Blog - Tosiak

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.
Awatar użytkownika
Tosiak
-#VIP
-#VIP

Postautor: Tosiak » 18 lis 2010, 00:22

Wczoraj skonczylem czytac polecona przez Was ksiazke Moshmana, sporo rzeczy bylo juz w mojej grze, ale rowniez wiele sie nauczylem. Brakuje mi nieco agresji w poznych fazach. To co wprowadzam do swojej gry, to glownie wieksza ilosc pushy, czesto gra w ciemno, czy "docenienie" kart takich jak Q czy nawet J high w poznych lvlach jako karta do potencjalnego steala. Dzis zagralem bodajze z 7 czy 8 sitkow, roi wyszlo bardzo dobre(jakies 70$ na +, 10$BI) - to raczej z pozytywnego nastawienia do gry, bycia napalonym na gre uzywajac strategii nowo poznanych z ksiazki itd i szczescia, niz wprowadzenia do mojej gry nagle jakichs fenomalnych unowoczesnien, bo jak kazdy wie trzeba zagrac duuuzo sitkow zeby mniej wiecej zobaczyc czy cos sie zmienilo w grze.
Mimo to ksiazke bede walkowal pewnie jeszcze raz, oczywiscie niektore rozdzialy, czesto byly bardzo cieakwe przyklady.

Na dniach zabieram sie za Harringtona - musze cos o MTT poczytac zebym teraz nie zagral w Szczyrku turnieju tak jakbym gral sitka:) Na szczescie mam ksiazke w wersji papierowej, wiec bedzie sie znacznie przyjemniej czytalo.

Pozdrawiam!

Awatar użytkownika
Tosiak
-#VIP
-#VIP

Postautor: Tosiak » 18 lis 2010, 00:26

Ah i jeszcze jedno. Wstawiam wykres z Sharkscopa, z dzisiaj (jeszcze przed gra turniejow).
Planuje w blizej nieokreslonym czasie rozegrac te 1k sitkow(no i oczywiscie wiecej pozniej:)) i zobaczyc czy chociaz troche bedzie ten wykres bardziej ustabilizowany (i oby w gore)!
[ten mega swing, byl po sporych wygranych na mtt i przerzucenie sie na 50$BI, co mi na dobre nie wyszlo niestety. Poza tym wykres bardzo niespokojny, ale to dlatego, ze to jedno z moich pierwszych kont, na ktorych zaczalem stale grac, bardzo wiele zmieniajac w swojej grze (kiedys moj BM uwazalem za genialny, a polegal na tym, aby grac jakas stawke musialem posiadac ... 10BI...No ale czlowiek sie uczy na bledach:)]
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Tosiak
-#VIP
-#VIP

Postautor: Tosiak » 21 lis 2010, 21:30

No to pora na aktualizacje.

Po 4 dniach gry udalo sie wyjsc na ladny plus. Do gry oprocz standardowych FR dorzucilem jeszcze dzis 30 osobowe i 18 osobowe(6-handed). Mysle, ze takie cos wchodzi w gre tylko w weekend, bo w tygodniu ciezko uzbierac osoby na zwykly FR a co dopiero na takie bajery:)

Teraz przede mna tydzien probnych matur, a co wiaze sie z... wieksza iloscia czasu na gre:)

Pozdrawiam i licze na jakies komentarze! Zabieram sie niedlugo chyba za Harringtona, bo everest-brak-polskiej-licencji! sie zbliza.

Awatar użytkownika
alekspolak1
-#VIP
-#VIP

Postautor: alekspolak1 » 22 lis 2010, 00:29

Tosiak a co to u Ciebie sa te takie 3 wielkie spadki w wykresie grales turnieje po 500$ bi czy co ? :P

Awatar użytkownika
Tosiak
-#VIP
-#VIP

Postautor: Tosiak » 28 lis 2010, 19:04

Co do gry:
Aktualizacja po 11 dniach gry (praktycznie codziennej).

Rozegrane troche ponad 200 sitkow. Niestety ciezko idzie gra, nie mialem chyba jeszcze zadnych dwoch dni pod rzad, w ktorych bylem z gry na +. Przewaznie wyglada to tak : 1 dzien - spory plus, 2 nastepne dni tracenie wygranej z pierwszego dnia. Na szczescie i tak calosciowo to wyglada dosc dorbze i z 3 dni wychodze na +. Nie narzekam, bo w ciagu 11 dni udalo mi sie z 620$ zrobic 740$ + 200~$ rake, co daje mi 100$ zwrotu + mozliwe, ze zalapie sie nawet na 50$ w wyscigu (a nawet 20 bedzie dobre:)), tak wiec ogolem nie narzekam. Chociaz z checia chcialbym roi o jakis % miec wieksze;) no ale na zwiekszanie jest jeszcze czas, moze niedlugo jakis upswing ! Czeka mnei dzis jeszcze wieczorna sesja.

Jestem bliski skonczenia ponownego czytania Harringtona cz. 1 - po niej mysle, ze zabiore sie za cz. 2, ktora wg. mnie bedzie znacznie bardziej wartosciowa.

Co do forum:
Pierwsza sprawa poruszania chyba przez kazdego - brak Oskarka i Altey'a na forum. Cala sprawa juz jest chyba w pelni wyczerpana, a zdanie mam podobne do kazdego. Oskarek byl osoba niezwykle denerwujaca, ale i tak go bedzie brakowac. Co do decyzji, to nie ma co komentowac, kazdy wie jaki mamy regulamin i trzeba sie z tym liczyc.

Teraz tak bardziej ogolnie o forum - powrocilem do grania w pokera, wiec i na forum jestem codziennie. Zdecydowanie widac pewna roznice, w tym co sie dzialo rok, czy jeszcze dawniej temu, a tym co sie dzieje teraz, kazdy zauwaza pewien przestoj. Ciezko stwierdzic czym jest spowodowany, turnieje itd. wszystko jest na tym poziomie, a nawet lepszym niz bylo wczesniej. Brakuje spotkan live, ktore naprawde pozwolaly zzyc sie uzytkownikom, nabrac do siebie nawzajem znacznie wiekszy szacunek, poznac sie lepiej - to zdecydowanie niezapomniane momenty. Na szczescie co chwile gdzies widac napomnienie o Mikolajkach Pokerkings (na ktorych niestety pewie nie bede mogl sie zjawic), wiec mam nadzieje, ze dzieki temu forum bedzie sie rozwijac jeszcze bardziej.

Jeszcze kilka slow co do spekulacji o korzysciach z posiadania wyzszej rangi, czy w ogole bycia na forum. Wiele razy narzekalem w prywatnych rozmowach z wieloma uzytkownikami, ze ranga nic nie daje (gdy jeszcze bylem "czarny"), to moze przez to, ze byly na nas narzucane pewne wymogi, ktore w teorii byly dosc wysokie, natomiast w praktyce nie bylo tak ciezko ich spelniac, a i Glory jest wyrozumialy. Tu tez postawienie pytania - co na innych forach daje ranga? Na wiekszosci : nic, oprocz prawdopodobnie respektu (chociaz zdaje mi sie, ze u nas ten respekt "czarnych" jest zdecydowanie wiekszy - czasem tak sie zastanawiam, czy kogos (kto mnie nie zna z dawnych czasow bynajmniej) obchodzi glos "rozowego"). U nas w takim razie daje ona zdecydowanie wiecej!
Co dalo mi forum? Chyba musialbym wymienic kazdy dzien ze swojego zycia przez ostatnie 2 lata. Gdyby nie forum - prawdopodobnie nigdy nie mialbym stycznosci z pokerem, a co za tym ze spora iloscia pieniedzy jak na moj wiek. Tutaj nauczylem sie podstaw pokera, a nastepnie rozwijalem swoje umiejetnosci. W duzej czesci poprzez prowadzenie bloga i Wasze wpisy, ktore pomagaja analizowac gre. Dzieki forum zdobylem pierwsze pieniadze na CD Poker oraz z wielu innych freerolli. Dzieki PokerKings przestalem byc uzalezniony od rodzicow w wieku 16 lat i moglem sobie pozwolic na wiele rzeczy, o ktorych wczesniej nawet nie myslalem. Oczywiscie pewne swoje uemijetnosci w to musialem wlozyc, ale gdyby nie to forum, to nigdy bym w sobie nie zauwazyl, ani nie rozwinal tych umiejetnosci.
Podsumowujac - jestem bardzo wdzieczny forum Pokerkings.pl za wszystko co dla mnie zrobilo:) Post bardzo propokerkingsowy, ale mysle ze niektorzy forumowicze mnie juz rozumieja, a niektorzy zrozumieja za jakis czas.

Pozdrawiam!

Awatar użytkownika
bartekzet
-#VIP
-#VIP

Postautor: bartekzet » 28 lis 2010, 19:13

Super wpis Tosiak. Najlepiej to ująłeś wg mnie ze wszystkich, którzy się wypowiadali na ten temat. Zgadzam się w pełnej rozciągłości z wszystkim co napisałeś :)

pzdr i gl :)

Awatar użytkownika
Arnoldao
-#VIP
-#VIP

Postautor: Arnoldao » 28 lis 2010, 19:39

Tosiak ja cię pamiętam :mrgreen: a czy jesteś różowy czy czarny to mnie yebie , dla mnie nawet możesz być i żółtkiem ;) to i tak z ciekawością będę czytał twoje posty.
A oprócz sitków zapraszamy w imieniu moim i Dadzia na wieczorne szaleństwo z turniejami BI 5$ freez i R/A.

Awatar użytkownika
dadzio10
-#VIP
-#VIP

Postautor: dadzio10 » 28 lis 2010, 23:06

Arnoldao, już dziś poszalał :mrgreen:

Awatar użytkownika
Tosiak
-#VIP
-#VIP

Postautor: Tosiak » 29 lis 2010, 19:30

Dzieki za mile slowa;)

Dzisiaj post bedzie dotyczyl jedynie gry.

Po pierwsze analiza rozdania- zapraszam do odpowiedniego dzialu i komentowania tu/lub tam :
http://www.pokerkings.pl/nl-10-1-vt17429.htm#241439
Jestem ciekaw co o tym sadzicie.

Teraz juz sama gra, z ktorej przez weekend jestem bardzo zadowolony, w piatek jak i sobote wiele nie pogralem, natomiast niedziela zapewnila mi spory profit(kolo 15BI na plus), jak i dzien dzisiejszy, przy zaledwie <10 rozegranych sitkach jakies 8bi do przodu. Mam nadzieje, ze forma sie utrzyma, bo wykres wreszcie jakos zaczyna wygladac;) W wyscigu S&G juz mam praktycznie pewne 50$, a moze nawet 50$, wiec ten listopadowy okres [od 17stego] powinien przyniesc mi calkiem spory zysk oraz dume z grania tego, co zalozylem, bez zadnych odchylen!

Pozdrawiam i zapraszam do komentowania!

Awatar użytkownika
Tosiak
-#VIP
-#VIP

Postautor: Tosiak » 02 gru 2010, 21:15

Dzisiaj zasypie Was statystykami, czyli standard z sharkscope'a i dodatkowo z Hold'em Managera.

Pisac nie mam zbyt wiele co - standardowa gra s&g SH i FR, bez grania turbo, ostatni dzien listopada okazal sie dla mnie masakryczny - bad beaty mnozyly sie i mnozyly, ciagle przegrane wyzsza para na nizsza w all inach PF, wyzszy as na nizszy, zallinowae nutsowe strity na flopie tylko po to zeby na riverze zobaczyc kolor u przeciwnika. Probowalem troche mtt pograc, nic ciekawego z tego nie wyszlo niestety, bez ft, 3 slabe itm na jakies 10 turniejow, ogolnie cienko jak zawsze. W jednym mtt, deep stack 5k poczatkowe, 15k w puli $ na Starsach , pierwsze rozdanie lapie 44, tanio zobaczylem flopa 4 5 J. Bet,raise,reraise w koncu 2 all iny i moja decyzja - ja z radoscia, ze to jakies fishe na poczatku turnieju laduja z byle czym all inuje, bo to mega okazja na wielki stack i porzadna gre przez caly turniej po takim poczatku, widze u przeciwnikow : AJ i ... 55 :/ niestety 5'ki sie utrzymaly. Szkoda.

Dzis rozpoczela sie jakas promocja w Chili poker - codziennie 1 sitek - 5$ bi, FR, 20$ added i pierwsze 2 miejsca przechodza do finalu, ktory odbywa sie 2 styczna - 60 osob max, 2k$ do podzialu, wiec calkiem ciekawie. Udalo sie wygrac i miejscowke i calego sitka:)

Poza tym dostalem dzis rakeback, wiec roll wyglada calkiem ciekawie w stosunku do tego, z czym zaczynalem.

Awatar użytkownika
alekspolak1
-#VIP
-#VIP

Postautor: alekspolak1 » 02 gru 2010, 21:23

jazda Tosiak :) Oby tak dalej, oczywiscie mowie tu o bad beatach :P :P

A tak na serio to wiem dobrze co dostajesz bo ciagle mnie obsypujesz tymi rozdaniami :) hehe tak jak ja Ciebie :P Wazne ze roll idzie do przodu a jakim sposobem to juz malo wazne hehe :P

titanum
-#VIP
-#VIP

Postautor: titanum » 02 gru 2010, 22:08

te 322 gry to z jakiego okresu ? listopad ?

a co do tych sitków to chyba tez spróbuje bo dość ciekawie to brzmi ;)

Awatar użytkownika
Tosiak
-#VIP
-#VIP

Postautor: Tosiak » 08 gru 2010, 19:18

Titanum -sorki, za tak pozna odpowiedz. te sitki to moze z 15 z nich w pazdziernika, kilka z poczatku listopada i jakies 90% od 17 listopada.

Ostatnio przestoj z rozwijaniem bankrolla - chodze jakis niewyspany, mniej czasu na gre, co chwile cos na glowie, wiec i wpisu zabraklo.

Pogralem jedynie troche wczoraj i w niedziele.
W niedziele skacowany po calym weekendzie stwierdzilem, ze poker bedzie dobrym pomyslem - niestety tak nie bylo. Mialem zamiar zagrac kilka mtt, w tym sunday pl na starsach. Do tego normalna sesja sitkow, ale przy komputerze siedzialem jakis zmarnowany - potem przenioslem sie na laptopa, bo nie mialem juz nawet ochoty na krzesle siedziec, stad chyba nie najlepsze wyniki w sitkach, dajace mi jakies 12 bi w dol. Zagralem takze xmas mtt - na Chilli, znow udalo mi sie dostac do finalu juz za pierwszym razem(5msc na 40~, wiec nawet zacashowalem), a wiec final s&g jak i mtt mam juz zapewniony, co mnie dosc cieszy, bo na max 60os. grajacych do podzialu 2000$ - moze uda sie cos zgarnac;), ale to dopiero w styczniu.
Potem gdy juz skonczylem sesje s&g, mtt byly juz w nieco pozniejszej fazie + rozpoczal sie sunday pl, w ktorym chcialem sie jakos dobrze pokazac. No niestety... szczescie sie do mnie nie usmiechalo. Zaczne od Sunday PL (25$bi, pula ponad 7k i ok. 300 Polakow) - na poczatku totalne bezkarcie, pierwsza godzine nie zagralem prawie nic, utrzymywalem sie przy stacku 2k - no ale nie narzekalem. Potem udalo sie ladnie zbudowac stack wygrywajac AK na A8, kilka skradzionych blindow i mialem kolo 7k. No i sie zaczelo... dostaje JJ, 3 osoby widza flopa, ja po podbicu z utg dalem tylko calla. Flop idealny 4J8 rainbow, moj bet dostaje all ina - easy call, przeciwnik stack zblizony do mojego, wymarzona sytuacja - wpadlbym do top 10. Przeciwnik pokazuje KK - juz na turnie spada krol... Trudno, zostalo mi 1k, jakos sie z tego odbilem - znow do 6k! dostaje AA, bb bodajze 300, na raise przeciwnika 1.5k daje all ina. Po zastanowieniu dal calla z A8s - juz na turnie ma kolor, a ja odpadam z turnieju. Trudno...
Zostal mi jeszcze 3k$ rebuy, w ktorym puila wyniosla ponad 5k$, mam mniej wiecej 7-8 stack, zostalo 15 graczy, caly turniej rozegralem zadowalajaco. Az do rozdania, dlugi czas nie atakowalem - zdecydowalem sie na push z A2 z poznej pozycji. Dostaje call od ... JTs i goscia majacego zaledwie 1bb mniej ode mnie... SICK! Flop spada AAsJ oddycham z ulga i ciesze sie z jego blaznowatego calla, turn xs, river xs i przeciwnik ma flusha...! Po 5h gry wygrywam 40$ a gratisowo sie porzadnie wkur*(am...

Wczorajszy dzien to tylko i wylacznie sitki - chcialem zashootowac na 20$ bi , stwierdzilem ze 60x bi starczy - niestety nie na ten multitabling, nie na wczorajsza niedole - sesje udalo sie zakonczyc dwoma wygranymi na FR, wiec nie bylo tak zle i zaledwie 5 bi do tylu, a moglo byc duzo gorzej. Zdecydowanie wracam do 10$bi, poki nie bede mial min. 80 na wyzszy lvl.

Dzis pewnie sobie nie zagram, dopiero wrocilem do domu, na 22 na hale w pilke grac, wiec ani przed sie nie wyrobie, a po juz nie bedzie sily.

Awatar użytkownika
Tosiak
-#VIP
-#VIP

Postautor: Tosiak » 12 sty 2011, 13:00

Dluga przerwa w pisaniu bloga - tlumaczyc jej nie nie bede.

Grudzien byl miesiacem oczekiwania na Mistrzostwa Everesta - ktore byly dla mnie wielkim zawodem - dla tego nie napisale zadnej relacji na blogu. Pomijajac zaktawteorwanie i organizacje, ktore byly naprawde slabe + te 12h dojazdu... Sam turniej - pierwszy stolik trafiam dwoch zwyciezcow pracy marzen Poker Stars-nielegalny-w-PL-! - WilczyBobek oraz SoSick. Radzilem sobie bardzo dobrze, niestety najpierw przegrywam QQ z AK (coin pre flop) z SoSick, skracam sie troche, ale udaje mi sie odbudowac. Potem sytuacja gdy zostalo nas bodajze 41- TJ vs QK po flopie TJ4, turn spada A. No i juz potem majac 6-8 BB(co na nasz stolik i ten turbo turniej bylo dosc jeszcze przyztoiwym stackiem) pushuje z 99 i dostaje call od 22 ;o. Flop juz spada 2 i odpadam z turnieju. Na uwiecznienie tego nie za ciekawego turnieju zdjecie.
Mina na "typa z wkurwiona mina" haha - stwierdzilem, ze glupio bedzie jak bede mial pogodny wyraz twarzy haha.

Koszulka PokerKing jest! hehe :D Zalozylem mniej wiecej w polowie turnieju, bo jakbym za wczsnie odpadl to bym wstyd przyniosl jeszcze^^ Ale majac ta koszulke ciagle mi gadali "mlody czeka na te krole z koszulki" albo jak betowalem "ooo mlody zawinal krola z koszulki" itp. :P

Awatar użytkownika
Tosiak
-#VIP
-#VIP

Postautor: Tosiak » 12 sty 2011, 19:16

[center]Super Turbo Sit&Go Shorthanded

Czyli w predkiej pogoni za pieniedzmi!

[/center]

W poprzednim poscie bylo troche o 'najblizszej przeszlosci', teraz pora na terazniejszosc i najblizsza przyszlosc.

Widzac bankroll ciagle w tym samym miejscu - bo po dobrych sesjach na 10$ bi, wtopilem wiekszosc na 20$ bi - stwierdzilem, ze trzeba cos zmienic - jakos powiekszyc bankroll zeby znow ruszyc z gra. Po krotkiej analizie, co moge wykombinowac - stwierdzilem, ze potraktuje pokera jako prace, chociaz w tym miesiacu, zeby moc jakos podniesc bankroll.
Potraktowac jako prace ? wyglada to tak, 2-5h dziennie pokera i granie 7-15 stolikow jednoczesnie super turbo z 5$ bi - jakby to powiedzial hardcorowy koxu - nie ma opierd*lania sie w tym miesiacu.
Planuje:
1.Wygrac wyscig S&G na Chili Poker
2.Byc z gry maximum 400$ na minusie
3.Rozegrac minimum 2k sitkow (co wiaze sie z pierwszym punktem) - ale licze na rozegranie kolo 3000 i to mnie bardziej zadowoli
4.Przy okazji w wyscigu Masters (od affilate mojego) zdobyc 50 lub 100$

Ad.2 - plan - byc na minusie. Sam na niego patrzac zdaje mi sie, ze jest nieco... dziwny. Mimo to jestem realista i wiem, ze grajac te sitki ciezko jest wyjsc na plus. Poki co po rozegraniu 1300~ sitów jestem 15BI na plusie - co z tego, jesli wiem, ze niedawno bylem 40 BI na minusie. Ta gra to po prostu masa swingow, jak wszedzie i tych up i tych down, wiec licze sie z tym, ze moge byc na minusie - oczywiscie staram sie, aby ten minus byl jak najmniejszy, a moze nawet, aby udalo sie wyjsc na plus. Jednak daje mi to pewna swobode psychiczna, nie patrze, ze jestem z sesji 100$ na minusie, tylko, ze lacznie z rakebackiem jestem 300$ na plusie itp.

Jesli plany sie powiada, to bede w tym miesiacu jakies 600-1000$ do przodu, co nieco wspomoze moj bankroll.
A jesli zawale wiecej niz jeden punkt zalozen - to znaczy, ze nie bede w stanie nigdy sensownie wygrac, przez brak systematycznosci i trzymanai sie postanowien zalozonych przez samego siebie.

Dorzucam 2 screeny, na pierwszym 2 wykresy : pierwszy to statystyka kazdego dnia (czyli ile wyszedlem na +/- danego dnia), a drugi ile sitkow rozegralem[pierwszego dnia stycznia nie mialem zamiaru grac jeszcze w wyscigu]. Na drugim screenie zrzut z wyscigu, poki co mam spora przewage nad drugim miejscem (prawie 2x tyle sitkow), ale musze utrzymywac ilosc rozgrywanych gier.

---------------------

Jeszcze nic nie wygral, a juz wydaje pieniadze!

Postanowilem czesc pieniedzy, ktore byc moze zarobie przelozyc na dodatkowy rozwoj pokerowy + rozrywke + szanse zarobienia sporej kwoty, mianowicie : Jack Daniels Cup
[ http://polishrounders.org/news/newsy-z- ... cznia.html ]
Wpisowe 660zl, wiec bedzie to dla mnie najwieksze wydane bezposrednio wpisowe i drugi najwiekszy moj live event. Turniej na pewno latwy nie bedzie, ale licze ze zyskam sporo doswiadczenia, a byc moze uda sie cos wygrac! No i wreszcie na jakis turniej mam lekko ponad 200km, a nie 700:)
Ktos wybiera sie tu takze oprocz firesparrowa?

titanum
-#VIP
-#VIP

Postautor: titanum » 12 sty 2011, 19:44

ambitnie ambitniej bardzo ambitnie :D

dużo rzeczy napisałeś i trudno się odnieść do jakiegoś konkretnego założenia ale zastanawia mnie dlaczego napisałeś że chcesz być maksymalnie z 400$ na plus a nie minimalnie ?

A jezeli chodzi o JackDaniels cup to całkiem interesujaca propozycja ciekawy jestem jak sobie poradzisz i będe trzymał kciuki choć ta impreza nie do końca do mnie przemawia.

tygrytron18
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: tygrytron18 » 12 sty 2011, 20:17

Masz szczescie że w tym wyscigu nie graja pojeby z expekta którzy w 3dni ugrywaja 1500 sitów np NOTS077, frankyking1979. Teraz ugraj jeszcze z 700 sitów i będziesz miał spokój w tym miesiącu. Ja gram w wyscigu copper nick tetris1804 i wygram te 250$ na 98%.

Teraz graj na maxa żeby tpcostaLX nie myslał ze ma jeszcze szanse na wygranie wyscigu.

Awatar użytkownika
Suchoparek
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Suchoparek » 12 sty 2011, 21:16

Nie wiem,czy bardziej gratulowac 1200 sitow,czy ROI na poziomie 68 :mrgreen:
Troche niesprawiedliwe zasady:kilka osob rozegralo ich 50 a sa wysoko w klasyfikacji.

W jakich godzinach najczeciej grywasz?
Chtnie popatrze na Toja gre

Awatar użytkownika
alekspolak1
-#VIP
-#VIP

Postautor: alekspolak1 » 12 sty 2011, 21:47

Cisniesz Tosiak :P Nie zapomnij, jak wpierdalasz mała kanapke nie urosniesz, musisz ładowawać Rocket Fiula !!

[center][youtube]http://www.youtube.com/watch?v=7ERRAwGSS-k&feature=related[/youtube][/center]

Awatar użytkownika
knoperss
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: knoperss » 12 sty 2011, 22:09

Roket fiul jest mega ale tylkow bica!
w jego zylach plynie river grind!
jedziesz mlody jedziesz!

piotrek_nowy
-#VIP
-#VIP

Postautor: piotrek_nowy » 12 sty 2011, 22:16

Sam gralem dosc sporo sitow na entraction superturbosowych i w dlugim okersie imo nie da sie na nich zarabiac z gry. Najlepszy polski grinder tych gier na ipokerze ma roi ujemne, wszykich regow ktorych podgladalem tez widzialem na roi -1%.

Na ipokerze nie jest czasem ten wyscig sng zalezny wlasnie od roi? W takim wypadku nie bedziesz miec wielkich szans zeby wygrac.

Mozesz napisac, jesli nie jest to tajemnia, jaki masz ogolny zwrot na Chilli? Sam mysle ze czy nie sprobowac tych gier wlasnie na ipokerze, ale po prostu nie bardzo wiem czy to sie bedzie oplacac, wiec chcialbym wiedziec na co moge liczyc z ich strony. Bo z tego co wiem rakebacku jako takiego tam nie ma.

I jeszcze jedna sprawaa - jak szybko sie zapleniaja te stoliki? Nie masz problemu zeby odpalic powiedzmy 16 stolikow na raz? Moze wiesz jak jest na 20$?

Awatar użytkownika
RandomOne
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: RandomOne » 12 sty 2011, 22:39

Tosiak pisze:2.Byc z gry maximum 400$ na minusie

Trochę mi się to nie podoba. Nie lepiej byłoby ustawić/nastawić swoją psychikę i świadomość, że z gry być minimum na 0 ? Zawsze to ładniej wygląda w naszej głowie, a przecież to co mamy w trakcie gry w głowie jest tak samo ważne jak sama gra - taka mała anegdotka ode mnie :) GL w wyścigu

Awatar użytkownika
Tosiak
-#VIP
-#VIP

Postautor: Tosiak » 12 sty 2011, 23:12

Za mna bardzo slaba sesja , malo sitkow rozegranych , a wielki minus - po prostu tak jak ostatnio wszystko wchodzilo, to teraz nic - no ale mowi sie trudno. Pewnie przez to, ze na kolacje zjadlem tylko 'mala kanapeczka' ;d No ale teraz sztejka zjadlem, wiec czeka mnie nocna sesja, oby lepsza:) (gorsza chyba nie moze byc;o)

tygrytron18, tylko ze na Expekcie maja wyscig tygodniowy, a pula taka jak na Chili w miesiac, wiec nie dziwie im sie. Mam znajomego CyberTronik, ktory wlasnie gra na Expekcie.

Suchoparek, te ROI to oczywiscie po wliczeniu "bonusow" ktore Chili przyznaje za kazde rozegrane 50 sitkow (2.5 dodatkowe do ROI), wiec tu nie ma czego gratulowac, tak naprawde jest albo zerowe, albo na lekkim minusie. // Widze probujesz palenie rzucic:) ja probuje ograniczac tez, ale ciagle sie cos zdarzy, ze jednak dalej pale:/

piotrek_nowy, no tak gracze grajacy super turbo sa uzaleznieni od promocji i rakebackow, ciezko jest miec dodatne roi po jakiejs sensownej liczbie gier (5-10k),a nawet bliskie niemozliwemu.
Tak ten wyscig zalezy od ROI, ale nadrabia sie go iloscia gry s&g, wiec wlasciwie majac powyzej 1.5k rozegranych gier, to nikt zwyklym ROI nie nadrobi tego. Opisane masz dokladnie promocje na stronie (promocje->wyscig s&g)
Na 5$ BI super turbo nie ma problemu z graczami, czasem sie troche zaczeka, ale ogolnie nie jest zle, natomiast im wieksze BI - tym gorzej, mysle ze na 20$ bedzie bardzo ciezko o przeciwnikow. Nie wiem jak to wyglada w super turbo, bo 20 bi ST nie gralem, ale grajac normalne - czeka sie po 5-30min na stolik w normalne dni. Wiec nie wybieralbym Ipokera na gre mutltablingowa s&g na wyzszych stawkach. Co do rakebacku to chyba nie na lamach forum - napisz PW, albo na gadu(jestem na niewidoku zawsze), mam w profilu podane chyba.

Edwarddd, tym razem wolalem sobie postawic realne cele, a bycie na zero bylby prawie niewykonalny i akurat w tym przypadku taka mysl lepiej mnie nastawia, bo gdy przegrywam moge sobie powiedziec, ze spokojnie moge jeszcze troche przegrac, a i tak mi sie to zwroci na koniec miesiaca, a nie gram potem z koniecznoscia odrobienia za wszelka cene.

Pozdrawiam i dziekuje za taka ilosc komentarzy! oczywiscie czekam na nastepne!

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 12 sty 2011, 23:41

Tosiak pisze:Mina na "typa z wkurwiona mina" haha - stwierdzilem, ze glupio bedzie jak bede mial pogodny wyraz twarzy haha.

Hehe - na jakims turku live juz widzialem ta mine :-)

Powodzenia w wymiataniu tych SnG - widialem ostatnio a chili ze tlukles jakas chora ilosc - nawet mialem na gg pytac o co kaman, ale nie chcialem dupy zawracac i cie dekoncentrowac

masaker
-#VIP
-#VIP

Postautor: masaker » 13 sty 2011, 10:52

lol ile osobowe są ten sng że ty masz takie roi?
Powodzenia, jak utrzymasz taką tendencję to ten wyścig jest twój.

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”