OD ZERA DO GRINDERA

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.
Awatar użytkownika
tommko
-#VIP
-#VIP

Postautor: tommko » 14 mar 2011, 15:29

Ja mam zbędna pełną licencje na PT3, jeśli jesteś zainteresowany pisz na pw.

Awatar użytkownika
Ted Forester
-#VIP
-#VIP

Postautor: Ted Forester » 14 mar 2011, 15:57

Kupuj HM zamiast PT.

Awatar użytkownika
maybeturek
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: maybeturek » 14 mar 2011, 18:33

Czym się różnią i jak to wygląda cenowo ? Nie chcę zbyt dużo inwestować bo tak naprawdę zależy mi na: histori gry i rozdań, wykresach i wszelkich podsumowaniach. Nie korzystam ze statystyk graczy.

lary
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: lary » 14 mar 2011, 20:55

Różnice są niewielkie dla większosci graczy, ale jednak HM ma nieco więcej funkcji jeśli chodzi o statystyki jak będziesz szukał np leaków w swojej grze...

Co do cen to HM chyba jest nawet nieco tańszy

Ogólnie jednak nie wiem po co ci taki program skoro nie korzystasz ze statystyk?? Przecież to głowna zaleta i daje ci przewagę nad graczami...

Awatar użytkownika
knoperss
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: knoperss » 14 mar 2011, 21:00

lary pisze:Co do cen to HM chyba jest nawet nieco tańszy

Żartujesz prawda?

Awatar użytkownika
maybeturek
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: maybeturek » 14 mar 2011, 21:32

Daje przewagę nad graczami ale nie rozwija do końca umiejętności. Ja tak uważam i nie potrzebuje takich pomocy.

GrzechuTG
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: GrzechuTG » 15 mar 2011, 01:50

maybeturek pisze:Daje przewagę nad graczami ale nie rozwija do końca umiejętności. Ja tak uważam i nie potrzebuje takich pomocy.

Hmm bardzo ciekawe. A co rozwija te umiejętności skoro nie widzisz swoich błędów?

Awatar użytkownika
maybeturek
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: maybeturek » 15 mar 2011, 10:27

Dlaczego mam nie widzieć swoich błędów? Dlatego potrzebuje program który zapisuję pełną historie rozdań do analizy jak i bilans strat i zysków(wykresy, podsumowania miesięczne). Nie potrzebne mi statystki graczy przy stołach. Nie potrzebuje komputerowej pomocy chociaż miał by mi to przedłużać czas rozwoju gry w pokera. Chcę się uczyć myśleć sam i analizować, a nie żeby robił za mnie to program.

titanum
-#VIP
-#VIP

Postautor: titanum » 15 mar 2011, 12:14

korzystanie z huda w HM'ie przecież nie wyklucza dalszego samodzielnego rodzaju, ba! powiem nawet że możesz się uczyć odpowiednio grać pod każdego z graczy bo po statystykach widzisz jak kto gra i wykorzystać to jak najlepiej,

lary
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: lary » 15 mar 2011, 19:15

Ciężko jest multitablingując rozróżnić kto jest fishem a kto regiem, bez tego tracisz masę VALUE a o to przecież chodzi :)

Co do cen to sorry ale już nie pamiętam bo kupowałem za punkty lojalnosciowe HM :)

Awatar użytkownika
maybeturek
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: maybeturek » 17 mar 2011, 19:21

Od dwóch dni mam sesje minusowe dlatego postanowiłem nie grać. Jednak coś mnie pokusiło i odpaliłem sobie turniej SH 22$ Deepstack. Przed snem jeszcze zagram dwa MTT za 5,50, 2,50 i freerolla Pokerkings. Mam problem ponieważ PT pokazuje mi tylko wyniki SnG. Nie pokazuje wygranych w MTT. Jest możliwość odpowiedniego skonfigurowania ?

Obrazek

ANALIZA OSTATNIEJ RĘKI

Awatar użytkownika
maybeturek
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: maybeturek » 28 mar 2011, 15:36

[center]WSTYD![/center]

Po całotygodniowej imprezie w Poznaniu jestem wykończony. Szczególnie po zakończeniu tygodnia na PKPT. UMIERAM - obniżona temperatura ciała, osłabienie organizmu, zapalenie płuc, ból mięśni, totalnie zresetowany mózg i pustka. Jeżeli kogoś obraziłem, to chciałem przeprosić za swoje zachowanie. Więcej się to nie powtórzy... Przerwa od pokera aż do pełnej regeneracji organizmu.

Obrazek

Awatar użytkownika
Glory
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: Glory » 29 mar 2011, 02:11

Mnie tam uraziles, bo miales bardziej menelska koszulke niz moja oblana winem. Pomaranczowa z łosiem :).

Awatar użytkownika
maybeturek
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: maybeturek » 29 mar 2011, 16:50

Nawet sobie nie zdajesz sprawy jak kocham firmę z "łosiem", a czy była ona menelska zależy od gustu ;) Ja Twojej na pewno bym nie założył nawet bez plamy wina :) Cóż o gustach się nie rozmawia, więc na kolejne riposty nie odpowiadam :D

Awatar użytkownika
maybeturek
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: maybeturek » 05 kwie 2011, 11:45

[center]MARZEC[/center]

Ogólnie w marcu mniej gry niż sobie założyłem. Miało być pokerowo, oszczędnie + nauka do matury. Zatem było tylko imprezowo, w lekkim stopniu pokerowo, a naukowo zero.
Z racji tego, że PT3 pod żadnym pozorem nie pokazuje mi wyników z turniejów i wykres jest błędny dlatego dodaje wykresy z sharka.

Cash
Obrazek

Sng
Obrazek

Moje SnG ograniczają się tylko do DONów.

MTT
Obrazek

W tym miesiącu jeden FT, a zbyt wielkich osiągów pokerowych jak nie było tak nie ma. Ogólnie nie wiem co ten wykres pokazuje, ale chyba tragedie :D Uważam, że nie można być we wszystkim dobrym. Oczywiście po za GrzechemTG
Czekam na tą swoją chwilę.

Postanawiam miesiąc kwiecień przeznaczyć na naukę i zmniejszyć trochę aktywność na forum jak i w grze. Zobaczymy co z tego wyjdzie.

Coś miłego dla ucha.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=omdO-Qv3j3Y[/youtube]

Awatar użytkownika
maybeturek
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: maybeturek » 06 kwie 2011, 14:47

Obrazek

Sprostowanie wykresu MTT którego się przestraszyłem. Trochę pobuszowałem w PT i zobaczyłem, że mam wydane 210$ na jeden turniej który przegrałem (prawdopodobnie ostatni duży spadek na wykresie). Nie gram takich turniejów więc jest to nie mozliwe. Jest to turniej coinflip do którego wygrałem wejściówkę z coinflipa za 1.20$, a następnie 14$. Próbowałem się z niego wyrejestrować lecz nie było takiej możliwości. Tak na marginesie w turnieju wzieło udział 79 osób byłem 7(bubel) czyli jak na coinflipy uważam, że bardzo dobrze. Mało brakowało. Nie rozumiem jednak jakim prawem zalicza mi do wydanych pieniędzy jeżeli ich nie inwestowałem.

Poprawione(sory za jakość, ale pod ręką był tylko paint):

Obrazek

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 06 kwie 2011, 16:42

Hej - musisz jeszcze raz poprawic - bo program policzyl Ci wygrany ticket jako nagrode (ten drugi duzy skok)

Awatar użytkownika
maybeturek
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: maybeturek » 06 kwie 2011, 18:10

A widzisz racja :) Nie chce mi się już... nie ważne. Jestem wkurzony na PT ;/

Awatar użytkownika
wiciu-ck
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: wiciu-ck » 06 kwie 2011, 19:50

Sorry, że tak się wtrącę w "swojej" sprawie, a jak wy oznaczacie sobie wygrane tickety w HM lub PT?
HM na ongame (np. heypoker-brak-polskiej-licencji!) źle czyta czasami takie dane i trzeba ręcznie wpisywać.
Teraz na przykład gram w turnieju za 8$ gdzie do wygrania jest bilet 54$ wygram to wpisuję, że wygrałem 54$ no bo to prawie to samo... tyle że nie wypłacę tego tylko muszę zagrać turniej/sng czy coś, następnie zapisuję się do turnieju za 54$ nei zajmę płatnego miejsca to mam że straciłem 54$ czyli bilans wygranych $ jest ok, na 0, a nawet na minus 8$ które wpłaciłem na kwalifikacje

Tak jakoś to analizowałem i tak rozwiązałem, czy to może jakoś inaczej powinno się wyliczać? nie skupiałem się na tym i nei czytałem nigdzie o tym.. raczej skupiłem się na statystykach/HUD itp

----------------------
A dzisiaj maybeturek nie zdążyłem ci odpisać na tym DoNie, jak odpadłem to zablokowali czat... jakiś początek miesiąca mam tragiczny... cały czas na 0 w donach albo nawet lekki minus za rake.. wygram 2 to za chwilę 2 przegram głupio...
Dzisiaj jak mi szła karta to nikt nei dokładał, a jak już blindy były duże i niby mi coś wchodziło to innym lepiej jakoś, najpierw z tobą 99 vs JJ twoje, potem ten AQ (jak już nie miałem co zrobić i musiałem grać) vs AK. Tragedia jakaś :) ale odmieni się jak to ktoś pisał na blogu swoim: po burzy wychodzi słońce ;) zaraz je złapiemy :)
powodzonka i do zobaczenia na stołach, tylko pasuj z JJ jak podbijam! ;) ;)

Awatar użytkownika
maybeturek
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: maybeturek » 07 kwie 2011, 11:55

Jak widzę jakiegoś polaka a tym bardziej pokerkingsa na Heyu to naprawdę traktuje ulgowo pewne zagrania :) Liczę na to, że przejdzie Tobie ten okres. Do zobaczenia na stołach.

Awatar użytkownika
maybeturek
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: maybeturek » 10 kwie 2011, 16:35

Brak ochoty na notke ;) W nocy dodam podsumowanie tygodnia. Mało gry, mało nauki... Dosiadłem się do Comandosa 3 :D

Już za tydzień Gran Derby Hala Madrid.

Z innej beczki :D

Obrazek

Awatar użytkownika
maybeturek
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: maybeturek » 03 maja 2011, 06:38

[center]MATURA[/center]

13 maja ostatni egzamin i wracam do regularnego udzielania się na forum i do regularnego grindu. Jeżeli chodzi o przygotowania do matury nie będę tego komentował. Niestety nie mam już czasu :) przespałem, a teraz zostało tylko 3manie kciuków.

[center]KWIECIEŃ[/center]

Obrazek

Gratulacje dla * GrzechaTG jak i dla POKERKINGSÓW wszystkich wyników, a szczególnie tych z Ostarawy.

croyale
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: croyale » 03 maja 2011, 09:34

Matura to bzdura, chleba nie da, więc się wyjeb i grinduj dziwko :D

Awatar użytkownika
maybeturek
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: maybeturek » 08 maja 2011, 16:21

Koniec matury tuż tuż. Jeszcze tylko 13 maja geografia i 19 maja ustny angielski. Jeżeli chodzi o maturę ustną z polskiego to tylko 8/20 pkt(na więcej nie liczyłem). Zszedł lekko stres, więc można troszkę pograć :)

Marsz, marsz Cinkovsky(croyale),
Z Uni na paradise-brak-polskiej-licencji! beztroski.
Za twoim przewodem
Turek na Heyu z powrotem.

Przejdziem micro, przejdziem niskie,
Będziem Grinderami.
Dał nam przykład GrzechuTG,
Jak zwyciężać mamy.

... wiem głupie :D

croyale
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: croyale » 08 maja 2011, 16:33

haha , weź to usuń zanim ktoś zobaczy ;p