Podejmij wyzwanie Actimela...

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.
Awatar użytkownika
tommko
-#VIP
-#VIP

Postautor: tommko » 12 lut 2010, 16:38

Dzisiejszy dzionek zaczynamy pechowo:

Turek o 16:15, gwarantowane 1400$, wpisowe 2,25$.
15 minut gry i dostaje bad beata :D:
oczywiście all - in pre flop, i zaznaczam nie ja byłem agresorem
Obrazek

W hu na chwilę pisania posta 2-2, resztę opiszę później po sesji dzisiejszej, ale w HU również badbeata dostałem, tylko, że to przeciwnik miał AA - ja ich nie połamałem :D

Awatar użytkownika
tommko
-#VIP
-#VIP

Postautor: tommko » 12 lut 2010, 22:27

dzień siódmy gry:

HU na heypoker-brak-polskiej-licencji!
HU za 2 + 0,20$

P W W P P W P P - 3:5

Dziś soft kompletnie nie współpracował. Ani blefy, ani gra kartami nie wychodziła, przeciwnicy dobierali do lepszych układów. Po dwóch przegranych z rzędu, daje sobie odpust na dziś. Spadek rolla spory, trzeba doliczyć jeszcze wpisowe do turka w którym odpadłem po połamanych AA (post wyżej).

Bankroll na RedKings: 38,40$

bankroll na heypoker-brak-polskiej-licencji! do : 17,45$

bankroll na Unibecie : 23,90€

bankroll na evereście: 5,94$ - kasa wypłacona na moneybookers

Czyli bankroll:
Suma: 85,69
Sesja: -7,85

Zapraszam do przejrzenia i skomentowania artykułów dla początkujących pokerzystów, konstruktywne opinie zawsze mile widziane:
cz.1
cz.2

Awatar użytkownika
tommko
-#VIP
-#VIP

Postautor: tommko » 13 lut 2010, 22:59

dzień ósmy gry:

HU za 2 + 0,20$

W W P W W P P - 4:3

Jakieś fatum wisi nade mną na heypoker-brak-polskiej-licencji!, nie mogę się przebić z tymi HU. Blefuję - źle, gram kartą - również przegrywam. Co prawda dzisiejsza sesja zakończona jednym zwycięstwem do przodu, ale w $ trochę w plecy.

Ponieważ dziś na Redkings miałem w planach darmowy turek z pulą 1000$ (grało 110 osób), stwierdziłem, że dam sobie dziś spokój z heypoker-brak-polskiej-licencji! i pogram na RedKings.

Poza w/w turniejem, w którym dość pechowo się stackuje:
moja ręka:
:Qd :Qc

Jestem na średniej pozycji, blindy coś ok. 250/500, mój stack ok 6000.
Przeciwnik z UTG (stack ok. 7000) limpuje, ja przebijam do 1500 on zagrywa All in. Dla mnie takie zagranie to albo blef, lub słaba para i stara się mnie wyrzucić z rozdania. Chwilę się zastanawiam i sprawdzam go.
Pokazuje:
:Ks :Qh
Ja zadowolony, że mam przewagę i dość dobrze go odczytałem , czekam na flop, który:
:9h :Td :Jc

i pozamiatane, ani turn, ani river nie pomagają i odpadam coś ok. 70 miejsca. Jestem wściekły :evil: , z początku zły, że się nie zrzuciłem, ale po chwili zastanowienia stwierdzam, że read był dobry tylko karty pechowe :mrgreen: , cóż bywa.

Jednocześnie rozgrywam drugi turek za 2,20$ pula gwarantowana 1800$.
Kończę:
Obrazek
Oczywiście w czasie gry w w/w turku gram HU na RedKings

HU za 2 + 0,20$

P W W P W W P W W W W P - 8:4

Tu HU zdecydowanie lepiej poszło. Pechowo przegrywam ostatni HU, zmęczenie daje o sobie znać. Dlatego kończę dzisiejszą sesję.

Bankroll na RedKings: 51,25$

bankroll na heypoker-brak-polskiej-licencji! : 18,05$

bankroll na evereście: 5,94$ - kasa wypłacona na moneybookers

Czyli bankroll:
Suma: 99,14
Sesja: +13,45

Co mnie cieszy, to fakt, że gram zgodnie z tym co sobie postanowiłem. Nawet chwilowe przegrane mnie tak bardzo nie dołują, ponieważ nie wpływają znaczącą na mój bakroll. Jednocześnie moja gra powoduje systematyczny, chociaż na razie niewielki wzrost kasy na koncie. ROI na sharku powoli zaczyna być dodatni tam gdzie gram, odrabiam to co straciłem przez grę niezgodnie z BM.

poza pokerowo:

Cieszy kolejny medal naszego Adama :)
Oby na średniej skoczni w końcu zdobył to brakujące złoto. Ciekawe co teraz sobie myślą Ci co już na nim krzyżyk postawili :D, nosy na kwintę spuścili , hehehe.... :mrgreen:

Awatar użytkownika
tommko
-#VIP
-#VIP

Postautor: tommko » 14 lut 2010, 14:56

dzień dziewiąty gry: sesja poranna

HU na RedKings
HU za 2 + 0,20$

W W W P P - 3:2

HU na RedKings
HU za 5 + 0,50$

P - 0:1

Po wczorajszych sitkach zagrałem sobie na Redkings jeden HU za 5,50$, niestety w plecy, zszedłem na te za 2,20$ i pierwsze 3 wygrane. Następne trochę pechowo w plecy - to robię przerwę na RedKings. Włączyłem sobie paradise-brak-polskiej-licencji! poker, bo tam będę grał turek o 17. Zerknąłem ciekawą satelitkę za 3€ do turnieju z wpisowym 33€. Zebrało się nas 20 osób i niestety odpadam jako 9 gdy moje AT nie utrzymało się przeciwko AJ. W miedzyczasie grania satelitki oczywiście rozgrywałem HU

HU na ParadisePoker
HU za 3 + 0,15$

W W W W P P W W P - 6:4

Wynik powinien być lepszy bo poziom gry przeciwników jest raczej nie wysoki. Na 10 rozegranych HU tylko z jednym miałem ciężko grać (i przegrałem ostatecznie) bo on jako jedyny grał bardzo agresywnie. Można by było myśleć o graniu w dłuższej perspektywie tych HU, ale poziom blindów 5 minutowy jest dla mnie za szybki. Jednak wolę grać wolniejsze i grać bardziej kartą. Struktura 5 minowa temu nie sprzyja.

Bankroll na RedKings: 46,75$

bankroll na heypoker-brak-polskiej-licencji! do : 18,05$

bankroll na ParadisePoker: 7€

Czyli bankroll:
Suma: 95,70
Sesja: -3,44

GŁOSUJEMY W ANKIECIE - DZIŚ KONIEC

sam jestem ciekawy jak wypadnie podsumowanie

Awatar użytkownika
tommko
-#VIP
-#VIP

Postautor: tommko » 16 lut 2010, 19:53

dzień dziesiąty gry:

Ciekawie ułożyły się głosy w ankiecie.
Żadna z odpowiedzi nie uzyskała jakiejś wielkiej przewagi waszych głosów.
Zobaczymy kto pod koniec m-ca będzie miał rację.

Miałem opisać sesję wieczorną, ale 14.02 - walentynki, niestety wymogły na mnie inne "czynności" - nie koniecznie te złe :D

Krótko i rzeczowo niedziela wieczór i poniedziałek to ciekawe dni. Zwłaszcza ten drugi. Po kilku dobrych grach i awansie na wyższy poziom spadek w dół bo przeciwnik bije mój układ na riverze. Z tego co pamietam to najdłuższa seria to 4 z rzędu :D. Wczoraj nerwy to już mi puszczały....dziś już spokojnie sesję zacznę dopiero po napisaniu tego posta.

Bankroll na RedKings: 40,45$

bankroll na heypoker-brak-polskiej-licencji! do : 21,35$

bankroll na ParadisePoker: 11,21€

Czyli bankroll:
Suma: 96,91
Sesja: + 1,21

W tym tempie to w lutym na pewno nie zrealizuje swojego challengu :D
Ostatnio zmieniony 16 lut 2010, 21:55 przez tommko, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
firesparrow
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: firesparrow » 16 lut 2010, 20:00

No według mnie powinieneś wykorzystac bonusy.

Gdybyś się trzymał HeyPokera to za uzbieranie 250pkt dostaniesz 20$ co jest 20% twojego bankrolla (chyba warto).

No i przyblizyłbyś się do zrealizowania chalengu (a liczę na to bo głosowałem ze ci się uda)

Awatar użytkownika
tommko
-#VIP
-#VIP

Postautor: tommko » 16 lut 2010, 22:21

dzień jedenasty gry:

HU za 3 + 0,30$

P W - 1:1

HU za 5 + 0,50$

W W W W W W - 6:0

Dzisiejszą sesję zdecydowanie mogę zaliczyć do udanych. Fakt, że w jednym turku za free mój set AAA przegrał z drawem, przeciwnik dobrał na riverze do koloru, ale sesja HU bardzo zadowalająca. Próbuję wyrobić ten bonus na Hey i może uda mi się wejść na I poziom do końca wyścigu, wiele nie brakuje.

Spróbowałem dziś po w sumie dwóch turkach za 3,30$ (te za 2,20$ zlikwidowane) wejść na poziom za 5,50$. Faktem jest, że pierwszy turek przegrałem ale po dość pechowym badbeacie - gdzie przeciwnik miał silniejszego fulla. Dlatego uznałem, że taka przegrana nie eliminuje mi serii (trwała od wczoraj) i wskoczyłem na HU za 5$.
Po rezultacie widać, że nie było to złym posunięciem.
Teraz tylko zastanawiam się czy zgodnie z moimi założeniami iść poziom wyżej na 11$ czy zostać i pograć w tych za 5$

Z chęcią bym poznał kilka opinii na ten temat, bo nie powiem, że mam pewne obawy by nie przegrać :D

Dziś grając przyjąłem trochę inną taktykę niż dotychczas i grałem przede wszystkim zdecydowanie mniej rąk i nie bawiłem się w blefy. Raz mnie poniosło i nawet dałem all in na riverze, ale przeciwnik uwierzył w moją "niby" dobrą rękę i spasował. Dlatego następne HU to już zdecydowanie gra kartą, ewentualnie grając z niską kartą przy wysokim flopie zdecydowałem się na C-bet i często już tu wygrywałem bo przeciwnik wierzył w mojego udawanego Asa lub Króla.

bankroll na heypoker-brak-polskiej-licencji! do : 43,25$

Czyli bankroll:
Suma: 118,81
Sesja: + 21,90

Awatar użytkownika
tommko
-#VIP
-#VIP

Postautor: tommko » 17 lut 2010, 22:25

dzień dwunasty gry:

HU za 3 + 0,30$

P P P - 0:3

HU za 5 + 0,50$

W W P W W P W W W - 7:2

Podsumowanie dzisiejszej sesji. Początek zacząłem tragicznie 3:0 dla moich przeciwników. I tu muszę przyznać, że zagrałem wbrew sobie, tzn. przeszedłem na wyższe stawki. Ale na szczęście mimo lekkiego poddenerwowania zacząłem grać pierwszy HU na spokojnie i po kilku minutach wygrałem, kolejny jak się okazało wygrałem jeszcze szybciej. W trzecim moje AK w kierach zostaje pokonane przez 63. Znów ciśnienie skoczyło, ale po paru głębszych wdechach wygrywam dwa następne.

Szósty HU był dość ciekawy gościa skróciłem do ok. 200-300 żetonów, i coś niesamowitego 4 razy wygrywa ze mną coin flipa ( przewagę miałem z reguły 70% - 30%). Przegrywam gdy blindy weszły na 5 poziom 75/150. Jeszcze tak długiej rozgrywki nie miałem.

Następne HU bez historii, spokojna gra i trzy kolejne wygrane.

Dzisiejsza sesja jest kolejną, którą zaczynałem ok. godz 20. Spokojnie włączone radio na ballady rockowe i spokój - czyt. młodszy syn śpi i nie pyta co 2 min: "Tata, a którym grasz :D". Pełna koncentracja i sesja do przodu.

Dziś najwięcej żetonów traciłem na blefach. Na szczęście nie blefowałem na tyle by się skrócić do zera. Faktem jest, że kilka również było udanych, bo moja gra i karty jakie wcześniej pokazywałem przy showdownie upoważniały czasami do odważniejszych zagrań :D

Przy okazji na HU za 5,50$ szybciej idą punkty liczone w lutowym wyścigu na heypoker-brak-polskiej-licencji!. Może tak jak firek pisał uda się załapać na 20$ bonus.

bankroll na heypoker-brak-polskiej-licencji! do : 53,85$

Czyli bankroll:
Suma: 129,41
Sesja: + 10,60

Awatar użytkownika
tommko
-#VIP
-#VIP

Postautor: tommko » 19 lut 2010, 22:24

dzień trzynasty gry:

HU za 3 + 0,30$

Ogólnie wczoraj bez gry, dlaczego ?
Sprzedawałem samochód i nawet forumowego na paradise-brak-polskiej-licencji! Poker nie dokończyłem, wyblindowało mnie na 8 miejscu.

dzień czternasty gry:

HU za 3 + 0,30$

W - 1:0

HU za 5 + 0,50$

W P W P P W W W W W P P P W P P W W - 10:8

Podsumowanie dzisiejszej sesji.
Na początek rozgrzewkowy HU za 3,30$ - wygrany. Przechodzę na te pięciodolarowe. Początek mieszany, raz moja gra zła, raz lucky river u przeciwnika. Potem pełne skupienie i 5 wygranych z rzędu.
Robię krótką, aczkolwiek przymusową przerwę (ech.. te żony) i z powrotem siadam do gry, ale karta już nie idzie. Dwa HU przegrywam bo moje Top 2 pary przegrywają z dobranym setem na turnie lub riverze.

Ogólnie sesję kończę na lekkim minusie. Zadowolony mogę być tylko z wyrabianych szybciej punktów w lutowym wyścigu.

Do końca m-ca nie zostało dużo czasu. Ostatnio mało grywam w MTT (dziś jeden za 2,25$ ale bez historii) z powodu brak czasu. Muszę przyłożyć się do tych HU, żeby ugrać te brakujące $ lub €

bankroll na heypoker-brak-polskiej-licencji! do : 52,00$

Czyli bankroll:
Suma: 127,56
Sesja: - 1,85

Awatar użytkownika
tommko
-#VIP
-#VIP

Postautor: tommko » 21 lut 2010, 08:45

dzień pietnasty gry:

HU za 3 + 0,30$

W W - 2:0

HU za 5 + 0,50$

W P W P W W W W W - 7:2

Wczorajszy dzień rozpocząłem od rozgrzewki na stawkach trzy dolarowych. Bezproblemowo wygrane dwa HU i przeszedłem na stawki za 5$.

Pierwszy pewnie wygrany, w drugim dostaje kolesia co dokładnie co dwie, trzy ręce gra all in . W końcu go sprawdziłem z K6 w treflach (na flopie dwa trefle, blindy 10/20, stacki 1400/1600), ale niestety turn i river nie pomógł, a przeciwnik pokazał A2 i wygrał wyższą kartą. Żałowałem, że nie poczekałem chociaż by go sprawdzić mając Top parę i bym go spokojnie ograł.
W czwartym rozegranym i przegranym HU znów mnie poniosła ułańska fantazja, gdzie za nic w świecie nie dałem się przekonać, że 77 na wysokim flopie jest karta którą można pokonać :D

Kolejne HU to już passa spokojnych wygranych aż do ostatniego. W nim wygrałem szczęśliwym riverem.
blindy 25/50
stacki 1800/1200 - z moją przewagą

Dostałem kartę:
:Kc :6d

zagrywam za 2,5BB z SB
przeciwnik call

na flopie pokazało się:
:6c :Jd :Jc

zagrywam o pulę - 250
przeciwnik raise o 250

nie uwierzyłem mu w J, a mając 6 pomyślałem, że jestem mocniejszy mając K jako kickera, więc postawiłem go na allin zagrywając za pulę. On skwapliwie sprawdza, i pokazuje:

:6s :Ah

zrobiłem małe :???: zaskoczył mnie tą kartą, już chyba szybciej bym się tego waleta spodziewał.

turn:

:9c

river:

:Qc

Także tym razem to ja wygrywam. Na tym etapie zakończyłem wczorajszą sesję.
Bankroll zbliżył się do wymaganego pułapu 200. mam zrealizowane 3/4 swojego założenia. Cały czas od początku jak gram swój challange, ani razu nie byłem w tilcie z powodu przegrania znacznej ilości kasy. Jednak gra zgodna z tym co masz na koncie powoduje, że nawet mały downswing nie powoduje gigantycznych spustoszeń na pokerowym koncie.

Zostało 8 dni łącznie z dzisiejszym - będę się starał ugrać te brakujące 50 by zrealizować swój plan, a może wpadnie mała premia z wyścigu na Hey, byłoby miło :D

bankroll na heypoker-brak-polskiej-licencji! do : 77,90$

Czyli bankroll:
Suma: 153,45
Sesja: +25,90

Awatar użytkownika
tommko
-#VIP
-#VIP

Postautor: tommko » 21 lut 2010, 20:39

dzień szesnasty gry:

HU za 5 + 0,50$

W P P P - 1:3

HU za 3 + 0,30$

P P P W W W W W - 5:3

HU za 5 + 0,50$

W P W P P - 2:3

HU za 3 + 0,30$

W W P W P P - 5:3

HU na RedKings
HU za 3 + 0,30$

Skoro wczoraj było super dobrze, dziś, żeby była równowaga wszystko szło źle.
Zacząłem za 5,50$, po trzech przegranych robię sobie przerwę i potem siadam do HU za 3,30$. Początek tragedia 3 przegrane z rzędu i wściekłość w oczach.
Ale robię kawkę i znów siadam bardziej uspokojony - efekt 5 wygranych z rzędu.
Przechodzę na stawki 5,50$ i po kolejnych dwóch przegranych wracam do trój dolarówek. Niestety tutaj również szybko osiągam dwie porażki i wyłączam na dziś heypoker-brak-polskiej-licencji!.
Uruchomiłem redkings, ale po pierwszym przegranym HU stwierdzam, że się nie dołuję dalej.

Żeby nie było, dwa turki na unibecie.
Jeden to Teraz Poker za 2,20€ odpadam dwie pary na strita.
I nasz forumowy Pojedynek for za 1,10€. Kończę szybko bo Glory pokazuje gdzie raki zimują w takim rozdaniu:
Obrazek

Dziś DZIEŃ JANOSIKA
Praktycznie wszystko co ugrałem w dniu wczorajszym rozdałem biednym :D

Bankroll na RedKings: 37,15$

bankroll na heypoker-brak-polskiej-licencji! do : 64,42$

bankroll na Unibecie : 20,60€

Czyli bankroll:
Suma: 133,38
Sesja: - 20,07

Awatar użytkownika
tommko
-#VIP
-#VIP

Postautor: tommko » 22 lut 2010, 22:42

dzień siedemnasty gry:

DZIEŃ BADBEAT-ÓW

HU za 3 + 0,30$

P W P P (przerwa) P W P W W W W - 6:5

HU za 5 + 0,50$

W P P - 1:2

Zaczniemy od turka forumowego na unibecie.
W skrócie przedstawię tylko obrazek:
Obrazek

W HU mam połamane AA bo river daje przeciwnikowi seta.
I rozdanie cud strit kontra runner-runner full:

TEXAS_HOLDEM, NO_LIMIT, T5-30006174-5
played at "Table #1" for USD TC from 2010-02-22 14:50 until 2010-02-22 14:51

Seat 4: jobajo (1,460 in chips)
Seat 8: HEYtommko (1,540 in chips)

ANTES/BLINDS
jobajo posts small blind (10), HEYtommko posts big blind (20), DEALING_HOLE_CARDS
.
PRE-FLOP
jobajo calls 20, HEYtommko raises to 60, jobajo calls 60.

FLOP [board cards: 9H,JC,QC ]
DEALING_FLOP
HEYtommko checks, jobajo bets 1,400 and is all-in, HEYtommko calls 1,400.

TURN [board cards: 9H,JC,QC,QH ]
DEALING_TURN

RIVER [board cards: 9H,JC,QC,QH,2S ]
DEALING_RIVER

SHOWDOWN
jobajo shows [ QS,2H ]
HEYtommko shows [ 8S,TD ]
jobajo wins 2,920.

SUMMARY
Dealer: jobajo
Pot: 2,920
jobajo, bets 1,460, collects 2,920, net 1,460
HEYtommko, loses 1,460

nie mam więcej pytań :D
ostanie moje rozdania to cuda wianki, przy takich badbeatach w życiu nie dojdę do 200$ :D
Po kilku wygranych HU za 3$ zagrałem za 5$. W pierwszym gładko wygrywam w drugim rozdaniu mój full kontra blef. Następne dwa to typowe dziś badbeaty
- w pierwszym river daje kolor na moje dwie pary
- w drugim river daje Asa na mojego króla ( tu grałem jako short)

Na dziś dziękuję i wysiadam z tego pokerowego pociągu.

bankroll na heypoker-brak-polskiej-licencji! do : 57,62$

Czyli bankroll:
Suma: 126,58
Sesja: - 6,80

Awatar użytkownika
tommko
-#VIP
-#VIP

Postautor: tommko » 24 lut 2010, 17:58

dzień osiemnasty gry:

HU za 3 + 0,30$

P W P W P - 2:3

HU na paradise-brak-polskiej-licencji!
HU za 3 + 0,15€

P P P - 0:3

Wczorajsze gry HU nadal można zaliczyć do ciekawych :)
Trzy porażki na riverze (all in był zawsze wcześniej przy sporej przewadze ) uświadomiły mi, że złośliwość rzeczy martwych jest niesamowita :D

Na szczęście zagrałem wczoraj na party-brak-polskiej-licencji! Poker w turnieju za 2,20$ i wygrałem.
Jak się okazało eliminując Sebolę na FT - skończył na 4 miejscu gdzie jego AQ nie utrzymało się przeciwko mojemu AK.

Obrazek

Tutaj udało mi się wyeliminować z turnieju Agnieszkę Rylik (szkoda, że nie było za nią bounty :D)

bankroll na heypoker-brak-polskiej-licencji! do : 53,12$

bankroll na ParadisePoker: 1,76€

bankroll na Pary Poker: 86,60€

Czyli bankroll:
Suma: 199,23
Sesja: + 65,85

Awatar użytkownika
tommko
-#VIP
-#VIP

Postautor: tommko » 24 lut 2010, 18:13

dzień dziewiętnasty gry:

HU za 3 + 0,30$

W W - 2:0

Dziś zakończyłem swój challange :trophy:
Jestem zadowolony z tego, że realizowałem go i grałem zgodnie z moimi postanowieniami.
Nie szalałem na wysokich staawkach, nie kombinowałem by trafić "złoty strzał"
Grałem zgodnie z zasadami BM, które sam sobie określiłem.

Ponieważ dziś jest ważny piłki ręcznej w Płocku - przyjeżdża ekipa VIVE Kielce i Bogdan Wenta przywozi swoją napakowaną gwiazdami ekipę to nie będę się rozpisywał za mocno na temat plusów, minusów, wniosków. Zrobię to w wolnej chwili.

bankroll na heypoker-brak-polskiej-licencji! do : 58,52$

bankroll na ParadisePoker: 1,76€

bankroll na party-brak-polskiej-licencji! Poker: 86,60€

Czyli bankroll:
Suma: 204,63
Sesja: + 5,40

[center]Challenge HU i freerolls ZREALIZOWANY[/center]
:trophy: :trophy: :trophy: :trophy: :trophy: :trophy: :trophy: :trophy: :trophy: :trophy: :trophy: :trophy: :trophy: :trophy: :trophy: :trophy: :trophy: :trophy: :trophy: :trophy: :trophy: :trophy: :trophy:
Ostatnio zmieniony 27 lut 2010, 18:57 przez tommko, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
krzysiekmiszcz
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: krzysiekmiszcz » 25 lut 2010, 19:36

tommko pisze:Na szczęście zagrałem wczoraj na party-brak-polskiej-licencji! Poker w turnieju za 2,20$ i wygrałem.
Jak się okazało eliminując Sebolę na FT - skończył na 4 miejscu gdzie jego AQ nie utrzymało się przeciwko mojemu AK.

Obrazek

Tutaj udało mi się wyeliminować z turnieju Agnieszkę Rylik (szkoda, że nie było za nią bounty :D)

Gratuluje, ja odpadlem na 15 miejscu... Przeszarzowalem i mam za swoje, btw. w fazie rebuy Age wyrzuciłem 3 razy :P

challenge HU:

Postanowienia:

- gramy od stawek 1$ (1€) w zależnośći od waluty
- pięć wygranych z rzędu powoduje przeskok na następny poziom HU:
* 2$
* 5$
* 10$...... (co dalej to zobaczymy jak wejdę na poziom 10$)

Tutaj troche dziwnie grasz bo powiedzmy po serii 5 win z rzedu w koncu nastapi porazka, to dlaczego ma cie ona kosztowac wiecej?

Awatar użytkownika
tommko
-#VIP
-#VIP

Postautor: tommko » 25 lut 2010, 20:23

krzysiekmiszcz pisze:
tommko pisze:Challenge HU:

Postanowienia:

- gramy od stawek 1$ (1€) w zależnośći od waluty
- pięć wygranych z rzędu powoduje przeskok na następny poziom HU:
* 2$
* 5$
* 10$...... (co dalej to zobaczymy jak wejdę na poziom 10$)

Tutaj troche dziwnie grasz bo powiedzmy po serii 5 win z rzedu w koncu nastapi porazka, to dlaczego ma cie ona kosztowac wiecej?

tego założenia nie trzymałem się aż tak drastycznie.
Na stawkach 10$ nie zagrałem ani razu (nie licząc jednego HU na RedKings, na który miałem bilet).

Pięc wygranych było po to, żeby za szybko nie wskoczyć na wyższy poziom, a zwłaszcza wtedy, gdy nie idzie karta, a najdzie ochota by się szybciej odegrać.

A co do tego, że kiedyś przyjdzie przegrana, to miałem założenie, by po dwóch porażkach zejść niżej.

Czy dobrze, czy nie trudno ocenić, ale wzorowałem się na challengu napisanym przez Wahiego, gdzie nie było opcji, by stracić kasę.

Ostatecznie wyszło dobrze bo ugrałem i cel osiągnąłem :D

Awatar użytkownika
tommko
-#VIP
-#VIP

Postautor: tommko » 25 lut 2010, 22:18

Dziś w planach same MTT. Do udanych zaliczam tylko nasz forumowy na paradise-brak-polskiej-licencji! Poker gdzie wygrywam turek.
Ogólnie grało mi się całkiem przyjemnie :D

Wkleję tylko dwa screeny.

W pierwszym eliminuje Wahiego - gdzie obaj trafiamy seta.
Obrazek

na moje szczęscie mam mocniejszego :)

ostatnie rozdanie również ciekawe.
Obrazek

Muszę teraz na spokojnie zastanowić się jaki cel obrać sobie dalej.
Na pewno znów muszę ustawić sobie poprzeczkę na podobnych zasadach, aczkolwiek zobaczymy :)
Decyzję podejmę być może w ciągu kilku dni, a na razie zamierzam odpocząć i grać tylko dla zabawy - ale starając się nie stracić kasy :D

Awatar użytkownika
tommko
-#VIP
-#VIP

Postautor: tommko » 27 lut 2010, 21:00

[center]LUTY PODSUMOWANIE[/center]

W tym miesiącu jednoznacznie mogę stwierdzić, że dojrzałem pokerowo. Po pewnym rushu w grudniu, gdzie zacząłem osiągać jakieś małe sukcesy finansowe w turniejach przyszedł bezsensowny styczeń, w którym przegrałem większość tego co miałem.

Faktem jest, że człowiek uczy się na błędach - szkoda, że ja to zawsze muszę na swoich :mrgreen:.
W lutym po ogłoszonym przeze mnie challengu postanowiłem grać wg. rozsądnie ustalonych zasad zarządzania kasą. Postanowiłem sobie cel, który udało mi się osiągnąć w 19 dni. Swoje pieniądze pomnożyłem 10-krotnie. Jestem z tego bardzo zadowolony. Nauczyłem się również szanować to co wygrałem, jednak dużą ilość czasu włożyłem by tą kasę zdobyć.

Faktem jest, że mimo wszystko, nie do końca trzymałem się dosłownie swoich zasad (na początku za szybko skakałem na wyższe stawki), ale nie odbiegałem od nich i nie wyskakiwałem z pomysłami na które nie było mnie stać. Zawsze wpisowe było w granicach moich możliwości kasowych.

PODSUMOWANIE HU

HU za 1 + 0,10$
13 : 5 - 72,2% wygranych

HU za 2 + 0,20$ lub 2,25 + 0,25$
58 : 32 - 64,4% wygranych

HU za 3 + 0,30$
30 : 27 - 52,6% wygranych

HU za 5 + 0,50$
37 : 21 - 63,8% wygranych

ZESTAWIENIE WSZYSTKICH HU

HU Razem
138 : 85 - 61,88% wygranych

nie wiem czy 61% wygranych to dużo, czy mało. Jak dla mnie uważam, że przez ten okres czasu co je grałem sporo się podniósł mój poziom gry w HU. Do ideału to jeszcze tysiące rozegranych gier brakuje, ale sam widzę, że jest poprawa. Zestawienie jest policzone wg. tego co zapisywałem na blogu.

TURNIEJE MTT

WYGRANE:
- forumowy unibet-brak-polskiej-licencji! - 25€
- forumowy paradise-brak-polskiej-licencji! - 20€
- Wtorkowa Poprawka party-brak-polskiej-licencji! Poker - 88,60$
- płatne na Red Kings - 9,50$

Jak widać gdyby nie MTT nie udało by mi się zrealizować mojego challengu.
60% kasy to właśnie ta, która wpadła z MTT.

Podsumowanie
Jak na niewielką ilość rozgrywanych MTT (głównie forumowe na unibecie i paradise-brak-polskiej-licencji!) cieszą, aż trzy wygrane. Polubiłem grę HU, ale jednak muszę się w niej jeszcze sporo nauczyć, by ROI urósł więcej niż 10-11%. Na razie robię sobie małą przerwę i będę grał raczej mniej intensywnie, przynajmniej dopóki nie wymyślę nowych założeń co do rozwoju bankrolla.

Awatar użytkownika
tommko
-#VIP
-#VIP

Postautor: tommko » 02 mar 2010, 23:05

ostatnio grane przeze mnie HU należały do tej tzw. serii - nieudanych :)

Kilka MTT z niewielkim wpisowym nie przyniosło sukcesów.
Ogólnie jest raczej spokój w mojej grze, kilka $ przegrałem, ale staram się nie tracić kontroli.

Jedynie co żałuję to turnieju HU na BetClick.
Spróbowałem w nim swoich sił, mimo, że wpisowe było jak dla mnie spore - bo 10€.
Dwie rundy przeszedłem spokojnie, ale w trzeciej - niestety po swoim błędzie odpadam - a ten wygrany HU dawał mi ok 40€.

Wyszedł brak doświadczenia w graniu tego typu turniejów.
W trzeciej rundzie spore stacki (chyba 6000) i blindy również wysokie, ale nie pamietam ich dokładnie.
Odpadłem bo źle rozegrałem QJ i potem z shorta odpadłem 78 na A4 - A high wygrało.

Sam turniej mi się spodobał. Jeśli w danym tygodniu będę kasowo do przodu to będę próbował go grać. Na pewno na te wpisowe najpierw w tygodniu zarobię :D bo mam nadzieję, że oduczyłem się już grać na kredyt hehehe... :mrgreen:

Awatar użytkownika
tommko
-#VIP
-#VIP

Postautor: tommko » 04 mar 2010, 09:54

wczoraj miałem interesujący dzień - seria badbeatów.

W pojedynkach HU 5 razy przegrywam z dobranym stritem.
staty w HU na heypoker-brak-polskiej-licencji! mam najgorsze odkąd zacząłem tam grać.
Czyżby marzec zapowiadał się jak styczeń ?
Totalne dno i porażka, za porażką ????

Mam nadzieję, że jednak nie.

Takiego wykresu na sharku to nie miałem jeszcze, nie ma co marzec zacząłem do du......
Obrazek

MTT:
wpisowe 5$
Pula gwarantowana 8000$

i rozdanie, którego nie jestem w stanie zrozumieć.
W jaki sposób ten koleś tu grał i został w tym rozdaniu to nie wiem.

Hand #53225951440 begins at 2010/03/03
Dealing down cards
Dealt to HEYtommko [Qh Qd]

vzb03 posts the small blind of 60
NATASILOS posts the big blind of 120
dfasdfdfadf calls 120.
Igor245 raises to 420.
HEYtommko raises to 900.

reszta graczy fold

dfasdfdfadf calls 780.
Igor245 raises to 1,965, and is all-in.
HEYtommko raises to 3,050, and is all-in.
dfasdfdfadf calls 2,150.

mimo mojego podwójnego raise i próby izolacji UTG +1 ten kretyn wchodzi.
Co się stało jak odkryły się karty to sami zobaczcie:

Dealing Flop [Th 4d Kc]
Dealing Turn [3h]
Dealing River [4c]

dfasdfdfadf shows [4s 8s]
dfasdfdfadf has Three of a Kind, Fours
Igor245 shows [Jd Js]
Igor245 has Two Pair, Jacks and Fours
HEYtommko shows [Qh Qd]
HEYtommko has Two Pair, Queens and Fours
dfasdfdfadf wins 8,245

Koleś wszedł za 1/3 swojego stacka z 84 suited :shock:

Obrazek

Czy ktokolwiek potrafi mi to wytłumaczyć ????
Nie rozumiem co nim kierowało.

Echh....odechciewa się grać po czymś takim

Jedynym pocieszeniem to są staty od Wahiego za luty.
Pozycji lidera efektowności to się kompletnie nie spodziewałem :D
Obrazek

Awatar użytkownika
tommko
-#VIP
-#VIP

Postautor: tommko » 05 mar 2010, 18:22

[center]Challenge HU - Czas Zacząć[/center] [center]i cash[/center]

Ponieważ pierwszy challenge HU i freerolls sporo wniósł do mojej gry, postanowiłem w marcu rozpocząć kolejny. Zasady podobne jak w poprzednim, aczkolwiek chcę przejść na pewnym pułapie kasy do HU 10$.

START:
heypoker-brak-polskiej-licencji! - 50$ - tylko HU
???? - cash - jeszcze się zastanawiam.

CELE:
- w HU zdobyć 200$
- cash - nie przegrać :D, może śmiesznie brzmi, ale w cash zawsze byłem słaby i przegrywałem. Każdy buy-in na plus to sukces. Może celem będzie zdobycie 100$ ???
zobaczę od jakiego bankrollu wystartuję i dopiszę później.

CZAS:
- hmmm... tu się zastanawiam, raczej warto określić koniec. Niech będzie koniec marca (to wersja bardzo optymistyczna :mrgreen:), ale raczej nie będę się spinał żeby za wszelką cenę to osiągnąć. Najważniejsze to być na plus i przede wszystkim być zadowolonym ze swojej gry gwiżdząc na badbeaty.

OGÓLNE ZASADY:
Hu:
Gramy za 5$. Po dojściu do pułapu 100$ przejdę na 10$. Jeśli bankroll po przejściu spadnie do 60$ znów schodzę na 5$. Po spadku poniżej 30$ schodzę na 3$. Każde dwie przegrane z rzędu powodują zejście na stawki niżej - niezależnie od kasy. Powrót na stawki poprzednie - w zależności od formy mojej i softu :D - aby nie podsuwał badbeatów hehehe :D. Do wyniku ostatecznego doliczam to co uda mi się zdobyć dzięki bonusowi na HEY w marcowym wyścigu (o ile się uda :razz: :D)

Cash
Raczej stawki NL 10 - chyba od nich wystartuje. Gra na max 4 stołach. Tyle na pewno, muszę wybrać jakiś pokerroom. może jacyś cashowcy odpiszą gdzie jest fajny bonus i pkt lecą w miarę szybko ?????

Czy danego dnia będę grał HU czy cash zależało będzie od tego, jak w danej rozgrywce będzie szło. Chcę uniknąć nudy i jakiegoś nie przewidzianego tiltu.

Poza tym próby gry w MTT i Turkach HU.

Co dalej ???
Ogólnie na blogu ma być kolorowo od wygranych i wiać optymistyczną nutą :wink: , oby czytającym się nie znudziło :mrgreen:

Awatar użytkownika
tommko
-#VIP
-#VIP

Postautor: tommko » 07 mar 2010, 13:15

Miało być wesoło i kolorowo od wygranych. :D
Dziś nie będzie.
Piątek i sobota to gra cash i kilkanaście HU.

Ani w jednym, ani w drugim nie odniosłem sukcesu, ba nawet sesje tylko na minus.
W HU ok 14$ w plecy.
Cash ok 17€ w plecy.

Chyba w tym challengu odpuszczę sobie cash - nie umiem tego grać i na tych stawkach tego nie zmienię.
W HU - przegrywam bo brak cierpliwości i tyle.
Znów za szybko gram i wtapiam.

Dziś raczej odpoczynek od pokera - trzeba trochę czasu rodzinie poświęcić.
Dopiero wieczorem siadam do turka na HEY.

Z pokera to jedynie dziś podglądałem GrzechaTG i jego pojedynki HU na stawkach 54$.
Muszę przyznać, że HU w którym jego KK przegrywa z QT - dochodzi strit przeciwnikowi to może wkurzyć :D.
Na bieżąco oglądam relację z EPT Berlin, gdzie Artur Wasek gra na FT - na tą chwilę zostało 7 graczy a on ma 5 stack. Tym bardziej, że to gracz z mojego miasta :D, to trzeba kciuki trzymać :mrgreen:

Awatar użytkownika
tommko
-#VIP
-#VIP

Postautor: tommko » 08 mar 2010, 22:38

dzień trzeci gry:

HU za 5 + 0,50$

P P W W - 2:2

Dwa poprzednie opisane wcześniej i zebrane razem :D w razie jakby kto szukał.
Krótka gra, bo i dzień mi do gry nie służy. Niedziela na sharku pokazuje, że ostro gram w dół. Dobrze, że HU na remis bo MTT odpadam między innymi po złamanych AA.

dzień czwarty gry:

HU za 5 + 0,50$

W W P P W W W W P W W - 8:3

Dziś rozegrałem swoje najlepsze HU w historii.
Gość bardzo wkurzający. Za każdym razem pokazywał mi swój blef. Jeśli już robiłem wkład do puli to okazywało się, że jego karta jest mocniejsza :evil: W ten sposób skrócił mnie do ok. 260 żetonów. Powolutku i ze spokojem grałem cały czas swoją grę. Dwa moje blefy pozostały nie sprawdzone - uwierzył w A na stole i u mnie. Grałem z nim ok 30min, czekając na kartę. W końcu się pojawiły i po kilku coinach gość przegrał i zostało mu 90 żetonów - napisałem "bye fish :D" i już nawet nie dokończył HU (pewnie nie czytał rozdania glorego o wygraniu z 20 żetonami :mrgreen: )

Kolejny HU również ciekawy. Klient gra 90% All in. trochę mnie skrócił do ok 1100.
Postanawiam czekać na kartę. W krótkim czasie dostaje dwa razy AA i HU należy do mnie.

Ogólnie z dzisiejszej gry zadowolony, kilka HU nagrałem do analizy. Spokojna gra pozwoliła odrobić straty z weekendu.

bankroll na heypoker-brak-polskiej-licencji!:
Suma: 49,78$
Sesja: +19,50$
Ostatnio zmieniony 09 mar 2010, 23:22 przez tommko, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
tommko
-#VIP
-#VIP

Postautor: tommko » 08 mar 2010, 23:52

informacyjnie, zawsze miło wstawić taki screen, nawet jeśli to freeroll forumowy i wygrana nie w tysiącach $, ale z dość licznym udziałem zawodników.

Obrazek

Awatar użytkownika
tommko
-#VIP
-#VIP

Postautor: tommko » 09 mar 2010, 23:19

dzień piaty gry:

HU za 5 + 0,50$

W W W W W W W W W W W W P - 12:1

Dziś złota sesja HU na heypoker-brak-polskiej-licencji!
DWANAŚCIE WYGRANYCH Z RZĘDU
Gdyby nie to, że zagrałem przed tym dwa razy HU 4-osobowe, odpadałem w nich w finale, to sesja wraz z wczorajszą była by na poziomie 14 wygranych - trudno, będzie do czego znów dążyć, by pobić wynik.

W ostatnim HU miałem przeciwnika na widelcu 2400/600 i dostałem AQ suited. Doszło do Allin i przeciwnik pokazał 22. Na flopie zbiera seta i dama na turnie nie pomaga zbyt wiele.
Jak się odbił to już później karta mu szła i wygrał.

Dziś grałem swoje AA-game. Skracałem przeciwników niemiłosiernie, wierzyli we wszystko, co chciałem im pokazać swoimi zagraniami - i oto chodzi :D

Najciekawsza karta to taka (szkoda, że mało opłacona):
Obrazek

Wykres na sharku pięknie pojechał do góry, oby tendencja się utrzymała i moja gra cały czasbyła na takim poziomie jak dziś:
Obrazek

bankroll na heypoker-brak-polskiej-licencji!:
Suma: 91,68 $
Sesja: +41,90 $

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”