Rok 2016 w party-brak-polskiej-licencji! Poker

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.
Awatar użytkownika
Haisenberg
-#blogermiesiaca
-#blogermiesiaca

Postautor: Haisenberg » 28 lut 2014, 11:51

Tytuł Tematu już poprawiony :D Dzięki. Rozbiłem wszystko na 3 roomy dlatego że właśnie miałem rejestracje z linków i liczę teraz na status Elitarnego :D, a na PokerStars-nielegalny-w-PL! gdzie rejestrację mam bez linku forumowego, wpłaciłem dlatego żeby mieć za co później zagrać w turnieju Forumowym :D Na razie raczej będę grał głównie na 888-brak-polskiej-licencji!, ale to może się zmienić jeszcze. Co do wrzucania rozdań to jak to robić żeby wrzucać powiedzmy filmik z rozdaniem a nie opisywać karty po kolei? Trzeba mieć jakiś program czy jak to działa?

Awatar użytkownika
jon124
-#VIP
-#VIP

Postautor: jon124 » 28 lut 2014, 11:59

W sofcie poker roomu musisz ustawić by rozdania były zapisywane na dysku. Następnie znajdujesz dane rozdanie i wrzucasz do konwerterów:

Tekstowo - do działu analiz

W formie filmiku np. na bloga

Awatar użytkownika
Haisenberg
-#blogermiesiaca
-#blogermiesiaca

Postautor: Haisenberg » 28 lut 2014, 12:03

Zastanawiam się jeszcze czy lepiej zacząć od Double Up na 10 zawodników czy od zwykłych 9 osobowych z płatnymi 3 miejscami. Zarówno tu jak i tu są plusy i minusy, a wy jak myślicie?

Awatar użytkownika
MrGordon
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: MrGordon » 28 lut 2014, 12:08

Ja odradzam dony, od razu grałbym normalne sitki.

Awatar użytkownika
bizzarre
-#VIP
-#VIP

Postautor: bizzarre » 28 lut 2014, 12:21

Tytul dobry :mrgreen:

Podobnie jak MrGordon, odradzam dony a juz 10 osobowe to zupelnie. 6 max jak juz. Zwykle sng lepsze

Awatar użytkownika
jon124
-#VIP
-#VIP

Postautor: jon124 » 28 lut 2014, 12:32

Również odradzam chociaż rozegrałem ich w życiu trochę bo około tysiąca na początku pokerowej kariery i przeszedłem 2 czy 3 limity. Plusem jest mniejsza wariancja wyników (czyli zyski są bardziej regularne, nie ma takich długich serii bez porażki czy bez wygranej), ale:
-poziom trudności bardzo zbliżony do standardowych sitków
-mniejsze zyski
-są to turnieje mniej rozwojowe czyli mniej aspektów gry się nauczysz, a to się na początek przydaje

Pokeregi
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Pokeregi » 28 lut 2014, 13:36

Podłączam się do wpisów wyżej :) nie polecam donów z przyczyn już wymienionych:) Sng na początek najlepszą opcją dla Ciebie będzie regular 0,25$ 45man na PokerStars-nielegalny-w-PL!. Jęsli po min 500 gierkach zobaczysz, że w miarę Ci dobrze idzie to wchodzisz na wyższe stawki itd. Jeśli chodzi o 888-brak-polskiej-licencji! poker to super są gierki 1$40 man turbo poziom bardzo niski ale musisz mieć chociaż 50$ w bankrollu by je grać i znać podstawowe zakresy dla fazy push&fold. Jeśli nie masz to załatw sobie jakiś program, który wyświetla Ci staty przeciwników Holdem Manager albo Poker tracker. Będzie tego dużo na początek ale szybko docenisz zalety tego oprogramowania. Jako, że zbierasz dopiero doświadczenie to radzę Ci na początek odrzucić turnieje i grywać jedynie cash na niskich stawkach by nabrać doświadczenia w grze postflop.
Życzę powodzenia

Awatar użytkownika
karwek
-#VIP
-#VIP

Postautor: karwek » 28 lut 2014, 14:04

Pokeregi pisze:Podłączam się do wpisów wyżej :) nie polecam donów z przyczyn już wymienionych:) Sng na początek najlepszą opcją dla Ciebie będzie regular 0,25$ 45man na PokerStars-nielegalny-w-PL!. Jęsli po min 500 gierkach zobaczysz, że w miarę Ci dobrze idzie to wchodzisz na wyższe stawki itd. Jako, że zbierasz dopiero doświadczenie to radzę Ci na początek odrzucić turnieje i grywać jedynie cash na niskich stawkach by nabrać doświadczenia w grze postflop.

+1

Te gierki 0,25$ 45 man normal na P* polecałbym każdemu kto zaczyna swoją przygodę z pokerem :)

i jak masz jakiś problem z rozdaniami tośmiało je wrzucaj tutaj bądź do działu analiz - chętnie pomogę, szczególnie w cash :P

Awatar użytkownika
Dawid84
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Dawid84 » 28 lut 2014, 14:10

jon124 pisze:W sofcie poker roomu musisz ustawić by rozdania były zapisywane na dysku.

To jest bardzo ważne :!: Bo gdy już zaczniesz świadomie używać programów wspomagających grę to będziesz miał dane o rywalach z którymi siadasz do stołu. Im szybciej będziesz budował historię tym lepiej dla ciebie.

Awatar użytkownika
Haisenberg
-#blogermiesiaca
-#blogermiesiaca

Postautor: Haisenberg » 28 lut 2014, 21:44

No to mi troszkę namieszaliście w głowie panowie co do tego w co grać :D Ale Dzięki i tak bo im więcej opinii tym lepiej przecież :D Jeśli chodzi o programy to przez pierwszy miesiąc raczej z nich nie będę korzystał, ale później na pewno się skuszę i wtedy będę miał sporo pytań w tej kwestii :D A co do tego co grać to Cash na razie raczej odpada i skupię się na tych jednostołowych SnG, ale na pewno wspomniane 45man też kilka razy zagram :D

Awatar użytkownika
Haisenberg
-#blogermiesiaca
-#blogermiesiaca

Postautor: Haisenberg » 28 lut 2014, 22:32

A powiedzcie mi jak możecie jak wrzucać do konwertera rozdania z everesta? U mnie z Everesta zapisuje rozdania jako plik XML i ten konwerter http://poker-tools.flopturnriver.com/Hand-Converter.php sobie albo z nim nie radzi, albo go nie ogarniam :D

Awatar użytkownika
Haisenberg
-#blogermiesiaca
-#blogermiesiaca

Postautor: Haisenberg » 03 mar 2014, 16:36

W Weekend miałem trochę pograć na spokojnie sobie, ale się skończyło sobotnią sporą dawką alkoholu i niedziela była na odpoczynek w łóżku i nawet sił nie miałem kompa włączać. Czas na dłuższą przerwę od alkoholu, bo już zdrowie nie to co kiedyś :D W tym tygodniu trochę na pewno pogram, ale w międzyczasie powtarzam pytanie z postu wyżej i chyba będę je zamieszczał na koniec każdego postu dopóki się nie dowiem odpowiedzi :D
Jak wrzucać do konwertera rozdania z everesta? U mnie z Everesta zapisuje rozdania jako plik XML i ten konwerter http://poker-tools.floptu...d-Converter.php sobie albo z nim nie radzi, albo go nie ogarniam

Awatar użytkownika
bizzarre
-#VIP
-#VIP

Postautor: bizzarre » 03 mar 2014, 17:24

Haisenberg, tez mialem z tym problem i do dzis nie wiem jaki konwerter przetwarza rece z everest-brak-polskiej-licencji! :mrgreen: Ja je recznie edytowalem na forum

Awatar użytkownika
Haisenberg
-#blogermiesiaca
-#blogermiesiaca

Postautor: Haisenberg » 03 mar 2014, 18:50

Przed chwilą skończyłem swój pierwszy SnG na 888-brak-polskiej-licencji! z wpisowym 0.6$ i udało mi się zająć drugie miejsce i wygrać 1.35$ niestety wspomniany wyżej konwerter też nie daje u mnie rady z zapisaną Historią rozdań z 888-brak-polskiej-licencji! pomimo że jest jako dokument tekstowy. Jakieś wskazówki? :D

Awatar użytkownika
Dawid84
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Dawid84 » 03 mar 2014, 19:00

zmień konwerter - wpisz sobie w googlach "poker converter" i przetestuj wszystkie.

Awatar użytkownika
Haisenberg
-#blogermiesiaca
-#blogermiesiaca

Postautor: Haisenberg » 04 mar 2014, 17:00

Dzisiaj kolejny turniej i znowu drugie miejsce czyli powoli do przodu :D Znalazłem jeden konwerter który czyta mi zapisy z 888-brak-polskiej-licencji! poker i wrzucam jedno rozdanie prosząc po pierwsze, czy wszystko działa i jest czytelne w tym konwerterze a jeśli tak po drugie czy dobrze rozegrałem to rozdanie? Obawy mam głównie czy powinienem stawiać po flopie po jego czekaniu, bo reszta to chyba ok była :D

http://www.pokerhandreplays.com/view.php/id/5778346

Awatar użytkownika
jon124
-#VIP
-#VIP

Postautor: jon124 » 04 mar 2014, 18:39

To video muli strasznie nawet na x2, ale jest opis więc git.
To jest sng short handed (czyli 6 graczy) - 2 miejsca płatne czy FR (9os) i już 3 odpadło na pierwszych blindach ?
Przed flopem na wczesnych blindach możesz zagrać ciut więcej ~ 4bb chociaż to już kwestia gustu. Gość przebija Cię tak, że mając taką rękę opłaca się dołożyć 60 żetonów do puli 255 (mi się zdaje czy on źle liczy pule na flopie o 30 za dużo?).
Po flopie gość sprawdza więc teraz musisz sobie zadać minimum 2 pytania:
1) co gość przebijając Cię przed flopem, a teraz czekając może mieć za karty (nie koniecznie konkretne dwie, lecz zakres)
2) co chciałbyś zaprezentować swoim zagraniem
Kolejne pytania to choćby kwestia co Twój przeciwnik myśli o Tobie zważywszy na Twoją gre preflop (i w ogóle Twoją grę we wcześniejszych rozdaniach, która tutaj rozumiem nie istniała jako, że to początek). Jako że jest to micro to spokojnie można odpuścić kolejne pytania - mało, który gracz na tych stawkach patrzy na coś więcej niż swoje karty i te na stole.

ad 1)
a) ponieważ przebijał Cię przed flopem a na niskim flopie czeka zakładasz, że ma na prawdę mocny układ 77+, ATs+, AJ+ i chce Cie wciągnąć w pułapkę
b) wprawdzie Cię przebił najpierw, ale mało, a później czekał więc mógł próbować bronić się nieudolnie przed kradzieżą i ma sporo szerszy zakres np. coś w stylu 22+, A4o+, A2s+, KTo+, K8s+, QTo+, Q9s+ JTo+

ad 2)
w zależności od tego co ustaliłeś, że może mieć przeciwnik chciałbyś coś reprezentować swoim zagraniem. Masz całkiem mocną dłoń - 2 over karty i FD (draw do koloru) więc stawiając tu zakład grasz tak zwany semibluff jednak w takim wypadku musisz wrzucić trochę więcej żetonów 60-80% puli a nie 1/3 prezentując, że faktycznie coś masz i nabijasz pulę . Jeżeli zakładasz, że przeciwnik ma lepiej możesz też czekać skoro za darmo zobaczysz kolejną kartę.
Na spokojnie rozważ sobie teraz po wszystkim, która opcja najbardziej Ci odpowiada i w przyszłości staraj się myśleć w podobny sposób :)

Awatar użytkownika
Haisenberg
-#blogermiesiaca
-#blogermiesiaca

Postautor: Haisenberg » 04 mar 2014, 21:31

Jest to 9 osobowy i trzech już odpadło. Co do wysokości puli to w opisie rzeczywiście jest zawyżona, ale w ilustracji obrazowej jest ok. Dodam tylko że jak ja otwieram link to mi nie muli i nie wiem od czego to zależy. Jest to początek turnieju i z tego co zdążyłem zauważyć wcześniej to ten koleś był z tych co jak mają Asa to są w stanie grać grubo i ostro, bez względu na drugą kartę, oraz na pozycję. Skoro on czekał po flopie, raczej nie spodziewałem się u niego pułapki, bo widząc go wcześniej, to zawsze stawiał jak mu doszło na flopie, dlatego postanowiłem postawić żeby go przede wszystkim sprawdzić, teraz widzę że faktycznie może za mało, bo gdybym dał zamiast 120 np 220 to by od razu spasował (chociaż patrząc tutaj na końcowy wynik wyszło mi to na dobre). Gdyby jednak po moim zakładzie po flopie przebił, to na pewno bym spasował. Tak samo jakby po turnie zagrał grubo to bym nie sprawdzał ale 30 mogłem poświęcić licząc na kolor :D Na przyszłość będę się starał w podobnych sytuacjach stawiać więcej po flopie w sytuacji gdy przede mną ktoś będzie czekał. Dzięki za komentarz do rozdania.

Awatar użytkownika
Haisenberg
-#blogermiesiaca
-#blogermiesiaca

Postautor: Haisenberg » 05 mar 2014, 20:05

Dzisiaj dwa turnieje SnG rozegrane. Jeden SnG9 na 888-brak-polskiej-licencji! poker z wpisowym 0.6$ gdzie zająłem 5 miejsce, ale wiem już czemu i na przyszłość takich błędów nie będę popełniał (Dokładnie zniecierpliwiony brakiem dobrej ręki, zacząłem rozgrywać średnie i się to skończyło szybko) A drugi z którego jestem bardziej zadowolony to na PokerStars-nielegalny-w-PL! SnG 45 z wpisowym 0.25$ Po pierwsze udało mi się tam udało mi się zająć 3 miejsce i wygrać 1.7$ a po drugie na stole finałowym chyba dopiero widziałem to co się uczyłem do tej pory i kilka razy nawet udało mi się zgadnąć co może mieć rywal i w odpowiednim czasie spasować :D Niestety nie zapisała mi się Historia rozdań i jeśli możecie to powiedzcie co tam trzeba zaznaczyć, żeby za każdym razem nie wołać historii rozdań na e-maila?

Awatar użytkownika
Dawid84
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Dawid84 » 05 mar 2014, 21:41

W starsach chyba inaczej się nie sa jak tylko przez przywołanie na maila lub wykorzystanie BOOM!. Gdybyś miał PokerTrakera albo HoldemManagera to byś miał to z głowy.

Awatar użytkownika
Haisenberg
-#blogermiesiaca
-#blogermiesiaca

Postautor: Haisenberg » 06 mar 2014, 17:09

Z tymi programami jeszcze poczekam na razie :D Coś tam zaznaczyłem i może następnym razem mi już zapiszę rozdania, przynajmniej tak to zrozumiałem z tego co zrobiłem :D

Dzisiaj chciałbym poruszyć kwestię Rebuy i Add-on i moje krótkie pytanie to CZY WARTO? Na razie nie korzystam z tych opcji, bo wybieram turnieje bez tej opcji, a jeśli byłaby już taka opcja i przegram swoje żetony, to raczej wybrałbym inny nowy turniej niż Rebuy. Jeśli chodzi o Add-on to z tego co rozumiem (Nigdy nie korzystałem, więc mogę się mylić) to można go wykupić w każdej chwili i jest jednorazowy i zazwyczaj wyższy od początkowej liczby żetonów, również za kwotę wpisowego. Czyli np mając początkowy stack 2000 i Add-on można dokupić powiedzmy 3000 lub więcej, to wtedy można na początku sobie go zakupić i mieć od razu przewagę nad tymi co nie skorzystali. Z drugiej strony jednak taniej wyjdzie próba odebrania tych żetonów innym a dokładając jeszcze jedno wpisowe pula nagród się chyba nie zmienia więc i tak nie wygramy więcej dzięki temu. Tak jak pisałem nigdy nie korzystałem z Rebuy ani Add-on, ale według mnie średnio się to opłaca i raczej nie będę korzystał chyba że mnie oświecicie, bo piszę bzdury :D albo podrzucicie jakiś ciekawy artykuł lub filmik na ten temat to z chęcią przeczytam.

PS. Jak nic się nie wydarzy to dzisiaj wezmę udział w pierwszym swoim turnieju Forumowym (miejcie trochę litości dla świeżaka :D )i też się zastanawiam na temat Rebuy i Add-on w nim :D

Awatar użytkownika
MrGordon
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: MrGordon » 06 mar 2014, 17:14

Jeśli nie zamierzasz brać rebuy to nie opłaca się w ogóle zaczynać takiego turnieju :)
Addona nie bierzesz w każdej chwili tylko po zakończeniu fazy rebuy. No rebuy z reguły można wziąć gdy masz w stacku startową liczbę żetonów lub mniejszą (czyli można na starcie turnieju i zaczynasz z podwójnym stackiem)

A czy grać takie turnieje? Kwestia gustu, jedni lubią, inni nie.

Awatar użytkownika
iza_doria
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: iza_doria » 06 mar 2014, 18:03

Wszystko ma swoje zady i walety, generalnie faza rebuy to szansa na zgromadzenie bardzo dużego stacka z którym potem łatwiej się gra jak się ta faza skończy. Nie siadałabym do takiego turnieju bez godzenia się na stratę w wysokości 7-10 buy-inów. W tych turniejach gra masa ludzi "na jedno życie" i się potem pieklą, że ich ktoś załatwił z jakimś pseudo śmieciem. Taka jest idea tych gier, jak wolisz spokojny turniej to graj freezeouty. A jak już siadasz do rebuya to z wpisowym 10-krotnie niższym niż jesteś w stanie zapłacić za freezeout. I obniż odrobinę swoje wymagania co do rąk startowych :)

Awatar użytkownika
Haisenberg
-#blogermiesiaca
-#blogermiesiaca

Postautor: Haisenberg » 07 mar 2014, 19:28

Czyli już wiem jak to jest z tymi Rebuyami i raczej pozostanę na razie przy turniejach bez tej opcji :D Dzisiaj miałem zamiar trochę pograć, ale kumpel mnie wyciągnął na poszukiwanie monet w ziemi i po pracy tylko obiad i czasu na Pokera zabrakło. Fajna sprawa taki wykrywacz metali, tylko trzeba wiedzieć w jakich rejonach i miejscach szukać bo na chybił trafił, to szkoda według mnie czasu. Zimno jak cholera i w niedzielę myślałem o pierwszym wypadzie w tym sezonie na ryby, jednak jeszcze odpuszczę i poczekam na trochę cieplejszą aurę :D a wracając do Pokera to wczoraj był mój debiut w Forumowych turnieju i muszę powiedzieć że jestem zadowolony ze swojego piątego miejsca, bo na początku nie myślałem nawet, że dotrę do stołu finałowego, jednak lekki niedosyt pozostał :D Zauważyłem jednak sporą różnicę pomiędzy tym turniejem a tymi które rozgrywam na niskich stawkach i muszę powiedzieć, że wczoraj grałem dużo bardziej bojaźliwie. Druga różnica to bardzo dużo Foldów. A co mnie zaskoczyło najbardziej? Chyba to że spodziewałem się że inni będą grać dużo bardziej tight, a widziałem że bardzo szeroki zakres rąk był rozgrywany, ale to chyba wynika z waszego doświadczenia, że wiecie jak je rozgrywać, a ja kiedyś się nauczę :D Zdziwiły mnie też np akcje typu 55 AI :shock: Na koniec wrzucam rozdanie dzięki któremu zakończyłem turniej na 5 miejscu a nie wyżej. Dodam tylko że jak zobaczyłem na riverze 6 to pomyślałem "Jest" i się ucieszyłem, ale jak mariusz postawił 2000 to mówię "wóz albo przewóz" i obawiałem się tego waleta i nawet go podejrzewałem, ale zwiodło mnie to że po flopie czekał :D Może następnym razem lepiej przemyślę.
http://www.pokerhandreplays.com/view.php/id/5789640

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 07 mar 2014, 21:14

Haisenberg pisze:Od kilku lat nie inwestuję swoich zarobionych pieniędzy na zakłady bukmacherskie i jakoś udaję mi się cały czas być w grze i co jakiś czas wypłacać trochę PLN-ów na moje inne hobby czy wędkarstwo ( a sprzęt wcale nie jest tani :D ).

O i ja to szanuję :smile: Rybki to mega sprawa. Tak mało czasu mam na nie ostatnio :(

Dawid84 pisze:W starsach chyba inaczej się nie sa jak tylko przez przywołanie na maila lub wykorzystanie BOOM!. Gdybyś miał PokerTrakera albo HoldemManagera to byś miał to z głowy.

?? Jak to się nie da. Przecież jak się ustawi zapisywanie historii w folderze, z którego tracker pobiera ręce, to one tam są w formie notatnikowej. Jak się gra 2 SnG na dzień, to można spokojnie się przekopać przez takiego txt'ka :)

Heisenberg musisz (chyba że już to zrobiłeś) zaznaczyć w opcjach żeby zapamiętywało historię i określić w jakim folderze (domyślny jest trochę zakopany w user/appdata/coś tam)

Co do KQs - imo spoko zagrane. Na turnie ten gejbet musisz sprawdzić choćby z samych oddsów. River oczywiście all-in. Preflop standard, flop raczej też standard - betujesz mając kolosalne equity, dla mnie to typowy bet for value. Zauważ że jeśli przeciwnik nie trafi swojego Asa, a rzadko go trafi, to kolejnym betem na turnie spokojnie go wyrzucisz. A jak trafisz kolor/K/Q to możesz tam grać sporo różnych rzeczy na turnie i riverze.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”