GrzechuTG - 2 w 1

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.

Czy w Gdańsku pójdzie mi lepiej niż Poznaniu

Czas głosowania minął 03 mar 2009, 20:40

Tak
10
67%
Nie
5
33%

Liczba głosów: 15

prezol
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: prezol » 29 cze 2009, 18:58

no po pierwsze to gratulacje:)
po drugie to widac było jak oczekiwałes by ktoś inny odpadł na bublu :) oglądałes się dookoła
po 3 przepowiednia atleya ze bedziesz na ft prawie sie sprawdziła:)
po 4 :) licze ze w krakowie bedziesz na ft:)

GrzechuTG
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: GrzechuTG » 29 cze 2009, 19:10

No nie ukrywam że jak już zostało nas 20 to jedyne o co walczyłem to już tylko kasa ewentualnie po pęknięciu bubla jakiś double up ale naprawdę nie miałem żadnej karty aby zaryzykować bo gdybym coś fajnego trafił to bym przywalił na tym bublu ale niestety najlepsza rękę dostałem gdy były trzy raisy na stole więc wywaliłem TT. Ale to rozglądanie było spowodowane czym innym bo za mną stal glory :P W sumie po turnieju nie mam nie dosytu bo osiągnąłem maksimum w tym turnieju nie było szansy na coś więcej bo niestety ale w takim momencie jest potrzebna jakaś karta. Ale wynik zadowala biorąc pod uwagę że w pierwszym dniu po świetnym początku skróciłem się już tylko do 4k pakując się nie potrzebnie w rozdanie z killerem i sprawdzając go do końca... Ale potem udało mi się szczęśliwie podwoić i już jakoś poleciało do końca dnia. A drugi dzień to walka na shortstacku kart wspaniałych nie miałem więc cieszy mnie to że w odpowiednim momencie decydowałem się na allina i udało się je wszystkie wygrać po za ostatnim gdzie byłem strasznie zdominowany bo w relacji jest błąd to ja miąłem A5 i w cale w tym rozdaniu nie grał johny a dr.exel i Janusz . Na FT mam nadzieję przyjdzie jeszcze pora i w końcu się na nie dostanę ale wierzcie mi jak już tam wejdę to nikt mnie z niego nie da rady wyrzucić :mrgreen:

asterix79pl
-#VIP
-#VIP

Postautor: asterix79pl » 29 cze 2009, 23:13

brawa Grzechu dobra robota nastepnym razem juz bedzie stol finalowy :wink:

michaLL
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: michaLL » 29 cze 2009, 23:48

Wow, gratuluje. To już kolejne spore osiągnięcie na USOP. Czekamy teraz na FT :cool:

GrzesVP
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: GrzesVP » 30 cze 2009, 00:21

Grzechu graty :mrgreen: Jak Aleksa wyeliminowales? bo widzialem jak ALeks wstaje wkurzony od stolu a y troche sie smiales :grin:
Fajna mina i takie zdenerwowanie jak rzucal 99 na stol jak rywal AK pokazal ale sie utrzymalo, mimo tego byc w kasie na takim turnieju to nie lada osiagniecie
Graty!

Awatar użytkownika
alekspolak1
-#VIP
-#VIP

Postautor: alekspolak1 » 30 cze 2009, 00:46

jak mnie wywalil :) moje TT vs ATs Grzecha po jego all inie.... As na flopie i dupa

Awatar użytkownika
knoperss
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: knoperss » 30 cze 2009, 07:23

dobra gra i dobrze że często PKingi były na stole TV ;] gratuluje Grzechu gry Aleks Tobie też gratuluje :)

Awatar użytkownika
radost21
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: radost21 » 30 cze 2009, 07:51

wszystko fajnie - gratulacje grzechu :tak:

ale czytając te posty dalej nie wiem które w końcu miejsce zajałeś :mrgreen:

Awatar użytkownika
suchy176
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: suchy176 » 30 cze 2009, 08:19

o ile się nie mylę to 17 miejsce Grzecha ;) Gratuluje świetnego wyniku może spotkamy się w Krakowie ;pp Pozdrawiam...

Awatar użytkownika
apolinary83
-#VIP
-#VIP

Postautor: apolinary83 » 30 cze 2009, 08:40

Gratulacje. Sory ,ze nie zlozylem ich osobiscie,ale nie dalem rady dojechac.

Awatar użytkownika
barthek
-#VIP
-#VIP

Postautor: barthek » 30 cze 2009, 09:26

eh.. n00bek znowu odpadl przed ft :mrgreen:
z drugiej strony wyprzedil wszystkich pkingow, ale z kolei co to za osiagniecie byc przed glorym czy aleksem - 3 letnia dziewczynka w fartuszki myszki miki to potrafi :oops:

swoja droga to ten exkita cienki byl strasznie a byl wyzej od ciebie grzechu - patrz o czym to swiadczy ^^

Awatar użytkownika
alekspolak1
-#VIP
-#VIP

Postautor: alekspolak1 » 30 cze 2009, 09:42

swoja droga to ten exkita cienki byl strasznie a byl wyzej od ciebie grzechu - patrz o czym to swiadczy ^^

swiadczy to o tym ze dobre karty dostawal :)

GrzechuTG
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: GrzechuTG » 30 cze 2009, 13:01

barthek pisze:eh.. n00bek znowu odpadl przed ft :mrgreen:
z drugiej strony wyprzedil wszystkich pkingow, ale z kolei co to za osiagniecie byc przed glorym czy aleksem - 3 letnia dziewczynka w fartuszki myszki miki to potrafi :oops:

takie wpisy to potrafi zrobić każdy :mrgreen: bądź cienki i pojaw się w końcu na usopie a nie ciągle masz wymówki :mrgreen: do tego najpierw może wejdź na ft w turkach PKPT :oops:

Tak miejsce zająłem 17. Dziękuje wszystkim za gratulacje :)

Awatar użytkownika
Mlody
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: Mlody » 30 cze 2009, 13:05

GrzechuTG pisze:do tego najpierw może wejdź na ft w turkach PKPT

epic :mrgreen:

Awatar użytkownika
barthek
-#VIP
-#VIP

Postautor: barthek » 30 cze 2009, 13:11

GrzechuTG pisze:takie wpisy to potrafi zrobić każdy :mrgreen: bądź cienki i pojaw się w końcu na usopie a nie ciągle masz wymówki :mrgreen: do tego najpierw może wejdź na ft w turkach PKPT :oops:

yhmmm :mrgreen:
mowilem ze n00bek :roll:

Pablo Muchettii
-#VIP
-#VIP

Postautor: Pablo Muchettii » 30 cze 2009, 23:23

Maolat weż popraw swoja gre bo jak ja bym dostawal takie karty jak ty zapewne bym byl na ft :)

GrzechuTG
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: GrzechuTG » 01 lip 2009, 09:15

No to pablo ja nie wiem jakie Ty musiałeś dostawać karty że odpadleś :) Bo moja najlepsza karta w dniu finałowym to pocket TT który musiałem spasować i raz zobaczyłem AK ;)

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Awatar użytkownika
barthek
-#VIP
-#VIP

Postautor: barthek » 01 lip 2009, 11:28

nie no zeby nie bylo, bo dostalem ochrzan od grzecha - wielkie gratulacje :)
grzechu ma tym bardziej fajnie, jako ze cala wygrana idzie dla niego i nie musi mu sie zwracac wpisowe :D
a to juz ladny zastrzyk $$$.. co prawda 10k E za 1sze miejsce ladniej wyglada, ale i do tego dojdziemy, prawda? :mrgreen:

tzn chcialem powiedziec ze ty grzechu bedziesz zaraz za mna, kiedy juz bede wygrywal ktoregos usopa :P

PS: a propo FT na PKPT - jestes pewny ze na zadnym nie bylem? :twisted:

GrzechuTG
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: GrzechuTG » 01 wrz 2009, 00:36

Glory na mnie dzisiaj nakrzyczał że nie prowadzę bloga :mrgreen: no to czas odkopać stare śmieci ;) To nie tak że nie piszę bloga bo nie gram wręcz przeciwnie nie piszę chyba dlatego że zbyt dużo gram :)

Jak już wiecie wybraliśmy się z glorym na tygodniowy maraton pokerowy do Warszawy. Na początku mieliśmy jechać na terminatora do Wiśni. Jednak glory znalazł w tym czasie atrakcyjniejszy turniej a konkretnie Strefa Live Grand Prix mnie jakoś ten turniej od początku nie przekonywał ale po dłuższych namowach Gloriego zgodziłem się zagrać w tym turnieju :) A jak wiadomo moje przeczucia są nie zawodne odpadłem z tego turnieju w pierwszej ręce mając AA i trafiając na karetę szóstek szczerze mówiąc błąd leżał po mojej stronie że odpadłem już w pierwszej ręce po pierwsze nie potrzebnie sprawdziłem allina na riverze a po drugie nie do końca zauważyłem wszystkie karty które się wykryły chyba brak koncentracji na początku turnieju.

Ale po tej wpadce postanowiłem z kilkoma innymi chłopakami udać się do Hiltona na kolejny turniej który startował za godzinę i co tam się wydarzyło mając na ręku TT i nutsowego seta na flopie nadziałem się na strita ;) A więc dwa turnieje i dwa razy pierwszy ale od końca :)

Kolejny turniej miał miejsce w poniedziałek rebuy 100 do Main eventu. Akurat ten turniej zaczął się dla mnie bardzo dobrze rebuye trwały 90 minut stack początkowy to 1k po fazie rebuy i addon (2k) po wzięciu od razu podwójnego stacku i addona miałem 8k więc nieźle. Po przerwie ruszyłem do natarcia i nabudowałem się do prawie 20k i wtedy nastąpiło o to takie rozdanie... Jestem na buttonie Dostaje AA przede mną jeden limp robię rais x3bb dostaje re-rais 4 krotny a więc co mi pozostaje wsunąć wszystkie żetony za linię bo przecież nie będę pasował asó jak zostało 20 osób 10 wejściówek a za 11 miejsce kasa. Mój przeciwnik pokazuje KK na flopie wyłania się K i odpadam z turnieju bo pech chciał że zallinowałem się z drugim największym stackiem. Po tym turnieju byłem strasznie rozbity...

Wtorek to natomiast frezzot ten to kompletnie mi nie poszedł szczerze mówiąc to wy blindowałem się ze względu na brak grywalnych rąk... Ale ten wieczór był udany bo po odpadnięciu udałem się na cashówki z których odrobiłem buin z dużą nawiązką.

W Środę był terminator jakoś tak się ułożył nam plany że nie wyrobiliśmy się na ten turniej w nim miałem zagrać tylko ja gdyż glory grać miał na Chili o wejściówkę. Więc się ustawiliśmy z aleksem i pojechaliśmy na cashówki do hayatta i ten wieczór skończyliśmy rewelacyjnie :) odrobiłem prawie całość buyinów z poprzednich turniejów.

Czwartek to Omaha ale co robiliśmy w czwartek to ja za cholerę nie pamiętam :) Jednak wiem zagraliśmy sit&go w 6 osbowym składzie Ja, Gory, Alex(chlipoker-brak-polskiej-licencji!), Zelik, Janusz Chyziak i jakiś pan :P Sit wygrał Janusz który nas zniszczył swoją grą drugi był Glory a ja na bubblu :) Potem pojechaliśmy na turniej do hayata i tam obaj weszliśmy na FT był też również forest który zagrał Hu jak się potem okazało :) Gratuluje!

Piątek to natomiast main event przed nim było drik party-brak-polskiej-licencji! i uroczyste otwarcie. Jednak byla jedna rzecz którą zapamiętam na długo siedzimy przy stoliku Ja, Glory i maczek a Glory nagle do mnie Ty patrz jakiś gość w koszuli pokekrings stoi przy barze :mrgreen: Ja tak patrze a tam deadprezz z dziewczyna :) A glory już myślał że gdzieś na bazarze sprzedają nasze koszule :)

Main Event zacząłem od strasznych wahań stacka raz w dół raz w górę i tka było praktycznie do końca stolik miałem strasznie dziwny dużo limpów przed flopem i mimo przebić każdy dokładał na stoliku było dwóch francuzów, Doli, obywatel, grabson,sc to z tego co zapamiętałem. Dla mnie ten turniej był strasznie dziwny chyba nigdy takiego nie rozegrałem tak naprawdę nie miałem żadnych grywalnych kart przez pierwszych 5 leveli co mi się udało nabudować odrobinę to zaraz straciłem bo próbowałem tworzyć coś ze swoich kart typu J4 K5 itd :) Gdy już w końcu dostałem jak mi się wydawało dobry układ na flopie to po showdaunie ostro się zdziwiłem... limpuje J9 przede mną limp jeroma i Grabosn czekan dużej Flop KQT przypominam mam J9 Grabson czeka jerome również ja zagrywam lekko dostaje rais od grabosna i allina od jeroma jednak jerome ma jakieś 4k a ja w tym momencie 12k grabson chyba 10 więc też wsuwam allina grabson po bardzo długim namyśle w końcu sprawdza i również pokazuje J9 natomiast jerome wyskakuje z krzesła i pokazuje AJ :D:D:D i się skracam do 8k od tego momentu ciężko mi powstać w końcu spadam do 6-7k na stoliu co chwile latają alliny bo blindy 400/800 nagle mega akcja allin obywatel z utg allin z utg+1 od cohera a ja będąc kolejnym odsłaniam TT i pierwsza myśl to aby wyrzucić tą kartę ale nagle przechodzi mi po głowie myśl "Grzechu czy Ty jesteś normalny?" i również pcham allina bo w końcu czego ja mam szukać z 6k a po przeanalizowaniu sytuacji stwierdziłem że mogą kraść sobie asy. Obywatel pokazuje 77 coher AK więc przed flopem jestem najlepszy flop wyjeżdża T98 więc obywatel ma open ended a turn to J... jednak na river spada kolejny i w końcu szczęście to mi dopisuje :) mój stack jednak nadal jest poniżej średniego mam 25 k i dostaje AA robie rais x3 i call od lukro a gość który wyrzucił mnie w satelicie mówi widziałem jedną kartę możliwe że będzie powtórka bo jak wcześniej chciałem mu ukraść miał AA i zawołał mnie allin ;d ofc szybko uciekłem i tym razem również tak zagrał a ja robię natychmiastowy call i co pokazuje ???? KK DEJA VU? Jednak tylko w kartach tym razem nie łamie mi tych asów :) i już mam ponad 50k i wracam do gry do końca pozostaje jeden level a więc nie szarżuje zbytnio i wygrywam jeszcze do końca dnia 5k i spokojnie z piątym stackiem przechodzę do dnia finałowego gdzie glory jest już chip liderem :)

Wracając do domu już świętujemy bo ja miałem od początku dobre przeczucia tylko do właśnie tego turnieju jestem pewien że turniej skończy się wielkim sukcesem. Drugi dzień jednak dla mnie też nie jest łaskawy i szybko skracam się o 15k i wtedy nadchodzi najtrudniejsza decyzja w turnieju gzie już wcześniej po raisach wyrzucałem raz AK przed flopem po re-raisie przeciwnik miał akurat AA więc dobra czutka. Dostaje na UTG AQ robię rais do 6k blindy 1000/2000 facet na małej bardzo długo myśli raz chce tylko dołożyć raz podbić a w końcu wrzuca allina i teraz ciężka decyzja bo ma 200 więcej niż ja ... mam AQ żadna to rewelacyjna karta ale zaczynam rozważać zostaje mi 34 k będę musiał się allinować w przeciągu kilku rozdań i jak wejdę a FT to pewnie z mega niskim stackiem stwierdzam że mam flipa i ryzykuje trafiam przeciwnik pokazuje 55 flop bez pomocy... turn też ... Ale River!!! to AAAAAA :) wracam do gry z ponad 80k i zostaje 11 graczy :) więc FT praktycznie nie zagrożone. Ale natomiast na FT zero gry nie rozegrałem żadnej ręki bo nie miałem nic przez całe FT a jak dostałem przy 7 graczach TT to po prostu już moja cierpliwość się skończyła i sprawdziłem allina trafiając na QQ ofc odpadłem ale 7 miejsce uważam za bardzo dobre miejsce po takich przeżyciach to ja się cieszę że w dniu finałowym zagrałem ;)

No i ofc wielkie Gratulacje dla Ciebie Fishku :) Mówiłem Ci od początku że będzie dobrze :mrgreen:

Awatar użytkownika
Glory
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: Glory » 01 wrz 2009, 23:29

Gratulacje Grzechu. Z kilku powodow

1. Bo znowu udowodniles ze cierpliwosc poplaca.

2. Bo w koncu miales farta i wygrales flipa przed platnymi z klasycznym asem na river

3. Bo wywaliles Obywatela a ten sie dalej cieszyl ze wygral (i pomsciles mnie)

4. Bo Twoje rady ze na big stacku go zazwyczaj rozwalam - podzialaly na mnie motywujaco i zagralem nieco inaczej.

Nic tak nie cieszy jak przezywanie sukcesu we dwojke !

GrzechuTG
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: GrzechuTG » 02 wrz 2009, 11:02

Hehe Dzięki.

Ale widzisz jednak do samego końca nie byłem cierpliwy i byłem tak znużony tym chłamem który dostawałem na FT że w końcu musiałem nie wytrzymać i sprawdzić z tymi TT.

A sukces będziemy przeżywać jeszcze nie jeden to dopiero rozkręcanie się :mrgreen:

GrzechuTG
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: GrzechuTG » 05 wrz 2009, 11:31

Ostatnimi czasy nie prowadziłem tutaj bloga ale otworzyłem sobie bloga na serwisie zewnętrznym w którym chciałem się skupić na jednym miejscu ofc grałem w innych pooker roomach ale chciałem również zobaczyć jak to jest grać gdzieś kompletnie bez wpłaconego bankrolla bez presji a wyładować mogłem się na blogu. Traktuje te miejsce jak swój eden hehe ;) gram tam dla zabawy a nie tak jak w innych gdzie trzeba popracować żeby powiększyć swój bankroll... I co z tego wyszło? Na początku totalna lipa nie stosowałem się do bankrolla zwiedzałem wszystkie stawki jakie był możliwe największe to chyba 3/6 ;) Ale powoli zacząłem grać swoje bez aż takich szaleństw i zaczęło wychodzić. Aktualnie udało się zbudować tam bankroll który pozwala mi na regularną grę w turniejach z wpisowym 20-30$. A więc zapraszam do mojego edenu hehe pokerowyswiat.blox.pl jedyne co mnie denerwuje to że wszystkie portale liczące statystyki nie są w stanie liczyć ongame :( Dlatego też nie mogę sprawdzać swoic statystyk bo stronki mi pokazują zupełnie co innego niż jest w rzeczywistości.

Aktualnie przygotowuje się do wyjazdu na ME we Wrocław w końcu jakieś krótkie wakacje udało się zaplanować. Po powrocie niestety czeka ciężki grafik i dużo turniejów dlatego też we Wrocławiu postaram się nie grać hehe. Kolejne też moje turnieje będą już bez heypoker-brak-polskiej-licencji! z którym zakończyłem współprace.

Awatar użytkownika
Spiegol
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Spiegol » 05 wrz 2009, 12:04

Grzechu cholerka :P widzę tam sporo fajnych sumek jakie zgarnąłeś w turniejach. Czemu nic tutaj o tym nie piszesz? Powinieneś się nam od razu chwalić takimi wygranymi ;)

A co do faktu, że nie ma żadnego programu do nowego on game to fakt, bardzo boli bo do MTT i sitków które tylko i wyłącznie gram bardzo by się przydał ;) może już niedługo coś się pojawi.

GrzechuTG
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: GrzechuTG » 05 wrz 2009, 12:38

Bo ja nie lubię się chwalić.

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 05 wrz 2009, 17:40

Hej

Sharkscope zlicza nowe ongame - mi podaje bardzo dokladne dane. Swoich nie sprawdzisz bo masz zablokowane.

Czemu zdecydowales sie przeniesc swojego bloga na zewnetrzny serwis ?

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”