Droga na HighStakes I---[---------------------------------]

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.
Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 12 paź 2011, 20:01

3 dolary prowizji biora, a kurna takie cos?!?!?!?! Wracam na HU Coinflip!

Ongame, $10/20 Hold'em Cash Games, 2 Players
Hand Converter by Pokerhand.org

Board:
terminators9 (BB): $1,760
SithJarr1 (Button): $1,240

Dealt to SithJarr1 Q:heart: Q:diamond:

Pre-flop:
SithJarr1 raises to $60, terminators9 calls $40

Flop: ($130) J:diamond: Q:club: T:spade: (2 Players)
terminators9 checks, SithJarr1 bets $120, terminators9 raises to $240, SithJarr1 raises to $1,180, terminators9 calls $940

Turn: ($2,490) 2:spade: (2 Players)

River: ($2,490) A:heart: (2 Players)

Results:
terminators9 Showed 9:spade: K:club:
SithJarr1 Showed Q:heart: Q:diamond:
terminators9 wins $2,480

KURWA NO CO TO MA BYC!!! NA RUSHU TAKIE RZECZY! SZKODA ZE NIE MA COINFLIPOW ZA 30+3 - na pewno bym wygral, los mi musi jakos wynagrodzic takie cos :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 12 paź 2011, 20:17

No, ale za to na nastepnych dwoch donkach przekroczylem magiczną dla mnie granicę!

Obrazek

Awatar użytkownika
Tosiak
-#VIP
-#VIP

Postautor: Tosiak » 12 paź 2011, 20:30

No, no brawo Sith :) oby tak dalej ! Wykres na sharku masz prawie tak zakrecony jak ja, ale miejmy nadzieje, ze teraz bedzie tylko w gore ;)

Pozdrawiam!

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 12 paź 2011, 20:49

Tosiak - JEZUS MARIA ZMARTWYCHSTALES??? A nie... przeciez gadalimy przez sms ostatnio o 3 rano...

Wykres na sharku pojdzie w niepamiec, juz niedlugo bedzie to taka malutka, krociotka kreseczke breakeven, po ktorej bedziemegawypierdol w górę... cos jak u deadpreza czy masakera :-)

Czuje moc, z dobrych informacji - regsi na 20-30 są Ci sami, z wieloma gralem juz na 20, wiec na 30 sie do mnie nie dosiadaja... problemem są regsi z 50, ktorzy czasem spadaja na 30, ale na razie jakos trzymaja sie ode mnie z daleka...

Awatar użytkownika
iza_doria
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: iza_doria » 12 paź 2011, 21:06

Gratulacje :)
Poczekam aż powiesz "regsi na 30-50 są Ci sami, z wieloma gralem juz na 30, wiec na 50 sie do mnie nie dosiadaja... problemem są regsi ze 100, ktorzy czasem spadaja na 50, ale na razie jakos trzymaja sie ode mnie z daleka...

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 12 paź 2011, 21:12

SithJarr - to jeszczeeee dlugo - 30 na razie shootuje co jakis czas, tak chociaz 1200-1300 chce miec zeby tam grac regularnie, zreszta bardzo slabo sie odpalaja - raczej mi sie 20 pierwsze odpala zawsze i z 30 sie wylogowywuje :-)

Az mi szkoda, ze ten rush sie kiedys skonczy, normalnie az sie chce siadac do kompa :-)

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 12 paź 2011, 22:07

Hm, ten screen to cały bankroll? Myślałem, że grasz większym bankrollem, bo 1k to było z tego co pamiętam 2lata temu. Od tamtego czasu oscylowałeś wokół zera czy było sporo wypłat ciągle cofających roll do 1k ?:>

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 12 paź 2011, 22:26

drynk, dwa lata temu dobijalem od 20 do 1000, udalo sie chyba 1200 zrobic, po czym przyszedl downswing, urodzila sie coreczka i wyplacilem kase, bo nie mialem power do gry... drugi zrobilem podobny challenge potem na ongame, do jakich 1400 doszedlem znowu downswing, tilt, wyplacilem kase i postanowilem nie grac w pokera... pech chcial ze dwa miesiace po tym, jak zerwalem z pokerem, Marcin z Hey przelal mi jakas zalegla promocje, bylo tego z 40$, wiec zaczalem sie bawic od nowa... Ogolnie ja pokerowo przez te dwa lata stalem w miejcu, w zasadzie nie udalo mi sie na dluzej wejsc na wyzsze stawki, duzym bledem bylo wyplacanie kasy po tilcie, zamiast zostawianie jej na pokerroomie i robienie przerwy... Ale co tam, trzeba uczyc sie na bledach i starac sie ich nie ponawiac - tak wiec od jakiegos czasu nie robie juz challengy bankrollowych, robie niewielkie wyplaty z RB dla motywacji - i buduje rolla na HU50$. Ja niestety mam podobna przypadlosc jak wiekszosc naszego forum - czyli tak naprawde bardzo, bardzo wolno ide w górę ze stawkami - mam teraz nadzieje, ze sie uda to zmienic

Awatar użytkownika
Tosiak
-#VIP
-#VIP

Postautor: Tosiak » 13 paź 2011, 12:53

Zyje, zyje ;) nawet probuje cos coraz czesciej pograc. Odezwe sie do Ciebie jakos na dniach, a moze nawet cos u siebie na blogu sprobuje wpisac;) a ja tak samo jak Ty, z podobnym rollem cale zycie, ale nie uwazam za blad tego, ze wyplacam pieniadze, zawsze mi potrzebne jakies dodatkowe pieniadze, a ze to taki dodatkowy pieniadz to mi go nigdy nie szkoda i moge robic sobie co chce.

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 13 paź 2011, 16:56

Tosiak - to nie jest blad - to jest wielblad - po cholere wyplacac 50BI=1000 usd, skoro mozna poczekac, i wyplacac potem 20BI czyli 1000 usd?

Bankroll to podstawa - prawdziwemu pro wystarza 1 BI zeby sie najesc, drugie na mieszkanie, trzeba na zabawe :-)

Awatar użytkownika
Tosiak
-#VIP
-#VIP

Postautor: Tosiak » 13 paź 2011, 18:40

Ale zyc tez trzeba za cos w miedzyczasie ;)

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 14 paź 2011, 00:36

Dzisiaj szalona sesja - prawie 20 HU, czesto na dwoch stolach, niestety czasem Turbo, bo taka masa dobrych regsow, ze po prostu nie bylo jak sie doczekac na wolne miejsce na stoliku Normal. Niestety przyszla dlugo oczekiwana korekta wynikow - glownie przez baaaardzo kiepskie wyniki allinow preflop na wysokich blindach - w zasadzie kazda reke gdzie Ax na Ky poszly alliny mam w plecy. Raz nacialem sie damami na asy, raz polamalem Asy swoim AT, wiec tutaj zastrzezen nie mam. Najbardziej szkoda mi trzech gier z jednym regsem, gdzie w zasadzie caly czas kontrolujac gre dochodzilem do przewagi 2200-800 i przez dwa przegrabe allki, gdzie mialem 55-65% koles wygrywal... Ale czesto bywa na stole, wiec odbiore co moje, tylko juz nie chce dzisiaj, bo po trzech w plecy moge nie grac swojej A-game przeciwko niemu.

Wykres po dzisiejszej sesji:

[center]Obrazek[/center]

A kolego co masz moje 3 BI - jezeli to czytasz - bój się - bo ja się o nie upomnę :) (Ci co czytali mojego bloga wczesniej, ze moze to byc nawet tej nocy).

Zainstalowalem sobie nowy profil na kompie, zeby mnie nic nie rozpraszalo - przy okazji przenoszenia zakladek, fajny kawalek mi wpadl w ucho...
[center][youtube]http://www.youtube.com/watch?v=zB0JISdrSsw[/youtube][/center]

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 14 paź 2011, 01:31

Mała poprawka, dzisiaj naprawde nie jest moj dzien... odpalilem sobie jeszcze dwa hu za 10$ - remis po tym jak przegralem QQ na 33 po allkach preflop, potem dwa za piec - AK na A7 sie nie utrzymalo, na drugim stole overpara na top pare nie dala rady po allinach na flopie...

Siedzial jeszcze moj kolega - odpalilem kolejnego HU, w trzeciej rece mam QQ, ja dostalem z flopa seta, on strita do swojego J9...

Idac spac - patrze - siedzi jakis donk na 30$, ma roi ponizej -30%... oczywiscie plecy, zero kart, zero kontaktu ze stolem, koles nie do wyrzucenia, zamurowalem sie lekko, dostalem kolor z flopa, on mial asa w kolorze, alliny i oczywiscie 4 pik :)

Najpiekniejsze w tym wszystkim jest to, ze kompletnie nie zepsulo mi to humoru, a tego Baik co mi zabral 4 BI juz to ja bede dluuuuugo pamietal :-)

Obrazek

Czas iść spać, jutro gramy dalej :D

Awatar użytkownika
Szfiecu
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Szfiecu » 14 paź 2011, 06:42

Wysłany: Dzisiaj 1:36

SithJarr pisze:Ale czesto bywa na stole, wiec odbiore co moje, tylko juz nie chce dzisiaj, bo po trzech w plecy moge nie grac swojej A-game przeciwko niemu.

...

Wysłany: Dzisiaj 2:31

no i co? sam czułeś , że nie będzie dobrze, a jednak zostałeś, a największą pokusą było oczywiście odpalenie kolesia na 30$. Gdzie ten Twój opanowany mindset? Zwróć uwagę na wykres o 1:36 , a o 2:31 i nie jest to na pewno kwestia godzinnego bad runu ;) Tak czy siak ciężko tu oceniać jakikolwiek run bo mała próbka.

edit: dodam jeszcze:
SithJarr pisze:Idac spac - patrze - siedzi jakis donk na 30$, ma roi ponizej -30%...

Założę się, że pierwszą myślą było to, że odrobisz sobie przed snem tamte 3 przegrane za jednym zamachem ;)

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 14 paź 2011, 08:04

:-) Szfiecu, ja tak zawsze mam, ze po zakonczonej sesji jeszze cos odpale, po prostu po zakonczonej sesji organizm jest za bardzo "naładowany" emocjami, zeby isc spac.

A pokusa nie bylo odpalenie kolesia za 30 - po prostu wszystkie pozostale stoly 20-30 byly zajete przez regsow, z ktorymi za cholere nie chce grac, a na 30 siedzial sobie koles z masakrycznie niskim ROI :-)

Zobaczymy - jako na razie nie przejmuje sie zupelnie takimi sesjami, ale fakt ze mocno sie nabudowalem, niepokoi mnie bardziej to, ze w momencie zwiekszenia volume, po raz kolejny mam plecy - a bez zwiekszenia volume do tych 10-15 HU na sesje nie ma szans na profity z HUSnG.

Dzisiaj w pracy mam troche czasu - przelece sobie hand history, bardzo jestem tez ciakwe, co mi HM powie, wrzuce sesje na plus i sesje na minus w filtry - i zobacze jak sie stat zmienily moje. Bo po przeleceniu HH widze jedno:

1. Duzo rozdan pushowlem bez madahand, natmiast bedac z przodu - takiej 65/35 - niby matematycznie poprawnie, ale na pewno mocniej swingowe niz smallball
2. Jedna wojna z regiem, gdzie 4 czy 5 HU skonczylo sie na bloindach 50/100 - wszystkie alliny bylem do przodu, ale jego decyzje tez byly poprawne, po prostu AT na KQ przegrywa czesto
3. Ewidentynch Badbeatow nie bylo - znaczy sie dostalem jednego megasuckouta i sprzedalem jednego megasuckouta, wiec nie mialy znaczenia :)

Natomiast wezme sobie do serca Wasze rady - i postaram sie od dzisiaj trzymac sztywno godzin sesji - jezeli ustalam, ze gram 23.00-02.00 - to trzymam sie tego - niezaleznie czy sesja jest na plus, czy na minus, bo rzeczywiscie to ostatnie HU juz gralem swoje B-Game, i zamiast na CallingStation sie dostosowac i nie blefowac, to na sile chcialem go zdominowac, wiec ta ostatnia 30 to raczej moja wina :)

Natomiast zajebiscie sprawdza mi sie osobny komp do grania, bez setek programow, z czystym pulpitem, jeszcze tylko jakis musze sobie ustawic firewall, zeby poza sharksope nic mi sie nei otwieralo podczas gry :-) Teraz czas na kupno monitora wiekszego, bo granie na lapku 13 calowym jest z dupy, na razie zabralem monitor 17 z firmy, ale ja chce HD :)

Awatar użytkownika
Szfiecu
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Szfiecu » 14 paź 2011, 11:11

JA tak tylko sobie luźno napisałem, jakie ja mogę dawać rady skoro sam nie ogarniam ;) po prostu zebrałem kilka Twoich wypowiedzi (a czytam wszystkie ;) ) w jakąś całość no i wyszło to co napisałem.

SithJarr pisze:po prostu po zakonczonej sesji organizm jest za bardzo "naładowany" emocjami, zeby isc spac.
- zazwyczaj jest również tak samo bardzo zmęczony.

SithJarr pisze:i postaram sie od dzisiaj trzymac sztywno godzin sesji - jezeli ustalam, ze gram 23.00-02.00 - to trzymam sie tego - niezaleznie czy sesja jest na plus, czy na minus,
- to nie jest do końca dobry pomysł, sesje złą powinno się skończyć czym prędzej, a dobrą ciągnąć - ale też bez przesady. Myślę więc, że lepsza byłaby jakaś rama czasowa np kiedy siadasz do gry (gdy fizycznie i psychicznie jest ok i gdy nic nie będzie zawracać Ci już głowy [czyt. małżonka, dzieci, teściowa, najebany brat etc].

SithJarr pisze:bo rzeczywiscie to ostatnie HU juz gralem swoje B-Game, i zamiast na CallingStation sie dostosowac i nie blefowac, to na sile chcialem go zdominowac, wiec ta ostatnia 30 to raczej moja wina :)
- No oczywiste, po przegranych grach chciałeś pokazać sobie , a także kolesiowi, że jednak jesteś mocny, a tamte gry przegrałeś niesprawiedliwie ;)

Ty grasz 1 stół ? czy np 2 na raz? ze swojej strony nie rozumiem potrzeby wielkich monitorów itp , bo sam na swoim akurat zmniejszam stoły nawt jak gram tylko 1 - jakoś tak drażni mnie stół na pół/cały ekran ;)

Ogólnie to jak kiedyś w końcu odblokują F* i razem z nim moje fundusze to zobaczymy czy sam się będę do tego wszystkiego stosował ;) - chociaż właśnie po przeczytaniu mindsetu wyłączyli F* w najlepszym momencie mojej """"kariery"""" pokerowej :(

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 14 paź 2011, 11:23

Szfiecu - dlatego pisze codziennego bloga - wiem, ze mindset to moja najslabsza strona... po raz trzeci w zyciu bez napinki, dobra gra, robie z 50$ 1000-1500, i caly czas nie mam dobrego rolla, moj wykres na sharku to klasyczny rollercaster - idzie powoli, rowno do gory, widac ze stawki adekwatne, bo nie ma wielkich swingow... po czym zapierdala w dol jak kolejka gorska.

Prowadzenie bloga pomaga - glupio by mi bylo szotowac teraz HU100$, bo Tommko moglby napisaz dumą "a nie mówilem :D"

Dlatego spokojnie bede gral dalej, analizowal gre i staral sie wreszcie podejsc do tego jak profesjonalny gracz, nie napalac sie rushem, nie tiltowac na downsingu - grac swoje a-game i tyle :-)

A co do monitora - w pracy 8h siedze przy kompie, w domu to samo wieczorem - mecze sie na monitorze 13 calowym. Gram na razie jeden stol, musze spokojnie nabudowac bankroll, bo jednak obawiam sie ze przy multitablingu HU wyniki beda gorsze, wiec wole na razie jednak grac jeden, nawet 30$, niż 2x20$, moze jak znowu zlapie rush, to jeszcze zobacze jak z odpalaniem dwoch mi pojdzie.

A uklad z duzym monitorem albo kompem dwumonitorowym jest zajebisty - na jednym stol/stoly, na drugim sharkscope, gg, forum :-). Ale to na razie daleka droga :-)

A na te chwile - drukuje wlasnie Poker Mindset - trzeba chyba sie za te pozycje solidnie zabrac :-)

Awatar użytkownika
iza_doria
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: iza_doria » 14 paź 2011, 11:32

Szfiecu pisze:SithJarr napisał/a:
i postaram sie od dzisiaj trzymac sztywno godzin sesji - jezeli ustalam, ze gram 23.00-02.00 - to trzymam sie tego - niezaleznie czy sesja jest na plus, czy na minus,
- to nie jest do końca dobry pomysł, sesje złą powinno się skończyć czym prędzej, a dobrą ciągnąć - ale też bez przesady. Myślę więc, że lepsza byłaby jakaś rama czasowa np kiedy siadasz do gry (gdy fizycznie i psychicznie jest ok i gdy nic nie będzie zawracać Ci już głowy [czyt. małżonka, dzieci, teściowa, najebany brat etc].

Dokładnie. Ja jak wiem że jest mój dzień na wygrywanie coinflipów, łamanie asów i na dochodzenie do ft to siedzę do oporu, jak mi się oczy zamykają to się ratuję kawą mimo że normalnie piję ją raz na rok. Nie ma siły żeby mnie oderwać od kompa :)
A jak nie idzie to nic nie poradzę, wracam co jakiś czas sprawdzić czy już przeszło.

To są dwie szkoły pokera. Jeden zawodowiec mówi że gra dopóki nie wygra 300 zł dziennie, bo tyle mu potrzeba żeby się utrzymać i nie kusi losu grając dalej kiedy już ma to co mu potrzebne. Ma też konkretną cyfrę kiedy odchodzi bo nie idzie.

Druga szkoła mówi żeby grać najlepszą grę - choć to głównie wskazówka dla tych co grają cash - graj dopóki wiesz że masz przewagę przy stole - wyniki są nieistotne, jeśli wiesz że jesteś lepszy to siedź. Jak nie czujesz się pewnie to choćbyś wygrywał lepiej odejść i znaleźć inny stół.

Dlatego raczej nie zakładaj że siedzisz do 2 w nocy i koniec niezależnie od wyników.

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 14 paź 2011, 11:41

iza_doria pisze:Dokładnie. Ja jak wiem że jest mój dzień na wygrywanie coinflipów, łamanie asów

Iza - nie ma czegos takiego jak dzien na lamanie asow! To jest kwestia czestosci wystepowania danego zjawiska statystycznie i tyle.

Awatar użytkownika
Soya
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Soya » 14 paź 2011, 12:03

SithJarr pisze:Iza - nie ma czegos takiego jak dzien na lamanie asow! To jest kwestia czestosci wystepowania danego zjawiska statystycznie i tyle.

Ojj tam przeciez to najlepsze wytlumaczenie, a nie zabawa w statystyke :P Gdy mi juz polamia rakiety 66, QJ,, to nawet gdy walcze z AA vs AK i KK i widze na flopie tego K, to prosciej sobie przetlumaczyc ze to taki dzien, niz ze to statystyka, bo wtedy takiej dziwki nie chcesz znac ;)

A utwor wrzuciles zacny, ojj bardzo zacny :)

Awatar użytkownika
Szfiecu
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Szfiecu » 14 paź 2011, 12:18

SithJarr pisze:Iza - nie ma czegos takiego jak dzien na lamanie asow! To jest kwestia czestosci wystepowania danego zjawiska statystycznie i tyle.

Bardziej myślę, że chodziło tu o efekt idealnego samopoczucia + dobrego wyniku w grze, że po prostu wiesz, że nie ma chu.. na Ciebie ;)

PS: co odgapiłeś i dopasowałeś avatara do ramki ze statusem? :P

Awatar użytkownika
iza_doria
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: iza_doria » 14 paź 2011, 12:38

Oczywiście że to statystyka. Ale chyba każdy ma takie dni że się właduje AQ vs AK i wygra, potem 66 vs 99 i trafi seta, na koniec trafi str z flopa z 64 off i połamie 88.

A potem ma dzień że z czym nie wejdzie to flopa nie trafi, albo jednak w miarę trafi a potem ma całą masę runner-runner do kolekcji...

Jakby tak nie było to nie było by określeń rush i downswing. Ja jak trafiam na swój rush to jestem nie do zatrzymania :D

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 14 paź 2011, 12:43

iza_doria pisze:Oczywiście że to statystyka. Ale chyba każdy ma takie dni że się właduje AQ vs AK i wygra, potem 66 vs 99 i trafi seta, na koniec trafi str z flopa z 64 off i połamie 88.

Tylko to jest wyobrazenie z Twojej glowy, nie ma to nic wspolnego z mozliwosci trafienia badbeata w kolejnym rozdaniu - tylko ze mniej go przezywasz

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 14 paź 2011, 12:55

Szfiecu pisze:Bardziej myślę, że chodziło tu o efekt idealnego samopoczucia + dobrego wyniku w grze, że po prostu wiesz, że nie ma chu.. na Ciebie ;)

Mysle ze to tez kwestia psychiki - jak cisniesz na maksa i jest dobrze, to jeden-dwa badbeaty kompletnie po Tobie splywaja.

PS: co odgapiłeś i dopasowałeś avatara do ramki ze statusem? :P[/quote]

Awatar użytkownika
gama
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: gama » 14 paź 2011, 14:03

SithJarr pisze:Mysle ze to tez kwestia psychiki - jak cisniesz na maksa i jest dobrze, to jeden-dwa badbeaty kompletnie po Tobie splywaja.

I trzeba mieć pod ręką kogoś, komu można się od razu po bad beacie wyżalić, kto to zrozumie, a człowiekowi nerwy szybciej wrócą do stanu sprzed bad beata ;)

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”