OD ZERA DO GRINDERA
- maybeturek
- -#aktywny

Nie zbyt ciekawy spadek na samym początku maja. Przestałem umieć grać ? Taki okres ? Nie wiem co jest tym spowodowane ! Jak ktoś kiedyś powiedział: "Jaki początek miesiąca, taki cały miesiąc". Robię sobie przerwę od gier cash i będę grał same MTT do 5,50. Od 20 maja zaczynam grind z powrotem na cashach w celu udowodnienia, że jak początek miesiąca słaby to na koniec jest mega rush. Pozdrowienia dla wszystkich mega słabych graczy z heypoker-brak-polskiej-licencji!. Niedługo do was wracam, a wy grajcie nadal tak jak gracie ! KURWA

- maybeturek
- -#aktywny

- maybeturek
- -#aktywny

- Porcupin
- -#VIP

maybeturek, coś faktycznie ten heypoker-brak-polskiej-licencji! pechowy, mega słabi gracze, a jednak los często nie jest po naszej stronie ;p Też miałem tak, że mimo dobrej gry nie byłem w stanie wyjść w sesji na plus - AA<KK, drawowanie bez jakichkolwiek oddsów, magiczne rivery itp. Ale prawda, niech grają tak dalej, a wreszcie ich pojedziemy!
Też jest w trakcie odbudowy rolla, tak więc powodzenia, wiem co czujesz 

- Sith
- LEGENDA

- Porcupin
- -#VIP

- maybeturek
- -#aktywny

- maybeturek
- -#aktywny

- maybeturek
- -#aktywny

OKEJ ! Wszystko zaliczone. Teraz tylko czekać na wyniki z matury pisemnej. Po ciężkim alkoholowym weekendzie(zakończeniu egzaminów) nadszedł czas na powrót do pokerowych stołów. Zaliczyłem dwie sesje pod rząd gdzie pierwszego dnia wyszedłem 180+, a drugiego dnia wszystko straciłem(TILT!). Powoli wchodzę w NL50 i postanowiłem, że bardzo przyda mi się szkolenie. W sobote zaliczyłem również gre cash live 0,50/0,50 u nas w mieście na której to wyszedłem 6BI
. Wczorajszy dzień pod tytułem szkolenie z "Matematyki pokerowej NL25+" prowadzone przez grupę InvestAce. Jestem bardzo zadowolony ze szkolenia i z atmosfery która nam towarzyszyła. Bardzo dużo się dowiedziałem i mam nadzieję, że zacznę zauważać pewne aspekty których do tej pory nie widziałem. To będzie najprawdopodobniej przedostatni wpis w tym miesiącu, lecz od czerwca najprawdopodobniej będą to wpisy minimum raz dziennie.
. Wczorajszy dzień pod tytułem szkolenie z "Matematyki pokerowej NL25+" prowadzone przez grupę InvestAce. Jestem bardzo zadowolony ze szkolenia i z atmosfery która nam towarzyszyła. Bardzo dużo się dowiedziałem i mam nadzieję, że zacznę zauważać pewne aspekty których do tej pory nie widziałem. To będzie najprawdopodobniej przedostatni wpis w tym miesiącu, lecz od czerwca najprawdopodobniej będą to wpisy minimum raz dziennie.- maybeturek
- -#aktywny

[center]Powrót do żywych[/center]
Można sobie zadawać pytanie skąd taki tytuł. Mianowicie planowałem inaczej początek miesiąca czerwiec, ale coż, siła wyższa. Mój najdroższy kolega amigo Mateo się żenił. Wesele jak wesele konkretna najebka, wiele atrakcji i śmiechu. Mój pobyt w ośrodku gdzie odbywało się wesele trwał od soboty do poniedziałku. Planowałem to troche inaczej lecz alkohol zmienił moje plany, aż do dnia dzisiejszego. Powrót do żywych - czyli pogodzenie się z pokerem jak i oczyszczenie się ze wszelkich %. Powrót do żywych - czyli koniec downswingu (mam nadzieje) i co najważniejsze powrót do forum gdzie ostatnimi czasy zaniedbałem swoją obecność.
Pokerowo to przeniosłem się już i jak na razie zostanę na NL50 SH. Na Heyu są to 5 i 3 osobowe stoły. Dzisiaj odbyłem krótką godzinną sesję
45. Linia All-in EV pokryta, więc nic takiego się nie wydarzyło. Lekka swobodna gra bez ciężkich decyzji. Jak już nie raz chcę podkreślić, że jest mega ale to mega słaby poziom.
Tymczasem uciekam grać w Setlersów. Kolejna sesja to 2 turnieje o 13.15 i 13.30 za 1,20 R/A i 5,50 freezout. Później kolejna przerwa i wieczorowa sesja cash. Przed snem w planach lekkie piwo i Kuba Wojewódzki.
Można sobie zadawać pytanie skąd taki tytuł. Mianowicie planowałem inaczej początek miesiąca czerwiec, ale coż, siła wyższa. Mój najdroższy kolega amigo Mateo się żenił. Wesele jak wesele konkretna najebka, wiele atrakcji i śmiechu. Mój pobyt w ośrodku gdzie odbywało się wesele trwał od soboty do poniedziałku. Planowałem to troche inaczej lecz alkohol zmienił moje plany, aż do dnia dzisiejszego. Powrót do żywych - czyli pogodzenie się z pokerem jak i oczyszczenie się ze wszelkich %. Powrót do żywych - czyli koniec downswingu (mam nadzieje) i co najważniejsze powrót do forum gdzie ostatnimi czasy zaniedbałem swoją obecność.
Pokerowo to przeniosłem się już i jak na razie zostanę na NL50 SH. Na Heyu są to 5 i 3 osobowe stoły. Dzisiaj odbyłem krótką godzinną sesję
45. Linia All-in EV pokryta, więc nic takiego się nie wydarzyło. Lekka swobodna gra bez ciężkich decyzji. Jak już nie raz chcę podkreślić, że jest mega ale to mega słaby poziom.
Tymczasem uciekam grać w Setlersów. Kolejna sesja to 2 turnieje o 13.15 i 13.30 za 1,20 R/A i 5,50 freezout. Później kolejna przerwa i wieczorowa sesja cash. Przed snem w planach lekkie piwo i Kuba Wojewódzki.
- maybeturek
- -#aktywny

- maybeturek
- -#aktywny

III ostatnia sesja również dodatnia. Godzina jej trochę się przesuneła z powodów osobistych.
Cash:
59
Na dzisiaj wystarczy cashy więc postanowiłem rozegrać turniej 15k Guaranded za 5,50$ R/A.
Podsumowanie dnia:
Jeżeli chodzi o dzisiejsze cashe jestem bardzo zadowolony. Rozegrałem 1k rąk w ciągu 5 godzin i zainkasowałem 153$.
W turniejach wyszedłem na 0.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=11ymlfwHc6o[/youtube]
Cash:
59
Na dzisiaj wystarczy cashy więc postanowiłem rozegrać turniej 15k Guaranded za 5,50$ R/A.
Podsumowanie dnia:
Jeżeli chodzi o dzisiejsze cashe jestem bardzo zadowolony. Rozegrałem 1k rąk w ciągu 5 godzin i zainkasowałem 153$.
W turniejach wyszedłem na 0.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=11ymlfwHc6o[/youtube]
- maybeturek
- -#aktywny

I sesja - poranna -
12
Zapowiadała się bardzo ładnie. W pewnym momencie
70 ale przegrałem decydujące rozdanie z bardzo agresywnym donkiem, bo inaczej nie można go nazwać. Przebijał preefloop do 2,50 i na floopie wsuwał alliny za całość. Podczas takich akcji na showdownie pokazywał drawy. Próbowałem go złapać pare razy ale nic nie trafiałem. W końcu nadszedł ten czas gdzie trafiłem Asa do mojego AQ. Sytuacja podobna i na pule 7$ wsunął allin który pokrywał mojego całego buyina 50. Bez zastanowień po wcześniejszych takich akcjach sprawdziłem. Pokazał KK gdzie spadł mu szczęśliwy K na river. Po lekkim tilcie oddałem troche strit na kolor i wiem, że źle zagrałem...
II sesja - popołudniowa -
11
Bardzo duże swingi ale ogólnie sesja cały czas na plusie.
Podsumowanie dnia -
23
12
Zapowiadała się bardzo ładnie. W pewnym momencie
70 ale przegrałem decydujące rozdanie z bardzo agresywnym donkiem, bo inaczej nie można go nazwać. Przebijał preefloop do 2,50 i na floopie wsuwał alliny za całość. Podczas takich akcji na showdownie pokazywał drawy. Próbowałem go złapać pare razy ale nic nie trafiałem. W końcu nadszedł ten czas gdzie trafiłem Asa do mojego AQ. Sytuacja podobna i na pule 7$ wsunął allin który pokrywał mojego całego buyina 50. Bez zastanowień po wcześniejszych takich akcjach sprawdziłem. Pokazał KK gdzie spadł mu szczęśliwy K na river. Po lekkim tilcie oddałem troche strit na kolor i wiem, że źle zagrałem...
II sesja - popołudniowa -
11
Bardzo duże swingi ale ogólnie sesja cały czas na plusie.
Podsumowanie dnia -
23- maybeturek
- -#aktywny

- Szfiecu
- LEGENDA

- maybeturek
- -#aktywny

maybeturek pisze:Jutro tez jest dzień !
Szkoda gadać ! Nie wiem czy czasem źle tego nie rozegrałem ale na dzisiaj znowu starczy. Buy-in
odbiera mi chęci na dalszą grę.
Rozdanie:
- Jestem na BB, UTG 2,50, wszyscy call, postanowiłem zlimpować QQ,
floop: 23T(rainbow)
- SB check, Ja check, UTG 10$, wszscy pas, Ja odwijam się allinem, instant call od 54s,
turn: blank
river: A
- UTG wygrywa stritem, a na chacie widnieje napis haha thx
Dzisiaj ewentualnie tylko jakis mały turniej bądź gra live.
Do jutra !
- maybeturek
- -#aktywny

- maybeturek
- -#aktywny

- maybeturek
- -#aktywny

[center]Staczam się na NL10[/center]
Chyba przeceniłem swoje umiejętności, a roll doznał zbyt dużego [glow=red]swingu[/glow] !
Postanowienie to zejście z NL 50 na NL 10 do końca miesiąca, a kolejno ustalenie następnych planów. Myślę, że wakacje spędzę na NL25 i szkoleniach pokerowych po czym spróbuje grubo uderzyć w kilka stołów na NL 50.
Sesja I:
21
2,25$ - 500$ guarandet - nic!
Sesja II:
20
Chyba przeceniłem swoje umiejętności, a roll doznał zbyt dużego [glow=red]swingu[/glow] !
Postanowienie to zejście z NL 50 na NL 10 do końca miesiąca, a kolejno ustalenie następnych planów. Myślę, że wakacje spędzę na NL25 i szkoleniach pokerowych po czym spróbuje grubo uderzyć w kilka stołów na NL 50.
Sesja I:
21
2,25$ - 500$ guarandet - nic!
Sesja II:
20
Ostatnio zmieniony 16 cze 2011, 12:09 przez maybeturek, łącznie zmieniany 1 raz.
-
croyale
- -#pretendent

- maybeturek
- -#aktywny

Wczoraj odwiedziłem naszego casha live. Trwał on do 4 rano więc jestem mega zrypany... Profit z całego casha to
200. Graliśmy dużo Holdema, a później Omahe (z pojedynczym jak i z podwójnym floopem).
Dzisiaj planuje wypad nad jeziorko rowerkami(sport to zdrowie), a jutro najprawdopodobniej mały biwak dla odpoczynku. Namiot, rybki, piwko, ognicho
zimne piwo, frytki, emerytki
Zdawaj sesje, broń licencjat - podbijamy 3miasto
Sesja I:
12
Sesja II:
cdn...
200. Graliśmy dużo Holdema, a później Omahe (z pojedynczym jak i z podwójnym floopem).
Dzisiaj planuje wypad nad jeziorko rowerkami(sport to zdrowie), a jutro najprawdopodobniej mały biwak dla odpoczynku. Namiot, rybki, piwko, ognicho
croyale pisze:Jak już skończę tą jebaną w dupe pierdoloną sesje to ciśniemy grubo
Zdawaj sesje, broń licencjat - podbijamy 3miasto
Sesja I:
12
Sesja II:
cdn...
Ostatnio zmieniony 16 cze 2011, 14:34 przez maybeturek, łącznie zmieniany 1 raz.
- Szfiecu
- LEGENDA

- Spiegol
- LEGENDA

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”