Blog - Tosiak

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.
Awatar użytkownika
Fanatyk
-#VIP
-#VIP

Postautor: Fanatyk » 08 lut 2010, 10:49

Graty Tosiak , naprawde ładne wyniki w krótkim odstępie czasu . Teraz nie pozostaje Ci nic więcej niż grąć , grać i jeszcze raz grać bo formę masz znakomitą.
Apropo BetFriends , miałes dalej to oferte z 50% rb czy się już skończyła ?

Awatar użytkownika
knoperss
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: knoperss » 08 lut 2010, 18:59

Serdecznie zapraszam do komentowania!

To motywuje do prowadzenia blogu:)

hehehe wiem ocb... piszesz posta za postem po 20 min a tutaj zonk nikt nie odp ;)
ja już się przyzwyczaiłem ale wiesz że jestem regularnie na twoim blogu jak i przy stole jeżeli tylko się da :D
widzę że znowu godzinówka prezesa PKN Orlen wpadła ;) no i git to się chwali tylko patrzeć jak w wolnych chwilach doganiasz Trabanta i Deada ;)

Awatar użytkownika
Tosiak
-#VIP
-#VIP

Postautor: Tosiak » 21 lut 2010, 13:05

Fanatyk, sorki za tak pozna odpowiedz - na betfriends dalej jest ta oferta, tylko troche inaczej to wyplacaja. Co iles pkt. dostajesz 5$ i na koniec miesiaca zwrot jakby 30% czy cos kolo tego. Razem wychodzi te 50% jesli sie gra turnieje.

knoperss, dzieki za mile slowa;) Hah godzinowka prezesa - zeby tak czesciej bylo :)

Niestety nie jestem w stanie grac - nie mam czasu w tygodniu. W weekend w sumie tez nie za bardzo - a to sprzatac, a to cos zrobic - i taka gra nie ma zbyt wielkiego sensu. Probowalem w czwartek cos mtt zagrac- niestety bez sukcesow. Za to przy okazji zagralem 2x sit&go shorthanded 50$ bi i oba wygralem, wiec udalo sie wyjsc na ladny plus.
Zalaczam wykres z gry w lutym.
Mam nadzieje, ze moze jeszcze cos pogram w lutym :)
Moze zrobie sobie jakies wolne w tygodniu:]
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Tosiak
-#VIP
-#VIP

Postautor: Tosiak » 05 sie 2010, 11:34

Wieki minely od ostatniego wpisu, jak i ostatniego mojego postu na forum. No ale Pokerkings w sercu pozostal caly czas, wiec teraz, kiedy mam zamiar troche pograc postanowilem i zaczac odwiedzac forum - no i odwazylem sie odswiezyc swojego bloga.

No to tak po krotce jeszcze o tym czasie, w ktorym nie pisalem. Po pierwsze gralem bardzo malo, po ostatnim wpisie zlapalem sporego downswinga (wlasna glupota glownie, gralem 50 BI majac 3k$ rolla). Wyplacilem wiec wiekszosc pieniedzy, zostawiajac sobie 1k$ na gre. No i gralem bardzo malo, wszystko toczylo sie blisko tych 1k$, koniec koncow spadlem na 800$.

Pod koniec lipca nabrala mnie ochota na gre i stwierdzilem ,ze od 1 sierpnia pora sie wziac za nia, nie ukrywam ze przydalaby sie jakas dodatkowa gotowka na kupno samochodu.
Postanowilem wiec odlozyc w tym miesiacu finezje na bok i przyjac taktyke Grzesia. Czyli pograc masowo DoN'y przez caly miesiac. Niestety w wyscigu to nawet nie mam najmniejszych szans, z racji tego, ze Grzesiu wlasnie gra tam gdzie ja (Chili), no ale zawsze za x miejsce cos wpadnie dodatkowego. Poza tym mam zwrot raku, wiec mysle ze nie bedzie tak zle. Planuje grac dziennie min. 50 sitkow, poki co przez pierwsze dni zalozenia spelniam. Grunt to zeby nie byc za bardzo na minusie z tych sitkow, a jakby udalo sie wyjsc z nich troche na plus, to na pewno nie bylbym zly :)!

Pozdrawiam wszystkich!!

Awatar użytkownika
yerzy
-#VIP
-#VIP

Postautor: yerzy » 05 sie 2010, 14:27

Tosiak alive. Już bałem sie że rzucasz pokerka. Tak cie przećwiczyli w ŚWINIE. :mrgreen: Powo w odrabianiu strat.

titanum
-#VIP
-#VIP

Postautor: titanum » 05 sie 2010, 14:35

no wreszcie bloga odświeżyłeś :twisted: aż się prosił ;) no to sierpień mamy podobny każdy z nas ma jakiś plan i na coś ciuła :D a samochód to całkiem niezły cel ale zapamiętaj te słowa że jak już go kupisz to będziesz cały czas grał "na samochód"
ale powodzenia :mrgreen:

Awatar użytkownika
yerzy
-#VIP
-#VIP

Postautor: yerzy » 05 sie 2010, 16:19

Masz tu pare informacji
Tobet Summer Cup zostanie rozegrany w dniach 18-20 sierpnia 2010 r. na promie m/s Scandinavia. Zapraszamy na rejs promem z turniejem pokerowym na trasie Gdańsk – Nynäshamn.
Wpisowe na turniej w formule freezout wynosi 500 PLN, przy czym cały pakiet z noclegiem i pełnym wyżywieniem na promie to koszt 1150 PLN. Ze względu na ograniczoną ilość miejsc organizator nie przyjmuje wstępnych rezerwacji obowiązuje zasada kto pierwszy wpłaci za cały pakiet ten ma zagwarantowane miejsce w imprezie.
Rejestrację oraz płatność za pakiet można dokonać u koordynatora imprezy. W tym celu należy skontaktować się drogą mailową info@tobetsummercup.pl

Awatar użytkownika
knoperss
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: knoperss » 10 paź 2010, 00:14

ZAJEBISCIE SZEFIE!!!!!! POWO!!!!\
Z Toba bracie jedstem!!!1
\everest-brak-polskiej-licencji! jesrt nasz!!!!!!!!

wygraj ten everst open!!!!

Awatar użytkownika
Tosiak
-#VIP
-#VIP

Postautor: Tosiak » 10 paź 2010, 15:47

knoperss, dzieki:)

A chodzi o to,ze... udalo mi sie wygrac eliminacje do finalu Mistrzostw Polski everest-brak-polskiej-licencji!!:) Zanim przejde do rzeczy, to najpierw podziekowania dla Spiegola, ktory zabral mnie ze stacji, zabral na turniej, wspieral na turnieju no i przenocowal mnie!:)
A teraz juz co do samego turnieju: zorganizowany byl on w bardzo pozytywnym miejscu, spora sala, fajny klimat. W turnieju zagralo 90os. (albo 89, nie jestem pewien), wejsciowki dostawaly 4 osoby z glownego turnieju + 1 z pobocznych sitkow (braly w nich udzial osoby, ktore odpadly wczesniej). Na poczatku staralem sie brac udzial w dosc duzej ilosci rozdan, dzieki czemu nabudowalem troche stacku (poczatkowy byl 10k), m.in. dzieki trafieniu strita z 89, wtedy mialem gdzies 16k i bylem liderem na stole, wiec gra byla nieco latwiejsza. Po jakims czasie trafilem AK, raise pf troche ponad 3bb, ktos mnie zcallowal (majac kolo 6k, blindy moze 150/300), na flopie spadlo Kxx, gosc na mojego beta odpowiedzial all inem i pokazal QQ. Po tym mialem troche ponad 20k, jakimis c.betami, stealami nabudowalem stack kolo 25k i doszlo do rozdania, ktore pozwolilo mi na spokojna gre przez dluzszy czas:
Na poznej pozycji dostaje AA, gracz X z wczesnej pozycji (majacy 18-20k) daje raisa (kolo 2k), nastepnie gracz Y daje all ina (7-8k~), ja reraisuje all inem i gracz X (majacy nieco mniej ode mnie) sprawdza. Gracz X pokazuje KK, gracz Y pokazuje QK, a moje AA sie utrzymuje i wskakuje na znacznego lidera majac kolo 63k~. Pozniej spokojna gra, blindy rosly dosc szybko, wiec kazda kradziej byla ryzykowna, na szczescie pilnowalem sie i wszystko szlo po mojej mysli, przegralem tylko jednego all ina tracac na tym jakies 25k, moje JJ na QK , all pf , river przyniosl dame. Tak doszlo do FT, na ktorym mialem totalne bezkarcie... zadnej dobrej karty przez praktycznie caly stol, raz zlapalem AJ, z ktorym udalo mi sie reraisowac i troche zdobyc. Drugi raz dostalem runner runner flusha, podpartego para z flopa na strita, ale do all inow nie doszlo, natomiast podbudowalo to troche moj stack. Gdy zostalo nas 5(4 osoby wygrywaly pakiet) odwalilem strasznie glupie rozdanie. Mialem 3 stack, majac kolo 130k, dwie osoby za mna mialy po okolo 70k, natomiast dwie przede mna po okolo 200-250k. No i bedac na dealerze zaczalem atakowac big stacki przy blindach 6/12k... na szczescie na turnie odpuscilem... mimo to stracilem kolo 50k w tym rozdaniu(mialem lepsza karte, ale nie bylo sensu sie bic). Na szczescie jedno, czy dwa rozdania pozniej short dal all ina , jeden z wysokich stackow go sprawdzil. Short pokazal A4 , wiekszy stack 77, ktore sie utrzymalo i tak oto udalo sie wygrac mi pakiet(wejsciowka do finalu , prawdopodobnie w Szczyrku 17 grudnia:) oraz zakwaterowanie dla 2 os.). Mysle, ze nawet dla samego weekendu w gorach to bylo oplacalne:) no i dla doswiadczenia:) a moze uda sie cos przy okazji wygrac;)

Dla ciekawych:

http://www.youtube.com/watch?v=4it1Qnlb ... r_embedded

Filmik nagrywany przez przedstawiciela z Everestu z FT:) jakby ktos nie wiedzial to ja siedzialem na 4 pozycji, w koszuli:) Dostaly sie takze osoby z 2 pozycji, (3 pozycja odpadl na bubblu), 5 pozycji oraz 9 (ostatniej) pozycji.

PS. Z taka dealer'ka nie moglem przegrac;)

Pozdrawiam i zapraszam do komentarzy!!! i jeszcze raz dziekuje Spiegolowi i Ilonie:)!

Jah
-#VIP
-#VIP

Postautor: Jah » 10 paź 2010, 16:10

Tosiak pisze:PS. Z taka dealer'ka nie moglem przegrac;)

O tym samym pomyślałem w trakcie oglądania filmiku :). Gratulacje i powodzenia w głównym turnieju!

Altey
-#VIP
-#VIP

Postautor: Altey » 10 paź 2010, 17:47

No to gratulacje dla Ciebie. A dealer'ka nie dość że ładna to jeszcze zna się na swojej robocie :mrgreen:

Awatar użytkownika
Tosiak
-#VIP
-#VIP

Postautor: Tosiak » 10 paź 2010, 20:47

Hmm, no nie wiem :D moze troche :) albo po prostu nie mialem bluzy na sobie wyjatkowo:)

Dzieki za gratulacje;)

Awatar użytkownika
yerzy
-#VIP
-#VIP

Postautor: yerzy » 11 paź 2010, 03:58

Nic sie nie zmieniłeś :mrgreen: . graty

Awatar użytkownika
Spiegol
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Spiegol » 11 paź 2010, 10:47

Tosiak cała przyjemność po mojej stronie, fajnie było zobaczyć znowu Twoją gębę :P:D hehe :P polecam się na przyszłość i mam nadzieję, że zobaczymy się już niedługo w Szczyrku na finale ;)

Awatar użytkownika
knoperss
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: knoperss » 11 paź 2010, 17:40

yerzy33 pisze:Nic sie nie zmieniłeś

trzeźwy jest na filmiku :)
osobiście takiego Tosiaka nie znam :D

Awatar użytkownika
Tosiak
-#VIP
-#VIP

Postautor: Tosiak » 19 paź 2010, 14:33

Witam:)

Ostatnio przerzucilem troche pieniedzy na Starsach, gdzie mam zamiar trenowac MTT przed MPEP :) PokerStars-nielegalny-w-PL! oferuje wiele mtt z niskimi wpisowymi (do 10$~), pule sa dosc ciekawe, no ale niestety gra duuuuuuzo osob. Na ipoker niestety jest turniejow dosc malo, prawie wszystkie sa z rebuyami i wpisowym kolo 10$. A ze mistrzem mtt nie jestem, to przewaznie tylko trace to wpisowe:). Oprocz tego jest tu duuuuzo wiecej graczy grajacych sit&go NIE turbo (normal:D), wiec pozwala mi to na granie przy okazji, gdy jest wczesna faza turnieju na gre tego, w czym idzie mi chyba najlepiej czyli SH sit&go.
No i z poczatku musze sie przyznac , ze gram te sitki sporo slabiej niz kiedys. W HU jestem dosc slaby, gdy zostaje nas niewielu tez nie idzie najlepiej - a kiedys wlasnie uwielbialem, gdy zostawalo nas 3-4 i byly wysokie blindy. Moze i poziom jest takze lepszy - tylko, ze na ipokerze szlo tak samo. No na szczescie na P* narazie udaje sie wychodzic na + z s&g.
W pierwszy dzien na Starsach udalo mi sie zajac 70 msc na 2500 (w turnieju SH) 3$ BI. Niestety po moich dwoch, moze trzech fatalnych bledach(rozpoczetych niewielkim bad beatem) przetracilem stack. Mimo to uznalem to za bardzo dobry wynik, w koncu gralo 2500 osob, bylem w kasie - wiec nie bylo zle.
Za kilka dni(czyt. wczoraj) znow znalazlem troche wolnego czasu, wiec zagralem kilka turniejow. Bodajze 5 czy 6. W dwoch udalo sie zacashowac i zajac dosc ciekawe miejsca - mianowicie w 4k gtd na 1000 osob zajalem 23 miejsce, oraz wiekszy sukces, dojscie na FT we wspomnianym juz wczesniej turnieju SH , zagralo znow ponad 2500 osob (2553 ?) , niestety odpadlem juz na 6 miejscu ;/Szkoda, bo wlasnie od FT wygrane za kazde miejsce znacznie rosna. Najpierw przegrywam KJ vs K8 (all iny pre flop, spada 8 na riverze), ja mialem kolo mln, przeciwnik kolo 300k , pushowal z SB , ja bylem na BB. Read dobry, niestety board nie. Blindy byly 20/40k +ante 5k, wiec z moim stackiem wachajacym sie miedzy 500 a 700k uznalem, ze powinienem pushowac - bo kazdy raise mogl konczyc sie utrata 1/5 stacka lub gorzej. No i zpushowalem A9 przy 1 limpie, niestety zostalem sprawdzony przez 99, ktore sie utrzymalo. Mimo to musze to chyba uznac za dobra gre, dobry trening oraz przy okazji dobry zarobek, bo moj roll powiekszyl sie 1.5krotnie w praktycznie 2 dni grania.

Jesli ktos byl skory to przeczytac, to zapraszam serdecznie do komentowania!:)
Dorzucam screeny.

Pozdrawiam!
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

titanum
-#VIP
-#VIP

Postautor: titanum » 19 paź 2010, 17:51

Tosiak pisze:Ostatnio przerzucilem troche pieniedzy na Starsach, gdzie mam zamiar trenowac MTT przed MPEP

trenuj trenuj :p MPEP to Mistrzostwa Polski everest-brak-polskiej-licencji! Poker czy ja mam takie skojażenie ?? wracam po przerwie do pokera i nie jestem na bierząco z imprezami pokerowymi i nie wiem co oznacza ten skrót ?

Awatar użytkownika
Tosiak
-#VIP
-#VIP

Postautor: Tosiak » 20 paź 2010, 19:46

titanum, zgadza sie, mialem na mysli wlasnie te Mistrzostwa:)

Wczoraj mialem strasznego pecha, gralem tylko s&g (6$ bi), troche w plecy, ale w wiekszosci przypadkow nie mialem naprawde co zrobic.
Dzis pogram o pozniejsze porze troche sitkow, ale zmniejsze liczbe granych jednoczesnie - z 9-10 na 4 lub 5.

Awatar użytkownika
radost21
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: radost21 » 20 paź 2010, 20:33

Tosiak pisze:Jesli ktos byl skory to przeczytac, to zapraszam serdecznie do komentowania!:)
wyników nie bedę komentował
sam najlepiej wiesz czy te wyniki cie zadawalają :mrgreen:

ale kolor różowy tosiaka skomentuje
-zrób cos z tym bo zdecydowanie - nie do twarzy ci w różowym...

Tomi99
-#VIP
-#VIP

Postautor: Tomi99 » 21 paź 2010, 13:57

Tosiak, Preferujesz grę SH w MMT czy Ci to obojetne? Starsy mają właśnie sporo turniejow SH na 6 i 4 graczy. A wynik ładny dla oka.

Awatar użytkownika
knoperss
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: knoperss » 21 paź 2010, 15:44

Tomi99 pisze:Tosiak, Preferujesz grę SH w MMT czy Ci to obojetne?

SH :)

Awatar użytkownika
Tosiak
-#VIP
-#VIP

Postautor: Tosiak » 08 lis 2010, 19:23

Tomi - widzialem, ze knoppers Ci juz odpoweidzial wiec nie odpisyywalem - no ale potwierdzam. Wole SH - poniewaz je glownie gram cale zycie w s&g. Mimo to jest to chyba trudniejsza gra i wymagajaca wiekszego skupienia, a wiec grajac kilka turniejow prosciej jest grac chyba full ringi.

Ostatnio bez wynikow, na ipokerze spokojnie gram s&g 10$bi, na Starsach troche spadlem z kasa, no ale tamte turnieje sa bardziej dla proby.

Mam do Was pytanie - prosbe mianowicie - chcialbym troche sie podszkolic w pokerze, mam na mysli : 1. Granie sit&go - zarowno SH jak i FR oraz gre MTT.
No i tutaj z checia uslyszalbym Was porad - w jakiejkolwiek formie. Odnosnie gry od Was, odnosnie artykulow, ksiazek, filmow, ktore moglbym przeczytac/obejrzec. Po prostu chcialbym rozwinac niejako swoja gre, denerwuje mnie stanie na tym samym poziomie, ktory nie do konca mnie zadowala. Na wiekszych BI juz zaczynam miec problemy, gdzie graja regularsi. Musze niejako zmienic swoj styl gry, bo uwazam ze mozliwosci mam, checi tez, srodki na probowanie nowych taktyk rowniez, ale zapewne mam wiele zbednych nawykow - ktore uwazam, ze w mojej grze sa dobre, a naprawde jest zupelnie odwrotnie, a wiec licze na Was uzytkownicy Pokerkings;)!

Awatar użytkownika
RandomOne
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: RandomOne » 08 lis 2010, 20:38

Polecam Ci książkę Daniela Negranu dotyczącą strategii small ball oraz Gusa Hansena - Analiza rąk @ good luck

Pitr3k
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Pitr3k » 09 lis 2010, 04:31

1. Granie sit&go - zarowno SH jak i FR oraz gre MTT.

Co do FR to moge Ci polecic ksiazke Collina Moshmana pt. "Sit 'N Go Strategy". Jest to chyba najlepsza lektura do FR. Z opinii roznych graczy slyszalem tez, ze rownie dobra jest "Secrets of Sit'n'gos" Phila Shaw'a. Mam obie, tej drugiej jeszcze nie ruszylem ale tez wyglada calkiem niezle.

Polecam Ci rowniez kupic sobie dostep do jakiejs strony z filmami np. CR,DC, na pewno szybko Ci sie zwroci ta inwestycja, a w przyszlosci jak bedziesz gral na wyzszych stawkach to juz private coachingi ;).

Awatar użytkownika
Spiegol
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Spiegol » 09 lis 2010, 12:01

Pitr3k pisze:Co do FR to moge Ci polecic ksiazke Collina Moshmana pt. "Sit 'N Go Strategy". Jest to chyba najlepsza lektura do FR.

Nie wiem czy najlepsza bo innych nie czytałem, ale książkę Moshmana właśnie przetrawiam i jest bardzo dobra, także polecam - czytaj koniecznie Tosiak do SnG! :)

Mam nadzieję, że będziesz cisnął no i wygrasz MPEP :D;)

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”