GrzechuTG - 2 w 1

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.

Czy w Gdańsku pójdzie mi lepiej niż Poznaniu

Czas głosowania minął 03 mar 2009, 20:40

Tak
10
67%
Nie
5
33%

Liczba głosów: 15

bialymaly
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: bialymaly » 18 kwie 2009, 12:53

To chyba epidemia z AK, AQ, AJ.... bo odkąd przegrywałem masowo z tymi kartami wcale nie uważam je za to żeby pre-flop wejść z nimi all-in... zauważyłem że jak się gra dłużej to nie warto ponosić takiego ryzyka... AA, KK, QQ może JJ, wtedy bym wchodził all in...

Chociaż ostatnio dostałem KK, typ przed flopem 250usd all in(99), drugi typ sto coś all in(AJ), to ja ich pocałowałem z moim kk, i wpadło 600usd ponad :) na moim blogu można poczytać jak to się dalej rozegrało i jak przewaliłem wszystko. A zastanawiałem się właśnie nad zrobieniem sobie konta na chili...

Gratuluję 10miejsca, szkoda że nie 1... ale nie zawsze się wygrywa, długo grałeś tego turka?

GrzechuTG
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: GrzechuTG » 18 kwie 2009, 13:11

Turniej grałem 3h najlepsze jest to że jak zostało nas chyba 13 to potrafiłem zrzucić JJ na zagranie allina przeciwnika pre-flop ale zawsze zrobię jakiś głupi błąd ale to też przez to że już było późno to już nie moja pora i lekko odpływam o tej godzinie :)

A jeśli chodzi o te TT to chyba muszę się zastanowić jak je zacząć rozgrywać bo najgłupsze co można robić to grać z nimi allina pre-flop ale jak to się mówi do trzech razy sztuka... Teraz robię sobie przerwę aż do piątku i turnieju live aby poczuć głód gry :)

Awatar użytkownika
Glory
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: Glory » 18 kwie 2009, 13:30

TT są bardzo dobre do kradzieży, ale jak się siedzi pod koniec, a nie na UTG+2. W sumie w tej grze niewiele by to zmieniło bo BB miał AK, ale generalnie powinno się ryzyko przeciwników z lepszą ręką zmniejszać.

A dlaczego jest dobrą? Bo jak na stole leży ante i blindy warte 1/4 stacka to warto po nie łapę wyciągnąć. Jak przeciwnik sprawdzi to też tragedii nie ma bo to wciąż coinflip. (rzadko małą przewaga jak sprawdzi A8 czy A9).

PS. A o najważniejszej rzeczy to nie wspomniałeś, że Glory z Tobą pół nocy siedział. Trener patrzył to i wynik był :).

bialymaly
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: bialymaly » 18 kwie 2009, 13:44

Ja JJ bym nie zrzucił pre-flop bo to ewidentna kradzież z takimi blindami... a JJ to już wysoka para, chociaż przy tak płatnych miejscach ludzie już grają bardziej bezpiecznie że tak powiem więc może to i dobrze...

GrzechuTG
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: GrzechuTG » 18 kwie 2009, 14:54

NO jak to nie pisałem że ze mną grałeś :)

biały ale za mną był cały stolik jeszcze gość dostał call od lidera który miał 44 tamten pokazał KQ spadłą 4 i papa. A miał więcej niż ja więc lider pewnie też by dołożył nawet pzy moim callu i bym odpadł bo J się nie pojawił.

bialymaly
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: bialymaly » 18 kwie 2009, 15:19

W takim razie muszę pochwalić :) W takim razie dziś się rejestruje do chili poker :) depozytu własnego nie złożę w końcu zabawa od 0 do milionera trwa... ale może na jakimś free coś wygram... na start... albo na forumowym? Jakaś taktyka na MTT?

Awatar użytkownika
Glory
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: Glory » 18 kwie 2009, 15:40

bialymaly, jak się płaci mandaty po 500 pln to nic dziwnego, że się nie ma na depozyt :P.

GrzechuTG, cała sztuka polegała na tym, że ja już nie grałem ale siedziałem i tylko obserwowałem. Masz tego farta, że ja odpadam przed Tobą :).

bialymaly
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: bialymaly » 18 kwie 2009, 15:51

glory glory man united, Co do mandatu to było w słusznej sprawie, więc nie mogę narzekać...

GrzechuTG, Jakaś taktyka na MTT? Oprócz tego że Glory podpowiadał :>

GrzechuTG
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: GrzechuTG » 18 kwie 2009, 16:23

bialymaly grać na odwrót niż mówi glory :D

A tak poważnie to każdy turniej to inna taktyka wszystko zależy od graczy przy stole.

Awatar użytkownika
barthek
-#VIP
-#VIP

Postautor: barthek » 18 kwie 2009, 20:48

GrzechuTG pisze:NO jak to nie pisałem że ze mną grałeś :)

biały ale za mną był cały stolik jeszcze gość dostał call od lidera który miał 44 tamten pokazał KQ spadłą 4 i papa. A miał więcej niż ja więc lider pewnie też by dołożył nawet pzy moim callu i bym odpadł bo J się nie pojawił.

jak dla mnie zly fold.. po pierwsze gdybys ty sie zallinowal to lider nie dorzucilby juz z 44..
twoje JJ na KQ to coinflip z mala twoja przewaga, wiec nie rozumiem.. grasz po to aby wygrywac, a nie bedziesz wygrywal jezeli nie bierzesz na klate coinflipa zaraz przed FT..

takie moje zdanie :mrgreen:

PS: moje rozwazania tycza sie sytuacji gdy jestes gdzies na middle position.. a nie ze gosc z utg rzuca allin a ty jestes na utg+1.. no ale nie opisales tego dokladnie..

GrzechuTG
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: GrzechuTG » 18 kwie 2009, 21:10

byłem na utg+2 gość który rzucił allina był nie obliczalny za mną pozostawało jeszcze 5 osób my mieliśmy koło 30k lider miał 120k więc myślę że by dołożył uważam że decyzja była dobra przecież nie wiedziałem że ma QK ale QK to i tak dalej ręka która bardzo mi zagraża każda Q i każdy K mnie bije. Tak jak napisałem gdybym miał pozycję to bym pewnie sprawdził bez pozycji nie miało to sensu.

Awatar użytkownika
skuter
-#VIP
-#VIP

Postautor: skuter » 19 kwie 2009, 11:54

Zrzucenie JJ z UTG+2 nie jest złym posunięciem, a Ty jeszcze dobrze miałes rozczytany stolik zwracałeś uwagę na to kto jeszcze ma zagrać za Tobą, szkoda całego turnieju stawiać na jednym rozdaniu. A co do Twoich TT to nie wina akurat tej karty tylko braku koncentracji po długiej grze, zapewne przed ta ręką nic nie dochodziło sensownego i na domiar złego pozostali gracze często podbijają i Tobie się wydaje, że kradną to i ja z TT mogę :)
Troszkę więcej koncentracji i same 1 miejsca będą. Tego Ci życzę w Ślesinie.

GrzechuTG
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: GrzechuTG » 19 kwie 2009, 23:11

Nie dziękuje :P

Ale co mnie tutaj sprowadza cholera to że jestem wściekły bo cholera grać cały turniej poprawnie nie robiąc większych głupich błędów i przegrać w tak durny sposób... Sytuacja rozgrywa się gdy znajduje się na bb dostaje 69 adi jest na sb dokłada 400 i oglądamy flopa T76 robie bet o pot czyli około 2k adi robi call myślę pewnie ma A pikowego i dokłada na turn spada nic nie znacząca karta szybki bet o pot ponad 5k!!! adi re-rais do 10 w puli jest już około 20k więc nie opłaca mi się pasować ale dalej nie wierze mu w kolor UWAGA!!! pokazuje JT ba bez pika!!! Na river spada 9 :roll: :roll: :roll: i szanowany pan Adi trafia wyższego strita :roll: :roll: :roll: Jak można skomentować grę adiego? Jak nie jego :) Grał jak szaleniec sprawdził mojego allina z A5 gdzie ryzykował 10k!!! poległ z moim AQ ile miał szczęśliwych wcześniej rozdań to już nie sztuka policzyć ale niech mi jeszcze raz powie że to ja mam farta grając z nim... Niby trzecie miejsce powinno cieszyć ale za cholere mnie nie cieszy i tylko jeszcze bardziej wkurza bo gdybym wygrał to bym się nastawił fajnie psychicznie a tak tylko jeszcze bardziej mi na łeb siądzie :D Gratuluje Adi wygranego turnieju :) :trophy:

Awatar użytkownika
Sebola
-#VIP
-#VIP

Postautor: Sebola » 19 kwie 2009, 23:15

Grzechu na paradise-brak-polskiej-licencji! wygrywają ludzie "naznaczeni" w danym dniu - nie wiesz tego heheh A dziś naznaczony był adi - który nawet mnie wyrzucił sprawdzając all ina preflop z A4o ???????? Miałem QQ i oczywiście poległem hehehe
Ja przecież też niedawno tak miałem że wpadłem po prawie 40 minutach gry i jeszcze wygrałem ten nasz turek - ale wtedy to nawet 44 łamałem AA.
"Ale za to niedziela, ale za to ta niedziela była dla adiego" i nie ma się co źle nastawiac psychicznie :mrgreen:

Awatar użytkownika
alekspolak1
-#VIP
-#VIP

Postautor: alekspolak1 » 20 kwie 2009, 00:27

GrzechuTG pisze:Sytuacja rozgrywa się gdy znajduje się na bb dostaje 69 adi jest na sb dokłada 400 i oglądamy flopa T76

jak juz ma wynikac z tego ze na flopie masz strita to chyba wypadlo T78...... no i trzeba bylo tego allina dac po turnie a nei sie cackac i dac mu wygrac:) przegonil mnie w klasyfikacji :P

Awatar użytkownika
adicegla
-#VIP
-#VIP

Postautor: adicegla » 20 kwie 2009, 07:41

Nic dodać, nic ująć do tego co napisał Sebola... :razz:
Postanowiłem wczoraj wykorzystać farta na maxa i grałem jak "szalony", ale
też miałem "czutkę" w wielu momentach i z tego jestem zadowolony, jak i z tego,
że mi soft pomagał w decydujących rozdaniach... :wink:
Widać czasem się opłaca grać nieswoje, żeby wyjść na swoje...
I nie gniewajcie się na mnie, ale jakoś ostatnio jestem podirytowany tymi mądrościami
niektórych jak to się powinno grać (że w HU każda ręka jest do gry - udowodniłem, że nie tylko w HU, hehe, itp...); ja jestem typowym graczem "rekreacyjnym" (fishem :wink: ), ale coś tam mi się udaje wygrać czasami i choćby z tego powodu nie zamierzam się tłumaczyć ze swojej gry - nigdy nie czytałem jakiś książek/podręczników do nauki gry w pokera i nie mówiłem, że będę kiedyś "prosem" - gram tylko dla przyjemności i tej niewielkiej kasy, która daje mi motywacje do dalszej zabawy (a że czasem jest to niemała kasa, to tylko +)!

GrzechuTG
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: GrzechuTG » 27 kwie 2009, 15:53

No to czas na krótki opis tego co działo się w Ślesinie. Przed turniejem myślałem że całego pecha wyczerpałem w czasie podróży... Za Chodzieżą okazało się że ukradziono pół metra szyny :roll: przez co cofneli pociąg spowrotem do Chodzieży tam szybko na pks w autobus i do Poznania. Dojechałem 2h później niż miałem dojechać... Ale to była podróż :)

Gdy dojechaliśmy do celu od razu mi się spodobało miejsce jeziorko domki blisko sklep :D W piątek graliśmy terminatora na początku szło mi bardzo dobrze bo miałem około 8k ale potem zaczął mnie zagadywać Tuczas i ogrywać :) W sumie odpadłem w głupi sposób ale to rozdanie nie było kluczowe wcześniej nie potrzebnie oddałem również jemu prawie 3k próbując go wy blefować akurat trafił monstera i na jego allin musiałem się zwinąć. Na stoliku to ja byłem jednym z najaktywniejszych graczy glory siedział i tylko patrzał :) (dlatego był 5:P) ale dzięki odpadnięciu poznałem dużo ludzi hehe:) Ale nie ma tego złego co by nie wyszło na dobre :D Usiadłem do stolika cashowego 5/5 zaczynaliśmy w składzie pepone, jasiotaxi, deoder, johny potem dosiadł się grabson i kilka innych osób w sumie na cashu poszło bardzo dobrze i wyjazd nie jest do końca stracony :)

Sobota to side event 250+25
Na stoliku miałem: Kilera, JD, Pawcia, Amazonita, mn, barlogosa, Pana Janusza i kogoś jeszcze ale wyleciało :)
Turniej zacząłem spokojnie na początku lekki spadek a potem już tylko podróż w górę najpierw mocno skróciłem mb następnie wyelimonwałem barlogosa. Kilka wygranych puli i miałem stack powyżej 20k później nowy diler i uwaga przez godzinę nie dostałem żadnej wyższej karty niż 5 :) potem kilka nowych osób na stole między innymi Grabson i Tuczas w późniejszym etapie dosiadł się Łukasz Wasek gra była fajna i nabudowałem się do 26k potem zaliczyłem większy spadek i przenieśli mnie do innego stolika gdzie zasiadłem z 18k. Nawet się nie spodziewałem że przeżyje tam taki koszmar :) Przegrywam z tripsem asów z fullem na 66 od razu przypomniał się usop poznań... zostaje mi chyba z 1075 :) oddaje trzy razy ante i jestem na dużej ostatnie rozdanie przed przerwą którego rozdanie wymusiłem ja bo chciałem odpaść na dużej :) po oddaniu ante 100 i położeniu dużej 600 zostaje mi 75 :D odsłaniam karty i widzę AA :cry: podwajam się starcie z pepone który był na sb i miał TT. Po przerwie zagrywam allina w ciemno nie odsłaniając kart do końca dostaje dwa calle gdy jest showda i wygrywam mając J5 :D potem allin i odbudowuje się do 8k... znowu spadam do 5 i nie mam na co czekać muszę zagrać allina podnoszę Q3 trefl najpierw jest rais i call a ja wale allina i dostaje dwa calle pula to jakies 18-20 k doliczając ante i blindy flop QQ4 myślę nie jest źle ale jak widzę co robi deoder to zaczynam wierzyć w to że ma wyższą damę ale obywatel_g też mu dokłada... turn 5 deoder wali za 8k myślę na pewno ma damę obywatel call river 6 deoder check obytwale również i co pokazał deoder? 78... Żegnaj turnieju... Miejsce 11 ...

GrzechuTG
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: GrzechuTG » 29 kwie 2009, 22:33

Ehh ahh ohh...

Co się ze mną dzieję co mam robić nie wiem ale wiem jedno w pokera gram ostatnio tragicznie... Zero motywacji, zero chęci wszystko robione na siłę przez co już na pewno nie obronię tytułu w lidze Hu na podium pewnie też się nie znajdę... Co nie zagram to przeciwnicy leją mnie strasznie siadam do komputera patrze na ikonki pokerowe i robi mi się ... No ale zapisałem się do ligi to trzeba ją skończyć... Dobrze ze gram tylko ligę bo nie chcę nawet myśleć co by się stało z moim bankrollem jakbym zaczął grać swoje gry ... Nic ciekawego nie piszę ale gdzieś popisać głupoty wymaga...

Awatar użytkownika
Glory
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: Glory » 29 kwie 2009, 23:46

Kazdy ma takie momenty. Ja swoj taki mialem w polowie marca, bylem juz tak wkurzony ze na tamta chwile obiecalem sobie ze wiecej grac nie bede. No i jak sie fajnie potoczylo :).

Przerwa, zmiana gry i znow za tydzien lub 2 tygodnie spojrzysz na karty pozytywnie. Usop w Lodzi tuz tuz

GrzechuTG
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: GrzechuTG » 27 maja 2009, 14:39

Uh ile ja już tutaj nie pisałem. Więc czas rozprostować kości :)

Zacznę może od usopu w Łodzi. Ze względu na to że to już sporo czasu mineło napiszę po krótcce ;) Z turnieju jestem zadowolony grałem dobrze i nie popełniłem żadnego błędu pierwszy dzień to pełna kontrola gry. Grałem bardzo mało rozdań ale to było też spowodowane brakiem kart na szczęście jak już coś dostawałem to zarabiałem konkretnie.

Pierwsze moje wygrane rozdanie to limp z 77 przy 4 graczach. Flop spada A7 x wszyscy czekają. na turn 5 bodajże tuczas check ja rais do 500 dwa calle tuczas re-rais do 2500 ja allin tuczas fold. Później dostalem KK zarobiłem jakieś 1000. Potem przeniesiono mnie do nowego stolika. Gdzie "znokautowałem" Salete :) saleta limp pepone rais dp 650 ja re-rais do 1650 saleta allin za 2100 pepone call i ja niestety nie mogłem już przebijać i call flop AKx miałem dwa asy pepone zrzucił na mój rais do 2500 a saleta pokzał dwie 7 obyło się bez niespodzianek i wygrałem. Później jeszcze raz dostałem asy i trochę zarobiłem. Potem wylądowaliśmy na stoliku telewizyjnym. Tam wygrałem tylko jendo rozdanie jak jeszcze nie było kamer :D potem tylko fold, fold, fold ale ciężko coś ugrać jak się ma ciągle karty typu 28, 59, 6J itd potem przysiadł się glory i po kilkunastu minutach gry razem doszo do starcia. Ja rais z utg glory allin ja call glory pokazuje AT ja mam AK ale gloriego AT jest w kierze na flop spadają dwa jopki jest jeden kier na turn spada drugi i już robi mi się gorąco na river spada K i wygrywam.
Dzień 1B kończę ze stackiem 23800.

W drugim dniu zagrałem ledwie dwa rozdania pierwsze to fold drugie jestem na bb short wali allin za 7k pepone robi call z dilera a ja podnoszę dwa J i wale allina żeby wyrzucić z rozdania pepone ten jednak robi call z K4... na turn spada K i papa. Uważam że zagrałem dobrze dlatego też byłem tak wściekły jak wstawałem od stolika że masakra...

Kolejny sezon Ligi Hu się zakończył, wyniki są jak dla mnie zaskakujące gdyż sith który prowadził przez większość czasu zakończył swój start dopiero na 4 miejscu. A jeszcze większą niespodzianką jest dla mnie to że obroniłem tytuł na początku sezon i ofc chciałem to uczynić bo po to w końcu grałem jednak w środkowej fazie ligi miałem ostry kryzys i chyba nikt by nie obstawił na moje zwycięstwo tym bardziej ja sam. W tym momencie miałem tylko jeden cel pokonać przyszłego mistrza (czyt. Sitha) udało mi się to potem złapałem raush i wygrałem wszystko do końca co pozwoliło mi wygrać ligę po raz kolejny. :trophy:

W kolejnym sezonie już nie wystąpię jak to kiedyś Sebola napisał cytując słowa piosenki:
"Trzeba wiedzieć kiedy ze sceny zejść niepokonanym" ja to właśnie w tym momencie czynię :) Ale jeszcze kiedyś pewnie wrócę na razie muszę skupić się na czymś innym ale już niedługo przygotuje coś nowego :)

Awatar użytkownika
Mlody
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: Mlody » 27 maja 2009, 17:40

Gratuluje wygrania ligi:) Co do usop:

Kod: Zaznacz cały

pepone, ten jednak robi call z K4

K4? tlumaczyl sie jakos? :|

Awatar użytkownika
Ted Forester
-#VIP
-#VIP

Postautor: Ted Forester » 27 maja 2009, 17:43

Mlody pisze:

Było suited + wiedział, że ja wywalam wszystkich pokerkingów z turnieju :mrgreen:

GrzechuTG
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: GrzechuTG » 27 maja 2009, 20:38

Mlody pisze:Gratuluje wygrania ligi:) Co do usop:

Tutaj już nie było czego tłumaczyć po turnieju powiedział mi że po prostu był jeszcze troche nie dzisiejszy i tak naprawdę nie powinien w ogóle dokładać tych 7k ale jak już dołożył to kalkulacja była prosta pula była 40k a on musiał wsadzić 15 więc raczej opłacalny call biorąc pod uwagę to że miał 70k w stacku.

alves
-#VIP
-#VIP

Postautor: alves » 27 maja 2009, 20:49

GrzechuTG pisze:na razie muszę skupić się na czymś innym ale już niedługo przygotuje coś nowego

a nad czym Ty sie bedziesz tak skupial teraz? zenisz sie???????????? :P

GrzechuTG
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: GrzechuTG » 27 maja 2009, 20:50

hehe ta z pokerem :D oświadczyłem się zobaczymy jak zareaguje na oświadczyny :) Wszystko się okaże w ciągu najbliższych dni jakie będę dostawał karty hehe :D

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”