Podejmij wyzwanie Actimela...

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.
Awatar użytkownika
firesparrow
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: firesparrow » 26 mar 2010, 16:15

Wiedziałem, że to musi nastąpić w najbliższych dniach. Wielkie gratki.
Teraz to ja ciebie będe gonił z bankrollem.
Wiem, że niezgodne z BM, ale mam miejsce w samochodzie na USOP Praga.

Oby więcej takich wyników i za rok jadę ci kibicować na jakieś EPT.

BRAWO<>BRAWO<>BRAWO

Kasandrito
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Kasandrito » 26 mar 2010, 19:16

przede wszystkim gratulacje :)
ale mam pytanie o ostatnie rozdanie, ile mieliście BB przed nim? jak wyglądała akcja preflop i kto zagrał all ina?

bo call z KQ jest raczej EV-, stąd moja ciekawość :)
jeszcze raz gratulacje!

Awatar użytkownika
tommko
-#VIP
-#VIP

Postautor: tommko » 26 mar 2010, 19:46

Kasandrito pisze:przede wszystkim gratulacje :)
ale mam pytanie o ostatnie rozdanie, ile mieliście BB przed nim? jak wyglądała akcja preflop i kto zagrał all ina?

bo call z KQ jest raczej EV-, stąd moja ciekawość :)
jeszcze raz gratulacje!

dzięki za gratulacje :)
w HU ręka typu KQ pre flop to monster :) zwłaszcza jak masz szorta do wykończenia.

tu rozdanie z PT3 dla chętnych:

Hand #538898557382 begins at 2010/03/26
HEYtommko posts the ante of 3,000
Salarium posts the ante of 3,000
Dealing down cards
Dealt to HEYtommko [Qs Kc]
HEYtommko posts the big blind of 30,000
Salarium posts the small blind of 15,000
Salarium raises to 60,000.
HEYtommko raises to 180,000.
Salarium raises to 496,000, and is all-in.
HEYtommko calls 316,000.

Dealing Flop [4c 5d 4h]

Dealing Turn [Qc]

Dealing River [6d]

HEYtommko shows [Qs Kc]
HEYtommko has Two Pair, Queens and Fours
Salarium shows [Jd Jc]
Salarium has Two Pair, Jacks and Fours
HEYtommko wins 999,000

Awatar użytkownika
skuter
-#VIP
-#VIP

Postautor: skuter » 26 mar 2010, 19:53

tommko, jak wyciągnac historię turnieju z PT3 oraz jakich statów używasz, które na scrennach są w najniższej linijce

edit: dzieki
Ostatnio zmieniony 26 mar 2010, 21:27 przez skuter, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
tommko
-#VIP
-#VIP

Postautor: tommko » 26 mar 2010, 20:28

skuter pisze:tommko, jak wyciągnac historię turnieju z PT3 oraz jakich statów używasz, które na scrennach są w najniższej linijce

napiszę Ci po kolei:
zakładki:
- Texas Holdem
- tournaments
- wpisujesz swój nick w opcji FIND
- potem poniżej przechodzisz na zakładkę tournaments - odszukujesz turniej i rozdanie klikasz na nim dwukrotnie i Ci się otwiera

Staty jakich używam w MTT to:
Obrazek

Awatar użytkownika
tommko
-#VIP
-#VIP

Postautor: tommko » 27 mar 2010, 23:44

27.03.2010r.

HU na heypoker-brak-polskiej-licencji!
HU za 10 + 1$

W P P W W P W W P P P W W P W P W W P P W W W W P W P P W W P P W P W P W P P P W W W P P P W W W P P W- 27:25

MARATON Z HU

Dziś krótko i na temat.
Urządziłem swoisty maraton w HU. Rozegrałem 52 gry :lol: . Chciałem zobaczyć jak wyjdę przy takiej ilości gier.
I jednak 20 -25 gier dziennie to max. Zmęczenie powoduje, że gram zbyt luźno i agresywnie i jestem parę $ do tyłu na prowizji :D
Jedyny plus to taki, że może uda się wskoczyć na 3 poziom w wyścigu na HEY.

Sesja: :minus: 12 $[/b][/size]

Awatar użytkownika
tommko
-#VIP
-#VIP

Postautor: tommko » 27 mar 2010, 23:45

27.03.2010r.

HU za 10 + 1$

W P P W W P W W P P P W W P W P W W P P W W W W P W P P W W P P W P W P W P P P W W W P P P W W W P P W- 27:25

MARATON Z HU

Dziś krótko i na temat.
Urządziłem swoisty maraton w HU. Rozegrałem 52 gry :lol: . Chciałem zobaczyć jak wyjdę przy takiej ilości gier.
I jednak 20 -25 gier dziennie to max. Zmęczenie powoduje, że gram zbyt luźno i agresywnie i jestem parę $ do tyłu na prowizji :D
Jedyny plus to taki, że może uda się wskoczyć na 3 poziom w wyścigu na HEY.

Sesja: :minus: 12 $

Awatar użytkownika
tommko
-#VIP
-#VIP

Postautor: tommko » 30 mar 2010, 14:08

28-29.03.2010r.

HU za 10 + 1$

W W P W W P P (niedziela rano)
P P P P (niedziela wieczór)
P P P P W P W W W P P (poniedziałek) - 8:14

forma SUPER TILT :oops:

Trudno mi wytłumaczyć co się stało ze mną w ciągu tych dwóch dni. W sobotę przy maratonie mój bankroll oscylował czasami w granicach 210 $ (wygrana z MTT poszła na Moneybookers), chociaż sesję zakończyłem w granicach 165$ - 180$ - dokładnie nie pamiętam. Teraz mam 80$.
Kilka powodów jest dla mnie jasnych:
1. Moja głupota - objawiła się w tym, że nie przestałem grać po dwóch porażkach z rzędu i nie zszedłem na niższe stawki, żeby się pozbierać.
2. Złamałem zasady, które sprawdzały się do tej pory bardzo dobrze.
3. Wyrabianie bonusu na siłę - mało brakuje do 3 poziomu na HEY i bonusu w wysokości 100$. Było to niepotrzebne - cała sesja w weekend i wczoraj rozwaliła mój dorobek.

Faktem, jest, że bonus (brakuje chyba ok 40 pkt do ugrania) poprawi mój stan konta, ale 200$ miałem osiągnąć, dzięki samym HU, a bonus to miał być deser, a będzie on niestety daniem głównym.
Nauczka - na pewno się przyda, jest to na pewno jakieś nowe doświadczenie, które myślę, ze zaprocentuje. Jeszcze w tym m-cu dorobię ten bonus do końca, ale to już będzie pierwszy i ostatni taki numer - jest to nie opłacalne - szkoda nerw na wyrabianie bonusu na siłę.

Obrazek

Sesja: :minus: OK. 90 $

MTT

W niedzielę rozegrałem turek za ticket w wysokości 54$ - Grało ponad 200 osób, odpadam ok. 130 miejsca. Ogólnie było tak - miałem rękę - brak flopa. Nie miałem dobrej ręki - a miałem czutkę na wejście (oczywiście pasowałem) - karty na boardzie ułożyły się w fulla - takie rozgrywaki pamiętam dwie :mrgreen:
Ogólne wrażenia - dobre. Następny turek jak wygram ticket będzie łatwiejszy :)

Kilka satelit rozegranych 29.03, zakończyło się jednym pozytywnym wynikiem:
Obrazek
W satelicie do Sunday Warm UP - odpadam pechowo na 11 miejscu, gdzie moje JJ zostały połamane przez set 222.

W skrócie tyle :mrgreen:

Postanowienia:
- nie być donkiem :wink: i nie grać jak donk :D, a co za tym idzie nie tracić kasy

PODZIĘKOWANIA:

1. Za nominację do najlepszego bloga lutego
2. Za WASZE głosy, dzięki którym zająłem drugie miejsce.

to miło, że mój blog się WAM podoba, mam nadzieję, że czytanie go nie nudzi i może uczy jak nie popełniać głupich błędów :D

Awatar użytkownika
tommko
-#VIP
-#VIP

Postautor: tommko » 31 mar 2010, 18:32

30-31.03.2010r.

HU za 10 + 1$

P P W - 1:2

HU za 5 + 0,5$

P P P P P P - 0:6

PODSUMOWANIE:
Po wygranym MTT na HEY soft po prostu obdarzył mnie taką serią przegranych HU, że nie jest możliwe, żeby to była tylko moja zła gra :).
Dziś zszedłem na stawki 5$ wszystkie przegrałem :D - a grałem mega spokojnie :D
Rozdanie w którym ja z A9 po flopie Q9Q mam dwie pary, przeciwnik ma Q
Ponownie na flopie KKT on ma seta znów na moje dwie pary - sorki, ale przegranie w ciągu 5 dni 160$, nie jest normalne dla mnie.
Ugrałem 100$ bonusu i starczy - chociaż częściowo pokryje ostatnie straty.
Jak Cię otoczenie wkurza to je zmień :D
Mówi stare porzekadło - nadszedł czas na zmianę pokerroomu. Na Hey pogram trochę pod koniec m-ca jak wyrobię fajną promocję gdzie indziej wartą 200% mojej studolarowej wpłaty. A pkt nie potrzeba dużo. Wystarczy jak będę sobie grał moim trybem, jak do tej pory HU za 5$ i po ok. dwóch-trzech tygodniach, bez spinki powinno być ugrane. Może nowy soft nie będzie podsuwał takich bubli jak ostatnio HEY :D.

Owszem, ktoś zawsze może powiedzieć, że to nie jest wina softu i pewnie ma racje, ale uważam to za dość dziwne okoliczności, jakie mnie ostatnio spotkały. NIGDY nie zdażyło mi się tyle razy przegrać HU i to z rzędu. Robiłem przerwy, grałem spokojnie itd..itp.. a soft swoje :D
to tyle.
marzec podsumuję w niedługim czasie

Awatar użytkownika
skuter
-#VIP
-#VIP

Postautor: skuter » 31 mar 2010, 19:46

tommko pisze:Jak Cię otoczenie wkurza to je zmień
w takim podejściu nie ma nic złego. Popieram

pablo1972
-#VIP
-#VIP

Postautor: pablo1972 » 31 mar 2010, 23:18

skuter pisze:

Ja też popieram.
A mój sposób na takie sytuacje to kasa w dwóch roomach w różnych sieciach (aktualnie chili i paradaise).
Jak mi w jednym danego dnia nie idzie, to jeszcze tego samego lub następnego gram na drugim.
Gram dopóki idę w górę.
Kiepski dzień i powrót do poprzedniego.
U mnie to naprawdę działa.

Awatar użytkownika
tommko
-#VIP
-#VIP

Postautor: tommko » 01 kwie 2010, 05:02

pablo1972 pisze:
skuter pisze:

Ja też popieram.
A mój sposób na takie sytuacje to kasa w dwóch roomach w różnych sieciach (aktualnie chili i paradaise).
Jak mi w jednym danego dnia nie idzie, to jeszcze tego samego lub następnego gram na drugim.
Gram dopóki idę w górę.
Kiepski dzień i powrót do poprzedniego.
U mnie to naprawdę działa.

pablo masz rację, też tak grałem, i to się sprawdzało :)
tylko, że zależało mi na ugraniu tego bonusu = i to może był błąd.
Trudno, człowiek uczy się całe życie :)

Awatar użytkownika
tommko
-#VIP
-#VIP

Postautor: tommko » 02 kwie 2010, 15:25

Podsumowanie marca:

HU:

Początek m-ca niezły, dobrze radzę sobie w graniu na stawkach 5$. Sesję kończę z reguły na plusach, raczej nie mam pretensji do swojej gry. Spokojnie rozważnie, procentuje wygranymi i powiększeniem bankrolla. Przechodzę na wyższe stawki za 10$ i tu również gram dość poprawną grę.

Niestety końcówka m-ca szalona - przegrywam 3/4 kasy.
Udaje się wyrobić bonus na HEY i w sumie miesiąc kończę:
35$ na koncie
100$ bonus
10$ zaległe wpisowe za przerwany HU z winy softu

SUMA
bankroll HU

145$

Podsumowanie i wnioski:
Zaczynałem mając 50$, wzrost i powiększenie rolla o 200% teoretycznie powinno cieszyć, jednak mimo wszystko pozostaje niedosyt. Gdyby nie ugrywanie bonusu na siłę to bankroll miałbym spokojnie w granicach 250$. Końcówka m-ca to tragedia przegrywałem każde możliwe HU :mrgreen:. Zmiana pokerroomu powinna pomóc, na HEY może wrócę pod koniec m-ca.
Ogólnie jestem w miarę zadowolony, lecz czuję spory niedosyt.

MTT:

Tu natomiast najbardziej kasowy miesiąc mojej pokerowej karierze. Wygrana w wysokości 1467$ spowodowała u mnie małą euforię. Poza tym kilka dobrze rozegranych turniejów, mimo, że bez większych wyników finansowych, ale poziom mojej gry co najmniej na poziomie dobrym. Oby utrzymać ten sposób gry - sukcesy powinny się pojawić i oby przełożyły się na $$$ :mrgreen:

Plany na kwiecień:
Zwiększyć liczbę rozgrywanych MTT, popróbować popróbować pograć trochę satelit do turniejów z większym wpisowym - żeby chociaż jeden rozegrać w tygodniu. Mam na myśli turki z wpisowym co najmniej 20$, ponieważ na tą chwilę bankroll nie pozwala się do takowych na spokojnie wkupić. Uspokoić grę w HU - znów określić jasno i precyzyjnie zasady gry w HU - wtedy przynajmniej nie gram jak fish, ale mam jakiś cel do którego dążę. W skrócie to tyle.

DLA WSZYSTKICH CZYTAJĄCYCH:

ZDROWYCH I WESOŁYCH ŚWIĄT WIELKANOCNYCH

Awatar użytkownika
tommko
-#VIP
-#VIP

Postautor: tommko » 08 kwie 2010, 19:49

Ostatnio nic nie pisałem na blogu i spadłem na drugą stronę :D, co mi się chyba nie zdarzyło odkąd zacząłem go prowadzić.
Pisanie Bloga to dla mnie niezły rodzaj "rozmowy" z samym sobą - mimo, że czyta to tak wiele osób.
Jednak łatwiej jest mi trzymać się pewnych założeń, gdy ogłoszę to publicznie - prosta zasada jako człowiek z natury szczery to opisując pewne zdarzenia, można próbować samego siebie wybielić przed sobą w razie od ich odstąpienia, ale przed większym gremium taki myk już nie przejdzie.

W moim świecie pokera zaczął się okres suszy w marcu i trwa nadal (poza jednym MTT w Sunday PL i 27 miejscu - odpadam tuz przed kasą - z gry zadowolony).

Nic się nie dzieje, nie mogę się odnaleźć, nie wiem w co grać. Próbowałem znów cash ze strategią SSS - ale mimo, że grałem 8 stołów, czyli akcji trochę było, to jednak ten rodzaj gry na dłuższą metę mi nie odpowiada. Mogę pograć dla zabicia czasu niskie stawki przez godzinę, dwie - ale nie codziennie.

Także nadal szukam swojej pokerowej drogi na najbliższy czas. Może to wina wiosennego przesilenia i alergii - jestem tak ospały, że totalnie po pracy nic mi się nie chce.
Nie rozpoczynam jakiś poważnych MTT bo szkoda mi na wpisowe - po ok dwóch godzinach padam przed kompem i gram z głupimi kartami - często i szybko kończąc swoje udziały w turniejach.

Także zwyżki ochoty i formy na horyzoncie nie widać.
Jak wróci - to i blog znów będzie regularnie prowadzony, a na razie....

nic nie piszę bo mi się nie chce............może jutro coś namażę, a może i nie....

Awatar użytkownika
tommko
-#VIP
-#VIP

Postautor: tommko » 09 kwie 2010, 21:05

dziś jestem ok 70$ w plecy :oops:

nie mogę wyrwac się z marazmu, nie mam pojęcia jak grać.
Gram tight to odpadam z KK (pierwsza ręka w turnieju rozegrana przy 3 poziomie blindów), przegrywam z AA.
Na 5 MTT z wpisowym od 2$ do 11$ wszystkie zakończone na max 3 poziomie blindów.

HU

Po grze wydawało mi się, że rozdsądnej:

P W P P P - 1:4

Na tym sesję zakończyłem.
Ech... może po prostu z tydzień przerwy ???
Na tą chwilę jestem w plecy ok. 300$ - licząc wszystkie przegrane od końca marca.
Może jak w normalnej pracy zrobić sobie urlop ???
Pomyślę nad tym, w sumie to może wyszło by na dobre rozpoczętej budowie domu, jakby inwestor jej poświęcał więcej czasu :mrgreen:

Czasami jak człowiek za mocno chce to nic nie wychodzi i mama wrażenie, że właśnie taki okres mi się przytrafił.
Downswing trzeba po prostu przeczekać.
Jak zapragnę pokera to godzina gry cash ze strategią SSS powinna pomóc zwalczyć ochot przegrywania kolejnych $$$ w HU i MTT.

Także jako swój własny lekarz zalecam sobie urlop i odpoczynek od pokera........

Ciekawe czy mi się uda :grin:

Awatar użytkownika
Trabant
-#VIP
-#VIP

Postautor: Trabant » 09 kwie 2010, 21:23

tommko,

Jeśli mógłbym ci coś doradzić...

Skoro piszesz że odpadasz w mtt we wczesnych fazach to nie bieże się z powietrza.

Spróbuj może więcej pograć w pokera, a stackować się już tylko wtedy jak masz nutsowy układ.

Nie zawieżaj swojego turniejowego życia losowowi bo nawet AA przegrywają w 20% przypadków preflop.
Dobrze wiesz że na stawkach które grasz jest dużo osłów którzy sami ci oddzadzą żetony i pięknie opłacą bardzo mocne układy.

Graj pod nich i unikaj flipów na początku turnieju.
Myślę że to jest najlepsza recepta na Twoje nie powodzenia/

I najważniejsze, WIARA w siebie!!
Przypadkiem nie wygrywa się takiego turnieju jak ty wygrałeś.

GL

Awatar użytkownika
tommko
-#VIP
-#VIP

Postautor: tommko » 09 kwie 2010, 21:43

w tym sęk Trabant, że właśnie z początkiem turka mam problem jak nie idzie karta

do tej pory się zastanawiam czy grać loose czy tight na początku - i tu jest problem na który nie umiem sobie czasami odpowiedzieć.
Nie wiem jak rozgrywać początki takich turniejów bo jak grać z gośćmi grającymi z T2 ?

gdy mi się udaje nabudować do 3-4 tys żetonów to już potem jakoś w turniejach daje sobie radę i nie mam sobie wiele do zarzucenia.

Ale ten początek.....tu jest ból......

Awatar użytkownika
Trabant
-#VIP
-#VIP

Postautor: Trabant » 09 kwie 2010, 21:52

Ale nie wymagaj od swoich przeciwników za dużo tylko wymagaj od siebie.

Lubi grać z T2 to go traf na bordzie przyjaznym dla Ciebie, gdzie odda ci całego staka.

Ja preferuje gre tight na początku co przy złapaniu monstera daje lepsze efekty, a i tak nikt nie patrzy że Ty przez 2h nie zagrałeś żadnej ręki, na takie rzeczy zwraca się uwage później.

Lepiej się podwoić z 2k żetonów na 4k niż z 1500 na 3k.

Nie odbieraj mojego wpisu jako wymądrzanie się poprostu wiem że czasami doszukujemy się drugiego dna, wymagamy od przeciwników bóg wie jakiej wiedzy kiedy w 90% okazuje się że są ch.. warci ;)

Awatar użytkownika
tommko
-#VIP
-#VIP

Postautor: tommko » 09 kwie 2010, 21:58

Trabant83 pisze:Nie odbieraj mojego wpisu jako wymądrzanie się

Twoje rady to sobie bardzo cenię i nie uważam ich w żadnym wypadku za wymądrzanie się.
Lepiej powiedz jak grać gdy trafiasz rękę ale mijasz się z flopem. Na początku turka cont.bet nie wiele daje jak nie masz oparcia na flopie. Odpuszczać check/fold, czy może kraść ??

I co zrobić, gdy stack spada do 14-20 BB, grać tylko push czy jednak jeszcze rozgrywać normalnie ręce???

Awatar użytkownika
Trabant
-#VIP
-#VIP

Postautor: Trabant » 09 kwie 2010, 22:14

tommko pisze:Na początku turka cont.bet nie wiele daje jak nie masz oparcia na flopie.

No nie wiele daje, dla tego lepiej go nie grać bo sprawdzi go i gość z niczym i gość z potencjałem i na dodatek, ten kto ręke trafił.
c bet jest na początku na tyle niski że dołożą ci wszyscy więc jest to równoznaczne ze stratą żetonów, bo niedostaniemy żadnej informacji, a zrzuci ci rękę naprawde nie wielu.

Moje granie na początku polega na jak najtańszym doprowadzaniu do showdownu, nie buduje puli c betami.

Zdecydowanie nie polecam kradzieży.

Mając już mały stack staram się jak najwięcej kart obejżeć po taniości i pushować na flopie bądź turnie.

Awatar użytkownika
tommko
-#VIP
-#VIP

Postautor: tommko » 11 kwie 2010, 01:20

[center]dzień tragedii narodowej[/center]

[center]podobnego wydarzenia w powojennej historii Polski nie było, kondolencje dla rodzin zmarłych.[/center]

POKER

HU za 5 + 0,50$

P W W W W W W W W W P W - 10:2

Po ostatnich perypetiach w HU dzisiejszy dzień to po prostu sukces :mrgreen:
Dziś board współpracował i river był ze mną. Co najmniej trzy razy miałem szczęśliwe zakończenie rozdania.
Oby to był dobry prognostyk.

MTT

Mając na uwadze rady udzielone przez Trabanta i Arnoldao (dzięki Panowie, za podniesienie na duchu :D) zagrałem kilka MTT.
Na ongame grałem ciekawy turek 18000$ za 5,50$ wpisowego z rebuyami - niestety bezkarcie nie pozwoliło rozwinąć skrzydeł.
W tym samym czasie na Poker Stars-nielegalny-w-PL-! zarałem satelitę do Sunday PL i odpadam ok 45 miejsca - z gry zadowolony.
I również na PS gram dwa turki za 3,30$ - 60000$ i 5000$.
W tym pierwszym odpadam pechowo gdy na SB bronię się przed kradzieżą blidów z AQ i zostaje pokonany przez J9 zagrywane z CO - tu ciekawe bo z tą ręką gość sprawdził mój push all in za 90% swojego stacka - z gry zadowolony. Odpadam ok. 3000 miejsca na ponad 8000 graczy :shock:

I ostatni turek to ten 5000$ gwarantowane.
Tu gra mi się dość dobrze, chociaż kilka razy miałem szczęście i karta mi doszła.
Miałem plan dojść do FT, ale odpadam na 21 miejscu po 6 godzinach gry z mizernym dorobkiem kasowym. Jednak te MTT na PS to masakra 3424 ludzi grających, a rozsądna kasa tylko na FT. Chyba poza turkami dla Polaków dam sobie spokój z ich graniem.

Poniżej kilka screenów z turnieju.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

PODSUMOWANIE:
Po radach udzielonych przez w/w osoby stwierdziłem, że mimo wszystko dziś pogram. Wyszło mi to na dobre - obudziłem się w grze HU i mimo małej kasy zadowolony z gry w MTT. Oby tylko znów mnie nie dopadła jakaś pokerowa mara :D, która rzuca cień ma moje karty.
Jutro postaram się znów zrobić jakieś założenia i określić cele, bo wtedy gra mi się najlepiej.
Postaram się wybrać jakieś MTT, które będę się starał często grać i może znów jakiś Challenge sobie zagram w HU :)

Awatar użytkownika
Fanatyk
-#VIP
-#VIP

Postautor: Fanatyk » 11 kwie 2010, 13:11

Granie tych turków z 3k i wiecej ludu moim zdaniem nie ma sensu , jak już to lepiej
jakieś z capem na 500 lub 1000 graczy zagrać .. Dojście do kasy to min 2 bi wtedy ...

Awatar użytkownika
tommko
-#VIP
-#VIP

Postautor: tommko » 13 kwie 2010, 14:08

HU za 5 + 0,50$

W P P W P
W P P W P W - 5:6

Jak widać przez dwa dni HU grałem mało i ze skutkiem mizernym, nadal to nie jest taka gra jakiej bym oczekiwał. Muszę chyba grać swoje i czekać na ponowny wzrost formy, o zmianie stawek nie ma na razie mowy, chyba, że na niższe :D.
Co do jakiegoś challengu, na razie dam sobie spokój, może do końca tygodnia. Poczekam, aż będę czuł się na siłach by realizować jakieś kolejne wyzwania.

MTT

Prze te dwa dni kilka MTT było rozegranych.
W niedzielę postanowiłem się wkupić do Sunday PL na Starsach - bez historii, szybko odpadam.
Wczoraj grałem 3 turki, z czego na Evereście poszło mi najlepiej bo w 5000$ gwarantowane zająłem 51 miejsce na 750 osób. W pewnej chwili miałem nawet 3 stack, ale końcówka turnieju to dwie ciężkie ręce, które musiałem zrzucać gdy po moich CB dostawałem ALL IN od przeciwnika. Poza tym zero grywalnych rąk, nawet kraść blindów z reguły nie dawali :D, nie miałem możliwości utrzymywania stacka na stałym poziomie. Odpadam gdy jako short, po próbie kradzieży dostaje call od BB, na flop (mam 69) wychodzi 957, BB zagrywa za pulę, ja gram ALL IN z top parą i drawem do gutshota, niestety BB ma A9 i odpadam.
Jedno muszę stwierdzić, że cuda jakie widziałem w tym turnieju to zasługują na miano najbardziej donkowych na świecie :mrgreen: , all in z 3 parą gdzie na stole są 4 kiery i 4 karty tworzące draw do strita, sprawdzony z TOP parą to zagrania bardzo częste :shock: :shock: . Styl loose agresive w tym turnieju nabrał dla mnie nowego znaczenia :mrgreen:

Ostatnio mam problem z mobilizacją do stałego prowadzenia bloga, nie mogę się przemóc, mimo, że lubię to robić, ale mój LEŃ jest większy. Muszę obiecać sobie, że wezmę się za regularne pisanie kolejna nominacja do bloga m-ca może mnie jednak zmobilizuje do pracy :)

EDIT:

Właśnie sprawdziłem wyniki z nominacji na blog marca, jednak taki wynik musi mnie zmobilizować by ponownie regularnie pisać.
W lutym mój blog zajął drugie miejsce, w marcu wygrał. Trzeba znów zacząć wygrywać, by mieć o czym pisać :D. Dziękuję za głosy i zapraszam do komentowania i czytania.
Obrazek

Awatar użytkownika
tommko
-#VIP
-#VIP

Postautor: tommko » 14 kwie 2010, 12:58

Wczoraj wieczorem, już leżąc w łóżku zastanawiałem się nad swoją grą, rękami, które rozegrałem i nad pisaniem bloga, w sumie to przede wszystkim nad tym ostatnim.

[center]Czym jest blog dla mnie jako pokerzysty małego formatu i mikrostawek ???[/center]

Opisuje tu swoje historię gier, wygrane, małe porażki, czasami wrzucę ciekawe dla mnie rozdania z danego dnia. Czyli blog jak wiele innych na naszym forum, ale jednak sporo osób to czyta i wielu się on podoba, o czym świadczą Wasze głosy na blog m-ca lutego i marca.

Ostatnio trochę ucichło na nim, straciłem chęć pisania co wskazuje na .... no właśnie na co ???

Zastanawiając się wieczorem po co piszę swoje przemyślenia na forum publicznym doszedłem do wniosku, że przede wszystkim dla siebie. Ty czytelniku czytając możesz się czegoś dowiedzieć, nauczyć, podpatrzyć ale również doradzić, co poprawia również moją grę. Dlatego też postanowiłem powiedzieć:

[center]„ Koniec ściemy :D, nie oszukuj sam siebie”[/center]

Skoro piszę sam dla siebie, jak to Wahi określił, by za rok zobaczyć gdzie się było wcześniej to piszemy to co realnie będę robił.

Wczoraj czytałem wywiad z Philem Ivey, który opisywał sytuację, w której przez pół roku nie wygrał żadnej dużej puli. Ze stawek 400/800 zszedł, jeśli dobrze pamiętam na stawki 50/100, żeby się odbudować się z formą i bankrollem. Stwierdziłem, że skoro najlepszy pokerowy gracz na świecie miał taki tragiczny okres to mój również nie jest czymś niezwykłym.

[center]Co to oznacza ?[/center]
Przyznanie się przed samym sobą do porażek i wyciągnięcie z tego logicznych wniosków, które pomogą je zneutralizować lub ograniczyć w znaczącym stopniu. Co za tym idzie w końcu pokazać ponowne zyski.
Ostatnio pisałem mało ponieważ nadal mam downswing, co prawda nie aż taki jak niedawno na HEY, ale cały czas w dół, regularnie. Uff.... ciężko się przyznać przed samym sobą do błędów :oops: :D

PLANY NA DRUGĄ POŁOWĘ KWIETNIA:

Zacznę od tego, że w kwietniu chciałem ugrać darmową licencję na Poker Trackera 3. Trzeba ugrać określoną liczbę pkt i licencja przyjdzie na e-mail. Niestety gra w HU spowodowała na razie straty w wysokości ok. 110$, a plany były by ugrać trochę kasy, bonus pieniężny i darmową licencję :D - w sumie miało to być wygrane/zaoszczędzone ok 300$.
Także opisując podsumowanie sesji, będę również pisał zysk jaki mam na dany moment.

CEL:

Odzyskać 110$, otrzymać bonus i licencję :D

CZAS:

Do ugrania wymaganej liczby pkt FPP.

Na razie tyle oby river był ze mną :mrgreen:

Awatar użytkownika
tommko
-#VIP
-#VIP

Postautor: tommko » 15 kwie 2010, 01:19

[center]DZIŚ RIVER BYŁ ZE MNĄ[/center]

Tak jak sobie obiecałem, że niezależnie od wyniku sesji będę robił podsumowanie – to czas podsumować dzisiejszą.

Rozpocząłem od Shootout Double HU, czyli gra 4 – zwycięzca bierze wszystko.

WW WP P- WP 1:3

Czyli tu jestem na zero bo wygrany zgarnia 20$ przy stawkach 5$

Potem tradycyjne HU

W P P

Niezadowolony jestem z ostatniego – zacząłem grać je przed 20 i nie zdążyłem skończyć przed sesją MTT. Gra w HU i 3 turnieje MTT nie wyszła na dobre bo wtopiłem :D

Ciekawy HU – trwał 53 sek:

Obrazek

MTT

W forumowych poszło słabo. Na party-brak-polskiej-licencji! szybko odpadam, nie pamiętam nawet z czym. Na Chili grałem dłużej i przegrałem z Kosirą gdy jego AJ pokonało moje AK – dostał flush, no cóż bywa.
Poza tym na Ervereście grałem dwa turki – jeden freezout za 5$ - szybko odpadam, turek bez kart.
W ostatnim z wpisowym 2$ z rebuyami

Oto kilka ciekawszych rozdań z turnieju
Złamane KK
Obrazek
Ciekawe trzy ręce w rozegraniu tuż po fazie rebuy, sprawdziłem tylko dlatego, że to były dwa shorty za 1/3 mojego stacka:
Obrazek
[center]opowieści z serii lucky river:[/center]
Obrazek
Obrazek
rozdanie bardzo ważne – znów uratował mnie river
Obrazek
znów kochany river:
Obrazek

ostatnie rozdanie – typowy push:
Obrazek
tabela:
Obrazek

PODSUMOWUJĄC TURNIEJ:

Nie mogę narzekać na wynik, dojście do FT zawdzięczam dużej dawce szczęścia na riverze, gdyby nie to dawno bym odpadł. Gra sama w sobie dość zadowalająca, może w końcowej fazie za mocno przystopowałem z kradzieżą blindów prawie nie pushowałem (nie chciałem ryzykować sprawdzenia) i dlatego mój stack na FT był marginalny, ale mimo to jakoś dwóch jeszcze przeżyłem :D
Ostatnio zmieniony 15 kwie 2010, 13:31 przez tommko, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”