Wygląd i funkcjonowanie forum.

Wszystkie uwagi na temat forum i pracy moderatorów. Coś potrzebujesz, coś Ci nie odpowiada? To jest miejsce by przekazać swoje uwagi.
Jah
-#VIP
-#VIP

Postautor: Jah » 04 paź 2010, 23:25

Chciałbym poruszyć pewną kwestię. Mianowicie chodzi mi o wygląd kart. Po napisaniu np. 4 :club:. Naszym oczom ukazuje się bardzo brzydkie "coś", niedokładnie wycięte i duże. Przedewszystkim proponowałbym (o ile to oczywiście możliwe) zmniejszenie tych kart i zmianę wyglądu na bardziej elegancki. Albo dodanie poprostu takich obrazków: ObrazekObrazekObrazekObrazek Albo jeszcze coś innego. Poprostu chodzi o to, że jak wklejam sformatowane rozdanie z PT3 to moim oczom ukazują się takie o to monstra: :2d :3d :4d. Jak już poruszam tę sprawę można również poprawić niektóre emotikonki:
:minus: ;) :plus: - chodzi o białe tło.

A co Wy o tym myślicie ?

Awatar użytkownika
wheeny
-#zasłużony
-#zasłużony

Custom Undertitles.

Postautor: wheeny » 19 lis 2010, 13:37

Hejka,

Siedzę czasem na innych forach w necie i zauważyłem (duh), że na odpowiednio dużych forach fajnie funkcjonuje nadawanie nietypowych rang użytkownikom za osiągnięcia / zasługi.

Częściowo już to wprowadziliście "graczem miesiąca", ale fajną opcją jest zrobienie rang unikalnych, których się nie traci. Np. do wygrania w konkursie. No i rozszerzenie obecnych rang miesięcznych.

Najbardziej oczywiste:

- gracz miesiąca X (już jest)
- gracz roku X (jest?)
- blogger miesiąca X
- blogger roku X
- pomocny [lub coś w ten deseń, za punkty pomógł]
- propagator [lub coś w ten deseń, za liczbę zaproszonych]

W tym pomyśle generalnie chodzi o większą różnorodność i możliwość wykazania się w społeczności (które moim zdaniem przekładają się na budowanie jakiejśtam więzi forumowej, co z kolei zwiększa popularność forum "za darmo").

Ważne, żeby to nie było w formie avatara (bo ja np. nie chciałbym, żeby ktoś mi wybierał / zmieniał avatara bez mojej zgody), tylko albo w miejscu obecnego paska pokerzysta itd, albo jako podpis pod nickiem (chyba Visnia miał kiedyś coś takiego). [osobiście skłaniam się ku unikalnym paskom, bo i pasek i podpis to trochę za duży chaos]

Taki tam bełkot, feedback please.

EDIT:

Ooops, dopiero zauważyłem, że nikt tu nie zagląda, bo sugestia Jah'a wisi od ponad miesiąca bez żadnej odpowiedzi, a jest bardzo sensowna. No nic, tak czy inaczej czekam na odzew.

Oskarek

Postautor: Oskarek » 19 lis 2010, 13:43

Moim zdaniem nie ma sensu, mamy teraz rangi które tak naprawdę nic nam nie dają po za tym że inni widzą czy jesteśmy już jakiś czas na forum czy nie :)
No i po za kolorem, a co by taka ranga Ci dawała ? Nic :)
Niestety forum już umiera i tyle, raczej już się go nie uratuje

Awatar użytkownika
wheeny
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: wheeny » 19 lis 2010, 16:48

Oskarek pisze:Niestety forum już umiera i tyle, raczej już się go nie uratuje

Jak na vipa z 4K postów masz ciekawe podejście. Zrób coś, żeby forum ożywić, a nie uśmiercasz przedwcześnie.

IMO otwarcie freerolli dla wszystkich zrobiło więcej złego niż dobrego - ludzie już nie mają żadnego interesu w pisaniu postów. A jak Polak nie ma w czymś interesu, to tego nie robi :-)

Druga sprawa, że te rangi, które nic nie dają, są właśnie dla regularsów. Coś, co może nas trochę zainteresować / zabawić dodatkowo. Ale whatever, to tylko propozycja.

Oskarek

Postautor: Oskarek » 19 lis 2010, 16:57

Mało mnie widzisz na forum? :) co ja mogę zrobić innego jak być i się udzielać?

Awatar użytkownika
Glory
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: Glory » 20 lis 2010, 14:43

Oskarek, mozesz - przestac pisac glupoty takie jak te 2 posty wyzej. Ja kiedys naprawde strace do Ciebie cierpliwosc. Umierac to moga Twoje marzenia o mistrzostwie dla Realu..

Jah, a mi sie te monstra podobaja. Chociazby dla tego ze czytanie takiej analizy trwa krocej. Tak wiec to nie takie oczywiste.

wheeny, pomysl mi sie podoba, zwroc sie z tym do Wahiego. To wraz z 1/1/2011 wejdzie w zycie.

Awatar użytkownika
wheeny
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: wheeny » 20 lis 2010, 23:57

To była tylko propozycja. Nazwy propagator i pomocny są głupie, ktoś na pewno wpadnie na lepsze. Ale masz rację z liczbami, mało jest osób z konkretnymi statami w tym.

Co do bloggera roku - bardzo prosto. Kto uzyskał najwięcej głosów w głosowaniach miesięcznych. Nawet nie koniecznie wygrywał nagrodę, ale konsekwentnie kosił głosy (i nominacje).

Awatar użytkownika
Trabant
-#VIP
-#VIP

Postautor: Trabant » 25 lis 2010, 15:19

Czy może ktoś się zając usuwaniem komentarzy pseudo znawców piłkarskich na SB i postów które zaśmiecają forum.

Jest tyle miejsc w sieci gdzie można rozmawiać na temat czy Ronaldo jest lepszy czy Messi. Real czy Barcelona?
Nie chodzi mi o to ze ktos na SWOIM blogu napisze ze kocha real czy MU ale o towarzyszaca temu komentarze typu "nie lubie realu, barcelona jest super" kogo to obchodzi????
To jest taki sam SPAM jak "tez bym to tak rozegrał" nic nie wnoszące gówno :)

Macie swoje numery gg...
no tak tylko tam nie ma się przed kim popisać swoją pseudo wiedzą.

Mam nadzieje że rozumiecie o co chodzi?

GrzesVP
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: GrzesVP » 25 lis 2010, 15:37

Wydaję mi się że TEMAT DO NARZEKAŃ szpeci wizerunek forum, co wejde w nieczytane posty to temat do narzekań a tam tylko , cytuję: "ja pierdolę" kurwa, co to ma być, jebany soft :grin: wyobraźcie sobie jak to odbiera nowa osoba :grin: Mnie szlak trafia a co dopiero jak nowa osoba wchodzi.
Zaraz pewnie ktoś mi odpisze, to tam nie wchodź, mi to zwisa ale chodzi o nowe osoby któe z ciekawości wejdą a tam !@#$%^&*

Awatar użytkownika
Soya
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Soya » 25 lis 2010, 16:03

Hmm, ten temat ma zbawcza funckje antytiltogenna ;)
Moze po prostu trzeba zaznaczyc by nie poslugiwac sie wulgaryzmai. Tym sposobem i wilk syty i owca cala.

Awatar użytkownika
mazak
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: mazak » 25 lis 2010, 17:23

Trabant83 - zgadzam się z tobą w 100%

GrzesVP - zgadzam się w 200%

I mam nadzieje że te kwestię wkrótce zostaną pozytywnie rozwiązane...

Soya pisze:Hmm, ten temat ma zbawcza funckje antytiltogenna ;)

Dla mnie najbardziej zbawcze jest wyzywanie ludzi na chatach - wiem że to nie ładnie - ale są emocję są mocne słowa i jak ktoś debilnym zagraniem zabija mnie to nie wstrzymuję się od komentarza... Pomaga bardzo... Odchodzę od kompa bez żadnej złości... Oczywiście to tak pół żartem pół serio...

Awatar użytkownika
Soya
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Soya » 25 lis 2010, 18:31

Ja unikam spogladania w czat, zwlaszcza jak donk trafi 2-3outowke i zaczyna jeszcze jechac od fishy, wymiana uprzejmosci chyba tylko poglebilaby zdenerwowanie i mozliwosc tiltu, a tak wrzuce rozdanie, puszcze swoj zal na szerokie wody forum, ze fishowi zawsze dojdzie i rozdanie przestaje tak irytyowac. Czasem spojrze rowniez jak inni sie wkurzaja przez takie rozdania i wiem ze nie tylko mnie to dotyka.
Dlatego jestem za utrzymaniem tematu, pod waunkiem ze zniknela by z niego podworkowa lacina, wszak mozna sie zalic czy wsciekac bez tego.

Awatar użytkownika
Szfiecu
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Szfiecu » 25 lis 2010, 20:53

Trabant83 pisze:Czy może ktoś się zając usuwaniem komentarzy pseudo znawców piłkarskich na SB i postów które zaśmiecają forum.

Jest tyle miejsc w sieci gdzie można rozmawiać na temat czy Ronaldo jest lepszy czy Messi. Real czy Barcelona?
Nie chodzi mi o to ze ktos na SWOIM blogu napisze ze kocha real czy MU ale o towarzyszaca temu komentarze typu "nie lubie realu, barcelona jest super" kogo to obchodzi????
To jest taki sam SPAM jak "tez bym to tak rozegrał" nic nie wnoszące gówno :)

Macie swoje numery gg...
no tak tylko tam nie ma się przed kim popisać swoją pseudo wiedzą.

Mam nadzieje że rozumiecie o co chodzi?

Hmm, po 1 wydaję mi się , że skoro blog to blog to można w nim pisać nie tylko o pokerze, no chyba, że ograniczymy się tylko do wklejania rozdań, wykresów itp no to niech to zostanie gdzieś zapisane , ale czy to będzie dobra decyzja to wątpię. Forum (a już na pewno odpowiednie w nim działy) służą nie tylko do gadania o pokerze.

Po 2 jeśli z tym pseudo znawstwem pijesz np w moim kierunku, to muszę Cię zdziwić bo wiedzę z tego tematu mam całkiem bogatą, a o Barcelonie nie wspominając.
Piszesz, że kogo to obchodzi? to tak samo jak np kogo obchodzi, że dostałeś bad beata itp itd, za niedługo nic nikogo obchodzić nie będzie. Jeśli jest kilka osób których zainteresowania się zbiegają to nie można o tym pogadać w dziale pozwalającym na to, tylko ktoś ma iść na inne forum? no na pewno przysłuży się to bardzo pokerkings.pl . tyle.

Co do postu Grzesia, to mam podobne zdanie co Soya - ale kogo to obchodzi ? ;)

PS: Zawsze można poczytać kilka postów napisanych przez wytrawnych kucharzy o zupie gulaszowej, zamiast czytać o Barcelonie i Realu ;)

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 26 lis 2010, 14:18

Co do blogów - taki urok forum ze wygladaja jak wygladaja - zakazami tego sie nie poprawi. Ja bym raczej wylonil dobre blogi i jakos je wyroznil na forum (tak zeby widoczne blogi naleazaly do wygrywajacych graczy o ciekawym sposobie pisania), a reszte jakos zakamuflowac lepiej :-)

Co do tematu do narzekac - jest on bezsensowny - sorki, ale jak ktos nie potrafi stlumic w sobie zlosci bez wypisywania żali na forum, to raczej kariery nie zrobi... a ze temat jest dosc popularny - psuje nam tylko reputacje. Schowac go glebiej albo zamknac :-)

Awatar użytkownika
bazee
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: bazee » 05 gru 2010, 16:34

info z maila:

Wpadnij na naszą imprezę świąteczną. 18 grudnia w Poznaniu. Będzie pokerowo, lecz przede wszystkim wesoło i rozrywkowo. Zaproszenia dla wszystkich mających ponad 100 postów Szczegóły w tym wątku...

po klikniciu w linka:

Tylko użytkownicy z uprawnieniami dostępu mogą czytać tematy na tym forum.

Awatar użytkownika
bazee
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: bazee » 05 gru 2010, 17:12

Wahi pisze:uzytkownicy ponad 100 postow, to potoczne okreslenie elitarnych, czyli niebieskich.

nieprawda.
jestem rozowy a postow mam ponad 400 :)

wiec zaproszenia dla wszytskich powyzej 100 postow... czy dla niebieskich i "wyzej kolorowych" ?

Awatar użytkownika
Glory
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: Glory » 05 gru 2010, 20:21

Problem z tym ze ciezko to zdefionowac jednym slowem bo ani dla "100 postow+" ani dla "niebieskich" ani dla "Elitarnych+" nie jest tak naprawde jednoznaczne.

Co zas sie tyczy samej imprezy - ona rzeczywiscie dla 100postow+ (niekoniecznie niebieskich) - jesli ktos jest rozowy i nie ma dostepu do tego dzialu - prosze o PW, przekopiuje i wysle.

bazee, tak wiec zapraszamy!

Awatar użytkownika
Soya
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Soya » 08 gru 2010, 15:56

Wprowadzam moja dziewczyne w swiat pokera, nie moglo oczywscie zabrakanac pokerkings, chciala zarejestrowac sie z bannera do Unibetu, niestety wyskakuje komunkat:
"Firefox wykrył, że serwer przekierowuje żądanie tego zasobu w sposób uniemożliwiający jego ukończenie.
* Problem ten może się pojawić w wyniku zablokowania lub odrzucenia ciasteczek."

Sprawdzilem teraz zarowno baner jak i link tekstowy na swoim pc i mam ten sam komunikat. Sprawdzalem na kilku tematach z banerem i wszedzie jest identycznie, sprawdzalem cookies oraz dostep do wyskaujacych okienek i wszystko gra. Z banerem do np paradise-brak-polskiej-licencji! nie ma zadnych problemow.

Awatar użytkownika
Glory
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: Glory » 08 gru 2010, 18:58

Soya, masz u mnie wielkie piwo, bo to co zlosiles jest niesamowicie wazne!

Tu juz dziala link: http://www.pokerkings.pl/nasze-linki-do ... htm#158857

Bannery wymagaja jednak aktualizacji :/

Awatar użytkownika
Soya
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Soya » 08 gru 2010, 21:01

Musze sie zasluzyc by sie w elitarnych utrzymac ;)

Awatar użytkownika
knoperss
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: knoperss » 08 gru 2010, 22:45

ja mam pytanie czy nie mozna wrocic do starej zasady nieprzeczytanych 1000 postow?
bo 300 troche malo i irytuje to troche...wole stara wersje xD

GrzesVP
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: GrzesVP » 08 gru 2010, 23:54

knoperss pisze:ja mam pytanie czy nie mozna wrocic do starej zasady nieprzeczytanych 1000 postow?
bo 300 troche malo i irytuje to troche...wole stara wersje xD

A nie jest tak że moderatorzy mają większy limit?
Nie jesteś już modem to może dlatego.

Awatar użytkownika
dviper
-#VIP
-#VIP

Postautor: dviper » 09 gru 2010, 09:50

GrzesVP pisze:A nie jest tak że moderatorzy mają większy limit?
Nie jesteś już modem to może dlatego.

Nie jest tak, bo ja też miałem wcześniej limit do 1000. Teraz jest do 300 i co drugi dzień się posty kasują :P

Awatar użytkownika
knoperss
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: knoperss » 09 gru 2010, 11:42

A Ty Grzesiu widzisz 1000 czy tez tylko 300
btw. bylem takim samym opiekunem co Ty ;)

GrzesVP
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: GrzesVP » 09 gru 2010, 13:43

Jak na razie 600 mam :wink: A po ilu się usunęło to nie pamiętam :twisted:

Wróć do „Książka życzeń i zażaleń”