Tu będzie stał mój... blog.

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.
Awatar użytkownika
Albert
-#VIP
-#VIP

Postautor: Albert » 11 paź 2012, 23:58

hej, z mojego ostrego multitablingu nic nie wyszło. Jednak nie jest to dla mnie. Wpływ na to ma również wyprowadzka, od poniedziałku zmieniam mieszkanie, z tydzień będę je ogarniał, załatwię umowę na internet i jazda dalej.

Póki co ten miesiąc:

Obrazek

Dołek zaliczyłem po zwiększeniu liczby stołów do 12. Jednak gram 2-4 stoły i jest ok.

Niedawno zacząłem rozważać temat betów na river. Zdecydowanie mam tam zbyt mało thin value betów. Nie wiem, czy na nl25 ktoś takie rzcezy obserwuje, ale powoli staje się to moim leakiem. Przeciwnicy mogą przebijać moje bety na river, gdyż mam tam za dużo blefów w porównaniu do value. A kiedy ja gram check oni powinni zagrać check back. A jak wyglądają value bety na river u was?

Awatar użytkownika
Albert
-#VIP
-#VIP

Postautor: Albert » 17 paź 2012, 21:08

Już minęła połowa miesiąca a ja nadal nie rozegrałem odpowiedniej ilości rąk...

Nałożyło się na to wiele czynników, przeprowadzka i chyba złapałem zapalenie płuc. Musiałem też wypłacić dużą część rolla, żeby wspomóc dziewczynę w trudnej sytuacji... pożyczka pośrednio jej rodzienie, sytuacja losowa, pewnie oddadzą, ale kiedy...

Tu mam propozycję do was. Jeśli jest ktoś chętny mnie zestackować, proszę o wiadomość na priw.

Oferuję dwa warianty:

1) 50% zysków z gry + 30% rakebacku

b) 30% zysków z gry + 50% rakebacku

Wariant b) jest bardziej stabilny, bo mam stały rakeback 60%, więc niezależnie od wyników gry, zysk jest pewny.

W czasie gry rozegram 200 000 rąk w ciągu dwóch miesięcy na nl25. Da to około 2 200e rakebacku, czyli w wariancie b) do podziału 1 100 euro za dwa miesiące :) Plus 30% z zysków z gry.

Potrzebuję 30bi (750e), mam swoje 20 bi (500e). Gra mi się komfortowo z 50bi.

Inwestorom mogę wysłać skan dowodu osobistego przed wysyłką. Więc anonimowy nie będę. Dodatkowo inwestorom mogę zaoferować 3 h tygodniowo wspólnych treningów, jeśli ktoś potrzebuje mogę zanalizować bazę danych. Jeśli ktoś jest z okolic Katowic, chętnie spotkam się, żeby pograć live np. w moim mieszkaniu, mam profesjonalny zestaw do gry. Może być sporo funu :)

Wystawiłem też ofertę na konkurencyjnym forum, więc kto pierwszy, ten lepszy.

Powiedzmy, że minimum to 10%=75e, 20%=150e, 40%=300e, 50%=375e, 100%=750e

Awatar użytkownika
justnutsbaby
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: justnutsbaby » 18 paź 2012, 10:00

Odezwij sie do mnie na skypie.

Awatar użytkownika
Albert
-#VIP
-#VIP

Postautor: Albert » 28 paź 2012, 09:04

Podaje statystyki z tego miesiąca na "zachętę"...

Obrazek

Obrazek

Zaniedbałem nieco temat stackingu bo byłem nieobecny trochę czasu i póki co mam niepewne 20%... Jak ktoś chętny to priv!

Awatar użytkownika
Albert
-#VIP
-#VIP

Postautor: Albert » 31 paź 2012, 14:39

Widzę, że tu za bardzo ludzie się nie udzielają :( Szkoda, bo lubię to forum.

Stacking zakończony. Mam już potrzebne fundusze do gry i...

Są pierwsze wyniki :) Ogólnie ten miesiąc moja gra + stacking wygląda tak:

(dostałem w prezencie HM2, więc się na niego przesiadłem :))

Obrazek

+ 500e z rakebacku

Dzisiaj już raczej niewiele będę grał, więc miesiąć wygląda tak:

Zysk z gry: 909 euro
Zysk z rakeback: 490 euro

Wypłacone na życie: 500 euro

Reszta poszłaby do skarbonki, niestety wypadek w rodzinie i musiałem całość wypłacić :( Niby pożyczone tylko, ale nie wiem, kiedy odzyskam. Na szczeście załatwiłem stacking i mam nadzieję szybko się odbudować :D

DZISIAJ WYSTARTOWAŁ FTP!!!

Mam tam kilka stówek, na razie tylko play money, ale emocje rosną :mrgreen:

titanum
-#VIP
-#VIP

Postautor: titanum » 31 paź 2012, 16:49

czasem sie tutaj udzielamy ;p ale tak to tylko czaimy żeby podokuczać komuś ze słabymi wynikami a u Ciebie to nijak się nie da ;p

musze zapytac co z tym screenem bo ten zielony kolor na screenie jest... Nie wiem nie do odkodowania tylko dla mnie ?

wyniki masz świetne gratulacje :tak:

Albert pisze:DZISIAJ WYSTARTOWAŁ f*!!!

masz jakies plany zwiazane z f* ? jak myslisz ponowne uruchomienie będzie miało duży wpływ na ruch w innych sieciach?

Awatar użytkownika
Albert
-#VIP
-#VIP

Postautor: Albert » 01 lis 2012, 13:29

Hej. Nie wiem, czemu wynik jest tam rozmazany. Na kompie mam dobrze, ale po wrzuceniu się tak dzieje :/

Może tutaj:
Obrazek

Czy restart FuckThePolce będzie miał wpływa na inne sieci? Myślę, że zdecydowanie tak. Dostałem 1 200$ bonusu, więc nie wyobrażam sobie, żebym mógł przejść obojętnie obok darmowego siana. Przynajmniej spróbuję, jeśli poziom będzie zbyt wysoki, to wrócę na Boss, ale na limitach, które gram fishe są zawsze. Z bonusem wyjdzie mi około 40% rakeback, więc całkiem ok. Zresztą spędziłem na tym sofcie grube miesiące mojego życia, więc jakiś tam sentyment jest. Gdyby jeszcze tak odbanowali ważne dla tego przemysłu nacje, np. Amerykanów, Francuzów... byłbym w siódmym niebie.

Ciekawych czasów dożyliśmy... żeby zabraniać ludziom robić co chcą ze swoimi pieniędzmi... Dla mnie to nie do pomyślenia.

Nie jestem religijny, więc dzisiaj dzień na grindzie spędzę :)

Awatar użytkownika
Albert
-#VIP
-#VIP

Postautor: Albert » 01 lis 2012, 18:24

Napisałem do supportu mojego roomu o tej sprawie z F-T-P i zaoferowali mi bonus 200% up to 1000euro... mam 60 dni na wyczyszczenie :D

I co tu robić :shock:

Awatar użytkownika
Szfiecu
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Szfiecu » 01 lis 2012, 20:12

Albercik, a gdzie dostałeś to info odnośnie bonusa na ft ? bo niby miało się dać sprawdzić w my promotions w programie, ale wyskakuje mi info, że można to sprawdzić dopiero 6 Listopada.

Na maila? może tym lepszym wysyłają ;) chociaż mam kilka stów $ (właśnie doznałem szoku jak się zalogowałem bo myślałem, że mam mniej o połowę) więc bym się nie obraził...

Awatar użytkownika
Albert
-#VIP
-#VIP

Postautor: Albert » 01 lis 2012, 23:57

Hej ja pisałem im na maila, bo czekałem ponad 5 dni na weryfikację ponowną mojego konta i mi odpisali w końcu... ja miałem o tyle ciężką sytuację, bo nowy komputer, nowy internet i... nowy adres :D Więc musiałem im powysyłać różne rachunki, ale jest ok.

edit: A bonus to chyba jednak nie bonus, źle sobie to potłumaczyłem :]

edit2. jednak dobrze zrozumiałem wszystko, sprawdź mail, ziomek pisał, że też dostał maila z info o bonusie

Awatar użytkownika
Spiegol
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Spiegol » 02 lis 2012, 09:36

Albert pisze:Napisałem do supportu mojego roomu o tej sprawie z F-T-P i zaoferowali mi bonus 200% up to 1000euro... mam 60 dni na wyczyszczenie :D

I co tu robić :shock:

Jak to co? Ugrać bonus na swoim roomie, skoro taką ofertę dostałeś, a dopiero potem wrócić na FTP i masz dwa dobre bonusy ;)

Powiem Ci, że jestem pod mega wrażeniem Twoich wyników, musisz koniecznie dzielić się z nami wiedzą na forum! Wiem, wiem, brak czasu przy poważnej grze na takie pierdoły jak pisanie na forum, ale jakieś rozdania/przemyślenia/analiza czy link do ciekawych artykułów/filmów od czasu do czasu mile widziane! :)

Btw. jaki wynik bb/100 utrzymujesz w longrunie? Nie wiem czy masz więcej danych z wcześniejszych okresów, ale tak pochwal się chociaż wynikiem z 3 ostatnich miesięcy! :)

Awatar użytkownika
Szfiecu
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Szfiecu » 02 lis 2012, 11:00

no to chunia.... miałem chyba maila , ale to był mail odnośnie tego, że będzie ten wielki package deal największy w historii bla bla bla , ale bez żadnych konkretów ile mi się należy czy coś w tym stylu... no nic, trzeba poczekać do 6 :)

titanum
-#VIP
-#VIP

Postautor: titanum » 02 lis 2012, 13:22

Albert pisze:Napisałem do supportu mojego roomu o tej sprawie z F-T-P i zaoferowali mi bonus 200% up to 1000euro... mam 60 dni na wyczyszczenie

sprawdz do kiedy masz czas na przyjecie bonusa cos takiego gdzies w mailu od nich widzialem i szarp swoj bonus na boss ile wlezie a w ostanich dniach przeniesiesz sie na ftp i zgarniesz drugi przeciez to proste i napewno sam dobrze o tym wiesz,

Awatar użytkownika
Albert
-#VIP
-#VIP

Postautor: Albert » 02 lis 2012, 21:22

pytanie "co robić" było pytaniem retorycznym :]

Awatar użytkownika
Albert
-#VIP
-#VIP

Postautor: Albert » 03 lis 2012, 09:22

Co tu się dzieje, panowie:

No tiers, no tricks, just cash - get the edge you deserve!

=== Uncapped Reload Bonus - 27% Rakeback ===

This 27% rakeback is on top of all the other rewards you receive from
PartyPoker and spam.com.

- Deposit period: November 2 - 13
- Reload bonus: 100% up to any deposit amount - no cap
- Clearance: 27% rakeback
- Clearance Period: Until January 31, 2013
- Signup Bonus Code: XXXXX

=== Free $10 and Bankroll Booster ===

PartyPoker has also added on other great benefits to reward your reload
deposit.

- Free $10 instantly
- Free entry into the $5,000 Bankroll Booster tournament

Czy już jest tak źle w branży, że trzeba walczyć o każdego gracza? W sumie, czemu nie... :cool:

Btw. jaki wynik bb/100 utrzymujesz w longrunie? Nie wiem czy masz więcej danych z wcześniejszych okresów, ale tak pochwal się chociaż wynikiem z 3 ostatnich miesięcy! :)

Mój stary sprzęt zamula przy dużej bazie, więc co jakiś czas ją kasuję. 9 bb/100 na nl25.

no to chunia.... miałem chyba maila , ale to był mail odnośnie tego, że będzie ten wielki package deal największy w historii bla bla bla , ale bez żadnych konkretów ile mi się należy czy coś w tym stylu... no nic, trzeba poczekać do 6

Ja i kilku znajomych dostaliśmy dokładne kwoty. Ale niektórzy jeszcze nie... Mają pewnie tysiące maili na godzinę, więc wiadomo...

Awatar użytkownika
Albert
-#VIP
-#VIP

Postautor: Albert » 03 lis 2012, 12:04

party-brak-polskiej-licencji! Poker $25.00 No Limit Hold'em - 5 players -

CO: $25.00 - VPIP: 21, PFR: 17, 3B: 13, AF: 4,0, Hands: 120
BTN: $54.87 - VPIP: 48, PFR: 27, 3B: 17, AF: 1,8, Hands: 48
SB: $8.65 - VPIP: 26, PFR: 14, 3B: 5, AF: 1,9, Hands: 389
BB: $25.00 - VPIP: 20, PFR: 17, 3B: 7, AF: 3,7, Hands: 569
Hero (UTG): $67.07 - VPIP: 22, PFR: 18, 3B: 8, AF: 2,3, Hands: 63720

Pre Flop: ($0.35) Hero is UTG with A :spade: 9 :spade:
Hero raises to $1, 1 fold, BTN calls $1, 2 folds

Flop: ($2.35) 7 :club: 6 :club: 8 :spade: (2 players)
Hero bets $3.00, BTN raises to $53.87, Hero calls $50.87

Turn: ($110.09) J :club: (2 players)

River: ($110.09) 4 :club: (2 players)

Final Pot: $110.09
BTN shows 2 :heart: K :club:
Hero shows A :spade: 9 :spade:
BTN wins $107.09
(Rake: $3.00)

PP jest rigged...

Awatar użytkownika
Albert
-#VIP
-#VIP

Postautor: Albert » 05 lis 2012, 15:10

Wróciłem tam, gdzie soft nie jest rigged -> Boss :) A od jutra wyrabiam bonus na Tilcie.

Nowy miesiąc na boss wygląda tak:

Obrazek

Oczywiście próbka niewielka, ale z doświadczenia wiem, że jak się zacznie miesiąc na plus, to potem gra się łatwiej i jestem w pełni zrelaksowany. Mamy już 5 listopada a ja zagrałem niecałe 4 000 rąk... Widzicie, że na nadmiar czasu nie mogę narzekać :( Przyznam się również, że ostatni tydzień jadłem codziennie pizze, bo nie chciało mi się gotować.

Niestety po rozstaniu z dziewczyną sam muszę wszystkim się zajmować, wcześniej ona gotowała, a ja robiłem $$ :lol:

Gdzie mieszkam? Spokojne osiedle Katowic, kawalerka. Jedyną wadą jest brak centralnego ogrzewania. Mam trzy grzejniki elektryczne, każdy po 2 000 W max. Akurat teraz jest ciepło więc chodzą na 800 W. Mają wbudowany termostat, dlatego wystarczy ustawić temperaturę i się wyłączają po jej osiągnięciu. Póki co zużyłem prądu na 200zł. Zaletą jest nisk czynsz. Może ktoś ogrzewa mieszkanie prądem i ma jakieś użyteczne rady? Umieściłem grzejniki pod oknami, które wcześniej uszczelniłem uszczelkami firmy Tessa ;) I nie wiem, czy zobiłem dobrze. Wcześniej przez okna przedostawała się odrobina powietrza, co powodowało przepływ nad grzejnikiem i ciepło rozchodziło się do wnętrza mieszkania. Teraz w środku mam chłodno, a pod oknem gorąco. Ale może tylko mi się wydaje. Wiecie, placebo. Od tygodnia planuję kupić termometry :D

Kupiłem sobie również hantle, ławkę itd. Chcę nabrać masy. Do końca roku chciałbym ważyć 75 kg. Nie wiem, czy to realne. Obecnie ważę 66kg przy wzroście 180 cm. Ułożyłem dietę. Tu też może ktoś będzie mógł coś doradzić?

Śniadanie 3 jaja + 3 kromki chleba. Między śniadaniem i obiadem owoce. Obiad makaron z jakimś sosem lub twarogiem. Potem orzechy, owoce itd. Trening. Podwieczorem mleko + płatki. Kolacja bułka lub chleb z dżemem, rybą lub sałatką. Powinno być ok, co?

Awatar użytkownika
Dawid84
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Dawid84 » 05 lis 2012, 16:55

Jako amator mogę ci poradzić - poczytaj to: http://www.kulturystyka.pl/atlas/
Sporo ciekawych rzeczy.

W sprawie diety to jakoś super kompetentny nie jestem, ale widzę że plany mamy podobne - dobić do 75kg (a jak się uda to później do 80 kg), wzrost podobny. W twojej diecie jest 1 zasadniczy minus - pieczywo. Generalnie tam gdzie czytałem to budując masę należy pozbyć się pieczywa bo to puste kalorie zapychające żołądek. Jeśli już chcesz go używać to tylko ciemne, bo bogatsze w białko.
Owocami raczej też masy nie zrobisz. No chyba że jako zagryzka.

Generalnie to na etapie budowania masy musisz spożywać dużo białka a ograniczać tłuszcze. Przed i w trakcie treningu należy zintensyfikować spożycie węglowodanów, bo to one dają energię do działania.

Jeśli nigdy nie byłeś "pulchny" tzn., że masz szybki metabolizm i organizm nie ma tendencji do tycia wobec czego należy odstawić sporty cechujące się długotrwałym wysiłkiem - bieganie, piłka nożna, koszykówka.
Plan treningowy sam układałeś czy brałeś z jakiejś www?

Powodzenia

prayer89
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: prayer89 » 05 lis 2012, 18:31

widze ze o forme dba coraz wiecej osob :) dieta to przede wszystkim-
sniadanie jogurt owocowy z musli albo platkami owsianymi
2 sniadanie- proponowalbym to co masz na pierwsze tylko koniecznie ciemne pieczywo jak mowil dawid
obiad to duuuzo bialka najlepiej kurczak z ryzem jakis plus warzywa dla smaku
podwieczorek cos majacego wartosci mieszanki studenckiej albo np pieczywo razowe z maslem orzechowym jesli masz po tym trening
kolacja ser bialy, wedlina itp
jesli nie jestes przeciwnikiem odzywek to proponuje jakiegos dobrego gainera
Tylko po krótce opisalem, jesli jest zainteresowanie albo widzisz w tym jakas wartosc to daj znac, bedziemy myslec :)

edit jesli juz makaraon to pelnoziarnisty/ razowy

Awatar użytkownika
Szfiecu
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Szfiecu » 05 lis 2012, 19:24

[quote="Albert"]Obecnie ważę 66kg przy wzroście 180 cm.[/quote

siet, Albert to tak z mocniejszym wiatrem Cię trochę poniewiera co? ;)

Nigdy nie rozumiałem ludzi którzy chcąc zrobić masę ustalają sobie jakieś diety, ważą ryż na wadze etc etc.... na masę najlepsze są kebaby , mcdonaldy i stejki, a później się z tej masy robi rzeźbę. Dodam, że nie mam fachowej wiedzy, ale śmiać mi się chce bo kilku takich znajomych już miałem co tak właśnie wymyślali i kombinowali, a tu cóż - waga w miejscu... Proponuję tak więc wpierdalać jak najwięcej i jak najwięcej na noc :)

Ja mam 186cm i jestem lekko przygruby i ważę 103kg, ale nie wyobrażam sobie przy takim wzroście ważyć mniej niż 85-90kg.

Awatar użytkownika
Dawid84
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Dawid84 » 05 lis 2012, 19:33

Szfiecu, bo tu właśnie o metabolizm chodzi. Jedni mogą wpierdzielać ile wlezie i za cholerę nie przybiorą na wadze, a inni głodzą się żeby wagę zbijać i też ona stoi w miejscu. Zbyt łatwe by było gdyby na wszystkich ludzi działały te same metody w takich samych proporcjach.

Awatar użytkownika
Szfiecu
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Szfiecu » 05 lis 2012, 19:42

oj tam oj tam, stejki działają na wszystkich :)

Awatar użytkownika
Soya
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Soya » 05 lis 2012, 20:05

Szfiecu pisze:Ja mam 186cm i jestem lekko przygruby i ważę 103kg, ale nie wyobrażam sobie przy takim wzroście ważyć mniej niż 85-90kg.

Kurde Szfiecu albo masz grube normy albo sam nie wiem ;) Mi wszyscy wmawiają że robię się gruby a przy 185cm ledwo do 80 dobiłem.

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 05 lis 2012, 20:07

Szfiecu - tylko tu nie chodzi o masę obojętnie jakś, tylko o suche mięśnie :D Bo po masie robionej na hamburgerach, frytkach i kebabach, to można potem co najwyżej rzeźbić w gównie

Oczywsicie nie dotyczy to osob o dobrych genach - mam znajomka co na pizzy i kebabach ma BF 8%, jak na zawody zbija wage do BF 6% to po prostu odstawia pizze.

Co nie zmienia faktu, żę jak się o 5 rano wraca wypiteymz miasta, to calodobowy KEBAB jest the best :D I w przeciwienstwie do chinskiego - tak szybko nie wraca :D

Awatar użytkownika
mara
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: mara » 05 lis 2012, 20:07

Soya pisze:Mi wszyscy wmawiają że robię się gruby a przy 185cm ledwo do 80 dobiłem.

Jeżeli masz rzeczywiście takie parametry, to są one idealne :tak:

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”