>Mlody< czyli tam i z powrotem

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.
Awatar użytkownika
martini
-#VIP
-#VIP

Postautor: martini » 19 maja 2009, 16:26

Oskarek pisze:To policzcie tego prawdopodobienstwo xD

Jesli to ty tasowales i wykladales, to ponownie trojka na turnie byla pewniakiem :D :D SZULER !! :D

Oskarek

Postautor: Oskarek » 19 maja 2009, 16:33

martini, xD no moze tak z 80% :D a nie od razu 100% ;p

Awatar użytkownika
Mlody
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: Mlody » 19 maja 2009, 20:42

No nic, czas zapomniec o Sardynii i wziac sie wreszcie do roboty czyli wrocic do regularnego grania. Na szczescie wygrana pozwolila mi wskoczyc na troche wyzsze stawki i tak gram sobie turnieje za 10$ z pula gwarantowana 3,5k a takze sitki 10 osobowe z wpisowym 10$ z normalnymi (jezeli tak to mozna nazwac:P) poziomami blindow - 10 minut.

Po tym jak w pierwszym sitku odpadlem na bublu postanowilem sie odegrac i zagralem jeszcze raz. No i tym razem sie udalo...

Obrazek

Awatar użytkownika
Mlody
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: Mlody » 22 maja 2009, 18:04

Pokerowych przygod ciag dalszy.

Wygralem sobie sitka 6osobowego za 10$ wiec postanowilem ta wygrana zainwestowac w wiekszy turek MTT. Padlo na 2k gwarantowane za 20$. 110 osob, 10 platnych.

Gralo mi sie bardzo dobrze, gracze juz troche lepsi ale caly czas to jednak everest-brak-polskiej-licencji! i wiecej donkow niz myslacych graczy.

Przy blindach 400/200 i ante 50 wszyscy do mnie fold a ja majac 3k w zetonach postanawiam ukrasc blindy z pozycji cut off z KT. Wszyscy pas a big blind mysli, no i tak sobie mysli i wkoncu stwierdza ze jego K7 nadaje sie do sprawdzenia za caly stack. Pierwsza karta na flopie to 7 i skracam sie do 100 zetonow.

To by byla cala historia gdyby nie to ze zaraz w nastepnej rece dostalem JJ, dostalem 2 calle do nizszych par (swoja droga zagranie all in z 44 tez jest mocne :twisted:) i potroilem sie do 1k ale potem moje 69 :mrgreen: nie dalo rady AA ;)

Ostatecznie odpadam na 17 miejscu, 7 miejsc przed kasa :cry:

Jak myslicie, proba kradziezy blindow byla sluszna i po prostu mialem pecha, czy moglem poczekac bo wkoncu bylem swiezo po przejsciu blindow i doczekac sie lepszej reki na all ina (no i dostalbym w nastepnej co przy 2 callach wywindowaloby mnie do 9k) ?

Awatar użytkownika
decksik
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: decksik » 22 maja 2009, 18:16

KT w sumie do kradziezy przy takich blindach jest dobre, trafiles na reke, ktora byla zdominowana przez Twoja, po prostu miales pecha w tym rozdaniu, powinienes wygrac, a jednak soft byl z nim..

powiedz mi, jak jest na Everescie? Zastanawiam sie nad wplata kasy, tylko zastanawiam sie nad Everestem, ewentualnie fulltilt-brak-polskiej-licencji!.. I nie wiem w sumie, na fulltilt-brak-polskiej-licencji! wiem, ze na stolikach cashowych szybko bym sie wzbogacil, natomiast na everest-brak-polskiej-licencji! mnie interesuja turki..

Awatar użytkownika
mx
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: mx » 22 maja 2009, 18:22

decksik pisze:powinienes wygrac, a jednak soft byl z nim..

nie powinien tylko mial wieksze szanse na wygrana :P na kradziez calkiem niezla karta :) chociaz ja kradne czasami z any two bo i tak zazwyczaj call dostane od lepszej reki a i tak bedzie to 40/60 :P no ze dal call z K7 to nieco dziwne no ale :P bywa :P Ja jakos do everest-brak-polskiej-licencji! przekonania nie mam nie dosc ze brzydki to jeszcze malo komfortowy w uzytkowaniu ... przyciski jakos dziwnie rozmieszczone

Awatar użytkownika
Fanatyk
-#VIP
-#VIP

Postautor: Fanatyk » 22 maja 2009, 20:57

K10 do kradzieży przy takich blindach jaknajbardziej sie nadaje ..ale trzeba brać pod uwage komu te blindy kradniemy ...nie kazdy potrafi się z nimi rozstać i czasami lepiej odpuścić.
Akurat w tym przypadku zagranei dobre bo gość musiał włożyć cały stack , a że skonczyło
się jak sie skonczyło to trudno.
Na everscie trzeba tez brac pod uwage ante , które wydaja mi sie nieco wieksze niż u konkurencji ..Mysle ze nawet do 4bb mozna przeczekac i wtedy atakowac z samych ante mamy 500 ...

Awatar użytkownika
Mlody
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: Mlody » 26 maja 2009, 14:29

Wreszscie cos sie ruszylo, od 2 dni koncze kazdego sitka w kasie.

2 dni temu gralem 3 sitki za 10$, 6 osobowe ale za kazdym razem konczylem na 2 miejscu, trwoniac przewage w HU i nie stawiajac kropki nad i. Zauwazylem tez ze przy wysokich blindach i przewadze w stacku mam problem zeby 'dobic przeciwnika'. Dlatego pytanie do Was: z jakimi kartami sprawdzacie swoich przeciwnikow shortow w grze 1vs1? Bo zawsze kiedy sprawdzalem np z Q8 ten pokazywal KT itd. Czy kazda figura jest dobra czy jednak przeczekac jego pare all inow i miec nadzieje na lepsza reke ryzykujac to ze przegrywajac all ina stacki sie wyrownaja?

Wczoraj jeden sitek i wygrana, i dzisiaj zwyciestwo wiec moj wykres na sharku wreszcie zaczyna przypominac to co moj pokerroom ma w nazwie czyli - everest-brak-polskiej-licencji! :D paradise-brak-polskiej-licencji! to jeszcze nie jest ale pracuje nad tym :mrgreen:

Form dosc stabilna i mam nadzieje ze powalcze o FT w Sopocie :) (no chyba ze plaza, piwo i kobiety beda bardziej atrakcyjne :P)

Awatar użytkownika
mx
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: mx » 26 maja 2009, 14:50

zalezy jaka przewaga ale najwazniejsze to nie daj sobie zabierac blindow tzn jezeli on daje all in z pozycji to Ty tak smo rob kradnij mu te blindy na potege ;) w najlepszym przydawku bedzie mial niewielka przewage wg mnie spora czesc connectorow np 9T TJ K8+ i Q9+ i kazde Ax :P jak przegrasz to sie wyrowna i mozesz spodziewac sie dosc rownej walki bez glupich all inow :P

swoja droga za chwile moze znajde art ktory moze Ci sie przydac ;)

ok mam prosze :) napewno nieco ulatwi zycie :P

http://www.pokerkings.pl/hu-with-low-m- ... vt8946.htm

Awatar użytkownika
Oziris
-#VIP
-#VIP

Postautor: Oziris » 27 maja 2009, 14:40

Zasada w sitkach przy wysokich blindach jest bardzo prosta push >>>>> call.
O wiele łatwiej się pushuje niż calluje + zawsze jeszcze jest szansa na mały suckoucik ;)

Awatar użytkownika
Mlody
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: Mlody » 02 cze 2009, 08:16

No to ja tez podsumuje swoj wystep na PKPT.

Organizacyjnie rewelacja. Nie biorac pod uwage oswietlenia z ktorym pozniej sobie jako tako poradzilismy to turniej na prawde bardzo fajnie zorganizowany. W pewnej chwili czulismy ze jestesmy nad morzem i w gorach jednoczesnie ;)

Co do samej gry to turniej ukladal sie dla mnie dosc dziwnie. Po prawie 4 godzinach gry z poczatkowego 10k udalo mi sie uciulac 12,7k i tak sobie siedzialem przy blindach 200/400 kiedy gracz ze srodkowej pozycji zagral all ina za nieco mniej niz mialem w stacku, patrze w karty i robie easy call z moim krolami :mrgreen: Niestety moje KK nie sprostalo monsterowi w postaci 55 (5 na flopie, ale za to Luki uraczyl mnie tequila :twisted: ) i spadam do ok 3k. Potem troche szczescia z A9 przeciwko JT, kolejne podwojenie z KT przeciwko maniakowi z T4 i wracam do gry.

Na stol finalowy wskakuje chyba z 2 stackiem od konca ale potem juz tylko jest coraz lepiej. Niestety w pewnej chwili musialem najpierw zrzucic blef pre flop na ktorego ktorys z graczy odpowiedzial mi all inem a potem wyrzucilem pre flop 99 na ktore tez dostalem odpowiedz w postaci all ina (tutaj mysle ze zrobilem blad bo obstawilem gracza na AK ktore bal sie rozgrywac normalnie wiec zagral all ina).

Potem dostaje 77 na sb, gram all ina zeby bez zbednych przepychanek zgarnac blindy i ante i niespodziewanie dostaje call od bb, ktory trzyma AQ. Flop w postaci AAx wysadza mnie z turnieju na 5 miejscu. Co ciekawe najlepszym ukladem jaki mialem w ciagu calego turnieju to raz zlapalem z flopa dwie pary ;)

Ogolnie turniej bardzo fajny, atmosfera zarabista i ludzie sympatyczni :D Zapomnialbym o papudze ktora byla gwiazda wieczoru :D Dodatkowo drzemka na plazy przy bezchmurnym niebie spowodowala u mnie prawostronna opalenizne xD

Jadac na turniej bardzo chcialem dojsc do FT zeby udowodnic sobie ze FT na Sardynii nie byl przypadkiem i mam szanse zeby czesciej robic takie wyniki - ale mimo wszystko cholernie duzo pracy przedemna.

Awatar użytkownika
Mlody
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: Mlody » 07 cze 2009, 17:51

Myslalem ze bede sie bardziej cieszyc. Po serii odpadania z turniejow tuz przed kasa wreszcie udalo mi sie wskoczyc na FT.

Turniej z wpisowym 10$, 304 graczy. Kiedy w turnieju zostaje 9 graczy przy blindach 1k/2k i ante 200 short stack gra all ina za ok 10k, wszyscy do mnie fold (mam ok 20k) na sb znajduje TT i sprawdzam, short pokazuje AQ, turn i river to A i skracam sie do ok 8k.

Chwile potem gram all ina z AQ sprawdza mnie AJs, niestety flop w postacie 3 serc daje mojemu przeciwnikowi kolor i eliminuje mnie na 9 pozycji.

Mimo, ze ciagle jeczalem ze nie moge zrobic FT to i tak czuje niedosyt bo dobrze mi sie gralo i mialem ochote na 3 cyfrowa sumke...

Obrazek

Awatar użytkownika
Spiegol
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Spiegol » 08 cze 2009, 08:10

Hehe, nie tylko Ty masz ochotę na 3 cyfrowe sumki, pewnie większość z forumowiczów ma taką ochotę, no może poza deadprezem, bo on woli 4 cyfrowe! ;)

Z tego co widać to po prostu pech w końcówce, bo jak byś te dwa rozdania wygrał to pewnie ładnie byś stał z żetonami i droga do top3 była by otwarta, a tak tylko 9, ważne, że kasa jest chociaż ;)

Ja ostatnio dalej mam niemoc, jeszcze z 7-8 miesięcy temu, na jesieni takie trzy cyfrowe wygrane to mi się zdarzały raz na tydzień czy dwa, a teraz słuch po nich zaginął :(

Awatar użytkownika
Mlody
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: Mlody » 08 cze 2009, 17:34

Dzisiaj postanowilem znowu zagrac turek z gwarantowana pula. Padlo na 1,5k$ z wpisowym 5$. Turniej znalazl 307 chetnych co zbudowalo bardzo fajna pule. Niestety mimo tego, ze rowniez dzisiaj udao mi sie wskoczyc na Ft i zajac nawet wyzsze miejsce niz wczoraj to na trzycyfrowa wygrana musze jeszcze poczekac, chociaz 69$ jest suma jakby nie patrzec - magiczna :mrgreen:

Obrazek

Po drodze mialem troche szczescia bo postanowilem dzisiaj zagrac na poczatku tight ale mega donk fish agresiv i sie udalo :P Oto to szczesliwe rozdanie ;) Ale koles sam byl sobie winien callujac swoje KK na trzeciego ;)

Kod: Zaznacz cały

Rozpoczęcie gry 4711027172.

cedi911 jest na miejscu 0 z 4,487.
Ilifant jest na miejscu 1 z 8,369.
pawel87K jest na miejscu 2 z 3,940.
omben13 jest na miejscu 3 z 1,410.
stanlolo jest na miejscu 4 z 2,020.
wolverus jest na miejscu 5 z 7,720.
chava38 jest na miejscu 6 z 3,390.
magicofra jest na miejscu 7 z 6,564.
shimonishi jest na miejscu 8 z 10,895.
Myster.Y jest na miejscu 9 z 2,030.

Krupier jest usadzony 3.

stanlolo złożył stawkę w ciemno na sumę 150.
wolverus złożył stawkę w ciemno na sumę 300.
cedi911 gracz składa ante o wartości 25.
Ilifant gracz składa ante o wartości 25.
pawel87K gracz składa ante o wartości 25.
omben13 gracz składa ante o wartości 25.
stanlolo gracz składa ante o wartości 25.
wolverus gracz składa ante o wartości 25.
chava38 gracz składa ante o wartości 25.
magicofra gracz składa ante o wartości 25.
shimonishi gracz składa ante o wartości 25.
Myster.Y gracz składa ante o wartości 25.

(pawel87K jest rozdawane As Kd.)

Pre-flop:

chava38 pasuje.
magicofra pasuje.
shimonishi pasuje.
Myster.Y pasuje.
cedi911 pasuje.
Ilifant wchodzi za 300.
pawel87K podbija 700.
omben13 pasuje.
stanlolo pasuje.
wolverus wchodzi za 700.
Ilifant wchodzi za 700.

Przychodzi Flop
   7s 7d 9s.

wolverus sprawdza.
Ilifant sprawdza.
pawel87K wchodzi za wszystko 2,915.
wolverus pasuje.
Ilifant wchodzi za 2,915.

Wyłożenie Kart:

Ilifant pokazuje: Kh Ks
   Kh Ks 7s 7d 9s
   Dwie Pary, Króli oraz Siódemek

pawel87K pokazuje: As Kd
   7s 7d As Kd 9s
   Para Siódemek

Przychodzi Turn 7c
Przychodzi River 7h.

pawel87K pokazuje: As Kd
   7s 7d 7c 7h As
   Cztery Siódemek

Ilifant pokazuje: Kh Ks
   7s 7d 7c 7h Kh
   Cztery Siódemek

pawel87K wygrywa pulę (9,230).

Awatar użytkownika
Mlody
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: Mlody » 22 cze 2009, 17:21

everest-brak-polskiej-licencji! troche mi sie znudzil i zaczal mnie irytowac, wiec znalazlem fajny bonus na Chili i przelalem tam troche dolarow. Ogolnie mam 150% bonusu jednak przez 60 dni musze ugrac 6k punktow co wychodzi ok 18 sitkow z wpisowym 5$ dziennie przez 60 dni o_O Mam nadzieje ze dam rade;p

Wczoraj gralem turek z wpisowym.... 1$ z rebuyami, 2k gwarantowane, 800 osob i 100 miejsc platnych. Odpadam klasycznie moje AA na KQ kiedy to moj przeciwnik sprawdza all ina na flopie majac top pare i lapie tripsa juz na turnie. Zajmuje 71 miejsce na 800 osob i zamiast zgarnac stack na 3miejsce wygrywam cale 7$ po 3 godzinach gry.

Dzisiaj bylo juz troche lepiej, turek rowniez z rebuyami, 1$, 307 graczy, zajmuje tym razem 6 miejsce i wygrywam 29 dolarow po 4 godzinach xD Fajnie bylo, duzo sobie pogralem, no i jestem na plus, o to w tym w koncu chodzi. Szkoda bo moj cel czyli trzycyfrowy wynik musi jeszcze poczekac.

A tymczasem trzymajcie kciuki bo w srode obrona :mrgreen:

Awatar użytkownika
Mlody
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: Mlody » 25 cze 2009, 00:04

Po tym jak udalo mi sie obronic i skonczyc studia licencjackie :D postanowilem wykorzystac ten fakt i skosic jakis wiekszy turniej;)

Padlo na 6k gwarantowane za 5$. W turnieju wzielo udzial 1386 graczy.

Przez caly czas gralem bardzo dobrze, nie popelniajac wiekszych bledow, az wkoncu doszlo do rozdania kiedy w grzez pozostalo juz ok 100 graczy a moje KK zostalo polamane przez A8 off, ktorego wlasciciel dobral kolor do 8.

Po tym rozdaniu prawie przez godzine meczylem sie na short stacku. Wkoncu udalo mi sie jednak odbic z KJ przciwko JT i kiedy juz wydawalo sie, ze wracam do gry i moge zawalczyc o FT i konkretne nagrody moje AQ zostalo polamane przez AJ, ktorego wlasciciel zlapal 2 pare na river...

W ostatecznosci odpadam na 44 miejscu i znowu sen o 3cyfrowej wygranej nie doczekal sie spelnienia (nie mowiac juz o wygranej za pierwsze miejsce ktora byla czterocyfrowa)...

Mam tylko nadzieje ze jest to zapowiedzic mojej coraz lepszej gry i wkoncu uda mi sie nie zlapac w najwazniejszych coin flipach bad beat'a i dojde do tego cholernego FT i wygram wreszcie jakis wiekszy turniej :mrgreen:

Awatar użytkownika
Mlody
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: Mlody » 29 cze 2009, 12:17

Jako, ze zaczely sie wakacje a ja po studiach licencjackich jak wiekszosc absolwentow jestem bezrobotny i mam duzo czasu postanowilem znowu zagrac satelite do jakiegos wiekszego turnieju live.

Padlo na European Masters Of Poker organizowany przez room i4poker.

Zeby dostac sie do tego turnieju trzeba przejsc przez 2 etapy:

1) satelitka za 2e z rebuyami 2 wejsciowki do supersatelity
2) supersatelita za 100 euro, 4 pakiety do slonecznej Barcelony na turniej pod koniec lipca.

Pierwszy etap juz jest za mna :mrgreen: Pozostaje teraz tylko czekac do 1 lipca i wygrac jeden z 4 pakietow :mrgreen:

Obrazek

Obrazek

Arnadel
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Arnadel » 29 cze 2009, 15:06

Gratuluje sukcesów pokerowych oraz obronienia pracy :). Życzę powodzenia supersatelicie.:)

Awatar użytkownika
Mlody
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: Mlody » 29 cze 2009, 18:24

hahaha mozecie wierzyc albo nie ale zagralem znowu sobie ta sama satelitke ale tym razem do czwartkowej supersatelity i .... znowu wygralem - w jednym dniu 2 satelitki :D

Tak wiec bede miec 2 szanse na wygranie pakietu na turniej w Hiszpanii :P

A oto dowod, tym razem gralo troche wiecej osob ale tez dalem rade :mrgreen:

Obrazek

prezol
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: prezol » 29 cze 2009, 18:32

Mlody pisze:hahaha mozecie wierzyc albo nie ale zagralem znowu sobie ta sama satelitke ale tym razem do czwartkowej supersatelity i .... znowu wygralem - w jednym dniu 2 satelitki :D

Tak wiec bede miec 2 szanse na wygranie pakietu na turniej w Hiszpanii :P

A oto dowod, tym razem gralo troche wiecej osob ale tez dalem rade :mrgreen:

Obrazek

no gratulacje :) a i czy mógłbys podac o której ta satelita bedzie i najakim roomie

to bedziemy ci kibicowac no przynajmniej ja:)

Awatar użytkownika
Mlody
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: Mlody » 29 cze 2009, 19:25

Sroda i czwartek o 19:45 na i4poker ;)

Awatar użytkownika
Mlody
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: Mlody » 01 lip 2009, 21:31

ehh pierwsze podejscie do EMOP nieudane. W turnieju zagralo 80 osob. Do wygrania byly 4 pakiety i 170e za 5 miejsce. 15 minutowe levele i 3k na start.

Poczatek turnieju mialem niezly, w ciagu 4 minut dostalem 2xKK i raz AA co sprawilo ze zaplacili mi i to nie duzo tylko za jedna pare kroli. Szczerze to wolalbym takie prezenty pod koniec turnieju a nie na jego poczatku ;/

Odpadam na 7 miejscu kiedy majac najnizszy stack pushuje z KQ i dostaje call od JT.

Flop Q9x turn to K i pozamiatane ;/

Szkoda bo gdybym sie podwoil to mysle ze wygralbym pakiet bo poziom masakrycznie niski. No ale coz, to jest poker. Na szczescie jutro mam jeszcze jedna szanse a wiec trzymajcie kciuki!

prezol
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: prezol » 02 lip 2009, 19:13

szkoda :( ale żes trafił na te asy i tylko 72 miejsca ,no cóż kolejnym razem wygrasz:)

Awatar użytkownika
Mlody
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: Mlody » 06 lip 2009, 20:13

Oo prezol widze ze mnie ogladales?

To fakt, kolejna satelitka do EMOP nie za bardzo udana, podbijam ze srodkowej pozycji z KK dostaje reraise od bb ktory po all inach pokazuje AA, K na turnie i kiedy juz wykonuje taniec radosci wokol biurka na rive szyderczo smieje sie do mnie .. A :P a czlowiek z marzeniami przystepowal do turnieju:P

Na szczescie udalo mi sie wygrac kolejna satelitke tym razem za 5euro z rebuyami :oops: wiec bede miec kolejna i prawdopodobnie ostatnia szanse 12 lipca to jest bodajze niedziela, wiec trzymajcie kciuki :)

Dla relaksu zagralem sobie tez turniej 500e gwarantowane i udalo sie dojsc do FT. Niestety nie udalo sie wygrac ale skromna wygrana i tak cieszy :mrgreen: zwlaszcza ze w turnieju bralo udzial ponad 160 osob :)

Obrazek

Awatar użytkownika
Mlody
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: Mlody » 12 lip 2009, 20:27

Musze sobie zrobic przerwe od pokera on-line, i to taka dluzsza, wakacyjna.

Zaczyna mnie po prostu delikatnie mowiac denerwowac kiedy ludzie podbijaja z UTG z AToff a potem sprawdzaja all ina :/ Wkurza mnie tez i to jeszcze bardziej kiedy ludzie sprawdzaja bez pozycji raise za 4bb z TJoff na sb i w obu przypadkach.... trafiaja!

Nie wiem, moze to juz jest jakas moja paranoja, moze czas zastanowic sie nad wlasna gra, tylko jak ja ulepszyc jak znikad pomocy, nigdzie nie mozna znalezc materialow do ulepszenia swojej gry bo kazda proba analizy czegokolwiek konczy sie bezsensownym gadaniem i bezproduktywnym pieprzeniem o dupie maryni.

A moze po prostu... nie jestem graczem wygrywajacym? Jedno wiem, nie jestem graczem wygrywajacym on-line. Atak ze wszystkich stron, idiotow, donkow i pajacow po prostu mnie przytlacza i juz nawet na czacie nie chce sie nikogo obrazac.

Czas wrocic do gry live, chociaz to bardziej kosztowne to daje wiecej satysfakcji nawet jak sie odpadnie niz ciagle odpadanie w necie nawet z turka za 20euro dzieki "geniealnemu" zagraniu kolejnego idioty ktory mysli ze LAG to sprawzanie kazdego all ina z kazda reka...

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”