Mini blog Pugalos

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.
Oskarek

Postautor: Oskarek » 14 paź 2008, 09:47

Pugalos pisze:Ostatnie dni nie wniosły jakiś sukcesów do mojej kariery :) kilka FT, ale bez zdobyczy cashowych.

Zrobiłem podumowanie finansowe od początku grania czyli od końca maja i jestem ok.1300zł na plusie także jest spoko.

Zacząłem troszkę grać w SnG ,ale na małych stawkach i jakieś tam drobiazgi wpadają.

Heh chcialbym tak :) Tyle ze ja gdzies od wrzesnia to jestem ale 1300 na minusie :) Zycze powodzenia i 13000 zl zysku :) Wrzucaj jakies screeny na bloga :)

Awatar użytkownika
Pugalos
-#VIP
-#VIP

Postautor: Pugalos » 26 lis 2008, 00:20

Ponad miesiąc nic nie pisałem w końcu postanowiłem naskrobać,bo wydarzyło się parę znaczących rzeczy w mojej "karierze" pokerowej.

Na początku listopada zacząłem grać w SnG i w 4 dni wygrałem ok.200$,ale grałem w double lub coolery róźnie to się zwie ogólnie 5 z 10 dostaje podwojoną kase niż wpisowe.

Dokładnie w święto zmarłych wieczorkiem na 4 dzień moich wygranych wtopiłem 50$,ale cóż na następny dzień będzie znowu dobrze,ale nie było.
Kolejne 2 dni to bankroll spadł do 100$ po krótkim namyśle 80$ wypłaciłem ,a 20$ zostawiłem do pomnożenia.Niestety uratowłem tylko 80$.Te 20$ poszły w p... :)

Od początku listopada do 22.11 grałem w turkach różnych bez sukcesów jedynie forumowe głównie unibet-brak-polskiej-licencji! i paradise-brak-polskiej-licencji! grałem z mega poważnym podejściem ,ale ze zbytnią asekuracją czego wynikiem były miejsca w okolicach FT.

W poprzednim tygodniu przed finałowymi turkami w unibet-brak-polskiej-licencji! i paradise-brak-polskiej-licencji! zrobiłęm 2 dni luzu i Haringtona przeczytałem po raz kolejny oraz myślałem co robię źle.

Wyciągnąłem sporo wniosków jak wiadomo każdy uczy się na błędach ja też.Opracowałem swój styl podejścia do gry jak i samej gry no i efekty .... :)

Niedzielny turek paradise-brak-polskiej-licencji! 3m 66€ i awans do finału,poniedziałek unibet-brak-polskiej-licencji! 2m 18€ i awans do finału,wtorek i4poker 1m i 9€.

Tu nie chodzi głównie o € ale jak napisał Glory żeby nie wypłacać wygranej kasy z pokerroomów to jest bardzo ważne ,bo inaczej się gra jak masz 100-150€ na koncie niż jak jest 10-15€ wtedy jest wrażenie ,że muszę wygrać bo będę musiał wpłacać.A z dużym bankrollem gra się poprostu na luziku.

Na razie tyle,ale wiem jedno nie da się ciągle wygrywać trzeba z każdą przegraną się na super spokojnie pogodzić i przy złej passie odpuścić granie aż do pozytywnego nastawienia.

Awatar użytkownika
Glory
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: Glory » 26 lis 2008, 01:53

Pugalos, gratuluje formy - czerp z niej pełnymi garściami. Ja nie wiem jak Ty 2x przez Haringtona przebrnąłeś - dla mnie ta książka do usypiacz - co ją zacznę czytać to albo mam ochotę spać, albo iść do stolika i sprawdzić w praktyce to co przeczytałem. I tak już ją czytam ze 2 lata :)

I jedna uwaga ode mnie - duży bankroll nie zawsze sprzyja grze dobrej. To już zależy od gracza - niektórzy mając dużo grają zbyt loose. Najważniejsze to by grać cały czas na stawkach optymalnych czyli nie za niskich, nie za wysokich, dokładnie takich które nastawiają nas neutralnie (polecam lekturę ostatniego CPP - jest tam o tym tekst naszego nowego forumowicza - psychopoker)

Awatar użytkownika
Pugalos
-#VIP
-#VIP

Postautor: Pugalos » 27 lis 2008, 11:46

Zagrałem sobie rano turek i z 1000czipsow skoczyłem na 10000 i w kilku odstepach czasu miałęm takie rozdania:

dostałem 66 na flopie trzecia 6 i dwa trefle, więc ja raise nastepny all in ja wszedłem koleś ma 10 trefl i 8 pik i river czwarty trefl.Stack mi spadł potem troszke sie odkułem do 8k czipsow dostaję 99 typek raise ja call na flopie 248 ja raise typek all in ja call i on pokazuje K J i oczywiście river J.

Robie addon i mam 8k czipsow i kolejne rozdanie dostaje KQs dwoch wchodzi raise ja call flop TK6 ja raise jeden z typkow all in ja call i koleś pokazuje QJ i river A.

I zakończyłem turniej lekko zdegustowany.Może później coś lepiej będzie szło.

We wszystkich tych przypadkach miałęm najlepszą rękę po flopie ale brakowi szczęścia zawdzięczam te wpadki.

Awatar użytkownika
Pugalos
-#VIP
-#VIP

Postautor: Pugalos » 15 gru 2008, 17:00

Postanowiłem znowu coś naskrobać.

Małe podsumowanko może ,że od początku kariery jestem ok.2400 na plusie.
Cały czas się uczę na błędach na porażkach i zwycięstwach.

Wiem jedno,że bardzo ważne turki dobrze mi idą główne forumowe finały oraz turki z wyższym wpisowym,bo wtedy nie ma wejść do gry z byle czym ,a podrzędne turki czy freerole to gram z lekką nutką zabawy.

Odnośnie finału unibet-brak-polskiej-licencji! nie nastawiałem się na wygraną chyba jeszcze nie byłem gotowy na start live w takim turku osiągnąłem top5 i się rozluźniłem,a drugi finał paradise-brak-polskiej-licencji! byłem drugi i przegrałem z wielkim szczęściem Kubusia.

Ogólnie jak na razie jest dobrze.

Awatar użytkownika
Pugalos
-#VIP
-#VIP

Postautor: Pugalos » 19 gru 2008, 14:09

Wczoraj grałem turek który mogę nazwać walka z bad beatami.

Trzy razy miałem seta po flopie i 2x na riverze przeciwnicy dostawali strita,a raz kolor.
Dwa razy zagrałem mocno i wyciągnąłem do 50 miejsca ,ale właśnie wtedy ten trzeci bad beat wskoczył i zamiast na ok.10 miejsce z 25k czipsów wskoczyć to zostało mi ze 3k.

Potem to wszedłem AJ niestety na parkę 10 się nadziałem i tak zostało.

Awatar użytkownika
Pugalos
-#VIP
-#VIP

Postautor: Pugalos » 24 gru 2008, 10:53

W ostatnich dniach gram turki idzie mi dość dobrze w sensie jestem na płatnych miejscach,ale nie na FT.

Wczoraj miałem 20kczipsów bliny 5k i gostek ze sporym stakiem raise na 15k ja dostałem AQ na BB byłem call zrobiłem na flopie A i bloty raisnąłem a kolo miał AK i odpadłem ze 20$ na plus.

Mogłem odpuścić ,ale potem z 10k czipsami ciężko by było odrabiać,zresztą wcześniej odpuściłem 2 dobre ręce.

olczykandre
-#VIP
-#VIP

Postautor: olczykandre » 24 gru 2008, 16:46

niepotzebnie robiles call z AQ kiedy koles mocno podbijal mogles poczekac na lepsza sytuacje :) czasem cierpliwość bardziej popłaca :)

Dudak1
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Dudak1 » 24 gru 2008, 19:54

olczykandre ale może gość grał agresywnie lub był na dealerze i chciał po prostu ukraść blindy..? Moim zdaniem dobrze zagrane..

olczykandre
-#VIP
-#VIP

Postautor: olczykandre » 24 gru 2008, 21:59

tak czy siak gdyby kradl to ma 70 % szans na wygranie a 30 % na to ze odpadnie z turnieju no i jezeli byles shortem i on kradl to albo all in albo fold w tej sytuacji glupi call i zostawiasz sobie niewielka ilosc czipsow z ktora nawet nie da sie blefowac bo tak czy siak dorzuci z byle czym. miales zbyt malo ze zrobic call zwlaszcza przy walce z Big Stackiem... dla mnie po prostu FOLD

Awatar użytkownika
Pugalos
-#VIP
-#VIP

Postautor: Pugalos » 25 gru 2008, 00:36

olczykandre pisze:niepotzebnie robiles call z AQ kiedy koles mocno podbijal mogles poczekac na lepsza sytuacje :) czasem cierpliwość bardziej popłaca :)

Gość miał 80k ja 20k miał przewagę,masz rację FOLD powinien być byłem ok.60 na 90,ale pomyślałem że gostek wszedł z Ax ale nie aż AK ,a chciałem w miarę dobrą kartą podskoczyć.

Miałem wcześniej sytuację gdy nie wszedłem A8 a wygrałbym pulę dlateggo jak przyszłą mocna w miarę karta wszedłem do gry.

Awatar użytkownika
Pugalos
-#VIP
-#VIP

Postautor: Pugalos » 02 lut 2009, 13:26

Właśniezakończyłem dobrze zapowiadający się turek byłem w 10 i trzy rozdania po których odpadłem dostałem JJ po krótkich reraisach jest allin a koleś wchodzi z AJs no i na flopie JJ i jakies sredniaki.
Kolejne rozdanko koleś raise ja sprawdzam z K10 a flopie K i srednie koleś raise ja reraise kończy sie na allinie kolo ma QQ river trzecia Q ok szkoda mam sredni stack.
Dostaję KK i z chipleaderem alliny on włazi z AJ i flop a jakże JJ kurwica mnie lekka ogarnła ale coż zamiast 1 to odpadłem.

Po przeczytaniu cardplayera i artykułu o graniu top parami uznałem ,że nie będę grał żeby na płatne się załapać tylko cały czas aby na FT wskoczyć.

Wczoraj wygrałem jeden turek ale szła mi karta tzn.nie było badów.

Co miesiąc jestem 400-500zł na plusie i nie mogę tego przeskoczyć w górę,mam tydzień dobrej passy a 3 tygodnie męczarni turniejowej i tak co miesiąc.

W porannym turku wtopiłem mając seta 2 po flopie a koleś QQ na flopie wskoczyło 24T turn T i .... river Q.

Zastanawiałem się jak uniknąć takich odpadnięć i chyba się nie da bo mając po flopie trójkę niską bo niską przeciwko parze obojętnie jakiej nie można spasować pech ,że przeciwnikowi dochodzi ale cóż taki urok pokerka.

Awatar użytkownika
bartekzet
-#VIP
-#VIP

Postautor: bartekzet » 02 lut 2009, 13:33

no nieciekawie się to prezentuje.bo naprawde na te trzy rozdania bym zareagował podobnie do Ciebie. ale co do unikania takich sytuacji to fakt jest to trudne ale nie niemozliwe,czytanie stolu, obserwowanie poszczególnych graczy moze cos zmienic,oczywiscie nie jezeli sa to klasyczne bady;)

Awatar użytkownika
Pugalos
-#VIP
-#VIP

Postautor: Pugalos » 22 lut 2009, 23:39

Siadłem sobie na cashtable w ciągu 40 minut dostałem 2xKK i 2x wtopa kolor i trójka podochodziły na turn i river także spokój na razie z cash.

Tydzień temu 100€ wypłacone i na razie spokojnie.
Tradycja jednej wypłaty miesięcznej ok.100€ podtrzymana.

Awatar użytkownika
Pugalos
-#VIP
-#VIP

Postautor: Pugalos » 23 lut 2009, 20:49

Właśnie odpadłem z 2 turków moje KK przeciw TT oczywiście T na flopie,a w drugim turku po turnie mam strita reka AT flop KQJ5 koleś alina ja call kolo KJ pokazuje i river J i bye bye.

Coś ostatnie dni mam czarne z paru powodów,zobaczymy jak dalej się potoczą moje pokerowe zmagania.

Awatar użytkownika
Pugalos
-#VIP
-#VIP

Postautor: Pugalos » 28 lut 2009, 19:41

3 dni temu wpłaciłem pierwszy depozyt na PS 50$ i po zrobieniu 500FPP wyrobię bonusowe 50$.

Gram DoN na 55 gier 29 w kasie takze ok.zera zysków/strat ale 55pkt zrobione ,a mam czas na to chyba z pół roku :)

Awatar użytkownika
Pugalos
-#VIP
-#VIP

Postautor: Pugalos » 31 mar 2009, 16:56

Parę słów trzeba znowu napisać :)

Powoli do przodu maszeruję z soświadczeniem pokerowym i z wygranymi.

I nowe postanowienie żeby w końcu z Pokerkingami live zagrać i wczoraj w Evereście byłem 3 ,a 2 do mistrzostw everest-brak-polskiej-licencji! live w Wawie sie kwalifikowało,ale jeszcze walczę.

Ostatnio kilka FT zaliczyłem także jest dobrze.

Wracajac do turka na Evereście jakzostało nas trzech rywal chciał skraść blindy allina zrobił ja miałem K4 czipsów trochę więcej od niego zawachałem się i pass ,on pokazał Q3.Potem dostałem 55 zrobiłem allina i tylko blindy zdobyłem,a następnie dostałem 99 zrobiłem raisa cziplider call i pokazał AQ na flopie AA i zostałem 3.

Teraz się zastanawiam czy call z K4 by z Q3 nie wygrał i bym już w Wawie był.

Awatar użytkownika
Pugalos
-#VIP
-#VIP

Postautor: Pugalos » 02 kwie 2009, 13:04

Do teraz nie mogę przeboleć mojej fishowskiej gry w turku forumowym na Evereśce gdzie będąc chipleaderem jak zostało nas 6 i mając 2x większy stack zachciało mi się callnąć dóch graczy z AJ oni mieli AK i trzeciej ręki nie pamietam.

Po tym rozdaniu byłem w środku i w następnym rozdaniu z 55 na riverze doszedł strit 32AA i 4 ale rywal pokazał fulla 222AA i dupcia a 2 miejsce miałem w kieszeni.

Ale to tak jest jak się gra kilka stołów na raz ,a grałem 4.

Kolejny błąd który jest nauką na następne zmagania pokerowe.

Awatar użytkownika
Pugalos
-#VIP
-#VIP

Postautor: Pugalos » 08 kwie 2009, 21:54

Dziasiaj do turka everest-brak-polskiej-licencji! podchodziłem nie dość ,ze parę sekund przed wywalaniem z turka to jeszcze po badbeat w innym turku tuż przed płatnymi będąc w "10".

Mając AK i na flopie A64 i 2 trefle, rywal miał QQ w tym treflowa i rzecz jasna kolejne 2 trefle doszły i po mnie.

Turek w Evereście tak sobie minął karta jako taka i miejsce 12 czyli też jako takie.
Ogólnie idę spać ,bo i nastroju nie mam zbytniego.

Humor mi tylko Barca poprawia jak zwykle ostatnio rozwalając szwabków 4-0.

Awatar użytkownika
Pugalos
-#VIP
-#VIP

Postautor: Pugalos » 19 kwie 2009, 08:52

Wczoraj miałem czarną serię w DoN 6 x z rzędu wtopy totalny brak szczypty szczęścia.

1. KK wtopa z A3 na flopie A wskakuje.
2. Dostaję AJ raise dwóch wchodzi i na flopie KQT strit super raise za pule jeden call turn 6 ponowny raise koleś call river 6 za reszte czipsów alliny i ja strit a klient Q6 czyli fulla pokazuje fish jeden.
3. Jestem czipleaderem dostaje 33 i koleś chce kraść wali allina z A2 flop 667 turn T i river 7 i wygrywa kickerem a moja para do kibla mogę wrzucić.
Kilka rozdań później mam AJs raisuje kończy się na allinach gostek 44 pokazuje flop 26J i turn 4 a river A co niczego nie zmienia.
4. Byłem na shorcie dostałem 55 doszło do allinów klient A8 call i A na flopie.

Pozostałe 2 rozdania w podobny sposób wtapiałem i to kończyłęm na 6-7 miejscu czyli prawie na bublu,ale cóż czasami tak bywa 35$ poszło.

Awatar użytkownika
Pugalos
-#VIP
-#VIP

Postautor: Pugalos » 20 kwie 2009, 14:18

Wczoraj rano rozegrałem partyjkę w której miałem dwa razy AA ,pierwszy raz z shortem wtopiłem bo dobrał do strita, a decydujące rozdanie weszło nas trzech ja AA ,KK i short QJ na flopie wkakuje QQ9 myślę nie jest źle z shortem wtopię ,ale z czipleaderem wygram będę na swoim na turnie wpada 6 i river K i odpadam :)

Do wieczornym turków forumowych przystępowałem luźno zrezygnowany bez wiary dlatego grałem luźno bez zbytniej selekcji rąk.

W sumie 3 turki na raz paradise-brak-polskiej-licencji! i 2x CDpoker.Troszkę szczęścia w kluczowych momentach sprawiło że w dwóch turkach forumowych byłem na FT a w trzecim turku tuż przy płatnych.

Granie dwóch FT i trzeciego turka rozpraszało mnie i w turku na CD zająłem 6m. w drugim byłem na bubblu,ale za to w najważniejszym paradise-brak-polskiej-licencji! skończyłem na 2m.

A odpadłem mając parkę 33 na A7 na flopie i a i 7 wskoczyło.

Dzieki takim wynikom mój tilt z poprzedniego dnia zniknął.

Awatar użytkownika
Pugalos
-#VIP
-#VIP

Postautor: Pugalos » 25 kwie 2009, 23:01

Rozegrałem dzisiaj na unibecie satelitkę freeroll USOP i wygrałem kwalifikując się do jutrzejszego finału gdzie 1 m. wygrywa wejściówkę,a 2 m. 300€.

Na razie 13 osób jest zarejestrowanych moze się uda wygrać :)

Gram tylko turki i chyba dlatego na plusie jestem ,bo w razie tiltu tracę wpisowe,a w cashówkach bym całe bankrole stracił tak czuję :)

Oskarek

Postautor: Oskarek » 25 kwie 2009, 23:33

Pugalos, brawo powodzenia :) Ogolnie beda z 3 wejsciowki a za 4 miejsce troche kasy no chyba ze wiecej osob bedzie ale 3 minimum beda wejsciowki zobaczysz :)

Awatar użytkownika
Pugalos
-#VIP
-#VIP

Postautor: Pugalos » 26 kwie 2009, 22:46

Niestety nie udało się grało 16 osób 2 wejściówki do wygrania poległem jako 7.

Po 2h gry zostało nas 7 dostałem QQ i mnie sprawdził AK na turnie K i dupa.
Przez 2h same bladzie dostawałem nie bardzo było z czym grać.

Powinienem inaczej rozegrać te QQ ale mądry polak po ....

Awatar użytkownika
Pugalos
-#VIP
-#VIP

Postautor: Pugalos » 04 maja 2009, 14:09

Dzisiaj rano troszkę większa wygrana.

Na FT spasowałem 99 z wczesnej pozycji jak było nas 8 miałem średni stack za mną chipleader i wolałem spasować ,a seta bym trafił.

Następne rozdania bez super kart i dotrwałem do 4 miejsca.

Ogólnie w całym turku szła mi dobra karta rywale nie trafiali drawów i tak ma być :)

Obrazek

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”