Raz na wozie, raz w nawozie [title by drynk]

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.
Awatar użytkownika
mara
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: mara » 23 sie 2012, 21:54

Tych gostków to ja wyłączyłem natychmiast ( awatary) :evil:

Ciężko coś normalnego napisać w takiej sytuacji, która Cię dopadła. Opisywałem niemal identyczne akcje u siebie i jedna osoba zgłosiła moje tiltowe marudzenie :mrgreen: do konkursu. Każdy z nas miał lub ma ochotę zabrać swoją marynarkę i iść w cholerę, ale właśnie ja nie mam zamiaru.

Kiedyś musi nastać normalność, ale kiedy? Pewnie wtedy, gdy posłucham mądrych ludzi i zacznę grać przestrzegając zasad BM

Bez tego, to takie granie na hamulcu ;)

Trzymaj się :tak:

Awatar użytkownika
jon124
-#VIP
-#VIP

Postautor: jon124 » 23 sie 2012, 22:24

nomad, :mrgreen:

Awatar użytkownika
nomad
-#graczroku
-#graczroku

Nomad nam sie rozregulował

Postautor: nomad » 24 sie 2012, 19:30

To się musiało tak skończyć. Złamane megakarty i szarże na golasa ku wielkim potom z "błyśnij i giń!" na ustach, wżarły mi się w mózg, zabrały pewność siebie, wygryzły rozsądek. Gram pasywnie i zachowawczo. Totalnie się rozregulowałem. W SnG, w których przeważnie prezentowałem sensowny poziom, nic nie wychodzi. Na stolikach cash - szkoda gadać - choć bez ucha, nogi i ręki to nadal gnam na złamanie karku przed siebie.

A pary asów łamią mi nadal.

Tego właśnie nie lubię w pokerze - gdy masakrują mnie i miażdżą choćbym miał AA.

Awatar użytkownika
mara
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: mara » 24 sie 2012, 19:34

nomad pisze:Na stolikach cash - szkoda gadać - choć bez ucha, nogi i ręki to nadal gnam na złamanie karku przed siebie.

nomad przecież Ty się wykończysz! Przerwa i to zdecydowana!!!!!!!!!!

Awatar użytkownika
nomad
-#graczroku
-#graczroku

Postautor: nomad » 25 sie 2012, 07:48

ccByNomadQKLU <a rel="nofollow" href="http://xzhZPrzykrościąDonoszęŻeStraciłemDrugieUcholtjhnxpiz.com/">xzhltBlagamNiechMiKtosPowieGdzieJestMojPortfelBoMuszęKupićProtezyjhnxpiz?</a>, xherMojeSesjeSąZbytDługienqrar, [link=http://amOjIzaIzaIza_doriaocdx.org]amMezczyzni[wTymOjcowie]SąTworemDoskonałymgsacd[/link], http://i1259.photobucket.com/albums/ii5 ... iechem.gif

Awatar użytkownika
Szfiecu
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Szfiecu » 25 sie 2012, 11:44

wtf? :P

Awatar użytkownika
nomad
-#graczroku
-#graczroku

To nie było miłe panie Hingmae

Postautor: nomad » 25 sie 2012, 23:42

Co tu dżuo gadać, screenshot wytsarczy.

[center]Obrazek [/center]

A stlao się to pod koneic sesji, w kótrej mozonlie wyodbyełm się z głęobkiej zapaści i byełm prwaie na zreo. Jendo jdenak jest pocieszjaące - otsatnie moje przygdoy z kratmai jak wżyej badrzo uopdonriły mnie na tkiae wdyarzneia i zinołsem to wymśieincie, rowzaliłem jeydnie mointor o ścinaę a krzełso wyawlłiem przez onko.

Ciękżo się pszie węic kńoczę.

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 26 sie 2012, 19:35

Imo powinieneś zmienić nazwę bloga na "Raz na wozie, raz w nawozie" :mrgreen:

Awatar użytkownika
nomad
-#graczroku
-#graczroku

O jejciu! Drynk zmienia mi tytuł bloga!

Postautor: nomad » 26 sie 2012, 21:34

Dzięki, rzeczywiście ten tytuł lepiej pasuje. Pozwoliłem sobie go wykorzystać a Ciebie czynię, prawem autora. honorową osobistością tego Bloga (przez pierwsze 3 miesiące nie musisz wnosić opłat członkowskich).

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 26 sie 2012, 23:21

nomad, nie zrozum mnie źle ;). Tak mi się jakoś skojarzyło w związku z Twoim dawnym tytułem, że "Raz na wozie, raz w nawozie" to było ulubione powiedzonko mojego wykładowcy od Pojazdów Mechanicznych, a że pasowało jak ulał do Twojej downswingowej sytuacji, cóż - musiałem rozbić ten bank!
Niemniej już czuję te gorące profity... W końcu 3 miesiące zwolnienia z opłaty członkowskiej za bycie honorową osobistością na Twoim blogu, to nie są tanie rzeczy! I ja to szanuję! Będę częstszym gościem, acz postaram się być może nieco mniej kąśliwy. Wiadomo - teraz jeszcze sezon komarowy, a drynk coś pić musi :oops:

Awatar użytkownika
nomad
-#graczroku
-#graczroku

Postautor: nomad » 27 sie 2012, 10:07

To ja napisałem 3 miesiące? Miałem na myśli 2. Ale niech już będzie (monitor i krzesło wezmę na raty).

Awatar użytkownika
nomad
-#graczroku
-#graczroku

Udanej nocy panie Hingmae

Postautor: nomad » 27 sie 2012, 22:05

W momencie kiedy pan Hingmae łamał moje asy i zabierał urobek długiej sesji doznałem szoku, którego objawy - miłość do sztuki japońskiej - utrwaliły się, a teraz domagają się daniny. Nie chciałem Was dręczyć, dzielnie walczyłem lecz dłużej opierać się nie zdołam - wybaczcie. Oto pana Haiku, panie Hingmae:

Kod: Zaznacz cały

_   _
             __/o'V'o\__
          __/o \  :  / o\__
         /o `.  \ : /  .' o\
        _\    '. /"\ .'    /_
       /o `-._  '\v/'  _.-` o\                    Noc już głęboka
       \_     `-./ \.-`     _/                    gdy ja wciąż gram inni śnią
      /o ``---._/   \_.---'' o\                   kolorowe sny
      \_________\   /_________/
                '\_/'
                _|_|_

Ostatnio zmieniony 28 sie 2012, 06:43 przez nomad, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Dawid84
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Dawid84 » 27 sie 2012, 23:07

jaki ładny gołąb :) Każdy swing się kiedyś kończy, więc głowa do góry ... a wtedy Pan w białej marynarce rozsiadając się wygodnie na krześle wyciągnie z wewnętrznej kieszeni swej marynarki kubańskie cygaro i pokazując royal flush zgarnie potężną pulę :)

Awatar użytkownika
nomad
-#graczroku
-#graczroku

Postautor: nomad » 30 sie 2012, 18:28

[center]Obrazek[/center]

Dwa dni temu do mojego profilu przybłąkał się Avatar. Zrazu nie zwróciłem na niego zbytniej uwagi, myśląc "ot taki tam, niezbyt piękny, obrazek". Jednak z czasem pojawiły się pytania.

Zacznijmy od kwestii podstawowych:
    1. Wędrowiec idzie a że wędrówka jest symbolem życia tłumaczyć nie trzeba.
    2. Po czym idzie wędrowiec? Wędrowiec idzie po płaskim, my zaś wszyscy doskonale wiemy, co jest płaskie - płaski jest stół do pokera. Stąd prosty i oczywisty wniosek: mamy tu do czynienia z Graczem.

Zatem alegoria życia gracza. Analizujemy dalej:
    3. Czym jest płaskie, po którym idzie nasz Wędrowiec? Płaskie jest pustynią. Tego, że pustynia nie jest symbolem barwnego, radosnego życia, mówić Wam nie muszę.
    4. Widzimy też cel Wędrowca - nieprzebyte góry. Wielu znacie śmiałków, którzy przebyli nieprzebyte góry?
    5. Lekko przygarbiony wspiera się na kosturze jakby coś go w piach wgniatało. Czy to jego życie?
Nie mniej ważne od tego, co widać jest to, czego brakuje:
    6. Otóż nasz bohater nie ma koszuli. Jasno może to świadczyć o tym, w jakim stopniu sprzyja mu fortuna (portki jeszcze ma, zatem jest Graczem z niezbyt dużym stażem).
    7. Nie wygląda też na to, aby posiadał duży zapas wody, więc i czasu też chyba ma niewiele.
Są kwestie, których jeszcze nie rozszyfrowałem:
    8. Gdy się lepiej przyjrzeć to widać, że nasz Tułacz nie zostawia śladów. Już jest duchem, czy dopiero się nim staje?
    9. Wędruje samotnie, bo jego towarzysze odpadli po drodze czy czekają na jej końcu?
    10. Ucieka przed czymś czy też czegoś szuka?
    11. Lęka się czy bez strachu idzie?

I co najważniejsze, czy mimo że EV dołuje to czy uda mu się znaleźć przejście i dotrzeć do celu?

Może i wolałbym żeby przypełzła do mnie królicza łapka w różowych okularach, lecz Avatara się nie wybiera, on wybiera Ciebie. Mnie przydarzył się właśnie taki. Nie będę narzekał.

Awatar użytkownika
tommko
-#VIP
-#VIP

Re: To nie było miłe panie Hingmae

Postautor: tommko » 31 sie 2012, 08:43

nomad pisze:
A stlao się to pod koneic sesji, w kótrej mozonlie wyodbyełm się z głęobkiej zapaści i byełm prwaie na zreo.

Popracuj nad mindsetem :)
http://www.pokertexasholdem.pl/akceptac ... i,118.html
zapraszam do przeczytania mojego starego artykułu, zrozumienie pewnych kwestii na początku nauki gry da Ci mega kopa jak będziesz się wspinał po limitach.

Pytaj Sitha o wpływ mindsetu na grę to Ci powie czy jest istotny, czy nie :D .

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 31 sie 2012, 14:26

tommko pisze:Pytaj Sitha o wpływ mindsetu na grę to Ci powie czy jest istotny, czy nie :D .

Sith to leci na mindfucku, a nie na mindsecie... i o dziwo wygrywa :mrgreen:

Awatar użytkownika
nomad
-#graczroku
-#graczroku

Podanie

Postautor: nomad » 03 wrz 2012, 21:57

Do Administratorów
forum PokerKings.pl

Szanowni Administratorzy,

Kilka dni temu zmienił się mój status i nie jestem już Pretendentem a Pokerzystą. Już na wstępie chciałbym zaznaczyć, iż bardzo mnie to ucieszyło - nie tylko z powodu większej integracji z naszą małą społecznością, ale też i dla tego, że jak każdy chciałbym zacząć wreszcie regularnie wygrywać. Niestety, z przykrością muszę stwierdzić, że do dzisiaj moja sytuacja przy stolikach nie uległa wyraźnej poprawie (proszę spojrzeć na załączone przykłady). Skłania mnie do wniosku, że informacja o Zmianie nie dotarła z jakichś przyczyn do Poker Roomów. Nie chcąc zajmować Waszego cennego czasu sam wysłałem stosowne ponaglenia - najpierw grzeczne i uprzejme, potem zdecydowane i ostre w tonie. Nie dość, że problem nie został uleczony to ja nawet nie otrzymałem odpowiedzi. Ponieważ wyczerpałem na razie dostępne możliwości (osobista wizyta w siedzibach Poker Roomów to ostateczność) proszę Administratorów, aby spróbowali użyć swojego autorytetu i kontaktów do uporządkowania tej przykrej dla mnie i nie powiem, kosztownej, sytuacji.

Z góry dziękuję za pomoc,
Nomad.

ZAŁĄCZNIK:

2012/09/03 20:44 Q:heart: K:spade: vs 6:club: 5:club: BOARD Q:club: 2:club: 3:spade: 8:club: J:diamond: = -$1.46
2012/09/03 21:03 Q:heart: Q:spade: vs A:heart: 4:heart: BOARD Q:club: 6:heart: 9:heart: 7:club: 3:heart: = -$3.26
2012/09/03 21:06 J:heart: J:diamond: vs K:club: Q:club: BOARD 7:spade: Q:heart: 2:club: 9:club: J:club: = -$2.31
2012/09/03 21:07 A:diamond: K:diamond: vs T:diamond: T:spade: BOARD 7:diamond: 9:diamond: K:spade: 3:spade: T:spade: = -$1.44

c.d.n.
Ostatnio zmieniony 03 wrz 2012, 22:08 przez nomad, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
nomad
-#graczroku
-#graczroku

Postautor: nomad » 03 wrz 2012, 22:10

To był chochlik drukarski. Poprawiłem.
Daty, godziny i karty zgodne z prawdą :evil:

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 03 wrz 2012, 22:48

nomad - do takiej prośby trzeba dołączyć co najmniej dwa załączniki numer 0,7l :D

BTW - musiales slabego maila napisac - jak justnutsbaby pisal do PokerStars-nielegalny-w-PL! zeby mu wylączyli DoomSwitch (taki guzik w serwerownic co ponoć gnoi gracza), to odpowiedz mu wyslani na 3 strony, bardzo poważną, rzeczową, włącznie z wyjasnieniem calej polityki bezpieczenstwa firmy PokerStars-nielegalny-w-PL! :D

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 03 wrz 2012, 23:11

Sith pisze:BTW - musiales slabego maila napisac - jak justnutsbaby pisal do PokerStars-nielegalny-w-PL! zeby mu wylączyli DoomSwitch (taki guzik w serwerownic co ponoć gnoi gracza), to odpowiedz mu wyslani na 3 strony, bardzo poważną, rzeczową, włącznie z wyjasnieniem calej polityki bezpieczenstwa firmy PokerStars-nielegalny-w-PL! :D

Haha, to jest prawdziwa historia :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ?

nomad nie przejmuj się. Mnie awansowali do pokerkinga, a dzisiaj na bardzo podobnych akcjach jestem -160$, także chyba za wolno te informacje z PK docierają do roomów. Ale gramy dalej, w końcu oddadzą (o ile mój bankroll nie skończy się pierwszy :twisted: ).

Edit:
walmaszka pisze:zalaczniki z
nomad napisał/a:
ZAŁĄCZNIK:

2012/09/09
...nie oszukuj :mrgreen:

Bo on już wybiegł w przyszłość i wie, że 9września będzie ta sama hisotria :oops: Mindset siada! We need medic!

Awatar użytkownika
mara
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: mara » 03 wrz 2012, 23:22

nomad gratuluję awansu!

Jestem pewien, że nadejdą lepsze czasy dla Ciebie. Patrząc na analizy rozdań, które wrzucasz Twoje decyzje są dość poprawne, a nawet b. dobre, ale niestety trafiasz, że ktoś ma lepiej.

drynk Tobie awans, to się należał jak psu buda :mrgreen: i tyle.

Awatar użytkownika
nomad
-#graczroku
-#graczroku

Nomad dowodzi istnienia Boskiej Wajchy

Postautor: nomad » 05 wrz 2012, 12:15

Dzięki za dobre słowo i pomoc. Powoli uczę się korzystać z forum i sporo z niego wynoszę.

Co do dźwigni to jesteście boscy, o to właśnie chodziło! Są wśród nas zapewne niedowiarkowie w istnienie Boskiej Wajchy nie wierzący. Zamilkną w zdumieniu gdy przeanalizują przytoczone przeze mnie poniżej niepodważalne dowody:

2012/09/05
01:49 A A♠ = +$0.06
01:47 A A♣ = +$0.06
01:14 A A♣ = +$0.35
01:04 A♠ A = +$0.14
00:48 A A♠ = +$0.06
00:31 A♣ A♠ = +$0.18

2012/09/04
23:39 A A♠ = +$0.10
22:40 A♣ A♠ = +$0.02
22:33 A A = +$0.00 (nie wiem jak to możliwe jednak Boska Wajcha nawet tego potrafi donkonać)
22:14 A A♣ = +$0.06
19:41 A♠ A = +$0.06

Zatkało Was? Nie dziwota w końcu $1.09 to już nie są żadne żarty - jeszcze pięć dziesięć lat i będę na zero!

A wy wszyscy, którzy ostatnio narzekacie na zły los, głowy do góry! Pewien jestem, że Wasz czas też wkrótce nadejdzie i razem popełzniemy ku świetlanej przyszłości.

PS. Tak długa sesja wynika z chęci wykorzystania do maksimum darowanych mi przez Administratorów dni prosperity. Sami widzicie że takiej szansy nie wolno mi zmarnować.

Awatar użytkownika
Dawid84
LEGENDA
LEGENDA

Re: Nomad dowodzi istnienia Boskiej Wajchy

Postautor: Dawid84 » 05 wrz 2012, 20:05

Gdzieś tu położyłem ten zegarek ... przecież gdzieś musi być ....

nomad pisze:Powoli uczę się korzystać z forum i sporo z niego wynoszę.

dobra to już nie ma co szukać :)

a tak z ciekawości to ile grasz stołów, że tyle AA ci się wysypało?

Awatar użytkownika
knoperss
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: knoperss » 05 wrz 2012, 21:01

najlepiej!
"Nasrać i na rodzinę PokerKings zgonić " :)

Awatar użytkownika
nomad
-#graczroku
-#graczroku

Re: Nomad dowodzi istnienia Boskiej Wajchy

Postautor: nomad » 05 wrz 2012, 22:30

Dawid84 pisze:a tak z ciekawości to ile grasz stołów, że tyle AA ci się wysypało?

Choć niegdyś się zarzekałem, że grać będę na jednym to teraz przeważnie gram na dziewięciu. A asów było jeszcze kilka (łącznie w czasie sesji 17) ale nie pasowały mi do tezy z posta "NOMAD PEŁZNIE" :twisted:

Nic mi to jednak nie pomogło, a to dlatego, że zbyt dużo czytam. Ostatnio, na przykład, wyczytałem, że zbyt wąsko otwieram. Skoro tak piszą eksperci to wczoraj postanowiłem się poprawić. Wynik eksperymentu: -$22.03 (mój rekord) a dodatkowo darmowy bonusik: MEGA TILT.

Jak spotkam Sklansky'ego to mu nakopię, więc niech mnie lepiej unika!

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”