mini BLOG - Oskarek

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.

Czy uda mi się mój challenge i granie wg BM?

Czas głosowania minął 21 sie 2009, 21:19

tak
8
35%
nie
15
65%

Liczba głosów: 23

olczykandre
-#VIP
-#VIP

Postautor: olczykandre » 29 sty 2009, 14:13

Oskarek a powiedz mi ... czy widzisz naprzyklad po minie czy zachowaniu innych graczy kiedy dostaną dobrą reke a kiedy nie? bo ja ostatnio gralem z 3 kumplami 2 z nich nie gra online ja w sumie ich nauczylem grac ale tak czy siak cfaniaki za kazdym razem takasama mine mieli i nie moglem odczytac czy trafili cos dobrego czy nie ...

Awatar użytkownika
Siwy-JazZ
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Siwy-JazZ » 29 sty 2009, 21:31

No jestem wszoku ładne rzeczy kiedyś jak uda mi się wziąśc wolny wtorek, ale to raczej nie będzie prędko bo cały luty mam tyle roboty że szok, to wpadne zobaczyć jak grasz na żywo i oczywiście sam spróbuje swoich sił.
Wielkie gratulacje oby Wiśniewski spełnił swoje obietnice i uderzaj tam do niego do Magdalenki bo 100 euro drogą nie chodzi, a jeszcze może coś wygrasz czego ci życze.

Oskarek

Postautor: Oskarek » 30 sty 2009, 17:10

olczykandre, moze nie to co po wygladzie ale po ich grze :)
A ja np zawsze staram sie cieszyc :D Smieje sie ciagle xD Na FT powiedzieli mi ze mnie sie nie da rozczytac ze dostane AK to zrobie miniraise i bede sie cieszyl a dostane K3 i zrobie wiekszy raise i bede sie cieszyl tak samo w ogole mowili ze bardzo ciezko ze mna sie gra :)

A dzis po dlugiej dlugiej przerwie wplace sobie gdzies z 80zl na jakiegos pokera i pogram sobie tak minimalne stawki moze wg BM :) bo czekam na 50 Euro od unibet-brak-polskiej-licencji! za Lige a weekend mam w pracy wiec pogram sobie z nudow

Maciejjas
-#VIP
-#VIP

Postautor: Maciejjas » 30 sty 2009, 23:11

hmm oskarek z wlasnego doswiadczenia wiem ze jak zaczniesz te najnizsze stawki to pie..... dostac idzie ;] jak polukasz akcje :) ale powodzonka zycze i jak najszybszej budowy bankrolla :)

Oskarek

Postautor: Oskarek » 30 sty 2009, 23:41

Nie ma co budowac :) mialem 17 Euro zagralem Sita za 5 Euro odpadlem 4 xD hehe i z 12 Euro gralem stoliki po 2 Euro jak dojde do 3 to wychodze tylko raz wyszedlem :D

Sytuacje typu KQ flop Q103 ja allin on call z A10 river 10 :D
Ja KK on AA 2 razy! :D
ja 10 10 on JJ :) przy niskim flopie ;p nie udalo mi sie grac na te niskie stawki bo reszta tez smiesznie poszla ale nie przejmuje sie tym w ogole :) Czekam na 50 Euro i dopiero bede mogl normalnie grac

Maciejjas
-#VIP
-#VIP

Postautor: Maciejjas » 31 sty 2009, 01:27

Polecam na unibet-brak-polskiej-licencji! turnieje z dodana pula ;] te tylko dla polakow
a poztym turnieje w ktorych bardzo czesto jestem w platnych to za 3.30 z pula gwarantowana 1.5 K raz tutaj bylem drugi dostalem jakies 300$ a tak to platne sie lapie gra po 700 osob a zapomnialbym to jest short handed ;p

granik
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: granik » 31 sty 2009, 11:16

Objezdzacie co chwile oskarka za zle zarzadzanie bankrollem, ze wplacajac do danego pokerroomu gra za zbyt duze stawki. Ale jesli wplaca do pokerroomu maks.5% posiadanego kapitalu na pokera(w stosunku np. do stanu jego konta na Moneybookers) to bankroll management jest zachowany. A wtopienie calej kasy posiadanej przy danym stoliku nie ma dla niego wtedy wiekszego znaczenia.

Oskarek

Postautor: Oskarek » 04 lut 2009, 20:02

No spadam spadam ;p hehe 3 tyg temu 1 miejsce tydzien temu 2 a wczoraj 3 ;p xD
Nie powiem dobrze mi sie gra Live :)
Dosyc szybko sie podwoilem nie eliminujac zadnego graczy a to mialem AT flop Axx turn T koles mial AQ ;p i wygralem od niego z 2000 i od drugiego z 2000 z czyms tam nie pamietam i mniejsze pule no i uzbieralo sie jakos 11k :)
Pozniej mialem juz 15k ogolnie przez caly turniej mialem 2 kolory a reszta to nic wiekszego niz 2 PARY! NIC.... na 88 zawiodlem sie 3 razy ;d 3 razy na reke preflop 88 i 3 razy glupio przegralem ;d Ale nie wazne ;d Jedno z lepszych moich readow xD mam K10 na reku a tam przez te 88 spadlem do 5,5k i mam K10o flop 6 10 Q (6 i 10 w drzewkach ;p ) i tu jeden raise za 1,200 a drugi reraise do 3000 i teraz mysle i tak jeden to totalny fish przy blindach 300/600 i swoim stacku 4,5k sprawdza z 39off xD mowiac a co moge sobie sprawdzic xD i tu wiedzialem ze drawuje ale byla szansa na potrojenie gorzej bylo z tym co zrobil reraise do 3k i gram allina obaj sprawdzaja jeden call z 45drzewka..... a drugi z J3 drzewka xD LOL? xD mieli moze 6-8k w zetonach i sprawdzaja? Nic nie dochodzi i wygrywam okolo 18k :) Jakos dochodze do FT z 23k :) a na FT zostaje tylko 8 osob bo z 2 stolikow odpadli w tym samym momencie :) a platnych 7 miejsc ;d dobra zostalo 6 osob jakos i mam AQs i tylko 14k gram raise za 3k BB wynosil 1000 i jeden allin za 8-9k z 77 ja call flop xAQ turn 6 river 7......... xD no i dupa ;p ale gralem dalej czekalem az odpadnie z 2 bo do BB bylo daleko w miare xD a jak mialem BB to dostalem QJ i allin za 4-5k i jeden call z 5 10 no i mam juz 10k pozniej mam okolo 14k i jeden gra bet za 6k ja allin a mam KK on mysli i fold mial Ax drugiej nie pokazal wylozylismy stol i byly 2 Asy na stole bym odpadl ;d ale on nie mial duzo wiecej wiec nie dal call w koncu zostalo nas 3 ja okolo 16k i mam 45drzewka xD flop z jednym drzewkiem wszyscy check turn drugie drzewko ja call za jakies 5k xD river drzewko jakies tam xD chyba 2 i allin jeden sprawdza i nie pokazuje i mam z 36k pozniej gram i mam z 50k :) ale i tak oni maja ponad 80-90k i pozniej glupio zagralem przez co bylem 3 ale i tak dobrze mialem 56karo na flopie 2 kara i gra mocny bet ja allin a on call ma strita xD mi nic nie doszlo a szkoda bo bym byl liderem ale stwierdzilem ze trzeba zaryzykowac no nie oplacilo sie ale 350zl wpadlo do kieszeni ;p plus nastepna kasa na unibet-brak-polskiej-licencji! czyli 25Euro wiec nie jest zle :) liderem jestem totalnym xD po odrzuceni 2 najslabszych wynikow mi licza sie 1 , 2 i 3 miejsce :D hehe

Awatar użytkownika
alekspolak1
-#VIP
-#VIP

Postautor: alekspolak1 » 05 lut 2009, 01:06

Oskarek_89 pisze:mam K10 na reku a tam przez te 88 spadlem do 5,5k i mam K10o flop 6 10 Q (6 i 10 w drzewkach ;p ) i tu jeden raise za 1,200 a drugi reraise do 3000 i teraz mysle i tak jeden to totalny fish przy blindach 300/600 i swoim stacku 4,5k sprawdza z 39off xD mowiac a co moge sobie sprawdzic xD i tu wiedzialem ze drawuje ale byla szansa na potrojenie gorzej bylo z tym co zrobil reraise do 3k i gram allina obaj sprawdzaja jeden call z 45drzewka..... a drugi z J3 drzewka xD LOL? xD mieli moze 6-8k w zetonach i sprawdzaja? Nic nie dochodzi i wygrywam okolo 18k :)

A nie pomyszlales ze ktos bedzie mial ta dame ?? Nie wiem ale widzac poo tym z czym tam ludzie wchodza to poziom nie jest chyba wykwintny

Oskarek

Postautor: Oskarek » 05 lut 2009, 01:09

alekspolak1, wlasnie tu byl read ten fish wiedzialem ze drawuje a ten 2 mial spory stack i pewnie chcial mnie z rozdania wywalic i stwierdzilem ze damy nie ma zaden zastanawialem sie nad tym ze moze miec KJ moze J10 albo Ax dalem all i kazdy powiedzial ze bardzo dobry read ale troche ryzykowalem xD
Poziom jest tam naprawde wysoki z jednym wczoraj gralem i widac ze ma swietne pojecie o tej grze :D Cytowal z ksiazki rozne zagrania co robic itp itd naprawde widzialem ze swietnie gra i wygral :) wlasnie po tej wygranej z 77 i 7 na river tak sie odbudowal ze wygral :)

Awatar użytkownika
maczek68
-#VIP
-#VIP

Postautor: maczek68 » 05 lut 2009, 13:46

Oskarek_89, tak jak pisałeś, jak mnie nie ma to jesteś na pudle , chyba w przyszły wtorek zapłacisz mi trochę , abym był nieobecnym :D

Oskarek

Postautor: Oskarek » 07 lut 2009, 01:38

Teraz gram na unibet-brak-polskiej-licencji! ;p moj bankroll sie wacha od 100 do 200 Euro raz jest 210 a czasem 80 ale tak to mniej wiecej 100-200 zalezy jak idzie
Szkoda ze gra tam bardzo malo osob S&G a turnieje sa marne bo jak mozna grac turniej pula 4k$ powiedzmy wpisowe 25$ i to jeszcze rebuy ;/
Jednak znalazlem cos dla siebie turnieje S&G wpisowe 22Euro/$ zalezy jakie sa ;p i sa to turnieje 5 osobowe i platne 3 miejsca :) za 3 zwrot wpisowego za 2 jest 30 Euro/$ a za 1 50Euro/$ gram je od dzis i na 7 turniejow tylko raz bylem 4 raz wygralem 2 razy 2 i 3 razy 3 :) Wiec zle nie jest :) Ugralem juz duzo ponad 2000 punktow ktore pewnie przeznacze na wpisowe do innych turniejow ale zobaczymy ;p Mysle ze o forumowy wyscig na unibet-brak-polskiej-licencji! juz nie mam co sie bac i bede w 1 piatce i powalcze o USOP ;p

Preflop raise do 4 Euro :) jeden call flop check turn check xD river ALLIN on call xD

Obrazek

Awatar użytkownika
radost21
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: radost21 » 07 lut 2009, 13:33

Oskarek_89 pisze:Teraz gram na unibet-brak-polskiej-licencji!
Oskarek_89 pisze:Szkoda ze gra tam bardzo malo osob S&G a turnieje sa marne bo jak mozna grac turniej pula 4k$ powiedzmy wpisowe 25$ i to jeszcze rebuy ;/
i to mnie własnie zraziło do unibetu >> oprócz tego turnieje sa tak fatalnie filtrowane > ze nigdy nic nie mogłem znalesc >> za to bukmacherka - i relacje live nalezą do mich ulubionych

stad jak cos ugram na turniejach free >> przewalam na zakładach :oops:

Awatar użytkownika
bartekzet
-#VIP
-#VIP

Postautor: bartekzet » 07 lut 2009, 15:12

ale jak na wahania bankrolla 100-200 to jedziesz szeroko z sitami za 22E..

Oskarek

Postautor: Oskarek » 08 lut 2009, 00:48

bartekzet, Powiem Ci ze moze to dziwi ze tak gram ale oplaca sie nie jest trudno zajac 3 miejsce na 5 osob wiec jak nie pojdzie to zwroca wpisowe :) a jak nie to zawsze cos do przodu to niby takie turnieje DoubleUp tylko 3/5 platne i nikt nie gra tak bezpiecznie :)

Awatar użytkownika
zielony0528
-#VIP
-#VIP

Postautor: zielony0528 » 08 lut 2009, 11:59

oskarek jak nazywaja sie te turnieje "double up" na unibecie?

Oskarek

Postautor: Oskarek » 08 lut 2009, 12:22

zielony0528 pisze:oskarek jak nazywaja sie te turnieje "double up" na unibecie?

Chodzi Ci te o 5 osob i 3 platne?
Wchodzisz w S&G i szukasz turniejów na 5 osób ;p Bo double up to ja tam chyba nie widze xD

Oskarek

Postautor: Oskarek » 09 lut 2009, 23:33

Wchodze dzis na PokerStars-nielegalny-w-PL! i tak wszedlem w Cashier a tam sprawdz swoj bonus ;p mysle co to xD i mowie a no tak punkty patrze a tu za 320 punktow 32$ a ja mam 310 punktow xD no to szybko wplacilem 10$ i mowie pogram najnizsze stawki spokojnie by to ugrac ale to sie nie da na tych stawkach to punkty w ogole nie ida xD strasznie dlugo gralem ale bonus ugralem i 15$ do przodu jeszcze ;p wiec nie jest zle moze zagram jakis turniej i zobaczymy :D

Moj Bankroll wynosil 72 $ ;p zagralem sita za 11$ takiego multi na 180 osob i w 1 rece to:

Obrazek

ale co z tego ;p 10 minut pozniej odpadam 99 na 88 :D trudno taki poker gramy dalej

EDIT

Nigdy wiecej PokerStars-nielegalny-w-PL! xD Przegralem prawie wszystko nie wiem ja nigdy sie nie przekonam do nich ;/
Stwierdzilem ze wole przegrac to na chilli poker teraz duzo nas tam gra i zobaczymy jak mi pojdzie :)

Edit Again

Nie no jednak wiem to juz sam teraz NIGDY WIECEJ POKERA ONLINE za kase koniec to jest bez sensu dla mnie to jest tak wszystko krecone ze sie w pale nie miesci ;/ denerwuje mnie to strasznie i dalej robie przerwe bylo dobrze i bedzie dobrze ! Gram tylko na WLP

Oskarek

Postautor: Oskarek » 11 lut 2009, 01:48

No i jak mowilem gram tylko na WLP dzis turniej na poczatku mnie denerwowal ciagle spadalem ze stackiem zero kart! a jak trafilem np Ax to flop mijam no nic ciagle 73 itp
Zostalo mi tylko 1200 zetonow blindy 150/300 ale ja czekalem ciagle na cos lepszego bo ciagle ktos przede mna raise np. do 1200 a ja mam 84o.... W koncu dostaje A10s i wygrywam i mam jakies 4k pozniej kradne 2 razy i mam juz okolo 8k po jakichs raisach ich
A no tak tu jeszcze raz kradlem z A6 i jeden call z QQ i udalo mi sie uzbierac kolor do 6 xD jedno jedyne rozdanie w ktorym mialem farta do tej pory a potem? Maczek68 sie do nas dosiada ja dostaje KQs jeden raise przede mna ja call maczek allin a mial z 5k jakos tak to bylo i jeden sprawdza i mi pozostalo z 2,5-3k dorzucic wiec call flop Qxx nie pamietam tamten allin ja call pokazal KQ ja KQ xD maczek call z AQ xD ale na turnie K i dzielimy sie pula a maczek odpada ;p potem juz latwo mi sie gralo bo mialem okolice sredniego stacka i niszczylem graczy ;p a to dostalem AA a jeden short allin z J3s i wygrywam pozniej rozne byly rozdania nie pamietam :) Mam J10 na river J ale on i tak nic nie mial wiec bym wygral potem inne z shortem ja K10 flop KK10 xD ja check on bet 2500 dlugo mysle call turn Q check check i na river 3 on allina ja call i ma 93 xD pokazuje Fulla ;p potem mam 99 na AQ i set 9 na flopie potem A10s na KK A10 na flopie ;p i tak sie nabudowalem ze mialem 120k przy ogolnym stacku 180k :D a jeszcze 5 osob zostalo no i tak gramy gramy zostalo nas 2 ja 160k on 20k xD i on 1 reka allin ja A7 ale nie dalem call pokazal JJ wylozylismy sobie board i to byla dobra decyzja :D potem Q10 ja raise do 6k on allin ja call on Q3 i juz w 2 rozdaniu konczymy HU i wygrywam 760 zl ;p
Na razie na 6 turniejow mam : 2 wygrane raz 2 miejsce raz 3 ;d i 12 i ostatnie ;d ale te 2 wyniki sie nie licza bo 2 najslabsze zostaja usuwane z rankingu :D czyli 1 1 2 3 to moja liczone miejsca :D Wszyscy juz bardzo sie tam denerwuja ze tak wygrywam chca za mnie bounty w nastepnym turnieju :D
Jak widac duzo lepiej czuje sie LIVE niz online dostane jeszcze 75 Euro na unibet-brak-polskiej-licencji! i zobaczymy co z nim zrobie

Jeszcze za pierwsze 3 miejsca byl komiks : Likwidator ;d trylogia xD

Awatar użytkownika
Ted Forester
-#VIP
-#VIP

Postautor: Ted Forester » 11 lut 2009, 09:27

Oskarek rewelacja ;) Widzę stałeś dominatorem pokera live :mrgreen: Wielkie gratulacje. Mam nadzieję,że wpadniesz do Poznania na Pokerkings Tour,bo chętnie bym Cię zobaczył w akcji na żywo ;)

Oskarek

Postautor: Oskarek » 11 lut 2009, 23:17

Le Chiffre, Nie wiem jeszcze czy bede mógł na pewno wtedy przyjechać ale zobaczymy :) Bójcie sie xD

Awatar użytkownika
damianmularczyk
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: damianmularczyk » 11 lut 2009, 23:21

No stary widze ze wymiatasz na WLP :) Bede sie musial kiedys pprzejsc zobaczyc prosa w akcji :)

pozdro :trophy:

Oskarek

Postautor: Oskarek » 12 lut 2009, 01:23

Mialem nie grac Online :) Ale musialem zagrac w Lidze HU z glorym wiecej na stronie Ligahu.pl zremisowalem 1-1 wiec zle nie jest :) a skoro juz wplacilem 11$ na lige to teraz mam 10$ zobaczymy moze jakis porzadny wynik zrobie xD

Oskarek

Postautor: Oskarek » 13 lut 2009, 02:17

Z racji ze to bedzie moj 1200 post to napisze go na Blogu xD

Gram sobie na Chilli mialem jakies drobne zagralem S&G za 10$ i drugie miejsce i 30$ potem DoubleUp za 20$ i na razie mam 60$ zobaczymy chce zaczac grac Mtt ale musze bankroll zbudowac by moc grac je wiec gram te Double Up :) Czekam na 75 Euro na unibet-brak-polskiej-licencji! i tam zagramy ostro xD Bo musze ugrac za kazde Euro 5 pkt ale to szybko i pewnie wyplace i sprobuje na jakims roomie z MTT

olczykandre
-#VIP
-#VIP

Postautor: olczykandre » 15 lut 2009, 16:43

Oskarek a Ty na cahs wyrabiasz te pkt czy na sng i na jakich stawkach?

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”