakliofu [N/A, N/A]
*** Bet Round 1 ***
erakliofu Call 30.00
ggmanu Check
*** Flop(Board): *** : [Js, As, 9d]
*** Bet Round 2 ***
ggmanu Check
erakliofu Check
*** Turn(Board): *** : [Js, As, 9d, Ad]
*** Bet Round 3 ***
ggmanu Check
erakliofu Check
*** River(Board): *** : [Js, As, 9d, Ad, 2c]
*** Bet Round 4 ***
ggmanu Bet 60.00
erakliofu Call 60.00
*** Showdown *** : Rake: 0.00 Total Pot: 180.00
ggmanu [4d, 6h] Pair of aces Win: 0.00
erakliofu [5c, 7s] Pair of aces, seven kicker Win: 180.00
I był lepszy
- to jest skill 
***** Hand 1779243975 *****
15.00/30.00 Texas Hold'em (No Limit) - 20 wrzesień 2009 03:13:51
Heads Up 8min (Real/Tournament)
Seat 1: ggmanu (2145.00)
Seat 2: erakliofu (1855.00)
erakliofu post SB 15.00
ggmanu post BB 30.00
** Deal **
ggmanu [4d, 6h]
erakliofu [N/A, N/A]
*** Bet Round 1 ***
erakliofu Call 30.00
ggmanu Check
*** Flop(Board): *** : [Js, As, 9d]
*** Bet Round 2 ***
ggmanu Check
erakliofu Check
*** Turn(Board): *** : [Js, As, 9d, Ad]
*** Bet Round 3 ***
ggmanu Check
erakliofu Check
*** River(Board): *** : [Js, As, 9d, Ad, 2c]
*** Bet Round 4 ***
ggmanu Bet 60.00
erakliofu Call 60.00
*** Showdown *** : Rake: 0.00 Total Pot: 180.00
ggmanu [4d, 6h] Pair of aces Win: 0.00
erakliofu [5c, 7s] Pair of aces, seven kicker Win: 180.00
I był lepszy
-
GrzechuTG
- -#Site Admin

- Glory
- -#Site Admin

-
GrzechuTG
- -#Site Admin

Tym wpisem zainspirował mnie glory jak grają donki. To ja teraz zrobie wpis z serii jak grać jak donk i wygrać hehe
Całkiem przypadkowo trafiłem na informację że jutro jest rozgrywany turniej unibet-brak-polskiej-licencji! Poker Tour wchodzę patrzę 5E rebuy 9 wejściówek 8 osób myślę a co mi tam i tak jestem od czwartku w Krakowie pula 500E 9 osób w finale EV+ więc zagram
10 sekund przed końcem do rejestrowały się 2 osoby i łącznie było 12 bo jedna chwile po mnie się zarejestrowała Obserwuję chwilę mój stolik patrzę a gracze zamurowani jak mur chiński
Więc co robić trzeba ich atakować no i tak atakowałem nabudowałem się ale bez szaleńst nie grałem allinów wszystko bez showdanow na blindach 15/30 dostaje T9 pik a gość po mojej prawej gra allina myślę idiota? kradnie 45? wcześniej zagrał podobnie wszyscy mu zrzucili ze względu że to rebuy sprawdzam go myśląc że mam dwie żywe a on mi pokazuje AA o lol ale mocno je rozegrał
flop draw do koloru turn kolor ale kolega ma A pik river czwarty pik ehh wzdychnąłem tylko ale patrzę a ja mam pokera ;d;d;d Ułożyć pokera bezcenne wejściówkę też wygrałem mając przez cały turniej najwyższy stack i ciągle terroryzowałem sowich rywali zobaczymy jak jutro pójdzie.
Całkiem przypadkowo trafiłem na informację że jutro jest rozgrywany turniej unibet-brak-polskiej-licencji! Poker Tour wchodzę patrzę 5E rebuy 9 wejściówek 8 osób myślę a co mi tam i tak jestem od czwartku w Krakowie pula 500E 9 osób w finale EV+ więc zagram
-
GrzechuTG
- -#Site Admin

- Glory
- -#Site Admin

-
GrzechuTG
- -#Site Admin

-
GrzechuTG
- -#Site Admin

No to czas na podsumowanie ostatnich występów. Powiem od razu czuje duży nie dosyt i traktuje ostatni tydzień jako sporą porażkę mimo małego sukcesu.
Do Krakowa przybyłem w czwartek zagrałem turniej unibet-brak-polskiej-licencji! poker tour do którego zakwalifikowałem się dzień wcześniej. Do gry przystąpiło 9 osób pula 500E podzielona na trzy osoby 250 150 100 więc można było powalczyć aby imprezowanie Krakowskie było za darmo
Turniej rozpocząłem dobrze grałem agresywnie ale z ogranicznikiem który pikał jak było trzeba przestać hehe. Raczej dużych pul nie zgarniałem bardzo dużo pul padało moim łupem bez show. Zawodnicy sobie powoli odpadali a ja powoli się nadbudowywałem. Po swojej prawej stronie miałem bardzo słabego gracza który dokładał mi nawet z A high do końca a że był on nabudowany bo trafił dwa razy AA w pełni opłacone bo wyeliminował dwóch graczy to ja z tego korzystałem i go skubałem
Gdy zostało nas trzech wyrzuciłem dziewczynę mega murek jak zrobiłem call a ona odwinoła się allinem wiedziałem że jestem daleko z tyłu ale ja miałem w stacku 21k a ona zagrała allina za 3100 więc z 8 chcąc nie chcąc musiałem sprawdzić bo może mam chociaż coina. Dziewczyna pokazała QQ ale ja się zaśmiałem że czuje 8 no i wyjechała 8 jako pierwsza a potem jeszcze dwie 7
Gdy zostaliśmy we dwóch to ja miałem dwa razy tyle żetonów co pozostali dwaj gracze razem. Wychodziło mi bardzo dużo blefy odważne zagrania ze słabszą kartą gdzie przeciwnik pokazywał kartę i pasował mając lepiej. Ba gdy zaczeliśmy HU to ja miałem 41k a on 4k allinował mi się cały czas rosnąc do 5-6k ale ja spokojnie siedziałem czekałem dostaje w końcu AK trefl on allin ja call pokazuje KT na turn spada mi draw do koloru ale river to T niby były trzy w tali ale jedna dawała mi kolor więc podwoił się znowu. Mi karta przestała iść kradzieże nie wychodziły i się zrównaliśmy stackami w pewnym momencie to ja miałem 15k a on 30k ale wtedy postanowiłem diametralnie zmienić taktykę i zacząć grać mega agresywnie po pomyślałem siedzi biedny glory na telefonie czeka aż skończę hu od 2h a ja że niby mam to przegrać? Nie nie drogi kolego nie po to zostałem dwukrotnym mistrzem w naszej lidze Hu żeby przegrać takie hu. Ogarnąłem się znowu wyszedłem na przewagę 41k do 4k ale znowy si podwoił i odbudował ale finisz był szczęśliwy ja AQ v AT mówię nie patrze i się odwracam wszyscy się smieją więc myśle pewnie dwie dychy na flopie odwracam głowę a tam ATx ale na turn dilerka wyrzuca Q
No i mogę się cieszyć ze zwycięstwa.
A usop... Usop to totalna porażka gra była może i dobra ale za bardzo przeszarżowałem miałem raczej slaby stolik dwóch trzech graczy było tylko w miarę dobrze grających. Więc postanowiłem że będę ich terroryzował w sumie gdy blefowałem tak naprawdę tylko jedna ręka mogła mnie sprawdzać ale na moje nieszczęście zawsze ją mieli
odpadłem jakoś 90 któryś więc oceniam to jako mega porażkę biorąc pod uwagę to że byłem 29 w klasyfikacji...
A najgorsze jest to że jestem w naprawdę dobrej formie pojechałem dzisiaj na ligę i wygrałem... Sytuacja mi się popsuła bo teraz w usopie będę pewnie poza 40 nawet ;/
Do Krakowa przybyłem w czwartek zagrałem turniej unibet-brak-polskiej-licencji! poker tour do którego zakwalifikowałem się dzień wcześniej. Do gry przystąpiło 9 osób pula 500E podzielona na trzy osoby 250 150 100 więc można było powalczyć aby imprezowanie Krakowskie było za darmo
A usop... Usop to totalna porażka gra była może i dobra ale za bardzo przeszarżowałem miałem raczej slaby stolik dwóch trzech graczy było tylko w miarę dobrze grających. Więc postanowiłem że będę ich terroryzował w sumie gdy blefowałem tak naprawdę tylko jedna ręka mogła mnie sprawdzać ale na moje nieszczęście zawsze ją mieli
A najgorsze jest to że jestem w naprawdę dobrej formie pojechałem dzisiaj na ligę i wygrałem... Sytuacja mi się popsuła bo teraz w usopie będę pewnie poza 40 nawet ;/
-
prezol
- -#aktywny

Raz sukces na usopie raz nieudany występ ale przynajmniej fajny wywiad udzieliłeś, po za tym liczy się 6 najlepszy występów.... tak przynajmniej mówili komentatorzy. a jest jeszcze Wisła.
ale jeśli odpadłeś 9x to dostaniesz i tak więcej pkt niż w gdańsku , chyba że ja coś źle liczę - no więc nie jest jeszcze tak źle..
Ale mam nadzieje że będziesz w finałowej 30
I ja się nie czepiam , wiem późno jest , ale napisałeś - fajnie to wyszło:)
"Gdy zostaliśmy we dwóch to ja miałem dwa razy tyle żetonów co pozostali dwaj gracze razem."
Ale mam nadzieje że będziesz w finałowej 30
I ja się nie czepiam , wiem późno jest , ale napisałeś - fajnie to wyszło:)
"Gdy zostaliśmy we dwóch to ja miałem dwa razy tyle żetonów co pozostali dwaj gracze razem."
-
GrzechuTG
- -#Site Admin

hehe to ze zmęczenia hehe
No właśnie to mnie martwi że usop u mnie to przeplatanka. W sumie priorytetem w sezonie nie był masters usopa w sumie nawet nie było planowane wchodzenie do kasy do niego ba miałem zagrać tylko w Poznaniu
Ale wiadomo apetyt rośnie w miarę jedzenia.
hehe cieszę się że dobrze wypadłem
No właśnie to mnie martwi że usop u mnie to przeplatanka. W sumie priorytetem w sezonie nie był masters usopa w sumie nawet nie było planowane wchodzenie do kasy do niego ba miałem zagrać tylko w Poznaniu
hehe cieszę się że dobrze wypadłem
-
GrzechuTG
- -#Site Admin

Miałem się nie żalić no ale kurcze gdzie jest ta statystyka... Cholera ile można przegrywać będąc lepszym dzisiaj to już jakiś żart przegrywałem wszystko co tylko dało się przegrać... AQvAQ
nuts z flopa http://img208.imageshack.us/i/fuckvt.jpg/ Ja jestem osobą cierpliwą ale cholera ile można być cierpliwym czy ja chce jakiś cudów? JA chce tylko żeby moje lepsze ręce się utrzymywały... Przegrywam sita za sitem przegrywam turniej za turniejem przegrywam wszystko co tylko można a minus w tym miesiącu rośnie na szczęście zaczął się nowy miesiąc mam nadzieje że tak kiepkskiego miesiąca jak ten durny wrzesień to długo nie będę miał...
Jeden turniej mi dzisiaj wyszedł to odpadłem na bubblu
Jeden turniej mi dzisiaj wyszedł to odpadłem na bubblu
-
Bartol3
- -#pretendent

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”