Albert pisze:A zagrałem call głównie z tego powodu, że spodziewałem się dostać jakiś 4bet od tego, co sprawdził jako pierwszy. Sprawdzanie squeezu bez pozycji, nawet na trzeciego, nie jest zbyt dobrym zagraniem.
Ale to jest gość 40/27, który niespecjalnie pewnie wie co się dzieje i mógłby przysiąc, że jeśli chodzi o
squeeze, to on to robi tylko z kobiecymi piersiami, więc szansa na to, że on świadomie wyindukuje swoim flat call'em z SB squeez'a od BB i potem zagra 4bet do Twojego flat call'a, jest niewielka.
Imo flat call z pozycją do tak wysokiego squeeza jest spoko, bo pula sama się zbudowała. 4bet tak po prawdzie izoluje wszystkich tylko do QQ, KK i AA. W sumie niespecjalnie chcę mieć w rozdaniu tu gościa z SB, który może kitrać niskie pockety i potem oddam mu cały stack vs set, więc wyizolowanie go myślę, że działałoby na naszą korzyść, natomiast trochę bida, jeśli 4betem wyizolujemy też squeezera z BB, bo mamy na niego w tym spocie wszystko - pozycję, sporą pulę preflop, i jego agresję od preflopa, więc przeważnie cbet gratis.
Strasznie marudny turn dostałeś, WP nice fold
__
a co do rozdania z Q9s... so sick turn
Edit:
Jak to jest z RB na FullTiltPoker? Deal Me In to 40% zwrotu (wg tego co przeliczyłem 1$ uwalniany za 25pkt). A ten niezależny, oddzielny RB, to każdy dostaje wg statusu czy coś? Czy tylko ci, którzy kręcą jakiś konkretny RB?
I jak działają punkty w sklepie? Można je wykorzystać tak jak na PokerStars-nielegalny-w-PL!, czyli niezależnie od tego czy się dostaje RB w jakiejkolwiek formie?
Piszę tutaj, bo pewnie jesteś zorientowany na bieżąco, skoro się tam przeniosłeś

.