>Mlody< czyli tam i z powrotem

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.
Awatar użytkownika
Spiegol
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Spiegol » 13 lip 2009, 18:21

Mlody pisze:Musze sobie zrobic przerwe od pokera on-line, i to taka dluzsza, wakacyjna.

Zaczyna mnie po prostu delikatnie mowiac denerwowac kiedy ludzie podbijaja z UTG z AToff a potem sprawdzaja all ina :/ Wkurza mnie tez i to jeszcze bardziej kiedy ludzie sprawdzaja bez pozycji raise za 4bb z TJoff na sb i w obu przypadkach.... trafiaja!

No cóż norma on-line na stawkach na które nas stać niestety :/ człowiek chce grać poprawnie, dobrą grę, ale często to nie daje efektów przez takich ciołków i aż się odechciewa, mimo iż prawdopodobnie rozgrywamy te AKs dobrze ;)

Nie wiem, moze to juz jest jakas moja paranoja, moze czas zastanowic sie nad wlasna gra, tylko jak ja ulepszyc jak znikad pomocy, nigdzie nie mozna znalezc materialow do ulepszenia swojej gry bo kazda proba analizy czegokolwiek konczy sie bezsensownym gadaniem i bezproduktywnym pieprzeniem o dupie maryni.

Widzisz mam podobny problem. Nie wiem jak to jest u Ciebie, ale ja nie mam żadnego kumpla grającego w pokera lepiej niż rekreacyjnie którego często widuje i mógłbym z nim omawiać rozdania czy turnieje, a bardzo by się ktoś taki przydał, zwłaszcza jeśli byłby zdecydowanie lepszym graczem, fakt, że jest forum ale to nie to samo. I co teraz zrobić jak się chce rozwijać? Zostają tylko ksiązki po angielsku, ale coś nie mogę się przemóc :P

Czas wrocic do gry live, chociaz to bardziej kosztowne to daje wiecej satysfakcji nawet jak sie odpadnie niz ciagle odpadanie w necie nawet z turka za 20euro dzieki "geniealnemu" zagraniu kolejnego idioty ktory mysli ze LAG to sprawzanie kazdego all ina z kazda reka...

Szczęściarz z Ciebie jeśli masz gdzie :) ja niestety bynajmniej do końca wakacji nie mam takiej opcji :( ale od października z tego co widzę w końcu będę miał perspektywy do rozwoju w Trójmieście, właśnie w grze live, o ile będzie mnie stać na taką naukę ;) bo w grze live to ja jestem daleko w tyle za Wami wszystkimi (to przez ten bardzo trwały beton w murku :P).

Awatar użytkownika
Mlody
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: Mlody » 14 lip 2009, 20:08

oje nastawienie w stylu, prosi graja tez cash przynosi efekty;) Od wczoraj udalo mi sie troche ugrac i jestem bardzo zadowolny, oczywiscie wiadomo ze cash to nie turnieje gdzie w 4 godziny mozna ugrac tyle co DeadPrez ale cieszy sam fakt ze na jak na razie jestem graczem wygrywajacym i gdyby nie bead beaty w stylu polamania AA przez JJ czy szczesliwe zlapanie karty do wyzszych 2 par na river to moj wynik bylby jeszcze wyzszy;)

Ale poki co jestem przepelniony optymizmem :)

Awatar użytkownika
mx
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: mx » 14 lip 2009, 20:16

na cash to BM , ready , staty i jazda :)

A tak serio , nawet bad beatami nie ma co sie zrazac ... najlepiej zainstaluj sobie jakiegos trackera HM czy PT bo sa bardzo przydatne ;) Ja sam pewnie zaczne grac cash tylko ze PLO ;) zaczyna sie bum na cos nowego wiec warto sie doksztalcic by pozniej za rok/dwa czyscic donkow :) a poziom wcale wysoki nie jest ;)

I powodzenia zycze nie zrazaj sie niczym graj z BM i bedzie ok ... i jezeli grasz niskie limity to graj by budowac rolla ;) tak by przechodzic coraz wyzej i wyzej ;)

Awatar użytkownika
Mlody
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: Mlody » 15 lip 2009, 13:50

Wlasnie moze ktos polecic jakis w miare latwy program ktory pomaga pry graniu? Moze istnieja jakies darmowe nie koniecznie bardzo rozbudowane?

Awatar użytkownika
sextasy
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: sextasy » 15 lip 2009, 14:10

spróbuj na razie może wersje trial Holdem Managera, ja mam full wersje i jest bardzo fajny i przydatny. Dobry HUD, świetnie się analizuje swoje sesje i jest sporo ciekawych statystyk ;) wersja trial to bodajże 7 dni

Awatar użytkownika
Mlody
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: Mlody » 18 lip 2009, 06:47

Jest dobrze! Wystarczyl 10 minutowy filmik DeadPreza zebym polepszyl swoja gre i zaczal grac badziej odwaznie;)

Wczoraj padlo na 3,5k gwarantowane za 10$. 397 graczy i koncze na 6 miejscu. Szkoda bo moglo byc lepiej, tuz przed FT moje 77 nie daje rady AJ i zamiast byc liderem staje sie srednim stackiem a w decydujacym rozdaniu moje AK okazuje sie niewystarczajace na 66 ;) No coz, ale kolejny FT jest :)

Obrazek

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 18 lip 2009, 11:07

Mlody pisze:Jest dobrze! Wystarczyl 10 minutowy filmik DeadPreza zebym polepszyl swoja gre i zaczal grac badziej odwaznie;)

Tak mówisz? :smile: W takim razie trzeba będzie sięgnąć do tego szkoleniowego materiału :wink:. Może i w mojej grze coś zmieni na plus.

Gratuluję wyniku ;-). Każde FT nobilituje, chociaż jeśli nie kończysz go na pierwszym miejscu, zawsze pozostaje niedosyt.

Awatar użytkownika
Mlody
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: Mlody » 21 lip 2009, 11:21

Jest dobrze!! Wczoraj zagralem turniej za 10$, 5k gwarantowane. Zagralo lacznie 514 pokerzystow a ja ukonczylem turniej na 9 miejscu :mrgreen: W ostatnim rozdaniu moje A7s nie podolalo AJ i skonczyla sie moja przygoda, niestety znowu muze poczekac na jakas wieksza wygrano, bo teraz juz celuje w 4 cyfrowe po tym jak trafilem 3 cyfrowa :twisted:

Obrazek

Niestety tak jak kiedys mialem problem zeby wejsc do kasy i nie odpasc na bublu tak teraz przewaznie wchodze do kasy bedac w top10 turnieju ale moje klopoty zaczynaja sie na FT. Zwyczajnie i po prostu nie potrafie rozgrywac stolu finalowego majac np sredni stack. Macie jakies rady jak podchodzic do takich FT i jak moze Wy je rozgrywacie? Bo zauwazylem ze ostatnio wejscie na FT jak dobrze idzie to przestaje byc problemem, trudniej jest mi potem postawic kropke nad i i wskoczyc do top3.

Awatar użytkownika
Mlody
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: Mlody » 24 lip 2009, 11:30

Kolejny maly sukcesik, turniej 3,5k gwarantowane za 10$, 428 graczy i koncze na 14 miejscu.
Niestety znowu szczescie w koncowce mnie opuscilo kiedy moje ATs nie daje rady 88 - po all inach pre flop lapie T na flopie ale moj przeciwnik runer runer strita i odpadam czujac niedosyt.

Obrazek

Awatar użytkownika
radost21
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: radost21 » 24 lip 2009, 12:05

Juz przyszlego lata MLODY mistrzem swiata.
oczywiscie zycze zrealizowania postawionych celów

przyjemnie jest bowiem móc potem napisać
mojego bloga odwiedza MISTRZ :mrgreen:

ps. a na razie proponuję do nicka dopisac sprostowanie:
Młody ale z doświadczeniem >> wtedy bedziesz miał pewność ze rywale nie stosują taryfy ulgowej... :mrgreen:

Awatar użytkownika
Mlody
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: Mlody » 25 lip 2009, 17:17

radost21 pisze:oczywiscie zycze zrealizowania postawionych celów

Dzieki, mozesz byc spokojny, ze w razie sukcesu zlotego trunku do swietowania by nam nie zabraklo ;)

Dzisiaj turek za 2$ w... omahe pot limit i....

Obrazek

ZWYCIESTWO :mrgreen: pokonalem wszystkich 38 przeciwnikow ;)

Awatar użytkownika
Siwy-JazZ
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Siwy-JazZ » 27 lip 2009, 18:15

Jest dobrze! Wystarczyl 10 minutowy filmik DeadPreza zebym polepszyl swoja gre i zaczal grac badziej odwaznie;)

Czy mógłbyś mi dać linka do tego filmiku, wielkie dzięki.

Oskarek

Postautor: Oskarek » 27 lip 2009, 18:31

Awatar użytkownika
Mlody
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: Mlody » 29 lip 2009, 13:17

Wczoraj po bardzo dlugiej przerwie od gry live bylem wreszcie pograc. Pojechalismy do Poznania do Rising Sun na turek NL holdem za 80 dych z jednym rebuyem i add onem.

Wzialem tylko add ona i po przerwie bylem wsrod liderow. Co prawda w turnieju zagralo 18 osob ale poziom byl bardzo wysoki i bylo duzo bardzo ciekawej gry. Na szczescie dla mnie turniej zakonczyl sie sukcesem i po 3 w nocy udalo mi sie wygrac hedas upa :mrgreen: Ostateczne rozdanie jest najciekawszym jakie do tej pory mnie spotkalo.

Podbilem standardowo o 3bb a moj przeciwnik ktory mial juz malo zetonow zagral all ina, sprawdzilem go z A9 i pokazal KQ, na flop spadlo Q55 na turn 5, river w postaci 5 dal mi karete z wyzszym kickerem :twisted:

Awatar użytkownika
knoperss
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: knoperss » 29 lip 2009, 19:41

o lol widziałem to gdzieś na youtube :) jakieś ważne wydarzenie pokerowe :) klientka JJ gość z Ax flop x77 7 7 i lol klientka out ... to się nazywa bad beat :)

Awatar użytkownika
Mlody
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: Mlody » 29 lip 2009, 23:19

o lol widziałem to gdzieś na youtube :) jakieś ważne wydarzenie pokerowe :) klientka JJ gość z Ax flop x77 7 7 i lol klientka out ... to się nazywa bad beat :)

zdarza sie;) Na USOPie tez takie cos bylo ;)

Dzien po dniu udaje mi sie cos wygrac. Tym razem wygralem turek forumowy na Everescie :)

Obrazek

Awatar użytkownika
Spiegol
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Spiegol » 30 lip 2009, 11:12

No Mlody jestem pełen podziwu jak czytam ostatnie Twoje wpisy! :D Po prostu pięknie Ci gra idzie ostatnimi czasy. Doszkalałeś się gdzieś? Grasz coś więcej live? Że ja też akurat na wakacje musiałem do domu wrócić i tutaj nic się nie gra, a w Bydzi porządna liga jest akurat :P Mam nadzieję, że dalej będziesz ciągnął dobrą serię w turniejach i zgarniał coraz większe nagrody :)

Awatar użytkownika
Mlody
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: Mlody » 30 lip 2009, 18:12

Spiegol, live to nie za bardzo, ten turek w Poznaniu byl moim pierwszym turniejem live po PKPT w Sopocie;) Po prostu zdecydowanie lepiej sie czuje grajac live, majac przed soba zetony i widzac miny swoich przeciwnikow. O wiele latwiej jest mi analizowac wtedy gre i wylapywac jakies ready.
Nigdzie sie nie szkolilem ani nie uczylem po prostu staram sie obiekywnie patrzec na swoja gre i nie uwazam ze jestem super ekstra dobry tylko potrafie przyznac sie do bledu przed samym soba i wyciagac wnioski ze swojej gry.

Awatar użytkownika
Mlody
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: Mlody » 26 sie 2009, 20:32

Tak sie zastanawiam ile moge trwac swingi i ile % bankrolla moga one pochlaniac. Od paru dni totalna porazka, cash, MTT, sity, wszystko w plecy. I mimo, ze wiem ze musze odpoczac i nabrac swiezosci to gram dalej co powoduje jeszcze wiekszy spadek.

No coz wychodzi na to ze cos klapnelo w mojej grze i musze troche odsapnac. Juz chyba kiedys stwierdzilem ze gra on-line to masakra, za to live to co innego - ciagle spragniony gry;)

Nie moge sie juz doczekac nowego sezonu w Rising Sun w Poznaniu :mrgreen:

Awatar użytkownika
Mlody
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: Mlody » 03 wrz 2009, 22:13

Wreszcie wreszcie wreszcie!

Mialem dzisiaj wane na granie i czutke, ze bedzie dobrze wiec zagralem turek 3k gwarantowane za 30$ shorthanded i udalo sie skonczyc na 8 miejscu :mrgreen:

120 graczy, 10 platnych :) Niestety w koncowce nie mialem szczescie i pechowo odpadlem ;/

Obrazek

Awatar użytkownika
Oziris
-#VIP
-#VIP

Postautor: Oziris » 03 wrz 2009, 22:20

Chyba zalazłeś Włochom za skórę - ciao en merde dosłownie znaczy papa gówno :D

Awatar użytkownika
Trabant
-#VIP
-#VIP

Postautor: Trabant » 03 wrz 2009, 22:21

Mlody,

Gratuluje wyniku, zawsze twierdze że czutka jest najważniejsza ;)

Powodzonka w następnych MTT

Awatar użytkownika
Mlody
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: Mlody » 19 wrz 2009, 19:28

Oj dawno mnie tu nie bylo. Ale postanowilem troche czesciej od dzisiaj sie wpisywac i regularnie donosic z frontu pokerowego... ale takze innych idac za aktualna moda. A wiec...

POKEROWO
Od jakiegos czasu chodze przerazony. A to za sprawa tego, ze gra on-line przestala sprawiac mi przyjemnosc. Kiedys podniecalem sie kazdym granym sitkiem, kazdym turniejem i chocby kazdym miejscem platnym nawet jezeli nagroda bylo tylko podwojone wpisowe, mowie o czasach kiedy na widok asow zamieralem przed moniotorem a puls niebezpiecznie przyspieszal tylko po to zeby po zgarnietej puli gleboko odetchnac i grac dalej podbudowany psychicznie.
Teraz Holdem przestaje mi sprawiac przyjemnosc, ba!, zaczyna mnie nudzic! Chcac wyrwac sie z rutyny zaczalem eksperymentowac. Na pierwszy ogien poszly gry HU i nie powiem calkiem przyjemnie sie gralo i mozna bylo prowadzic nawet ciekawe rozmowy, nastepnie postanowilem sie sprawdzic w cashach ale tez HU i tutaj roznie to bywalo raz wygrywalem, raz przegrywalem i gdyby nie bonus to wyszedlbym na zero.
Ale i to mi nie wystarczalo, zaczalem szukac czegos nowego, bardziej podniecajacego, wzbudzajacego emocje - tak zebym znowu poczul ta adrenaline i krew naplywajaca do glowy przed monitorem. Padlo na Omahe Pot Limit.
Jest to bardzo ciekawa i interesujaca gra, jednak bardzo tiltogenna co sprawia ze czasami czlowiek ma ochote isc sie pochlastac i wyskoczyc przez okno. Nie mniej jednak zostalem przy niej na dluzej poniewaz przynosi wiecej akcji i nie siedzi sie przy stoliku godzinami czekajac na premium cards a mozna okazyjnie zobaczyc flopa - po taniosci - i byc moze z odrobina szczescia polamac asy badz krole jakiemus desperatowi bijacego na nieprzyjemnym stole.
Mimo tego wszystkiego zaczynam sie zastanawiac: CO DALEJ? Wydaje mi sie ze osiagnalem poziom, etap ktorego nie moge przeskoczyc i wchodzic dalej po drabinie pokerowej kariery. Moj bankroll pozwala mi na gre w turniejach za 5$ ewentualnie 10$ w ktorych bardzo czesto gra przypomina rosyjska ruletke gdzie gracze nie rzadko sami strzelaja sobie samoboja a widok radosc na chacie kolesia ktory po raz kolejny polamal mi asy badz krole badziewnym QT albo KJ wzbudza we mnie jedynie ironiczny usmiech i uczucie politowania.
Idac dalej, moj bankroll nie pozwala mi za to grac w turniejach live. Owszem nie mam problemu zeby jechac do Rising Sun w Poznaniu i zagrac w jakimkolwiek turnieju ale pozatym nie mam szans zeby powalczyc chociazby na USOP'ie inaczej niz brnac przez stepy i po raz kolejny trafic na opor ze strony one dolar players (w tym wypadku euro).
A wiec pomozcie mi drodzy forumowicze w odnalezieniu swojej pokerowej drogi bo na razie czuje ze sie zgubilem i zszedlem z wlasciwej sciezki ktora prowadzila mnie juz do celu pozwalajac odniesc jak na razie jeden jedyny wiekszy sukces ale nic poza tym.
Moja zagubienie wynika z tego, ze wiem, ze nigdy nie bede internetowym durrrrem (nie mam pojecia jak on przebrnal przez low stackes), ani tez wielkim turniejowcem takim jak Ivey, Negreanu, Lisandro itp. - chociaz tutaj mozna chociaz popracowac nad tym.

OPROCZ POKERA
W poniedzialek zaczynam prace, wreszcie, na razie to nic wielkiego bo tylko staz. Ale mam wielka nadzieje ze pozwoli mi to nabrac swiezosci, dystansu i nowego spojrzenia na sprawy pokerowe. A comiesieczny zastrzyk gotowki pomoze mi poczuc sie bardziej pewnie przy pokerowym stole. Licze ze pozwoli mi to wreszcie ruszyc z miejsca i zaczne wreszcie grac live a gre w necie traktowac tylko jako rozrywke.

Awatar użytkownika
Mlody
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: Mlody » 28 wrz 2009, 08:26

Przeganiam pajaki, zrywam pajeczyny i jedziemy...

POKEROWO
Nie jest tak zle poza tym, ze ciagle stoje w miejscu. Troche moj kryzys juz minal wiec postanowilem podjac decyzje, ktore mam nadzieje znaczaco wplyna na moja dalsza gre i co najwazniejsze bankroll.
Do tej pory robilem tak, ze kiedy nie bylo zadnego ciekawego turka mtt to odpalalem sobie sitka, dwa albo trzy i gralem dla frajdy tylko po to zeby "sobie pograc" i przewaznie wychodzilem na zero, czasami cos wygralem ale przewaznie powoli ale systematycznie co kazda taka sesje trace pare dolarow co znaczaco odbija sie na moim bankrollu a takze psychice :mrgreen: Postanawiam wiec, ze od dzisiaj zadnych glupich sitkow, no chyba ze zaczne traktowac je powaznie i poducze sie je grac.
Od dzisiaj staram sie grac jedynie turki MTT w ktorych osiagam najwieksze sukcesy i ida mi one najlepiej. Ostatnie wyniki turkow za 5$:
- 25 na 320 (w kasie i 12$ xD)
- 8 na 317 (27$)
Niestety w koncowkach zawsze brakuje mi troche szczescia. W tym ostatnim turnieju shor stack zagral all ina z utg za pol mojego stacka, ja dostalem na srodkowej pozycji 88 wiec postanowilem go izolowac i pushnalem no i dostalem jeszcze calla od big stacka ktory trzymal 66, short niestety pokazal QQ w dodatku big stack dociulal kolor do swojej 6 i odpadlem. No nic moze nastepnym razem bedzie lepiej.
Ostatnio zmienilem swoje podejscie do rozgrywania poznych faz turnieju. Staram sie nabudowac na poczatku, potem troche muruje do bubla, a kiedy wszyscy sa juz w kasie jedyne co mnie interesuje to wygrana. Przez taka filozofie moze i pare razy moglbym byc wyzej w kilku turniejach ale mam nadzieje ze wkoncu przyjdzie taki turniej gdzie wszystko pojdzie tak jak powinno i wreszcie wygram;)

RealLife
Praca przez 8 godzin dziennie przed komputerem sprawia, ze po przyjsciu do domu nie mam nawet ochoty ogladac monitora nie mowiac juz o wsluchiwaniu sie w szum radiatorka wiec moja aktywnosc pokerowa troche spadla ale mam w planach zmienic ilosc rozgrywanych turkow na jakosc. Czyli mniej ale lepiej i efektywniej ;) Co sprawia ze musze wieksza uwage zaczac przywiazywac do pokerowej edukacji.

A praca? staz wiec bardziej meczace jest siedzenie i nic nie robienie ale na razie jakos daje rade. Pierwszy tydzien jakos zlecial i cieszylem sie weekendem, niestety ostatnim bo juz w przyszly weekend zaczyna zajecia na uczelni i nie dosc ze bedzie trzeba dojezdzac do poznania to jeszcze siedziec w lawkach caly dzien:P

No i NAJWAZNIEJSZE, wstepnie planuje wybrac sie w czwartek do RisingSun zeby zagrac znowu jakis turek life no i moze posluchac troche o bad beat'ach z usopa :P Chyba ze wizja spania 2 godzin przewazy, nie pojade i pojde grzecznie spac xD

Awatar użytkownika
gama
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: gama » 28 wrz 2009, 16:12

Widzę, że na magisterkę się wybrałeś :) Często jeździsz do Rising Sun? Nie robią problemów jak nowa osoba chce pograć? :D Ja za ok. 2 tygodnie mam mieć obronę. W pierwszy czwartek po obronie chcę pójść do RS - w nagrodę za skończone studia :D

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”