Droga na HighStakes I---[---------------------------------]

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.
Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Droga na HighStakes I---[---------------------------------]

Postautor: Sith » 18 paź 2008, 21:40

Witam,

W związku z ciągłymi wachaniami bankrolla, tiltami, niepilnowaniem BM postanowilem w celu automotywacji uruchomić BLOG'a - może świadomość, że będę musiał się na forum chwalić sprawdzeniem ALL IN'a z 3 parą i gównianym kickerem spowoduje, że moja gra stanie się bardziej konsekwentna.

Krótko o mnie

W pokera pierwszy raz gralem w 2006 roku - epoziod jakis 30 dniowy - glownie wyrabianie bonusow na party-brak-polskiej-licencji!. Potem dwa lata przerwy - wróciłem do zabawy kilka miesięcy temu.

W chwili obecnej mam jakies 100$ na Titan Poker (wypracowane z darowanego 5$)- kwotę tę zamierzam powiększyć do 200$, następnie przelać polowe na Mansion w celu wypracowanie odpowiedniej ilości punktów.

Gram wszystko poza dużymi turkami - SnG 2,6,10 osobowe, cash HU limit i NL, 10 osobowe limit i NL.

Postaram się każdego dnia zamieścić informacje na temat mojego bankrollu i bieżących sukcesów - aż do finały WSOP :-)

Tak więc cel na przyszlość: 200$ na CHILI (bylo wczesniej TITAN) Poker, potem będę się martwił dalej :-)

Pozdrawiam

Sith
Ostatnio zmieniony 11 gru 2012, 03:35 przez Sith, łącznie zmieniany 32 razy.

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 20 paź 2008, 08:03

Jak juz wczesniej pisalem - jestem mistrzew w dochodzeniu od 5$ do 100$ - natomiast ani razu nie udalo mi się dojść od 100 do 120. Czy ktoś mi kurwa wytłumaczy dlaczego?

Wczoraj kultura - 4 stoly limit - pechowe flopy - zjechalem ze 100 do 78 - bylem po piwku wiec lekki tilt mnie dopadl - otworzylem 2x HU 20+1 - na jednym przegralem przez slabszy kicker (mialem Q5, na stole piatki, kolo pokazal K5), na drugim przegralem przez cholernego pecha - kolor po flopie (as na stole, krol u mnie na ręce), duże podbicie, koles sprawdza, turn dochodzi 10, duze podbicie, poszly alliny, river 10, koles pokazuje karetę 10, bo mial pocket pair 10, moj flush z flopa poszedl sie walić.

Bankroll stopniał do jakichś 36$, postanowilem skonczyć z pokerem, wszedlem na jakieś HU 0,5-1, pocket pair 9 w pierwszym rozdaniu, kolo sprawdza mojego ALL-IN'a - mial K9 - moja para sie utrzymala. Troche sie jeszcze popykalismy - stanelo na tym ze z 55 odszedlem od stolu - tak wiec mam jeszcze czym grać.

Znając życie znowu dobije do 100$ i sytuacje się powtórzy - po raz 20 chyba :evil: .

Pozdrawiam

Sith

Awatar użytkownika
dviper
-#VIP
-#VIP

Postautor: dviper » 20 paź 2008, 08:52

SithJarr pisze:Jak juz wczesniej pisalem - jestem mistrzew w dochodzeniu od 5$ do 100$ - natomiast ani razu nie udalo mi się dojść od 100 do 120. Czy ktoś mi kurwa wytłumaczy dlaczego?

haha, nie jestem sam :P Tak samo dochodzę do pewnego miejsca, na PokerStars-nielegalny-w-PL! to było 130$. Doszedłem do tego w dwa dni z 60$ i dalej nic. Od trzech tygodni nie mogę tego przekroczyć. A jeszcze chwilę znowu osiągnę 60$ :P Dlatego zrobiłem sobię teraz przerwę na PokerStars-nielegalny-w-PL! i na razie gram sobie resztkami kasy na cdpoker. A potem znowu wrócę na starsów i może się uda pójść dalej :)

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 20 paź 2008, 12:23

To pewnie jakaś łódzka przypadłość - na 100% wina tkwi w mojej grze - bo to jest tak powtarzalne - ze az mnie szlag trafia - 5 czy 6 raz z rzędu mi się trafia 100$ od zera - i potem jakieś megarozwolnienie....

Ehhh

Pozdrawiam

Sith Jarr Wkurzony

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 21 paź 2008, 23:41

Dzisiaj rozegrane 4 turki HU SnG - 3x5+0,25 i 1x10+0,5

Pierwszy Turbo szedl dobrze az do pewnego pechowego rozdania
Obrazek

Potem karta slabo, blindy wysokie - koncowka niestety słabo

Drugi Turbo 5+0,25 tez wtopiony - flop nie bym moim sprzymierzencem - co przy turniejach Turbo jest trochę uciążliwe, bo czasu malo

Po dwóch przegranych Turbo postanowilem sprawdzic się w wolniejszej grze - efekt zdecydowanie lepszy karta tez jakos mnie nie rozpieszczala, ale cierpliwość zostala wynagrodzona
Obrazek

Zachęcony tym sukcesem usiadlem do HU 10+0,5 - także w forumule NIE-TURBO - i widać lepiej mi się gra w ten sposób:
Obrazek

Dzionek na lekki plus - ponadto podjalem decyzje ze do tych 200$ doczłapie się grając tylko HU SnG - 5+0,25 do 120$, potem 10+0,5 - powoli, na jednym stole i nieturbo

Pozdrawim

Sith

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 22 paź 2008, 23:34

Dzisiaj kulturalnie - jedno HU 5+0,25 - szło ciężko - ale jedno rozdanie w zasadzie zakończyło turniej:

Obrazek

Bankroll na dzień dzisiejszy to 60$ - tak wiec powoli do przodu - pewnie tradycyjnie do 100$ dobije bez problemów- a potem będzie już tylko gorzej

Pozdrawiam

Sith

Awatar użytkownika
martini
-#VIP
-#VIP

Postautor: martini » 23 paź 2008, 00:01

SithJarr pisze:Bankroll na dzień dzisiejszy to 60$ - tak wiec powoli do przodu - pewnie tradycyjnie do 100$ dobije bez problemów- a potem będzie już tylko gorzej

Nooo, kurcze beznadziejnie :mrgreen: Bez sensu tak tylko dobijac do 100$ :???: :mrgreen: :mrgreen:
Tak sobie czytam tego bloga i mysle, ze gdyby wszyscy mieli takie problemy to by bylo dobrze ;) A teraz juz nieco na powaznie - gratuluje wygranych HU, wczoraj co prawda z poczatku jak widze byly problemy, ale potem juz dobrze na wolniejszych turkach - tak trzymac. Generalnie widze, ze na forum zapanowała moda na HU :grin: Albo wszyscy grali od zawsze, a jedynie ostatnio jakis po prostu wysyp wpisow na blogach i opisywanych rozdan :wink: I nawet juz chociazby czytajac teraz Twoj blog to tak sie zastanawiam, czemu tylko ja nie cwicze tego elementu... tymbardziej, ze jestem bardzo slaby w 1 na 1, praktycznie wszystkie turki, w ktorych uda mi sie dojsc do heads up to jednak przegrywam - niezaleznie czy mam przewage czy nie :razz: No coz... pokaz na forum jeszcze kilka ciekawych screenow, takich dosyc zachecajacych, a wtedy nawet taki fish jak ja sie zmobilizuje i wreszcie zacznie cwiczyc takie turki :grin:
Poki co - zycze powodzenia i dalszych sukcesow :wink:
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
mihi
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: mihi » 23 paź 2008, 14:00

mpawlak pisze:czemu tylko ja nie cwicze tego elementu.

nie tylko ty bo ja tez za duzo czasu nie poswiecam temu elementowi - ale juz nie jak ty czeto jak dojde w turku do hu to wychodze z tego obronna reka, wiec wole poswiecac czas na doskonalenie sie w fazie gdzie jest wiecej zawodnikow by miec wogule szanse ogrania przeciwnika w HU

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 23 paź 2008, 22:07

mpawlak pisze:Nooo, kurcze beznadziejnie :mrgreen: Bez sensu tak tylko dobijac do 100$ :???: :mrgreen: :mrgreen:

Ja już się przyzwyczaiłem - z 10 razy juz dobilem od 10 do 100... :-(

mpawlak pisze:No coz... pokaz na forum jeszcze kilka ciekawych screenow, takich dosyc zachecajacych,

Szybko poszło :-)
Obrazek

HU warto ćwiczyć - biorąc pod uwagę różnice w wygranej za pierwsze i drugie miejsce w duzym turku - dobrze grajac HU mozna bardzo poprawić swój ROI. Poza tym liga się zbliża wielkimi krokami...

Bankroll 64,20$ - do 100$ blisko :-)

Pozdrawiam

Sith

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 23 paź 2008, 22:27

ehh...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 23 paź 2008, 22:36

Kończę z pokerem chyba

3 raz pod rząd !!!

JEBANY RIVER

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 10 lis 2008, 00:04

Po ostatnim tilcie postanowilem skonczyc z hazardem - a przynajmniej dac sobie tydzien na ochloniecie :-)

Kila dni temu okazalo sie ze na pokerromie zostaly jakies grosze, ktorych mi sie nie udalo przegrac - cos ze 3,87$ - postanowilem wiec rozegrac jakies delikatne HU za dolca :-)

Udalo mi sie nawet lekko odbic - i wprawdze do 100$ jeszcze kawalek drogi - ale powoli, powoli... powinno sie udac :)

Pozdrawiam
Sith

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 11 lis 2008, 22:34

Gra ktoś z Was turnieje Double UP? Rozegralem dzisiaj z 6 czy 7 sztuk 2+0,4 - tylko raz nie bylem w platnych - ludzie graja fatalnie.

Na poczatek leci zawsze z 2-3 osoby w jakichs masakrycznych All-IN'ach, potem natomiast ludzie graja jak na jakims podrecznikowym bubble - boja sie sprawdzic przebicia nawet z AA - byle nie odpasc :-)

Polecam jako przyjemna odskocznie od powazniejszych turkow - wadą są tylko ogromne prowizje (20%).

Ogólnie po przerwie gra mi sie zdecydowanie lepiej :-) - chociaz troche mnie mecza te meganiskie stoliki - ale nie ma wyjscia na razie :-)

Pozdrawiam

Sith

Awatar użytkownika
Mlody
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: Mlody » 13 lis 2008, 19:04

SithJarr pisze:Po ostatnim tilcie postanowilem skonczyc z hazardem

Czyli skonczyles z obstawianiem wyscigow konncyh czy graniem w black jacka?;> Bo nie rozumiem co ma forum pokerowe do hazardu :mrgreen: :twisted:

Co do Twojego problemu z przekroczeniem 100 dolarow to wydaje mi sie ze problem tkwi w psychice. Skoro udalo Ci sie dobic z 5$ do 100$ to teraz szybko starasz sie zrobic z nich 1k$ i robisz jakies dziwne shoty na HU za 20 dolcow.

Moim zdaniem (wiem wiem ze jest to bardzo ciezkie) powinienes za kazdym razem zanim zaczniesz grac lekko sie ogarnac i zalozyc sobie ze dalej bedziesz gral tak konsekwentnie jak do tej pory a wkoncu osiagniesz to 1k$ a nawet wiecej, wszystko zalezy tylko od konsekwencji i cierpliwosci.

Bo poker jest jednym z takich sportow gdzie niestety zolw wygrywa ale jezeli juz wygrywa to na prawde przynosi to duzo radosci i zyskow :)

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 14 lis 2008, 12:39

mlody20 pisze:
SithJarr pisze:Po ostatnim tilcie postanowilem skonczyc z hazardem

Czyli skonczyles z obstawianiem wyscigow konncyh czy graniem w black jacka?

Heh - raczej z graniem turbo SnG za 20$ na dwoch stolach naraz przy bankrolu 100$, a nastepnie, po dwoch wtopionych grania jedneg za 50$ zeby sie odbic :-)

Pozdrawiam

Sith

sympek
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: sympek » 14 lis 2008, 13:40

Nerwowy jesteś troszkę i tak jak napisałeś, próbujesz się na siłę odbijać niezważając na swoją kasę :/ Może spróbuj po zrobieniu 100 $, wypłaci 95 i z pozostałych 5 znów zrobić 100 ;)

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 19 lis 2008, 00:32

Ostatnie dni byly dla mnie dosc interesujace - rozegralem sobie kilka HU na wyzszych stawkach - i mimo tego ze przeciwnicy byli dosc mocni - bilans wyszedl mi do przodu. Poza tym ogolnie karta szla - patrz zalacznik.

Tradycyjnie juz pne sie ladnie do przodu - z kilku dolarkow zostawionych po ostatnim tilce mam juz 50,6$ - tak wiec wszystko idzie zgodnie z planem. Do konca tygodnia postaram sie dobic do 100$, tak aby moc w niedziele zrobic jakiegos widowiskowego tilta (moze 2 przegrane HU 50$??? - chyba ze macie jakies lepsze propozycja na pewny downswing :-)

Ponizej fajne rozegranie - gralem z gostkiem na dwoch stolach - gra ciagnela sie jak srajtasma - ale w koncu cierpliwosc sie oplacala. Koles reraisowal mnie przed flopem - tak wiec obstawialem go raczej na pocket pair reke w przedziale 99-QQ - troche sie pomylilem, ale na szczescie niegroznie dla mnie. Raczej nie przebijal by z connectorami, no moze z AKs - ale wtedy tez raczej by all-inowal (zwlaszcza ze przez ostatnie kilka rozdac mialem niezla karte preflop i prawie kazde moje wejsce to byl raise - tak wiec mogls sie u mnie nawet 72o spodziewac :-)

Pozdrawiam

Sith

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 21 lis 2008, 00:42

Dzisiaj niestety malo czasu na pokerka - udalo mi sie tylko poprztykac troche cash HU i rozegrac jeden turniejek HU 2$. Flop byl dla mnie laskawy, wiec nie jest zle - 5 dolcow do przodu.

Na titanie lezy i czeka na swoja szanse juz 55$, tylko 45 dzieli mnie do 100$ :-)

Awatar użytkownika
radost21
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: radost21 » 21 lis 2008, 13:00

czesc sit
nie wiem czy wiesz ale mam bardzo szybkie palce i filtr w oczach tak wiec
pozwolilem sobie przewertować twego bloga
całkiem przyjemnie napisany materiał
z tu i ówdzie wrzuconymi diamentami

oczywiscie w pokerze jak w zyciu raz jest z górki a raz pod
(tez mnie to czasem boli)
ale tak naprawde poraził mnie jeden zwrot

Jak juz wczesniej pisalem - jestem mistrzew w dochodzeniu od 5$ do 100$ - natomiast ani razu nie udalo mi się dojść od 100 do 120. Czy ktoś mi kurwa wytłumaczy dlaczego? pytasz jak GOŁOTA
który ilekroć ma cos na wyciągniecie reki
to od razu okazuje sie ze te kilkanascie cm (czy tez kilka $) to za daleko

a odpowiedz jest raczej prosta

kluczem do sukcesu jest wyobraźnia i dojrzałość
zycie bowiem to nie bajka
w której wszystko musi konczyc sie happy endem

warto wiec na to brac poprawkę i dalej bawic się
w syzyfa

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 22 lis 2008, 10:08

Heh - dzieki Radost - z tym Gołotą mnie rozwaliles :-) - ale tak wlasnie jest - czasem czlowiekowi na moment nerwy puszcza - i w moment traci cos co osiagnal przez cale zycie...

Tym razem postanowilem sie nie dać tiltowi - na razie mam z 3 zrobione 71$, bardzo zmniejszylem stawki, staram sie wyberac dluzsze gry - tak aby nie przewalic wszystkiego w godzine :-)

Dzisiaj rozegralem po raz pierwszy w zyciu MTT z rebuyami - 3500GP Speed czy jakos tak - zabawa fajna, ale w pozniejszym okresie nie ma to za duzo wspolnego z pokerem - majac 27 stack moje M wynosilo cos kolo 2-3 :-)

Udalo sie dociagnac do platnych, zainwestowane 2+2+2$ zmienily sie w 21$, tak wiec ogolnie do przodu - ale nie wiem jeszcze czy mi sie to podoba :-)

Pozdrawiam

Sith

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 23 lis 2008, 17:09

Witam,

Dzisiaj po ciekawym HU doszedlem do jedenj konkluzji: "NIE MA PO CO SPRAWDZAC PRZECIWNIKA W SHARKSCOPE PO TYM, JAK SIE USIADLO DO STOŁU". Albo robic weryfikacje zanim wplacisz BI, albo po grze.

Usiadlem dzisiaj do HU 5$, gra sie zaczela, sprawdzam gostka w skarkscope - i okazuje sie ze jest calkiem niezly, zwlaszcza w stosunku do mnie. I tak sie jakos zblolowalem, ze nie moglem z nim grac. Meczyk udalo sie wygrac - ale tylko dzieki sporej dozie farta po nieudanej kradziezy blindów.

Ogolnie pomimo wygranej ze swojej gry bylem bardzo niezadowolony - gdyby nie bad beat przeciwnika to bym slusznie przegral (kolo mial jakies AQ, podbil do 2-3 BB, chcialemu ukrasc pule i dalem all-ina z jakims J10, kolo check, 10 doszla na river). Potem mialem juz duza przewage w zetonach i kolo sie nie odbil.

Pozdrawiam

Sith

PS. Z dobrych wiadomosci - bankroll juz 75,16$ - czyli powoli, powoli do przodu. Mam nadzieje ze tym razem nie rozegram tego w sposob narciarski (powolutku, meczaco w gore na orczyku, a potem ekcytujacy zjazd na sam dol :-)

EDIT:
Już 85$

Obrazek

Awatar użytkownika
arek_FJ
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: arek_FJ » 23 lis 2008, 18:38

Zauwazylem Sith, ze zamiast call piszesz zawsze check. :mrgreen:
Bankroll rosnie, zobaczymy co bedzie kiedy przekroczysz swoja magiczna bariere $100 :mrgreen:

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 23 lis 2008, 23:27

Heh - dzieki za uwage - w wolnej chwili to poedytuje :-)

Na razie mam 87$ - zastanawiam sie czy nie zrobic jakiegos depozytu - tak za 120$, moze uda mi sie oszukac przeznaczenie :-)

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 24 lis 2008, 23:04

Witam,

Dzisiaj chyba zdiagnozowalem problemy z przebiciem sie ponad 100$. Po prostu trace zapal do gry. Po przerwie na koncie mam 5$, gram spokojnie, rozsadnie - staram sie blefowac tylko w sposob rozsadny, nie mam oporow przed zrzuceniem karty jak domyslam sie, ze przegrywam itp. Po 2 tygodniach grania (stack wlasnie kolo 100$) zabawa zaczyna mi sie przejadac - i dzisiaj juz gralem slabo - wyraznie na sile - wchodzielem w rece, w ktore nie powienienem (i ktore jeszcze tydzien temu bym zrzuca), tylko po to, aby skonczyc rozdanie, bezsensowanie pakowalem sie w coinflipy, ktore okazywaly sie nie coinflipami, tylko 80% szansa dla przeciwnika itp.

Z 87$ zrobilo sie w głupi sposob 95$, a potem w jeszce glupszy 82$ (po durnym blefie z mojej strony za 8$).

Zrobilem sobie wyplate - zawsze 80$ to jest pare groszy - bedzie akurat na swieta - i odpoczne troche od kart (poza ligą oczywiscie :twisted: ). Po przerwie wplace sobie ponownie z 20-30$ - i postaram sie o cudowne rozmnozenie.

Pozdrawiam

Sith

PS. Wniosek z tego taki - nie graj na sile, siadaj tylko wtedy, kiedy masz czas i ochote - nie graj z obowiazku!

Awatar użytkownika
rzepa
-#VIP
-#VIP

Postautor: rzepa » 24 lis 2008, 23:39

SithJarr pisze:Po 2 tygodniach grania (stack wlasnie kolo 100$) zabawa zaczyna mi sie przejadac - i dzisiaj juz gralem slabo

mam tak samo jak ty, jesli wygram cos w turnieju w tydzien rozmnoze a potem przez te przejedzienie pokerem $$$ topnie w oka mgnieniu.

SithJarr pisze:nie graj z obowiazku!

i nie graj z nudów . tez niepolecam.

SithJarr pisze:i bieżących sukcesów - aż do finały WSOP :-)

fajny cel , konsekwentnie do przodu :)

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”