strategia w turniejach
-
mkiller
strategia w turniejach
Witam! Chcialbym sie dowiedziec jaka strategia wielu z Was posluguje sie grajac w turniejach. gracie tight, czy wchodzicie w duza ilosc rak i wyrabiacie sobie wizerunek loose zeby pozniej moc wygrywac wieksze pule? Czy moze gracie bardzo ostoznie, wchodzicie tylko wtedy gdy macie dobra reke i duzo podbijacie? chcilabym uslyszec jaka strategi daje wam najlepsze wyniki w turniejach 
-
lorrd5
- -#zwykly

-
mkiller
ja gram podobnie do Ciebie, na poczatku staram sie zbudowac stack, ktory pozwoli spokojnie grac mi do konca.. wazne jest, by w pozniejszej fazie turnieju wyczuc styl gry swoich przeciwnikow, wiele osob blefuje by ukrasc blindy i czasami oplaci sie sprawdzi ze srednia reka aczasmi mozna zakonczyc swoja przygode z turem. czytal ktos moze ksiazki Haringtona dotyczace strategii gry w turniejach? w moim empiku nie znalazlem zadnej ksiakzi o tematyce pokerowej ;/ jakie tytuly polecacie?
- Panterek
- -#aktywny

-
lorrd5
- -#zwykly

- radost21
- LEGENDA

- radost21
- LEGENDA

- Sebola
- -#VIP

radost21 pisze:dobry pokerzysta w turnieju wygrywa z innymi
ale ci najlepsi wygrywaja przede wszystkim sami z sobą
nad tą drugą stroną obecnie pracuję
U mnie to wygrywanie z samym sobą objawia się powstrzymaniem nieodpartej chęci sprawdzenia kart przeciwnika - czyli tzw. gf (good fold)
Jak to się uda to naprawdę więcej wygrywam no chyba że rzeczywiście karta nie idzie.
-
titanum
- -#VIP

-
Moszna23
- -#pretendent

-
skrzychuz
- -#VIP

- radost21
- LEGENDA

titanum90 pisze: jaka byscie wybrali stategie w sytuacji kiedy dostajecie cały czass karty typu 46 92 67 w jednym kolorze bo ja róznie póbowałem ale efekty yły rozbierzne
bardziej od nosa w moim przypadku gra zalezy
1. od pozycji przy stole
2. ilości graczy w rozgrywce
3. charakterze gry rywali pozostałych w rozgrywce
a jak bym wszedł ( a nie mówie nie - warunki wejcia zdradziłem) to tylko RAISE
-
skrzychuz
- -#VIP

radost21 pisze:titanum90 pisze: jaka byscie wybrali stategie w sytuacji kiedy dostajecie cały czass karty typu 46 92 67 w jednym kolorze bo ja róznie póbowałem ale efekty yły rozbierzne
1. od pozycji przy stole
2. ilości graczy w rozgrywce
3. charakterze gry rywali pozostałych w rozgrywce
czyli od nosa

- nowy233
- -#aktywny

titanum90 pisze:a napiszcie jaka byscie wybrali stategie w sytuacji kiedy dostajecie cały czass karty typu 46 92 67 w jednym kolorze bo ja róznie póbowałem ale efekty yły rozbierzne
O jakiej strategii tu mówić. Fold, fold za każdym razem lub zmiana stolika jeżeli jest to cash game. Jeżeli tur sit out na 2-3 kolejki i ponowne wejscie na stol.
Z takimi kartami niestety nic nie zrobisz wiec po co takie pytania ??
- rzepa
- -#VIP

titanum90 pisze:a napiszcie jaka byscie wybrali stategie w sytuacji kiedy dostajecie cały czass karty typu 46 92 67 w jednym kolorze bo ja róznie póbowałem ale efekty yły rozbierzne
mialem takie ostatnie dwa turnieje , jak zobaczylem statystyki to sie przerazilem , musialem miec opinie rock na stole , 85 procent kart na preflopie spasowalem , co nie przeszkodzilo mi zajac miejsca w pierwszej 20.
67 w kolorze na pozniej pozycji nie jest zle , o ile nie bylo duzego raise-a. (i od sytuacji w grze, przeciwnikow itd)
ps, w tamtych turniejach "blagalem kompa" o tego typu karte.
- buba78
- -#VIP

-
master
- -#pretendent

- Sebola
- -#VIP

Ja w grze na stoliku na 6 próbowałbym z raz albo dwa razy poblefować od początku i w razie folda pokazać że nic nie miałem - takie przygotowanie podkładu pod późniejszy dobry układ i wyrobienie sobie opinii typowego blefera na stole - przecież nie można ciągle foldować
W stoliku o składzie 10 osobowym rzeczywiście bym sobie odpuścił grę na jakiś czas - bo blef wtedy ma dużo mniejsze szanse powodzenia.
Aaaaa i jeszcze istotna rzecz w turniejach freeroll też bym sobie odpuścił jakiekolwiek wchodzenie do gry z takimi kartami - zwłaszcza na niskich blindach - ewentualnie można coś popróbować na wysokich blindach bo wiadomo że ludzie wtedy tylko z wysokimi układami wchodzą a kolorek zawsze może się trafić nawet już po flopie
-
marcinos
- -#aktywny

Jeżeli są to freerolle pierw szukać szcześćia wchodzic w wiecej rozdan gdyz mozemy uzbieraz pare k zetonow od all inowcow szalencow. Pozniej gramy tight az dojdziemy do platnych pozniej gramy agresywnie zeby dojsc do final table tam to juz zalezy od naszego stacka przeciwnikow itd i na koniec gdy zostaje nas 3 znow agresywnie.
- radost21
- LEGENDA

własnie sebola
nie dodałem zajwazniejszego gdybym wszedł z wspomnianym raise
to tylko na stoliku 6 osobowym
w ogóle ostatnio nie grywam na 10-ach z uwagi na obecnosc zbyt wielu graczy w rozgrywce
- ato w przypadku kart typu 46 92 67 daje liche szanse powodzenia
ktoś w koncu musi miec jakąś figurę
i nie spękać
nie dodałem zajwazniejszego gdybym wszedł z wspomnianym raise
to tylko na stoliku 6 osobowym
w ogóle ostatnio nie grywam na 10-ach z uwagi na obecnosc zbyt wielu graczy w rozgrywce
- ato w przypadku kart typu 46 92 67 daje liche szanse powodzenia
ktoś w koncu musi miec jakąś figurę
i nie spękać
-
Ajmdemen
- Kucharz Numer 1

- radost21
- LEGENDA

jesli chodzi o freerole to stategia gry zalezy przede wszystkim od tego ilu graczy przystapiło do rozgrywki, jak szybko zmieniaja sie stawki i najwazniejsze ile miejsc w turnieju jest płatnych > w moim przypadku decyduje tez czynnik czasu - niestety nie zawsze go mam na tyle by w sposób ciagły zasiadac przy stoliku.
ostatnio zreszta nie wchodze do turnieju (freerola) gdzie zasiada wiecej niz 600-700 ludzi
zbyt długie tury i zbyt meczaca rozgrywka - przewaznie płatne miejsca nie warte zachodu
ostatnio zreszta nie wchodze do turnieju (freerola) gdzie zasiada wiecej niz 600-700 ludzi
zbyt długie tury i zbyt meczaca rozgrywka - przewaznie płatne miejsca nie warte zachodu
Wróć do „Strategia w turniejach pokerowych”