Droga na HighStakes I---[---------------------------------]

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.
Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 30 paź 2011, 01:12

tommko, jeszcze pozwolę sobie nawiązać do Twojej wypowiedzi: moim zdaniem analizowanie pojedynczych wartości JTs vs 22 itd. jest bezcelowe. W grze i tak na dłuższą metę będziemy mieli tyle samo sytuacji z 22 vs JT co JT vs 22 (raz u nas, raz u oponenta). Wydaje mi się, że trzeba wszystko jednakowo traktować jak flipa bo tu głównie chodzi o sytuację: ktoś pushuje pocket, Ty sprawdzasz z dwoma overami. 1-2procentowe różnice nie mają praktycznie żadnego znaczenia w sytuacji jednorazowej, i moim zdaniem nie mają też znaczenia na dłuższą metę, bo przecież nie grasz na zasadzie: o pushnął, pewnie ma pocket, to z JTs sprawdzę a AKo wywalę, bo jest 1,5-2% z tyłu :). W graniu pocketami zasadniczym aspektem jest fold equity i konieczność pushowania jako pierwszy - z resztą to z pewnością dla czytelników "zamkniętego działu" oczywista oczywistość. Ja na przykład w HU mając 10bb nie callnę pusha oponenta mając 22, natomiast bardzo chętnie sam pushnę. I wtedy na dłuższą metę w nosie mam czy on sprawdzi z JTs czy z jakimikolwiek innymi overami (co jest lekko z tyłu albo lekko z przodu).

Sith, fajno, że zaczynasz dostrzegać realne korzyści z grania pasywnym BM. Naprawdę to nieraz ratuje dupę i samopoczucie, jak wiesz, że masz jeszcze tyle zapasu. No i oczywiście mała próbka na Tym Twoim wykresie póki co, ale zapowiada się naprawdę nieźle :)

Awatar użytkownika
dadzio10
-#VIP
-#VIP

Postautor: dadzio10 » 30 paź 2011, 01:56

Nieźle miażdżysz to hu graty :)

Granie z takim rolem jest fajne ja wole grać bezstresowo :)

no i zmieńcie avatary :mrgreen:

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 30 paź 2011, 09:19

dadzio10 - granie z takim rollem jest nudne - 20 BI na Hu20$ daje Ci boost rolla o 40%, tutaj ledwo 10%, co to za emocje :D

A tak na serio - zobaczymy jak tight BM sie sprawdzi przy downswingu, bo przy rushu wkurwia niemilosiernie :D, pewnie przy downswingu bedzie zupelnie odwrotnie :D Jak osiągne cel 20Bi na Hu10$, bede mial pewnie kolo 1000 USD, a jak zostawie rb na roomie, to pewnie kolo 1200, wiec juz jest to sensowny start do 20$, wiec moze i ma to sens :D

Sesja na Hu 10$ zaczeta wczoraj dobrze 3-0, zobaczymy jak to pojdzie dalej...

Natomiast zgadzam sie bardzo z artykulem, ktory przetlumaczyla Gama - nie ma co sprawdzac nawet konta i sharka po jednej sesji - lepiej sie spi :D

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 09 lis 2011, 18:00

Gra na HuSnG10$ nie idzie juz tak dobrze jak powinna - niestety downswing na 10 BI troche mnie spowolnil...

[center]
Obrazek

Obrazek [/center]

Niestety prawdopodobnie moje wieloletnie konto SithJarr1 pojdzie niebawem w zapomnienie - jakis problem jest z odzyskaniem hasla do niego - i musialem zalozyc nowe :(

Awatar użytkownika
tommko
-#VIP
-#VIP

Postautor: tommko » 09 lis 2011, 19:50

Sith pisze: niestety downswing na 10 BI troche mnie spowolnil...

Sith proszę Cię, nie uzywaj słów w jakimś dziwnym znaczeniu.
Downswing na 10 BI ??? Co to za downswing ??? To odrobina wariancji...

Awatar użytkownika
justnutsbaby
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: justnutsbaby » 10 lis 2011, 07:51

drynk pisze:.... Ja na przykład w HU mając 10bb nie callnę pusha oponenta mając 22, natomiast bardzo chętnie sam pushnę....

meh, no i blad :P

Sith odezwij sie na skypie to na jakies piwko wyskoczymy do kasyna ktoregos dnia w koncu ! :P i o akwariach pogadamy ;p

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 10 lis 2011, 18:49

justnutsbaby pisze:Sith odezwij sie na skypie to na jakies piwko wyskoczymy do kasyna ktoregos dnia w koncu

Bierzesz kobitke swoją, czy zorganizujemy coś na miejscu :D ?
Wieczorem sie zgadamy na Skype

BTW - Tak sie gra HU :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Porcupin
-#VIP
-#VIP

Postautor: Porcupin » 10 lis 2011, 18:58

Na pewno złamanego grosza nie dostałeś za tego royalflusha :D NH!

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 10 lis 2011, 19:02

Porcupin - przebil mnie allin :D

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 11 lis 2011, 15:31

ze slowplayowanym AQ :D ?

Edit:
justnutsbaby pisze:drynk napisał/a:
.... Ja na przykład w HU mając 10bb nie callnę pusha oponenta mając 22, natomiast bardzo chętnie sam pushnę....

meh, no i blad :P

Każdy pocket tam to call? Hm, zawsze myślałem że nie powinno się tam świadomie wwalać na coin'a albo bycie zdominowanym.

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 11 lis 2011, 16:23

drynk - jusnuts to maniak przyzwyczajony do swingow 10-20 BI na tych swoich ultrahyperwdupetubo... ale z punktu widzenia matematycznego

masz do dolozenia 9BB, w puli jest juz 1,5BB - i najczesciej bedzie to coinflip z delikatna Twoja dominacja, bardzo, ale to bardzo rzadko wpieprzysz sie na pare - wiec call nawet z 22 moze byc w longrunie oplacalny - ale mysle ze pary 22-44 to jednam jest marginalny call. Wszystko wyzsze od 44 to juz imho snap call.

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 12 lis 2011, 01:16

Dlaczego "Bardzo, ale to bardzo rzadko" obejrzę u oponenta wyższą parę? przecież zakres pusha z dealera w hu przy efektywnym 10bb przeciwnika to wszystkie pockety, więc kombinacji wszystkich wyższych pocketów jednak sporo pozostaje w grze. I oprócz A2 nie ma opcji, żebyśmy byli z przodu. A 10bb to jeszcze stack ze sporym fold equity jeśli pushujemy jako pierwsi z dealera, więc callowanie tutaj 22, to imo nie jest najlepsze posunięcie. Chyba że oponent jest bardzo dobry, to wtedy nawet coin nas urządza.

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 12 lis 2011, 01:43

drynk - na 10 BB pushujesz tak szeroki zakres rak, nawet 84s+, J3s+, Q7+, ze pockety sa stosunkowo rzadkie.

Ale oczywiscie wszystko zalezy od dynamiki gry - jezeli np widze, ze przy 10 BB przeciwnik mi folduje do minraise czesto - to nawet z A5 nie zrobie call, bo po co mi loteria, jak go moge wyblindowac...

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 13 lis 2011, 02:21

Kolejne 50 HU za mną, idzie w sumie cały czas pod górke... jak na wykresie widac.

W zasadzie non stop gram 2 stoly na raz - czasem sie lapie ze jak gram jeden to mi sie nudzi i niepotrzebnie akcji szukam, wiec chyba powoli sie przyzywczajam. Wyjatek robie tylko jak poza pokeram cos innego jeszcze mnie zbsorbuje - żona, dzieci, gama czy dobry film w TV, wtedy odpalam jeden stolik. No i jak z regsem sie jakims leje, chociaz na HU 10$ jest ich mało i raczej sie nie dosiadaja...

Wykresiki na dzisiaj

Obrazek

Obrazek

Teraz mam stresa - bo jest realna szansa skonczyc challenge 2x20BI w ciagu 200 gier - co byloby naprawde fajne - trzeba tylko nastepne dwa HU wygrac :D

Awatar użytkownika
Gns
-#VIP
-#VIP

Postautor: Gns » 13 lis 2011, 12:24

Sith pisze:Wyjatek robie tylko jak poza pokeram cos innego jeszcze mnie zbsorbuje - żona, dzieci, gama czy dobry film w TV, wtedy odpalam jeden stolik.

Widzę, że hierarchia jeszcze jest.. najpierw żona, później dzieci, a na końcu gama. Czyżby szykowały się jakieś skoki przez płotki? :mrgreen:

BTW: Ładny wykres. Tylko nie tiltuj :)

Awatar użytkownika
gama
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: gama » 13 lis 2011, 13:10

GNSPL, najpierw rodzina, później przyjaciele, to chyba normalne, nie? :)

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 13 lis 2011, 22:36

Widzę, że hierarchia jeszcze jest.. najpierw żona, później dzieci, a na końcu gama.

Wiesz - tutaj raczej chodzilo o przedzialy czasowe - do 21 mecza mnie dzieci, od 21 do 23 meczy mnie żona, od 23 do rana odreagowywuje z Gamą :D

A co do hierarchi - wiesz - My jestesmy ze sobą z Gamą bardzo szczerzy - od początku jej mowilem ze wyżej niż na kobiete Nr 2 w moim życiu nie awansuje - córeczka to moje oczko w głowie :D

Czyżby szykowały się jakieś skoki przez płotki? :mrgreen:

A po co skakać - nie ma płotków czy innych barier między nami :D.

BTW: Ładny wykres. Tylko nie tiltuj

NA SnG 10$ raczej mi to nie grozi - do tych stawek podchodze całkowicie bez emocji - zobaczymy co bedzie wyzej :D

konieczny
-#VIP
-#VIP

Postautor: konieczny » 13 lis 2011, 23:47

Kazdemu grajacemu hu na ongame zadaje to samo pytanie :): czemu grasz na platformie z 10% fee, masz az tak wysoki RB? patrzac z perspektywy wykresu, mialbys prawie 100$ wiecej.

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 14 lis 2011, 10:36

konieczny - sam sobie zadaje to pytanie od dwoch lat... RB mam tam na takim poziomie, jak na Chili... a rake jest tam o polowe nizszyc

Z drugiej strony - wysoki rake - mniej regsow... ale z trzeciej strony - regsi nie graja z Toba i tak na ipoker... Ale ipoker nie ma softu na MacOSX... ale mam tez Windowsa... Moze czas sie przeniesc z powrotem na Chili... zwlaszcza ze Marcin juz nie dziala w Hey... Ale lubie Hey... chlipoker-brak-polskiej-licencji! też lubie...

Przekonales mnie - wracam na ipoker od grudnia :D

Awatar użytkownika
Szfiecu
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Szfiecu » 14 lis 2011, 12:17

jak to Marcin nie działa na hey? why? for money? ;) nie widziałem nigdzie wzmianki o tym.

Odnośnie roomu, Sith jak wróci FT to tam się przeniesiesz ;)

konieczny
-#VIP
-#VIP

Postautor: konieczny » 14 lis 2011, 19:36

Sith pisze:konieczny - sam sobie zadaje to pytanie od dwoch lat... RB mam tam na takim poziomie, jak na Chili... a rake jest tam o polowe nizszyc

Z drugiej strony - wysoki rake - mniej regsow... ale z trzeciej strony - regsi nie graja z Toba i tak na ipoker... Ale ipoker nie ma softu na MacOSX... ale mam tez Windowsa... Moze czas sie przeniesc z powrotem na Chili... zwlaszcza ze Marcin juz nie dziala w Hey... Ale lubie Hey... chlipoker-brak-polskiej-licencji! też lubie...

Przekonales mnie - wracam na ipoker od grudnia :D

:)

a masz tam chody (w kontekscie Rb :P)?

Awatar użytkownika
Glory
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: Glory » 15 lis 2011, 12:54

konieczny, a potrzebujesz RB na chili? Przy 500$+ rake miesiecznie jest to do zalatwienia.

Ja wam jednak powiem ze dla mnie HU na Ipoker jest jakies specyficzne. Jedyna siec na ktorej nie potrafilem ich grac. Ale w sumie nie mialem duzej probki.

Co do Marcina to on ciagle jest w Hey tylko siedzi na Malcie. No i teraz Hey ostro laczy sie z redbet-brak-polskiej-licencji! dlatego jest troche zwirowan.

PS. A to to powinno posc do the best of"

Kolejne 50 HU za mną, idzie w sumie cały czas pod górke

Ja myslalem ze jemu jest ciezko i stoi w miejscu, a tu chodzi ze wykres idzie w gore, lol :).

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 22 lis 2011, 02:11

Wykresu mi sie nawet nie chce wrzucac, bo niestety juz teraz konkretny downswing - w ciagu 3 dni 18 BI w plecy. Na szczescie trzymam sie mocno BM - wrocilem na razie na stawki 5$, bo profit mam na poziomie 100$.

Cały czas w pokerze mnie zastanawiam jedna rzecz, dlaczego jak zaczyna sie jebac, to idzie na maksa żle. To ze nie wygrywam coinflipow - luzik - szansa 50%, kilka przegranych pod rzad musi sie trafiac przy takim volume, to ze sie nacinam KK na AA, zwykly cooler. Ale jak to mozliwe zeby przegrac w ciagu dnia 7 razy po allinie na flopie, majac dwie pary czy overpare, bo river dawal tripsa przeciwnikowi. Dzisiaj dwa razy allin pre z QQ i KK - raz call od 55 (na blindach 10-20), drugi raz od A2. Oczywiscie piatka do seta i As sie odmeldowal.

Na pocieszenie - dostaje masakryczna ilosc setow - non stop mi siada set, nie wygrywam nimi niestety, bo ktos mi sprawdza allina na fd i akurat mu siada, ale i tak cieszą te sety

Ratuje moją psychikę challenge - konsekwetnnie gram na volume, 4 stoly na raz, jezeli nie skoncze go do konca miesiaca uznaje go za niewykonanego i spadam na chili :D.

Ale tak czy inaczej - zgadzam sie ze nitowaty BM to podstawa - co innego downswing 18 BI - gdy jest to 20% rolla, a co innego jak jest to połowa :D

Aha, co jeszcze mnie boli - farmia mnie straszne lojtki. Goscie z profitem -20% dosiadaja sie i zabieraja mi kolejne BI jakimis chorymi akcjami... Niech mi tylko moc powróci :twisted: :twisted:

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 23 lis 2011, 01:18

Dzisiaj bylem z siebie dumny - znajomek z Wegier ma jeszcze bardziej chory downswing niz ja - dzisiaj chyba 2/28 wynik - po prostu jakies chore akcje przy stole + TILT mu sie wlaczyl... Jaki ja mu piekny wyklad dawalem, zeby nie patrzyl na to w kategorii sesji czy 20 HU, tylko w longrunie, zeby nie wspominal bezsensownie e BI stracił i takie tam bzdety, po prostu jak z poradnika...

...a przy tym poziom wkurwienia był maksymalny u mnie... bo jak mowilem - zaczynaja mnie normalnie donki eksloatowac, wide siedzi taki jeden reg-donk, dosiadam sie, splycam go do 500 zetonow i sie zaczyna - allin 99 na 98 - flop K88, luzik mysle, odrobie... skracam go do 600, allin z 77 - instant call od K2 - co spada - K... kiedy spada.. no KURWA na River. Nic to, debilem jest - skracam go - alliny - mam AJ - koles odslania A8 - co spadak - 8, kiedy spada - tak KURWA, na river.... ale ze głupi jest, blindy duże, pushije 55, call - od A2... całe szczescie ze as spadl juz na flopie, bo jakbym go zobaczyl na river, to moje cisnienie zaliczyloby double up. Wyrownalismy stacki - koles przy blindach 50/100 pushuje, ja mam AJs.. robie call, kolega odstania KJ. Modle sie o tego jebanego asa... flop Qxx, turn T..., i co kurwa - WYMODLIŁEM ASA NA RIVER :evil: :evil: :evil:

Sesja na plus bo 2-1 - srał pies te 20$, mam je w dupie, ale KURWA jak mozna mnie tak zniszczyc, nie potrafiac grac w pokera?????

Inny kurwa mistrz gry z dzisiaj - kto mi wyjasni jego tok rozumowania:

Kod: Zaznacz cały

Seat 3: izanami_x (1,890 in chips)
Seat 4: SithJarr1 (1,110 in chips)

ANTES/BLINDS
izanami_x posts small blind (10), SithJarr1 posts big blind (20),

PRE-FLOP
izanami_x raises to 100, SithJarr1 raises to 300, izanami_x calls 300.

FLOP [board cards: 8S,8D,JH ]
SithJarr1 checks, izanami_x bets 600, SithJarr1 raises to 810 and is all-in, izanami_x calls 810.

TURN [board cards: 8S,8D,JH,2D ]

RIVER [board cards: 8S,8D,JH,2D,4D ]

SHOWDOWN
SithJarr1 shows [ KD,KC ]
izanami_x shows [ KS,4S ]
SithJarr1 wins 2,220.

SUMMARY
Dealer: izanami_x
Pot: 2,220
izanami_x, loses 1,110
SithJarr1, bets 1,110, collects 2,220, net 1,110

No, wyżaliłem się na blogu, humor mi sie poprawił, jutro go zniszcze, ide spac :D

Awatar użytkownika
Szfiecu
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Szfiecu » 23 lis 2011, 08:42

Sith pisze:No, wyżaliłem się na blogu, humor mi sie poprawił, jutro go zniszcze, ide spac :D

Ale , że zniszczysz bloga? czy humor? ;)

kolejna kwestia, że nie powinno się skupiać na rewanżu z określonym przeciwnikiem bo znów pojawia się efekt siłowego pokazania "kto tu rządzi" - o tym również było w mindsecie ;)

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”