mini BLOG - Oskarek
-
olczykandre
- -#VIP

-
Oskarek
Jak codzien zagralem w Head Hunter na betsafe-brak-polskiej-licencji! Wpisowe 10+1 Funtów
No i tak turniej fajny byl do FT gdzie trafilem na Idiote....
Jak zostalo 19 osob bylem liderem z 50k sprawdzilem SHorta z AQ on mial 22 nic nie doszlo i spadlem do 40k pozniej kolejny allin sprawdzony mam KJ flop J97 no to call jego alla pokazal 97 .... zostalo mi 25k doszlismy jakos do FT pierwsza reka dostaje QJ flop QJ10 no i super bo rainbow i mocno podbijam koles call turn mocniej on call river 8 i wiedzialem ze ma ta 9 debil dalem check on all no ale musialem sprawdzic zostalo mi z 7k zetonow i pokazal A9 no co za KRETYN :/ Odpadam z debilem co sobie dopiera do konca!
Za glowy zgarnalem okolo 27 Funtow a za 10 miejsce 20 :/ a dobrze szlo i moglem sporo wiecej wygrac :/
Tu koniec :

Jak zostalo 19 osob bylem liderem z 50k sprawdzilem SHorta z AQ on mial 22 nic nie doszlo i spadlem do 40k pozniej kolejny allin sprawdzony mam KJ flop J97 no to call jego alla pokazal 97 .... zostalo mi 25k doszlismy jakos do FT pierwsza reka dostaje QJ flop QJ10 no i super bo rainbow i mocno podbijam koles call turn mocniej on call river 8 i wiedzialem ze ma ta 9 debil dalem check on all no ale musialem sprawdzic zostalo mi z 7k zetonow i pokazal A9 no co za KRETYN :/ Odpadam z debilem co sobie dopiera do konca!
Za glowy zgarnalem okolo 27 Funtow a za 10 miejsce 20 :/ a dobrze szlo i moglem sporo wiecej wygrac :/
Tu koniec :

-
Oskarek
KUR$!@$@#$%R#%$#%$#%B%42354353454321i6t4e238971409ec1yiadhsfgvbsiojh823q
JA PIERdziele co to ma byc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
przegralem wszystko 57 czy tam 59 funtow wlasnie na LIMIT stawki 0,5/1!!!!!!!!!!!! TO JEST CHORE TO CO SIE DZIALO!!!!!!!!!!!
ALBO JA JESTEM DEBILEM ALBO NIE WIEM
No tak przez RIVER ciagle przegrywalem ze MAM DOSC! mam 2 pary na flopie to sie 4 karty w tym samym kolorze ukladaja na stole non stop tak w plecy ze nie moge.....
Idioci nonstop call wiem ze to limit i graja do konca no ale tak jeszcze nigdy chyba nie przegrywalem , czy betsafe-brak-polskiej-licencji! chcial mi zabrac kase za Head Hunter bardzo mozliwe w dupie to mam teraz! Takich jazd dawno nie widzialem odpoczywam kilka dni od pokera
czyli pewnie do srody
WALIC POKERA ONLINE!
JA PIERdziele co to ma byc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
przegralem wszystko 57 czy tam 59 funtow wlasnie na LIMIT stawki 0,5/1!!!!!!!!!!!! TO JEST CHORE TO CO SIE DZIALO!!!!!!!!!!!
No tak przez RIVER ciagle przegrywalem ze MAM DOSC! mam 2 pary na flopie to sie 4 karty w tym samym kolorze ukladaja na stole non stop tak w plecy ze nie moge.....
Idioci nonstop call wiem ze to limit i graja do konca no ale tak jeszcze nigdy chyba nie przegrywalem , czy betsafe-brak-polskiej-licencji! chcial mi zabrac kase za Head Hunter bardzo mozliwe w dupie to mam teraz! Takich jazd dawno nie widzialem odpoczywam kilka dni od pokera
-
Sledzionka84
- -#pretendent

Hehe wiem co to znaczy i szczerze współczuje. Ostatnio na paradise-brak-polskiej-licencji! 2 razy pod rzad trafialam seta na flopie i dwa razy po flopie ten sam koles zagrywal all in i dwa razy nie wiem jak to mozliwe trafial gut shot strita. Trzeci raz K 10 na rece flop K 2 10, ten sam typ mial na lapie 99 i znowu all in, ja call turn Q, river J. I wreszcie czwarta sytuiacja, ktora zrujnowala moj bankroll: Ja 109 off, kolega (ten co wczesniej) J5 trefl Flop: 8trefl, Jkaro i jakaś tam karta nieistotna. Ja check, on zagrywa za 0,2 $, ja call. Turn Q trefl i on zagrywa za wszystko co mam. Bez zastanawiania sie all in. River: 4 trefl. Szlag mnie trafil i poszlam spać 
- radost21
- LEGENDA

-
olczykandre
- -#VIP

-
phonik
- -#aktywny

Oskarek_89 pisze:Jak codzien zagralem w Head Hunter na betsafe-brak-polskiej-licencji! Wpisowe 10+1 Funtów
Czemu kretyn? Mial OESD, wcale mu sie nie dziwie, ze sprawdzal.
Po prostu czasami dwie pary to za malo i trzeba sie z tym pogodzic.
Oskarek_89 pisze:przegralem wszystko 57 czy tam 59 funtow wlasnie na LIMIT stawki 0,5/1!!!!!!!!!!!! TO JEST CHORE TO CO SIE DZIALO!!!!!!!!!!!
Nie obraz sie, ale wogole sie nie dziwie ze wszystko przewaliles, skoro tak grindujesz. Na tych stawkach do grania shortem potrzebujesz przynajmniej 25BB na dzien dobry, a z tego co piszesz miales ledwo ponad dwa BI. Z takimi pieniedzmi to co najwyzej FL20, choc to tez ryzykowne...
pozdr
- Sith
- LEGENDA

Hej
Wiesz co Oskarek - masz chyba ten sam problem co ja ostatnio - umiejetnosci masz ponadprzecietne (co poazuje chociaz liga hu), wiec teoretyznie powinienes byc wygrywajacym gracze - a w zasadzie non stop wszystko wtapiasz.
Postaraj sie chociaz raz jeden zbudowac bankroll. Limit jest zludny - z jednej strony ciezej wszsytko wtopic, ale tez trudniej odegrac wtopione przez badbeate rozdanie - tak wiec z reguly wtopienie dwoch badbeatow powoduje bardzo duze rozluznienie gry. Ja mialem krotki epizod z limitem - i imho gracz z nawykami nl nie powinien tam siadac bez przygotowania na microstawkach.
Zacznij grac nie dla kasy, tylko dla frajdy z wygrania - wtedy nie bedzie Cie korcilo na wchodzenie na stawki, gdzie kasy masz na polwe BI
I powoli, powoli dojdziesz do tego, ze NL400 bedzie dla Ciebie czyms codziennym. Ja mam teraz na koncie 350$, co jak dla mnie jest juz kwota znaczaca - i gram sobie prawie caly czas wg bankrolla - nie siadam do stolow wyzszych niz 0,1/0,2 NL jako bigstack, i max do 0,5/1 jako shortstack - i powiem Ci ze bardzo powoli, ale regularnie powiekszam swoj pokerowy fundusz, zaczynajac od 3$ pozostalych po ostatnim tilcie.
Zrob sobie prosty zaklad sam ze soba - jezeli bedziesz potrafi zrobic z 50$ kwote 500$ bez gamblowania na stawkach wyzszych niz 0,05-0,1 - to znaczy ze mozesz czerpac naprawde sensowne profity i frajde z tej gry. Jezeli nie dasz rady - to decyzje co robic dalej pozostawiam juz sobie.
Do tego uczciwie prowadzony BLOG pomaga w samodyscyplinie
Powodzenia
Sith
Wiesz co Oskarek - masz chyba ten sam problem co ja ostatnio - umiejetnosci masz ponadprzecietne (co poazuje chociaz liga hu), wiec teoretyznie powinienes byc wygrywajacym gracze - a w zasadzie non stop wszystko wtapiasz.
Postaraj sie chociaz raz jeden zbudowac bankroll. Limit jest zludny - z jednej strony ciezej wszsytko wtopic, ale tez trudniej odegrac wtopione przez badbeate rozdanie - tak wiec z reguly wtopienie dwoch badbeatow powoduje bardzo duze rozluznienie gry. Ja mialem krotki epizod z limitem - i imho gracz z nawykami nl nie powinien tam siadac bez przygotowania na microstawkach.
Zacznij grac nie dla kasy, tylko dla frajdy z wygrania - wtedy nie bedzie Cie korcilo na wchodzenie na stawki, gdzie kasy masz na polwe BI
I powoli, powoli dojdziesz do tego, ze NL400 bedzie dla Ciebie czyms codziennym. Ja mam teraz na koncie 350$, co jak dla mnie jest juz kwota znaczaca - i gram sobie prawie caly czas wg bankrolla - nie siadam do stolow wyzszych niz 0,1/0,2 NL jako bigstack, i max do 0,5/1 jako shortstack - i powiem Ci ze bardzo powoli, ale regularnie powiekszam swoj pokerowy fundusz, zaczynajac od 3$ pozostalych po ostatnim tilcie.
Zrob sobie prosty zaklad sam ze soba - jezeli bedziesz potrafi zrobic z 50$ kwote 500$ bez gamblowania na stawkach wyzszych niz 0,05-0,1 - to znaczy ze mozesz czerpac naprawde sensowne profity i frajde z tej gry. Jezeli nie dasz rady - to decyzje co robic dalej pozostawiam juz sobie.
Do tego uczciwie prowadzony BLOG pomaga w samodyscyplinie
Powodzenia
Sith
- Glory
- -#Site Admin

- Chojny
- -#aktywny

- radost21
- LEGENDA

jak tak analizowałem wczoraj ten do doszedłem do wniosku ze Oskarek to chyba ma ZAJE... szczescie w miłosciSithJarr pisze:Wiesz co Oskarek - masz chyba ten sam problem co ja ostatnio - umiejetnosci masz ponadprzecietne - a w zasadzie non stop wszystko wtapiasz.
dzis natomiast kiedy czytam ze nasz Oskarek wygrałał lige live
to az sie boję czy aby DZIEWCZYNA go czasem nie rzuciła
ps. ale napiwek krupierowi to powinienes dac podwójny
-
Oskarek
No to zaczne relacje z WLP napisze to co pamietam moge cos pominac
hehe
Na starcie stanelo 52,56, albo 58 osob
hehe nie pamietam roznie tam pisalo na tym komputerze wpisowe 80zl , 8 miejsc platnych , za 1 1010zl za 2 710zl za 3 460zl a dalej nie pamietam ale za 8 90zl
Na start 5000 zetonow ;p Siadam do stolu nr 2 miejsce 5.
1 reka w turnieju od razu AKo flop nie pamietam ale jakies 368 wszystkie w serca a ja mam Ah daje check AKo tylko lekko na preflop podbilem on bet za 800 gdzies a blindy 25/50 w puli tez juz troche , chwile mysle dalem call turn daje mi kolor znowu check taki smutny xD hehehe daje bet za 1100 mysle mysle daje call river znowu h same niskie te karty byly on check to ja za 2500 kazdy sie dziwi i tu mialem dylemat czy jesli dalbym allina to by sprawdzil zostalo mu wtedy z 3100 zetonow a ja nie spytalem o jego zetony tylko bet on chwile mysli dal call z K high Kolor pokazalem A i sie troche wkurzyl ze z AK tak slabo preflop itp
no i w 1 rozdaniu z 5k mialem juz 9500
pozniej kilka kilka rozdan i dostalem JJ flop cos ala 79K dalem bet za 400 on raise do 2000 dalem fold pokazal K10 i powiedzial ze bardzo dobrze ze zna wiele osob co by sprawdzilo
ale no co mialem zrobic
Pozniej znowu JJ mocny bet na preflop jeden call flop Q46 cos tak ja bet za 2k a ten allin za 6k no to co mialem zrobic fold i pokazal 1010 tu sie troche wkurzylem ;p no ale raczej stawialem go na te Q i zostalo mi 3k..... do 1 przerwy mialem jakies 4,5k po przerwie chwila mija dostaje KK i przede mna jeden Allin no to ja ze mialem wiecej bo jakos do 6,5k odrobilem dalem raise do 4,5k bo on gral za 3k jakos wszyscy pas pokazal 77 nic nie dochodzi i wygrywam
pozniej znowu KK tym razem na 88 i juz mam 15k pozniej spadam do 12k i dostaje kare 20min za siedzenie przy zlym stoliku mimo ze nie bylo nic informowane i kazdy to potwierdzal musialem sie przesiasc i dostalem kare
jednak Jani sie zlitowal hehe i po 12 minutach moglem grac dalej
Kilka rozdan wygranych i mam okolo 18k wtedy jeden gra allina za 9k a ja mam AK daje call reszta fold i pokazal AQ
znowu nic nie dochodzi poza Asem i wygrywam
gramy gramy gramy pobily sie 2 bigstacki i jednemu zostalo jakies 15k i daje allina patrze w karty KK
znowu hehe call pokazuje 77 no i mam juz duzo
jakies 30 cos tys
Oczywiscie pisze tylko o tych waznych rozdaniach bo gralem duzo nie tylko pary
i AK
gramy dalej i jeden short podbija preflop daje call flop niski 256 cos kolo tego i mysle i gram allin on call czy jakos tak to bylo hehe czy ja na jego raise allin nie pamietam
pokazal AQs a ja mialem 77 xD nic nie doszlo i wygralem pozniej powiedzial ze chcial mnie w rozdanie wciagnac dlatego slabiej podbil i ze jest zachlanny
dlatego odpadl
Duzo gramy i gramy w Koncu FT i tutaj osoba przede mna mocno podbija patrze mam 44 i daje fold bo on gral naprawde mocne rece flop A42 i tu sie troche wkurzylem ;p bo obaj poszli allin jeden z A10 a drugi z A8 chyba no i bym dwoch wywalil wtedy
Nie pamietam pozniej wszystkiego ale zostalo nas z 5 osob i dostaje JJ flop K6J ja check
duzo slowplay gralem i sie oplacalo zawsze
on za 15k gra to ja allin on call pokazal KJ
nie doszedl krol i wygralem znowu i mam z 80k
pozniej jakos do 50k spadlem zostalo nas 3 jakos i chcieli mnie wyeliminowac co dalem call preflop to jeden allin ale ja konsekwentnie czekalem na cos dobrego i w koncu A3 flop 236 dalem bet jakis a on od razu allin dalem call pokazal AJ i wygralem
i pozniej czekalem az ktorys poleci i tu smiesznie zagrali ja dealer i jeden allin z J9 a drugi call z 88
flop Q810
no i zostaje nas 2
ja 65k a on 195k w zetonach
przewaga 1:3 ;/ ale gralem on od razu walil alliny zeby tylko wygrac a ja non stop 95 94 73 J2 itp w koncu AJ on allin ja call i ma 77!
znowu ;d hehe flop Jxx i wygrywam pierwszego coinflipa mam teraz jakies 120k on 140k pozniej znowu spadam do 90k i dostaje A10s on allin ja call i ma 55 flop QK6 turn J river x i wygrywam mam 190k a on 70k pozniej duzo duzo gramy ogolnie HU trwalo dlugo ale czekalem na karte i dostaje AQs wiedzialem ze znowu bedzie gral mozno wiec call on check (nie pamietam czy ja bylem tu na SB czy on ale wiem ze albo ja call albo ja check hehehe) flop A55 i takie zawiedziony daje check a on od razu allin i daje call ;d z AQ pokazal 92
hehe turn 3 i tu mowie byle nie 4 ale river 6 i wygrywam 1010zl
w miedzy czasie podeszlo do nas 2 gosci
i jeden mowi ja stawiam na tamtego a ja na tego(na mnie ) hehe i o 100zl sie zalozyli no i wygral ten co na mnie postawil
gralismy od 19 do 2:30
w Domu jeszcze sobie przypomnialem ze po za kasa dostane na unibet-brak-polskiej-licencji! 75Euro za 1 miejsce
od sponsora ligi , najgorsze ze nie bylo czym wrocic o tej porze i na Taxi stracilem 70-80zl
ale i tak jestem zadowolony
Live to co innego przynajmniej dla mnie, nie wiem ani jednego badbeata
a bym pominal jedno rozdanie ale to z shortem mial tylko 1000 zetonow mialem 99 a on A10 flop Axx turn A river 9
hehe 
Na starcie stanelo 52,56, albo 58 osob
1 reka w turnieju od razu AKo flop nie pamietam ale jakies 368 wszystkie w serca a ja mam Ah daje check AKo tylko lekko na preflop podbilem on bet za 800 gdzies a blindy 25/50 w puli tez juz troche , chwile mysle dalem call turn daje mi kolor znowu check taki smutny xD hehehe daje bet za 1100 mysle mysle daje call river znowu h same niskie te karty byly on check to ja za 2500 kazdy sie dziwi i tu mialem dylemat czy jesli dalbym allina to by sprawdzil zostalo mu wtedy z 3100 zetonow a ja nie spytalem o jego zetony tylko bet on chwile mysli dal call z K high Kolor pokazalem A i sie troche wkurzyl ze z AK tak slabo preflop itp
Live to co innego przynajmniej dla mnie, nie wiem ani jednego badbeata
- Glory
- -#Site Admin

Oskarek_89 pisze:1 reka w turnieju od razu AK....
.... a ja nie spytalem o jego zetony....
Skoro to była pierwsza ręka to raczej nie było sensu pytać ile ma bo miał tyle co Ty
A tak już całkiem na serio to wielkie, wielkie gratulacje bo sukces olbrzymi. Każdy pokerzysta z forum chciałby mieć wygraną w takim turku na swoim koncie. Sukces tym większy, że z tego co piszesz nie wygrałeś nic fartem, tylko mają albo lepsze albo przynajmniej równe szanse.
Mam nadzieję, że Twoja gra live przełoży Ci się teraz na grę w turkach online i będziesz grał z podobną konsekwencją. Czyli premium hands, a nie 37o.
-
Oskarek
to bylo 47s
hehe
Powiem Ci ze dalej nie jestem przekonany do gry online ale te 75Euro wykorzystam chyba na satelity do USOP albo JDCUP II
zobacze jeszcze a moze postaram sie grac wg bankroll management
Farta nie bylo ani razu po za 99
Jesli mialem np Fulla po turnie a 3 karty w kolorze to gralem check z nadzieja ze zbiera do koloru hehe Duzo Slowplay i pomagalo to naprawde.
Wygralem kilka coinflipow okolo 6 a 2 przegralem wiec tez nie jest zle ze szczesciem
Powiem Ci ze dalej nie jestem przekonany do gry online ale te 75Euro wykorzystam chyba na satelity do USOP albo JDCUP II
Farta nie bylo ani razu po za 99
Wygralem kilka coinflipow okolo 6 a 2 przegralem wiec tez nie jest zle ze szczesciem
- Fanatyk
- -#VIP

- bazee
- -#aktywny

- Oziris
- -#VIP

-
Oskarek
Dawno nic nie pisalem
Mnostwo Badbeatow ;/ Kasy sporo poszlo sie walic juz ;/
Stwierdzilem ze koniec nie wiem ale ciagle nie moge sie przekonac do pokera online
ze to ustawione wszystko i w ogole ciagle tak mi sie zdaje :/
Nie wplacam od dzis juz naprawde zadnej kasy na zaden room tylko i wylacznie jak na lige jakis pojedynek bedzie trzeba wtedy przeleje bo wiem ze i tak i tak strace kase i tak ;/
Dzis w lidze zagralem 2 pojedynki z gregsanem z ktorym no musialem wygrac 2-0 po tym jak gral
No dalo sie go spokojnie ograc, natomiast potem z Sithem to zal.... 2-0 w plecy a chcialem chociaz remis jakbym wygral to mialbym super serie 4 albo 5 wygranych 2-0 pod rzad a tak? wpierw Nuts Full na Karete.... a pozniej w 2 pojedynku mial juz 800 wygral 66 na AK no i potem ja A4 flop 234 i mial A5 :/
W poniedzialek mam dosc 75 Euro na unibet-brak-polskiej-licencji! ale nie moge ich wyplacic dopoki za 1 euro nie ugram 5 pkt niby malo ale nie bede tego wyplacal i za te 75 Euro sprobuje wygrac satelity do USOP i JDCUP II , zobaczymy moze sie uda moze nie , we wtorek juz kolejny turniej ligowy mam wtedy noc w pracy ale pojde na lige
A pieniadze ktore mam przeznaczac na pokera przelewam sobie na konto oszczednosciowe
tzn jak mnie kusi biore ta kase i zamiast na MB to na oszczednosciowe : D mysle ze w pol roku spokojnie z 7 tys uzbieram i jade na Hawaje obiecalem sobie ze w tym roku musze gdzies wyleciec egzotycznie
Wiec albo tam albo gdzie indziej zobaczymy ile kasy bedzie, po za pokerem tez odloze ale to wtedy dziewczyne zabiore
ALOHA
Mnostwo Badbeatow ;/ Kasy sporo poszlo sie walic juz ;/
Stwierdzilem ze koniec nie wiem ale ciagle nie moge sie przekonac do pokera online
ze to ustawione wszystko i w ogole ciagle tak mi sie zdaje :/
Nie wplacam od dzis juz naprawde zadnej kasy na zaden room tylko i wylacznie jak na lige jakis pojedynek bedzie trzeba wtedy przeleje bo wiem ze i tak i tak strace kase i tak ;/
Dzis w lidze zagralem 2 pojedynki z gregsanem z ktorym no musialem wygrac 2-0 po tym jak gral
W poniedzialek mam dosc 75 Euro na unibet-brak-polskiej-licencji! ale nie moge ich wyplacic dopoki za 1 euro nie ugram 5 pkt niby malo ale nie bede tego wyplacal i za te 75 Euro sprobuje wygrac satelity do USOP i JDCUP II , zobaczymy moze sie uda moze nie , we wtorek juz kolejny turniej ligowy mam wtedy noc w pracy ale pojde na lige
A pieniadze ktore mam przeznaczac na pokera przelewam sobie na konto oszczednosciowe
ALOHA
- Chojny
- -#aktywny

-
GrzechuTG
- -#Site Admin

Chojny pisze:A nigdy nie myślałeś że czasami Twoje przegrane to wina źle wykorzystanej pozycji czy np chęć szybkkiego odegrania pieniędzy? NIe wątpie w Twoje umiejetności, po prostu jeszzcze wiele nauki przed Tobą i przede mną zresztą też.
U Oskarka jest jeden podstawowy błąd on nie przyjmuje do informacji tego że to on mógł źle coś zrobić zawsze jest winny przeciwnik. Widać że oskarek ma potencjał ale dopóki nie zrozumie tego że to on czasem popełnia błędy nie zacznie regularnie wygrywać.
Oskarek a jeśli chodzi o Twoje wpłaty to już z 20 razy się zapierałeś że nic nie wpłacisz a jednak dalej wpłacasz
Wróć do „Mój pokerowy mini blog”