Raz na wozie, raz w nawozie [title by drynk]

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.
Awatar użytkownika
nomad
-#graczroku
-#graczroku

Postautor: nomad » 08 sie 2012, 17:05

buba78 pisze:udało się coś skrobnąć ??

Tak, poskrobałem się po głowie oddając resztę żetonów i myśląc "Jak to możliwe że innym się udaje a ja wciąż pod górkę mam, wiatr mi w twarz piachem wieje, co i rusz na jakichś belkach glebię a do tego ktoś mi portfel zapierdzielił." :evil:

Jeśli chodzi o sprawdzanie AllInów to jakiś taki dzień miałem wczoraj, że nie mogłem się powstrzymać. Dziś już mi lepiej ale jakimiś super wynikami to ostatnio nie mogę się pochwalić. Chyba jestem mocno przemęczony a moja strategia i sposób gry krzyczą o jakąś korektę.

P.S. Portfel się znalazł - był tam gdzie zwykle. W lodówce.

Awatar użytkownika
nomad
-#graczroku
-#graczroku

Nomad odrabia połowę kosztów swojej pokerowej edukacji

Postautor: nomad » 09 sie 2012, 18:26

No Ludziska, mówię Wam - takiej sesji to ja jeszcze nie miałem (no może miałem ale odwróconą). Wszystko mi wychodziło, co chwila top Pary na ręce, a jak nie top to fule, sety i flushe. Toć ja w godzinę odrobiłem chyba z połowę koszów mojej pokerowej edukacji. Tylko raz ktoś przełamał mi AA kolorem a ja to przyjąłem z uśmiechem. A co najlepsze powiedziałem sobie ta sesja do 19:00 i z uwzględnieniem kwadransa akademickiego udało mi się to wszystko pozamykać bez strat (miewałem już dobre początki a potem okrutnie dołowałem).

Jestem zadowolony - będzie na mandat za parkowanie w strefie :twisted:

[center]Obrazek[/center]

Awatar użytkownika
nomad
-#graczroku
-#graczroku

Nomad robi wielką rzecz dla potomnych.

Postautor: nomad » 10 sie 2012, 00:07

Zbieram się i zebrać nie mogę, odkładam na później pod byle pretekstem - a to portfela muszę szukać a to z Iza_dorią w kwestii męskiej, nadprzyrodzonej inteligencji polemizować. Jednak w końcu muszę się za to zabrać, najwyższa pora - inaczej potomni, kronikarze przyszłych wieków oraz moi biografowie psy na mnie wieszać będą.

A zatem dzisiaj, 9 sierpnia 2012 roku:

Wallet-Limit Life Expenses, $0.02 BB (2 handed)
LifeIsBrutal Expenses History Converter

7:26 - kasuję bilet w miejskim środku transportu = -30BB
7:43 - kupuję dwie drożdżówki (w tym jedna "Nowość - świeża jagoda") = -59BB
14:49 - jem obiad w barze "Górnik" = -124BB
15:09 - kupuję i jem deser - "Prince Polo XXL" = -27BB
16:16 - znajduję za wycieraczką mandat za parkowanie w strefie = -760BB
w międzyczasie - poker sessions (było we wcześniejszym poście - a miałem już gotowy tekst "jutro będzie lepiej") = +1038BB
19:54 - kolacja dla ludzi i zwierzaka + napój gazowany = -188BB
21:26 - kasuję bilet w miejskim środku transportu = -30BB

I to by było na tyle. Razem -179BB

Teraz, gdy już spełniłem obowiązek, mogę spokojnie iść spać.
Wam też życzę dobrej nocy.

P.S. Kurs dolara - 3,29 PLN
Ostatnio zmieniony 10 sie 2012, 09:04 przez nomad, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
nomad
-#graczroku
-#graczroku

Nomad skarży się na "Odsiedzianych" graczy.

Postautor: nomad » 10 sie 2012, 09:02

Muszę się Wam poskarżyć.

Było tak: siadłem ja dzisiaj na moment aby zagrać SnG o poranku. Gram sobie jak Pan Bóg przykazał no ale nie wytrzymałem i parsknąłem śmiechem widząc jak jakiś typek sprawdził gracza "SitOut" a potem check'ował aż do rivera aby ostatecznie przegrać. A trzeba wam wiedzieć, że nie było to owego "odsiedzianego" gracza AllIn.

Domyślacie się co było dalej. Pewnie nie muszę Wam już pisać. Ale napiszę by Skardze stało się zadość. Doszedłem do finałowej 4. Bach! głupi błąd (oj Nomad, Nomad ty to się niczego nie uczysz) i straciłem 3/4 sztonów, zostało 1200. Na szczęście był wśród nas "Odsiedziany" z dwustu pięćdziesięcioma a blindy już były na poziomie 150/300. Czekam i czekam na jego koniec ale się nie doczekałem gdy odpadłem z turnieju miał 750. Mam nadzieję że wygrał :evil:

Radzę Wam zatem, zanim parskniecie śmiechem dobrze się zastanówcie.

Awatar użytkownika
nomad
-#graczroku
-#graczroku

Nomad próbuje wypłacić kasę z bwin-brak-polskiej-licencji!

Postautor: nomad » 14 sie 2012, 00:40

Udało mi się, rzutem na taśmę (pierwsze 3 przeputałem), zamienić 2 z 5 biletów, otrzymanych dzięki Waszym głosom na Blog, na $35.
Ponieważ postanowiłem nie trzymać zbyt wielu środków w pokojach uruchomiłem procedurę wypłaty. Niestety ugrzązłem już na samym jej początku. Zgodnie z regulaminem bwin-brak-polskiej-licencji!, celem wypłaty, muszę dostarczyć upload skanu 5D mojego zadka (segregatory z pozostałymi dokumentami mam już przygotowane). Stanowi to pewien problem, jako że nie posiadam odpowiedniego sprzętu. Stąd moje pytanie do Was drodzy forumowicze, może ktoś z Was ma i chwilowo nie używa?

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 14 sie 2012, 11:32

nomad pisze:Stąd moje pytanie do Was drodzy forumowicze, może ktoś z Was ma i chwilowo nie używa?
Ale skaner 5D czy zdjęcie Twojego zadka? :twisted:

Awatar użytkownika
nomad
-#graczroku
-#graczroku

Postautor: nomad » 14 sie 2012, 13:56

Miałem raczej na myśli Wasze skany - powinno się udać jeśli nie weryfikują zbyt dokładnie.

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 14 sie 2012, 15:14

W sensie chcesz wysłać czyjś skan, z czyjąś gębą i danymi, żeby zweryfikować SWOJE konto? :mrgreen: Szalona koncepcja!

Awatar użytkownika
visnia
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: visnia » 15 sie 2012, 14:14

Ja też nie do końca rozumiem czym jest rzeczony "skan 5D mojego zadka" :D Jeśli chodzi o dowód osobisty, zeskanowany obustronnie to nie sądzę, że ktoś Ci to wyśle a tym bardziej, że przejdzie to weryfikację :) koncepcja faktycznie szalona. Jaki segregator?! Przewrotne są myśli Twe a słowa jeszcze bardziej. Dlaczego nie rozegrać tych 35usd? Na sng 1+0,2 to już 35BI może uda się wyjść dalej... no a może nie. Jeśli jednak by się udało zawsze będzie to motywacją do zrobienia zdjęć cyfrówką pożyczoną od kolegi koleżanki lub odpowiednio zaangażowanym skanerem. A gdybyś wygrał jakieś większe PINIONDZE to może nawet będzie się opłacało kupić rzeczoną cyfrówkę/skaner? Kto wie...

Awatar użytkownika
nomad
-#graczroku
-#graczroku

Postautor: nomad » 15 sie 2012, 17:07

Moi mili.
Bycie przedstawicielem naszej nacji do czegoś zobowiązuje! Przypomnę zapominalskim iż powinnością naszą jest przynajmniej raz w roku trochę pomarudzić, czemu zadość miał czynić mój ostatni post.
Ponieważ bardzo nieładnie jest robić to bez powodu, ja marudzę ponieważ będąc na urlopie nie jestem w stanie dopełnić wymaganych przez bwin-brak-polskiej-licencji! procedur (skan dowodu i aktualnych rachunków) podczas gdy nie miałbym nic przeciw temu aby zrealizowali zlecenie wypłaty na konto, z którego otrzymali ode mnie środki.

Uff, to chyba powinno wyjaśnić moje słowa. Jednocześnie oświadczam, iż nie chcąc nadużywać Waszej uprzejmości nadesłane setki skanów niszczyłem prawie bez oglądania :oops:

Pozdrowienia z deszczowych wakacji. N.

P.S. Co do sugestii aby mnożyć w nieskończoność swój Bankroll to taki właśnie mam cel. Przesunięcia dotyczą nadwyżek, które służyć mogą obsłudze pojawiających się tu i ówdzie promocji wymagających wpłat. Chcę także, dla lepszego samopoczucia, wycofać z gry zainwestowany kapitał początkowy, tak aby zostały tylko środki, nazwijmy je, obce. Nie bez znaczenia jest także to, że w moim przypadku, nadmiar na koncie w poker roomie sprzyja nonszalanckiej i nazbyt rozrzutnej grze.

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 15 sie 2012, 23:46

Ja z tym skanem dalej nie ogarniam, ale może ja się nie znam, może ja głupi jestem :roll: ?

Awatar użytkownika
Spiegol
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Spiegol » 16 sie 2012, 12:21

No jaja sobie po prostu chłopak robi, a Wy wszyscy łykacie jak młode pelikany!! :D

Awatar użytkownika
nomad
-#graczroku
-#graczroku

Postautor: nomad » 16 sie 2012, 13:26

Dzięki Spiegol bo już sam zaczynałem się gubić i brak mi było pomysłów jak dalej to tłumaczyć.

Mam jednocześnie odpowiedź na pytanie czemu tak mało na tym blogu Waszych komentarzy. Otóż, najwyraźniej, myśl moja błądzi w rejonach przez innych nie odwiedzanych aby następnie zostać pogmatwana dodatkowo przez sposób w jaki piszę. W rezultacie nikt nie rozumie o co w tym wszystkim chodzi. Martwi mnie to przeokrutnie bo potwierdza opinię mej Towarzyszki, z którymi (opinią jak i Towarzyszką) od lat polemizuję :evil:

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 16 sie 2012, 14:58

Ależ skąd... dotychczas wszystko było jasne i zrozumiałe, tylko z tym zadkiem 5D zaczęły się schody :oops:

Awatar użytkownika
visnia
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: visnia » 16 sie 2012, 18:43

Jak to mówi mój serdeczny przyjaciel @drynk: "jak wejdziesz do tej głowy to nie trafisz z powrotem."

Oczywiście żartuję. Rozumiałem przesłanie ale żeby jeszcze się w tym dopatrywać ironii i narzekania to już jest po prostu ponad moje możliwości mentalno-poznawcze, przynajmniej w pierwszej wiadomości. Druga już była oczywista a donkey kong tylko podkręca IIIOOO.

Awatar użytkownika
nomad
-#graczroku
-#graczroku

Nomad przechodzi na wyższy limit - AUUUUĆ!!!!

Postautor: nomad » 16 sie 2012, 19:49

Ponieważ dzięki 2 miejscu w wyścigu Poker770 ($175 okupione lekkim szaleństwem) i zrealizowanym biletom/nagrodzie za blog mój bankroll spuchł na tyle, że pozwoliłem sobie przejść na kolejny szczebel drabinki $0.02/0.04. Sam nie wiem - falstart to czy kiepska karata. Wszystko, sety, flushe, strity i JJ+ jak i ręka od wściekłego walenia w ścianę - połamane, skutkiem czego początkowe $+1 zmieniło się w $-6 pomimo dosyć ostrożnej gry. Jeszcze się nie poddaję jeszcze tam wrócę ale dopiero gdy zagipsuję kończynę i złapię oddech.

Muszę kończyć bo przez spuchniętą grabę zamiast jednej literki pół klawiatury mi się wciska. Jeszcze tylko, ku Waszej uciesze, rozdanie ze stolika, przy którym grałem:

Obrazek

Noqmfalfdkjad

Awatar użytkownika
nomad
-#graczroku
-#graczroku

Coś jest nie tak, coś się spieprzyło.

Postautor: nomad » 17 sie 2012, 21:38

Drugi dzień na nowych stawkach i już mogę Wam powiedzieć. że coś mi tu śmierdzi :evil:
Jakbym z tym dodatkowym centem przesiadł się do całkiem innej gry. Przyzwyczaiłem się do sporej dawki agresji a tu niemal wszyscy cały czas limpują i check'ują aż do Rivera. Kiedy się z tego próbowałem wyłamać to zawsze ktoś się do mnie przyczepia i na końcu ma lepszy układ. Jak dostaję monstera to albo zero akcji albo mi go łamią setem, kolorem lub parami a jak nie mają to na kolanie. No mówię Wam, coś mi tu śmierdzi i ogólnie jakiś taki zagubiony jestem. Co gorsza przeputałem więcej niźli bym chciał - wczoraj jeszcze się wybroniłem choć przez moment było cienko ale dzisiaj to już istna katastrofa.

Jak tak na to wszystko patrzę to wydaje mi się, że większość gra niezgodnie z tym co teoria prawi (przed chwilą pozwolili mi tanio, za 2xBB, dobrać do seta na riwerze) i chyba najlepiej byłoby porządne tight-aggressive grać. Tak zrobię - ograniczę ręce startowe a potem mocno i agresywnie - tylko swoje lęki na nowych stawkach muszę przełamać. Uważniej też muszę się przeciwnikom przyglądać bo coś fikać i kombinować zaczynają.

Jest też jakiś pozytywny efekt moich ostatnich przejść. Tyle razy się ostatnio sparzyłem, że zacząłem się lepiej przyglądać kartom na stole i nie lekceważę zagrożeń tak często jak dotąd - szkoda, że aż tyle ta nauka kosztuje.

Awatar użytkownika
nomad
-#graczroku
-#graczroku

Znów mi połamali, skaranie boskie z nimi

Postautor: nomad » 18 sie 2012, 08:23

Walczę nadal i sądząc po tym, że już tak nie dołuję edukacja postępuje.
Nadal jednak wszystko co mocniejsze na ręce łamią mi bez pardonu. Doszło de tego, że jak dostaję KK to zaczynam się bać o to ile tym razem stracę. JJ to już prawie z zasady nie gram (jak w przykładzie poniżej).

[center]Obrazek[/center]

Tego właśnie w pokerze nie lubię, kiedy moje mocne karty, zamiast wygrywać przegrywają :evil:

Awatar użytkownika
nomad
-#graczroku
-#graczroku

Postautor: nomad » 18 sie 2012, 10:45

No tak - być może zagalopowałem się nieco :twisted:

Awatar użytkownika
nomad
-#graczroku
-#graczroku

Nomad mękolił, mękolił aż wymękolił.

Postautor: nomad » 18 sie 2012, 22:52

Dziś dzień męczenia Bwina. Dusiłem go i dusiłem a on bronił się i bronił. Przez pół dnia odmawiał mi porządnej karty. W końcu go zamęczyłem, poddał się na całej linii a ja z nawiązką na stolikach cash odebrałem to co on podstępnie i zdradziecko wyciągnął ze mnie w postaci opłat za swoje oszukańcze SnG. Końcowy bilans +$2. Kto myśli że to śmieszna i niepoważna kwota, niech się lepiej sześć razy zastanowi, jako że w połowie dnia było 15:0 dla Bwina. A jeśli nadal nie zmienił zdania to niech spada na drzewo i się tam dobrze chowa bo przyjdę i jego też będę dusił i dusił a potem ogram do czysta :evil:

To właśnie lubię w pokerze, gdy dostaję taką kartę że masakruję i miażdżę wszystkich w koło, choćby z 72o.

Na dzisiaj koniec, ufam że właśnie dokonał się jakiś przełom w mojej grze czego i Wam życzę.

- Chmmmmm, a może to upswing był?
- Milcz rozsądku boś głupi a do tego czarnowidz.

Awatar użytkownika
jon124
-#VIP
-#VIP

Postautor: jon124 » 19 sie 2012, 09:54

nomad, imo jeżeli za przeproszeniem 'srasz się' na wyższych stawkach to nie ma sensu tam grać. Jeżeli dobrze kojarzę to wszedłeś wyżej nie dzięki grze a kasie z bonusa więc może po prostu nie jesteś gotów na 'haj stejksy'. Niby różnica w nl2 a nl5 praktycznie nie istnieje, ale jeżeli nie jesteś w stanie samodzielnie przejść jeszcze nl2 to nie masz po co grac wyżej. Graj spokojnie standardowe stawki, a jak je będziesz już miażdżył to kolejne będą naturalne i będziesz miał odpowiednią pewność siebie.

Hiro
-#VIP
-#VIP

Postautor: Hiro » 19 sie 2012, 09:55

nomad pisze:Przez pół dnia odmawiał mi porządnej karty

Od razu widać zadatki na dobrego pokerzystę - ja po godzinie bym się zniechęcił.. :wink:

Awatar użytkownika
nomad
-#graczroku
-#graczroku

Nieprawdą jest jakoby Nomad "srał się" na wyższych

Postautor: nomad » 19 sie 2012, 13:44

Korzystając z łamów Forum chciałbym oświadczyć iż nieprawdą jest iż, za przeproszeniem, "sram się" na wyższych stawkach. Pomimo że bardzo bym chciał to nie wiem jak się to robi i mam nadzieję iż starsi stażem koledzy klarownie mi to wytłumaczą. Jeśli natomiast prawdziwy jest mój domysł iż chodzi o pełne strachu na wyższych stawkach pogrywanie to oznajmiam iż moim problemem jest raczej zbytnia nonszalancja.

Jednocześnie niepokojących się o moje losy o to czy poradzę sobie z nowym wyzwaniem chciałbym uspokoić, że radzę sobie nie najgorzej i po jednej czy dwóch minusowych sesjach trzy kolejne miały współczynnik BB/100: 4.56, 23.65, 12.11. Byłoby jeszcze o całe niebo lepiej, gdyby nie moja wyśmienita umiejętność czytania przeciwników. A wygląda to tak (zainteresowanym mogę przesłać szczegółowe zapisy rozdań):
    Pięknie i agresywnie rozgrywam trzymane na ręce AA, wszyscy wkoło wiwatują lub mdleją z emocji, na stole pojawia się król a przeciwnik nagle się ożywia. "Ma parę króli" myślę i sprawdzam dokładając do puli $1.70. Okazuje się, że po raz kolejny miałem rację - przegrywam.
Myślącym, że to był szczęśliwy traf, ziarno co się ślepej kurze trafia, śmiało rzucę w twarz kolejne przykłady, jak powyższy, potwierdzające moją nieomylność i geniusz.
Ostatnio zmieniony 19 sie 2012, 23:07 przez nomad, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
jon124
-#VIP
-#VIP

Re: Nieprawdą jest jakoby Nomad "srał się" na wyżs

Postautor: jon124 » 19 sie 2012, 13:50

nomad pisze:Korzystając z łamów Forum chciałby oświadczyć iż nieprawdą jest iż, za przeproszeniem, "sram się" na wyższych stawkach. Pomimo że bardzo bym chciał to nie wiem jak się to robi i mam nadzieję iż starsi stażem koledzy klarownie mi to wytłumaczą. Jeśli natomiast prawdziwy jest mój domysł iż chodzi o pełne strachu na wyższych stawkach pogrywanie to oznajmiam iż moim problem jest raczej zbytnia nonszalancja.

dokładnie chodziło mi o lękliwą grę :p Cieszę się że nastąpiło przełamanie.

Awatar użytkownika
nomad
-#graczroku
-#graczroku

Znacie gościa w białym na Bwinie?

Postautor: nomad » 23 sie 2012, 21:36

Znacie tego gostka w białym na Bwinie? Tego zgarbionego, wpatrzonego tępym wzrokiem w środek stołu? Tego, na którego z kpiąco spogląda murzyn w czapce z daszkiem a babeczka w niebieskim skrzętnie omija wzrokiem? Zapewne zastanawiacie się czemuż on taki. Otóż powiem Wam - jest taki bo WSZYSKTO MU POŁAMALI!!!.

Mówicie, że cieszyć się powinien bo częściej niż zwykle dostawał do ręki asy, króle i walety - marzenie każdego pokerzysty. Dostawał, dostawał, a ilekroć mu się to przydarzyło rozbijał się o sety, backdoor flushe albo gutshot strity przeciwników. W końcu wpadł w taki dołek, że z niczym porwał się na pulę $1.80, jak nasi ułani z szablami na niemieckie tanki.

Zarzucicie mi, że wszystko to sobie zmyśliłem. Żem łysy łgarz, któremu ufać nie można. Że coś tak okropnego nikomu zdarzyć się nie mogło. I niby skąd ja to wszystko wiem. Tego niestety zdradzić Wam nie mogę. Uwierzcie mi na słowo lub nie wierzcie jeśli nie chcecie. Ja biorę swoją białą marynarkę i spadam do domu.
Ostatnio zmieniony 23 sie 2012, 22:14 przez nomad, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”