Podejmij wyzwanie Actimela...

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.
Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 11 lut 2012, 02:43

Jakim zapasem buy-inów grasz, albo właściwie grałeś po tym jak jednego dnia poszło 20% rolla?
I jakie grasz stawki, o ile to nie tajemnica :)?

Awatar użytkownika
tommko
-#VIP
-#VIP

Postautor: tommko » 11 lut 2012, 08:29

Drynk to zależy, na stawkach 7$ do tej pory czułem się tak komfortowo, że mogłem grać mając 20BI na limit i grać 6 stołów.

Średnio grałem mając 50-100BI na limit, zależało jak dużo kasy przerzucałem na inne softy.

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 18 lut 2012, 18:08

Trochę z poślizgiem, ale kontynuuję swoją myśl. Jeśli 2-3nieudane sesje tworzą w Tobie obawy o bankructwie to moim zdaniem masz zbyt agresywny BM i przez to nie gra Ci się komfortowo. Ja zacząłem grać regularnie sng 10+1 mając bankroll powyżej 1k. I ciągle staram się grać z takim, albo większym zapasem. Wydaje mi się, że to jest najlepsza droga do zapewnienia sobie komfortu gry nawet po piekielnie tiltujących i dolarożernych sesjach.

A granie komfortowo 20buyinami sng za 7$ to imo utopia. Bo niezależnie od skilla swing na 20buyinów nie jest czymś niezwykłym, więc to "komfortowe" podejście wynika raczej z mniejszego przywiązania do 140$ niż do na przykład 1k. Nie twierdzę, że zawsze grałem bankrollowo, bo ciężko mówić o bankrollowym graniu startując z 25$ gdzie większość softów ma sng za min 1$, ale na dzień dzisiejszy nie wyobrażam sobie grania 50buyinami, mając bankroll, którego strata jednak byłaby dość dotkliwa, bo dla mnie to już względnie poważne pieniądze.

Dlatego nie pouczam, tylko dobrze radzę: zapewnij sobie komfort gry trochę bardziej restrykcyjnym BM i nie powinno Cię dotykać widmo bankructwa.

Btw. jak tam poszło? Coś grałeś, coś się odkułeś :>?

Awatar użytkownika
tommko
-#VIP
-#VIP

Postautor: tommko » 18 lut 2012, 20:29

Drynk te jak to określiłeś "dwie, trzy nieudane sesje" to w tej chwili jest dobrze ponad 700 gier.
Zżera mnie rake bo ROI to ok -2%.
Do tej pory na ok 2k sitów (tylko turbo) miałem ROI w granicach 16%.

Niestety brak zwycięstw i tylko 38% gier w ITM, z czego jedynie 10% to zwycięstwa robi swoje(przed swingiem odpowiednio 45% i 15%)

Co do BM, to zawsze miałem dość restrykcyjny roll, w tym temacie firesparrow może kilka słów powiedzieć, bo zna moje podejście. Napisałem, że byłem w stanie grać mając 20BI na limit, ale to są wyjątki, które trafiały sie przy sporych wypłatach.

Standardem była dla mnie gra z minimum 70 BI na limit. Na wyższe stawki szoty robiłem mając ponad 120BI na obecnym, także kapitał był zawsze u mnie bezpieczny :)

Urok moich gier jest taki, że jeżeli nie jestes w stanie wygrać turka to powiedzmy, że "rake" rośnie do ok 25% ze względu, że nie zdobywasz bounty, tylko je przegrywasz.

Ale już niedługo będę bankrut :mrgreen:

Tylko dziś grając raptem 21SNG jestem 7BI w plecy.
Co z tego, że Wiz pokazuje mi średnio 93% poprawnie zagranych rozdań, skoro mam takie kwiatki jak te poniżej to cóż mozna dodać, co mieli na mysli grając dalej po flopie to do tej chwili nie potrafię rozkminić :twisted: :

Grabbed byHoldem Manager
NL Holdem $30(BB) Replayer
Hero ($1,770)
BB ($175)
UTG ($1,805)
UTG+1 ($2,540)
UTG+2 ($2,100)
MP1 ($1,540)
CO ($1,770)
BTN ($1,800)

Dealt to Hero J:diamond: J:heart:

fold, fold, fold, fold, fold, BTN calls $30, Hero raises to $120, fold, BTN calls $90

FLOP ($270) 2:heart: T:heart: 3:spade:

Hero bets $202, BTN calls $202

TURN ($674) 2:heart: T:heart: 3:spade: 4:club:

Hero bets $505, BTN raises to $1,010, Hero raises to $1,448 (AI), BTN calls $438

RIVER ($3,570) 2:heart: T:heart: 3:spade: 4:club: 8:club:

BTN shows 6:spade: 5:spade:
(Pre 23%, Flop 21.1%, Turn 100.0%)

Hero shows J:diamond: J:heart:
(Pre 77%, Flop 78.9%, Turn 0.0%)

BTN wins $3,570
................................................................................................................................................................................................................................................

Grabbed byHoldem Manager
NL Holdem $200(BB) Replayer
Hero ($9,570)
($3,930)

Dealt to Hero T:spade: T:club:

raises to $3,905 (AI), Hero calls $3,705

FLOP ($7,860) K:heart: Q:diamond: 3:diamond:

TURN ($7,860) K:heart: Q:diamond: 3:diamond: 8:diamond:

RIVER ($7,860) K:heart: Q:diamond: 3:diamond: 8:diamond: T:diamond:

Hero shows T:spade: T:club:
(Pre 86%, Flop 92.5%, Turn 79.5%)

shows 6:diamond: 2:heart:
(Pre 14%, Flop 7.5%, Turn 20.5%)

wins $7,860
................................................................................................................................................................................................................................................

Grabbed byHoldem Manager
NL Holdem $30(BB) Replayer
SB ($1,850)
BB ($1,830)
UTG ($1,430)
UTG+1 ($2,225)
Hero ($2,275)
MP1 ($1,045)
CO ($1,335)
BTN ($1,510)

Dealt to Hero A:heart: K:club:

fold, fold, Hero raises to $120, fold, fold, BTN calls $120, fold, fold

FLOP ($285) A:diamond: 9:diamond: J:diamond:

Hero bets $180, BTN calls $180

TURN ($645) A:diamond: 9:diamond: J:diamond: 2:club:

Hero bets $335, BTN calls $335

RIVER ($1,315) A:diamond: 9:diamond: J:diamond: 2:club: 2:heart:

Hero bets $900, BTN calls $875 (AI)

BTN shows 2:spade: 2:diamond:
(Pre 53%, Flop 41.1%, Turn 100.0%)

Hero shows A:heart: K:club:
(Pre 47%, Flop 58.9%, Turn 0.0%)

BTN wins $3,065

Awatar użytkownika
tommko
-#VIP
-#VIP

Postautor: tommko » 29 lut 2012, 12:44

"Mniesiąc" luty się kończy, to coś skrobniemy.

Po ostatnich zjazdach, musiałem zejść na niższe stawki. Jednak nie grałem STT tylko wróciłem do 18os w formule turbo.

Dużo gierek nie rozegrałem bo raptem 250, ale dodatni ROI pozwolił m-c zamknąć na zero.

Wnioski:

18-tki to zupełnie inny rodzaj turków. O ile nie mam problemów z grą w początkowej fazie i na stołach short handed, to jak przychodzi FT to się gubię ze względu na wysokość blindów. Jedna co zauważyłem, to że agresja przy grze push raczej popłaca :D.

Teraz zastanawiam się nad dalszą grą. Jedno co wiem, że będę się szkolił i trenował grę w PLO, bo mnie ta swingowa odmiana mocno zainteresowała.
I po drugie chce się wyrwać z P*. Uzależnienie od jednego roomu ma swoje wady.
P* ma zajebisty soft, field itd... ale człowiek czasami potrzebuje zmiany środowiska, by odetchnąć.
Przy swingu brak dobrego rakebacku również robi swoje :).

Ongame i sity tam odpadają, soft nie jest stworzony dla mass tablerów. Myślę o Chili, ale nie mam pojęcia jaki tam jest ruch na stawkach do 10$, za info bede wdzięczny :).

Zobaczymy, mam nadzieje tylko, że kryzys za mną i reszta roku będzie bardziej przyjemna niż jego początek.

Awatar użytkownika
tommko
-#VIP
-#VIP

Postautor: tommko » 16 kwie 2012, 20:31

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=99siEztsM3s&feature=player_embedded[/youtube]

Umarłem z tego i to wszystko za 3,89 z Vat za minutę :mrgreen:

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”