[]** Z SALONOWYCH PODBOJÓW **[]

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.
mistrzunio
-#VIP
-#VIP

Postautor: mistrzunio » 04 maja 2011, 23:28

Obrazek

Widać jak na dłoni, że zahaczył, swoją drogą niektórzy tu widzą faul na Ronaldo ;]

No i nie można nie wspomnieć o dobrym aktorstwie Mascherano, straszni się skurwił po przejściu z Looserpoolu, 'to już nie ten sam ziom'.

Awatar użytkownika
Soya
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Soya » 04 maja 2011, 23:38

Sebola a czy taki tok myslenia sedziego bylby w tej sytuacji nie poprawny?

Ronaldo jest faulowany, upadajac wpada na noge Puyola, akcja zostaje przerwana i jest dyktowany rzut wolny bezposredni dla Realu?

kr0w4
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: kr0w4 » 05 maja 2011, 18:15

Zgodnie z przepisami powinna zostać zachowana korzyść gdyż pierwszy faul odbył się na zawodniku drużyny która miała piłkę, czyli Realu.

Awatar użytkownika
Sebola
-#VIP
-#VIP

Postautor: Sebola » 05 maja 2011, 20:46

kr0w4 pisze:Zgodnie z przepisami powinna zostać zachowana korzyść gdyż pierwszy faul odbył się na zawodniku drużyny która miała piłkę, czyli Realu.

Nie masz racji - jeżeli już uznamy, że Ronaldo był faulowany (celowo we wcześniejszym poście tego nie rozpatrywałem żeby nie mieszać za dużo) - to stosujemy korzyść, którą później musimy cofnąć i podyktować rzut wolny dla Realu. Nie możemy tutaj puścić gry dalej, bo Ronaldo upadając uniemożliwił interwencję obrońcy.
kr0w4 - stosując Twój tok myślenia to jakby mnie ktoś faulował i odebrał mi piłkę to czym prędzej prałbym faceta po ryju (taki nokaut) żeby piłkę przejąl mój kolega i strzelił bramkę - a później bym się tłumaczył że byłem pierwszy faulowany więc tutaj trzeba zastosować korzyść. Przepraszam za może zbyt przejaskrawiony przykład ale takie dobrze działają na wyobraźnię.
Ogólnie korzyść możnaby zastosować o ile w trakcie jej stosowania zawodnik faulowany, dla którego drużyny przyznawana jest korzyść - sam nie popełni w tym czasie przewinienia. Tutaj Ronaldo popełnił przewinienie więc jak już coś to cofamy przyznanie korzyści i dyktujemy rzut wolny dla Realu.

Awatar użytkownika
radost21
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: radost21 » 08 maja 2011, 22:19

jako że dziś niedziela
a o tej porze zwykłem wklejać wyniki z wygranego turnieju

pozwólcie że tradycji stanie się zadość
a ponieważ wiekszości było już nie wsmak moje panowanie na chili

dziś wygrana z cyklu tylko dla orłów :trophy:
innymi słowy ufam że w końcu wszyscy zadowoleni
a o generalkę na chili powalczę jak 5 karta pozwoli
dziś TT uległo AQ a as pojawił się na river
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Sebola
-#VIP
-#VIP

Postautor: Sebola » 08 maja 2011, 23:49

Radost nic się nie bój - wszystko pozostało w rodzinie - dominacja na Chili kontynuowana

Jestem totalnie zmęczony bo miałem ciężki weekend (czyt. daleki wyjazd) - zresztą na rozpoczęcie turka na Chili się też spóźniłem i to prawie godzinę - ale to chyba dobrze - bo pewnie bym odpadł na początku. A tak mogę z dumą zauważyć, że "Prawdziwego mężczyznę poznaje się nie po tym jak zaczyna, a jak kończy".

Kilka coin flipów wygranych - jak mówi mazak dealer ustawiony :) - i niezły wynik zrobiony. Na tę okazję cytrynóweczki łyk i do łóżka myk. Dobranoc wszystkim - bo jutro muszę trochę rzeczy nadgonić w pracy - we wtorek wyjazd na Węgry i znowu muszę wziąć kilka dni urlopu.

Awatar użytkownika
radost21
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: radost21 » 09 maja 2011, 07:16

Sebola pisze:Radost nic się nie bój - wszystko pozostało w rodzinie - dominacja na Chili kontynuowana

najwyższy czas aby napastnik formę złapał
w końcu liga tuż tuż

a do tego czasu ja obiecuje psychikę odbudować
bo niezłego tilta wczoraj na ipoker w cash złapałem...

Awatar użytkownika
Glory
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: Glory » 09 maja 2011, 13:15

Gratulacje oba Pany

Ps. Widze ze ten Tobet dalej kantuje. W opisie turka jest "po 10 eur dla kazdego z top50" w wyplatach widac ze bylo 5 eur za miejsca 8 w dol :).

Awatar użytkownika
Szfiecu
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Szfiecu » 09 maja 2011, 13:42

może drugie 5 dają po wyrobieniu tysiąca punktów? hehehe ;)

Awatar użytkownika
radost21
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: radost21 » 09 maja 2011, 14:08

Glory pisze:Widze ze ten Tobet dalej kantuje
e tam kantuje
złego słowa na nich nie powiem
ostatnimi czasy udało mi sie tam rozegrac całe 5RH :mrgreen:
zaliczyć kilka top 3 w finale tygodnia
kilka razy zagościć na FT w codziennych free
i zlecic bezproblemowo 2 wypłaty z konta

a wszystko dzięki informacji która przeczytałem na forum :oops:
jak widać informacja ta - trafiła na podatny grunt
a reszte river załatwił

Awatar użytkownika
radost21
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: radost21 » 31 maja 2011, 20:58

dzisiejszy wpis będzie wpisem statystycznym
do którego zmobilizowała mnie magia mojej ulubionej liczby 21

dokładnie 21 miesięcy temu za namową żonki rozpocząłem mozolny proces
bilansowania przychodów i rozchodów związanych z moją czasem krótką a czasem dłuższą ale zwykle codzienną obecnością przy pokerowych stołach on-line

i choć zdarza się że 2-3 dni w miesiącu odpuszczam sobie całkowicie pokera
to i tak jest on częstszym gościem w naszym domu niż telenowele TVP

poker wrósł w naszą codzienność a ja veta za bardzo nie słyszę
i chyba nie ma się co dziwić skoro na koniec maja 2011
czyli po 21 miesiącach prowadzenia statystyk mój bilans
osiągnął właśnie liczbę 21
tysiecy

PL

Sebola pół żartem pół serio mówi że interesuje go milion
mnie interesuje kolejny dzień
bo mimo wszystko pokera nie uprawiam dla pieniedzy
jest on raczej dla mnie
sportowym wyzwaniem na koniec dnia

kiedyś otwierałem piwo gazete telewizor i chłonałem to wszystko co związane było ze sportem ale to było kiedyś - takie pasywne zycie przestało mnie interesować

dzieki pokerowi i internetowi mogę w końcu powiedzieć
jak to dobrze
widzieć - słyszeć i czuć

sportowe emocje od samego środka...

Awatar użytkownika
radost21
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: radost21 » 03 cze 2011, 01:24

to wszystko co mogłem dziś dla drużyny zrobić :roll:

Awatar użytkownika
Sebola
-#VIP
-#VIP

Postautor: Sebola » 03 cze 2011, 07:54

Brawo Radost - wczoraj napisałem też dłuuuugiego posta z gratulacjami za wyniki pokerowe z całego roku i o tym że jesteśmy tak systematyczni (Ty na pewno choć trochę), że nikt już chyba nie czyta naszego bloga.
Tak tak napisałem też co u mnie - ze ja przez rok to gdzieś z 3 tys. zł jestem do tyłu, ale to jest tylko 250 zł miesięcznie czyli jedno porządne wyjście do knajpy w weekend, czyli na taką rozrywkę - relaks moge sobie pozwolić

Napisałem też że praca zawodowa niestety mnie pochłonęła całkowicie - no ale na kredyt trzeba zarabiać, że sezon się powoli kończy, a więc odpoczynek od drugiego zawodu i będę miał trochę więcej czasu dla rodziny (w końcu :) )

Że poker to obecnie niestety tylko dodatek - ważny dla relaksu, odpoczynku, zdrowia psychicznego - ale tylko dodatek. Że tradycyjnie nie przestrzegam BM i gram duuużo za wysokie na siebie stawki - ale w końcu płacę za ten relaks - to adrenalina musi być i nie będę katorżniczo wyrabiał bonusów na jakiś drobnych stawkach.Napisałem też, że na razie gram na Chili i na razie jestem do przodu - ale to tylko kwestia czasu kiedy będzie odwrotnie :mrgreen:

O tym wszystkim napisałem wczoraj i w momencie klikania w magiczny przycisk wyślij wywaliło mi internet - chyba nie muszę opowiadać z jakim humorem kładłem się spać

PS. Jeszcze raz gratulacje i podziękowania RADOST - pieknie ciągniesz tę naszą drużynę - chciałbym żeby wszyscy byli tak jak Ty zaangażowani w walkę tej naszej ekipy

Awatar użytkownika
radost21
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: radost21 » 03 cze 2011, 08:49

Sebola pisze:250 zł miesięcznie czyli jedno porządne wyjście do knajpy w weekend
tak to minus zycia w mieście
u mnie w górach knajp nie ma - a jak juz są - to takie gdzie wierz mi nie zabrałbyś rodziny :mrgreen:

zreszta barek mam pod reką a kufel i kielicha jeszcze bliżej
( ostatnio przerzucam się na miód pitny - zawsze chciałem popróbowac tego trunku, chyba od momentu jak w potopie usłyszałem słynne zdanie z karczmy: miodzikiem pachnie - ja chce miodziku - a że potem kmicicowi knajpę rozjebali, to w końcu też swojskie klimaty)

teraz o pokerze - sprawy dwie
pierwsza: w cyklu turnijowym, który gramy wkurza mnie brać reki lidera - w ogóle nie wiem które miejce mamy, jakie i na co mamy szanse - takie granie w ciemno nie pomaga

druga: czasem jak gram jakis turniej to zastanawiam się czy aby nei stoje na przegranej pozycji, bo przecież z zadnych programów wspomagających nie odpalam
a gra przeciw tym wszystki którzy na bieżaco widzą statystyki zachowań przy stole
to jak rywalizacja kowalczyk z biergen

chyba dlatego freerole grywam
po prostu nie wierze w czysty poker bez wspomagania w turniejach z BI

Awatar użytkownika
Sebola
-#VIP
-#VIP

Postautor: Sebola » 03 cze 2011, 11:27

Radost - ale lepiej Ci idzie, jak nie wiesz jak stoi....sz - zresztą rzadkością jest w trakcie widzieć jak stoi..sz :mrgreen:

A tak poważnie to masz tu linka: http://www.ipoker.com/html/thefiveaside ... eaderboard

Zakładka "Inclusive" - daje generalkę
Zakładka "Points Status" - można sobie wpisać naszą ekipę i wiesz kto ile zdobył pkt

Na razie szału nie ma - "jak linoskoczek (...) tuż nad przepaścią" (przy okazji jeśli nie znasz polecam ten utwór Turnau'a") 95 miejsce - ale nie ma wczorajszej rundy jeszcze policzonej

Awatar użytkownika
Szfiecu
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Szfiecu » 03 cze 2011, 12:33

Sebola, z tym pisanym postem, to wystarczyło dać stronę "wstecz" pojawiła by się ta co pisałeś posta (nawet bez neta) i byś sobie go skopiował, żeby wrzucić jak net wróci ;) to tak na przyszłość hehe

Awatar użytkownika
Sebola
-#VIP
-#VIP

Postautor: Sebola » 03 cze 2011, 20:04

O ile dobrze pamiętam to tak próbowałem - ale jesli piszesz w "SZYBKIEJ ODPOWIEDZI" to tak nie działa - miała być szybka odpowiedź a wyszedł post pisany 30 minut :(

Awatar użytkownika
Szfiecu
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Szfiecu » 03 cze 2011, 20:47

właśnie w szybkiej odpowiedzi działa przede wszystkim, przez sekundą spróbowałem ;) może zależy od przeglądarki? ja mam chrome.

Awatar użytkownika
Sebola
-#VIP
-#VIP

Postautor: Sebola » 03 cze 2011, 21:02

Zaciekawiłeś mnie i sprawdziłem - niestety w IE nie działa :(

Awatar użytkownika
Soya
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Soya » 04 cze 2011, 01:21

Sebola to chyba warto popatrzec za inna przegladarka w stylu chrome lub mozilli.
Pamietam ze ostatnio na mozilli pisalem wpis do bloga, niestety pod koniec przerwalem, a akurat zakladke z PK zostala zamknieta, druga proba, pod koniec wywalilo mi korki , zdenerwowy ze znow tyle pisania na marne juz chcialem odpuscic a tu moja przegladarka pokazuje mi moj wpis w szybkiej odpowiedzi.

Awatar użytkownika
Sebola
-#VIP
-#VIP

Postautor: Sebola » 04 cze 2011, 08:41

Mam Mozillę ale jakoś się do tego IE przyzwyczaiłem - a ciężko zmieniam przyzwyczajenia - choć to może rzeczywiście najwyższa pora

Awatar użytkownika
Szfiecu
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Szfiecu » 04 cze 2011, 14:50

IE ['] ;) ostatnio nowy firefox pod względem prędkości miażdży, uważaj tylko na szok jakiego doznasz przy odpalaniu czegokolwiek.. różnica będzie na prawdę zauważalna gołym okiem.

Awatar użytkownika
radost21
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: radost21 » 09 cze 2011, 14:58

Życie jest piękne
I nie ważne że w robocie
Od rana do popołudnia trwa wyścig szczurów
W końcu nie sama robotą żyje człowiek

Jest jeszcze dom
Pełen rannych krzyków i tupotu nóg,
Wieczornych śmiechów i zabaw
W strażaków, wojskowych, budowlańców
Czyli w to wszystko co rajcuje 4 latków
To wspólna kolacja i wspólne zadania z podręcznika dla czwartoklasisty
To gracja ruchów w tańcu perfekcjonisty
Czyli mój podziw dla małżonki za umiejętność operowania pilotem telewizora
To wreszcie echo nocy
W oddechu domowników zamknięte

Życie jest piękne
I tej wersji będę się trzymał

Właśnie dziś kiedy przeczytałem artykuł w Internecie
Dotyczący zakazu gry w pokera pomyślałem;
No to kap(l)ica
Ale zaraz potem stanął przed moimi oczami obraz sceny filmowej
W której kardynał Wyszyński odnosząc się do kolejnych zakazów
I prób złamania w nim radości życia mówi:
Był las - nie było was
Będzie las – nie będzie was

Tak więc pozwólcie że po meczącym dniu
Nikt nie będzie mi zabraniał w domowym zaciszu
Wypić piwa ruchnąc żony i poczuć radości
Z kolejnej wygranej w pokerowym turnieju free

W końcu historia kołem się toczy
I my wiemy że:
Był las – nie było was
Nie będzie was – Będzie las…

Awatar użytkownika
radost21
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: radost21 » 09 cze 2011, 19:27

(PO)litycznie już dziś było
tak wiec teraz odrobinę kabaretowo
z cyklu buble po góralsku czyli z przytupem

Awatar użytkownika
Szfiecu
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Szfiecu » 10 cze 2011, 06:38

radost21 pisze:Nikt nie będzie mi zabraniał w domowym zaciszu
Wypić piwa ruchnąc żony i poczuć radości

rozjebałeś mi serce ;) , a tak ogólnie to się ze wszystkim szybko musisz wyrabiać z tego co widzę, bo polish weekly się od 19 zaczyna ;) a Ty już po obiadach, czytaniach, tańcach, zabawach, ruchaniach - siedzisz z piwem i grasz freerolla ;)

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”