Mini blog Pugalos
- mx
- -#zasłużony

- Pugalos
- -#VIP

- Pugalos
- -#VIP

Wczoraj rozegrałem turniej w którym zaliczyłem przegrane pechowe pod rząd.
Byłem chipleaderem dostałem AKo ktoś podbił i się na allinach skończyło rywal pokazał AA i o połowę się skróciłem.
Następne rozdanie short alinn ja sprawdzam z KTo on pokazuje QT kier i na river kompletuje flush,trzecie kolejne rozdanie dostaję 99 następny short allin ja call i pokazuje JJ czyli trzecia wtopa po której sam zostałem shortem i w czwartym kolejnym rozdaniu dostaję 55 robię duży raise jest call na flopie 5 8 9 w tym dwa piki robię allina jest call i gostek pokazuje KQ w tym K pik i oczywiście dwa piki sie pojawiają i odpadam.
W czterech rozdaniach żegnam się z turkiem.
Wieczorkiem w turnieju forumowym na Stryyke 2 m. chociaż 10minut i bym nie zagrał,ale o 19:50 zrobiłem wpłatę i się załapałem do turka.
Byłem chipleaderem dostałem AKo ktoś podbił i się na allinach skończyło rywal pokazał AA i o połowę się skróciłem.
Następne rozdanie short alinn ja sprawdzam z KTo on pokazuje QT kier i na river kompletuje flush,trzecie kolejne rozdanie dostaję 99 następny short allin ja call i pokazuje JJ czyli trzecia wtopa po której sam zostałem shortem i w czwartym kolejnym rozdaniu dostaję 55 robię duży raise jest call na flopie 5 8 9 w tym dwa piki robię allina jest call i gostek pokazuje KQ w tym K pik i oczywiście dwa piki sie pojawiają i odpadam.
W czterech rozdaniach żegnam się z turkiem.
Wieczorkiem w turnieju forumowym na Stryyke 2 m. chociaż 10minut i bym nie zagrał,ale o 19:50 zrobiłem wpłatę i się załapałem do turka.
- Pugalos
- -#VIP

Po dwóch dniach tiltu zn.wtorek środa gdzie nic nie szło ze 4 razy rywale moje strity flushami przebijali na riverach jak również flusha zQhigh królem lub mojego flush K high asem i zazwyczaj w riverach jak również wysokie ręce ze słabszymi przegrywały w coolerach przyszedł wczorajszy wieczór na Stryyke ponad 20$ wtopiłem i zostało z 10$ na koncie i postanowiłem zagrać turek o 22.00 8k$ freezout.
Prawie 2k ludzi od 200 miejsca płatne prawie 10$ tak sobie pykałem ąz skróciłem się po 30 min. do 500 czipsów i wyedy wygrałem potrójnego allina i się podniosłem.
Następnie moje KK podwoiły stack i z ok.6k dotrwałem do płatnych ze zmianami stacka +-2k.
Trochę szybciej się akcja zaczęła toczyć blindy wyższe i dostałem 2xAA tylko blindy wpadły a następnie allina A9 sprawdziłęm AK i do 30k czipsów dociągnąłem.
Wachałem się od 15miejsca .do 40m i dowachałem się aż zostało 21graczy i sporo czasu minęło aż ten 21 odpadnie miałem to być ja ale się podwoiłem i spokojnie na 11-14 miejscu czekałem na top20.
Trochę czipsów dozbierałem i dostałem AQ na BB jeden gracz raise ja allina i on pokazał A3 wygrałem i wskoczyłem z 300k czips na 3 miejsce na 12 graczy.
I wtedy się przyciąłęm chciałem do FT przeczekać dostałęm JJ na SB zrobiłem 2xraise dostałem call i flop KQ6 wtedy tylko call zrobiłem rywal raise mając 240k spasowałem moze błąd ale chciałem na ten FT dojść.
Blindy 20k/10k było nas 5 przy stoliku dwóch po 300k i 400k czipsow raisowali kradnąc blindy mi karta nie dochodziła jakieś sredniak i tylko.Przy stoliku po mojej prawej był sitout i na niego ostatnie rozdanie ja UTG dostałem AJ duży raise mam 120k wiadomo sitout odpada mamy wszyscy FT,ale pajac short z 55k czipsow na SB calluje z 10 8 off debil.Dochodzi mu 8 i ma 120k a ja ok.60k.
Jest FT blindy 30k/15k jestem na UTG dostaję QQ hmmm 1 miejsce 1,5k$ spora kasa od 5 miejsca ponad 200$ ale jak nie wejść z 3 ręką w talii ??? Na BB nie wiadomo co przyjdzie jak nic to zostanę z 20k czipsow a nie o to chodzi walę allina i jeden pajac calluje z A 10off A na flopie i "tylko" 10 miejsce i 90$,ale NIC innego nie mogłem zrobić na FT.
W czasie turka planowałem minimum 40 miejsce żebym był zadowolony doszedłem do FT jest OK.
Mam tylko jedną wątpliwość co do gry jak zostało nas 12 i dwóch chipleaderów kradło blindy.Czy ryzykować ze średnią ręką? ale zagrałem z dobrą ręką AJ i 10 8 mnie pokonało także przed FT i na FT szczęścia więcej mieli rywale.
Turek trwał 5h i pewnie jeszcze z 1h pograli po moim odpadnięciu.
Ogólnie fajny turek.
Prawie 2k ludzi od 200 miejsca płatne prawie 10$ tak sobie pykałem ąz skróciłem się po 30 min. do 500 czipsów i wyedy wygrałem potrójnego allina i się podniosłem.
Następnie moje KK podwoiły stack i z ok.6k dotrwałem do płatnych ze zmianami stacka +-2k.
Trochę szybciej się akcja zaczęła toczyć blindy wyższe i dostałem 2xAA tylko blindy wpadły a następnie allina A9 sprawdziłęm AK i do 30k czipsów dociągnąłem.
Wachałem się od 15miejsca .do 40m i dowachałem się aż zostało 21graczy i sporo czasu minęło aż ten 21 odpadnie miałem to być ja ale się podwoiłem i spokojnie na 11-14 miejscu czekałem na top20.
Trochę czipsów dozbierałem i dostałem AQ na BB jeden gracz raise ja allina i on pokazał A3 wygrałem i wskoczyłem z 300k czips na 3 miejsce na 12 graczy.
I wtedy się przyciąłęm chciałem do FT przeczekać dostałęm JJ na SB zrobiłem 2xraise dostałem call i flop KQ6 wtedy tylko call zrobiłem rywal raise mając 240k spasowałem moze błąd ale chciałem na ten FT dojść.
Blindy 20k/10k było nas 5 przy stoliku dwóch po 300k i 400k czipsow raisowali kradnąc blindy mi karta nie dochodziła jakieś sredniak i tylko.Przy stoliku po mojej prawej był sitout i na niego ostatnie rozdanie ja UTG dostałem AJ duży raise mam 120k wiadomo sitout odpada mamy wszyscy FT,ale pajac short z 55k czipsow na SB calluje z 10 8 off debil.Dochodzi mu 8 i ma 120k a ja ok.60k.
Jest FT blindy 30k/15k jestem na UTG dostaję QQ hmmm 1 miejsce 1,5k$ spora kasa od 5 miejsca ponad 200$ ale jak nie wejść z 3 ręką w talii ??? Na BB nie wiadomo co przyjdzie jak nic to zostanę z 20k czipsow a nie o to chodzi walę allina i jeden pajac calluje z A 10off A na flopie i "tylko" 10 miejsce i 90$,ale NIC innego nie mogłem zrobić na FT.
W czasie turka planowałem minimum 40 miejsce żebym był zadowolony doszedłem do FT jest OK.
Mam tylko jedną wątpliwość co do gry jak zostało nas 12 i dwóch chipleaderów kradło blindy.Czy ryzykować ze średnią ręką? ale zagrałem z dobrą ręką AJ i 10 8 mnie pokonało także przed FT i na FT szczęścia więcej mieli rywale.
Turek trwał 5h i pewnie jeszcze z 1h pograli po moim odpadnięciu.
Ogólnie fajny turek.
- Pugalos
- -#VIP

Właśnie grałem sobie turek nawet dobrze się zaczął shorcik na tilcie allin ja z AK call on pokazuje KT flopik 47K nie jest źle potem 8 i river T ok sobie myślę spokojnie następne rozdanie mam KQ raisik typek ze średnim stackiem rerais kończy się allinami i on pokazuje QJ no myślę sobie 2x peszek ??? i flopik 89T rozwiewa wątpliwości chociaż cicho na J liczyłem ale nie doszedł
Idę spać ,bo dzisiaj do 3 w nocy grałem turek i jestem śpiąąąąącccyyy.
Idę spać ,bo dzisiaj do 3 w nocy grałem turek i jestem śpiąąąąącccyyy.
- Pugalos
- -#VIP

Po kilku dniach posuchy dzisiaj rano 13m. w moim codziennym turku Wild West na i4pokerku i 2m. na forumowym Chilli na którym dzięki początkowej bardzodobrej karcie byłem chipleaderem prawie do FT.
Na FT już gorszą kartę miałem tzn. na początku seta Q złapałem i z AQ wygrałem,ale potem przegrywałem z AA dwa razy i QQ calowałem z AK i KJ trochę bez sensu ale z najwiekszym stackiem się gra.
Założyłem sobie minimum 2m. i plan wykonany.
Na FT już gorszą kartę miałem tzn. na początku seta Q złapałem i z AQ wygrałem,ale potem przegrywałem z AA dwa razy i QQ calowałem z AK i KJ trochę bez sensu ale z najwiekszym stackiem się gra.
Założyłem sobie minimum 2m. i plan wykonany.
- Pugalos
- -#VIP

Ostatnie dni to 11m.w wild west 89€ odpadłem grając KJo callnał mnie A3 i nic nie doszło.
Wczoraj w dwóch turkach szło dobrze,ale w porannym wild weście popełniłem błąd tak myślę miałem AQs i calnąłem rais K32 flop i po alinie fold zrobiłem myślę ,że nie miał K ale miał większy stack a tuż przed płatnymi było.
Potem jako short alin z TT i AJ mnie callnął flop AJK i coś jeszcze potem.
Największe wkurzenie miałem na chilli byłem ok.10 na 100 i dostałem AA rais i 1 call a na flopie 567 i ponowny raise i dostałem reraise.Skończyło się alinami i miał seta 5.
Spadłem na koniec stawki i dostałem 88 ja raisik są 2 calle i AJ8 flop.Robię allin 1 gostek call i pokazuje AA zimne poty wkur... mnie zalały i po turku.
We wtorek wygrałęm turek za 1vip wygrana 13€.Ogólnie jest dobrze,ale brakuje mi spektakularnego zwycięstwa którym mógłbym się pochalić w hall of fame,a poza tym mógłbym grać turki z wyższym wpisowym.
Wczoraj w dwóch turkach szło dobrze,ale w porannym wild weście popełniłem błąd tak myślę miałem AQs i calnąłem rais K32 flop i po alinie fold zrobiłem myślę ,że nie miał K ale miał większy stack a tuż przed płatnymi było.
Potem jako short alin z TT i AJ mnie callnął flop AJK i coś jeszcze potem.
Największe wkurzenie miałem na chilli byłem ok.10 na 100 i dostałem AA rais i 1 call a na flopie 567 i ponowny raise i dostałem reraise.Skończyło się alinami i miał seta 5.
Spadłem na koniec stawki i dostałem 88 ja raisik są 2 calle i AJ8 flop.Robię allin 1 gostek call i pokazuje AA zimne poty wkur... mnie zalały i po turku.
We wtorek wygrałęm turek za 1vip wygrana 13€.Ogólnie jest dobrze,ale brakuje mi spektakularnego zwycięstwa którym mógłbym się pochalić w hall of fame,a poza tym mógłbym grać turki z wyższym wpisowym.
- Pugalos
- -#VIP

Ten tydzień był tygodniem bubli.
Z 5 turków na bublu.Dzisiaj 22 na CD poker,wczoraj 4m na unibecie a top3 do finału usop wchodziło i na tygodniu 3 razy poza płatnymi.
Wszystkie turki przegrywałem mając średnie pary 66 do TT z AJ do AK.
Raz A9 na AA się nadziałem.
Dzisiaj w turku na CD 2x gdy miałem średni stack do turna miałem raz flush raz seta i na riverach dochodziły rywalom fulle.Odpadłem 66 na AQ.
Może przyszły tydzień będzie lepszy.
Z 5 turków na bublu.Dzisiaj 22 na CD poker,wczoraj 4m na unibecie a top3 do finału usop wchodziło i na tygodniu 3 razy poza płatnymi.
Wszystkie turki przegrywałem mając średnie pary 66 do TT z AJ do AK.
Raz A9 na AA się nadziałem.
Dzisiaj w turku na CD 2x gdy miałem średni stack do turna miałem raz flush raz seta i na riverach dochodziły rywalom fulle.Odpadłem 66 na AQ.
Może przyszły tydzień będzie lepszy.
- zaba1_7
- -#VIP

- Pugalos
- -#VIP

- zaba1_7
- -#VIP

- Pugalos
- -#VIP

- kony
- -#aktywny

Na Unibecie zachowałeś sie troche nie czysto nie uwazasz... MAm QQ Ty A5 na stół weszlo 5 7 J wiec ja juz smielej A ty all inn :O i doszly Ci cztery karty z koloru do tego
i to dopiero na turnie i riverze trzecia i czwarta. Nie uwazasz ze to troszke przesada byla?? Ale co do pecha nie przejmuj sie zaglądni do mnie na bloga to zobaczysz co mi soft zrobil na WH. Idzie sie wku...
i to dopiero na turnie i riverze trzecia i czwarta. Nie uwazasz ze to troszke przesada byla?? Ale co do pecha nie przejmuj sie zaglądni do mnie na bloga to zobaczysz co mi soft zrobil na WH. Idzie sie wku...- wheeny
- -#zasłużony

kony pisze:Na Unibecie zachowałeś sie troche nie czysto nie uwazasz...
Ty tak na poważnie? Nieczysto, w pokerze? Chyba gramy w inne gry.
- Pugalos
- -#VIP

kony pisze:Na Unibecie zachowałeś sie troche nie czysto nie uwazasz... MAm QQ Ty A5 na stół weszlo 5 7 J wiec ja juz smielej A ty all inn :O i doszly Ci cztery karty z koloru do tegoi to dopiero na turnie i riverze trzecia i czwarta. Nie uwazasz ze to troszke przesada byla?? Ale co do pecha nie przejmuj sie zaglądni do mnie na bloga to zobaczysz co mi soft zrobil na WH. Idzie sie wku...
Obstawiałem Cię na AK AQ doszła mi 5 na flopie przeczuwałem że nic nie masz,ale się pomyliłem i w tym jedynym rozdaniu na cały dzień miałem farta.Parę rozdań później moje KK z AA odpadły.
- kony
- -#aktywny

Takie buty
no ok. JAk napisał wheeny to poker (a nie piaskownica), zdaza sie. Chcialem z Toba tylko wymienic zdanie na ten temat wiec pomimo ze wheeny masz racje to pytanko nie było do Ciebie wiec gdzie sie wpier... między wódke a zakąske
(taki zart prosze nie obrazaj sie przypadkiem) a we wczesniejszym poście chodzilo mi o to ze poprostu z najslabsza para na stole tak zagral i chcialem sie dowiedziec co nim kierowało i tyle. Źle to ująłem poprostu. Pozdrawiam chłopaki.
-
piotrek_nowy
- -#VIP

to jeszcze ja sie "wpier... między wódke a zakąske". To co napisales wczesniej bylo po prostu idiotyczne - pretensje do kogos o to ze postawil Cie na allinie sa po prostu smieszne. Albo nawet nie smieszne, zalosne. Rozumiem ze wg Ciebie powinien delikatnie zabetowac, albo przeczekac zebys mogl w spokoju zobaczyc dwie kolejne karty i zgarnac pule? Zagral jak zagral, Twoja decyzja czy callujesz czy zrzucasz.
pozdrawiam
pozdrawiam
- kony
- -#aktywny

Panowie spokojnie. Wycofuje sie z wszystkich wczesniejszych wypowiedzi bo tu wychodzi straszne nieporozumienie. Poprostu mialem tylko pytanko do Pugalosa i powinienem zrobic to przez PW. Wiem moja wina. To juz sie wiecej nie powtorzy. Dowiedzialem sie co i jak i juz nie zaglebiajmy sie , nie mam do nikogo pretensji. Mam nadzieje ze chodziaz adresat tej wypowiedzi zrozumial o co biegalo mi w tym pytaniu/stwierdzeniu. Przepraszam. Nastepnym razem ugryze sie w jezyk (palca) zanim cos takiego powiem (napisze). To juz sie wiecej nie powtorzy.
- wheeny
- -#zasłużony

Ja nie poczułem się urażony, wiedziałem, że mówisz to nie na serio.
A co do pokera to zadałeś pytanie w dobrym miejscu, na blogu o pokerze Pugalosa, także nie przesadzajmy też z samokrytyką. Tylko sens pytania został skrytykowany, co również należy do normy w dyskusjach o pokerze, więc jak dla mnie to wszystko ok...
A co do pokera to zadałeś pytanie w dobrym miejscu, na blogu o pokerze Pugalosa, także nie przesadzajmy też z samokrytyką. Tylko sens pytania został skrytykowany, co również należy do normy w dyskusjach o pokerze, więc jak dla mnie to wszystko ok...
- Pugalos
- -#VIP

Mam teraz czarny okres znaczy się ten tydzień był tragiczny.
Pomijając to ,że nic nie wygrałem ogólnie minus nie jakiś straszny,ale chodzi o układy rąk.
BARDZO często odpadam mając na flopie najlepszy układ minimum 2 pary z lepszymi ukladami po lucky riverach.
Ostatnio mając J9s na flopie 99A jeden gracz alina daje i ma AJ na flopie 7 a river A.
Sytuacje przed paroma minutami ja 9T flop 89T konczy sie alinami przeciwnik QJ pokazuje.
Chodzi o to ,że cały czas albo mam niższego strita lub flusha albo bad beaty po riverach.
Na setki rozdań w tym tygodniu miałem moze z jednego lucky rivera.
Na betsonie miałem pkt. zbierać wpłaciłem kasę i już po kasie
kilka pkt.wpadło.
Trzeba przeczekać ten ciężki okres.
Pomijając to ,że nic nie wygrałem ogólnie minus nie jakiś straszny,ale chodzi o układy rąk.
BARDZO często odpadam mając na flopie najlepszy układ minimum 2 pary z lepszymi ukladami po lucky riverach.
Ostatnio mając J9s na flopie 99A jeden gracz alina daje i ma AJ na flopie 7 a river A.
Sytuacje przed paroma minutami ja 9T flop 89T konczy sie alinami przeciwnik QJ pokazuje.
Chodzi o to ,że cały czas albo mam niższego strita lub flusha albo bad beaty po riverach.
Na setki rozdań w tym tygodniu miałem moze z jednego lucky rivera.
Na betsonie miałem pkt. zbierać wpłaciłem kasę i już po kasie
Trzeba przeczekać ten ciężki okres.
-
piotrek_nowy
- -#VIP

Sytuacje przed paroma minutami ja 9T flop 89T konczy sie alinami przeciwnik QJ pokazuje
Tu akurat nie masz co narzekac, jesli ostro raisowali to mogles sie spodziewac ze tak to sie skonczy.
A brak szczescia - w dlugim okresie wszystko sie wyrowna, a czasem i Tobie w koncu szczescie dopisze.
pozdrawiam i powodzenia zycze
- Pugalos
- -#VIP

- Pugalos
- -#VIP

-
GrzechuTG
- -#Site Admin

- Pugalos
- -#VIP

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”